Binnenkort komen natuurlijk de kerstdiners er weer aan, en ik mag (of moet...) op Eerste Kerstdag het voorgerecht verzorgen. Op zich natuurlijk hartstikke leuk, maar ik ben een beetje inspiratieloos. Leuke recepten die ik vind zijn óf supersimpel (en dat vind ik flauw tegenover degenen die uren in de keuken doorbrengen om het hoofdgerecht te maken) óf superingewikkeld met ingrediënten die ik nauwelijks ken.
Ik zat zelf te denken aan een aantal kleine hapjes, zodat het voorgerecht niet meteen hap-slik-weg is, maar het lukt me niet om drie kleine dingetjes te bedenken die ook nog een beetje leuk bij elkaar passen qua smaak. M'n uitgangspunt is voorlopig pasteitjes met bloemkool in blauwe-kaassaus, dat is lekker en simpel. Maar er moet dus nog wat extra's bij!
Extra lastige factoren: het moet vegetarisch zijn, maar zonder champignons, tomaten, aubergine of courgette
Iemand ideeën?
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis