Hoi!
Elke CUL poster kent vast wel het programma Smaken Verschillen, kennen de STA mensen dit ook?
Voor degenen die het niet kennen, het idee is het volgende:
5 mensen uit ongeveer dezelfde regio/stad zitten een week met elkaar opgescheept. Een ieder kookt op een van de 5 werkdagen en aan het eind van elke avond wordt de kok van de avond beoordeeld met een cijfer.
Het cijfer wordt gekozen op basis van enkele criteria, zoals het bereiden van het eten, het gastheer/-vrouwschap en de aankleding van de tafel.
Aan het eind van de week wordt gekeken wie de hoogste waardering heeft gekregen.
Is het misschien een leuk idee om met Fok! zoiets te beginnen, STA meets CUL?
We maken een lijst van mensen die mee willen doen en zorgen dat die aan elkaar gekoppeld worden. Misschien is er ook iemand die alleen mee wil eten
en een fotoverslag van de avond wil maken (dus degene die écht niet kan koken maar wel in is voor een gezellige avond en goed verslagen kan schrijven, mensen kan interviewen en foto's kan maken?)
Dus dan krijg je het volgende:
6 deelnemers: 5 koks en een 'journalist'. Dit kan ook iemand zijn die een volgende ronde zelf mee-kookt overigens. Als het enthousiasme wat groter is kunnen er natuurlijk meerdere weken georganiseerd worden.
Hier kunnen leuke verslagen van komen, recepten online, etc.
Nu de herhalingen van Smaken Verschillen bezig zijn is het wel leuk om hier over na te denken, naast Wie is de Chef kijken natuurlijk
Roept u maar: is dit wat?
Het lijkt mij iig leuk om het met regio Arnhem-Nijmegen eens te proberen
Maar heb jij ook interesse en woon je in Klazinaveen bijvoorbeeld, meld je aan! Het topic loopt ook in CUL, dus misschien moeten we maar met z'n allen óf hier óf daar reageren en kan deze sticky gemaakt worden met een link naar het CUL topic, of andersom?
------------------------------
Alvast wat ideeën:
BudgetOmdat er een grote verscheidenheid in mensen kan zijn er groep lijkt het me bijvoorbeeld handig als er een bepaald budget wordt gesteld, zodat het voor iedereen haalbaar is om met dat budget iets in elkaar te knutselen. Een full-time werker met goede baan kan natuurlijk zich uitsloven met de meest malse hertenbiefstukjes terwijl de student het moet doen met voorverpakte zalm van de AH.
Nu kun je zeggen: goed eten hoeft niet duur te zijn, maar je hebt wel meer toegang tot verse ingrediënten wanneer jouw budget wat ruimer is
Maar dat kan per groep bepaald worden. Als het allemaal werkende mensen zijn, of rijke studenten of studenten die het er voor een keer voor over hebben, dan is het vrij om ook een ruim budget te kiezen.
TijdsplanningMeerdere mensen hebben al aangegeven dat een week te krap is en dat men daar geen tijd voor vrij kan/wil maken.
Toch zou ik het niet over een te grote tijd willen laten slepen er groep. Daarom stel ik 2 weken per groep van 5 voor. Je kunt dan, als het uitkomt, 2 avonden achter elkaar doen, dan eventueel weer wat dagen niet, etc.
Als je je opgeeft zul je dus misschien wel wat compromissen moeten sluiten omtrent je 'normale' sociale leven. Je hebt dan ook rekening te houden met de 4 (of 5, inclusief journalist) koks.
Dit moet echter per groep wel te regelen zijn, me dunkt. Zo heb je van een ieder de maaltijd nog in het geheugen zodat je ook misschien wat betere cijfers kunt geven?
Locaties en ruimteNiet iedereen woont even groot. Zelf kan ik met gemak 6 mensen ontvangen, maar kan me voorstellen dat een student op een kamer van 10m2 het daar wat moeilijker mee heeft. Toch hebben deze vaak een fusie (studentenhuizen) waar het eventueel wel kan.
Echter, heb je écht de ruimte niet maar wil je wel graag meedoen, laat dat dan even weten bij voorbaat, zodat er misschien iemand is uit jouw groep/regio die roept: nou, dan kan het wel 2 keer bij mij thuis, ofzo
Ook hier moet wel een mouw aan te passen te zijn.
Misschien kunnen we wat leuke prijsjes ritselen, zoals zo'n leuk Honig Schort:
[ Bericht 8% gewijzigd door motorbloempje op 07-12-2008 17:50:20 ]