abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_224589
quote:
op 12-02-1999 om 08:52 PM citeerde ruby Sabine's column uit de VOO-gids:
Albert Verlinde, getver! Ik besloot zijn stukje toch even te lezen, want ik zag mijn naam dikgedrukt staan. (...) Ik begon Albert's stukje te lezen en dacht halverwege: waarom willen columnisten toch zo graag jan en alleman op een lullige manier neerzetten?

Weet iemand wat Albert Verlinde over Sabientje te melden had? Valt wel op, anderen mogen haar niet op een "lullige" manier neerzetten en zijzelf mag dat kennelijk wel (Maurice & Anouk worden toch behoorlijk negatief beschreven).


------------------
Klik hier voor mijn Big Brother Nieuws & Stripjes site

[Dit bericht is gewijzigd door Kozzmic (Datum 03 December 1999).]

pi_224590
http://www.rotterdamsdagblad.nl/bigbrother/

’Ik red het
zonder die bekendheid ook wel’
Spijkenisser Martin twee maanden na Big Brother nog steeds een beroemdheid
Vrijdag 3 december

Door Edwin Wendt

Hij zat maar een week in het ’Big Brother huis’. En al was dat nog voordat ’BB’ de hype werd die het nu is, Martin Jonkman is dankzij die zeven dagen televisie een beroemdheid. Nog steeds wordt de 33 jarige Spijkenisser, bijna twee maanden na zijn gedwongen vertrek uit de schijnwerpers, nagestaard op straat. En kan hij, als hij zou willen, drie keer per dag winkels openen en linten doorknippen. Maar dat hoeft niet voor de Spijkenisser.


,,Ik kwam op tv anders over dan ik daar was. Ik was voor de kijkers
toch een beetje de stille Martin.” Foto Cor Vos


,,De eerste tijd was ik vijf dagen per week voor Big Brother onderweg. Logisch, ik was de eerste die dat huis uit kwam.” Inmiddels heeft Jonkman wat gas terug genomen. ,,Mijn eigen bedrijf, dat is belangrijker dan Big Brother.” Een paar keer per week verschijnt Martin nog in het openbaar, alleen of samen met andere ex bewoners. Overigens niet, benadrukt hij, omdat hij dat contractueel verplicht is. ,,Dat is echt een misverstand. Het enige wat we verplicht zijn, is dat we na afloop meewerken aan een paar dingen van Veronica. Een mini serie over hoe het ons is vergaan. Verder zijn het alleen de dingen die ik zelf wil.”


Van de week signeerde Martin nog Big Brother cd’s in Den Haag en Rotterdam. Aanbiedingen in zijn eigen woonplaats sloeg hij tot nu toe af. Morgen verzorgt hij echter een prijsuitreiking voor winkeliersvereniging Winkelhart Spijkenisse in het centrum van zijn woonplaats. ,,Ik kreeg een verzoek, dat vond ik wel leuk. Maar ik doe dat liever in Utrecht of zo en ga daarna naar huis.” Zodoende blijft de gekte tenminste nog een beetje binnen de perken.

,,Het winkelcentrum in Spijkenisse, daar ga ik nu in principe even niet heen. Als het moet, dan is het een kwestie van hard doorlopen en niet teveel om me heen kijken. Waarom? Omdat je er gek van wordt. Kijk, je ontkomt er niet aan dat mensen je een vraag stellen. Maar ik ging een keer kleren kopen, stonden er mensen door de winkelruit naar binnen te kijken. Toen dacht ik: nou, dit hoeft voor mij nou ook weer niet.” Desondanks doet de Spijkenisser, eigenaar van een bedrijf in koeltechniek, weinig moeite zijn privé leven meer dan gemiddeld af te schermen.

Bij een eerste poging m een interview afspraak met Jonkman te regelen, via Veronica, wordt gemeld dat de vragen vooraf op papier moeten worden gezet en dat daarna ’de aanvraag in overweging wordt genomen’. Dan maar gewoon het telefoonboek van Spijkenisse erbij gepakt. ,,Met Martin,” klinkt het zonder omhaal, terwijl ook de gewichtige toon van de Veronica medewerkster achterwege blijft. ,,Wanneer wil je langskomen, ’s morgens, ’s middags of ’s avonds?” Net als de andere ex bewoners heeft ook Martin van Veronica een manager tot zijn beschikking gekregen aan wie hij het regelwerk kan overlaten.

,,Maar ik doe niet zo moeilijk. Hoe rotter je tegen de buitenwereld doet, hoe moeilijker je het jezelf maakt.” Tot nu toe heeft Jonkman ook weinig aanleiding om zich van de buitenwereld af te schermen. Gaat net als voorheen bijna elk weekeinde stappen (’Alleen maar positieve reacties. En ik kan heel de avond gratis drinken’). Zelfs zijn telefoonnummer is nog hetzelfde als vóór Big Brother.

,,Je kunt wel een geheim nummer nemen, maar iemand die dat echt wil weten, komt daar toch binnen vijf minuten achter. Bovendien: ik krijg wel zat telefoontjes, maar die zijn niet zozeer vervelend. Meestal is het van: ben jij de echte Martin? Het enige is dat er ook weleens om twee uur ’s nachts bellen. Dat is dan wel vervelend.”

De theorie van Jonkman is dat hij te kort in Big Brother heeft gezeten om ook zijn minder goede kanten naar voren te laten komen. Wie Martin van tv kent, zal op grond daarvan niet gauw een hekel aan hem hebben gekregen, terwijl Bart, Ruud en andere bewoners die nu nog in de vesting in Almere zitten, behalve uitgesproken bewondering inmiddels ook felle tegenstand hebben teweeggebracht.

Zo valt op de internetsites die aan Big Brother zijn geweid toenemende irritatie te bespeuren over de vele seksueel getinte opmerkingen van bewoner Ruud. Martin daarover: ,,Al ben je maar een uur per dag chagrijnig, als ze daar een paar stukjes van op tv laten zien, dan heb je het gedaan bij de kijkers.” Wat vindt hij van de manier waarop hijzelf in de eerste Big Brother week naar voren kwam?

,,Ik kwam op tv anders over dan ik daar was. Ik was voor de kijkers toch een beetje de stille Martin,” concludeert hij uit de videobanden die hij na zijn thuiskomst bekeek. ,,Maar toen eenmaal bekend was dat ik eruit moest, kreeg je ook de andere beelden. Was ik ineens de spontane Martin. Ze moesten wel toen ze de reacties van de andere bewoners hoorden. Maar ja, ze hebben natuurlijk maar een week de tijd gehad om mij neer te zetten. Van de bewoners die er nu nog zitten, hebben ze al veel meer kunnen laten zien.” |

Bij zijn (gedwongen) vertrek liet de Spijkenisser weten dat hij graag langer in de nabijheid van het alziend oog was gebleven. Inmiddels ziet hij vooral de voordelen van zijn voortijdig vertrek. Een mogelijke terugkeer, waarvan sprake was toen bewoonster Anouk bekendmaakte dat ze uit ’Het Huis’ zou vertrekken, is voor hem niet aan de orde geweest. ,,Ik ben achteraf wel blij dat ik als eerste dat huis uit gegaan ben, dat ik het niet te lang heb meegemaakt. Tv kan ook heel gevaarlijk voor je zijn. Ik heb nu best een leuke tijd, maak dingen mee die je normaal niet meemaakt: filmpremières waarvoor ik word uitgenodigd, grote bijeenkomsten. Maar ik heb geen zin om van bedrijf naar bedrijf te gaan om m’n gezicht te laten zien. Dat zou nu, met al die eindejaarsbijeenkomsten, makkelijk kunnen. Als ik elke dag thuis zou zitten, zou het anders zijn, maar ik heb toch m’n eigen zaak.”

Maar zou het niet interessant kunnen zijn om de bekendheid te gebruiken ter meerdere eer en glorie van dat bedrijf? Jonkman denkt van niet. ,,Ik heb wel een paar aanbiedingen gehad. Maar ik heb nu een heel klein beetje van die tv wereld gezien en ik merk: het draait allemaal om de kijkcijfers. Als dat instort, kun je opdoeken.” Ook hij heeft verhalen gehoord over, bijvoorbeeld, een kookprogramma voor Big Brother’s ’huiskok’ Willem.

