abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 10:38:14 #276
130803 Gripper
Get a grip
pi_73513249
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb mijn ECM Binnen, lekker mee aan het experimenteren. Maling moet ik nog perfectioneren en heb een nieuwe molen nodig (tips?) verder is er hier in Duitsland niet makkelijk aan goeie bonen te komen, Duitsers hebben nu eenmaal van koffie geen verstand.
Lekker is dat dan. Ik heb net voor mn verjaardag van een maatje een kilozak espressobonen van de Tchibo gekregen
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 10:44:32 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73513412
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 10:38 schreef Gripper het volgende:

[..]

Lekker is dat dan. Ik heb net voor mn verjaardag van een maatje een kilozak espressobonen van de Tchibo gekregen
Arme jongen, en men dacht waarschijnlijk dat men je een plezier deed met dure koffie (koffie is in D duur omdat er iets van 2 euro 20 op een pak koffiebelasting op zit, waar ook nog eens de BTW overheen gaat)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 oktober 2009 @ 18:09:43 #278
236264 crew  capricia
pi_73526599
Damn, vandaag voor het eerst een echt espresso-apparaat in huis. Dus veel te veel koffie gedronken...nu een raar gevoel in mijn buik....
Eigen schuld.
Te lekker!
Definitely not CIA
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 18:11:29 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73526657
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 18:09 schreef capricia het volgende:
Damn, vandaag voor het eerst een echt espresso-apparaat in huis. Dus veel te veel koffie gedronken...nu een raar gevoel in mijn buik....
Eigen schuld.
Te lekker!
Hier is er inmiddels ook al veel koffie doorheen, ben helemaal tigger nu, stuiter, stuiter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 oktober 2009 @ 18:12:14 #280
236264 crew  capricia
pi_73526689
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier is er inmiddels ook al veel koffie doorheen, ben helemaal tigger nu, stuiter, stuiter
Dus je lichaam went kennelijk niet?
Jammer...
Definitely not CIA
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 18:23:49 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73526976
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 18:12 schreef capricia het volgende:

[..]

Dus je lichaam went kennelijk niet?
Jammer...
zoals je in dit topic kan lezen zat ik tot vandaag enige tijd zonder espressomachine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 9 oktober 2009 @ 18:54:00 #282
230491 Zith
pls tip
pi_73527705
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb mijn ECM Binnen, lekker mee aan het experimenteren. Maling moet ik nog perfectioneren en heb een nieuwe molen nodig (tips?) verder is er hier in Duitsland niet makkelijk aan goeie bonen te komen, Duitsers hebben nu eenmaal van koffie geen verstand.
Fascino-coffee.com zit geloof ik in duitsland, redelijk goedkoop imo.

Uhm, maler: blijf weg van malers die in een doosje malen (en waar je vervolgens uit schept), gaggia, ascaso, rancilio, le'lit, macap en mazzer zitten in de 'pro-sumer' aan de top (met mazzer hoger dan rancilio).

Nieuw zit je bij grinders in de 'pro-sumer' groep rond de 170 en 450 euro, er zijn ook grinders voor 8000 eur als je een beetje gek wilt doen Onder die 170 EUR zit je echt op budget grinders en dat merk je best in kwaliteit.

Ik zou gewoon een tweedehandse kopen mits de verkoper je het idee geeft dat hij er goed voor verzorgt heeft (en de burrs heeft verwisselt na +-4 jaar als je een oude koopt - afhankelijk van gebruik). Er kan niet zo veel aan kapot, heeft als voordeel dat 2dehandse ook gewoon voldoen, maar ook als nadeel dat ze niet teveel in prijs dalen namate ze ouder worden. Ik kocht zelf een 2de handse rancilio rocky die 4 jaar oud was en die maalt als een gek

Ga dus een van de volgende systemen


doserless (koffie gaat gelijk de portafilter in)


Koffie gaat in een 'doser' die bedoelt is als zeer tijdelijke opslag en vanwaar je het met dat hendeljte gedoseert en gelijkmatig verspreidt in je portafilter kan kloppen.

(deze zijn van rancilio maar elk merk die ik noem hebben beide systemen)

doser vs doserless


Vanaf deze pagina (en verder) staan reviews per grinder, coffeegeeks zijn erg bekwame koffiefans en dit is zo'n beetje de tweakers.net van koffie

[ Bericht 3% gewijzigd door Zith op 09-10-2009 19:04:34 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † vrijdag 9 oktober 2009 @ 19:00:38 #283
230491 Zith
pls tip
pi_73527876
Voordeel met zo'n doser is dat het gelijkmatig verdeelt wordt en je niet zo 'op het oog' de hoeveelheid hoeft te grinden, nadeel is dat er altijd wel wat koffie oud zit te worden in de bak - dit heb je met de doserless niet...
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † vrijdag 9 oktober 2009 @ 19:02:26 #284
230491 Zith
pls tip
pi_73527942
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † zaterdag 10 oktober 2009 @ 16:29:33 #285
230491 Zith
pls tip
pi_73550377
Voor Piet:



Belangrijk bij het reinigen van je machine is de backflushing (met cafiza), je kan immers niet zomaar zoals bij full-automatische machines wat tableten in het water doen en het omspoelen!

