abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_225101
Op zich wel een goede uitzending voor de zondag. In verhouding veel nieuwe beelden.
Het gevecht aan tafel na het eten blijft lachwekkend. Dat stukje van Bart met een zachte G in de tuin met die kippen achter hem aan was ook wel geinig.
Het "roddel" gesprek tussen Willem, Maurice en Karin was nu wat uitgebreider en er kwam weer veel achterbakse negativiteit uit Willem.
Ruud op de hotchair: het was een beetje vaag en verknipt.Toch denk ik dat hem weer meer symphatie gaat opleveren van het publiek.


Greetz Tina

  † In Memoriam † zondag 28 november 1999 @ 19:21:00 #2
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_225102
Per ongeluk tegelijker tijd een zelfde topic aangemaakt. hier nu maar verder.

Deze keer heb ik nog eens goed gekeken naar het nomineren door Willem. Om de pink van zijn lnkerhand zat een pleister die een klein beetje los zat. Precies genoeg om een naam papiertje aan vast te kleven.

Desondanks de discussie over Bart kwam bij nader inzien toch wel heel natuurlijk over.
Ik heb het gevoel dat we ons teveel bij het kijken laten beinvleoden door wat er hier allemaal gezegd wordt.

Ik heb er eigenlijk geen probleem mee om iedereen (zelfs Willem en Ruud) op een positieve wijze te bekijken.

That the best may win.

The future is after you
  zondag 28 november 1999 @ 19:30:00 #3
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_225103
Ik ben het helemaal met je eens Tina.
In deze uitzending kwam Willems achterbakse karakter weer perfect naar voren.
Niet te geloven hoe hij eerst met Bart zit te smoezen dat hij Maurice en Karin gaat nomineren in de volgende ronde, om vervolgens Karin en Maurice tegen Bart op te zetten. Gatverdamme!
Ik vind dat Karin wat dat betreft de laatste weken in haar voordeel veranderd is.
Wat me ook verschrikkelijk irriteert aan Willem is dat hij constant loopt te roepen dat hij nog niet zo zeker weet of hij bij de laatste 3 zit, maar daar volgens mij wel danig van overtuigd is. Laten we ervoor zorgen dat hij voor een fikse verrassing komt te staan.
Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
pi_225104
Ondanks dat ik ruud nogal een sukkel vind, had ik nu alleen maar medelijden met hem. Hij was helemaal uit het veld geslagen door Kari's kritiek, begreep niet wat ze bedoelde, en terecht - Karin's voorbeeld in de DBK was niet een illustratie van zijn toneelkunst, integendeel, ik denk dat Ruud zijn petje pakt om houvast te hebben, zoals een kind zijn beertje of pop nodig heeft de eerste dag op school, kortom pure naiviteit, en bepaald geen boosheid, zoals het volgens de cliffhanger zou moeten zijn, hoewel uit deze onterechte aanval op Ruud, er natuurlijk boosheid van zijn kant kan volgen.

De rest van de uitzending heb ik niet gezien, maar vond dit in elk geval niet erg opwekkend om te zien.

pi_225105
quote:
op 11-28-1999 om 07:17 PM schreef tina het volgende:
Ruud op de hotchair: het was een beetje vaag en verknipt.Toch denk ik dat hem weer meer symphatie gaat opleveren van het publiek.

Ik zat maar met een half oog te kijken, maar als ik het goed begreep werd Ruud min of meer boos op Maurice en Karin (?) omdat ze iets negatiefs over hem zeiden? Dit bevestigt natuurlijk ideeën over Ruud dat hij maar moeilijk tegen kritiek kan, maar levert ook winst op Veronica die uiteraard de hotchair in het huis plaatste om te voorkomen dat de boel indut. Wat ze (geloof ik) niet lieten zien op TV, maar wat wel blijkt uit de streamverslagen is dat de bewoners gisteravond helemaal geen zin hadden in de hotchair. Ze werden echter als kleine kinderen behandelt door de redactie; eerst 1 of 2 personen op de stoel en daarna pas de CD-speler aan.


