abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 1 december 1999 @ 12:43:00 #1
959 opa
De man met de witte shawl
pi_226246
Hallo Fok!kers net van de week een proefabonnementje gekregen van een familielid op Trouw en meteen een interview van Robbert Roos met Danny in die krant van 1 december 1999.
Ik wil het jullie niet onthouden.

JORNALISTIEKE FORMULE ? HAHA

Veronica mag dan scoren met "Big Brother", de omroep laat hier en daar ook steekjes vallen. Zo horen bewoners via de intercom hoe ze door de programmamakers voor "eikels" worden uitgemaakt en mag een bewoonster met haar zus praten, terwijl contact met "buiten" volgens de regels streng verboden is. Het zijn incidenten die niet via de officiële kanalen van Veronica naar buiten kwamen, maar wel via het jongerenmagazine Fok!zine op internet.

Het magazine is in het kielzog van Big Brother een begrip geworden op internet, maar is om andere redenen opgezet. Initiatiefnemer Danny Roodbol (28) wilde "een site waar een diversiteit aan nieuws voor jongeren te vinden is. Het idee voor een jongerensite was eigenlijk een direct gevolg van het gebrek aan jongerensites in Nederland.

(noot van opa: Hoezo jongeren? Opa doet inmiddels ook lekker mee.)

Voor Danny Roodbol betekent het overweldigende succes van Fok!zine vooral: druk,druk,druk. Voor een interview heeft hij geen tijd, maar als cyberspace-bewoner is hij bereid vragen te beantwoorden via e-mail. Vandaar dat zijn tekstengelardeerd zijn met de smiley's en , symbolen van een glimlach en een knipoog.

RR : "Waarom ben met Fok!zine begonnen?"
DR : "Persoonlijk heb ik altijd graag een site willen hebben waar mensen graag komen. Waar een soort van "community" op kan ontstaan. Ik ben zelf altijd met computer bezig geweest. Ik was 7 jaar toen ik mijn eerste computer kreeg. Een Commodore Vic-20 (een toen populaire spelletjescomputer) Deed er geen spelletjes op trouwens, tenzij ik die zelf had gemaakt . Ongeveer zeseneenhalf jaar geleden ontdekte ik internet, en een week later had ik m'n eigen homepage. Die zag er natuurlijk niet uit, maar ik leerde vrij snel. Ongeveer 3 jaar geleden verruilde ik m'n oude computers (Amiga's) voor een pc en begon me meer te verdiepen in het maken van websites. Alle grafische dingen op Fok!zine zijn m'n eigen werk, het database werk komt van Arjen, een van de mensen waarmee ik samenwerk"
"Wat mijn opleiding betreft? Hahaha. Was op school vervelend, spijbelde veel. Had totaal geen zin in verplicht leren. Op de basisschool vond men mij VWO-materiaal, had ik geen zin in en koos voor HAVO. Uiteindelijk belandde ik op de LTS-electro. Na verschillende baantjes besloot ik Fok!zine op te zetten"
(noot van opa: Nu begrijpen we dus waarom Danny Bart niet hoogbegaafd vindt. Hij is het zelf)
"Binnenkort hoop ik ervan rond te komen. Gelukkig lijken de bezoekers het leuk te vinden, dus de maand werk die ik eraan heb gehad is niet voor niets geweest ."

RR : "Fok!zine fungeert als een soort marktplaats. Een vaste groep mensen verzamelt berichten over een keur aan onderwerpen (sport, auto's, muziek en opvallende weetjes en gebeurtenissen) en plaatst die op de site. Daarnaast zijn er columns en persoonlijke verhalen van vaste medewerkers. Hoe zou je de journalistieke formule van Fok!zine willen omschrijven?"
DR : "Journalistieke formule? Haha . Wij zijn maar gewoon een groepje jongelui die niks beters te doen hebben dan gewoon een leuke site onderhouden, waar veel mensen met gelukkig heel veel plezier komen. Een journalistiek formule is er niet, behalve dat we nieuws vergaren van overal en nergens en dat plaatsen op een vaak subjectieve manier."

RR : " Het succes van Fok!zine komt voor een groot deel voort uit de onthullingen die je zelf in eerste instantie deeddoor de live-beelden van Big Brother op internet te volgen. Wat deed je besluiten om zo intensief de streams te gaan volgen?"
DR : "Gewoon interesse in eerste instantie. Had al gauw uitgevonden hoe ik ze simpel alle 4 tegelijk kon bekijken. Moet eerlijk bekennen dat ik er nu veel minder tijd voor heb, maar er zijninmiddels op ons forum (een discussieplek binnen Fok!zine) enthousiastelingen die alles registreren en tot in de kleinste details beschrijven. Als er iets gebeurt in of rondom het BB-huis dan is dat bij ons op t forum als eerste te vinden. Big Brother is een belangrijk onderdeel van de site geworden. Dat was niet de planning, maar zo is het nu eenmaal gelopen".

RR : "Waar ligt jullie doelgroep?"
DR : "Da's een moeilijke vraag. Het uitgangspunt was een jongerensite, en de doelgroep was mensen van 14 tot 26 jaar of zo. Inmiddels is de gemiddelde leeftijd 26 en zitten er mensen van 14 tot ver in de 60 op de site."


