abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 29 november 1999 @ 13:08:00 #1
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_225389
Dat zou ik nou weleens willen weten.
Mensen die niet voor 1 speciaal iemand een sterke voor- of afkeur hebben.

Dus niet:
Oh, Bart, wat is ie toch leuk en knap of Maurice, wat is ie toch lelijk en saai.

Gewoon of er nog kijkers zijn zonder die soms wel wat verontrustend sterke haatgevoelens. "Iedereen" is zo hard in zijn uitspraken...

Dus?


She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
  maandag 29 november 1999 @ 13:11:00 #2
262 Re
Kiss & Swallow
pi_225390
ja hoor badgirl

maar het blijft moeilijk om objectief te blijven in this hostile environment

04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  maandag 29 november 1999 @ 13:18:00 #3
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_225391
Sorry Badgirl,
Ik moet je teleurstellen. Ik haat objectieviteit, is in mij ogen nameluk ontzettend saai... Lekker bot zijn, wekt ook de leukste reacties op. Politiek correct poldermodel is slaapverwekkend; kijk naar Kok.

Groetjes, Casey

pi_225392
Ze zijn er nog wel, mag ik toch hopen, maar worden op het moment nogal overschreeuwd door mensen met ongenuanceerde meningen.
Het wordt daardoor allemaal wat minder interessant op het forum, en dat is jammer, aangezien BB nu enge vormen aan begint te nemen, en er dus juist nu meer over valt te zeggen dan Willem is eng etc.
Mij lijkt het het beste om deze topics maar zoveel mogelijk te vermijden, niet te reageren, zodat ze onderaan komen te staan. Tenzij er natuurlijk iets ingrijpenders aan gedaan kan worden, of natuurlijk zelf met zoveel mogelijk tegengas komen.

En Re, > this hostile environment<, BB of FF? Of is het zo dat het steeds meer hetzelfde wordt? (Zoals, ben naam topic vergeten, al eerder is gezegd.)

  maandag 29 november 1999 @ 13:21:00 #5
1624 ayla1
Sizzen is neat
pi_225393
[quote]op 11-29-1999 om 01:08 PM schreef BadGirl het volgende:
Dat zou ik nou weleens willen weten.
Mensen die niet voor 1 speciaal iemand een sterke voor- of afkeur hebben.
-----------------------------------------

Zeker weten badgirl in feiten ben ik tegen of voor niemand ik vind het gewoon knap dat deze vijf mensen het lef hebben zich helemaal bloot te geven zonder dat ze zelf maar weten wat en van hen op tv neergezet wordt dat getuigd toch wel van lef hebben.

Ayla

Het aardkind der aardkinderen

  maandag 29 november 1999 @ 13:46:00 #6
1198 Fly (on the wall)
kijkt wel en zegt iets
pi_225394
Het valt mij op dat BB nuanceert. Waar ik in de eerste weken mijn positieve dan wel negatieve oordeel klaar had over iedere persoon, valt het me nu op dat ik me aan niemand meer erger. Ik zie in ieder karakter goede en slechte eigenschappen. Bij de een iets meer dan de ander. En dat mag uniek genoemd worden. Het plakken van razendsnelle labels is inherent aan het medium televisie waar we normaliter alleen geconfronteerd worden met flat characters. Hoewel ik met geen van de bewoners in het dagelijks leven affiniteit zou hebben, voel ik nu compassie met ze. Gerustgesteld Bad Girl?
  maandag 29 november 1999 @ 13:47:00 #7
3622 Quenda
*Poison for You.
pi_225395
Badgirl, in de weergave van de streamverslagen ben ik absoluut objectief.

Wel heb ik al tweemaal elders op het forum aangegeven dat ik bij het bekijken van de uitzendingen, het moeilijk vind om in sommige bewoners , nog positieve trekjes te zien.Vooral bij de "groepjesvorming" en de dialogen is het soms best moeilijk.

Ik ben me terdege bewust van het feit, dat VOO de kijkers alleen dit soort situaties laat zien, om op die manier, een bewoner positief of juist negatief, over te laten komen.

Juist daarom ben ik de streams wat nauwlettender gaan volgen, en waardeer ik de streamverslagen ten zeerste.

pi_225396
Ik denk dat na al die weken kijken veel fokkers hun mening hebben gevormd. Dat lijkt me niet meer dan normaal wanneer je zo lang met dezelfde groep 'optrekt'. Nu ligt Willem erg onder vuur en is Bart heel populair, misschien slaat dat over een paar weken om.

Wat mij betreft is er ook niets mis mee als mensen dit forum gebruiken om hun irritatie over het gedrag van bepaalde bewoners te ventileren. Al zie ik de 'haat'-topics zelf ook niet zo zitten. In VvP kun je eigenlijk alles wel kwijt. Daarnaast zijn gelukkig nog veel meningen zo geschreven, dat ze meer discussiërend bedoeld zijn dan ponerend/scheldend/beledigend. En discussiëren, daar is dit forum toch voor.

