abonnement Unibet Coolblue
pi_61969067
Het laatste topic over dierverzekeringen is al uit 2006 en ging alleen over ervaringen. Graag wil ik in dit topic niet alleen ervaringen vergelijken maar ook dekkingen / voorwaarden / uitsluitingen etc.

Als je een dierenverzekering hebt (gehad) zou je dan het volgende willen posten?
- soort dier
- bij welke verzekeraar loopt of liep de verzekering?
- had je een basis pakket of ook uitbreidingen?
- wat kreeg je wel en niet vergoed?
- ben of was je tevreden over die verzekering?
- zou je het anderen aanraden ook een verzekering te nemen?

De meeste dierenverzekeringen hebben een aantal dekkingen en uitsluitingen gemeen.

Meestal moet je huisdier gechipt zijn, dit wordt vaak ook vergoed.
Veel verzekeraars kennen geen vergoeding toe voor aandoeningen aan de heupen en ellebogen, soms geldt dit alleen voor (grote) honden. Ook wordt meestal dieetvoer en het tegengaan van krolsheid / loopsheid niet vergoed en gelden voor bepaalde rassen uitzonderingen, zoals huidaandoeningen bij Shar Pei's.

Er zijn ook zaken die zo standaard zijn, dat ik ze niet steeds noem. Medicijnen, narcose en het tarief van het consult op zich bijvoorbeeld, vallen bij iedere verzekeraar onder de dekking. Wat je eigen bijdrage hierin is, verschilt wel!

Ik zal proberen hier een korte vergelijking te maken tussen een aantal dierenverzekeringen. Voor details en afsluiten kun je kijken op de websites van de verzekeraars. Hier kun je ook je premie berekenen, omdat deze afhankelijk is van bijv. gewicht en leeftijd, kan ik die hier niet goed vergelijken. Ook krijg je soms korting als je meerdere dieren verzekerd. Kijk dus voor wat het jou zou kosten op de sites.

Pico Bello www.dierenverzekering.nl
Deze verzekeraar biedt verschillende pakketten, zo kun je bijvoorbeeld alleen ongevallen verzekeren, of alleen ziekten. Wat er vergoed wordt en tot welk maximaal bedrag is afhankelijk van het type pakket. Ook is de vergoeding van behandelingen afhankelijk van hoe lang je al verzekerd bent. Voor veel behandelingen is dit na een jaar verzekerd zijn 65%, maar als je dier binnen 3 maanden al medische zorg nodig heeft, krijg je maar 30% vergoed. Als je deze verzekering overweegt, lees dan dus goed de voorwaarden en dergelijke na, deze zijn ingewikkelder dan bij andere verzekeraars. Zo wordt er gezegd dat echoscopie vergoed wordt, maar als je kijkt in de polis wordt er maar 1x echoscopie per jaar vergoed!

Deze verzekeraar heeft zo veel verzekeringsvormen en mitsen en maren, dat het moeilijk is een lijst te geven van wat wel en niet verzekerd wordt. In ieder geval lijkt deze verzekeraar minder te verzekeren dan anderen - zo zijn bijvoorbeeld diabetes en andere chronische ziekten niet verzekerd, evenals implantaten en alle problemen met heupen en ellebogen (niet alleen bij honden).

Proteq www.proteq.nl
Deze verzekering kent een eigen bijdrage van 19% (bij castratie 50%). Er is een standaard pakket en een extra pakket. De looptijd is 1 of 5 jaar. Bij het extra pakket alleen 5 jaar.
Het basispakket vergoed onder andere:
kosten van een dierenarts in Nederland * kosten van een specialist in Nederland * opname en verblijf in een dierenkliniek * alle noodzakelijke operaties, afhankelijk van de gekozen dekking * medicijnen * geneesmiddelen * narcose, röntgenfoto’s, echografie * laboratoriumonderzoek * verbandmiddelen, prothesen, implantaten, sonde voeding * euthanasie * gebitssanering op medische indicatie.

