abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_63316539
Ik zat net even een van mn kittens te irriteren door de oortjes te bekijken en in zn bekkie te kijken. Dat doe ik af en toe (net als de vacht kammen) zodat ie er aan went, niet dat ik ook echt veel er van af weet. Ik kijk meestal of het rood is en of er troep zit en dat is het dan wel.

Maar ik bekeek dus de tandjes, en voor zover ik weet heeft een kat aan de onderkant twee van die grote hoektanden en daar tussen een rijtje van die hele kleine frummeltandjes.

Zeg maar ongeveer zo:Maar dan IN zn mond natuurlijk

Nu zie ik bij mn kitten twee setjes van die hoektanden dicht naast elkaar en dan daartussen wat van die ieniemienie frummeltandjes.

Heeft dat soms met het wisselen van tandjes te maken? Mn kitten is 4,5 maand, ik dacht dat ze met 6 maanden gingen wisselen?

foto maken van mn kitten zn bekje lukt echt niet

Mn andere kitten (broertje, even oud) heeft het niet.
pi_63316683
Wisselen kan tot ongeveer 6 maanden dus niks aan de hand
pi_63316772
Maar is het normaal dat de melktandjes nst de volwassen tandjes staan?

De tandjes zijn bijna even groot namelijk. Misschien gaat het bij katten anders, maar ik had verwacht dat de nieuwe tand de oude er uit zou drukken zeg maar, van onderaf.
pi_63317034
Ik heb toch met een sneak attack een wazige foto kunnen maken het ziet er zieliger uit dan het was hoor, ik kneep nietIk had al wel het idee dat ie aan het wisselen was, omdat ie soms piept tijdens het eten en dan wegloopt van zn bakje. Daarna komt ie wel weer terug na een tijdje. Oh en hij kwijlt af en toe. Zn broer doet dat allemaal niet.
pi_63317247
Even overtypen:

Melkgebit:
Bovenkaak: 3 snijtanden, 1 hoektand, 3 onechte kiezen
Onderkaak: 3 snijtanden, 1 hoektand, 2 onechte kiezen

Blijvend gebit:
Bovenkaak: 3 snijtanden, 1 hoektand, 3 onechte kiezen, 1 echte kies
Onderkaak: 3 snijtanden, 1 hoektand, 2 onechte kiezen, 1 echte kies.

Da's dus per kant van de kaak, dus eigenlijk moet je het verdubbelen.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_63317364
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 14:43 schreef Dipkip het volgende:
Ik heb toch met een sneak attack een wazige foto kunnen maken het ziet er zieliger uit dan het was hoor, ik kneep niet

[ afbeelding ]

Ik had al wel het idee dat ie aan het wisselen was, omdat ie soms piept tijdens het eten en dan wegloopt van zn bakje. Daarna komt ie wel weer terug na een tijdje. Oh en hij kwijlt af en toe. Zn broer doet dat allemaal niet.
DIERENBEUL !!/1!?!1?
Gouwe tande zijn toch geen echte tande!
*Tot onze grooste spijt is de cursus omgaan met teleurstellingen afgelast.*
pi_63317386
Maar deze heeft dus twee hoektanden per kant van de kaak. In totaal 4 hoektanden in de onderkaak. De rest lijkt normaal (snijtanden, kiezen).

Ik kan geen info vinden over hoe het wisselen verloopt, of het normaal is dat beide setjes naast elkaar staan of dat het zo hoort te gaan zoals bij mensen, dat je nieuwe tand je oude tand er uit duwt. Zoals deze zitten gaat dat niet gebeuren denk ik.
pi_63317803
Ik zal vanavond es bij mijn kitten kijken, die is nu ook 4,5 maand
Die volg topic-knop h...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_63318240
Dankjewel Maringo

Mijn andere kitten heeft het niet, maar ja het kan natuurlijk dat die gewoon nog niet begonnen is de hoektanden te wisselen. Of dat ze al gewisseld zijn, ik weet niet of de grootte erg verschilt. Als ik naar het kitten met de dubbele hoektanden kijk lijken de oude en de nieuwe tandjes nogal op elkaar.