Het is het Gesprek waar het om draait
pi_225397
Ik ben ook nog steeds objectief, en heb me al vaker verbaasd over de heftige reacties die bijvoorbeeld Willem oproept. Moet trouwens wel bekennen dat ik een lichte voorkeur heb voor Bart.
  maandag 29 november 1999 @ 14:02:00 #10
568 Juul
Is gewoon lief
pi_225398
quote:
Van ayla1 - 29 November 1999 @ 13:21.
Zeker weten badgirl in feiten ben ik tegen of voor niemand

Dit vind ik een beetje moeilijk te rijmen met je 'Willem moet blijven' topic
Als je niet voor hem bent , waarom maak je dan dietopic aan ?

The Bitch is Back!
  maandag 29 november 1999 @ 14:07:00 #11
1660 amappa
is BB a young one?
pi_225399
Zijn er nog objectieve Fokkers?

Badgirl, als ik dit topic doorneem moet de conclusie zijn: NEE!

Ik zelf denk ook niet dat dat kan omdat we ook niet op een objectieve manier informatie krijgen van Veronica. Objectiviteit is dan per definitie niet meer mogelijk.

Liever vandaag nog dan morgen! Maar vandaag lukt niks. Dan maar overmorgen.
  maandag 29 november 1999 @ 14:33:00 #12
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_225400
Wat betekent eigenlijk objectief in deze?

Ik ben het er mee eens dat we van VOO geen objectief beeld voorgeschoteld krijgen en dat objectiviteit dan per definitie al niet meer mogelijk is.

Maar ik vraag me af of het eigenlijk niet bijna onmogelijk is om geen voorkeur of afkeer te krijgen. En of het dan niet des te leuker is om naar te kijken.
Om het in Ruud-termen maar eens te vergelijken met sport: Hoe leuk is het om naar een voetbalwedstrijd te kijken als je geen favoriet hebt? Het moet alleen natuurlijk niet te ver gaan zodat er straks groepen Willem- en Bart-hooligans met elkaar op de vuist gaan.

Mijn eigen ervaring is trouwens dat mijn voorkeuren sterk aan verandering onderhevig zijn (wellicht door de manipulatie van VOO), maar dat het daarom wel des te leuker is om naar te kijken.

(Waarmee ik overigens niet wil beweren dat ik me niet stoor aan de manipulaties van VOO)

Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
pi_225401
quote:
op 11-29-1999 om 01:18 PM schreef Casey het volgende:
Sorry Badgirl,
Ik moet je teleurstellen. Ik haat objectieviteit, is in mij ogen nameluk ontzettend saai... Lekker bot zijn, wekt ook de leukste reacties op. Politiek correct poldermodel is slaapverwekkend; kijk naar Kok.
Groetjes, Casey

Ben ik weer niet met jou eens Casey. Wij zoeken hier naar objectieve waarnemers, niet naar een objectieve beslisser. Slaapverwekkend zijn hier (althans op dit moment voor mij) de personen die niet beargumenteerde meningen als een stortvloed over ons heen laten komen. Ik heb nu al verschillende mesnen wiens bijdgen ik al niet meer lees omdat van te voren al vast staat wat ze zeggen.
Tuurlijk mag je wel een eigen voorkeur hebben , die ook doorsijpelt in je postings maar dat gaat op het moment al snel ten koste van je boodschap.

Ik probeer het zoveel mogelijk objectief te bekijken, maar er blijven zaken aan de personages die bevallen of niet bevallen. En onbewust zullen die bij mij ook wle in mijn postings naar voren komen.

et qu'est ce que vous voulez faire avec cet information?
wel, rien ne faire pas avant le jour de gloire est arrive.

pi_225402
Ik heb geen enkele voorkeur voor een bepaalde persoon. Big Brother is leuk om naar te kijken vanwege het proces dat de bewoners doormaken. Waar zijn ze mee bezig? Wat doet Veronica om de boel te manipuleren? Kan de mediahype nog groter worden? Interessante vragen allemaal en leuk om je in te verdiepen. Wie aardig is of niet, wie er weggaat of wint maakt mij niet uit.
  maandag 29 november 1999 @ 15:30:00 #15
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_225403
quote:
op 11-29-1999 om 03:07 PM schreef Goeroe Pavlov het volgende:
Ben ik weer niet met jou eens Casey. Wij zoeken hier naar objectieve waarnemers, niet naar een objectieve beslisser. Slaapverwekkend zijn hier (althans op dit moment voor mij) de personen die niet beargumenteerde meningen als een stortvloed over ons heen laten komen. Ik heb nu al verschillende mesnen wiens bijdgen ik al niet meer lees omdat van te voren al vast staat wat ze zeggen.
Tuurlijk mag je wel een eigen voorkeur hebben , die ook doorsijpelt in je postings maar dat gaat op het moment al snel ten koste van je boodschap.


Ik weet niet of je mij bedoelt, met mensen wiens topics je niet meer leest, en ach wat zou het ook. Maar als je wel een keer mijn topics leest, zou je er denk ik achter komen dat ik altijd zeer ongezouten mijn mening geef, maar altijd (of veruit meestal) wel probeer dit te staven met argumenten en dingen die ik op tv gezien heb of in de streams gelezen heb. Of mij dat lukt is aan jou om te beoordelen, dat weet ik zelf atuurlijk niet. Wel is het zo datik als er iemand een mening geeft zonder argumenten, die persoon wel eens uitdaag zijn mening ook te verdedigen. Dit omdat het nu eenmaal niet leuk is te reageren op iemand die allen roept Willem is eng of Bart is stom. DE discussie blijft kruidig als iedereen met hand en tand zijn/haar favorieten verdedigd, maar wel met argumenten. Nogmaals, ik probeer dat te doen.
Maaar objectiviteit? In je reacitie op de uitzending van 28/11 geef je daar zelf al de grote beperkende factor in aan: degene die de beelden verschaft ofwel VOO.
Wij blijven gemanipuleerde sukkels....

Groetjes, Casey

pi_225404

Tja, wat is objectief...? Ik merk vooral dat ik mijn mening betreffende de bewoners voortdurend, soms binnen het tijdsbestek van enkele minuten, bijstel, en nóg eens bijstel, en hopla, wéér eens bijstel. Is dat objectief? Dat is waarschijnlijk gewoon menselijk.

Voorbeeld. Gisteren keek ik voor het eerst in een week (ziek, hè: ECHT ziek, anders had ik wel gekeken!) naar de week-uitzending. Voor aanvang was Bart mijn favoriet. Halverwege begon ik me mateloos aan hem te ergeren - de manier waarop hij soms in de camera kijkt, de zelfbewustheid, die eigenlijk een verkapte vorm van diepgewortelde onzekerheid is: ik kon het niet meer aanzien! Poseur. Aansteller. Get lost.

Dus: ik opteer - na weken van diepe minachting - voor Ruud. Hoe is het mogelijk?! Op de een of andere manier bedacht ik dat Ruud waarschijnlijk de ENIGE BB-bewoner was met wie ik het op dat moment nog had uitgehouden, in de zin dat ik zijn hersens niet had ingeslagen, en die van alle anderen wel.

Goed, Ruud dus.

Dan, enkele minuten later. Bart doet zijn presentatie-kunstje in keuken & tuin. Ik moest erom lachen. Nogal hard lachen, eigenlijk.

In dezelfde scène: Maurice komt aangewandeld met een handdoek, en heel gek, maar ook Maurice kan mij voor het eerst wel bekoren, en dat heeft er vooral mee te maken dat Het Orakel Heeft Gesproken. Ja echt, hij heeft in deze uitzending een paar zinnen achter elkaar gezegd, en niet eens zulke domme zinnen.

Tot slot: Ruud verschijnt in de dagboekkamer. De ogen gesloten, en wat volgt is iets dat ik niet anders kan omschrijven dan: een Smartelijke Afgang. Pathetisch. Deze man hoef ik nooit meer te zien. Exit Ruud.

Nou, zo objectief ben ik dus!

Een schizofreen is nooit alleen
  maandag 29 november 1999 @ 15:44:00 #17
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_225405
Two sisters...eindelijk een een reactie waar ik mezelf vreselijk in herken en keihard (nou eigenlijk stilletjes hoor) om moest lachen!

De reden waarom ik deze topic heb geopend is vanwege de ontzettende hatelijke taal die hier te lezen is. Ik ben een badgirl okee en heb zelf ook weleens minder nette taal uitgekraamd maar die mensen worden gewoon afgemaakt. Althans, met name Maurice, Willem en Ruud.
Terwijl Bart...ach Bart, heel fokNederland ligt aan zijn voeten...
dus nouja. Wilde gewoon wat minder heftige, wat genuanceerder reacties op de BB'ers.

She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
pi_225406
quote:
op 11-29-1999 om 02:07 PM schreef amappa het volgende:
Zijn er nog objectieve Fokkers?

Badgirl, als ik dit topic doorneem moet de conclusie zijn: NEE!

Ik zelf denk ook niet dat dat kan omdat we ook niet op een objectieve manier informatie krijgen van Veronica. Objectiviteit is dan per definitie niet meer mogelijk.


Amappa,

Ik ben het met je eens dat niemand objectief staat tegenover de bewoners van het BB-huis, maar dat heeft naast de beelden die V uitzendt ook te maken met hoe je over bepaalde mensen denkt. Vergeet overigens niet dat de meeste Fokkers ook naar de streams kijken.

Door jouw opmerking heb ik mijn eigen stelling dat ik een lichte voorkeur heb voor Bart nog eens bezien. Ik ben niet objectief. Als ik met de BB-bewoners in een kroeg aan de bar zou zitten zou ik:
Ruud te eng vinden voor woorden, vermoedelijk het pand in gestrekte draf verlaten. En dan is hij nu nuchter;
Maurice opknopen;
Met Willem een biertje drinken, maar hij mag mijn adres niet weten;
Bart een domme macho vinden;
Karin een lieve moeder vinden die weer eens de losgeslagen zoon komt halen en een wit wijntje meedrinkt. Een beetje zielig, maar ook wel lief.

Tegelijkertijd blijf ik een fan van Bart en hoop dat hij wint.

