abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 4 oktober 2008 @ 12:19:37 #1
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_62124760


Het is weer dierendag, en daarom leek het ons leuk eens iets speciaals te doen


Met net een hele asielactie achter de rug hebben we weer veel kunnen betekenen voor een hoop dieren. Ook vandaag zullen veel dieren weer extra in de watten worden gelegd, en in F&F wilden we daar ook dit jaar weer aandacht aan besteden

Het leek ons leuk om in dit topic een overzicht te maken van de leukste en mafste verhalen, ervaringen, anekdotes, foto's, bloopers, desnoods gedichtjes over de favoriete huisdier(en) van alle FOK!kers.
Om het ook voor de baasjes leuk te houden mogen we van Herinneringen op linnen drie keer een prachtig doek van maar liefst 90x120 met de leukste foto van jouw huisdier(en) op canvas weg geven.

We willen dat graag gaan doen in drie catogorieen:

- één voor een hond,
- één voor een kat
- en één voor een ander huisdier.



De foto op canvas wordt verloot onder iedereen die iets leuks over zijn/haar huisdier(en) heeft gepost. Geen stemrondes, geen gedoe, iedereen maakt evenveel kans. Uiteraard wordt het topic wel zo leuk als iedereen zijn leukste verhalen komt vertellen, liefst met een foto van het betreffende huisdier, dus trek alles uit de kast

Kortom: wees niet alleen lief voor je dieren vandaag, maar kom ook met ons delen hóe lief ze zijn
Inzenden kan tot en met zaterdag 11 oktober.

[ Bericht 1% gewijzigd door senesta op 11-10-2008 22:24:57 ]
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_62126568

Een kat die zo hangt verdient het om vereeuwigd te worden.
Dit is niet de enige aparte pose van Fire (1,5 jaar maine coon) maar wel de uniekste. Zoals te zien is hebben wij nogal een apart huis en in het begin waren we bang dat de katten er zich geen raad mee wisten. Zoals te zien is weet Fire zich er wel raad mee.
pi_62127891
In April dit jaar heb ik twee verwaarloosde caafjes opgevangen. Ze kwamen uit België en zaten met 400 soortgenoten in een kamer van 4 vierkante meter gepropt. Veel dieren moesten meteen ingeslapen worden en anderen hebben het met veel medische hulp en hulp van andere mensen gelukkig gered, zo ook mijn tijdelijke opvangers.
Ze kwamen zwanger binnen, waren mager en enorm bang voor alles en iedereen. We hebben ze lekker met rust gelaten en flink verwend met hooi en extra veel groenvoer want ondanks hun slechte toestand moesten ze ook nog eens gaan bevallen...
In mei zijn de 2 Belgjes in twee dagen tijd beiden bevallen en wonderwel is alles goed gegaan! De bevallingen verliepen goed en álle kleintjes hebben het gered, het waren er maarliefst 10 in totaal!
De moeders hadden behoorlijk wat moeite met het opvoeden van zoveel kids maar alles is gelukkig helemaal goedgekomen, de meeste kleintjes zijn herplaatst en ééntje heb ik zelf gehouden, want toen ik hem zag was ik meteen helemaal verkocht

Dit bonte mannetje heb ik Sjoerd gedoopt en hij is inmiddels al een hele flinke vent geworden

Samen met een vriendin heb ik gegeven moment een fotoshoot gedaan met de 10 baby's, en dit is het resultaat geworden...

Is het niet een überschattig gezicht zo?
  zaterdag 4 oktober 2008 @ 15:43:58 #4
105263 Litso
Interlectueel.
pi_62128362
Oeh, leuke verhaaltjes en foto's al
Ik zal mijn eigen katjes ook nog even posten uiteraard, al is crew uitgesloten van deelname
"Dat is echt ontzettend zielig" ©
pi_62128648
Wat een leuk topic
Ik zal later wat leuks vertellen over mijn poezies
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
  zaterdag 4 oktober 2008 @ 16:37:42 #6
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_62129455
Elf maanden geleden klikte ik nietsvermoedend op een topic in Flora en Fauna. Ik had al een kat, dikke lieve Bora, en was helemaal tevreden met onze gezinssamenstelling. Tot ik dit topic ontdekte. Bij de eerste aanblik van deze kittens was ik verliefd. En niet zo'n beetje ook. Na 36 minuten was ik er zelfs helemaal uit, ik wilde zo'n kitten!