Ik lees heel tegenstrijdige dingen online. De ene keer staat er dat je naar de dierenarts moet als beide tanden naast elkaar bestaan, de andere keer wordt gezegd dat het normaal is en dat de melktandjes over een tijdje zullen uitvallen omdat de wortel ervan nu opgelost wordt.
  dinsdag 18 november 2008 @ 16:07:08 #10
20716 tonja
www.tonja-tekenshow.tk
pi_63319198
Loes heeft precies hetzelfde gehad. Ik moest het destijds van mijn DA even aankijken. Het is toen allemaal goed gegaan zonder ingrijpen van de DA.
Ik zou de DA even bellen om te vragen of het wenselijk is dat je langskomt. Als het kitten er last van lijkt te hebben lijkt het me goed als de DA ingrijpt.
►►►TONJA'S TEKENSHOW !!! ELKE DINSDAGAVOND VANAF 8 UUR http://tonja-tekenshow.tk Wekelijkse reminder? Stuur me een DM◄◄◄◄
pi_63319541
Tonja, hoe lang was in jouw geval het even aankijken?

Echt last zou ik het niet noemen. Ik ben er altijd bij als ze eten en ik heb hem 3 keer horen piepen in de afgelopen twee weken. Een keer bij tonijn (maar volgens mij deed ie toen onhandig en klapte hij met zn bekkie op de rand van de voerbak) en de andere keren had ie stukjes lamshart. Daar zitten soms hardere stukjes tussen, dus als ze aan het wisselen zijn geloof ik best dat dat even zeer kan doen. Hij liep altijd binnen een minuutje terug naar het bakje om verder te eten. Het kwijlen heb ik ook twee keer gezien, is geen doorlopend iets en misschien ook wel gewoon verliefdigheid (zn vader, die al lang heule grote tanden heeft, doet het ook als ie erg lekker gekroelt wordt). Verder merk ik niets aan hem, doet net zoals zn broertje die het niet heeft. Maar ja, katten laten het niet altijd even goed merken.
pi_63319826
Ik heb toch maar even navraag gedaan. De assistente zei dat het wel vaker voorkwam, en dat het niet erg is als ze nog even blijven zitten. Waarschijnlijk vallen ze er de komende weken vanzelf uit en zo niet, dan kunnen ze het meteen oplossen als ik ze er heen breng voor de castratie.
  dinsdag 18 november 2008 @ 16:35:30 #13
20716 tonja
www.tonja-tekenshow.tk
pi_63319935
Ongeveer twee weken nadat ik het ontdekt had waren ze uitgevallen. Verder nooit gemerkt dat ze er last van had. En als ik jouw verhaaltje zo lees denk ik dat jouw kitten er ook niet al teveel last van heeft. Maar ja, dat kan jij alleen eigenlijk bepalen natuurlijk.
►►►TONJA'S TEKENSHOW !!! ELKE DINSDAGAVOND VANAF 8 UUR http://tonja-tekenshow.tk Wekelijkse reminder? Stuur me een DM◄◄◄◄
pi_63320735
Ik denk ook wel dat het meevalt. Zeker na de geruststelling van de dierenartsassistente.

Ik geef ze expres eten waarop ze flink moeten kauwen, dus dat ie dan incidenteel een piepje geeft lijkt me niet gek als je aan het wisselen bent. Zolang ie flink blijft eten zal het wel loslopen.

Net weer enorme porties vers vlees ingeslagen. Wat eten kittens belachelijk veel
pi_63324636
Ik heb na een hoop gestoei even gekeken (hoe fijn ie het ook niet vond ), maar de mijne heeft maar 1 hoektand aan elke kant. Het kan idd zijn dat de mijne nog niet bezig is met wisselen.
Die volg topic-knop h...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
  donderdag 20 november 2008 @ 16:07:03 #16
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_63376951
Mijn mormeltje is ook druk aan het wisselen, hij is nu bijna 6 maanden en ik ben al 2 tanden tegengekomen .
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_63433011
Ineens heeft ie nog maar twee hoektanden aan de onderkant, en je ziet helemaal niet meer dat het er ooit vier waren

