Wat doe je met de rijs, eitje en sambal en citroen ? Gooi je die erbij in ?quote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:35 schreef oh-oh het volgende:
Soepjes zijn cool!
Heldere soep met groenten en kip is ook lekker met een restje rijs, een hardgekookt eitje en een klodder sambal!
En wat citroen.
Wat is er NIET lekker met pindasaus Voor pindasaus geldt hetzelfde als voor chilisaus. Je kan er alles lekker mee makenquote:Op donderdag 22 oktober 2009 11:28 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:15 schreef oh-oh het volgende:
Ik ben vandaag fruit gaan halen op de markt, ik weet niet of ze dat overal hebben , maar die fruitpakketten hier van 5 euro zijn echt de moeite!
Mijn pakket:
[ afbeelding ]
6 bananen, 1 meloen, 1 bakje rode pitloze druiven en 4 bakjes cherrytomaatjes ( 1 bakje ontbreekt ).
Plus nog:
[ afbeelding ]
Diverse appels, madarijnen, sharonfruit en 2 mango;s.
Voor 5 euro
Met de bananen maak ik smoothies
Met de appels bak ik iets of maak ik appelflappen of zo
De tomaatjes heb ik uitgedeeld aan collega,s en ik laat 1 bakje op mn werk staan voor bij de lunch, en 1 bakje kan ik thuis een avond mee snacken.
De rest van het fruit gaat echt wel op in een week tijd hoor!
Jam van maken jummie erg lekker.quote:Op vrijdag 28 november 2008 16:47 schreef Syrena het volgende:
En een zeer overjarige ananas die echt op MOET vandaag Eens Googlen wat ik er mee kan doen.
Jaah, restjessoepquote:Op zaterdag 24 oktober 2009 15:38 schreef shmoopy het volgende:
Soep van restjes. http://www.youtube.com/user/thewheatguy#p/u/34/UffwLUbgPRI
Sowieso een erg leuke site.
ik zit er helemaal enthousiast naar te kijken altijd, alleen voer ik het nooit uit.
Ik heb gisteren bij de Aldi een zak gesneden groenten gekocht. Helft in mijn roerbakschotel, helft in de diepvries.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Dat doe ik ook hoor Ik heb nog een kilo prei en twee kilo spruitjes liggen om in te vriezen. Ons groentenpakket was weer eens veel te veel Prei en soepgroente blancheer ik niet, boontjes, snijbonen en spruitjes wel.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.quote:Op zondag 25 oktober 2009 11:39 schreef KingSizePinda het volgende:
Bij de wok gooien ze meestal ook het vlees en groente eerst in kokend water alvorens het te wokken toch ? Valt dat onder de categorie blancheren ?
quote:Champignons
Werkwijze: Champignons bevatten veel water. Bereidt ze het beste eerst, voordat u ze invriest. U kunt ze gestoofd invriezen of verwerkt in een saus. Saus die u invriest, bindt dikker dan normaal.
Bereiding: Op een zacht vuurtje opwarmen of in de magnetron.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |