abonnement Unibet Coolblue
pi_72461639
Ik heb zelf ook nog wel een tip, ik heb tijdens mijn vakantie:

Fool's Gold gelezen, geschreven door Gillian Tett. Zij beschrijft naar aanleiding van interviews, met bankiers van onder andere JP Morgan, hoe de derivatenmarkt een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt en zo kom je te weten hoe bepaalde financiële derivaten tot stand zijn gekomen (dus het ontwerp van het derivaat) en hoe het komt dat sommige banken daar veel minder last mee kregen dan anderen toen de kredietcrisis vorderde. Aangenaam is ook dat dat niet leidt tot het gebruikelijke bashen van het kapitalisme.



Twee titels die ik bij Misis.org heb besteld:
Against Intellectual Monopoly van Boldrin en Levine, waaraan ingegaan wordt op de vraag of monopolie op intellectueel eigendom, verkregen door auteursrecht of patenten, wel bij draagt aan innovatie en of het niet beter is autersrecht en patentwetgeving in te perken of af te schaffen. Zelf ben ik bezig om een link te leggen tussen het feit dat het niet mogelijk is om patent te verkrijgen op financiele innovaties en waarom deze sector zo geweldig innovatief is, dit boek geeft hopelijk meer inzicht.

Money, Bank Credit, and Economic Cycles geschreven door professor Huerta de Soto, waarin diep ingegaan wordt op de rol van geld, banken en centrale banken in onze economie. Zowel de huidige werking als de historie wordt besproken. Ik verwacht veel van dit boek, het blijkt erg lastig te zijn om een diepgravende analyse van het bancaire en monetaire systeem te vinden, ik hoop dat er antwoord komt op veel vragen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bolkesteijn op 05-09-2009 15:30:52 ]
  zaterdag 5 september 2009 @ 15:34:48 #77
231016 Goverman
asfalteren kun je leren
pi_72462185
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:03 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Ik vertrouw het voor geen cent om eerlijk te zijn. Teulings heeft meegeschreven aan het beginselprogramma van de PvdA, en Van Ewijk schrijft regelmatig samen met PvdA politici artikelen. Of je objectiviteit kunt bereiken is uberhaupt nog maar de vraag, maar vastgesteld moet worden dat beide economen niet schuwen om zich te linken met de PvdA. Ik vind het dan absoluut niet kunnen om in naam van het CPB een boek te publiceren.
Nu snijdt je een andere discussie aan. Het enkele feit dat Teulings - ambtenaar bij het ministerie van EZ - ook lid is van een politieke partij en daar klussen doet, kan geen reden zijn om aan zijn objectiviteit te twijfelen. Het heeft al helemaal niets van doen met de discussie of een overheidsinstantie een boek mag uitgeven om het algemene publiek bij te praten. Het zijn twee verschillende discussies. De eerste (ambtenaren die vrijwilligerswerk doen bij een politieke partij) is interessant, maar niet relevant voor de objectiviteit van het bediscussieerde boek.
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:03 schreef Bolkesteijn het volgende:
Het CPB zou zich gewoon met het vaststellen van feitelijkheden in moeten laten. Zodra er een interpretatie aan gegeven wordt vind ik dat het niet meer onder de naam van het CPB kan worden uitgegeven. Ik snap ook niet dat het CPB zich hier aan laat verbinden. Natuurlijk Teulings en Van Ewijk hebben een hoge positie bij het CPB, dus praktisch gezien is het niet vreemd. Maar op langer termijn kan het grote schade hebben voor CPB als zij beticht wordt van politieke stellingname, zeker als directeur van het CPB vind ik dat je je organisatie daar zoveel mogelijk voor moet behoeden.
Het CPB heeft nog geen interpretatie gegeven, het zegt alleen maar dat de wereldhandel met een x-aantal procent is afgenomen, noemt de meest waarschijnlijke oorzaken ervan en ook de gevolgen. Dat doet het CPB ook in haar beleidsadviezen, maar nu in minder ambtelijk taalgebruik. Maar goed, ik ben alleen nog maar bij het retroperspectieve gedeelte wezen kijken natuurlijk...