------------------
Klik hier voor mijn Big Brother Nieuws & Stripjes site

[Dit bericht is gewijzigd door Kozzmic (Datum 28 November 1999).]

pi_225106
Ik wordt een beetje moe van dat negatieve afspiegelen van Willem hier. Zegt ie ja dan is het een naaper, zegt ie nee dan is he een negatieveling en als iemand anders hetzelfde gezegd zou hebben hadden we er hier niemand over gehoord !

Ik weet nog heel goed de eerste nominatieronde. Toen was Willen exact aan het vertellen wie er lang in zouden blijven, wie niet en probeerde hij te omschrijven hoe iedereen was. Als hij dat nu doet heet het achterbakse roddel of op de tenen trappen. Net alsof de woorden van de anderen altijd aardig zijn. Nog nooit een meeloper zoals Ruud meegemaakt. Of Bart bijvoorbeeld. Toen hij nog wat met Sabine had waren ze constant aan het volhouden wat een onzin het was om je gevoel te gaan zitten tonen, of op tafel te gooien. En Nu ? Hele verhalen houdt Bart in de dagboekkamer over hoe hij denkt over welke uitwerking BB op hem heeft en hem zou kunnen veranderen.

Mijn verhaal lijkt me duidelijk. De uitzending was oke, met eten gooien vind ik nergens over gaan.

Blijft zich verbazen
pi_225107
quote:
op 11-28-1999 om 07:31 PM schreef Kierewiet! het volgende:
Ik wordt een beetje moe van dat negatieve afspiegelen van Willem hier.

Dit komt denk ik omdat Willem zelf alleen maar negatief is en altijd op een eng toontje gaat praten/fluisteren. Verder is hij misschien best aardig hoor. Maar ja er moet iemand de engste zijn natuurlijk. En geeft toe krijg jij nou nooit neigingtjes van hem???

Greetz Tina

pi_225108
Kierewiet, ieder zijn fan toch? Niet alles te serieus opvatten en trouwens laten we niet vergeten dat Willem de eerste 14 dagen een van de hoogste nominaties had, daar hebben we even de echte Willem gezien en die komt nu langzaam terug, jammer maar waar, het is gewoon een feit. Hij maakt zichzelf onsympathiek en niet populair, dus wie weet staan de koffer voor hem op 9 December in de DBK, als dat zo is heeft hij het er zelf naar gemaakt.

Maar goed de uitzending. Ik vondt hem mooi en ik heb moeten lachen om Bart zijn rondleiding door het huis, ik had dat live zelf ook gehoord gisteren op de streams en ook vermeld, maar als je het even weer netzo terug ziet is het wel lachen. Verder tja, Ruud wordt ook een beetje een zeur vindt ik. Maar het is me nu echt wel duidelijk dat VOO erg overdrijft met het feit dat Ruud zeer telleurgesteld zou zijn. Uit de live streams is dat in mindere mate waar, hij heeft gewoon stof om over na te denken en daar is niets mis mee dus wat er op de BB site soms staat weet ik nu wel zeker dat dat de helft zwaar overdreven is, waarom ik dat zo zeker weet is omdat ik bijna de hele dag de koptelefoon op de kop heb om de streams te volgen. Dus VOO overdrijft, maar tja wie weet is dat ook hun bedoeling wel, de kijkcijfers moeten natuurlijk hoog blijven he

Oliebol soms met, soms zonder poedersuiker >^..^<
pi_225109
waarom ik willem vervelend vind? Omdat hij het tot nu toe niemand in zijn gezicht durft te zeggen wat hij irritant vind aan de ander. (heel veel blijkbaar).
En zelf vond ik dat Ruud zelf al het antwoord gaf door te vertellen dat hij zo erg zijn best deed om alles goed te doen, daarom verbaasd was over war o.a Karin zei, en dus nu nog beter zijn best moet doen?
Volgens mij ben je dan toch niet erg jezelf.
pi_225110
quote:
op 11-28-1999 om 07:30 PM schreef Venus het volgende:
Ondanks dat ik ruud nogal een sukkel vind, had ik nu alleen maar medelijden met hem. Hij was helemaal uit het veld geslagen door Kari's kritiek, begreep niet wat ze bedoelde, en terecht - Karin's voorbeeld in de DBK was niet een illustratie van zijn toneelkunst, integendeel, ik denk dat Ruud zijn petje pakt om houvast te hebben, zoals een kind zijn beertje of pop nodig heeft de eerste dag op school, kortom pure naiviteit, en bepaald geen boosheid, zoals het volgens de cliffhanger zou moeten zijn, hoewel uit deze onterechte aanval op Ruud, er natuurlijk boosheid van zijn kant kan volgen.

De rest van de uitzending heb ik niet gezien, maar vond dit in elk geval niet erg opwekkend om te zien.


Venus ik sta helemaal achter je!!! Een terrechte een juiste mening heb jij hier weergegeven!

Begin bij het begin en eindig nooit!
pi_225111
Letterman,
Las net jouw reactie onder topic Ruud en dacht hetzelfde over jouw mening.
pi_225112
Wat een gezeur om die stoel en Ruud zeg.
Hoe maken we van een mug een olifant....

Het is net alsof VOO die stoel daar neergezet heeft omdat ze nu graag een ruzie zien ontstaan, dan worden er vervolgens wat opmerkingen over een weer gemaakt, allemaal vrij netjes, je kunt het er mee eens zijn of niet, maar om dan vervolgens Ruud en Karin hierover uitgebreid te gaan lopen ondervragen om te proberen en niet eens begonnen vuurtje aan te wakkeren vind ik wel zeer min van VOO.

De cliffhanger was dan ook weer diep en diep triest.

Bart vond ik verder wel grappig, maar ik ben het wel met Willem eens dat Bart deels zeer volwassen is en deels ook weer zeer zeker niet.

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  zondag 28 november 1999 @ 20:57:00 #13
3622 Quenda
*Poison for You.
pi_225113
Er is ooit al eerder iets geschreven over emoties van mensen en hun accent ( dat mensen als emoties naar boven komen vaak vervallen in hun eigen taal, in Willem's geval is dat dus Fries)
Hier moest ik toch wel even aan denken toen hij bezig was te verklaren dat Bart zoveel wist, en een minuut later zei dat alles wat Bart zei , kant nog wal raakt.
Hij verviel in een overduidelijk Fries accent.(was geemotioneerd?)
Zodra hij anderen op zijn hand probeert te krijgen of een fluisterscene begint, komt ook dat accent sterk naar boven.

Bart vond ik heel naturel, je zit in het BB huis en je verveelt je omdat iedereen de hele dag in z'n bed ligt, wat doe je dan?Tja....een rondleiding

Karin, ondanks het feit dat ze een leidersrol heeft (moederrol) is ze zich terdege de gehele dag erg bewust van de camera's en het beeld wat mensen krijgen op hun scherm.Ik heb haar hier al diverse malen een opmerking over horen maken ("kijk uit wat je zegt", "dit kan niet hoor, op de nederlandse tv" etc)
Het 'waarom' van haar betoog tegen Ruud, ontgaat me dan ook een beetje, omdat ze door haar opmerkingen zelf aangeeft dat ze dus eigenlijk de hele dag op haar tenen loopt.

Dan Mauwrice, tja.....heel vaak in een gesprek met een thema, valt hij direct na Karin's verhaal in, met een verhaal van dezelfde strekking, alleen ontgaat mij dan waar het bij hem omdraait (behalve het "ja, dat heb ik ook zo meegemaakt")