Ik doe het zelf eens per week.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_73550552
domme vraag misschien, maar kan een Rancillio gebackflushed worden?
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_73550724
Ja, het kan. Ik heb het wel eens gedaan.
anonieme razernist
  † In Memoriam † zaterdag 10 oktober 2009 @ 17:41:31 #288
230491 Zith
pls tip
pi_73552223
Ja het kan (ik doe het met de mijne), maar je moet er iets voorzichtiger mee zijn (als in, niet de pomp aanzetten en even naar de wc gaan ofzo )
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_73672334
Eens evenv ragen hier

Een collega van me overweegt een Magimix espresso apparaat aan te schaffen (gecombineerd in een apparaat waarin ook een fitlerkoffiemachine zit (type 11406). Heeft iemand hier een specifieke positieve danwel nagatieve mening over? Persoonlijk was ik niet echt onder de indruk.

Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_73672997
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 09:24 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Eens evenv ragen hier

Een collega van me overweegt een Magimix espresso apparaat aan te schaffen (gecombineerd in een apparaat waarin ook een fitlerkoffiemachine zit (type 11406). Heeft iemand hier een specifieke positieve danwel nagatieve mening over? Persoonlijk was ik niet echt onder de indruk.

[ afbeelding ]
He blijft natuurlijk een compromis-apparaat, een los koffiezetapparaat + espressomachine zal natuurlijk beter zijn, maar hoeveel is natuurlijk een relatief subjectief iets. Als het allemaal wat stevig aanvoelt is het het proberen waard, maar ik zou het liever gescheiden houden, net als de meesten hier gok ik..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_73674476
Dat denk ik zelf ook .Hierdoor zou de vraag dan ook meer kunnen zijn of iemand een mening heeft over het espressoapparaat van Magimix. Ze hebben in principe maar 1 model waar ze deze bij het bovengenoemde apparaat er een filterautomaat er tegenaan geplakt hebben
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  donderdag 15 oktober 2009 @ 09:04:01 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73704423
Net mijn eerste zelfgebrande koffie gemaakt. Had Java Arabica bonen van de Pelikaan in zutphen gekocht (op hun advies) en ze gebrand in mijn popcorn machine tot het begon te roken. Even laten afkoelen en daarna gemalen en er espresso van gemaakt, christemezielen, eerste experiment en direct al resultaat, een dikke laag crema en een aromatische okay koffie (als ik een espresso altijd zo kreeg in de horeca hoorde je mij niet klagen)
Geweldig wat is dit leuk, ik ga hier maar eens verder mee expirimenteren. Mensen nog tip over het branden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73705048
In een van de voorgaande delen van dit topic werd betoogd dat al te verse koffie niet het beste was, met een aantal links om dat aan te tonen.
Stinkt het niet erg?
anonieme razernist
  donderdag 15 oktober 2009 @ 09:48:59 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73705175
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 09:43 schreef NoCigar het volgende:
In een van de voorgaande delen van dit topic werd betoogd dat al te verse koffie niet het beste was, met een aantal links om dat aan te tonen.
Stinkt het niet erg?
Het branden stinkt idd nogal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 15 oktober 2009 @ 12:47:28 #295
230491 Zith
pls tip
pi_73710197
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Net mijn eerste zelfgebrande koffie gemaakt. Had Java Arabica bonen van de Pelikaan in zutphen gekocht (op hun advies) en ze gebrand in mijn popcorn machine tot het begon te roken. Even laten afkoelen en daarna gemalen en er espresso van gemaakt, christemezielen, eerste experiment en direct al resultaat, een dikke laag crema en een aromatische okay koffie (als ik een espresso altijd zo kreeg in de horeca hoorde je mij niet klagen)
Geweldig wat is dit leuk, ik ga hier maar eens verder mee expirimenteren. Mensen nog tip over het branden?
Tip is om de koffie eerst te laten rusten, eigenlijk wordt aangeraden om de eerste 12 uur niets ermee te doen dan in een pot te stoppen. Algemeen zit de 'sweet spot' tussen 3 en 7 dagen. Beste is natuurlijk om het in een luchtdichte pot te stoppen, maar als je een glazen pot gebuikt (zo'n glazen jam pot met ijzeren sluit mechanisme) dan moet je hem 2x per dag openen, want...

De eerste paar dagen laat de net gebrande koffie een hoop CO2 gas los (dit is een van de redenen dat je wacht met malen), glazen luchtdichte potten kunnen dat barsten/ontploffen omdat het gas niet kan ontsnappen.