Deze foto heeft de doorslag gegeven.



Na een maand voor het eerst naar de kittens toe, om kennis te maken. Iedereen ging er toen nog van uit dat het hier twee mannetjes betrof. Ik wilde er maar één, maar toen ik bij Saffron en Aneurism geweest was en de kittens had ontmoet vond ik al snel dat deze broertjes niet uit elkaar gehaald mochten worden.
Gelukkig vonden Saffron en Aneurism mij wel o.k., en toen ik 's avonds thuis was werd ik al snel gebeld dat ze naar mij mochten. Ik was door het dolle heen. De kittens heetten toen nog Sid en Marlin.

Na een paar weken belde Saffron mij. Ze vroeg of ik even wilde gaan zitten. Ik schrok me rot, dacht dat er wat ergs aan de hand was. Dat was er gelukkig niet, maar Marlin had ineens geen piemeltje meer wat te ontdekken was. Ze vroeg of ik de kittens nog wel wilde. Ik barste in lachen uit en heb haar verzekerd dat deze twee hummels met elk geslacht welkom zouden zijn, als je zoon je vertelt dat ie homofiel is ga je ook niet minder van hem houden.

Een tijdje later rees de vraag of Sid wel een mannetje was. De dierenarts gaf eind december 2007 de uitslag: beide katjes waren meisjes. Dus er volgde weer een telefoontje van de cattery.
Ik ben nog een keer bij de kittens langs geweest. Inmiddels wist ik dat ze AC en DC zouden gaan heten, dus daar heb ik de cattery weer mooi mee kunnen laten schrikken.

Eind januari waren ze 13 weken oud en mochten ze naar Amsterdam verhuizen. Het ging direct al heel goed met Bora. Ze blies een enkele keer, maar verder liet ze de kittens met rust.

Inmiddels zijn ze elf maanden. Bijna volwassen poezen. Ze zijn de prinsesjes in mijn leven, en maken me iedere dag zo blij als ik opsta of thuis kom. Ze staan voor het raam te kijken waar ik blijf en volgen me tot onder de douche. Dierendag is een mooie dag om iedereen te bedanken. Saffron en Aneurism, van wie ik deze geweldige katten heb gekregen en nog een keer Fok! door wie ik deze katten heb ontdekt. En natuurlijk Lotje, de beste moeder die de poesjes zich konden bedenken.

Het is erg moeilijk de juiste foto's bij deze post uit te zoeken want ik heb er inmiddels een paar duizend, en ze zijn eigenlijk allemaal even mooi. Maar hier toch een kleine bloemlezing.


AC en DC slapen. (6 weken oud)



AC 14 weken


DC languit op schoot, breeduit lachend. (15 weken)


Bora en AC zijn inmiddels vriendinnen (AC 7 maanden oud, Bora een jaar of 10)


AC (11 maanden)


DC (11 maanden)

[ Bericht 3% gewijzigd door Sanne op 04-10-2008 17:24:29 ]
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  zaterdag 4 oktober 2008 @ 23:15:36 #7
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_62137904
Oh al die caafjes in dat mandje!
Leuke actie
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 5 oktober 2008 @ 00:59:07 #8
163650 Greys
pi_62140212
Wat een leuke actie en waarom zie ik het nu pas
Gelukkig nog niet te laat
Is er geen categorie: "Hond en kat samen"?

Nee hoor, onzin. Ik ga hier morgen even wat leuks neer zetten
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zondag 5 oktober 2008 @ 11:42:49 #9
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_62143822
Ik post hier even een tvp, en later een foto + verhaaltje van Mara.
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_62146626
Leuke actie!

2 jaar geleden haalde ik mijn poes Sasha op uit Capelle a/d Ijssel. Ze was daar terechtgekomen nadat de vorige eigenaar gescheiden was. Daar werd ze echter niet geaccepteerd door de daar aanwezige katten en zat ze hele dagen te bibberen in de kattenbak

Enfin, na een maand gaf de toenmalige eigenaresse het op omdat ze het zo zielig vond, en aldus belandde Sas op Marktplaats.

Nu wil het toeval dat ik zojuist had besloten om een kat in huis te nemen, en het liefst al een iets oudere poes, omdat ik geen ervaring met kittens had. Aangezien ik langharige katten echt prachtig vind, wilde ik dus het liefste een langharige kat. Ik vond dus de advertentie waarin een 'halflangharige zwart-witte poes' werd aangeboden, die heel lief was. Ik heb op die advertentie gereageerd en uiteindelijk met de eigenaresse een afspraak gemaakt om Sasha te bezichtigen.

Op de bewuste dag wilde een vriend van me wel meegaan en met zijn drieën (mijn vriend ging ook mee) naar Capelle. Daar aangekomen liet Mike (degene die ons reed) de auto open en niet op slot, "want ze jatten er toch niks." Wij aangebeld en daar koffie gedronken, Sas was nog steeds niet te zien. Wel een stel andere katten, waaronder een superschattig halflangharig kitten (blauw/crème)

Uiteindelijk heeft de eigenaresse Sasha uit de kattenbak geplukt, en hoewel ze heel erg tegenstribbelde en binnen een minuut was weggekropen, was ik meteen weg van haar Dat, én ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dat beestje in een asiel te stoppen De eigenaresse zei dat er nog wel een ander, gelijksoortig kitten was als de blauw/crème bij haar thuis, en dat ik die eventueel ook wel zou kunnen krijgen. Ik dacht echter dat het beter zou zijn voor Sas om rustig alleen te zijn. (Later zou dit een heel goede keus blijken te zijn!)

Wij poeslief dus ingeladen in het reismandje, kregen we nog een gratis demonstratie hoe Sas daar behandeld werd door de andere katten. Een paar andere katten gingen enorm hard blazen tegen haar en meppen op de mand. We zijn dus maar snel weggegaan, mèt Sasha! Ondanks dat de auto niet op slot was gedaan, stond hij er nog toen we terugkwamen, en er was niks uit gejat. OK, er zat geen autoradio in, maar toch

Enfin, Sas was snel gewend en kroop meteen al bij ons op schoot, terwijl de vorige eigenaresse nog had gezegd dat het absoluut geen schootpoes was

Sasha:


En een maand later zorgde poes voor een enorme verrassing! Midden in de nacht ging ze mauwen, en overal in klauwen en duiken. Uiteindelijk sprong ze bij ons op bed en ging daar enorm liggen hijgen met heel grote ogen. Ik natuurlijk in paniek, mijn lieve poesje ziek! Ik en mijn vriend gingen haar aaien, en geruststellen, en dat bleek te helpen, ze werd iets rustiger. Echter, mijn vriend bonjourde mij naar bed, omdat ik de volgende dag op controle moest komen in het ziekenhuis (was net de week ervoor geopereerd). Toen ik daar net lag, hoor ik een heel zacht mauwtje. Ik dacht nog: Sas mauwt niet zo zacht.

Wat zegt mijn vriend daarna: "Sasha heeft een kleintje!" Natuurlijk wilde ik helemaal niet meer naar bed toe, en hebben we Sasha aangemoedigd en een beetje geholpen (ik heb de eerste navelstreng doorgeknipt, omdat Sas dat zelf niet deed). Uiteindelijk heeft ze 2 prachtige kittens geworpen

De kittens:




De kittens na 10 weken:






Eén daarvan heb ik gehouden, dat is Mini, ook een langharige schildpadpoes, waarvan we de vader vermoedelijk die dag gezien hebben (het blauw/crème kitten die ik zo leuk vond). Haar broertje Doerak woont nu bij mijn tante

Mini nu, 2 jaar oud:


Sasha nu:


Beide poezen:

Enfin, ik vond het heel bijzonder om de bevalling mee te maken, en ik was echt onwijs trots op mijn Sasha! Ze heeft de moederrol uitstekend vervuld en haar kinderen zijn prachtig en enorm lief. Eind goed, al goed Ik zou mijn dames niet willen missen!