pi_225114
Het valt mij op dat zowel Willem als Ruud door de TV-beelden zodanig (negatief) worden geportretteerd, zeg maar: gekarikaturiseerd, dat een gemiddelde kijker wel blind moet zijn, om Willem nu nog ondubbelzinnig aardig, en Ruud nu nog ondubbelzinnig 'team-leider' te kunnen vinden.
Maw.: de eerder gevestigde algemene populariteits-kenmerken van deze twee worden meedogenloos afgebroken.
Dit geeft een 'verhaal-lijn' te zien, die VOO als 1 van meerdere 'scenario's' klaar heeft voor haar instant-soap BB.
Opvallend is dan wel, dat de portrettering van Bart onveranderlijk de lijn blijft volgen van de Young One, winnaar, lefgozer, dwarsligger en '90-jaren-geintjes-trapper' (weet zo gauw geen ander woord).
En dat nu juist Barts 2 concurrenten in de populariteits-strijd zó 'tegenvallend' worden afgeschilderd, zeg maar: door de kijker z'n strot gewurgd met eindeloze herhalingen...
Lijkt wel deel van één-en-hetzelfde scenario.
  zondag 28 november 1999 @ 21:59:00 #15
631 GHaven
Dementerende borstenbetaster.
pi_225115
quote:
op 11-28-1999 om 07:30 PM schreef Venus het volgende: (...)ruud(...)uit het veld geslagen door Kari's kritiek, begreep niet wat ze bedoelde, en terecht - Karin's voorbeeld in de DBK was niet een illustratie van zijn toneelkunst(...)
Yeah. Helemaal juist. En mag ik hier aan toevoegen: Zoals de waardin is vetrouwt ze haar gasten. Viel me (eer-?)gisteren nog op in die discussie over dope. "We kunnen op TV toch geen drugs promoten?"

Karin is (sinds Bianca weg is)volgens mij nog het meest van allemaal bezig met hoe ze over komt op tv.

Haalt gelijk bij rechter.
  zondag 28 november 1999 @ 23:05:00 #16
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_225116
ook opvallend: in het gesprek met Ruud zei Mauwries iets (ik weet niet wat), keek naar Karin, die bevestigde het, en toen zei Mauwries het nogmaals.
Hij zocht weer steun en pas na goedkeuring van z'n moeder herhaalde hij het.

Over onvolwassen gesproken.

wat moet ik hier nu neerzetten?
pi_225117
Persoonlijk ben ik een beetje ziek van de uitzending van vanavond. Iedereen wordt zo tweedimensionaal gepotretteerd dat het echt noodzakelijk blijft om naast de geregisseerde uitzendingen de live streams of de live stream verslagen te blijven volgen. In plaats van dat iedereen met zijn primaire emoties (af)reageert op de bewoners is het misschien zinvol om je hier niet al te direct te door laten leiden. De redactie van BB zal zelfgenoegzaam constateren dat wij kijkers heel makkelijk te manipuleren zijn.
Ik vind het persoonlijk behoorlijk onethisch van VOO hoe zij met momenteel met de psyche van de bewoners omgaan. Het is vooral schrijnend om te zien hoe bijv. Ruud in de rode stoel als het ware door leden van een pravda-commissie wordt ondervraagd. Zo krijgen we te zien dat Karin lijdt aan een lichte vorm van paranoia, en dat Ruud steeds verder duikelt in de abyss van z'n psyche.

De machtsmiddelen waarmee VOO de bewoners dwingt om deze sessies te houden lijken zo gejat uit het Stanford Prison Experiment. Ik kan ieder van jullie aanraden om de video hiervan is te bekijken. Het is niet onwaarschijnlijk dat er nog wat onaangenaam vuurwerk in het verschiet ligt in het BB huis voor dat het oudejaarsnacht zal zijn. Ik weet dat de mensen in het huis met hun volle verstand een contract getekend hebben maar ik denk niet dat wij hun kunnen verwijten dat ze de gevolgen van de enorme schaalvergroting van BB kunnen overzien en de manipulatie methoden van VOO. Ik ben vanavond dus niet blij (jammer voor mij inderdaad)

"The mark of immature man is that he wants to die nobly for a cause.
While the mark of mature man is that he wants to live humbly for one."
(uit : The catcher in the Rye ; J.D. Salinger)


  maandag 29 november 1999 @ 01:30:00 #18
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_225118
quote:
op 11-28-1999 om 07:30 PM schreef Jane het volgende:
Wat me ook verschrikkelijk irriteert aan Willem is dat hij constant loopt te roepen dat hij nog niet zo zeker weet of hij bij de laatste 3 zit, maar daar volgens mij wel danig van overtuigd is.

