FOK!forum / Culinesse à gogo / Geconfijt fruit zelf maken: moeilijk
Delicieuxdonderdag 4 december 2008 @ 14:31
Nou liep ik net langs een winkel die al helemaal in kerstsferen opgetooid was en zag daar van die heerlijke geconfijte vruchten liggen. Peperduur.... Uiteraard toch even naar binnen gegaan en één enkel geconfijt vruchtje gekocht... Een mandarijntje. En het was heeeeerlijk !!!!

zie www.dalloyau.fr onder "fruits confits".

Kun je die ook goed zelf maken? En is dat moeilijk? Heeft er misschien iemand een receptje?
Lorndonderdag 4 december 2008 @ 14:50
Even zoeken met Google en zie hier het resultaat!
Flurrydonderdag 4 december 2008 @ 15:05
quote:
Op donderdag 4 december 2008 14:50 schreef Lorn het volgende:
Even zoeken met Google en zie hier het resultaat!
die kerel werkt op hotelschool "Spermalie"
tevens tvp
Trigaltidonderdag 4 december 2008 @ 17:00
Als ik het goed begrijp eet je dus schillen van sinaasappels?
En waar smaakt dit naar?
Kan me er echt geen voorstelling van maken.
ecstasydonderdag 4 december 2008 @ 19:47
Wij doen het wel eens met citroen- of sinaasappelschillen (als eetbare decoratie). Dat is niet moeilijk, maar hele vruchten nog nooit geprobeerd eigenlijk.
Delicieuxdinsdag 9 december 2008 @ 10:22
Dank voor de tips.
Ik ga het eens proberen! Gisteren heb ik bij de biologische winkel ongespoten citrusvruchten gehaald en vanavond ga ik een rustig de eerste stap zetten. Inmiddels heb ik ook op een franse site een recept (nouja recept, het is een stappenplan voor de komende twee weken....) gevonden. Het is dus een project met een lange adem.

Ik hou jullie op de hoogte!