abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 1 december 1999 @ 22:16:00 #1
1624 ayla1
Sizzen is neat
pi_226445
Deel 1 was vol dus maar deel 2 aangemaakt
pi_226446
Deel 11 al weer?
http://www.rotterdamsdagblad.nl/bigbrother/

Stille keukenprins’ ontpopt zich tot sluwe intrigant

Woensdag 1 december

Door Monique Brandt

’De stille keukenprins’, zo heette hij nog toen het programma Big Brother net van start ging. Oké, oersaai is misschien wat teveel gezegd, maar de 37 jarige Willem, docent op een hotelschool in Groningen, hield zich die eerste tijd wel zeer subtiel op de achtergrond.

Willem weet wanneer hij zijn mond moet houden. En behalve een enkele ongelukkige verspreking ’Ik sta zo vaak in de keuken, ik zou eigenlijk een kut moeten hebben’ lukte hem dat ook prima. Hij maakte zich heel slim onmisbaar dankzij zijn kookkunsten . ,,Van drie tomaten, een halve komkommer, twee kipfilets, een stukkie stoepkrijt en wat bleekmiddel maakt hij een driegangenmaaltijd waar de bewoners hun vingers bij opvreten’’, aldus zijn idolate bewonderaars op Internet, die hem voorts roemen om ’zijn zorgzame karakter’.

De Ideale Schoonzoon uit Leek is daarbij volgens zijn volgelingen ook nog bedachtzaam, actief, een regelaar en een vaderfiguur. Bovendien een echte nummer 9: een bemiddelaar, zo meent een specialist in de hoogst wazige wetenschap der enneagrammen, te omschrijven als Oosterse karakterkunde.

Ondanks die lichtelijk slaapverwekkende eigenschappen is Willem stiekem maar zeker de meest populaire bewoner van het Big Brother Huis geworden. Een speciale Willem Fanclubdag, zoals die vorige week in Groningen plaatsvond, dat is een eer die zelfs de tot voor kort gedoodverfde winnaar Ruud nog niet te beurt is gevallen.

En de pas gescheiden Fries hoeft na zijn terugkeer in de gewone wereld niet lang alleen te blijven in zijn pas betrokken nieuwbouwwoning: de huwelijksaanzoeken stromen binnen bij Veronica. Ook op de Internetsite van zijn fanclub en die van de ondersteunende troepen De Willem Support Page wemelt het van de steunbetuigingen, met name uit ’zijn’ regio.

,,Compliment dat je laat zien dat het noorden nog niet zo dom is.’’ ,,Net als zoveel anderen geniet ik van jouw heerlijke rust, humor en vaderlijke trekjes. Het is inderdaad te merken dat je een noorderling bent: je karakter en manier van doen spreken mij als mede noorderling erg aan.’’ ,,Als iemand zo dicht bij je vandaan komt, dan heb je er een zwak hart voor. ’’

Transformatie

Maar de ware Big Brother watchers hebben het allang in de gaten: Willem is vanuit kijkersoogpunt in zijn voordeel veranderd. Sinds Ruud wegens een nijpend gebrek aan fysieke afleiding in een almaar durende dip raakte, heeft de huiskok zijn kans schoon gezien en zichzelf naar voren geschoven. Eindelijk komt zijn ware aard boven. De stille keukenprins heeft zich ontpopt tot intrigant eerste klas.

Voormalig bewoonster Sabine, ooit door Willem omschreven als ’die zit alleen maar de mooie snee uit te hangen’ zei het al: ’Er is er maar één in het huis die écht op de hoofdprijs uit is’. Ze bedoelde Willem. En daarmee wordt het dan misschien toch nog eens spannend, daar in Almere.

De transformatie van Willem werd ingezet op dag 63, toen hij opgetogen terugkeerde van een gesprek met de psycholoog. ,,Hij noemde me Ruud. En daar had hij een speciale reden voor. Weet je waarom? Weet je waarom?’’ Volgens de psycholoog zou Willem, sinds Ruud zich meer terugtrok, de leiding hebben overgenomen in de Big Brother keet.

Enthousiast knikte Willem dat die rol hem inderdaad op zijn lijf geschreven is, omdat hij ook altijd degene is die de familiefeesten op poten moet zetten. Sindsdien heeft Willem zich een geheel andere rol aangemeten. Willem regelt het wel even in het Big Brother Huis. Willem maakt lijstjes, Willem leidt de gesprekken en Willem levert, als extra service aan de kijkers, voortdurend kritiek op zijn medebewoners.

Willem heeft immers Een Mening. Willem zaait tweedracht. Hij smiespelt met Bart dat Karin en Maurice wat hem betreft de volgende genomineerden zullen zijn en brandt Bart vervolgens onbekommerd af tegenover Karin en Maurice.