[ Bericht 3% gewijzigd door Ewelina op 05-10-2008 14:24:41 ]
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 5 oktober 2008 @ 14:21:20 #11
163650 Greys
pi_62146840
Wat een mooi verhaal Ewelina!

Ik dacht alleen dat er nog iets ging komen over die auto die hij niet op slot had gedaan...
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_62146946
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 14:21 schreef Greys het volgende:
Wat een mooi verhaal Ewelina!

Ik dacht alleen dat er nog iets ging komen over die auto die hij niet op slot had gedaan...
Dank je

Idd, ik heb er nu iets aan gewijzigd. De auto stond er nog toen we terugkwamen, en ook al zat er geen autoradio in, er is niks uit gestolen

Maar het was wel een enorme verrassing dat ze zwanger was, dat wisten we helemaal niet! En de vorige eigenaresse ook niet (of ze heeft het verzwegen). Er was ook echt niks aan haar te zien

Wel een leuke verrassing, ik vond het echt fantastisch en heb van elk moment genoten
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  zondag 5 oktober 2008 @ 14:44:52 #13
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_62147354
Wat een leuk verhaal! Schattige verrassing
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_62166966
De firewall:
Tarzan:
Het gezin:


Nog een leuke anekdote hoe de kat wraak op ons nam:
Het was een lekkere zomerse dag, en we dronken een wijntje op het balkon, 1 van de katten wou niet luisteren en ging iedere keer over het randje hangen (4 hoog). We waren het beu, en deden de kat weer naar binnen, deze was not amused, en ging tegen het raam opstaan. Tot zijn grote vreugde was het hem gelukt om de klem op de deur dicht te krijgen, waardoor we op het balkon waren ingesloten. Met veel moeite is het gelukt om door het kantelraam naar binnen te klimmen. Hierdoor moesten we wel onze gordijn rails slopen, uiteraard tot groot plezier van de kat
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_62167391
Hierbij onze 3 honden dan maar





pi_62168916
Edit

Eerst recente foto vinden of maken

[ Bericht 80% gewijzigd door Topspin op 07-10-2008 11:34:45 ]
Genieten is toegestaan!!!
pi_62169177
even tvp'tje, thuis even wat leuke foto's en anekdotes opzoeken
  maandag 6 oktober 2008 @ 12:49:41 #18
4921 blup
Shoarma Sin Farma
pi_62170522

noot: plaatje is gecropt ivm MB's.
pi_62171035
Dit is mijn "prinsesje" , en zo gedraagt ze zich dan ook graag.
In 2005 heb ik haar uit het asiel gehaald, ik wilde namelijk geen pup omdat ik er de tijd niet voor had, en toen we in het asiel aankwamen zag ik haa zitten, zielig en bang, wat bleek?
Ze was net een dag van te voren aan de deur van het asiel vastgebonden.
Na twee weken wachten ( dat moest omdat de eigenaar zich nog kon melden, en het asiel is dan wettelijk verplicht om twee weken te wachten) mochten we haar dan mee naar huis nemen
En ze is sindsdien atijd bij me gebleven en ik hoop dat ze dat nog jaren blijft doen



[ Bericht 5% gewijzigd door Luuntje op 06-10-2008 13:15:19 (foto was niet te zien) ]
  maandag 6 oktober 2008 @ 13:12:14 #20
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_62171049
Mag ik een meelees tvp
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_62172016
zal straks even een foto bijplaatsen. Mijn verhaal (waargebeurd momenteel gaande) gaat over een lieve poes, genaamd Breezer. Breezer is een poes die al veel heeft meegemaakt. Ze is gegrepen geweest door een hond wat haar een kaakbreuk heeft gegeven en ze moest hierdoor een oog missen.
Ze is echter een super lieve mama. 4 weken geleden heeft ze een nestje kittens gekregen waarvan helaas maar 1 levendgeboren.
Zo trots als ze dan ligt te moederen.

