abonnement Unibet Coolblue
pi_64080035
Mja, voor wat betreft onze keuken, hebben we eigenlijk ook niet echt op een euro gekeken Ikea heeft mooie dingen voor keukens, maar we hebben hem toch door een schrijnwerker laten maken.

Salontafel, TV-meubel, kast/bureau en eettafel zouden we ook door een schrijnwerker willen laten maken. Dan is het allemaal perfect op maat, maar dat kost natuurlijk wel wat meer dan andere meubels. Daarom nu de tussentijdse oplossing (we zullen als eettafel trouwens een paar schragen en een plank gebruiken, lekker goedkoop). Eens de zetel er staat (half februari ongeveer) laten we de schrijnwerker wel komen om een tafel op maat te maken.
Ons salontafeltje van Ikea kost nu 9,99 euro. Wonderen hoeven we er niet van te verwachten, maar het zal wel dienen

En het zullen geen energiezuinige spotjes worden, vrees ik Wel spotjes die je voor allebei kunt gebruiken, dus we zien later wel nog. Nu is het echt krabben eigenlijk (maar wat wil je met een 'onverwachte' kelder en onderkelderde garage )
pi_64080251
Mooie keuken, Leonieke!
pi_64080759
quote:
Op woensdag 17 december 2008 09:46 schreef leonieke het volgende:
Verhaal
Ik weet denk al welke je bedoel. Ben 2x bij de Ikea geweest en zie overal dat salontafeltje terugkomen voor 9,95 .

Oja, ik had ook nog een rvs handdoeken rekje gehaald daar. Die zijn daar echt goedkoop in vergelijking met de bouwmarkt. Keuken ziet er wel goed uit. Lekker groot

Ik weet wel dat ik in het volgend huisje veel meer zelf ga doen ipv laten doen/vrienden. Vooral de vrienden die erg eigenwijs zijn. Had meerdere malen gezegd dat ik het laminaat door wou trekken naar de overloop en naar de slaapkamers zodat ik geen drempels hoeft te gebruiken, en je raad het al. Hebben ze tot aan de kamer gelegd ipv doorgetrokken.

Moet nog steeds goede drempels halen. Dacht een mooi systeem te hebben door drempels aan te schaffen waarbij je de schroeven niet zie van de bovenkant. Wat een kutsysteem is dat, ze laten los en buigen snel. Haal wel een keer andere.
pi_64086340
Thx PiperMaru

Jaheur, ik denk idd niet dat we een uniek stuk gekocht hebben in Ikea Ze hadden er gisteren blijkbaar nog 300 in voorraad

Zelf hebben we eigenlijk niet veel gedaan in ons huis. Maar dat voornamelijk door een tekort aan tijd. Bedoeling was dat mijn man het laminaat ging leggen, maar hij heeft het gewoon te druk. Gelukkig worden de zaken wel uitgevoerd zoals wij het vragen (zoals bv het laminaat in alle kamers laten doorlopen. Schijnt niet simpel te zijn, maar ik zou het niet anders willen)
pi_64086631
quote:
Op woensdag 17 december 2008 13:26 schreef leonieke het volgende:
verhaal
Het is inderdaad niet simpel, maar ik kan wel goed overweg met een decoupeerzaag dus dan wordt het wel weer wat makkelijker. Ik baal hier echt van al 7 maanden.

Over 4 jaar zal ik het wel herleggen of een ander huis kopen. Droom nog steeds van een boerderij(tje) maar dan zonder de varkens, koeien en rommel.

Met de laatste paar loonsverhogingen zouden we het nu wel kunnen veroorloven, maar helaas kon ik ook niet verwachten dat ik in 1,5 jaar zo flink zou stijgen qua loon.

Oja, er komt bij ons een boekenplank van de ikea, gewoon omdat ze goedkoper zijn dan de bouwmarkt
pi_64086923
Ja, ik moet het toegeven, twee linkerhanden helpen mij niet echt vooruit Ik ben eerder goed in de administratie en het betalen van de facturen

Ik hoop toch dat mijn man de komende jaren niet zal beginnen over eventueel opnieuw bouwen. Hij ziet het anderzijds nu helemaal zitten om binnen x aantal jaar nog eens opnieuw te beginnen. Niet dat hij niet overtuigd is dat hij zich goed gaat voelen in ons huis, maar ik denk dat hij het hele gebeuren wat zal missen.
pi_64087260
quote:
Op woensdag 17 december 2008 13:44 schreef leonieke het volgende:
verhaal
Ach ik ben beginnende klusser en ik moet nog veel leren. Een voordeel is dat ik wel inzicht heb in veel dingen en dingen durf te doen, mits er tijds nood is. Wil wel leren en fouten maken, maar wil niet dingen leren onder hoge tijdsdruk en wat me dus veel geld zal gaan kosten als ik het fout doe.

