abonnement Unibet Coolblue
pi_64849477
Misschien is de Gene wel een goed alternatief. Wel wat duurder.
  vrijdag 9 januari 2009 @ 19:13:45 #27
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_64862257
Ik ben het eens met Lemniscaat. Gene is een heel goed alternatief, ik denk zeker op de lange termijn.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  † In Memoriam † zondag 18 januari 2009 @ 13:34:52 #28
230491 Zith
pls tip
pi_65168528
Dames en heren, ik heb sinds kort een espresso machine (met 15 bar kracht), maar het lukt me niet echt om een top espresso te produceren: of het smaakt naar sterke en bittere koffie, of het wordt zo slap als normale koffie... er komt wel een klein laagje crema op, maar dit is zeer dun en bedekt misschien de helft van de oppervlakte. Zijn er nog tips die de beginner moet weten?

Ik gebruik lavazza robuust by the way
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_65192548
quote:
Op zondag 18 januari 2009 13:34 schreef Zith het volgende:
Ik gebruik lavazza robuust by the way
Zit daar geen 70% robusta in? Ik schrok me de pleuris toen ik het las bij mijn Italiaanse collegae, en snapte meteen waarom ze er twee suikerklontjes (let wel: in een ristrettohoeveelheid gemaakt met een perculator) in gooide....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_65200468
Al eens het echte Andalucia geproeft ?
  † In Memoriam † maandag 19 januari 2009 @ 16:51:08 #31
230491 Zith
pls tip
pi_65213789
quote:
Op zondag 18 januari 2009 23:27 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Zit daar geen 70% robusta in? Ik schrok me de pleuris toen ik het las bij mijn Italiaanse collegae, en snapte meteen waarom ze er twee suikerklontjes (let wel: in een ristrettohoeveelheid gemaakt met een perculator) in gooide....
Daar zou het inderdaad aan gelegen kunnen hebben, dus zojuist 100% arabica gekocht en man, wat was de espresso zuur in eens Misschien ga ik maar een beetje mixen, dat dan de zuurheid van arabica en bitterheid van robusta elkaar opheffen

I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_65230797
Is je koffie dan niet gewoon ondergedoseerd als het zuur is? 100% arabica hoeft niet zuur te zijn. Welk merk was het trouwens?

BTW heb je nu koffiepraat naast thuisbarista? Zonde dat er twee forums zijn...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  † In Memoriam † dinsdag 20 januari 2009 @ 00:18:56 #33
230491 Zith
pls tip
pi_65231508
quote:
Op maandag 19 januari 2009 23:54 schreef tim2308 het volgende:
Is je koffie dan niet gewoon ondergedoseerd als het zuur is? 100% arabica hoeft niet zuur te zijn. Welk merk was het trouwens?

BTW heb je nu koffiepraat naast thuisbarista? Zonde dat er twee forums zijn...
Lavazza, las op het internet dat het met de temperatuur te maken kon hebben, maar ook na alle buizen van te voren goed te hebben verwarmd blijft er een erg overdreven zure smaak, krijg gewoon kramp in mijn tong ervan... met een andere melange (de bittere ) gaat het wel goed dus geloof ik dat het aan de arabica melange ligt.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_65244597
quote:
Op vrijdag 2 januari 2009 19:39 schreef faberic het volgende:
Jongens, ik leef nog.
Het beste allemaal voor 2009. Mijn goede voornemen? Mazzer Mini aanschaffen, nieuw. Ik vind dat als je iets nieuw moet kopen qua koffieapparatuur dan moet dat toch zeker de molen zijn. Een ouwe molen is lastiger op te lappen dan een oude Silvia denk ik. Bovendien heb je een nieuwe mazzer mini voor 399,- terwijl ze op marktplaats vaak pas bij 300,- weggaan, die honderd euro meer is het mij wel waard.

Maargoed, dat staat sowieso op de planning.

Ik lees hierboven wat verhalen van mensen die met een beperkt budget willen beginnen. Mijn oog viel laatst op deze molen. Traploos, conische schijfen, volgens coffeegeek een prima apparaat dat gemakkelijk het niveau van de Rocky haalt, als het niet meer is. Voor mij geen optie, als ik een nieuwe koop wil ik een Mini en wil ik daar 6 jaar mee doen, maar ik denk dat dit i.c.m. een tweedehands silvia een goede keus is. En dan betaal je voor die set 369 euro, als die Silvia 200 kost. Mooi tampertje erbij en je kan beginnen.

Veel succes in het nieuwe jaar!

Leuke molen, die houdt ik even in mijn achterhoofd voor in het nieuwe huis straks..

Faberic
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 22 januari 2009 @ 09:57:33 #35
57865 wiseguy79
wil weer op vakantie!
pi_65308465
Heeft er iemand ervaring met de maalkwaliteit van de KitchenAid Artisan molen?



Ik vind het een mooi apparaat om te zien, maar vind de kwaliteit zeker belangrijker.
pi_65322825
@ wiseguy79: Dan kan je beter een andere zoeken. Voor rond de 100,- kan je op Marktplaats makkelijk een demoka malertje kopen.

@zith: Gebruikt voorgemalen koffie. Die is meestal te grof waardoor je geen goede extractie krijgt. Teven is hij ook niet vers. Welke machine heb je? Een goede espresso hangt van veel factoren af.
pi_65652922
Die Iberital molen lokt me wel, en aangezien we een nieuw huis hebben gekocht komtie daar in de keuken te staan , echter zijn wij ook uitgekeken op mijn el-chaepo Braun koffiezetapparaat, wat is een beetje een fatsoenlijk filterkoffieapparaat om te gebruiken naast onze Gaggia?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_65654042
quote:
Op maandag 2 februari 2009 12:54 schreef fruityloop het volgende:
Die Iberital molen lokt me wel, en aangezien we een nieuw huis hebben gekocht komtie daar in de keuken te staan , echter zijn wij ook uitgekeken op mijn el-chaepo Braun koffiezetapparaat, wat is een beetje een fatsoenlijk filterkoffieapparaat om te gebruiken naast onze Gaggia?
Prima molen, ik hak er mn boontjes ook met veel plezier mee fijn!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_65654397
quote:
Op maandag 2 februari 2009 13:25 schreef Gripper het volgende:

[..]

Prima molen, ik hak er mn boontjes ook met veel plezier mee fijn!

Ik hoop hem later dit jaar te kopen, maar heb je toevallig ook nog een tip voor een filter koffiezetapparaat? Die wil ik eigenlijk als eerste vervangen..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_65654651
quote:
Op maandag 2 februari 2009 13:36 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Ik hoop hem later dit jaar te kopen, maar heb je toevallig ook nog een tip voor een filter koffiezetapparaat? Die wil ik eigenlijk als eerste vervangen..
Nee, sorry. Heb zelf een vrij simpel (maar prima) Philips koffiezetter. Die komt nu alleen nog maar van de plank als er zoveel mensen koffie komen drinken dat ik het niet afkan met de espressomachine.

Wel handig aan dat philips ding: de sterkte indicator. De eerste keer stel je in welke sterkte je lekker vind, en daarna kun je elke volgende keer precies die sterkte zetten, zonder de koffie te moeten afwegen: er zit een balans in die de verhouding tussen de watermassa en het gewicht van koffie+filter aangeeft. Handig!

Als ik een tip zou moeten geven zou het die zijn, maar ik heb alleen die beperkte ervaring met filterapparaten. Weet ook niet wat je eraan zou willen uitgeven?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_65654780
Ook een vraag van mezelf. Nu ik toch een molen heb, kan ik net zo goed ook in mn filterapparaat versgemalen koffie gebruiken, welke fijnheid kan ik dan het beste instellen? De fijnheid die ik normaal voor een lungo zou gebruiken, of mag het nog iets grover dan dat? En hoe grof moet het gemalen als de koffie in de cafetière gaat?