Na een paar weken intensief volgen, merk je hoe inhoudelijk dit BB-forum op Fok!zine is. Er staat onzin op, maar het is ook een geliefde plek om met anderen over opvallende zaken in het huis te discussiëren. Populair zijn de nababbels over de uitzendingen, het gemopper over het gemanipuleer van Veronica, de topic 'Voer voor Psychologen', waarin wordt gefilosofeerd over het gedrag van de bewoners en de effecten die het BB-experiment op hen zal hebben, maar vooral de columns van Nico Dijkshoorn die op het forum post onder de naam 'Doordevil'. Dit is zo ongeveer de avondsluiting voor de echte fanaten. De karikaturen van Dijkshoorn zijn vaaak treffend en messcherp, hij draaft door over scènes, vergroot uit en is zo een echte commentator op Big Brother geworden.

RR : "Hoe zijn jullie bij Doordevil gekomen?"
DR : "Doordevil is bij ons gekomen. Geen idee waarom, ineens was íe er en wil hij maar niet oprotten . We zijn er erg trots op dat Nico ervoor heeft gekozen op ons forum zijn kijk op Big Brother te plaatsen".

RR : "Hoe is je contact met Veronica? Jullie komen met allerlei onthullingen en dat zit ze niet lekker."
DR : Ïk heb nog nooit 1 woord van ze gehoord. Ik weet wel dat de Veronica-redactie de site en het forum nauwlettend volgen, maar alle uitdagingen die we naar Veronica toe hebben gedaan om mee te praten, hebben nog niet gezorgd voor enige vorm van reactie. Ze vinden ons vrij laf -dat zeggen ze in ieder geval tegen Doordevil in een e-mail, die hij prompt op 't forum plaatste. Best wel een zielige opmerking. De goudvissen in het Big Brotherhuis komen van een groepje bewoners van onze site. De 18de vis werd door de bewoners omgedoopt tot 'fokzine'. Op de site van Veronica heette die vis ineens Foxy. Da's pas laf.

RR : "Fok!zine is uitgegroeid tot een volwaardig magazine, dat in twee maanden tijd al zo'n 500.000 keer is bezocht. Kan je de situatie beschrijven van waaruit je Fok!zine beheert?"
DR : Älle mensen die bij de site betrokken zijn -we doen het met een hele groep- werken gewoon vanuit hun eigen huis. Alle overleg vindt in principe plaats via e-mail en een chat-programma. Sommigen van ons hebben elkaar zelfs nog nooit gezien of gesproken. Ik zelf zit hier gewoon op een kamertje. Bureautje voor me, een pc met alles erop en eraan wt ik maar nodig kan hebben, en een flinke stereo-installatie voor de nodige muzikale inspiratie . Uiteraard ontbreekt ook een tv en een videorecorder niet. Moet toch zonder te hoeven stoppen met werken aan de site, gewoon BB kunnen volgen hè"


Tot zover het interview in Trouw


Grtz Opa

Overigens ook de groeten van Marijke; nu op 65,9 NB en 24,5 OL.

Hee, Grufti ! Ab! in die Urne !!
pi_226247
En de volgende keer is bij ons te boeken?! Een volledig verzorgd kijkje achter de schermen bij Fokzine!!
Correct me if I´m wrong!!
  woensdag 1 december 1999 @ 13:50:00 #3
1394 Tazz
Vakmanschap is... *hips*
pi_226248
Danny,

Het staat hier, stop met zoeken...

Grapje hoor

Tazz

"ooit geweten wat je allemaal met de beugel van een Grolsch flesje kan doen???"
pi_226249
in het programa de ochtende van de kro maakte ze melding van dit bericht en lazen er een stukje uit voor.
Gaby
*^*^*^*^*^*^*^*^*^*
bigbrother voor kids
http://www.kidsplanet.nl
  woensdag 1 december 1999 @ 15:52:00 #5
313 Twinny Sister
Serieus en Actueel
pi_226250
Leuk interview Danny!!
pi_226251
Leuk om ook een beetje deel uit te maken van een site die zelfs de Trouw haalt. Gefeliciteerd Danny!

Weet iemand waar de e-mail van V aan Nico te vinden is? Ik heb hem helaas gemist.


pi_226252
quote:
op 12-01-1999 om 07:50 PM schreef Athena het volgende:
Leuk om ook een beetje deel uit te maken van een site die zelfs de Trouw haalt. Gefeliciteerd Danny!

Weet iemand waar de e-mail van V aan Nico te vinden is? Ik heb hem helaas gemist.


Athena het staat onder
i/s/Forum21/HTML/002250.html

Het topic heet 'Op het matje van Veronica', de laatste reactie was op 19 november.


Ik hoop dat ik zo goed link, want in ben niet zo goed in die link-business als link-miegel.

Het is het Gesprek waar het om draait
  woensdag 1 december 1999 @ 22:20:00 #8
1078 Machiel
Ookwel Machielovic
pi_226253
Erg leuk om te lezen hoe het leukste forum op internet ontstaan is.
It's my life.. It's now or never! I aint gonna live forever...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')