Zoals bekabeling in de keuken herplaatsen in 1 dag tijd zag ik niet zitten. Had nog nooit eerder gefreesd namelijk en als ik de dunne muur sloop duurt het veel langer voordat de keuken er in stond.

Laminaat leggen heb ik ook nog nooit gedaan, maar zag kameraden van me bezig en hielp gelijk mee. Het zagen lukt hun echt niet.

Maar daarnaast vind ik de facturen en alles bijhouden ook leuk. Alleen het betalen minder. Ben ook wel van de administratie.

En me vriendin, achja die is goed in koken en dat kan ik echt niet. Kan wel wat bakken, maar daar hou ik het ook bij.

Zal vandaag denk ik even een bouwtekening van mijn huis gaan maken. Die is er niet en het is altijd handig.
pi_64087683
Ik wou wel helpen vandaag met het laminaat maar blijkbaar kon ik niet zoveel doen. Straks dus maar wat inpakken.
Koken moet ik trouwens ook nog leren, dat krijg je natuurlijk als je altijd bij ouders of schoonouders woont. Al kan ik de basic dingen wel maken

Het betalen is idd niet zo fijn. Zo zouden deze stap gewoon moeten afschaffen, vind ik
Wel blijf ik nog steeds verbaasd over hoe gemakkelijk ik tegenwoordig geld uitgeef. 100 euro hier, 300 euro ginder, 2000 euro daar... Het is alsof het niets meer voorstelt eens je met die grote bedragen van een bouw hebt gegoocheld. Ik hoop dat ik vlug weer de oude ben
pi_64087935
quote:
Op woensdag 17 december 2008 14:05 schreef leonieke het volgende:
verhaal
De vloer is wel vlak opgeleverd toch?

Was bij ons niet zo en kwamen we achter, nadat we hadden gelegd met alleen maar isolatiefolie. Ben bang dat ons laminaat binnen 2 jaar al stuk is, want op sommige plekken zakt het door.

Ga bij de volgende keer van doe vloerplaten neerleggen. Isoleert nog beter en egaliseert tot een paar mm.
pi_64088068
Ik moet zeggen dat de mensen die de chape geleverd hebben, uitstekend werk hebben verricht (net zoals onze stucadoor). Echt heel vlak en volgens de persoon die nu bezig is met het laminaat is dat toch een heel grote hulp.
pi_64088978
Uit het vorige topic:
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 15:17 schreef PiperMaru het volgende:
(voorzichtig) gefeliciteerd, Cothen!

Is het een ex-huurwoning?
nee, het is altijd al een koopwoning geweest. De vorige bewoner heeft er sinds het begin ingezeten en niks gedaan aan het sanitair.

Vandaag ben ik er weer geweest en eergisteren heeft de bank al te kennen gegegeven een hypotheek te willen leveren. Ben nog steeds dolenthousiast (genoeg kluswerk in de komende jaren ).
Zolang niemand kan overtuigen dat ik het niet moet doen, wil ik snel een bod uitbrengen.
So we just called him Fred too
pi_64091473
Iemand interesse in een simpel excel formuliertje waarbij je inkomsten en uitgaven kan invullen en tevens een overzicht wat dus het verschil is wat er binnenkomt en uitgaat per maand?
Mocht je in de min staan heb ik er ook bij staan hoeveel maanden het duurt totdat je er uitkomt.

Ben nu bezig met een excel formulier wat berekend hoeveel je kwijt ben in je huidige woning qua stroom en gas en wat je ongeveer kwijt zal zijn tot einde van het jaar.

Voorbeeld Financiën (Excel benodigd)
  Moderator woensdag 17 december 2008 @ 17:36:14 #63
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_64094026
quote:
Op woensdag 17 december 2008 16:05 schreef Jaheur het volgende:
Iemand interesse in een simpel excel formuliertje waarbij je inkomsten en uitgaven kan invullen en tevens een overzicht wat dus het verschil is wat er binnenkomt en uitgaat per maand?
Mocht je in de min staan heb ik er ook bij staan hoeveel maanden het duurt totdat je er uitkomt.

Ben nu bezig met een excel formulier wat berekend hoeveel je kwijt ben in je huidige woning qua stroom en gas en wat je ongeveer kwijt zal zijn tot einde van het jaar.

