abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_230277
Na het succesvolle deel 1 en deel 2 neem ik de eer het derde deel van dit topic te openen. Plaats dus vanaf nu hier je gescande en overgetikte artikelen uit kranten, tijdschriften en andere media.


Om te beginnen een stukje van de frontpage van Fok!zine:

MEERDERE MENSEN IN TUIN BB GEWEEST
(gepost door Joost)

Maurice en Martin zijn momenteel te gast in de studio van de regionale zender WOS Radio. Zojuist legde de presentator het volgende aan Maurice voor: "Het gerucht zou gaan dat er meerdere mensen over de schutting geprobeerd zouden hebben te klimmen. Is dat ook zo?" Maurice vertelde daarop dat er in het begin inderdaad verschillende mensen geprobeerd hebben de schutting over te komen. Dit zou later niet meer mogelijk zijn geweest, omdat er beveiligings-maatregelen werden getroffen. Daarop vroeg de presentator of de ploeg van Willibrord de enige zijn geweest die ook in de tuin zijn geweest. Maurice kon hierop niks anders doen, dan laten blijken dat hij over dit soort zaken niet mag praten.

Blijkbaar is Veronica ook buiten het BB-huis nog de Big Brother. Ook de vermoedens die onder een hoop internetters bestonden over 'de testbeelden' worden op deze manier wel enigsinds bevestigd.

Op de stelling of de kijkers worden gemanipuleerd door selectief uitzenden van de redactie, antwoordde Maurice met een volmondig: "JA!" Hij heeft de afgelopen twee dagen al heel wat afleveringen gezien en hij en Martin vonden dat er tientallen stukken waren, waarbij het verhaal uit de context was gerukt. Actueel voorbeeld is nog wel de uitzending van van de week waar als cliffhanger (laatste scene) Maurice zei dat hij blij was dat hij Bart kende, omdat iedereen die hij hierna zal ontmoeten mee zal vallen. Het leek net of Maurice ruzie maakte met Bart, maar in de uitzending die daarop volgde zag je de complete scene, en toen bleek het dus dat Maurice dit zei in een melige bui.

Eén ding is nu wel duidelijk; Veronica had z'n zaakjes een héél stuk schoner kunnen spelen.

Overigens werd de roddel die afgelopen week door Story werd verspreidt, dat Bianca de straat niet meer zou opdurven, door Martin ontkrachtigd. "Onzin", zo zei hij.

Mona zou ook in de studio verschijnen, maar zij moet verstek laten gaan omdat ze ziek is. (Zeker kou gevat afgelopen donderdagavond ) Zij doet het interview telefonisch.

pi_230278
OP ZOEK NAAR ROEM
(Parool, 10/12/99, door Kamilla Leupen)

Het miezerige, kale boompje beweegt vervaarlijk heen en weer onder het gewicht van de drie volwassen mannen die erin zijn geklommen. Ongehinderd door de snijdende wind, staan ze schreeuwend op de dunne takken, in de hoop te zien van wat er achter het hek van het Big-Brotherhuis gebeurt. Maar hun geschreeuw komt niet uit boven het geluid van de massa en de tientallen mensen die zich voor het hek verdringen belemmeren het uitzicht.

Donderdagavond, afscheidsavond in Big Brother. Maurice vertrekt onvrijwillig uit zijn tijdelijke gevangenschap en daarom is de omgeving van het Big-Brotherhuis, gelegen in een industriepark vlakbij Almere, veranderd in een chaotische verzamelplek voor alles en iedereen. Op het modderige grasveldje voor het hek staan auto's geparkeerd waaruit keiharde house klinkt, American-Footballspelers spelen een wedstrijdje, BNN probeert zieltjes te winnen en meisjes worden door jongens op de schouders genomen. Iedereen praat met iedereen of leent elkaars verrekijker. Hier heerst verbroedering. Of beter: verbigbrothering.
Big Brother is televisie die sociale klassen, rangen en standen overstijgt. Hier, op dat winderige grasveldje, tussen de opgevoerde brommertjes en de Opels met lichtmetalen velgen, vinden academici en lts'ers, links en rechts, kak en ordinair elkaar. Het zijn niet slechts verveelde Almeerse jongeren die hun nieuwsgierigheid komen bevredigen, er zijn oudere echtparen uit Eindhoven, vriendinnen uit Blaricum en studenten uit Amsterdam. Schaamteloos geven ze zich allen over aan het scanderen van de namen van de bewoners, het uitschelden van de vertrekkende Maurice, het ophouden van spandoeken en het uitgelaten lachen naar de camera's van Veronica. Sommigen met pruiken en toeters, anderen met vuurpijlen en videocamera's. Iedereen is op zoek naar een kortstondig contact met de roem.
Het gaat de bezoekers, op de paparrazi met hun telelenzen na, niet om wat er achter de hekken te zien is, want dat is weinig. Het gaat om 'het erbij zijn'. Iedereen die daar staat, heeft het gevoel deel te zijn van iets bijzonders . Het is een beetje carnaval, een beetje Koninginnedag, een beetje Ajax-Feyenoord. Alleen bestaat hier geen tegenpartij. Je bent hoogstens anti-Ruud of anti-Maurice.
De aanblik van die paar honderd mensen die schreeuwen, klappen, gillen en springen en zich overgeven aan hun bewondering voor een bepaalde bewoner, heeft veel weg van verafgoding, van volksgekte. De fysieke aanwezigheid bij het huis dat dagelijks op televisie is, sterkt mensen in hun voorkeur voor een specifieke bewoner. Ze willen die ene persoon steunen en door achter het hek te staan, zijn naam te roepen en hem toe te zingen, hebben ze het gevoel even heel dicht bij te zijn.
Op het moment dat Maurice uit het huis wordt gehaald, probeert iedereen zo dicht mogelijk bij de hekken te komen. Mensen worden tegen de afrastering geperst, fototoestellen en videocamera's worden boven de hoofden gehouden. Een hard en doordringend gejoel klinkt op. Vanaf autodaken en boomtakken gillen bezoekers scheldwoorden naar Maurice, die absoluut ongeliefd is. "Loser, loser, loser," klinkt het boven het getoeter en het vuurwerk uit. Een spandoek vertelt Maurice dat hij een Pinocchio is: houterig en met een grote neus. Op de achterkant staat: Bart nummer 1.
Nederland, in ieder geval de kleumende mensen voor het Big-Brotherhuis, is voor Bart. Omdat Bart zich staande houdt in vijandig gebied, zichzelf is, tegendraads durft te zijn en niet bang is zijn emoties te uiten. Is Maurice de personificatie van het slome, het saaie en het irritante, Bart staat voor no bullshit, eerlijkheid en vrijheid.
De man in de rode jas die de hele avond vol overgave heeft geschreeuwd vanuit zijn hoge positie in het boompje, zakt rond half twaalf weer af naar de grond. Moe en rillend, maar met een tevreden glimlach rond de lippen loopt hij al scanderend naar zijn auto: "Bart-je, Bart-je, Bart-je!"