Ik wil maar zeggen, hoezo obectief?

pi_225407
Ik vind het hartstikke knap dat deze 5 mensen het zo lang met elkaar volhouden, maar, ik denk dat het niet meer mogelijk is om objectief te zijn. Naarmate je iemand beter leert kennen, ga je je uiteraard ook een mening vormen over die persoon. Dat wil niet zeggen dat die mening altijd gelijk blijft. Die kan in eerste instantie positief zijn, maar naarmate de tijd vordert kan hij negatief worden en omgekeerd. Dat is nl. in the real life ook zo, toch!!

  maandag 29 november 1999 @ 16:25:00 #20
1624 ayla1
Sizzen is neat
pi_225408
quote:
op 11-29-1999 om 02:02 PM schreef Juul het volgende:
Dit vind ik een beetje moeilijk te rijmen met je 'Willem moet blijven' topic
Als je niet voor hem bent , waarom maak je dan dietopic aan ?
Lieve Juul

Ik was al dat negatieve gedoe over Willem zo spuugzat dus probeer ik op deze manier de pro-Willemers aan het woord te krijgen.

Ayla


  maandag 29 november 1999 @ 16:37:00 #21
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_225409
Quenda, helemaal mee eens, jullie doen een goede baan

quote:
op 11-29-1999 om 01:47 PM schreef Quenda het volgende:
Badgirl, in de weergave van de streamverslagen ben ik absoluut objectief.

She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
pi_225410
quote:
op 11-29-1999 om 03:30 PM schreef Casey het volgende:
Ik weet niet of je mij bedoelt, met mensen wiens topics je niet meer leest, en ach wat zou het ook. Maar als je wel een keer mijn topics leest, zou je er denk ik achter komen dat ik altijd zeer ongezouten mijn mening geef, maar altijd (of veruit meestal) wel probeer dit te staven met argumenten en dingen die ik op tv gezien heb of in de streams gelezen heb. Of mij dat lukt is aan jou om te beoordelen, dat weet ik zelf atuurlijk niet.
Groetjes, Casey

Nee, jouw bijdragen lees ik nog wel. Ik heb het over anderen die al lang geen argumentatie gebruiken. Heb er wel eens wat van gezegd toen ik me eraan begon te irriteren en lees sindsdien bijdrages van die personen (onderhand is het meervoud geworden) gewoonweg niet meer. Ik vind persoonlijk dat ze aan de 'verkeerde' kant zitten maar kan ze niet wegsturen.
Hier werd al eerder gemeld dat iemand zelfs een positieve Willem topic aanmaakte omdat hij al die ongefindeerde negatieve postings zat was.

et qu'est ce que vous voulez faire avec cet information?
wel, rien ne faire pas avant le jour de gloire est arrive.

  maandag 29 november 1999 @ 18:07:00 #23
215 misterDre
Paint it black!
pi_225411
quote:
op 11-29-1999 om 02:33 PM schreef Jane het volgende:
Wat betekent eigenlijk objectief in deze?

Ik ben het er mee eens dat we van VOO geen objectief beeld voorgeschoteld krijgen en dat objectiviteit dan per definitie al niet meer mogelijk is.

Maar ik vraag me af of het eigenlijk niet bijna onmogelijk is om geen voorkeur of afkeer te krijgen. En of het dan niet des te leuker is om naar te kijken.
Om het in Ruud-termen maar eens te vergelijken met sport: Hoe leuk is het om naar een voetbalwedstrijd te kijken als je geen favoriet hebt? Het moet alleen natuurlijk niet te ver gaan zodat er straks groepen Willem- en Bart-hooligans met elkaar op de vuist gaan.

Mijn eigen ervaring is trouwens dat mijn voorkeuren sterk aan verandering onderhevig zijn (wellicht door de manipulatie van VOO), maar dat het daarom wel des te leuker is om naar te kijken.

(Waarmee ik overigens niet wil beweren dat ik me niet stoor aan de manipulaties van VOO)


Ik heb Jane maar ff gekwoot omdat ik het grotendeels met haar eens ben ik wil zelfs nog iets verder gaan naar mijn mening is het zelfs onmogelijk of objectief te blijven met de beelden die Voo ons voorschoteld deze data blijft onbewust een rol spelen bij het bekijken van de streams. Ook de streamverslaggevers laten in hun teksten hun voor of afkeur wel eens doorschemeren als je al deze data op een hoop gooit en men vraagt jou om een mening dan lijkt het me sterk dat deze objectief is.

groetjes,
misterDre

( me Tarzan )

  maandag 29 november 1999 @ 18:12:00 #24
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_225412
quote:
op 11-29-1999 om 06:07 PM schreef misterDre het volgende:

( me Tarzan )


Hé Tarz,

Ik wist wel dat je ook naar BB keek!
Back to basic, hè?

Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
  maandag 29 november 1999 @ 18:31:00 #25
215 misterDre
Paint it black!
pi_225413
Niet helemaal Jane, zit met een Notebook in m'n boomhut!
  maandag 29 november 1999 @ 22:43:00 #26
1234 HiZ
Istanbullu
pi_225414
Volgens mij is het ONMOGELIJK om objectief te zijn als het gaat om mensen van wie je het doen en laten al 64 dagen intensief volgt. En het gebrek aan gematigd taalgebruik heeft minder te maken met objectief of subjectief zijn dan met het feit dat er hier sprake is van éénrichtingsverkeer in dit forum.
  dinsdag 30 november 1999 @ 09:41:00 #27
306 Maurisico
niet bij te benen!
pi_225415
Badgirl,

Ik ben tegen alle Bb-ers maar voor jou!!