Het extrapakket vergoed daarnaast ook zaken als o.a. homeopathie, oncologie en tandheelkunde.
Preventieve behandelingen, dat zijn dus inentingen en behandelingen tegen vlooien e.d. worden niet vergoed. Ook wordt bij honden alleen het eerste consult vergoed als het gaat om problemen met ellebogen en heupen. Dit geldt óók als die problemen komen door een ongeval!

Petplan www.petplan.nl
Deze verzekering werkt met een vaste eigen bijdrage in plaats van een percentage. Standaard is dit 35 euro per declaratie (je kan in 1 declaratie meerdere behandelingen declareren tot 1 jaar oud). Door 1 of 2 euro per maand extra te betalen, kun je dit laten zakken naar 25 of 15 euro (respectievelijk). De looptijd is weer 1 of 5 jaar, je kunt de verzekering verlengen tegen het zelfde tarief.

Petplan heeft 3 pakketten (standaard, plus en totaal). In het basispakket zitten naast de te verwachten behandelingen ook dingen als homeopathie en kosten van advertenties bij vermissing. In de uitgebreidere pakketten kun je je ook verzekeren voor o.a. fysiotherapie, gedragstherapie en preventieve zorg. Ook kun je je bijverzekeren zodat 50% van de kosten van chemotherapie en castratie vergoed wordt.

Problemen met ellebogen en heupen worden voor katten vergoed in het basispakket, en voor honden tot 10 kg. ook in het totaalpakket. Alleen grotere honden zijn hier niet tegen te verzekeren.

Een overzichtelijk schema van de vergoedingen bij de 3 pakketten vind je hier:
http://www.petplan.nl/vergoedingendetails.htm

De nationale http://www.denationalehuisdierenverzekering.nl

Deze verzekering heeft een eigen bijdrage van 19%, uitzondering is castratie. De vergoeding daarvan is afhankelijk van de leeftijd van het dier, in het eerste levensjaar is het bij het aanvullende pakket 100%!

De basisdekking vergoed echt alleen de basis, dus medicijnen, operaties, diagnostiek, consulten en dergelijke. Geen zaken zoals homeopathie en gedragstherapie zoals bij sommige anderen in de basis gedekt is. Chippen wordt wel gedekt. Er is ook een aanvullend pakket wat castratie, vaccinaties en gebitsbehandelingen dekt.

Doel van het topic is om de verzekeringen en ervaringen daarmee te vergelijken. Discussieren over het nut van zo'n verzekering mag (wat mij betreft) ook. Ik heb dit topic gemaakt omdat ik het lastig vond uit te zoeken of zo'n verzekering in mijn situatie slim is, en zo ja, welke dan. Ik denk dat er meer mensen zijn die hiermee zitten en daarom wilde ik dit topic maken.

Uiteraard heb ik nog lang niet alle verzekeraars in de OP staan, als je er meer weet post dan het linkje van hun site, dan kan ik ze toevoegen en wordt het voor iedereen makkelijker verzekeringen te vergelijken

[ Bericht 5% gewijzigd door Dipkip op 28-09-2008 21:08:54 ]
pi_61969439
Om voor mezelf maar eens een berekening te maken, wij krijgen binnenkort 2 noorse boskatertjes die dan een paar maanden oud zijn.

Bij Proteq: standaardverzekering 10,65 per kat per maand, extrapakket 11,70 per kat per maand, aanvullende dekking 15,64 per kat per maand.

Bij Petplan varieert het tussen 7,95 per kat per maand en 24,05 per kat per maand.