Is dat nu zo godsallemachtig snood? Wie kan dat dan wel zeker weten? Niemand, dus zeg jij dat niet hardop, doet 99 procent van de mensen.. en als die zegt: "ja, ik weet het zeker", is hij zeker een arrogante bal gehakt... Let's face it, in your eyes he can't do no good...

pi_225119
[quote]op 11-28-1999 om 07:17 PM schreef tina het volgende:
Op zich wel een goede uitzending voor de zondag. In verhouding veel nieuwe beelden.
Het gevecht aan tafel na het eten blijft lachwekkend. Dat stukje van Bart met een zachte G in de tuin met die kippen achter hem aan was ook wel geinig.
Het "roddel" gesprek tussen Willem, Maurice en Karin was nu wat uitgebreider en er kwam weer veel achterbakse negativiteit uit Willem.
Ruud op de hotchair: het was een beetje vaag en verknipt.Toch denk ik dat hem weer meer symphatie gaat opleveren van het publiek.

[Ik heb het vanavond 'gemist' en blijkbaar heb ik nu dus echt iets gemist, want ik vind het soms zo irritant gaan worden, heb niet echt veel op die Willem, maar ook niet met Karin eigenlijk. Maar ik ben de enige niet denk ik.

pi_225120
quote:
op 11-29-1999 om 12:23 AM schreef PLANIX het volgende:
<snip>
Ik vind het persoonlijk behoorlijk onethisch van VOO hoe zij met momenteel met de psyche van de bewoners omgaan. Het is vooral schrijnend om te zien hoe bijv. Ruud in de rode stoel als het ware door leden van een pravda-commissie wordt ondervraagd. Zo krijgen we te zien dat Karin lijdt aan een lichte vorm van paranoia, en dat Ruud steeds verder duikelt in de abyss van z'n psyche.

De machtsmiddelen waarmee VOO de bewoners dwingt om deze sessies te houden lijken zo gejat uit het Stanford Prison Experiment.
<snip>
Ik weet dat de mensen in het huis met hun volle verstand een contract getekend hebben maar ik denk niet dat wij hun kunnen verwijten dat ze de gevolgen van de enorme schaalvergroting van BB kunnen overzien en de manipulatie methoden van VOO. Ik ben vanavond dus niet blij (jammer voor mij inderdaad)


Het idee van de 'hotchair' dateert uit de psychologische technieken, ontwikkeld in de universitaire Esalen-kringen in Californië uit de jaren '70, evenals de 'encounter-technieken' en 'sensitivity-trainings'. Door velen tegenwoordig als 'onethisch en manipulerend, met risico van beschadigend' verworpen, toendertijd soms effektief bij behandeling van drugs-verslaafden.
Hoe dan ook - vér boven het kaliber van de eenvoudige BB-bewoner die voor een 'spannend spel heeft ingetekend'. En laten ze mij maar eens een contract-passage laten zien waarmee zit dit gebruik van zo'n techniek denken te rechtvaardigen - de eerste de beste jurist knoopt ze aan de hoogste boom wegens 'onrechtmatig misbruik van vertrouwen' (civiel) en, in geval van psychische schade achteraf (aantoonbaar) voor 'geestelijke mishandeling' (strafrechtelijk).

Wie heeft advocaat Gerard Spong gevolgd in de laatste uitzending van VPRO's "Het blauwe licht" over machts-misbruik in de journalistiek. Erg verhelderend over wat juridisch acceptabel is en wat niet. Er moet dan wel een aanklacht zijn om het op te baseren... en van wie gaat die komen, is dat niet de vraag ?

