abonnement Unibet Coolblue
pi_62684268
Op FOK! zijn er nogal wat koffieliefhebbers. Zo heeft de Nespresso een eigen topic en is er zelfs een slowchattopic voor de liefhebbers van koffie. Eerder schreven we al over de Senseo.

Gadget Review: De Senseo Crema en Senseo: Hot Chocolate en Espresso en Lifestyle: Pickwick T-Pads

Na de introductie van een nieuw koffieconcept van Nestlé, de Dolce Gusto, is het tijd voor een review. De redactie van de Frontpage schreef de volgende review over dit apparaat.


Decennia lang bestond de Nederlandse koffiewereld uit weinig meer dan het conventionele koffiezetapparaat met de doodgewone filterkoffie. Heel Nederland zette een doodgewoon 'bakkie pleur' en er zat maar weinig variatie in de koffieconsumptie. Pas eind jaren tachtig, begin jaren negentig, werden de wat meer exotische koffiesmaken populair in allerlei uitgaans- en horecagelegenheden. Met de komst van de Senseo werd de 'saaie' traditie radicaal overboord gegooid. Met meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren is het apparaat de absolute nummer één in de koffiemarkt; de padjes vliegen de winkel uit en er komen nog steeds allerlei nieuwe smaakvariaties voor de Senseo op de markt. Voor andere fabrikanten is de opmars van de Senseo een teken geweest dat de Nederlandse markt rijp is voor allerhande nieuwe koffieconcepten. Zo timmert Nestlé met espressomerk Nespresso (What Else?) al jaren aan de weg in het duurdere segment en supermarktconcern Ahold probeerde de Senseo te lijf te gaan met de PuC. Met wisselend succes overigens, want de PuC is stilletjes weer verdwenen van de markt. Alleen de Nespresso wint nog steeds aan populariteit, ondanks de hoge aanschafprijs van het apparaat en de relatief dure cupjes (rond de 30 cent per kopje). Voor het moederconcern Nestlé in ieder geval het teken dat de Nederlandse markt wel in is voor een nieuw apparaat. Ze introduceren een nieuw koffieconcept: De Dolce Gusto.



De Dolce Gusto is een beetje een vreemde vogel in de koffiewereld. Het apparaat lijkt allereerst niet echt op zijn concurrenten. De vormgeving lijkt nog het meest op een soort kip of andere vogel. Ook in de reclamespotjes, die Nestlé uitzendt, wordt het apparaat als een soort dier neergezet, dat door een stel kuikentjes (de verschillende kopjes koffie) wordt achtervolgd. Daarnaast werkt het apparaat behoorlijk anders dan de grote concurrenten Senseo en Nespresso en lijkt het meer op de PuC van Ahold. De koffie wordt met redelijk grote cups in het apparaat geplaatst en sommige smaken worden vergezeld met een cup met melkpoeder. Per smaak (er zijn er vijf) moet er minstens een cup in het apparaat worden geplaatst, eventueel gevolgd door een tweede cup met melkpoeder. Bij een Café Macchiato doe je bijvoorbeeld eerst de cup met melk in het apparaat en daarna pas de koffie. Het bereiden van een Macchiato duurt ongeveer 45 seconden zodra het apparaat klaar is voor gebruik (een opwarmtijd van ongeveer een minuut). Normaal wordt in reclamespotjes een ideaalbeeld geschetst; de cappucino heeft altijd een flinke laag melkschuim en qua opbouw ziet de koffie er schitterend uit. Jammer genoeg is dan het resultaat thuis behoorlijk teleurstellend. Bij de Dolce Gusto is hier echter geen sprake van! Het schuim is behoorlijk stevig en ook qua uiterlijk ziet de koffie er geweldig uit. Het meest belangrijke is natuurlijk de smaak en die doet absoluut niet onder voor de professionele apparaten.