,,Leuk hoor, en als het zou gebeuren, hoop ik echt voor hem dat het wat wordt. Maar je moet niet vergeten: Big Brother is nu een hype, maar is het straks in februari of maart ook nog leuk om Willem drie keer per week op televisie te zien? Ik denk het niet. Daar probeer ik me voor af te schermen. Door nuchter te blijven. Ik red het zelf ook wel met dat bedrijf. En dan doe ik het liever zelf dan dat ik m’n bedrijf daarmee op het spel zet. Want als je je bekendheid daarvoor gebruikt, kan het zich ook tegen je keren. Als ik tegen een boom pies, staat het bij wijze van spreken morgen in de krant. Dan zitten de roddelbladen er ook bovenop. Dat kan nare gevolgen hebben voor je bedrijf. Daar zit ik niet op te wachten. ” Tot uitspraken over de andere bewoners van het Big Brother huis is Martin niet te verleiden.

,,We hebben de afspraak dat we niet teveel over elkaar zeggen. We hebben een hele goeie band, spreken elkaar een paar keer in de week. Maar als ik nu iets zeg en het wordt net even anders weergegeven, dan heb ik het gedaan.” Eén vraag wil hij wel beantwoorden: welke bewoner zal als laatste overblijven en de 250.000 gulden winnen? ,,Bart gaat winnen,” klinkt het resoluut. ,,Dat is de enige die nog een beetje tegengas geeft. Als iedereen ja en amen knikt, zegt hij nee. Dat vind ik goed van hem. En dat ie al drie keer is genomineerd, werkt volgens mij juist in zijn voordeel.”





I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
pi_224591
http://www.bnstem.nl/

quote:

Ruudje is oké op cd


Door Frank Timmers
Het kon niet uitblijven. De eerste cd-single over Ruud ligt in de schappen van de Bredase platenzaken. Niet gek dat dit initiatief uit de directe omgeving van de thuishaven van Ruud komt. Als ze in Haarlem marsepeinen 'Ruudjes' kunnen fabriceren, dan mag de (eerste?) echte Ruud-song best uit Prinsenbeek komen.

Het idee is simpel, de tekst en melodie ook. Maar zo zijn er meer hits geboren. Het bandje The Clips uit Prinsenbeek zingt het volgende: Ruudje, Ruudje, Ruudje is oké. Met zijn blonde haar en vuile praat op de tv. Maar wij die hard Big Brotherfans zitten daar niet mee. Want Ruudje Ruudje Ruudje is oké. En dan volgt Hé hé hé hé hup NAC.
Natuurlijk ontbreekt de stem van Ruud niet op de cd. Tenminste, één van de zangers probeert hem te imiteren. Ook al niet orgineel want op de radio, op het werk en op meer plekken gebeurt dat. Paul de Leeuw heeft er zelfs succes mee. Deze namaak Ruud praat over 'de hand aan zichzelf slaan', 'maatjes', 'ik ben er klaar voor', 'weet je' en natuurlijk 'potverdikkie'.
De eerste opname circuleert op minidisc al door de Bredase binnenstad. Bij de stamkroeg van Ruud, De Bommel, hebben ze hem ook. De klanken die tot een polonaise uitnodigen, zijn echter voorlopig in De Bommel niet te horen. "We draaien hem niet", zegt barkeeper Edwin. "Over de rug van Ruud willen we niks ondernemen. Tenzij hij het goed vindt, maar we kunnen Ruud niet raadplegen."
De zangers van het lied hopen net als de vrienden uit De Bommel dat Ruud het lied pas in het nieuwe jaar hoort. Zij eindigen de in hun oren potentiële hit met Hij mag nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet.

30 november 1999


I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
  † In Memoriam † zondag 5 december 1999 @ 11:04:00 #29
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_224592
Ik zag zaterdag 4 dec op de trap een exemplaar van privee bestemd voor mijn buren met een kop :"Verzoening is uitgesloten".
Dit verwees naar een interview met Tessa.
Ik heb dit nog nergens op internet gezien zoals bij Eyenet.
Ka iemand hieraan komen en scannen?

Grtz

The future is after you
  zondag 5 december 1999 @ 11:21:00 #30
215 misterDre
Paint it black!
pi_224593
Prive
Op dit moment niet meer dan dit: http://www.prive.nl/week/
pi_224594
Het Prive Artikel : Ik zit met een druk weekend... maar denk dat het artikel later vandaag wel online zal staan op EyeNet.

Iets later dan gebruikelijk....

Ook later vandaag de nieuwe Jaap van Ginneken en een artikel uit het Alphens Nieuwsblad...

Ik doe mijn best


Greetz...

net niet te oud
  † In Memoriam † zondag 5 december 1999 @ 14:32:00 #32
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_224595
The future is after you
pi_224596
RUUD IN VRIJHEID (Nieuwe Revu, 1-12-1999)

Al een Ruud-pakket (pruik en pet) gekocht bij Fop Sjop in Breda? Volgens het NIPO mag Willem het kwart miljoen guldens van Big Brother dan wel winnen, maar er is natuurlijk maar één held, en dat is Ruud. Ruud is camp, liefde en natuurmens tegelijk. Eigenlijk is-ie net God. Dit bidprentje werd gemaakt in de dagen voordat Ruud zich openbaarde. Doe er uw voordeel mee.


------------------
Dit en meer op mijn Big Brother Nieuws & Stripjes site

[Dit bericht is gewijzigd door Kozzmic (Datum 06 December 1999).]

pi_224597
F16-PILOOT FOTOGRAFEERT BIG-BROTHERHUIS (Telegraaf, 6/12/199)

Ook de jachtvliegers van de Koninklijke Luchtmacht hebben belangstelling voor
Big Brother. Een F16-piloot van de vliegbasis Volkel heeft het BB-huis en het omliggende terrein gefotografeerd als onderdeel van een luchtmachtoefening.

Klik hier voor de foto in de Telegraaf


groet, 160bits

[Dit bericht is gewijzigd door 160bits (Datum 06 December 1999).]

pi_224598
Heeft iemand toevallig de afleveringen Big Cindy nummer 9 en 10 uit de Nieuwe Revu?

En in de laatste Nieuwe Revu staat een nieuwe Gummbah strip over Big Brother. Deze heb ik ook nog nergens kunnen vinden.

Als iemand deze zou kunnen plaatsen, dan ben ik weer een eeuwigheid dankbaarheid verschuldigt

net niet te oud
pi_224599
quote:
op 12-06-1999 om 10:00 PM schreef dasaliz het volgende:
En in de laatste Nieuwe Revu staat een nieuwe Gummbah strip over Big Brother. Deze heb ik ook nog nergens kunnen vinden.

De "Ruuds Winden"-collectie van Gummbah...


pi_224600
bedankt...
net niet te oud
  dinsdag 7 december 1999 @ 18:57:00 #38
521 ruby
Hell yeah!
pi_224601
Elke week schrijft Sabine haar column in de VOO-gids, zo ook in de gids van week 50 (11 t/m 17 december)
Het heet "Big Brother countdouwn met Sabine".

Donderdag 25 november
Vanavond gaat het weer gebeuren: er moet iemand het Big Brother huis gaan verlaten. Dit keer is het Bart of Anouk. Maar echt heel spannend vind ik het niet, want het is duidelijk dat de laatste mijn ex-huis zal laten voor wat het is. Ik ga niet eens kijken denk ik.
Anders was het geweest, als Maurice ook genomineerd zou zijn. Dan zat ik toch wel even aan de buis gekluisterd vanavond. Als ik dereacties hoor, en geloof me: die hoor ik, dan wordt het me duidelijk dat Maurice niet echt lekker ligt bij de tv-kijkers. Nou laat ik me niet graag uit over mijn ex-medebewoners, maar voor Maurice wil ik graag een uitzondering maken. Ik ben het namelijk helemaal eens met de algemene opinie over hem. Wat ik het meeste hoor is dat ze hem geen uitgesproken type vinden: een grijze muis die over tussendoor glipt. Geen uitgesproken type dus. Veronica heeft dat goed door: die laten Maurice precies zien zoals ik hem ook ken. Niet dat ik hem ken, want met hem ging ik nog het minst om van iedereen, maar de één spreekt je nou eenmaal meer aan dan de ander. Met Maurice had ik vaak kleine woordenwisselingen omdat hij, net als ik, snel op de kast zit. We hebben elkaar daarom maar een beetje ontzien in het huis. En hoewel ik het terecht vindt dat Anouk weer naar haar pappie en mammie gaat, hoopte ik stiekem een beetje op diezelfde kans voor Maurice. Jammer genoeg had Bart meer stemmen. Als Willem nou géén lootjes met namen had getrokken en gewoon voor Maurice had gekozen... Maar ach, zo kun je nog wel even doorgaan. Wachten op de volgende nominatieronde dan maar, want dan gaat het er echt om spannen.