Ik vind het wel lastig om te beslissen wat ik wel en niet 'nodig' heb. Bij de Petplan kost bijvoorbeeld het bijverzekeren voor chemo- en radiotherapie 3 euro per maand. De kans dat je dat ooit nodig hebt is volgens mij vrij klein. Ook dingen als fysiotherapie en gedragstherapie zie ik niet snel gebeuren. Het totaalpakket is wel aantrekkelijk omdat preventieve zorg vergoedt wordt, maar ja, 120 euro per jaar extra betalen om 100 euro extra vergoed te krijgen is ook weer zowat. Het enige wat ik verder nuttig vind in het totaalpakket zijn de behandelingen van de tanden. Maar gezien dat we van plan zijn ze rauw voer te geven, weet ik niet hoe nuttig dat is.

Lastig allemaal de 8 euro per maand van Petplan voor de basis, vind ik het sowieso wel waard. Over de rest twijfel ik nog. Proteq ziet er ook wel goed uit, die pico bello instantie lijkt me niks.
pi_61969747
Op de site van tros radar staan veel ervaringen, zeker het aanraden waard als je hierover nadenkt.

Ik heb geen verzekering voor mijn dieren. Ik zie het nut er niet van in. Ik heb 6 katten en 2 konijnen en als ik meer dan 200 euro per jaar aan dierenartskosten kwijt ben voor al mijn dieren is dat veel.

Ik ben wel benieuwd waarom mensen een verzekering nemen. De kans op hoge kosten is vrij klein. Is het niet goedkoper om bij onvoorziene niet op te brengen kosten een tijdelijke lening af te sluiten bij je bank? Of elke maand de 10 euro die je kwijt bent aan de verzekering apart te zetten en dit als buffer te gebruiken?

Kortom, waarom denk je dat de verzekering voor jou rendabel is?
pi_61970101
Redenen waarom ik een verzekering overweeg:

- als ik 20 euro per maand opzij leg en de kat heeft over een jaar een operatie nodig van 1200 euro, kom ik ernstig geld te kort

- we hebben natuurlijk wel een spaarpotje voor onverwachtse uitgaven, maar ongelukken lijken nooit alleen te komen en stel de wasmachine valt op de kat (...) heb ik twee grote kostenposten (nee, dat is geen logisch voorbeeld, maar wat ik bedoel is dat het altijd eens kan gebeuren dat meerdere dingen in korte tijd misgaan, en dan zit je)

- ik wil nóóit meer de discussie hoeven voeren of een operatie of iets dergelijks 'het waard is', dat heb ik 1 keer gehad en dat was meteen hele dikke ruzie thuis, ik wil er niet over nadenken, ik wil gewoon dat mn huisdier geholpen wordt

- je gaat makkelijker iets 'toch maar even laten checken' als het 15 euro kost dan als het 70 euro kost (mijn vriend in ieder geval wel)
pi_61973606
Hier wil ik later even op terugkomen. Ik wil de poes verzekeren. Hij was een maand verzekerd bij Proteq, via het asiel, en ik overwoog het te verlengen, maar het is op zich wel handig om even te vergelijken.
  zondag 28 september 2008 @ 18:10:46 #6
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_61975583
Wij met de Goldens zouden juist verzekerd moeten worden voor heupen ed. Maar dat schijnt nogal moeilijk te zijn dus
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  zondag 28 september 2008 @ 20:29:22 #7
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_61979290
quote:
Op zondag 28 september 2008 14:21 schreef doshi2 het volgende:
Op de site van tros radar staan veel ervaringen, zeker het aanraden waard als je hierover nadenkt.

Ik heb geen verzekering voor mijn dieren. Ik zie het nut er niet van in. Ik heb 6 katten en 2 konijnen en als ik meer dan 200 euro per jaar aan dierenartskosten kwijt ben voor al mijn dieren is dat veel.

Ik ben wel benieuwd waarom mensen een verzekering nemen. De kans op hoge kosten is vrij klein. Is het niet goedkoper om bij onvoorziene niet op te brengen kosten een tijdelijke lening af te sluiten bij je bank? Of elke maand de 10 euro die je kwijt bent aan de verzekering apart te zetten en dit als buffer te gebruiken?