Maar vooruit, sweetmaria's (die echt enorm veel weten ) zegt dit erover:
quote:
Freshly roasted coffee should be treated like fresh bakery goods or produce. Coffee is best from 4 to 24 hours after roasting. The aroma degrades first, and the "cup quality" will show a loss in overall flavor after a week. Therefore, we call coffee "fresh" for 7 days if it is stored properly:

Stir the hot beans in the collander until warm to the touch. When we're roasting another batch, we transfer them to a small bowl until they cool completely.
After the beans have cooled put them into an open glass storage jar. Since we roast many varieties and blends of coffee in small quantities, we use the Mason canning screw-top jars. If you use the type with the glass lid attached to the jar with wire, make sure the rubber seal is intact and in good condition. Otherwise, the jar is useless.
After 8-12 hours, we seal the jar tightly. Freshly roasted coffee emits C02 for the first 24 hours, keeping away the oxygen which will eventually make it stale. Some recommend sealing the container after a full 24 hours, but we have never had a problem sealing it sooner.
Ideally, roast coffee twice a week. You will be assured of enjoying the brew at its freshest and most flavorful.
Ik zelf brand zo'n 100 gram bonen per keer in de popper, dat is voor mij een hoeveelheid waardoor de bonen nog net bewegen (en na een tijdje gewoon weer lekker spingen en zweven), dat zijn zo'n 3 maatbekers die bij mn popper kwam. Ik merk dat als je minder doet het langer duurt (omdat een hoop warme lucht gewoon kan ontsnappen zonder de bonen te hebben aangeraakt). Ik brand meestal 3 sets van 100gr, daar kan ik een week mee vooruit. Ik produceer dan 2 soorten branding; 1 medium roast (ik stop tijdens de 2de golf van cracks) en 1 dark roast (ik ga nog een tijdje door na 2de golf cracks). De dark roast krijgt altijd zo'n mooie glazende laag omdat de olien er dan pas uit komen.

Zo'n grotere lading bonen kan er wel voor zorgen dat de springende bonen eruit vliegen, daarom heb ik een blikje aan beide kanten open gemaakt en aan 1 kant over de lengte een stuk of 6 strookjes geknipt waardoor die kant makkelijk de popper in kan worden geschoven.

Zo dus ongeveer:



Nu springen de boontjes er niet meer uit en kan ik meer bonen erin stoppen (zolang ze maar blijven bewegen door ventilatie tijdens het proces!)
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 15 oktober 2009 @ 12:49:57 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73710300
Smaakt het beter als je ze eerst 12 uur of zo laat rusten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 15 oktober 2009 @ 12:58:03 #297
230491 Zith
pls tip
pi_73710600
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Smaakt het beter als je ze eerst 12 uur of zo laat rusten?
Sweetmaria's zegt dus dat je minstens 4 uur moet wachten, ik zelf vond dat er na 6 uur nog steeds te veel veemde smaken in zaten, ergens anders las ik 3 dagen, in een reclame van een roast machine fabrikant las ik 12 uur.. a fin, de koffie een paar uurtjes de tijd geven om zich te profileren dus
quote:
Let the home roasted coffee beans rest for 4-24 hours before brewing if you can wait that long. The rest allows the coffee beans to fully develop their flavor. After 24 hours, store any beans that you haven't used in an airtight container to keep them fresh for up to five days.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 15 oktober 2009 @ 13:00:19 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73710683
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 12:58 schreef Zith het volgende:

[..]

Sweetmaria's zegt dus dat je minstens 4 uur moet wachten, ik zelf vond dat er na 6 uur nog steeds te veel veemde smaken in zaten, ergens anders las ik 3 dagen, in een reclame van een roast machine fabrikant las ik 12 uur.. a fin, de koffie een paar uurtjes de tijd geven om zich te profileren dus
Aha, vond het helemaal niet verkeerd smaken trouwens, zou het net zoiets zijn als met Eieren, heel veel mensen vinden versgelegde eieren niet lekker. Die smaken namelijk vers (en dat is echt anders dan 2 dagen oud) en dat zijn ze niet gewend.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 15 oktober 2009 @ 13:03:36 #299
230491 Zith
pls tip
pi_73710812
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 09:43 schreef NoCigar het volgende:
In een van de voorgaande delen van dit topic werd betoogd dat al te verse koffie niet het beste was, met een aantal links om dat aan te tonen.
Stinkt het niet erg?
Het produceert aardig wat rook en een onaangename zure lucht, als je een tuin hebt of balkon zou ik het daar doen, anders dicht bij het raam (en een ventilator die de 'chaff' naar buiten blaast )
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † donderdag 15 oktober 2009 @ 13:10:37 #300
230491 Zith
pls tip
pi_73711060
quote:
One thing many people don't realize is that there is such a thing as a bean that is "too fresh." Freshly roasted beans vent a large amount of carbon dioxide. Many coffee roasters sell their freshest wares in bags that have a small vent on them in order to allow them to "burp" off the extra CO2.

Many experts think that the ideal shot of espresso is made after the roasted beans have had a day or two to out-gas the extra CO2. These people think that the extra gas causes bitterness. You can also see this result if you make french press coffee with extremely fresh beans.

Let the coffee mature a day or two after roasting for a better flavor. That does not excuse storing grinds in a smelly fridge (never ever store ground coffee if you can avoid it), but don't rush it either.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')