Planix, bedankt voor je heldere formulering !

pi_225121

Planix en vooral jij Moor bedankt voor jullie heldere formuleringen

Ik ben tegen [url=http://www.zinloosgeweld.nl]zinloosgeweld.[/url]
  maandag 29 november 1999 @ 06:13:00 #22
2001 HighIQ
Leef! Het leven is kort.
pi_225122
quote:
op 11-28-1999 om 09:12 PM schreef Moor het volgende:
Het valt mij op dat zowel Willem als Ruud door de TV-beelden zodanig (negatief) worden geportretteerd, zeg maar: gekarikaturiseerd, dat een gemiddelde kijker wel blind moet zijn, om Willem nu nog ondubbelzinnig aardig, en Ruud nu nog ondubbelzinnig 'team-leider' te kunnen vinden.
Maw.: de eerder gevestigde algemene populariteits-kenmerken van deze twee worden meedogenloos afgebroken.
Dit geeft een 'verhaal-lijn' te zien, die VOO als 1 van meerdere 'scenario's' klaar heeft voor haar instant-soap BB.
Opvallend is dan wel, dat de portrettering van Bart onveranderlijk de lijn blijft volgen van de Young One, winnaar, lefgozer, dwarsligger en '90-jaren-geintjes-trapper' (weet zo gauw geen ander woord).
En dat nu juist Barts 2 concurrenten in de populariteits-strijd zó 'tegenvallend' worden afgeschilderd, zeg maar: door de kijker z'n strot gewurgd met eindeloze herhalingen...
Lijkt wel deel van één-en-hetzelfde scenario.

Het is inderdaad duidelijk dat de BB verantwoordelijken het publiek bespelen door montage (opeenvolging van de beelden + toevoegen oude beelden die een bepaalde stemming opwekken) en kamera keuze.

Dit is in het verleden gebeurt met Bart, toen gezegd werd door de bewoners dat hij zich niet genoeg met de gemeenschappelijke activiteiten zou bemoeien, hebben zij hem gedurende 2 weken amper op het scherm laten zien.

Bij toeval zag ik een scene terug die ik zelf op de BB- webcam had gezien, in de scene op het het internet functioneerde Bart duidelijk binnen de groep en was hard aan het werk. Op TV werd luidkeels kritiek gespuit door Willem en Karin over Bart's groepsintegratie en werd Bart buiten de scene gelaten, wat de kijkers het idee gaf dat Bart buiten of in de slaapkamer zat.

Het is duidelijk dat er veel geld wordt verdiend met het hun telefoonspelletje waarmee een videocamera van hoogstens enkele duizenden guldens wordt verloot. Dit grapje levert waarschijnlijk +/- 500.000 x 4 (min) zo een 2 miljoen gulden op. (ex adverteerders) met een schandaal loopt dit op tot +/- 750.000 x 4 (min) is 3 miljoen gulden. Tel uit je winst, het monteren van beelden in een bepaalde volgorde levert gewoon geld op, dit ten koste van de bewoners, die dit pas zullen merken na BB.

En dat wilde ik even kwijt!

------------------

[Dit bericht is gewijzigd door HighIQ (Datum 29 November 1999).]

Lezen is denken met andermans hoofd!
pi_225123
quote:
op 11-28-1999 om 09:12 PM schreef Moor het volgende:
Het valt mij op dat zowel Willem als Ruud door de TV-beelden zodanig (negatief) worden geportretteerd, zeg maar: gekarikaturiseerd, dat een gemiddelde kijker wel blind moet zijn, om Willem nu nog ondubbelzinnig aardig, en Ruud nu nog ondubbelzinnig 'team-leider' te kunnen vinden.