Voor al uw nieuwe en ouwe nieuws
  dinsdag 30 november 1999 @ 10:34:00 #28
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_225416
Waar heb ik dat aan verdiend Maurisico?

She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
  dinsdag 30 november 1999 @ 13:54:00 #29
627 Willy
Koekenbakker
pi_225417
Ik denk dat ik het weet!
The only thing we have to fear is FEAR itself
  dinsdag 30 november 1999 @ 14:00:00 #30
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_225418
Nou vertel op dan!

She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
pi_225419
volgens mij zijn sommigen hier een beetje in de war over de betekenis van het woord objectief. Het is namelijk juist heel goed mogelijk een sterke positieve of negatieve mening te hebben en toch objectief te zijn. Objectiviteit of subjectiviteit hebben daar weinig mee te maken. Die hebben te maken met het feit dat je je waarneming en oordelen niet laat kleuren door bepaalde meningen en oordelen over algemenere zaken vooraf. Bv. Als je een hekel aan koks in het algemeen hebt en daarom willem achterbaks vindt, ben je subjectief bezig. Kom je door ongekleurde waarneming tot deze conclusie, is dat een objectief, maar toch negatief oordeel.
Dus BadGirl, ik begrijp je vraag niet helemaal, doordat je alles een beetje door elkaar klutst.
pi_225420
quote:
op 11-29-1999 om 10:43 PM schreef HiZ het volgende:
Volgens mij is het ONMOGELIJK om objectief te zijn als het gaat om mensen van wie je het doen en laten al 64 dagen intensief volgt. En het gebrek aan gematigd taalgebruik heeft minder te maken met objectief of subjectief zijn dan met het feit dat er hier sprake is van éénrichtingsverkeer in dit forum.

Badgirl, ik quote HiZ omdat ik dezelfde mening toegedaan ben over je vraag. In het begin probeerde ik (althans in mijn posts) naar elke bewoner 'als mens' te kijken. Toen begon Nico met z'n stukjes, en liet me hartelijk lachen om de karikaturisering - al heel wat minder 'objektief' dus...
Toch ben ik blijven proberen, genuanceerd over alle bewoners te schrijven, niet veroordelend noch ophemelend. Bij het TV- en stream-kijken voel ik inmiddels iets van compassie met allemaal. Wat niet wegneemt dat hun "BB-overlevings-strategieën" af en toe tot irritante hoogten zichtbaar worden.
Maar dat geldt ook voor alle andere mensen om ons heen, in hun doen en laten, laat staan als je 'ns 'n video van jezelf ziet... Ik heb al moeite met 'n pasfoto van mezelf !

Wel vind ik, dat hoe meer VOO de 'imago's' van de bewoners manipuleert, hoe meer dat bij mij een tegenwicht oproept om ze 'als gewoon mens met toppers en beperktheden' te gaan zien. Samen met ze in één huis zitten ? Heb mezelf al vaak die vraag gesteld. Denk dat ik als eerste door hen genomineerd zou worden, hoezeer ik ook mijn best zou doen, eerlijk zijn, mezelf blijven, enz.

  dinsdag 30 november 1999 @ 14:48:00 #33
306 Maurisico
niet bij te benen!
pi_225421
quote:
op 11-30-1999 om 10:34 AM schreef BadGirl het volgende:
Waar heb ik dat aan verdiend Maurisico?


Badgirl, volgens mij ben je naar de kapper geweest of zo, maar je ziet er ongelofelijk uit!

Voor al uw nieuwe en ouwe nieuws
  dinsdag 30 november 1999 @ 15:14:00 #34
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_225422
Zie je wel Bad Girl, je bent echt aardig !
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  dinsdag 30 november 1999 @ 15:25:00 #35
306 Maurisico
niet bij te benen!
pi_225423
Dom is leuk,
werd even verblind door Badgirls schoonheid ( subjectief)

Echte objectiviteit in zijn primairste vorm bestaat natuurlijk niet. We worden door onze omgeving altijd beinvloedt, of je nu wil of niet. Aangezien wij door een medium geinformeerd worden, tv, krijgen wij op indirecte wijze informatie door. Deze informatie kleuren wij nav gebeurtenissen en opvoeding in onze eigen omgeving.
Een uitgesproken pro voor de een en contra voor de ander neigt altijd naar subjectiviteit.Of dat nou wel of niet met je omgeving te maken heeft. De groep als geheel bekijken ( zoals in voer... wordt gedaan)en de individueen op hun gedrag beoordelen maar niet VERoordelen is de objectiefste manier om de BB-ers te bekijken.

Voor al uw nieuwe en ouwe nieuws
  dinsdag 30 november 1999 @ 15:29:00 #36
313 Twinny Sister
Serieus en Actueel
pi_225424
Objectief, OBJECTIEF??

Hoe objectief, we hebben het hier toch over meningen? Meningen zijn nooit objectief!

Als iemand objectiviteit zoekt moet hij/zij fijn de wetenschappelijke literatuur induiken!


pi_225425
meningen, d.w.z., bepaalde conclusies kunnnen wel degelijk (redelijk) objectief zijn! Ik houd mij bezig met wetenschappelijk onderzoek en daar word je wel degelijk geacht objectief te zijn bij het formuleren van je conclusies en mening. Over de vraag of echte objectiviteit wel bestaat kun je hele filosofische discussies gaan voeren. Maar ik ben van mening dat er een redelijk objectieve discussie gevoerd kan worden over de BBers.
Mits we onze vooroordelen over bv. koks, blonde manen, huisvrouwen enz enz in het algemeen opzij kunnen zeten.
  dinsdag 30 november 1999 @ 16:09:00 #38
313 Twinny Sister
Serieus en Actueel
pi_225426
quote:
op 11-30-1999 om 03:38 PM schreef dom_is_leuk het volgende:
meningen, d.w.z., bepaalde conclusies kunnnen wel degelijk (redelijk) objectief zijn! Ik houd mij bezig met wetenschappelijk onderzoek en daar word je wel degelijk geacht objectief te zijn bij het formuleren van je conclusies en mening. Over de vraag of echte objectiviteit wel bestaat kun je hele filosofische discussies gaan voeren. Maar ik ben van mening dat er een redelijk objectieve discussie gevoerd kan worden over de BBers.
Mits we onze vooroordelen over bv. koks, blonde manen, huisvrouwen enz enz in het algemeen opzij kunnen zeten.

Ik denk dat jij het over 'genuanceerheid' hebt. Daar ben ik het helemaal mee eens! Het is storend hoe lukraak sommige mensen er een mening uitgooien die nergens op gebaseerd is.

Blijf ik er toch bij dat dat iets anders is dan objectiviteit!

  dinsdag 30 november 1999 @ 18:15:00 #39
306 Maurisico
niet bij te benen!
pi_225427
Jullie hebben beiden redelijk gelijk Twinny Sister en Dom is leuk, Wetenschappelijk onderzoek benadert de objectiviteit, maar deze kan nooit helemaal bereikt worden omdat we in wezen allemaal subjectief zijn. Laten we het inderdaad ipv objectiviteit over nuance spreken.
Voor al uw nieuwe en ouwe nieuws
pi_225428
Of datgene wat we waarnemen representatief is voor de werkelijkheid is trouwens weer een andere zaak.
Oh ja, in dit forum voeg ik trouwens zeker weten een subjectieve opinie toe aan mijn redelijk objectieve observaties. Als ik namelijk heel grofweg (en onwetenschappelijk)een bep. waarneming doe.Bv. Willem praat meer dan gemiddeld over anderen waar ze niet bij zijn (en ik definieer dit als achterbaks). Dan vind ik dat ik hier best mijn eigen subjectieve negatieve gevoelens over achterbaksheid en daarme willem aan toe mag voegen.
  dinsdag 30 november 1999 @ 18:55:00 #41
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_225429
Pfffff.....

Dit wordt met voorsprong het meest vage topic aller tijde. 2000+ Fokusers met evenzoveel verschillende meningen die aan elkaar gaan uitleggen dat ze het fout hebben...... Valt me nog mee dat deze topic nog niet ontaard is in spetterend vuurwerk tussen een aantal fanatici.....

groetjes, Casey

  dinsdag 30 november 1999 @ 20:22:00 #42
1114 Fokke
Met een feestmuts
pi_225430
Ha, tijd om weer een open deur in te trappen.
Nee beste Bad Girl er bestaan geen objectieve Fokkers en de reden daarvan is simpel...Objectiviteit bestaat namelijk niet.

Wij zouden namelijk samen over straat kunnen lopen, exact hetzelfde kunnen zien gebeuren maar dit toch volkomen anders interpreteren.
b.v. Een hardlopende slecht geklede vent kan door mij als winkeldief worden gezien, terwijl jij direct je iet wat excentrieke buurman herkent, bezig met zijn ochtend gymnastiek.
Alles wat je waarneemt wordt namelijk gekleurd door je eigen socialisatie, je normen en waarden, waar je woont, waar je werkt, wat je gelooft etc.
Wanneer we iets zien geven we ervan uit ons eigen kader een betekenis aan. Objectiviteit is derhalve een illusie en daar is helemaal niets verkeerd aan.

Niets is zeker, en zelfs dat niet.

