abonnement Unibet Coolblue
pi_62786185
Laat ik voorop stellen: ik verwacht eigenlijk niet hier een pasklaar antwoord te vinden, maar ik hoop wel om uit jullie ideeën inspiratie op te kunnen doen...

In juni (ik heb gelukkig dus nog even!) trouwt mijn broer. Hij is mijn enige broer, en we zijn altijd heel close geweest. Ik ben ook één van zijn getuigen. Graag wil ik hem dan ook iets bijzonders geven.

Ik ben o.a. bloemiste, en zal uiteraard het bruidsboeket verzorgen en cadeau doen. Heel leuk om te doen vind ik, maar toch eigenlijk meer iets wat vooral betekenis heeft voor zijn vriendin. Bloemen is toch meer iets voor dames. Daarom wil ik dus eigenlijk graag ook nog iets voor hém doen. Liefst iets blijvends. Maar wat?

Ter inspiratie:
Hij is nogal van het no-nonsens, kunst is volgens mij niet echt aan hem besteed, sieraden draagt hij niet, mede omdat sport zijn lust en leven is. Sport is dus helemaal zijn ding, niet alleen zijn beroep, maar ook zijn passie. Met name vechtsporten, en hij heeft dus ook wel wat met japan, en japanse cultuur. Ook buitensport (klimmen, klettersteigen, kayakken, canyoning etc) heeft hem altijd aangetrokken. Sinds kort is hij ook een fanatiek duiker (hij heeft het aanzoek ook onder water gedaan) Hij rookt als een ketter, maar ik geloof niet dat ik daar echt wat mee kan...

Heeft iemand leuke, goede,liefst originele ideeën van wat ik hem zou kunnen geven?
Oh ja, nog één kleine bijkomstigheid: ik woon in Kenia. Het voordeel daarvan is dat ik hier relatief eenvoudig dingen speciaal kan laten maken. Het nadeel is dat we hier niet echt een stad of zo hebben waar ik eens lekker kan gaan winkelen. Als ik weet wat ik zoek zou ik misschien hulptroepen in Nederland kunnen inschakelen die voor mij op zoek gaan, of als er via het wereldwijde web iets te krijgen is dan kan ik het ook vanuit hier, en eventueel kan ik dus ook iets laten maken, hier of in Nederland

Sorry voor de extreem lange openingspost, en alvast bedankt voor jullie hulp!
een heel lief, braaf, aardig, keurig, net en onschuldig meisje...
pi_62786232
ik heb (al ergens in andere topics terug te lezen) een hond van mn zus gaat voor het trouwen
maar ja daar heb jij waarschijnlijk niks aan!
pi_62786417
Hihi, nee helaas, hij is hartstikke allergisch voor alles waar je allergisch voor kunt zijn..... behalve katten, en daar heeft hij er dan ook al twee van!
Maar harstikke bedankt voor je antwoord, zoals ik al zei, ik hoop gewoon op inspiratie!
een heel lief, braaf, aardig, keurig, net en onschuldig meisje...
pi_62786435
welke prijsklasse moet ik denken?
  woensdag 29 oktober 2008 @ 16:48:30 #5
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62786539
Wat leuk dat je in Kenia woont, hoe is het daar en hoe kom je daar terecht? Ik ben jaloers !!!

Ontopic:
Vergeet niet dat de bruiloft om hun samen gaat, niet alleen om je broer. Ik zou het dus meer zoeken in iets wat zij samen graag doen, in plaats van alleen maar zijn dingen.
Hoe hebben ze elkaar leren kennen? Hebben ze - behalve duiken - gezamenlijke hobby's? Hebben ze hetzelfde beroep, misschien? Zijn ze in bepaalde punten elkaars tegenovergestelde?
KuikenGuppy
pi_62786705
Het is al geweldig dat je het boeket zo persoonlijk kunt maken en geven! dat is vaak (volgens mij) al een hele zoektocht op zich
Wat je zou kunnen doen (want volgens mij duiken ze allebei) is bijvoorbeeld een speciaal duikerslogboek voor hun allebei (of alleen je broer) laten maken. Met een mooie omslag (bijv leer oid) en een mooi opschrift, of iets persoonlijks dat je er in zet.
Of je zou iets met een japans thema kunnen doen? Ik weet niet of je in NL bent voor het vrijgezellenfeest, maar misschien dat je daar iets met het thema kan doen? Of een mooi Japans servies setje of iets anders wat mooi is en in die sfeer past.
Succes in ieder geval!
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  woensdag 29 oktober 2008 @ 16:54:53 #7
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62786730
Japans .