Maar nu heeft ie ineens 4 hoektanden aan de bovenkant echt freaky hoe snel dit gaat!
  zaterdag 22 november 2008 @ 19:31:59 #18
20716 tonja
www.tonja-tekenshow.tk
pi_63434873
Ja inderdaad, die ervaring had ik ook.
►►►TONJA'S TEKENSHOW !!! ELKE DINSDAGAVOND VANAF 8 UUR http://tonja-tekenshow.tk Wekelijkse reminder? Stuur me een DM◄◄◄◄
pi_63452688
Dat wisselen kan heel snel gaan. Mijn kitten is net klaar geloof ik. Dat was ook rond 4,5 / 5 maanden.
En van d'r tandjes beet ze er gewoon uit op mijn hand. Ze wilde in die periode ook heel graag op mijn hand kluiven. Als ze me nu bijt (spelen) dan voel ik dat ze grote flinke tanden heeft gekregen
Ze kreeg tijdens het wisselen van mij gewoon dezelfde brokjes als altijd, maar dan met een klein beetje water er overheen, zodat ze wat zachter werden. Vond ze heerlijk!
Kleur buiten de lijntjes.
pi_63455535
Ik gooi over al hun eten water, zodat ze goed drinken. Omdat ik ze vlees voer, vinden ze dat ook erg lekker. Ik gebruik er heel heet water voor omdat het vlees uit de koelkast komt en het me niet fijn lijkt voor hun buikjes als ze het zo koud opeten. En het eerst een tijdje laten staan is geen doen, dan moet ik steeds kittens van het aanrecht trekken. Dus ik neem het heetste water uit de kraan, en doe daar +/- 2 eetlepels van bij hun portie vlees en meng dat. Het water wordt dan bloederig maar ze likken het bakje helemaal uit daardoor.

Hier zijn trouwens juist de tanden van het kitten wat nog niet gewisseld heeft het pijnlijkst. De andere heeft ook de neiging overal op te knagen, maar leeft het echte harde bijten vooral uit op speeltjes en de achterkant van een haarborstel. Als hij mij hapt zijn het van die kleine hapjes (liefdesbeetjes) die geen zeer doen. Misschien is hij gewoon wat socialer dan zn niet wisselende broer, want hij krabbelt me ook niet. Het broertje met de melktandjes behandelt me soms alsof ik k een kitten ben en zet dan ineens al zn nageltjes en tandjes in me, wat best zeer doet. Hij heeft nog echt die melktandjes die zo naar achter gericht staan.Ze zijn vast handig voor mamapoes bij het zogen, maar als een inmiddels best groot kitten je hier hard mee grijpt, zit je gewoon vast het haakt gewoon in je vel, echt naar. Gelukkig begint ie het te snappen, maar ik ben er erg streng op, hij moet niet denken dat ie me zomaar hard mag bijten. Hard blazen in zn gezicht helpt gelukkig wel, maar soms grijpt ie me meteen daarna weer. Dan gaat ie onder de kraan en is het klaar
pi_63579774
Nu alweer een paar dagen heeft dracula-kitten gewoon weer 4 hoektanden. De uitgevallen 4 ben ik niet tegengekomen helaas. Broertje chillt nog steeds met zn melktandjes en concentreert zich vooral op harder groeien dan ex-vampierbroertje.
  vrijdag 28 november 2008 @ 10:06:40 #22
20716 tonja
www.tonja-tekenshow.tk
pi_63588122
Ik ben de uitgevallen tanden destijds ook nooit tegen gekomen. Waarschijnlijk slikken ze het gewoon door.
►►►TONJA'S TEKENSHOW !!! ELKE DINSDAGAVOND VANAF 8 UUR http://tonja-tekenshow.tk Wekelijkse reminder? Stuur me een DM◄◄◄◄
pi_63599777
Dat schijnt inderdaad... Leek me wel lollig om die tandjes te zien. Maar ik heb nog een kans met de grijze
  vrijdag 28 november 2008 @ 19:14:53 #24
20716 tonja
www.tonja-tekenshow.tk
pi_63601940
Ik vond het ook jammer dat ik ze niet terug kon vinden. Er is wel een manier, maar dan moet je drollen gaan uitpluizen. Dat ging me dan ook weer wat ver
►►►TONJA'S TEKENSHOW !!! ELKE DINSDAGAVOND VANAF 8 UUR http://tonja-tekenshow.tk Wekelijkse reminder? Stuur me een DM◄◄◄◄
pi_63628488
Laten we dat maar niet doen inderdaad. Bovendien met de hoeveelheden die deze twee produceren heb ik er dan een dagtaak bij

De andere heeft nu ook een extra setje aan de onderkant
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')