Ruud, de huisgenoot die hij aanvankelijk als een hondje achterna sjokte, is nu in zijn ogen het watje van Almere. Ruud praat veel teveel over seks en gaat confrontaties uit de weg. De verhouding tussen dit eens onafscheidelijke duo is dan ook danig bekoeld. Nee, als het aan Willem lag, zou hij de zaken in het Big Brother huis geheel in eigen hand nemen.

Als voorproefje had hij afgelopen week alvast een plattegrond van het huis getekend met onder meer een nieuw systeem om de camera’s door het huis te bewegen. ’Willem Boomsma, tv producer, dat klinkt lekker’, zag je hem denken. ’Maar eerst maar eens dat kwart miljoen binnenslepen. Dat moet lukken’


[Dit bericht is gewijzigd door Hunter (Datum 01 December 1999).]

I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
pi_226447
Ik heb net op de veronicasite gekeken en gezien dat wilem de laagste waardering tot nu toe krijgt namelijk een 3 hetzelfde als maurice bart staat by the way op een 8, dit komt niet erg overeen met de sfeer die dit stukje uitstraalt.
pi_226448
Dus: Willem moet níet blijven.

Onder welke nick gaat schrijfster Monique hier trouwens schuil?


  donderdag 2 december 1999 @ 20:38:00 #5
2047 BOY
I DON'T LIKE MONDAYS
pi_226449
Ik moet zeggen dat Willem me momenteel behoorlijk op de zenuwen begint te werken. Ik weet nog goed toen Bianca vertelde dat ZIJ wist wie er echt voor de overwinning en de knaken gaat. Ze wilde er toen niet verder op in gaan maar volgens mij (en alles wijst in die richting) heeft ze WILLEM bedoelt !
pi_226450
quote:
op 12-02-1999 om 08:38 PM schreef BOY het volgende:
Ik moet zeggen dat Willem me momenteel behoorlijk op de zenuwen begint te werken. Ik weet nog goed toen Bianca vertelde dat ZIJ wist wie er echt voor de overwinning en de knaken gaat. Ze wilde er toen niet verder op in gaan maar volgens mij (en alles wijst in die richting) heeft ze WILLEM bedoelt !

Pardon Bianca???? Dat was Sabien, die baalde gewoon dat Willem haar genomineerd had. Lekker kortzichtig va\n haar.

Trouwens wat maakt het uit dat hij voor dat geld gaat. Dat is toch ook een insteek van het programma. Trouwnes, je maakt mij niet wijs dat dat geld geen reden was voor bijvoorbeeld Bart om zich aan te melden.


fake a dream
pi_226451
quote:
op 12-02-1999 om 09:37 PM schreef Kimmie het volgende:
Pardon Bianca???? Dat was Sabien, die baalde gewoon dat Willem haar genomineerd had. Lekker kortzichtig va\n haar.


Huh, als ik me goed herinner was het Willem die als reden van die nominatie aangaf dat ie rekening had gehouden met wie hij als laatste over wilde blijven, toen al. Dus dat idee van Sabine kwam niet alleen uit frustratie voort.
Sluit

pi_226452
ik vond het juist een anti willum stuk dus komt het volgens mij wel overeen met het cijfer 3? op de veronica site.
pi_226453
Uit de streams van vanavond:

quote:
op 12-02-1999 om 08:22 PM schreef Dwientje het volgende:
<snip>
Karin verteld M. over de brief die W. heeft gekregen en dat daar in stond: Alles gaat goed met ons, we hebben alleen last van de roddelpers.
K. vindt dat niet een prettig idee


Gaat Willem nu de 'fase Mona' in ?? ---> bewerking in de DBK over 'de situatie thuis' in combinatie met negatieve profilering ?

[Dit bericht is gewijzigd door Moor (Datum 03 December 1999).]

  vrijdag 3 december 1999 @ 12:53:00 #10
1624 ayla1
Sizzen is neat
  vrijdag 3 december 1999 @ 12:57:00 #11
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_226455
hee ayla1 vinje ut leuk om steeds alleen maar een puntje in te tikken????
She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
  vrijdag 3 december 1999 @ 13:06:00 #12
1624 ayla1
Sizzen is neat
pi_226456
quote:
op 12-03-1999 om 12:57 PM schreef BadGirl het volgende:
hee ayla1 vinje ut leuk om steeds alleen maar een puntje in te tikken????

---------------------------------------------
Sorry badgirl ben een digileek dus nog niet al te handig op de pc was ff aan het oefenen.

Exuses en een dikke tût van ayla

  vrijdag 3 december 1999 @ 13:08:00 #13
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_226457
is al goed hoor ayla1 maar laat die dikke tut maar achterwege...!

She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
  vrijdag 3 december 1999 @ 15:05:00 #14
169 Amoebe
Is there more to say???
pi_226458
'De stille keukenprins heeft zich ontpopt tot intrigant eerste klas.'

*****
100 punten voor het Rotterdams weekblad.

Ik zei het al eerder. Ik zie Willem wel een rolletje vervullen in de nieuwe Asterix film 'Asterix en de intrigant'.

Geef mij meer van dit soort stukjes!