Voorbeeld Financiën (Excel benodigd)
Ik ben heel benieuwd hoe het er uit ziet, maar ik kan het bestand niet openen
pi_64095667
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 22:02 schreef phluphy het volgende:

Oblivion, de hypotheekrente zou toch omlaag gaan? Hopelijk levert dat meer potentiële kijkers/KOPERS op. Hang in there!
Moeten ze dat wel doen...je kent het hier...dralen, dralen en nog eens dralen....

Ik hang nog in there...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_64095690
LEO! je hebt een keuken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_64096946
quote:
Op woensdag 17 december 2008 17:36 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Ik ben heel benieuwd hoe het er uit ziet, maar ik kan het bestand niet openen
Met excel niet? Vreemd.
Heb je excel niet, probeer dan eens OpenOffice ;-)

Edit: Server plat volgens mij
Edit2: Nieuwe link: http://icy.zapto.org/financ.xls

Het is een simpel bestandje hoor, maar had het zelf laatst nodig en ik dacht deel het gewoon met de rest.
pi_64120869
Toffe file Jaheur.

Ik maak zelf gebruik van een uitgebreide excel-file om alle kosten van de bouw bij te houden (samen met de dagdagelijkse kosten). Is wel handig om het overzicht te kunnen bewaren. En achteraf ga ik perfect kunnen zeggen hoeveel ons huis ons precies gekost heeft. Ik weet alleen niet of ik dat ga willen weten
pi_64120895
En misschien nog even goed nieuws
Het laminaat ligt al overal op de slaapkamers en de gang. Enkel de plinten moeten er nog tegen, maar dat zal waarschijnlijk morgen al gedaan zijn.

En de elektricien is nog steeds druk bezig Al hebben we wel al licht en werken de stopcontacten al
  donderdag 18 december 2008 @ 15:23:10 #69
45722 Dromer
Zo veel letters Zo weinig ruim
pi_64121289
Goed bezig Leonieke. Alleen dat inpakken, hè.
Je keuken is zo te zien ruim en licht. (en een mooi vrij uitzicht... blijft dat zo?)
I am just a dreamer, but you are just a dream
pi_64122083
notaris had vandaag de hypotheekpapieren binnen. Eigenlijk een dag te laat, want ik kreeg gister een brief, dat ze het uiterlijk gister moesten hebben.

Maar ze gaan het nog regelen en meteen een afspraak gemaakt om de 24e om 9.30 te gaan tekenen
Toevallig kreeg ik vandaag ook een aanbieding voor een vast contract, dus mijn dag kan nu al niet meer stuk..

Oh ja, en we hadden nog een kerstlunch van de zaak, dus dat kon er ook nog wel bij
pi_64122609
Dubbel gefeliciteerd, nicomart!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_64140488
quote:
Op donderdag 18 december 2008 15:23 schreef Dromer het volgende:
Goed bezig Leonieke. Alleen dat inpakken, hè.
Je keuken is zo te zien ruim en licht. (en een mooi vrij uitzicht... blijft dat zo?)
Normaalgezien blijft dat zo. Staat nu toch zo ingetekend op het plan bij het kadaster. Maar ja, het is België, je weet maar nooit hé

Nicomart: geleficiteerd

En nu ga ik me vlug klaarmaken, want mij ma staat hier binnen een kwartier
Achter onze grond ligt er wel een vijver met een prachtige treurwilg. Die is van particulieren, dus die blijft hopelijk
  zaterdag 27 december 2008 @ 01:57:11 #73
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_64391880
Misschien, hopelijk, zeer hopelijk en aannemelijk, zal ik ook in K&W staan met dit huis:


En hier een klein platterondje:


De wonkamer is 17m2 de slaapkamer 7 en dan nog een klein keukentje.
Maar zeg nou zelf!? Geweldig toch?

Waar het staat:
In het centrum Wageningen 15meter van de kroegen en op woensdag de markt vandaan.

De geen die nu 1ste staat (het is een huurwoning) moet maandag hebben gereageerd en anders gaat hij naar mij. Dus ik hoor dinsdag denk meer

[ Bericht 12% gewijzigd door hierissieweer op 27-12-2008 02:05:20 ]
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  Moderator zaterdag 27 december 2008 @ 10:02:41 #74
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_64394791
Grappige woning hierissieweer !
Lekker knus, als je alleen bent valt er denk ik prima in te leven
pi_64398398
Ik duim voor je, hierissieweer!

Leuk huisje....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')