Kortom, waarom denk je dat de verzekering voor jou rendabel is?
van de bank lenen betaal je 5 tot 7 % rente. Als het niet meer is. En de kosten die je kwijt bent aan de verzekering opzij te zetten, dat is een optie.

Dat deed ik ook. 20 euro p/m opzij. Had 300 euro. Ik was 700 euro voor zn eerste operatie kwijt, 1200 voor zn 2de, en maandelijks rond de 150 a 200 euro. dus, nee.... ik kok tekort

Ik had hem eigenlijk gelijk moeten verzekeren van pup af aan. Maar goed, toen dacht ik ook zoals jou ennu verzekeren heeft geen nut, bestaande kwalen worden niet gedekt.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 28 september 2008 @ 20:30:25 #8
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_61979334
quote:
Op zondag 28 september 2008 18:10 schreef Harajuku. het volgende:
Wij met de Goldens zouden juist verzekerd moeten worden voor heupen ed. Maar dat schijnt nogal moeilijk te zijn dus
wordt niet gedekt. Nergens niet. AFAIK. Proteq sowieso niet.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_61980073
Ik heb er ook nog geen gevonden die HD dekt bij grote honden. Het risico is te groot denk ik
  zondag 28 september 2008 @ 20:52:04 #10
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_61980106
jup,veelste groot,
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_61980381
Ik heb er nog een gevonden die ik ga samenvatten

Ik moest stiekum lachen om de volgende uitsluiting:

"aandoeningen of letsel als gevolg van een atoomkernreactie"

Dat zijn natuurlijk wel de dingen waar je aan denkt als je je gaat verzekeren. Als er een tweede Tjernobyl komt, moet mn kat natuurlijk wel medicijnen
  zondag 28 september 2008 @ 21:07:46 #12
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_61980646
quote:
Op zondag 28 september 2008 20:30 schreef Qwea het volgende:

[..]

wordt niet gedekt. Nergens niet. AFAIK. Proteq sowieso niet.
Dat bedoel ik dus.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_61980738
Ik vind die die ik nu heb toegevoegd, de nationale van Delta Loyd, ook wel goed klinken. 14 euro per maand en dan zitten dus ook vaccinaties er bij in.
  zondag 28 september 2008 @ 21:11:11 #14
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_61980785
quote:
Op zondag 28 september 2008 21:00 schreef Dipkip het volgende:
Ik heb er nog een gevonden die ik ga samenvatten

Ik moest stiekum lachen om de volgende uitsluiting:

"aandoeningen of letsel als gevolg van een atoomkernreactie"

Dat zijn natuurlijk wel de dingen waar je aan denkt als je je gaat verzekeren. Als er een tweede Tjernobyl komt, moet mn kat natuurlijk wel medicijnen
Whehe ik vind hem wel leuk

Maar goed. Ik ga er gewoon vanuit dat mijn hond gezond is. Het grootste probleem bij zo een populair ras is HD ed. Dat wordt niet gedekt dus ik denk dat wij goedkoper uit zijn zonder verzekering. Ik leg dan liever gewoon elke maand wat geld apart oid
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_61981119
quote:
Op zondag 28 september 2008 20:29 schreef Qwea het volgende:
Dat deed ik ook. 20 euro p/m opzij. Had 300 euro. Ik was 700 euro voor zn eerste operatie kwijt, 1200 voor zn 2de, en maandelijks rond de 150 a 200 euro. dus, nee.... ik kok tekort
Met een kat of konijnen heb je dat soort kosten niet (gelukkig). In dit soort gevallen is een verzekering wellicht rendabel (al zitten er veel uitsluitingen en maxima aan bedragen in de voorwaarden). Wat mij wat tegen de borst stuit is het feit dat deze verzekeringen inspelen op angst van mensen. Of dat nu zaken uit het verleden zijn (bijv. ouders die niet voor een ziek dier wilden betalen) of de angst een rekening niet te kunnen betalen (mensen die niet al te krap zitten zullen geen verzekering afsluiten, vooral de minder verdienende zijn de doelgroep).

