abonnement Unibet Coolblue
pi_94692610
Deze week is de prei in de aanbieding bij de Dirk. Nu gooi ik wel een deel door een of andere roerbakschotel, maar heeft er iemand tips voor andere budgetgerechten met prei? Ik hou niet van tot snot gekookte prei.
Ik heb allerlei fruit (appel, banaan, peer, cantaloupe, mango), misschien valt er iets te combineren?
Snijden, blancheren en invriezen kan altijd nog...
pi_94692762
Ik vind prei-aardappelsoep altijd heerlijk O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_94693236
preitaart
*zoekt recept*

recept zit al in de verhuisdoos dus ff uit mn hoofd:

4 plakjes bladerdeeg
500 gram prei
2 el bloem
1,5 dl melk
2 eieren
75 gram geraspte kaas
100 gram spek in blokjes
Bereiden
bekleed de quicheschaal met het bladerdeeg. snij de prei in stukken van 1cm en was de prei zorgvuldig. blancheer ze 5 min in kokend water.
roer de bloem met de melk, de eieren, en de kaas tot een papje.
bak de spek langzaam uit en schep de prei erdoor. schep het prei/spekmengsel in de quichevorm en giet het papje erover.
bak de taart 30 min in een oven van 200 graden.

[ Bericht 46% gewijzigd door loecje op 27-03-2011 22:49:09 ]
pi_94694088
Bedankt beiden, vooral de soep klinkt erg budgetvriendelijk.
Ik kan de taart wel een keer maken met de ingevroren prei, heel handig als ik een restje melk heb (heb ik namelijk eigenlijk nooit in huis), of de eieren moeten op.
  maandag 28 maart 2011 @ 16:53:13 #230
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_94720130
Doedezemaar op ah.nl kun je gewoon een ingredient in vullen bij recepten en dan komt er van alles naar boven ;) gebruik ik ook weleens als ik groente heb die op moeten en ik gewoon niet weet wat ik er mee wil maken ;)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_94722363
Nieuw recept voor 2 personen of 2 dagen eten voor 1 persoon

Pot witte bonen in tomatensaus
Rijst ( 2 koffiebekers)
Een grote ui
Spekjes (250 gram)
Eventuele kruiden

Kook de rijst en de witte bonen in tomatensaus. Fruit het uitje en bak de spekjes. Voeg alles bij elkaar en doe er eventueel nog wat kruiden bij ( zoals peper of cayennepeper)
  vrijdag 8 april 2011 @ 16:48:35 #232
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_95223237
Recentelijk iets kniertelijks ondekt: Kroepoek van de toko: ¤0,69 per pakje. Je haalt er ongeveer 5 gewone zakken afgebakken kroepoek uit. Sambal erbij of een sausje van sambal, ketchup en suiker.

Voor een krenterig verjaardagsfeest ;)
The best firms advertise the least...
pi_100431768
Ik vind dat dit topic een schop verdient, dus heb ik maar een recept uit het topic bereid. Aanrader :Y!

quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2011 17:43 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik had afgelopen week nog even iets gemaakt wat ik me uit mijn studententijd herinner als vrij uitgebreid/lekker en niet zozeer heel goedkoop. Ik at toen ook niet zo goedkoop, maar ik ging dit dus weer eens maken en kwam erachter hoe spotgoedkoop het eigenijk is.

Je koopt de goedkoopste witvis uit het vriesvak, koolvis of heek, gewoon zo'n pakje met 4 van die blokjes, een pakje bladerdeeg en een kuipje budget/euroshopper kruidenkaas met knoflook, garlan heet die bij de AH. Vooral bij de kaas is het belangrijk dat je de allergoedkoopste neemt, en niet alleen voor de prijs.

Dan neem je zo'n blokje vis, halveer je die, smeer die goed in met een teen knoflook, letterlijk dus, teen door midden en er mee smeren, andere helft voor de onderkant etc. peper en zout erop, leg die diagonaal op een (opgerekt) bladerddeegje, en daar dan een kwart van het kuipje roomkaas op. Bladerdeeg dichtvouwen, en dan een kleine 25 minuten in de voorverwarmde oven op een dikke 200 graden. 20 mintuen of 225 is net iets te bruin, 25 minuten op 200 is net iets te zacht, maar dat zal per oven verschillen.