Dat het CPB beticht wordt van politieke stellingname - en die kritiek is mijns inziens terecht - is ook al weer een andere discussie dan de inhoud van dit boek... Dus: ook hier de zaken gescheiden houden.

Eigenlijk is de centrale stelling: "Mag een overheidsinstantie een publiek toegankelijke uitleg van de oorzaken en gevolgen van een calamiteit maken".

Mijn antwoord hierop is zeer stellig: JA. Sterker nog, de overheid is dat zelfs verplicht. Een bekend voorbeeld hiervan wordt zelfs in de wet verplicht: voor milieu-effectrapportages t.b.v. de bouw van snelwegen, Maasvlakte II en nog heel veel meer ingrepen stelt de wet een "samenvatting die aan een algemeen publiek voldoende inzicht geeft voor de beoordeling van het milieu-effectrapport...". Het CPB maakt aan de lopende band economische effect rapportages (let wel: dit is een niet betaande term), dus is het eigenlijk heel begrijpelijk en ook wel logisch dat ze daarvan ook eens publicatie maken die voor een algemeen publiek toegankelijk is.
Als alles op jou afkomt, zit jij op de verkeerde baan.
pi_72462706
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:34 schreef Goverman het volgende:
Nu snijdt je een andere discussie aan. Het enkele feit dat Teulings - ambtenaar bij het ministerie van EZ - ook lid is van een politieke partij en daar klussen doet, kan geen reden zijn om aan zijn objectiviteit te twijfelen.
Vind ik wel, want ik kan niet zien welke hoedanigheid iemand aanneemt. En aan het beginselprogramma meeschrijven is natuurlijk niet zomaar een klus, dan ben je politiek aan het bedrijven.
quote:
Het CPB heeft nog geen interpretatie gegeven, het zegt alleen maar dat de wereldhandel met een x-aantal procent is afgenomen, noemt de meest waarschijnlijke oorzaken ervan en ook de gevolgen.
Dat is dus een interpretatie.
quote:
Dat het CPB beticht wordt van politieke stellingname - en die kritiek is mijns inziens terecht - is ook al weer een andere discussie dan de inhoud van dit boek... Dus: ook hier de zaken gescheiden houden.
Nee, dit boek is onderdeel van die politieke stellingname, daarom is het wel relevant. Relevant vanwege het politieke element, en relevant vanwege de mogelijke schade aan het CPB. Kan je daar als directeur en onder-directeur, terwijl je op persoonlijke titel schrijft, zomaar je organisatie voor gebruiken, ik vind van niet.
quote:
Eigenlijk is de centrale stelling: "Mag een overheidsinstantie een publiek toegankelijke uitleg van de oorzaken en gevolgen van een calamiteit maken". [..] Mijn antwoord hierop is zeer stellig: JA. Sterker nog, de overheid is dat zelfs verplicht.
Maar het gebeurd niet in naam van een overheidsinstantie, ook de namen van de auteurs staan op de voorkant, niet alleen het CPB.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bolkesteijn op 05-09-2009 16:00:29 ]
  zaterdag 5 september 2009 @ 17:20:58 #79
231016 Goverman
asfalteren kun je leren
pi_72464866
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
Vind ik wel, want ik kan niet zien welke hoedanigheid iemand aanneemt. En aan het beginselprogramma meeschrijven is natuurlijk niet zomaar een klus, dan ben je politiek aan het bedrijven.
Dat mag je vinden, maar het is ambtenaren niet verboden om een klus bij een politieke partij te doen. Tevens staat dit nog steeds los van het uitbrengen van een boek. Tevens is dit nu al een derde discussiepunt: in hoeverre ambtenaren politieke meningen mogen hebben. De lijn hierover is heel duidelijk: dat mag niet je ambtelijke oordeel beïnvloeden. Wanneer aan die randvoorwaarde is voldaan dan is het ook ambtenaren toegestaan om politiek te bedrijven (bijv. gemeenteraadslid worden ofzo)

Volgens mij heb jij (Bolkesteijn) hier vooral een probleem mee, omdat het hier iemand betreft waarvan het duidelijk is dat hij de PvdA steunt. Ook dat mag je vinden, maar dat doet aan het functioneren van ambtenaren die de PvdA steunen in het algemeen, en Coen Teulings in het bijzonder, niets af. Tenzij je echt gegronde - en dus onderbouwde! - argumenten hebt, moet je hier dus niet over blijven doorzeuren.
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
Dat is dus een interpretatie.
Tja, dat is jouw opvatting... Wanneer je nu terugkijkt op de situatie, onderbouwd met een veelheid aan onderzoeken (zowel statistisch als gebaseerd op enquetes) dan kun je eerder spreken van een onderbouwd (welhaast wetenschappelijk) oordeel, in plaats van een interpretatie van cijfers. Tenzij je ALLE conclusies van ALLE wetenschappelijke als interpretatie wilt opvatten, is dit dus een flauwekulpunt.
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:55 schreef Bolkesteijn het volgende:Nee, dit boek is onderdeel van die politieke stellingname, daarom is het wel relevant. Relevant vanwege het politieke element, en relevant vanwege de mogelijke schade aan het CPB. Kan je daar als directeur en onder-directeur, terwijl je op persoonlijke titel schrijft, zomaar je organisatie voor gebruiken, ik vind van niet.
Je hebt het boek niet gelezen, DUS kun je er op geen enkele wijze zeker van zijn dat dit een politieke stellingname is. Het is een uitgave van het CPB en die zijn over het algemeen zeer waardenvrij (een enkel statement op de website en persconferentie daargelaten en zelfs dat levert al geheibel op). Een politiek statement ben ik in het boek (nog?) niet tegengekomen, laat staan dat het een schadelijk statement is.
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
Maar het gebeurd niet in naam van een overheidsinstantie, ook de namen van de auteurs staan op de voorkant, niet alleen het CPB.
Tja, de verantwoordelijkheid van overheidspublicaties (behoudens Verdragen en wetten in formele zin) ligt uiteindelijk altijd bij een politicus (minister of staatssecretaris), ook al is het gemaakt door een uitvoerende dienst (bijv. Bert Keijts bij Rijkswaterstaat; Wim van de Donk bij de WRR of Coen Teulings bij het CPB). Maar dan nog is - bij het CPB - uiteindelijk de minister van Economische Zaken verantwoordelijk voor de inhoud van CPB-uitgaven. Zijn de publicaties van overheidsinstanties, met die kennis in het achterhoofd, dan per definitie politieke stellingnames?

Zo, en nu ga ik eerst weer even verder lezen...

[ Bericht 2% gewijzigd door Goverman op 05-09-2009 17:26:40 ]
Als alles op jou afkomt, zit jij op de verkeerde baan.
  maandag 7 september 2009 @ 16:42:47 #80
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_72522231
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:11 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik heb zelf ook nog wel een tip, ik heb tijdens mijn vakantie:

Fool's Gold gelezen, geschreven door Gillian Tett. Zij beschrijft naar aanleiding van interviews, met bankiers van onder andere JP Morgan, hoe de derivatenmarkt een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt en zo kom je te weten hoe bepaalde financiële derivaten tot stand zijn gekomen (dus het ontwerp van het derivaat) en hoe het komt dat sommige banken daar veel minder last mee kregen dan anderen toen de kredietcrisis vorderde. Aangenaam is ook dat dat niet leidt tot het gebruikelijke bashen van het kapitalisme.
Een van mijn docenten raadde die ook aan.
quote:
Twee titels die ik bij Misis.org heb besteld:
Against Intellectual Monopoly van Boldrin en Levine, waaraan ingegaan wordt op de vraag of monopolie op intellectueel eigendom, verkregen door auteursrecht of patenten, wel bij draagt aan innovatie en of het niet beter is autersrecht en patentwetgeving in te perken of af te schaffen. Zelf ben ik bezig om een link te leggen tussen het feit dat het niet mogelijk is om patent te verkrijgen op financiele innovaties en waarom deze sector zo geweldig innovatief is, dit boek geeft hopelijk meer inzicht.
Deze was (ik weet niet of dat nog zo is) gratis te downloaden als pdf.
pi_72522763
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 15:11 schreef Bolkesteijn het volgende:
Twee titels die ik bij Misis.org heb besteld:
Against Intellectual Monopoly van Boldrin en Levine, waaraan ingegaan wordt op de vraag of monopolie op intellectueel eigendom, verkregen door auteursrecht of patenten, wel bij draagt aan innovatie en of het niet beter is autersrecht en patentwetgeving in te perken of af te schaffen. Zelf ben ik bezig om een link te leggen tussen het feit dat het niet mogelijk is om patent te verkrijgen op financiele innovaties en waarom deze sector zo geweldig innovatief is, dit boek geeft hopelijk meer inzicht.
Verschil tussen financiele innovaties en bijv. op gebied van geneeskunde is de noodzakelijke investering hiervoor. In het ontwikkelen van een turbo of nieuw type future gaan geen jaren ontwikkeling zitten. Terwijl de copieerbaarheid van de zaken wel vergelijkbaar is (mogelijkheid tot namaken)
pi_72523423
quote:
Op maandag 7 september 2009 16:58 schreef Den_Haag het volgende:
Verschil tussen financiele innovaties en bijv. op gebied van geneeskunde is de noodzakelijke investering hiervoor. In het ontwikkelen van een turbo of nieuw type future gaan geen jaren ontwikkeling zitten. Terwijl de copieerbaarheid van de zaken wel vergelijkbaar is (mogelijkheid tot namaken)
Waarom zouden farmaceutische bedrijven onderzoek moeten doen naar nieuwe medicijnen? Dat is een situatie die ontstaan is doordat er patenten zijn, indien patenten afgeschaft worden zal die koppeling misschien verdwijnen maar ik verwacht niet dat het onderzoek naar nieuwe medicijnen niet meer plaats zal vinden, alleen wordt het niet meer door farmaceutische bedrijven gedaan. Daarnaast is het nog maar de vraag of je het doen van een innovatie moet belonen met een monopolie op de verkoop van producten die voort komen uit deze innovatie, is dat niet een paardenmiddel?

Overigens kost ook het ontwikkelen van een nieuw financieel product behoorlijk wat geld, ook doet het niks af aan mijn stelling dat patenten innovatie belemmeren, als er financiële patenten mogelijk waren dan zou de financiële wereld lang niet zo innovatief zijn geweest als nu.
quote:
Op maandag 7 september 2009 16:42 schreef Terecht het volgende:
Deze was (ik weet niet of dat nog zo is) gratis te downloaden als pdf.
http://www.dklevine.com/general/intellectual/against.htm

Gratis te downloaden (wist ik overigens niet ), én toch ben ik bereid 27 dollar voor het boek te betalen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Bolkesteijn op 07-09-2009 17:29:22 ]
pi_73682744
De Prooi was iig een slecht geschreven en enorm saai boek. Beetje poging om Barbarians at the gate te immiteren, m.i. mislukt.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_74129748
Makkelijk weg te lezen, grappig (zelfs een blind varken vindt wel eens een eikel) en informatief. Leuk voor op avonden waar je het idee hebt dat het te vroeg donker is.

http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_74140950
quote:
Op maandag 30 maart 2009 17:00 schreef Waterhouse het volgende:
Lijstje met een top 20 van boeken over financiële markten:
[..]

Bron: http://news.hereisthecity.com/news/business_news/7655.cntns
Mooi lijstje, ben zelf opzoek naar pdf's van deze boeken. Ze allemaal kopen is me net iets te prijzig.
Weet iemand een leuke link? Heb zelf al The Black Swan en Liar's poker voor geinteresseerden.
pi_74141581
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 21:49 schreef dramatiek het volgende:
Makkelijk weg te lezen, grappig (zelfs een blind varken vindt wel eens een eikel) en informatief. Leuk voor op avonden waar je het idee hebt dat het te vroeg donker is.

[ afbeelding ]
Kun je misschien iets meer over de inhoud of in ieder geval het onderwerp vertellen? Of een link naar een review ? Met deze informatie is je post van beperkt nut.
pi_74142944
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 10:43 schreef jaco het volgende:

[..]

Kun je misschien iets meer over de inhoud of in ieder geval het onderwerp vertellen? Of een link naar een review ? Met deze informatie is je post van beperkt nut.
ff ogen opendoen en naar de kaft kijken. De titel dekt de lading meestal behoorlijk. Het beperkte nut van mijn post zou genoeg moeten zijn voor de nieuwschierig aamgelegde persoon.

<< ochtendhumeur, let er maar niet op
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
  woensdag 28 oktober 2009 @ 11:30:56 #88
56459 RdeV
Are you a paper fool?
pi_74143287
Verplichte kost eigenlijk:

Economics in one Lesson van Henry Hazlitt


PDF version
HTML online

Abstract:
Er bestaat geen disciplinaire studie richting die meer doorspekt is door verkeerde veronderstellingen dan die van de Economie. Dit boek beschrijft in slechts één hoofdstuk waarom dit kan gebeuren, en waarom de meeste economische studies incorrect zijn. Vervolgens wordt er per hoofdstuk een "populaire" verkeerde veronderstelling (fallacy) beschreven aan de hand van een voorbeeld, en laat zien dat de meeste veronderstellingen het tegendeel bereiken van wat ze proberen te bewerkstelligen.

Je ziet het merendeel van deze "fallacies" dagelijks terugkomen in het nieuws: minimumprijzen, overheids stimulering, overheidsingrijpen, marktregulering, etc. Ondanks dat dit boek al in 1946 is geschreven, nog steeds zeer actueel.
There is a great deal of difference between affecting destiny and controlling it.
If you don’t know the difference, don’t worry. You will.
  woensdag 28 oktober 2009 @ 11:53:11 #89
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_74144145
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_74144334
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 11:30 schreef RdeV het volgende:
Verplichte kost eigenlijk:

Economics in one Lesson van Henry Hazlitt
[ afbeelding ]

PDF version
HTML online

Abstract:
Er bestaat geen disciplinaire studie richting die meer doorspekt is door verkeerde veronderstellingen dan die van de Economie. Dit boek beschrijft in slechts één hoofdstuk waarom dit kan gebeuren, en waarom de meeste economische studies incorrect zijn. Vervolgens wordt er per hoofdstuk een "populaire" verkeerde veronderstelling (fallacy) beschreven aan de hand van een voorbeeld, en laat zien dat de meeste veronderstellingen het tegendeel bereiken van wat ze proberen te bewerkstelligen.

Je ziet het merendeel van deze "fallacies" dagelijks terugkomen in het nieuws: minimumprijzen, overheids stimulering, overheidsingrijpen, marktregulering, etc. Ondanks dat dit boek al in 1946 is geschreven, nog steeds zeer actueel.
Libertarische bibliotheek
"I think greed is healthy. You can be greedy and still feel good about yourself" - Ivan Boesky.
'Only government can take perfectly good paper, cover it with perfectly good ink and make the combination worthless.' - Milton Friedman
pi_74144454
Kon het toch niet laten. Zojuist Black swan en Monkey business gekocht.
pi_74471774
Wanneer komt er een boek over DSB?
  zondag 8 november 2009 @ 07:52:44 #93
279105 luckyb1rd
Hmmm lekker hmmm
pi_74500076
Willem Middelkoop heeft weer een nieuwe boek: Overleef de Kredietcrisis.