Ik had dat soort bedragen trouwens ook niet kunnen (eigenlijk eerder willen opbrengen) voor een huisdier, maar denk ook dat dit een operatie is die weinig voorkomt (zeker aangezien er maandelijkse kosten bijkomen).
pi_61984213
Hoezo zou een kat niet zoveel geld kunnen kosten
  maandag 29 september 2008 @ 07:07:58 #17
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_61988382
quote:
Op zondag 28 september 2008 21:20 schreef doshi2 het volgende:

[..]

Met een kat of konijnen heb je dat soort kosten niet (gelukkig). In dit soort gevallen is een verzekering wellicht rendabel (al zitten er veel uitsluitingen en maxima aan bedragen in de voorwaarden). Wat mij wat tegen de borst stuit is het feit dat deze verzekeringen inspelen op angst van mensen. Of dat nu zaken uit het verleden zijn (bijv. ouders die niet voor een ziek dier wilden betalen) of de angst een rekening niet te kunnen betalen (mensen die niet al te krap zitten zullen geen verzekering afsluiten, vooral de minder verdienende zijn de doelgroep).

Ik had dat soort bedragen trouwens ook niet kunnen (eigenlijk eerder willen opbrengen) voor een huisdier, maar denk ook dat dit een operatie is die weinig voorkomt (zeker aangezien er maandelijkse kosten bijkomen).
Nee hoor, deze operatie komt vaak voor. En al ben ik 5000 euro kwijt, ik geef het gewoon voor hem uit.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 29 september 2008 @ 07:42:24 #18
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_61988559
tvp
twijfel ook al langer
pi_61989688
Ik twijfel niet meer. Zo goed als alle leipe afwijkingen waar ze hier last van hebben of hebben gehad zijn in meer of mindere mate erfelijk ofwel rasgebonden en dus niet gedekt. HOD, HD, ED, entropion, maagtorsies, hartafwijkingen.
Dan betaal ik 500 euro per jaar aan een ziektekostenverzekering voor mijn duitse dog en wordt dat niet gedekt....
Dan leg ik zelf die 1000 euro per jaar wel aan de kant.

Ruzie over wat er wel of niet versleuteld wordt aan een huisdier hebben we hier niet. Al zullen wij drie maand brood met pindakaas eten en de auto moeten verkopen, de honden gaan voor. (mits uitzicht op een hondwaardig leven)
A lie may take care of the present, but it has no future..
You can't pay me enough to be nice to you...
pi_61990000
TVP,

Ik had een paar maanden geleden besloten om voor een spaarpotje te gaan ipv een verzekering, maar even alles doorlezen en heroverwegen kan natuurlijk geen kwaad.
  maandag 29 september 2008 @ 10:07:48 #21
105263 Litso
Interlectueel.
pi_61990394
Goed topic
Ik heb 'm op het lijstje met handige topics gezet
"Dat is echt ontzettend zielig" ©
  maandag 29 september 2008 @ 10:32:03 #22
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_61990805
quote:
Op maandag 29 september 2008 09:26 schreef Nies het volgende:


Ruzie over wat er wel of niet versleuteld wordt aan een huisdier hebben we hier niet. Al zullen wij drie maand brood met pindakaas eten en de auto moeten verkopen, de honden gaan voor. (mits uitzicht op een hondwaardig leven)
same here
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_61990834
wel handig. Maarja ben waarschijnlijk wel te laat nu is vastgesteld dat Snowy hartruis heeft.
  maandag 29 september 2008 @ 10:37:11 #24
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_61990907
quote:
Op maandag 29 september 2008 10:33 schreef ferrari_rood het volgende:
wel handig. Maarja ben waarschijnlijk wel te laat nu is vastgesteld dat Snowy hartruis heeft.
jup, wordt niet meer gedekt.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 29 september 2008 @ 10:58:00 #25
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_61991319
Ik heb sinds een jaar of twee een verzekering voor de kat bij Proteq. Ik heb het standaard pakket. Ik moest alle bezoekjes aan de dierenarts van het jaar ervoor opgeven. Dat heb ik heel keurig gedaan, inclusief de paar keer voor blaasproblemen. Toch hebben ze niks voor de verzekering uitgesloten. Ik heb er tot nu toe een keer hoeven declareren, dat ging zonder problemen. Ik ben wel tevreden.