Het design van het apparaat zal veel mensen bevallen. De Dolce Gusto is wel wat aan de grote kant, zeker in vergelijking met zijn concurrenten, en neemt door de bolle vorm meer ruimte in dan eigenlijk nodig zou zijn. Daarnaast ziet het apparaat er bijzonder gelikt uit, maar voelen sommige onderdelen niet erg sterk aan; dat geldt met name voor de verstelbare kophouder en het dekseltje van het waterreservoir. Toch zijn dat slechts details, in het algemeen oogt het apparaat solide en gebruiksvriendelijk.
Doordat je verschillende formaten koffie klaar kunt maken (een kleine espresso of een grote latté) is het erg handig dat je de standaard -waar je je kopje op zet- kunt verstellen. Je voorkomt hiermee gespetter en het resultaat ziet er ook netter uit. Door het ontwerp wordt het apparaat -in tegenstelling tot de padhouder bij de Senseo- nauwelijks vies. Daarnaast kun je het apparaat in één keer voorzien van ruim een liter water, zodat je het reservoir niet continu hoeft bij te vullen. Qua bediening is het overigens wel onhandig dat je zelf moet bepalen wanneer het apparaat klaar is met de bereiding; je moet erg opletten dat je koffie niet te waterig of juist te sterk wordt.



Bij aanschaf van de Dolce Gusto (verkrijgbaar in zwart, wit, zilver en rood), krijg je een proefverpakking met zestien cups in verschillende smaken, een glas om Latté in te maken en een 'gewoon' koffiekopje met schotel. Ook krijg je een soort klein afvalcontainertje voor de gebruikte cups. De meegeleverde gebruiksaanwijzing is wat warrig, maar het apparaat werkt intuïtief genoeg om snel je eerste kop koffie te kunnen zetten. Er zijn allerlei accessoires verkrijgbaar voor de Dolce Gusto (zoals Nestlé dat ook beschikbaar heeft voor de high-end Nespresso), zoals kopjes, schoteltjes en een beperkt aantal aanvullende onderdelen. De Dolce Gusto is verkrijgbaar vanaf 129 euro en is daarmee veel duurder dan de goedkope versie van de Senseo. Echter, Senseo zit ook niet stil en heeft een variant ontwikkeld waarmee ook melk opgeschuimd kan worden; deze kost rond de 179 euro en is dus juist duurder dan de Dolce Gusto.



De prijs is voor een 'gewoon bakkie pleur' aan de hoge kant en is vergelijkbaar met de koffie van de Nespresso, zo'n 30 cent per kopje. De smaken waarbij ook een cupje melk nodig is zitten zelfs rond de 60 cent per kop. Dat is een flink bedrag, maar het eindresultaat is zowel qua presentatie als smaak goed vergelijkbaar met hetgeen je in menig horecagelegenheid krijgt voorgeschoteld voor twee of drie euro. De Dolce Gusto is daarmee zeker geen apparaat om voor je hele verjaardagsvisite drie kopjes koffie te zetten, maar wel om eens lekker van te genieten. De Dolce Gusto zal zijn plek op de Nederlandse koffiemarkt moeten veroveren (zeker omdat de cups niet bij de Albert Heijn te koop zijn), maar voor de liefhebber van de cappuccino, macchiato en dergelijke is het apparaat zeker een must-have.

Fabrikant: Krups Adviesprijs: 129 euro
pi_62684536
al die smaakjes zijn voor h.m.s
je moet een gegeven paard niet in de bek staren
pi_62685186
ik stond er mee in mijn handen, maar ik vind het toch een dure oplossing! heb nu een bonen machine en dat is toch een stuk goedkoper dan 30 cent per kopje! zeker aangezien er hier per dag toch een 10+ koppen uitgaan...
pi_62685223
wat is het idee hiervan ? waarom heeft Nespresso nu Nespresso en Dolce Gusto ?
pi_62685551
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 12:37 schreef het_fokschaap het volgende:
wat is het idee hiervan ? waarom heeft Nespresso nu Nespresso en Dolce Gusto ?
Ze willen nespresso voor de fijnproever die van exclusiviteit houdt, de dolce gusto is iets meer voor de gewone man die verschillende soorten koffie wil en het gewoon in de super wil halen. dolce gusto als exclusieve senseo en nespresso als aparte klasse. zoiets.
pi_62685597
dan ben ik een fijnproever die van exclusiviteit houdt
  zondag 26 oktober 2008 @ 17:20:20 #7
19142 tslh
Never at ease.....
pi_62693548
Alleen raar dat de cups niet bij de Albert Heijn verkrijgbaar zijn: ben benieuwd wat de gedachte daarachter is? Zouden die alleen Senseo/Puc willen/mogen pushen of zo? Dit vind ik juist bij uitstek een Albert Heijn produkt voor in het wat hogere segment!
Life is funny. Well, yours is. To me.
  maandag 27 oktober 2008 @ 04:15:37 #8
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62708688
Welke zouden jullie kiezen op basis van eigen ervaringen m.b.t. smaak (design irrelevant) ..........