10 dagen later werden er totaal onverwacht bij een andere poes 4 jongen geboren. Nog half naakt, heeeel klein en hongerig. Een week te vroeg geboren ws. Mama had geen melk en de jongen moesten met de hand gevoed worden. Tot de baasjes van Breezer een idee hadden. We gingen proberen of breezer de kittens wou accepteren, normaal kan je dan het beste de kittens naar een pleegpoes brengen, maar dat kon dit keer niet. Dus tegen alle adviezen in toch breezer met kitten verplaatst in de hoop dat ze dan de kittens ook wou accepteren. Inmiddels was er al 1 overleden ondanks elke 2 uur voeden.

BReezer nam gelijk de kleintjes over, zonder blikken of blozen liep ze rond in haar nieuwe tijdelijke huis. helaas zijn de dagen erna nog 2 minis overleden, maar 1 houdt het nog steeds vol. Puur door breezer. Zo geweldig die poes met moedergevoelens. Met een eigen kitten van inmiddels 4 weken en ruim over de pond, en een mini kitten van 2,5 week van nog geen 200 gram.

Het poesje gaat het halen, dankzij een stoere mamapoes .
Zal straks een leuke foto proberen te maken.
Single mama met 2 prachtige en lieve dochters van 5 en 11 jaar.
motto: heb je naaste lief (en lig niet dwars als een ander een andere mening of levenstijl heeft dan jezelf)
pi_62172279
ow wat een verhaal zeg.
succes ermee
pi_62172994
Even een paar reacties van mijn kant :

RiesAmaris: Wat een prachtige caviafotos maak jij zeg!

Sanne: OMG wat een koessiewoessieschatjes !
Die foto van AC in de kast is echt te lief en DC die op schoot ligt . Naja het zijn allemaal prachtige foto's!

raptorix: hahaha die foto van de firewall, te geniaal!

blup: ooh ook echt een hele leuke foto, haha ziet er echt heel geinig uit zo .

singlemetkids: wat zal jij trots zijn op je Breezertje .

Voor de rest erg leuke foto's en verhaaltjes allemaal .
pi_62174159
Ik kreeg mijn poes Ronja toen ze twaalf weken was, van een hele lieve mevrouw die op dat moment in haar huis 43 zwerfkatten opving . Ze had in een week drie zwangere poezen binnengekregen en de dames kregen het voor elkaar om alle drie met een dag afstand van elkaar te bevallen van vijf kittens per poes. De poezenmevrouw zat dus ineens met vijftien kittens.
Omdat haar moeder dus een zwerfpoes was, heb ik de dochter vernoemd naar Astrid Lindgrens Ronja de Roversdochter. En ze doet haar naam eer aan, het is een ontzettende donderstraal.
Ze houdt ontzettend van water, en maakt daarom graag een vreselijke knoeiboel van mijn wastafel. Als ik mijn tanden wil poetsen gaat ze onder de kraan liggen, en ook als ik 'm aandoe weigert ze van haar plaats te komen. De waterkoker moet ik niet vol water ergens laten staan, want dan gooit ze 'm om, om dan eens lekker met het water te kliederen. De bakjes met water die ik voor haar en haar broer neerzet, schuift ze de hele kamer door omdat dat zo lekker klotst.
Verder houdt ze ervan om haar broer Casper te plagen. Vooral als hij net lekker ligt te slapen gaat ze graag zogenaamd perongeluk een paar keer over 'm heen lopen, totdat hij er genoeg van heeft en haar even laat zien wie er ook al weer de baas was.
Ze loopt graag met me mee door de gangen (ik woon in een voormalig schoolgebouw, dus hele lange gangen), steeds drie stappen voor me, om dan als ze te ver weg loopt naar haar zin, keihard spinnend te wachten tot ik weer dichterbij ben.

Hier Ronja toen ze net een weekje bij me was:



Hier ligt ze bovenop haar broer:



Tegen mij aan te slapen



En zo ziet ze er nu uit:

pi_62174601
Hoop lapjeskatten hier in dit topique
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')