Verkeerd gelezen .
KuikenGuppy
pi_62786760
een wok bon
pi_62786860
Uh ik weet niet of je broer het leuk zou vinden.. maar iets als een parachute sprong.. of een vlucht met een zweefvliegtuig is misschien wel iets ! mijn neef had een parachutesprong gekregen en was er echt superblij mee
  woensdag 29 oktober 2008 @ 17:10:26 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_62787099
Wat dacht je van een mooi bonsaï boompje? Bij Lodder bonsai in Vleuten hebben ze heel erg mooie maar er zijn ook andere kwekers, zelfs online.
Komt ook een beetje overeen met zijn passie voor Japan en als hij het boompje goed verzorgt is het een blijvend kado (er zijn Bonsaï van 160 jaar oud)
  woensdag 29 oktober 2008 @ 17:22:10 #12
3185 Adelante
To let it go now
pi_62787380
retourtje Kenia voor hem en vrouwlief, of is dat iets teveel van het goede?
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_62788425
haha, leuke ideeën!

Ze komen over twee weken hierheen, dus dan kan ik ze kenia laten zien, dat komt dus al wel goed!
Parachutesprong e.d heb ik aan zitten denken, maar is het nog niet helemaal...
Serviesjes e.d. dat is nik svoor mijn broer, iets voor hun samen, dat komt dus in de vorm van het bruidsboeket, ik wil eigenlijk juist wél graag iets persoonlijks voor mijn broer, kan eventueel inderdada van te voren gegeven worden.
Zo'n duiklogboek vind ik wel leuk,maar meer iets voor kerst.
Bonsai boompje vind ik wel heel leuk, past ook bij mij ( agrarische sector) maar die houdt mijn broer nog geen maand in leven vrees ik. Keep up the good ideas!
een heel lief, braaf, aardig, keurig, net en onschuldig meisje...
  woensdag 29 oktober 2008 @ 18:11:08 #14
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62788524
Misschien een mooie (dure/met goud ingelegde) pen? Een leren etui voor een blocnote/agenda?
Ik vind het eigenlijk een beetje raar dat je iets alleen voor je broer wilt kopen, maar dat is je eigen keuze natuurlijk.
KuikenGuppy
pi_62788566
geef hem en zijn a.s een eigen besteksetje waar hun namen in gegrafeerd staan
pies on joe toe
  woensdag 29 oktober 2008 @ 19:14:38 #16
86021 Anyanka
Hello and goodbye...
pi_62789984
Vechtsport en Japan....een samuraizwaard ofzo? Niet echt een vriendelijk cadeau.

Maar ik zou toch ook iets voor hen beiden doen. Het is een bruiloft, niet zijn verjaardag.
...as always
pi_62795089
Ng één keer: ik koop niet alleen iets voor mijn broer, mijn 'echte' cadeau is het bruidsboeket! Alleen juist omdat het bruidsboeket meer iets is voor haar, en ik zo'n fijne band heb met mijn broer wil ik óók iets dat meer voor hem is. Mijn kleine broertje die nu echt zelf een gezinnetje gaat stichten, en om hem te laten weten hoe trots ik op hem ben, zoiets.
Agenda's bijhouden e.d daar is hij altijd heel slecht in geweest, en een pen of agenda is dus ook niet echt iets dat bij hem past. Een samoerai zwaard heeft hij al, en vind ik eigenlijk ook niet echt iets wat met ons te maken heeft of zo, dat is echt puur zijn ding.

Door de suggestie van de bonzaiboom ben ik wel aan het denken geslagen. Het oosterse van de bonzai spreekt me aan, het agrarische/ florale van de boom vind ik weer leuk omdat het zo bij mij past, en het teken van een boom, als levensboom past wel heel mooi bij het moment. Ik ga toch eens kijken of ik daar iets mee kan. Alleen een échte bonzai dat wordt hem niet, mijn broer kan (wil) nog geen cactus een week in leven houden... Maar misschien dat ik iets met het symbool kan, een afbeelding ofzo waar ik iets mee ga doen.
Zie, toch al geholpen, bedankt!
een heel lief, braaf, aardig, keurig, net en onschuldig meisje...
  donderdag 30 oktober 2008 @ 01:50:10 #18
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_62801180
Een bonsai valt overigens nog redelijk mee in onderhoud, alleen zo'n beetje elke dag water geven en in de lente en/of herfst snoeien.
ik heb er inmiddels 8 staan en ik heb er vrij weinig omkijken naar, ok, bijna elke dag water geven, maar dat is ook een beetje een ritme geworden.

Bij mij gaan over het algemeen ook veel planten dood, zeker als ik ze in mijn kamer hou (droge lucht), maar die bonsai van me doen het buiten perfect.
Een paar bomen heb ik inmiddels al 3 jaar, da's voor mij echt een enorm record, een kaktus is bij mij zelfs binnen een paar weken dood.

dit is overigens de boom die ik bij Lodder heb gekocht, was wel ¤100,- , maar dan heb je ook wel echt een hele mooie (ze hadden ook een paar bonsai van ¤5000,- en meer staan, ook in andere prijsklassen hebben ze bij Lodder mooie Bonsai)
Bonsai boompje

[ Bericht 27% gewijzigd door SiGNe op 30-10-2008 02:00:21 ]
pi_62801644
Nee, een échte bonsaiboom dat is echt niks voor hem.

Maar ik heb er eens een nachtje over nagdeacht, en ik begin het symbool wel een steeds beter idee te vinden. Ik ga eens zoeken of ik een ontwerper kan vinden (ik kan helemaal niet tekenen) die bijvoorbeeld hun initialen en/of trouwdatum in het silhoët ( <- hoe schrijf je dat?) van een bonsai kan maken. Echt een levensboom dus, dat lijkt me een heel mooi cadeau op een bruiloft. Ik weet nog niet helemaal wat ik ermee gaan doen daarna,misschien laat ik er hangertjes van maken, die ze kunnen dragen (want dit is misschien voor allebei wel leuk) of juist een stuk groter, en dan zo dat ze het in huis neer kunnen zetten, met bijvoorbeeld een kaarsje erachter. Of ik laat er een naambordje van maken voor bij de deur, of misschien wel als een soort logo op briefpapier e.d. (wat trouwens niet echt iets voor hun is volgens mij) na ja goed, ik heb nog even om daar over verder te denken.
En ik dacht dat het dan wel leuk was om er een soort verhaaltje omheen te maken over hoe dit nu hun levenboom is, en dan bijvoorbeeld de verzorgings'regels' voor bonsai omnuigen naar 'regels' voor hun huwelijk. Ja, ik kan hier echt wel wat mee volgens mij, nogmaals hartstikke bedankt!
een heel lief, braaf, aardig, keurig, net en onschuldig meisje...
  donderdag 30 oktober 2008 @ 08:33:17 #20
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62802428
Kan bonsai niet in de tuin?
KuikenGuppy
pi_62803669
Jawel, maar als je zijn 'tuin'zou kennen zou je snappen dat dat ook geen optie is. Hoe groen mijn vingers zijn, zo uuuuuuuuuuhhhhm? zwart zijn de zijne. Daar voor in de plaats heeft hij de sporttalenten gekregen die ik moet missen. ;-)
Maar ik ben blij, ik heb gevonden wat ik hier zocht, een leuk idee dat ik verder uit kan werken en 'eigen' kan maken. Wat mij betreft mag het topic dus dicht. Thanks!
een heel lief, braaf, aardig, keurig, net en onschuldig meisje...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')