óf:

-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_62710494
Ik vind ze best schattig, net een klein vogeltje

Ik lust alleen geen koffie...
pi_62732283
Deze wil m'n vriendin ook aangezien onze senseo kapot is.
Wij drinken niet echt veel koffie, dus dan is deze misschien wel een goede keus.

Weet alleen niet hoe de smaak is met dit apparaat? Dus vandaar deze tvp
Netjes langs de pijpen ..niet te groen!
pi_62785566
Ik vind de koffie van Dolce Gusto ge-wel-dig!!
  woensdag 29 oktober 2008 @ 17:34:52 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_62787711
Ziet er grappig uit, alleen vind ik de prijs per kopje voor die cups veel te duur.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_62789990
Dit wil ik wel even volgen.
Ik weet het ook niet
  woensdag 29 oktober 2008 @ 19:33:23 #14
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62790508
Hij is minder als de nespresso
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  donderdag 30 oktober 2008 @ 22:12:49 #15
19142 tslh
Never at ease.....
pi_62823618
Weet iemand of je hem ook bij de Bijenkorf kan kopen? Of hebben die afspraken en is dat 'Nespresso only'?
Life is funny. Well, yours is. To me.
pi_62850198
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 19:33 schreef Superfast het volgende:
Hij is minder als de nespresso
dit is meer het senseo-idee, met al die gekke smaakjes enzo
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 23:15:31 #17
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_62852415
tvp
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 23:54:45 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62853170
Ik vind hem echt vreselijk lelijk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 1 november 2008 @ 20:45:56 #19
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_62868946
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 23:54 schreef Muck het volgende:
Ik vind hem echt vreselijk lelijk
Nee! Hij is lief en ik wil em. Ja lief!
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_62889427
tvp. voor mijn nieuwe appartement moet ik binnenkort ook een keuze gaan maken tussen de Dolce Gusto en de Nespresso...
pi_62956340
Ja, hij's butt-ugly.

Maar de hamvraag is nog niet beantwoord: zijn de cups voor Nespresso en dit ding nou uitwisselbaar of niet!?
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
pi_62965211
quote:
Op woensdag 5 november 2008 02:34 schreef Puntenjager het volgende:

Maar de hamvraag is nog niet beantwoord: zijn de cups voor Nespresso en dit ding nou uitwisselbaar of niet!?
Die van de Dolce Gusto zijn een stuk groter (per ongeluk een keer de verkeerde gekocht...) en passen in ieder geval niet in die van de nespresso!
  woensdag 5 november 2008 @ 12:11:13 #23
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_62965656
Ben wel benieuwd naar de smaak, maar eens kijken of ik ooit eens tegen dat ding aan loop bij mensen thuis zodat ik het kan proberen.
We hebben onze senseo (de mooie roestvrijstalen versie hehehe) in de kast staan aangezien we nespresso hebben en weinig koffie drinken...
It's all a blur!!!
pi_63053485
Heb hem net gekocht en getest en ben er heel erg blij mee. Goeie koop gedaan, mijn vriendin vindt de koffie ook mega!!.