Vis is 1,20 meen ik, kaas is 60 ct geloof ik en bladerdeeg 1 euro. Per bladerdeegunit kom ik dan op 120/8+60/4+1/10= 40 cent! Niet duur voor een lekker bladerdeeghapje lijkt me, al weet ik de normen hier niet. Ik doe dan vaak 4 per persoon + salade of peultjes, maar de meeste mensen hebben genoeg aan 3, 2 met aardappels of zo erbij en je zit vol. 1,60 dus en dan hoeft er alleen nog maar iets van groente bij. En voor de echte krentekakkers zou 1 per persoon ook nog kunnen. Vanwege de verpakking van de vis maak ik het in een veelvoud van 4.

Het lijkt een wat rare combi, maar ik eet het echt omdat ik het lekker vind, en het wordt niks lekkerder van duurdere vis en kaas, en de goedkoopste kaas smelt juist het mooist. Citroen kan er nog op, insmeren met verse knoflook is lekkerder, maar dat doet er allemaal neit zoveel toe, het kan allemaal zonder en nog goedkoper en dan is het ook lekker.

Je moet alleen even opletten dat de vis niet te ver ontdooit wanneer je aan het vouwen bent, want dan wordt die overgaar, en dat de kaas mooi koud is zodat je er mooie kwarten bovenop kunt leggen. Meestal komt het perfect uit als ik na het aanzetten van de oven (een kleine 25 minuten voorverwarmen) de vis uit de vriezer haal Hierbij begint de timing van het koken al voordat het in de oven gaat. Ook willen ze nog wel eens lek gaan, dat geeft niet zoveel, maar het is jammer van de 3 ct aan kaas die er dan uitloopt natuurlijk. Ik heb daar wel last van gehad toen de glazen bakplaat was gesneuveld en ik het in een schaal en op zilverpapier probeerde, nu met een metalen bakplaat niet zo. Bakpapier heb ik nooit geprobeerd. Het zal ermee te maken hebben dat het bladerdeeg aan de onderkant nog niet gaar is als de kaas al wel begint te smelten.

Ik ben benieuwd.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_100433363
Leuk om te horen! Ging het allemaal een beetje soepel, weinig lekkage etc?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100434967
Ik had de bladerdeeglapjes flink plat uitgerold, tot bijna 4 x hun originele grootte.
In 4 van die lapjes heb ik 4 van die witvisplakken gestopt, dus die heb ik niet gehalveerd. En dan per witvis ongeveer 1/5 uit het bakje kruidenkaas (zodat ik nog wat overhield voor de broccoli).

Oven voorverwarmd tot 225o, flapjes op een ijzeren bakplaat en op bakpapier.
13 minuten op die 225o, toen temperatuur naar 200o gedraaid en daar nog 10 minuten op gelaten. Dat was een prima afstelling; ze waren bruin en knapperig.

2 van de 4 waren op het eind van de bereiding een beetje lek geraakt, maar de bodem was wel lekker genoeg geworden.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_100436648
Ok, dus je had iets meer dan 2 keer zoveel vis in verhouding tot kaas (doe maar duur! ;) ). Ik heb dat nooit geprobeerd, ik vond het altijd wel lekker zo dat het echt één kaas/vissmaak wordt ipv vis met kaas. Ik weet niet of je dat effect zo ook had. En ik had er vaak wel een of meer lekke bij zitten, zoveel loopt er ook niet uit, niet zo heel erg. Ik vind het alleen irritant dat ik niet weet hoe dat komt en hoe je dat voorkomt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100437557
Ik vond het klinken als een lekker recept, ik had het dan ook grofweg onthouden nadat jij het hier gepost had. Toevallig had ik laatst de ingredienten allemaal in huis en bedacht toen jouw recept er weer bij. Zeker voor herhaling vatbaar, en ik zal het ook nog eens maken in de juiste vis/kaasverhouding. Ik had nu het recept wat halfjes gelezen en wat over het halveren heengekeken.
Eigenlijk ben ik gewoon heel slecht in het opvolgen van recepten.
Dit was een van de meest getrouwe receptuitvoeringen van mijn hand ooit :D.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_100462651
Ik heb altijd zo'n zak in de vriezer liggen:



Kost nie veel en je kunt er enorm veel dingen mee doen:
- Met wat creme fraiche in een wrap gooien
- Opbakken, kruiden erdoor, in een ovenschaal, laagje tortillachips en kaas eroverheen, even afbakken, nomnomnom!
- Snelle pastasaus maken met een blikje tomatenblokjes
- Opbakken en op een vierkazenpizza doen
- ... vast nog wel meer :)
pi_100485831
Dat soort zakken hebben ze ook bij de lidl (en vast ook wel bij de aldi?) dat is nog goedkoper. Dit samen met een beetje roomkaas (die rechthoekige kuipjes van de Lidl) en pasta en je hebt een heerlijke goedkope (vegatarische) maaltijd.
  † In Memoriam † dinsdag 9 augustus 2011 @ 14:58:14 #240
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_100509804
Knierterig luxe toetje, dhz stroopwafelijs.
Bak roomijs van 1l in een grote kom doen, 2 a 3 stroopwafels verkruimelen en erbij doen, 2 tl gemalen kaneel erbij en de hele boel dooroeren. Terug doen in de bak van het roomijs en weer in de vriezer zetten. Leuk toetje voor als je bezoek hebt.
De overgebleven stroopwafels bij thee of koffie serveren ;)
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_100510024
Ik heb dat ook wel eens gemaakt met speculaas (die hele goedkope). ipv kaneel had ik speculaaskruiden gebruikt en verder had ik op elk toetje een stuk spculaas gezet.
pi_100510212
quote:
2s.gif Op zondag 7 augustus 2011 21:36 schreef sigme het volgende:
Ik vond het klinken als een lekker recept, ik had het dan ook grofweg onthouden nadat jij het hier gepost had. Toevallig had ik laatst de ingredienten allemaal in huis en bedacht toen jouw recept er weer bij. Zeker voor herhaling vatbaar, en ik zal het ook nog eens maken in de juiste vis/kaasverhouding. Ik had nu het recept wat halfjes gelezen en wat over het halveren heengekeken.
Eigenlijk ben ik gewoon heel slecht in het opvolgen van recepten.
Dit was een van de meest getrouwe receptuitvoeringen van mijn hand ooit :D.

Ik heb ook nog nooit van een geschreven recept gekookt volgens mij. Maar als je dan zelf een keer een recept opschrijft, verwacht je toch dat het strak wordt nagevolgd...
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_122749615
Tijd voor een schop voor dit topic. Iemand leuke budgetrecepten met de groentes die op dit moment goedkoop zijn?
Ik heb nog een knolselderij liggen

[ Bericht 15% gewijzigd door Doedezemaar op 11-02-2013 14:21:51 ]
  maandag 11 februari 2013 @ 15:32:36 #244
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_122752717
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 maart 2011 13:19 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof topic!

In Engeland heb ik echt heeel vaak linzen-met-rijst-prutje gegeten :P Jeugdsentiment, goed vullend, en goedkoop!

Rijst en linzen koken met wat zout, bij mekaar, in een koekenpannetje een gesnipperd uitje bakken met wat spekjes, en dat bij de linzen en rijst mikken, roeren, klaar. :Y)

Ook lekker: maissoepje. Witte bonen in een pannetje mikken, met wat water en melk, laten pruttelen, na een tijdje mais erbij, pruttel, weer in een koekenpannetje ui+spekjes bakken, dat erdoor, afmaken met wat paprikapoeder en verse basilicum.
Oeh die maissoep klinkt lekker, ga ik zeker proberen :D

(Leuke userpic heb je trouwens, ik heb gisteren Wreck It Ralph gezien en hij was erg vermakelijk)
pi_151820962
Dit is een leuk topic.
Omhoog ermee!
pi_151822578
Kipfilet met rijst en ketjap-saus
Recept volgt, maar het gerecht bestaat uit gemarineerde kip (in ketjap en met wat chilikruiden) met een saus van melk, meel, ketjap en sambal, geserveerd met rijst (en groenten naar keuze, doperwten passen er erg goed bij / doorheen).

---

Vlindertjes-pasta met pompoen en salami
(3-4 personen, ik haal er meestal 2 grote avondmaaltijden uit)

- 300 gr farfalle
- 600 gr flespompoen
- 150-200 gr salami
- blaadje salie
- 2 rode uien
- 1/4 liter bouillon
- harde Italiaanse kaas

Farfalle al dente koken. Pompoen, salami en uien in kleine blokjes / stukjes snijden. Salami even aanbakken, daarna uit de pan halen. Ui en salie in dezelfde pan 4 min bakken. Pompoen en bouillon er bij. 10 minuten stoven. Salami weer toevoegen. Wat peper naar smaak. Farfalle er door heen en even een paar minuten samen koken/opwarmen. Serveren met kaas.


Al blijft mijn favoriete el-cheapo gerecht gewoon pasta carbonara. Maar ik ga er van uit dat iedereen hier wel weet hoe je dat correct dient te maken.
"Pools are perfect for holding water"
pi_151823450
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
pi_151823854
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
Het is wel lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_151824498
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 14:05 schreef quirina het volgende:
Carbonara maak je niet met room! ( ook al doen veel mensen dat)
Room is een nono.
I know :). Al vervang ik de pancetta soms nog wel eens door gewone spekjes :@ (sorry, niet slaan!)
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')