  † In Memoriam † woensdag 1 december 1999 @ 08:13:00 #43
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_225431
Badgirl ik denk dat het antwoord is : "Zo nu en dan".
De uitzending van zondag was voor mij een eye opener, juist door de herhalingen krijg je de kans nog eens te kijken naar wat je al gezien hebt , de commentaren over gelezen en ook al over gepost hebt.
Velen , waaronder ikzelf zagen Willem in dat gesprek met Karin en Maurice een front vormen tegen Bart. De termen achterbaks werden gebruikt, sneaky etc.
Zoals ik al postte in de zondag uitzending topic als je rustig kijkt is er niets aan de hand ,een heel normaal gesprek zoals wij allen ook wel eens voeren.
Het is erg moeilijk de FOK!bril af te laten als je kijkt. Veel slechts waar we het over hebben kun je helemaal niet zien of horen , dat is interpretatie en dat komt uit ons eigen hoofd en wordt toegevoegd aan onze waarneming.
Als we ons dat eens wat vaker bewust zouden zijn dan is het een stuk makkelijker om jezelf zo nu en dan even tot de orde te roepen en tegen jezelf te zeggen "He joh draaf niet zo door". Even een zekere mate van objectiviteit.
Deze 5 bewoners hebben allemaal hun goede en slechte kanten. We kunnen best van ze houden, ze spelen , gezien dit forum toch een belangrijke rol in ons leven, als is maar voor eventjes.

Grtz

The future is after you
  woensdag 1 december 1999 @ 10:04:00 #44
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_225432
Grappig om te lezen hoe iedereen hier zijn objectiviteit of subjectiviteit wil benadrukken!

Misschien had ik deze topic beter de naam kunnen geven "Hoe genuanceerd zijn de Fokkers", met dank aan twinny sister want dat is eigenlijk ook meer wat ik bedoelde.

Shit zeg ik ben zelf ook niet objectief, ik krijg jeuk (en geen goeie!) van Bart die altijd de beste leukste en tofste wil zijn, Ruud is bij tijd en wijle de vieze man en hoe hij over vrouwen praat geeft mij het gevoel dat we echt alleen maar goed zijn voor op de voorkant van een mannenblad, Willem ontpopt zich als het broertje van gossipqueen Hummie, Karin (hoe lief ik haar ook vind) zou ik het liefst eens echt willen zien loskomen (oooh, wat is zij krampachtig...relax!! Gooi je haar eens los, lach eens onbeschaamd hard en laat ook eens een boer) en Maurice daar erger ik me eigenlijk alleen aan als ie langer dan een minuut praat (en dat komt niet vaak voor...pfff).

Maar goed, de uitingen van sommige mensen hier over de BB'ers...dat is eng! Het lijkt wel of er een diepgewortelde haat naar boven komt en dat terwijl ik met alle eerlijkheid kan zeggen dat als die mensen je vrienden of kennissen zouden ze zijn, ze waarschijnlijk nog heel tof zijn ook.
(okee op Sabine na maar dat zit in de familie -echt-!)

Het is dus ook het hele agressieve fenomeen van nu wat me versteld doet staan. Datzelfde wat je in de auto op de (snel)weg tegenkomt, schelden, rood aanlopen, alle vingers de lucht insteken, bijna een hartaanval krijgen en het liefst met een pistool je medeweggebruiker de weg afblazen.

En dat dat hier in een andere vorm naar boven komt over de bewoners, ja, dat verbaast me!

En dat bedoel ik met objectief: mensen kunnen zo blind van haat of woede zijn dat er geenszins sprake is of nog kan zijn van enige vorm van objectiviteit.

She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
pi_225433
Ik lees hier in deze Topic soms wat verwijten naar elkaar toe die hier hebben gereageert maar mensen laten we toch wel wezen. Het is altijd nog een TV SOAP en die brengen nu eenmaal dingen met zich mee die voor de één positief zal zijn en voor de ander negatief. Dat mensen, wij dus beoordelend bezig zijn dat klopt helemaal. Zolang het maar niet schelden, kwetsend wordt is het toch goed zo. Er zijn nu over de 2000 fokmembers, dat zijn 2000 verschillende mensen met hun eigen meningen en gedachten. Het is nu eenmaal een feit dat mensen graag roddelen, anders interpreteren en hun eigen mening graag doen laten horen. Laten we ook niet vergeten dat Hummie meewerkt aan dit hele BB project en Hummie is dus de helft van alle Story artikelen, dus waar praten we nu nog eigenlijk over . Ik realiseer me heel goed dat ik mij ook wel eens schuldig maak over bepaalde uitspraken maar toch probeer ik er altijd wel rekening mee te houden dat ik er geen bewuste kwetsende dingen door heen gooi.

Verder vindt ik dat ieder zijn inbreng in welke vorm dan ook gerespecteerd moet worden, wel vindt ik dat we elkaar niet in de haren moeten vliegen om bepaalde gedachten die niet aan zou sluiten op de jouwe. Erop reageren zoals het zou moeten is niets mis mee maar laten we het wel gezellig houden

Ik had hier in het begin een signature maar die was telang als die elke keer terug zou komen in de reacties, maar ik zet hem er nog graag even hier neer, het is mijn eigen motto:
"Het ware te wensen,dat alle mensen met al hun gebreken,zichzelf eens bekeken. dan zouden ze het wel laten,om over anderen te praten......"

Dat wilde ik toch even kwijt,
Groetjes,

Oliebol soms met, soms zonder poedersuiker >^..^<
  woensdag 1 december 1999 @ 15:59:00 #46
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_225434
Ik denk toch dat men nu teveel waarde gaat hechten aan uitspraken die oa. door mij gedaan worden.

Wij zijn hier met zijn allen echt gewoon naar een Soap aan het kijken en vormen meningen over die karakters.