Zaterdag 27 november
Ruud zit volgens mij in een psychische tweestrijd. Hij wil die "Tour de France" uitrijden, maar de bezemwagen lonkt. Ik zou zo graag naar hem toegaan om hem te vertellen dat hij nog maar even moet genieten van de bescherming en rust in het huis. Hij weet echt niet wat hem overkomt op 31 december! En dat is maar goed ook. Dat geldt trouwens ook voor de anderen. Lullig hoor, als je denkt fijn naar huis te kunnen en je wordt omsingeld door camerea's, journalisten en fotografen die alles van je willen weten op zo'n moment.

Maandag 29 november
Ik merk dat er gelukkig ook een fijne kant is aan al die tijdelijke roem. Er gaan ineens een heleboel deuren voor me open. Zo was ik pas op de première van de nieuwe Bond-film en ga ik binnenkort voor een muziekzender naar Lapland. Maar het allermooiste is nog wel dat er plannen liggen om samen met Mona naar een ontwikkelingsland te gaan voor Foster Parents plan. Spannend, maar het maakt me ook een beetje angstig. Want je wordt daar echt met je neus op de feiten gedrukt, wat best emotioneel zal zijn. Maar ik bedoel, wanneer krijg je nou de kans op al die dingen? Ik geniet er in ieder geval volop van.

Dinsdag 30 november
Ondertussen heeft het drukte bestaan met vertrouwde leventje wel op z'n kop gezet. Ik hoor ze niet klagen hoor, maar mijn lieve vriendinnen horen of zien mij lang niet meer elke dag. De sportclub heeft me ook niet meer zien zweten sinds 15 september en in de kroeg zit ik ook echt niet meer elk weekend. Maar ja, dat is tijdelijk en ik geloof dat de mensen in mijn omgeving dat ook wel zien er begrip voor hebben.
Ik ben door dat alles privé ook nog niet bijgepraat. Ik vroeg net nog aan een vriendin of er nog wat interessants gebeurd is de afgelopen tijd. Blijkt dat één van mijn beste vriendinnen, toen ik in het Big Brother huis zat, haar grote liefde heeft ontmoet. Nou ontmoet ze die "grote liefdes"wel vaker, maar ik zou er toch wel ontzettend van balen als het wél serieus wordt tussen die twee: ik ken hem niet eens! Straks moet ik nog van m'n antwoordapparaat horen dat ik getuige moet zijn bij een huwelijk! Ach, zover zal het toch niet komen?

Tot volgende week, Sabine

Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_224602
aantal nieuwe artikelen geplaatst op http://come.to/eyenet

er volgen er meer...natuurlijk.

net niet te oud
  vrijdag 10 december 1999 @ 02:30:00 #40
374 beelzebub
master of disaster
pi_224603
woensdag 8 december in de Volkskrant:
mediacolumn van Cornald Maas op pagina 20
titel: Het ware gezicht van:
quote:

(...)annemarie jorritsma, hans dijkstal, marinus veltman en dan...(..)
... van Willem. De Big- Brother-kok die zich steeds zo vredelievend en bescheiden opstelde. Maar nu meer en meer de strateeg blijkt te zijn die op de winst koerst. Is laf en roddelt. En nomineerde als enige de twee sterkste persoonlijkheden in het BB-huis: Bart en Karin


Dat noem ik nog eens scherp. Ik dacht dat Willem alleen hier op internet zo uitgelicht werd, maar blijkbaar heeft de 'gewone' kijker=potentiele beller hem ook door. 2 nominaties zijn de volgende keer genoeg Willem en het is bye bye zwaai zwaai. dank je wel voor die honderd dagen lekker eten, die laatste zeven komen we wel door met brood.


woensdag 9 december in de Volkskrant:
Dag in dag uit, pagina 21
titel: Tara is nog niet uit beeld
auteursnbekend, hoogstwaarschijnlijk Eric Arends& Heleen Beaart

quote:

