abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_151825728
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 14:38 schreef probeer het volgende:

[..]

I know :). Al vervang ik de pancetta soms nog wel eens door gewone spekjes :@ (sorry, niet slaan!)
Guanciale ipv pancetta
pi_151825898
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:23 schreef quirina het volgende:

[..]

Guanciale ipv pancetta
Mjah, ook te duur / te veel moeite :)
"Pools are perfect for holding water"
pi_151826823
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:23 schreef quirina het volgende:

[..]

Guanciale ipv pancetta
Dear lord, waarom kende ik dat nog niet? :o
Net opgezocht, dt klinkt lekker zeg :9
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_151827806
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
Jawel. Delen van Itali maken het met room, en delen zonder.
Ik vind met room lekkerder. Wel heel veel peper moet erop zitten!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_151828527
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 16:11 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Jawel. Delen van Itali maken het met room, en delen zonder.
Ik vind met room lekkerder. Wel heel veel peper moet erop zitten!
Je krijgt sowieso ruzie met een Italiaan als je het anders dan zijn moeder doet, want zo hoort het en niet anders. Er wordt mij een beetje te vaak te moeilijk gedaan over de authenticiteit van Italiaanse gerechten uit de volkskeuken, dit is notabene een naoorlogs recept. Er is toch ook niet n recept voor stamppot boerenkool? Het is een eenvoudige keuken met eerder minder dan meer ingredienten, en ze weten wel wat lekker is, dus probeer vooral een keer de meest kale versie van een recept en begin niet met zoveel mogelijk toevoegen, maar daar houdt het voor mij wel op.

De lekkerste carbonara die ik ken maken ze bij een goedkope pizzeria hier in de buurt, met room en rode peper en met een smaak die ik verder niet thuis kan brengen. Volgens mij zijn het Sardijnen, boeit ook verder niet, het is lekker.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_151828800
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 15:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Dear lord, waarom kende ik dat nog niet? :o
Net opgezocht, dt klinkt lekker zeg :9
Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zondag 19 april 2015 @ 16:52:33 #257
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_151829329
registreer om deze reclame te verbergen
Knierterig hapje dat makkelijk te maken is zijn kaaskoekjes :)

Het enige dat je nodig hebt is wat geraspte kaas; een beetje bloem en kruiden naar smaak.

Door elkaar mengen; in hoopjes op bakpapier afbakken tot ze op een koekje lijken.

Af laten koelen en opeten met chutney ofzoiets :9

Kost bijna niets en is lekker bij een drankje ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door Windigo op 19-04-2015 16:58:01 ]
pi_151829475
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 16:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Kinnebakspek is het lekkerste spek, het ziet er alleen niet uit. Ik kon het van mijn slager wel krijgen, maar hij had het niet in de vitrine liggen of zo, hij gebruikte het voor in de worst. Dat was verder niet gekruid of zo, alleen gerookt. Voor de carbonara voldoet gewoon goed spek prima vind ik, pancetta verliest zijn extra's grotendeels in de pan.
Spek en dan heeeeeel dun gesneden, zoop lekker :9~
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_151834089
quote:
14s.gif Op zondag 19 april 2015 16:52 schreef Windigo het volgende:
Knierterig hapje dat makkelijk te maken is zijn kaaskoekjes :)

Het enige dat je nodig hebt is wat geraspte kaas; een beetje bloem en kruiden naar smaak.

Door elkaar mengen; in hoopjes op bakpapier afbakken tot ze op een koekje lijken.

Af laten koelen en opeten met chutney ofzoiets :9

Kost bijna niets en is lekker bij een drankje ;)
Men neme wat bladerdeeg en wat pesto evt kleine stukjes zongedroogde tomaat ( op olie) of cherrytomaatjes ( en als je het mooi wil maken een geklust eitje om t bladerdeeg een beetje in te smeren.

Bladerdeeg ( hoeveel is eigen keus)
Daar smeer je pesto op en snij je in vieren ( als je schijfjes cherrytomaat erop doet)
Aftoppen met geraspte kaas.
Kwartiertje in oven op ca 200 graden.

Of
Je doet twee plakjes bladerdeeg aan elkaar, pesto erop, fliebertjes zongedroogde tomaat, wat geraspte kaas en dan rol je het zaakje op.
Die rol snijd je in stukjes zodat je kleinere rolletjes hebt. Kwartiertje de oven in en daar heb je je borrelhapje.

Bladerdeeg,pesto kaas en tomaat hebben de meeste mensen wel in huis ( denk ik) dus leef je uit.
pi_151835359
Soep :

Veel groenten, bouillon, 20 minuten koken, staafmixer en klaar. Wil je luxe doen dan een scheut room erin.

Bhajees:

Gelijke delen ui, geraspte courgette en aubergine.

Dit meng je met beslag van kikkererwten en bloem met wat water en wat zout, kurkuma of kerrie , komijn. Als je luxe doet met verse koriander mengen.

Frituren.
Whatever...
pi_179916782
Afgelopen week de Spaanse kikkererwtenschotel van maok gemaakt en hij was heerlijk. Ik gebruikte gedroogde kikkererwten in plaats van een blik, dat drukte de kosten nog wat. Ik heb 'm voor 4 personen gemaakt, tot het toevoegen van de spinazie en toen de helft ingevroren. De volgende keer hoef ik alleen maar het bakje uit de diepvries te halen en bij het opwarmen verse spinazie toe te voegen.

Heeft er nog iemand leuke recepten?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')