*****
,,Compliment dat je laat zien dat het noorden nog niet zo dom is.’’ ,,Net als zoveel anderen geniet ik van jouw heerlijke rust, humor en vaderlijke trekjes. Het is inderdaad te merken dat je een noorderling bent: je karakter en manier van doen spreken mij als mede noorderling erg aan.’’ ,,Als iemand zo dicht bij je vandaan komt, dan heb je er een zwak hart voor. ’

Welke sukkels hebben dit gezegd? Dat waren vast nog oude berichtjes vanuit de tijd dat W. nog wel te pruimen was. Nu is het echter een vieze zure pruim!

  dinsdag 7 december 1999 @ 00:46:00 #15
1624 ayla1
Sizzen is neat
pi_226459
en toch lieve mensen willen vier van de vijf bewoners graag met Willem overblijven dus dat zegt genoeg over Willem hoe hij echt is en niet hoe bb en voo hem ons laten zien. De andere bewoners leven renslatte al 82 dagen 24 uur per dag samen met hem.
  dinsdag 7 december 1999 @ 00:56:00 #16
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_226460
Nee, de andere bewoners hebben nog niet in de gaten hoe Willem achter hun rug over hen praat. Zou iemand deze boodschap niet over de schutting kunnen gooien, zodat ze er achter komen. Laat mr. Achterbaks aub niet winnen.
wat moet ik hier nu neerzetten?
  dinsdag 7 december 1999 @ 01:05:00 #17
1624 ayla1
Sizzen is neat
pi_226461
quote:
op 12-07-1999 om 12:56 AM schreef evert het volgende:
Nee, de andere bewoners hebben nog niet in de gaten hoe Willem achter hun rug over hen praat. Zou iemand deze boodschap niet over de schutting kunnen gooien, zodat ze er achter komen. Laat mr. Achterbaks aub niet winnen.


Tuurlijk hebben de andere bewoners dat wel in de gaten waarschijnlijk doen ze het allemaal alleen krijgen wij dat niet te zien of te horen.


  dinsdag 7 december 1999 @ 01:32:00 #18
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_226462
En toch lijkt Willem te gaan winnen !!
Het komt goed.... En anders maar niet.
  dinsdag 7 december 1999 @ 01:54:00 #19
959 opa
De man met de witte shawl
pi_226463
Ayla !

Tûtsje,

Pake

Hee, Grufti ! Ab! in die Urne !!
pi_226464
quote:
op 12-07-1999 om 12:46 AM schreef ayla1 het volgende:
en toch lieve mensen willen vier van de vijf bewoners graag met Willem overblijven dus dat zegt genoeg over Willem hoe hij echt is en niet hoe bb en voo hem ons laten zien. De andere bewoners leven renslatte al 82 dagen 24 uur per dag samen met hem.

Ayla1,
als - let wel: àls - Ruud nou eens onthouden heeft, dat-ie van Willem 10.000 gld. krijgt als hij met 'm overblijft ?
Zoveel onthouden is dat toch niet voor Ruud: gewoon een 1 met 4 nullen...
Dan weet je er al 1 die 'graag met Willem wil overblijven': "10.000 gld sowieso" is tenslotte beter te overzien dan "250.000 of niks".....

  dinsdag 7 december 1999 @ 02:42:00 #21
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_226465
Ik wil hier nog even kwijt, dat ik nogal leedvermaak heb over alle anti-Willem fans en topics.

Men haalde er werkelijk alles bij om zich maar negatief te uiten.
Wat een energie .... ?!

Afgeven op iemand gebeurd vaak n.a.v. je eigen karakter, welke vergelijkbaar is met degene op wie je het gemunt hebt !

Het komt goed.... En anders maar niet.
pi_226466
oftewel Harry,

"zoals de waard is, vertrouwd hij zijn gasten"

maar in dit geval is hij de kok!

LOL + LOL = HIHI
  dinsdag 7 december 1999 @ 02:57:00 #23
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_226467
Met dank voor je reaktie Malou !!
Het komt goed.... En anders maar niet.
  dinsdag 7 december 1999 @ 03:04:00 #24
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_226468
Willem mag van mij best blijven, zolang Bart maar wint. Dat iedereen graag met Willem overblijft zegt misschien ook meer over hun kookkunsten, dan over hun sympatie voor Willempie. Hoe dan ook, voorlopig hoeven alleen de pro-maurice mensen zich druk te maken.
Life is what you make it.
  dinsdag 7 december 1999 @ 10:38:00 #25
1829 Jewel
De enige echte!
pi_226469
quote:
op 12-07-1999 om 03:04 AM schreef Schanulleke het volgende:
Willem mag van mij best blijven, zolang Bart maar wint. Dat iedereen graag met Willem overblijft zegt misschien ook meer over hun kookkunsten, dan over hun sympatie voor Willempie. Hoe dan ook, voorlopig hoeven alleen de pro-maurice mensen zich druk te maken.



Helmaal mee eens
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')