Het jammere van deze soap is dat we de echte namen van de karakters krijgen, daardoor lijkt het of we een hekel hebben aan willem of Bart, terwijl we alleen het BB karakter niet mogen.

Vergelijk het maar met het hetschil tussen schelden op Arni of op Reinout Oerlemans. Een heel groot verschil lijkt me.

Als ik dus iets negatiefs over wie dan ook zeg, bedenk dat ik het dan heb over het karakter, niet de persoon. Dus: over Arni, niet Reinout.

Ik hoop (maar ga er van uit) dat dit geldt voor iedere poster muv jumparound.

Groetjes, Casey

  woensdag 1 december 1999 @ 16:05:00 #47
739 BadGirl
Pas op hoor, ik blaas!
pi_225435
ga weg uit mijn topic casey!
She's a bad girl, she's a bad girl. Ain't it a shame when a girl goes bad, it's enough to drive you mad.
pi_225436
quote:
op 11-30-1999 om 04:09 PM schreef Twinny Sister het volgende:
Ik denk dat jij het over 'genuanceerheid' hebt. Daar ben ik het helemaal mee eens! Het is storend hoe lukraak sommige mensen er een mening uitgooien die nergens op gebaseerd is.

Blijf ik er toch bij dat dat iets anders is dan objectiviteit!


In deze stelling kan ik me ook goed vinden. Veel bijdragen in de verschillende topics munten uit door de ongenuanceerdheid. Iets anders is of dit nu zo erg is. Op zich is het wel lekker om ongenuanceerd te zijn, zonder dat dit veel repercussies geeft. Het voordeel van deze virtuele wereld, geen risico op blauwgeslagen ogen. Bovendien houdt dit het forum levendig. Met te veel nuance zou het wel erg saai worden.
Wel vind ik dat soms wel erg allergisch op sommige bewoners wordt gereageerd. Zet een positieve (of zelfs een neutrale) posting over Bianca in een topic, en je hebt er gelijk tien negatieve postings er achteraan.


pi_225437
quote:
op 11-29-1999 om 03:32 PM schreef The Two Sisters het volgende:

Tja, wat is objectief...? Ik merk vooral dat ik mijn mening betreffende de bewoners voortdurend, soms binnen het tijdsbestek van enkele minuten, bijstel, en nóg eens bijstel, en hopla, wéér eens bijstel. Is dat objectief? Dat is waarschijnlijk gewoon menselijk. Voor aanvang was Bart mijn favoriet. Halverwege begon ik me mateloos aan hem te ergeren - de manier waarop hij soms in de camera kijkt, de zelfbewustheid, die eigenlijk een verkapte vorm van diepgewortelde onzekerheid is: ik kon het niet meer aanzien! Poseur. Aansteller. Get lost.

Dus: ik opteer - na weken van diepe minachting - voor Ruud. Hoe is het mogelijk?!
Dan, enkele minuten later. Bart doet zijn presentatie-kunstje in keuken & tuin. Ik moest erom lachen. Nogal hard lachen, eigenlijk.

Tot slot: Ruud verschijnt in de dagboekkamer. De ogen gesloten, en wat volgt is iets dat ik niet anders kan omschrijven dan: een Smartelijke Afgang. Pathetisch. Deze man hoef ik nooit meer te zien. Exit Ruud.

Nou, zo objectief ben ik dus!


Grote God Two Sisters, eindelijk een verfrissende opmerking. Ik heb precies hetzelfde! Mijn mening over de bewoners verandert ongeveer iedere tien minuten. Als het niet vaker is. Objectief? No way, ab-so-luut niet! Maar daarvoor zijn we hier ook niet. En zo werkt het in het gewone leven ook niet. Je verandert, je past je meningen aan, je reageert het ene moment zus en het volgende zo. En dat geldt ook voor de bewoners: ze staan niet stil - hoewel je dat gevoel af en toe wel hebt - en ik pas mijn mening over hen keer op keer aan. Omdat zij ook iedere keer weer iets anders zeggen, laten zien of suggereren. Neem Karin bijvoorbeeld. Wat een vreselijk mens vond ik dat in het begin. Moet je bekennen dat ik nu hoop dat ze wint. Dat ze al die hielenlikkende sukkels, natte washanden, roddelkonten en zielepoten ver achter zich laat en gewoon in haar eentje die jackpot pakt. En niks delen! Geen sprake van.
Maar goed, vanavond is er weer een uitzending. En wie weet opteer ik dan wel voor de door mij meest gehate bewoner: Maurice.
Et voila; Behoorlijk subjectief dus!

[Dit bericht is gewijzigd door Roark (Datum 01 December 1999).]

  donderdag 2 december 1999 @ 19:55:00 #50
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_225438
Ik heb ook steeds de neiging om vooroordelen te vormen tegen een van de bewoners, maar als ik dan weer de argumenten van o.a. Moor en Hiz lees om dit niet te doen word ik weer wakker geschud. Denk erom, alles wat we zien is knip en plakwerk van VOO, en wij laten ons als lammetjes naar de slachtbank leiden.......

Wat zullen ze af en toe lachen op de VOO redaktie.....

Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')