We hadden al een tijdje niets van haar gehoord, maar ruim twee maanden nadat Amsterdamse Tara uit het BB-huis stapte blijkt ze nog flink aan de weg te timmeren. Een week na haar vertrek 9u weet nog wel: de andere bewoners begrepen haar humor niet) lag Tara languit in een nogal strakzittend broekpak in de Panorama. ze liet weten verder te willen in de fotografie. dat lijkt best aardig te wiilen lukken, wan na de Nieuwe Revu en Glossy geeft nu ook de Playboy haar alle ruimte. Het staat misschien wat suf om zo laat nog met 12 pagina's tara uit te pakken. Maar Hoofdredacteur Paul Koopal laat weten dat de fotoserie in de Playboy wel even wat verder gaatdan de plaatjes in de Panorama. En dan heeft ie het niet alleen over 'de sfeer' en 'de kwaliteit' vande foto's. Zo bezien maakt het ook niet uit dat het blad in februari nog een oud-BB deelnemer op de foto zet: Sabine. Over de motieven van de dames valt htans niets te melden. Sabine verkeert voor televisie-opnames in het buitenland. Tara laat, nadat haar op verzoek enkele vragen zijn toegefaxt, voa Veronica weten geen zin te hebben in interviews. zo gaat dat. grote kans dat het haar geen zier kan schelen wie er donderdag uit het BB-huis moet vertrekken (hoogstwaarschijnlijk Maurice, die ligt in de peilingen ruim op kop). Tara voelt zich zélf een ster. al is dat slechts een vermoeden.



------------------
Maybe this world is another planet's hell.
A. Huxley

[Dit bericht is gewijzigd door beelzebub (Datum 10 December 1999).]

  vrijdag 10 december 1999 @ 02:33:00 #41
374 beelzebub
master of disaster
pi_224604
quote:
op 12-10-1999 om 02:30 AM schreef beelzebub het volgende:
woensdag 8 december in de Volkskrant:
mediacolumn van Cornald Maas op pagina 20
titel: Het ware gezicht van:
[QUOTE]
(...)annemarie jorritsma, hans dijkstal, marinus veltman en dan...(..)
... van Willem. De Big- Brother-kok die zich steeds zo vredelievend en bescheiden opstelde. Maar nu meer en meer de strateeg blijkt te zijn die op de winst koerst. Is laf en roddelt. En nomineerde als enige de twee sterkste persoonlijkheden in het BB-huis: Bart en Karin


Dat noem ik nog eens scherp. Ik dacht dat Willem alleen hier op internet zo uitgelicht werd, maar blijkbaar heeft de 'gewone' kijker=potentiele beller hem ook door. 2 nominaties zijn de volgende keer genoeg Willem en het is bye bye zwaai zwaai. dank je wel voor die honderd dagen lekker eten, die laatste zeven komen we wel door met brood.


woensdag 9 december in de Volkskrant:
Dag in dag uit, pagina 21
titel: Tara is nog niet uit beeld
auteursnbekend, hoogstwaarschijnlijk Eric Arends& Heleen Beaart

quote:

We hadden al een tijdje niets van haar gehoord, maar ruim twee maanden nadat Amsterdamse Tara uit het BB-huis stapte blijkt ze nog flink aan de weg te timmeren. Een week na haar vertrek 9u weet nog wel: de andere bewoners begrepen haar humor niet) lag Tara languit in een nogal strakzittend broekpak in de Panorama. ze liet weten verder te willen in de fotografie. dat lijkt best aardig te wiilen lukken, wan na de Nieuwe Revu en Glossy geeft nu ook de Playboy haar alle ruimte. Het staat misschien wat suf om zo laat nog met 12 pagina's tara uit te pakken. Maar Hoofdredacteur Paul Koopal laat weten dat de fotoserie in de Playboy wel even wat verder gaatdan de plaatjes in de Panorama. En dan heeft ie het niet alleen over 'de sfeer' en 'de kwaliteit' vande foto's. Zo bezien maakt het ook niet uit dat het blad in februari nog een oud-BB deelnemer op de foto zet: Sabine. Over de motieven van de dames valt htans niets te melden. Sabine verkeert voor televisie-opnames in het buitenland. Tara laat, nadat haar op verzoek enkele vragen zijn toegefaxt, voa Veronica weten geen zin te hebben in interviews. zo gaat dat. grote kans dat het haar geen zier kan schelen wie er donderdag uit het BB-huis moet vertrekken (hoogstwaarschijnlijk Maurice, die ligt in de peilingen ruim op kop). Tara voelt zich zélf een ster. al is dat slechts een vermoeden.