Ik maal met een iberital challenge
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_65655320
Wow ziet er erg gaaf uit die latte art kan iemand mij vertellen waar je zo'n mooie kop koffie omgeving Leiden/Den Haag kunt drinken?
  maandag 2 februari 2009 @ 14:11:13 #43
240358 Ad_rem
bij de zaak
pi_65655518
Heeft iemand al weleens Kopi Luwak geproefd? Hoe was het? Ben ik altijd al benieuwd naar.
People demand freedom of speech as a compensation
for the freedom of thought which they seldom use.
pi_65660185
quote:
Op maandag 2 februari 2009 13:44 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nee, sorry. Heb zelf een vrij simpel (maar prima) Philips koffiezetter. Die komt nu alleen nog maar van de plank als er zoveel mensen koffie komen drinken dat ik het niet afkan met de espressomachine.

Wel handig aan dat philips ding: de sterkte indicator. De eerste keer stel je in welke sterkte je lekker vind, en daarna kun je elke volgende keer precies die sterkte zetten, zonder de koffie te moeten afwegen: er zit een balans in die de verhouding tussen de watermassa en het gewicht van koffie+filter aangeeft. Handig!

Als ik een tip zou moeten geven zou het die zijn, maar ik heb alleen die beperkte ervaring met filterapparaten. Weet ook niet wat je eraan zou willen uitgeven?
Ik zit te denken aan een Siemens of Bosch met ingebouwd Brita filter, welke ik dan ook weer in zo'n brita kan kan gebruiken voor mijn epspresso-apparaat..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_65707227
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 09:57 schreef wiseguy79 het volgende:
Heeft er iemand ervaring met de maalkwaliteit van de KitchenAid Artisan molen?

[ afbeelding ]

Ik vind het een mooi apparaat om te zien, maar vind de kwaliteit zeker belangrijker.
De kwaliteit is matig in verhouding tot andere malers die op de markt zijn. De Nederlandse importeur zegt zelf dat je hem opnieuw moet afstellen voordat je er een fatsoenlijke espressomaling mee kan halen en voldoende speelruimte te houden. Afstellen is vrij eenvoudig maar nogal onzinnig voor zulke apparaten.
  woensdag 4 februari 2009 @ 23:58:53 #46
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_65752192
quote:
Op maandag 2 februari 2009 13:47 schreef Gripper het volgende:
Ook een vraag van mezelf. Nu ik toch een molen heb, kan ik net zo goed ook in mn filterapparaat versgemalen koffie gebruiken, welke fijnheid kan ik dan het beste instellen? De fijnheid die ik normaal voor een lungo zou gebruiken, of mag het nog iets grover dan dat? En hoe grof moet het gemalen als de koffie in de cafetière gaat?

Ik maal met een iberital challenge
espresso moet fijn, frenchs press redelijk grof, en filterkoffie iets minder grof dan french press, zoals je dat ook in de winkel koopt. Maar je kan er natuurlijk ook mee experimenteren! Cafetiere moet ook fijngemalen.

[ Bericht 2% gewijzigd door faberic op 06-02-2009 15:05:06 ]
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_65924497
Net terug van de vierde training met rose van asten voor de dutch barista championship.
Eerst maar is even eten, straks een klein verslag
pi_65938725
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 19:51 schreef Mark_Boelen het volgende:
Net terug van de vierde training met rose van asten voor de dutch barista championship.
Eerst maar is even eten, straks een klein verslag
Hoe train je in godsnaam voor koffiezetten? Krachtsport? Conditie? Duurvermogen?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_65939470
Dat ga ik jullie vanavond allemala wel even uitleggen, gister helaas erg moe dus geen verslagje meer kunnen maken.
Ga nu naar de Horecabeurs in Assen, dus vanavond ga ik even schrijven!
pi_66048583
Ik zit op internet te kijken om gebrande bonen te kopen, maar die gaan eigenlijk allemaal per kg.
www.gebrand.nl bijv... das natuurlijk erg veel. Ik drink een 500gram per 3 weken ongeveer.

Ik haal normaliter bij Simon Levelt mijn koffie, maar nu ben ik benieuwd of jullie ook die hoeveelheden halen en hoe jullie dat bewaren.. Ik wil het liefste zo vers mogelijke koffie...

@Mark,

Ben erg benieuwd naar je verslag/methodes.
Misschien leer ik er nog wat van....
Op vrijdag 5 oktober 2007 14:40 schreef BobRooney het volgende:
Volgens mij probeerde die invalide zelf een strijker af te steken, maar ging er iets fout.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')