De koop werd bemoeilijkt omdat er zo'n dikke lelijke Tellsell vent van in de 50 het product stond te verkopen (In contrast met de sexy TV reclame). Hier gaat mijn rughaar van overeind staan en trekt mijn anus dicht uit zelfverdedigingsreflex. De test-bakkie verkocht voor mij het product en vooraf had ik al voldoende informatie opgezocht.

De Nespresso kamp in de MediaMarkt ziet er veel pimperderer uit en die van Dolce Gusto minder wat jammer is voor het geweldige product. Hopelijk hebben andere winkels betere verkopers.

Waarom heb ik hem gekocht? Omdat ik een geweldige bak koffie wil als ik om 6uur weg moet en ik meer dan een uur moet rijden. Als ik dan laat thuis ben heb ik weer een bakkie. Een pot zetten om 05:45 heb ik geen zin in om en koffie smaakt ook niet goed als je voor 1 a 2 man koffie zet.

De vergelijking tussen Nespresso, Senseo en Dolce Gusto mag je eigenlijk niet maken maar de voordelen van de Dolce Gusto zijn
- Cups in winkel te verkrijgen ipv via het internet (bij nespresso)
- Cups gesloten zoals nespresso en behouden smaak. Senseo pads gaan er aan als je de zak open heb gemaakt.
- Melk in de cups en hoef je niet los melk in de koelkast te bewaren (melk beter dan pads senseo)
- Fatsoenlijke bak koffie dus niet een klein rotbekertje (beter dan alle 2)
- 14 bar net als nespresso ipv 2 bij de senseo
- Veelzijdig. Nespresso maakt alleen N"espresso".
- Kan ook koude dranken serveren (heb niet getest of hij water dan koelt)
- Meer smaken op komst. Ijscoffie en chocolademelk. Voor ieder wat wil.
- Groot water reservoir 1,3L
- Thermoblok ipv boiler dus continu gebruik
- 2 jaar garantie met vervanging binnen 1 week.

Minpunten
- Verkoper-gedrogt
- Prijs cups maar hopelijk wordt het goedkoper als er meer mensen het product kopen.
- Lelijk design (boeit mij niet ... kan altijd een theemuts breien en eroverheen zetten)
- Water hoeveelheden doseren per koffiesoort. Is niet kritisch maar heeft wat oefening en volgen van instructies nodig.

Dolce gusto ziet qua koffie kwaliteit tussen senseo en nespresso in en is een goede aanvulling op de mogelijkheden voor koffiedrinkers.

P.S. Iedereen zo'n ding kopen AUB dan kunnen de cup-prijzen omlaag :-D.

.... ik ga nog ff een bakkie doen

[edit]
Paar bakkies later en verschillende smaken verder en nogsteeds blij . Ze smaken als professionele restaurant bakkies.

[ Bericht 7% gewijzigd door WillempieB op 08-11-2008 19:58:07 ]
  zondag 9 november 2008 @ 12:52:42 #25
19142 tslh
Never at ease.....
pi_63071687
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 22:12 schreef tslh het volgende:
Weet iemand of je hem ook bij de Bijenkorf kan kopen? Of hebben die afspraken en is dat 'Nespresso only'?
Niemand weet of hij bij de Bijenkorf te koop is?

Verder vraag ik me af of ik op de V2 zou moeten wachten:
http://www.coffeeyak.com/(...)-serve-coffee-maker/

We also had the opportunity to test both the European and the recently launched US Krups Nescafe Dolce Gusto that is now in stores in the US. The differences in the two machines show a revolution in thought on how to make the Krups Nescafe Dolce Gusto a nearly perfect single serve coffee maker, from an already successful machine designed for Europe.

We were fortunate enough to test both the US and the European versions of the Nescafe Dolce Gusto. The updates like power switch location, capsule insertion and pucturing, and the controls are much improved over the European Dolce Gusto. The US version (which is what this review covers) is truly a redesigned machine, and even though we think the redesign is truly well done and needed, we would have been happy with the European version as well after using it for a few weeks.

Iemand hier al iets over gehoord voor Europa? Net zoals bij de Senseo was de eerste generatie verre van optimaal door lekkages, etc. etc.
Life is funny. Well, yours is. To me.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')