Er is nu een actie als je dit weekend het boek besteld dan zijn er geen verzendkosten. Het boek kost 17,50 Euro.

Er staat een klein voorstukje van het boek op Rtlz en interview met Middelkoop de Rtlz website:

http://www.rtl.nl/(/finan(...)sis_Nout_Wellink.xml

Boek bestellen:

http://www.nieuwamsterdam.nl/overleefdekredietcrisis
pi_74500677
quote:
Op zondag 8 november 2009 07:52 schreef luckyb1rd het volgende:
Willem Middelkoop heeft weer een nieuwe boek: Overleef de Kredietcrisis.

[ afbeelding ]

Er is nu een actie als je dit weekend het boek besteld dan zijn er geen verzendkosten. Het boek kost 17,50 Euro.

Er staat een klein voorstukje van het boek op Rtlz en interview met Middelkoop de Rtlz website:

http://www.rtl.nl/(/finan(...)sis_Nout_Wellink.xml

Boek bestellen:

http://www.nieuwamsterdam.nl/overleefdekredietcrisis
Veel te duur. Vorige boek vond ik ook al niks waard. Inkoppers.....Hoe vaak heeft hij het over goud in dit boek ? Leuk voor op de WC te lezen ipv fokke & sukke.
Hij is goed zijn zakken aan het vullen die van Middelkoop.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_74500711
quote:
Op zondag 8 november 2009 07:52 schreef luckyb1rd het volgende:
Willem Middelkoop heeft weer een nieuwe boek: Overleef de Kredietcrisis.

[ afbeelding ]

Er is nu een actie als je dit weekend het boek besteld dan zijn er geen verzendkosten. Het boek kost 17,50 Euro.

Er staat een klein voorstukje van het boek op Rtlz en interview met Middelkoop de Rtlz website:

http://www.rtl.nl/(/finan(...)sis_Nout_Wellink.xml

Boek bestellen:

http://www.nieuwamsterdam.nl/overleefdekredietcrisis

Ik vond zijn vorige boek niet zo heel interessant en dit lijken me vooral open deuren die ingetrapt worden. Nog andere boekentips?

Heb zojuist "Snelweg naar de afgrond" van mr. van der Hoff uitgelezen. Beetje lang laten liggen, waardoor het meeste achterhaald is, maar op zich een leuke samenvatting van het nieuws omtrent het ontstaan van de kredietcrisis.
  zondag 8 november 2009 @ 10:15:00 #96
279105 luckyb1rd
Hmmm lekker hmmm
pi_74500754
quote:
Op zondag 8 november 2009 10:07 schreef dramatiek het volgende:

[..]

Hoe vaak heeft hij het over goud in dit boek ?
En intussen stijgt het goud naar nieuwe records
  zondag 8 november 2009 @ 11:02:51 #97
231016 Goverman
asfalteren kun je leren
pi_74501372
Ik ben momenteel bezig met dit boek


'Meer meer minder', van Freek Staps. Laat de impact van de kredietcrisis op gewone mensen zien, maar belicht ook de grotere lijn.

Onthutsend om te lezen (ik ben nog niet zo ver): credit cards die werden verstrekt aan illegalen. Ze hoeven alleen maar aan te tonen dat ze in de VS wonen. De mensen zijn een nummer (is veiliger tegen immigratiedienstacties). Er werden zelfs vestigingen van banken in achterbuurten geopend om maar meer credit cards te verstrekken. Dan zit je dus illegaal in een land en moet je naast dreiging van uitzetting ook nog uitkijken voor acties van bankiers...
Als alles op jou afkomt, zit jij op de verkeerde baan.
pi_74501638
quote:
Op zondag 8 november 2009 11:02 schreef Goverman het volgende:
Ik ben momenteel bezig met dit boek
[ afbeelding ]

'Meer meer minder', van Freek Staps. Laat de impact van de kredietcrisis op gewone mensen zien, maar belicht ook de grotere lijn.

Onthutsend om te lezen (ik ben nog niet zo ver): credit cards die werden verstrekt aan illegalen. Ze hoeven alleen maar aan te tonen dat ze in de VS wonen. De mensen zijn een nummer (is veiliger tegen immigratiedienstacties). Er werden zelfs vestigingen van banken in achterbuurten geopend om maar meer credit cards te verstrekken. Dan zit je dus illegaal in een land en moet je naast dreiging van uitzetting ook nog uitkijken voor acties van bankiers...
Ik ben nu al ver genoeg om te zien dat ik dit boek niet hoef te lezen. Een jankverhaaltje van illegalen die zich tot over de oren in de schulden hebben gestoken en nu de schuld aan alles en iedereen geven behalve aan zichzelf lijkt me niet interessant.

Het is ook nooit goed. Als je armen geen lening geeft, dan beschuldigt men je van systematische uitsluiting van mensen, redlining en discriminatie. Geef je ze wel een lening, dan ben je schuldig aan overcreditering en in verzuim me je zorgplicht.

Mensen hebben zelf die formulieren getekend, de CC opgehaald en het geld verbrast. Logisch dat ze dan nu hun schulden gewoon moeten afbetalen.
  zondag 8 november 2009 @ 11:29:23 #99
231016 Goverman
asfalteren kun je leren
pi_74501827
quote:
Op zondag 8 november 2009 11:19 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ik ben nu al ver genoeg om te zien dat ik dit boek niet hoef te lezen. Een jankverhaaltje van illegalen die zich tot over de oren in de schulden hebben gestoken en nu de schuld aan alles en iedereen geven behalve aan zichzelf lijkt me niet interessant.

Het is ook nooit goed. Als je armen geen lening geeft, dan beschuldigt men je van systematische uitsluiting van mensen, redlining en discriminatie. Geef je ze wel een lening, dan ben je schuldig aan overcreditering en in verzuim me je zorgplicht.

Mensen hebben zelf die formulieren getekend, de CC opgehaald en het geld verbrast. Logisch dat ze dan nu hun schulden gewoon moeten afbetalen.
Ho ho... Het zit natuurlijk wat genuanceerder dan wat ik hier neer zet... Het is meer het idee dat er speciale credit cards zijn bedacht voor illegalen met veel hogere rentes dan normale credit cards. Die banken die iets dergelijks aabieden zijn dan minstens immoreel bezig. Of het illegaal is weet ik natuurlijk niet, aangezien ik geen jurist in Amerikaans recht ben .

Overigens is het in Nederland vrijwel niet mogelijk om als illegaal verblijvende een bankrekening te openen, omdat banken verplicht zijn om een identiteitsbewijs te vragen en te controleren...

Verder, het boek gaat natuurlijk niet alleen over illegalen en credit cards, maar - zoals gezegd - ik ben nog niet zo ver, omdat ik het boek nog niet zo lang heb liggen.
Als alles op jou afkomt, zit jij op de verkeerde baan.
pi_74502039
quote:
Op zondag 8 november 2009 10:15 schreef luckyb1rd het volgende:

[..]

En intussen stijgt het goud naar nieuwe records
Ik zeg ook niet dat er geen kern van waarheid in zit. (anyone who wants to try quantitative easing in the goldmarket has to dig a mine) Zijn boeken zijn alleen flinterdun, alsof je een blog leest, ws is de targetgroep een te groot publiek. Dan mis ik dus diepgang. Neem niet aan dat hij in dit boek tot revolutionair nieuwe inzichten is gekomen. Boek zal een aanzetje zijn voor mensen om goud te kopen, cash aan te houden en meer van dat. Er vallen dus weinig nieuwe inzichten te halen uit zo'n boek. Geen 17.50 waard lijkt me.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')