PS er zat een TARA foto bij, dezelfde die op 9 december bij het Foknieuws zat.

pi_224605
http://www.parool.nl/dekrant/columnisten/bart/inhoud.html


quote:

AFTOCHT ONZICHTBARE MAN

Hij kon timmeren als de beste, repareerde tijdens de meest enerverende uren koelbloedig een lekkende douche, en hij knutselde uren aan een miniscuul autootje. Praten ging hem wat minder gemakkelijk af. Maar desondanks sloeg hij eerder deze week ook eens verbaal de spijker op de kop: ''Ik ben gewoon het minste amusement, zeg maar.''
Kandidaat Maurice heeft zijn amusementswaarde voor het Big Brother-publiek goed ingeschat, zo bleek gisteren. Met 73,4 procent van de stemmen werd de autoverkoper uit de BB-bouwkeet weggestuurd. Verrassend was dat geenszins, de uitslag kwam overeen met de peilingen op internet en een Nipo-enquête wees drie weken geleden al uit dat Maurice de minst populaire kandidaat was.



Zoals gebruikelijk bij het vertrek van een kandidaat had de programmaredactie een compilatie van typerende hoogtepunten samengesteld. Maurice zat langer in de bouwkeet dan alle voorgaande afvallers, zodat men uit 85 dagen aan beeldmateriaal kon kiezen, maar dat zal de montage van het filmpje er niet eenvoudiger op hebben gemaakt. Er waren namelijk geen hoogtepunten. Maurice was de onzichtbare man van Big Brother, een figurant naast duidelijke archetypes als de permanent geile knuffelbeer, de op fluisterende toon roddelende kok, de speelse jonge hond en moeder overste, die hem altijd hielp wanneer de woorden tekort schoten. Daarom was de compilatie van hoogtepunten opgebouwd uit een overdaad aan timmer- en knutselwerkzaamheden, aangevuld met ritjes op de hometrainer en de zalvende woorden van Karin, die hem 'een jonge god' noemde. Dat de samenstellers zich behoorlijk geneerden voor de weinig tot de verbeelding sprekende knutselmontage bleek uit de uitsmijter, want weer liet men Maurice verklaren dat hij 'gewoon het minste amusement' is.
Na een vrijwillige overgave aan 85 dagen permanente observatie in de BB-bouwkeet is dat de door de redactie getrokken en door kijkers onderschreven eindconclusie: amusementswaarde nihil. Waar Maurice weer auto's gaat verkopen, werkt Veronica's concurrent SBS6 momenteel aan een eigen variant op het Big Brother-concept, waarbij kandidaten een maand langer in een door Nederland reizende bus moeten blijven en de hoofdprijs met een miljoen gulden het viervoudige van de BB-trofee bedraagt.
De verschillen met het BB-concept maken duidelijk dat men in de overtreffende trap denkt, maar of een langere looptijd, meer prijzengeld en de rondrit langs pittoreske dorpspleintjes ter bevordering van regionale betrokkenheid ook een amusanter programma opleveren is zeer de vraag. Voor menig Big Brother adept van het eerste uur is het nu al enige weken afzien, want het uitblijven van conflicten stelt het geduld danig op de proef. Waar de producenten op voorhand een schrijnend gebrek aan ethiek werd verweten, wordt het nu betreurd dat men met de psychologische tests vooraf een te homogene en stabiele groep bijeen heeft gebracht.
Big Brother was op zijn best toen kandidate Sabine nog van de partij was, niet alleen door haar stormachtige relatie met potentieel winnaar Bart, maar vooral door haar frontale botsingen met de rest van de groep. Nu sluimerende irritaties slechts in wat ontevreden gemompel en speelse pesterijen uitmonden, nemen de beer, de kok, de hond en de moeder plaats in hun recent verworven Finse buitenbad, om te concluderen dat het leven in de bouwkeet eigenlijk wel goed is. Er is nauwelijks spanning, volop berusting. Daar zal SBS6 ongetwijfeld lering uit trekken: die bus moet een mobiele brandhaard worden, louter gevuld met Goeden en Slechten, die elkaar het bloed onder de nagels vandaan zullen halen. En als het hele zaakje dan voortijdig op de braderie in Deurne of het marktplein van Almelo uit elkaar spat, dan is het niet amusementswaarde nihil, maar: 'Godverdikkie man, Big Brother was er niks bij!'

Bart van der Put, 10-12-1999



I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
pi_224606
Weliswaar nog geen 50 postings, maar gezien het feit dat dit topic door de lengte van de artikelen wel erg lang wordt stel ik voor door te gaan in deel 3.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')