Veronica kan alleen maar karikaturiseren met gedrag/uitspraken die de bewoners zelf hebben gedaan. Om Willem z'n eigen woorden even aan te halen en meteen mijn eigen stelling te verduidelijken: "Ze kunnen onmogelijk beelden van Sabine uitzenden waarin ze aan het werk is."
Beelden van een roddelende Willem zijn er echter in overvoed. Je kunt dit negatief karaktariseren noemen, maar dat lukt in dit geval alleen als iemand daar zelf aan meewerkt.
Misschien licht V deze aktie's van Willem er inderdaad wat gretig uit, maar Willem maakt het ze in ieder geval niet erg moeilijk.


  maandag 29 november 1999 @ 13:07:00 #24
1464 ART
FOK!member
pi_225124
Ben het helemaal met Athena eens. De vraag lijkt vooral wanneer het belpubliek (vermoedelijk ook de referentiegroep van NIPO) Willem afrekent op zijn structurele karaktermoord op Bart.
Het is het Gesprek waar het om draait
  maandag 29 november 1999 @ 13:28:00 #25
2004 sunshine
Still shining!
pi_225125
Het is wel duidelijk dat VOO al een winnaar bepaald heeft en gezien de negatieve beelden van Willem is hij dat niet!
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
pi_225126
Ik betwijfel of Veronica de winnaar al bepaald heeft. Daar hebben ze toch geen enkel belang bij? Ze willen zoveel mogelijk geld verdienen. Dat kunnen ze het beste als ze anticiperen op reakties uit het publiek. Aangezien niemand in de toekomst kan kijken, zal veronica iedere keer weer opnieuw haar strategie t.o.v. manipuleren van kijkers en een bepaalde winnaar naar voren schuiven, aanpassen aan de stemming van dat moment.
Tiki tokt en tikt als een Tokkie zonder tattoo
  maandag 29 november 1999 @ 14:48:00 #27
2004 sunshine
Still shining!
pi_225127
VOO lokt de reacties toch zelf uit door de beelden op zo'n manier te monteren dat er een bepaald beeld van iemand bestaat? Als zij dan een winnaar in gedachten hebben (eentje die kijkcijfers trekt (in mijn ogen Bart)) is het vrij eenvoudig die tot het einde erin te laten blijven. Ik ben misschien achterdochtig geworden na het gesjoemel met Anoek?
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
pi_225128
Ik denk dat VOO zoveel mogelijk wil wisselen van favoriet om het interessant te houden. In het begin was Ruud het en wist iedereen zeker dat Ruud zou winnen. Daarna kwam langzaam Willem op, hij werd als een held gepresenteerd, en net wanner hij Ruud passeerd is in de populariteites polls komt V met allemaal positive beelden van bart en zie: hij word langzaam maar zeker populair.

Voor hem valt te hopen dat hij niet al te snel de populairste is want dan zal waarschijnlijk K weer tot favoriet uitgeroepen worden. Het gevolg is dat er vele discussie volgen over die veranderingen en nieuwe verhoudingen en dat houdt het wat levendiger. Degene die daar uiteindelijk baat hij heeft is V.

et qu'est ce que vous voulez faire avec cet information?
wel, rien ne faire pas avant le jour de gloire est arrive.

  maandag 29 november 1999 @ 15:19:00 #29
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_225129
Bah, Goeroe Pavlov,

je zult wel gelijk hebben. Balen. Kan ik zelfs niet meer ongenuanceerd over mensen blaten zonder het nare gevoel dat dat geblaat mij in werkelijkheid is ingegeven door Veronica. Dit doet mij denken aan dat broertje van 1984, A Brave New World, met nachtelijk hersenspoelingen. Alleen zijn nu niet de bewoners het doel, maar wij... Heel erg eng.

[Dit bericht is gewijzigd door Casey (Datum 29 November 1999).]

  maandag 29 november 1999 @ 15:29:00 #30
2004 sunshine
Still shining!
pi_225130
Ja, Casey

In het begin dacht ik dat het 'echte' tv was, maar ik krijg (heb) steeds meer het idee dat de mensen van VOO zich rot lachen om al die domme kijkers. Zij bepalen wat er gebeurt. In ieder geval bepalen zij wat ze laten zien en daarmee manipuleren zij iedere naieve kijker (zoals ik!!!).Ondertussen vullen zij hun zakken en die arme bewoners moeten het doen met een lullige 250.000. Want zij verdienen het tig-voudige aan deze soap.
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')