pi_230279
Prachtige beschrijving van de sfeer, dat art. uit het parool.
Geeft een beangstigend beeld, van wat er allemaal met mensen kan gebeuren, indien zij zich door ( gemanipuleerde beelden ) een mening ( laten ) vormen.
Ik weet het, ik ben off-topic maar zou echt niet weten waar ik dit neer moet zetten.
groetjes eli.
Ik ben tegen [url=http://www.zinloosgeweld.nl]zinloosgeweld.[/url]
pi_230280
bron: www.smallzine.nl


+ "Endemol wil Big Brother sites sluiten"

Volgens de mensen achter de site Big Brother.nu zou tv-producent Endemol "1 voor 1 alle Big Brother Fansites van het internet af [willen] laten halen." Big Brother.nu heeft een brief van John de Mol Producties gekregen, waarin de makers gevraagd wordt de site te verwijderen. Doen ze dat niet, dan zal Endemol een rechtszaak aanspannen. "Als men niet meteen de site eraf haalt moet men fl. 25.000 boete betalen en fl. 1.000 per dag dat de site online is!"

Het is onduidelijk welke sites deze brief ontvangen hebben. Tot nu toe maakte alleen Big Brother.nu gewag van de dreigementen van Endemol. Mogelijk heeft Endemol deze site ook in het vizier, omdat in de nieuwsbrief die Big Brother.nu uitgeeft, regelmatig teksten van de officiele site van Big Brother worden overgenomen.

Er staan grote financiele belangen op het spel voor Endemol. Big Brother is ook op internet een kaskraker. De officiele site van Big Brother is op dit moment de best bezochte site van Nederland. Volgens een onderzoek van marktonderzoekbureau Multiscope onder een panel van ruim 700 Nederlandse internetters zou maar liefst 43 procent van de internetters de site afgelopen maand bezocht hebben. De reclame-inkomsten van de site bedragen meer dan een miljoen gulden per maand.
Ter vergelijking: internetprovider Planet Internet verdient 750.000 gulden per maand met advertenties op haar site.

De officiele site van Big Brother heeft veel 'concurrentie' van fanpagina's over het tv-programma. Deze onofficiele sites schoten de afgelopen maanden als paddestoelen uit de grond. De makers van deze sites nemen het niet altijd even nauw met de auteursrechten. Zo waren de naaktfoto's die Playboy van ex-bewoonster Tara maakte, al enkele uren nadat het blad in de winkel lag op internet te vinden.

Ook hebben enkele sites zich ontwikkeld tot ware plaaggeesten van de makers van Big Brother. Het bekendste voorbeeld van zo'n luis in de pels is zonder twijfel FokZine (inmiddels ook een van de populairste sites in Nederland), dat regelmatig berichtte over zaken die Endemol liever geheim had gehouden.

In het verleden zijn pogingen van bedrijven om internetsites te verbieden weinig succesvol gebleken. Bovendien schoten zulke bedrijven zichzelf vaak in de voet met dergelijke acties. Fansites zorgen er eerder voor dat de populariteit van een product (een popartiest of een tv-programma bijvoorbeeld) toeneemt, dan dat het ten koste gaat van het product.

Big Brother.nu - 'Big Brother sites verboden?!?' http://www.bigbrother.nu/

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')