Ik heb de verzekering genomen omdat ik bij een onverwachte grote uitgave bij de dierenarts niet mijn spaargeld wil hoeven aanspreken. Ik weet niet of ik het anderen zou aanraden. Ik heb maar een kat, dan is de premie te overzien. Voor mensen met twee of meer katten loopt de investering fors op.
The love you take is equal to the love you make.
pi_62001892
Petplan vergoedt wel erfelijke afwijkingen. Dit lijkt me toch wel een voordeel, mocht er iets niet goed zitten. Zit momenteel ook druk te overwegen om die van ons te gaan verzekeren. Ze zijn nu goed gezond en beide nog jonger dan een jaar.
Alleen in je dromen ben je vrij..
Pinterest: pinterest.com/jolandadj/
  woensdag 26 november 2008 @ 03:18:40 #27
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_63526818
» Er is al 57 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk goed of het nuttig is dit topic omhoog te schoppen

I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_63527467
Door de kick van Hara zal ik dan ook mijn ervaringen maar posten:

Ik heb mijn hondje Harley (gecastreerde Maltezer reu) verzekerd bij Proteq vanaf het moment dat ik hem in huis had (10 weken oud). De premie is ongeveer 15 euro per maand (sorry, ik ben te lui om mijn papieren erbij te zoeken om het exacte bedrag te zoeken).

De reden dat ik gekozen heb voor een verzekering is omdat ik gewoon echt nooit een keuze zou willen maken tussen een noodzakelijke operatie voor mijn hond en brood op de plank thuis. Je weet het nooit! Misschien geraken we nog ooit in een financiele crisis en ik heb wel een kindje op de wereld gezet wat gewoon eten/kleding/school etc. nodig heeft. De 15 euro per maand kan ik missen.

Tot nu toe heb ik tweemaal iets gedeclareerd (mijn hondje is nu anderhalf): een castratie en het trekken van twee puppytandjes die er niet uit wilden (en dubbel bleven staan). Beide acties werden deels vergoed. De castratie voor 50% en het trekken van de tandjes met een eigen risico van 19%.
Het declareren ging eenvoudig en snel en Proteq heeft een goede klantenservice. Binnen anderhalve week na declaratie had ik mijn centjes terug.

De verzekering is wel erg duur vind ik. Want je moet wel heel veel kosten maken om het premie bedrag er per jaar uit te halen (ruim 200 euro per jaar, het eigen risico meegerekend). Toch blijf ik het nog maar even doen om bovenstaande reden.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 26 november 2008 @ 08:58:14 #29
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63528284
quote:
Op woensdag 26 november 2008 07:29 schreef Tezz het volgende:
Door de kick van Hara zal ik dan ook mijn ervaringen maar posten:

Ik heb mijn hondje Harley (gecastreerde Maltezer reu) verzekerd bij Proteq vanaf het moment dat ik hem in huis had (10 weken oud). De premie is ongeveer 15 euro per maand (sorry, ik ben te lui om mijn papieren erbij te zoeken om het exacte bedrag te zoeken).

De reden dat ik gekozen heb voor een verzekering is omdat ik gewoon echt nooit een keuze zou willen maken tussen een noodzakelijke operatie voor mijn hond en brood op de plank thuis. Je weet het nooit! Misschien geraken we nog ooit in een financiele crisis en ik heb wel een kindje op de wereld gezet wat gewoon eten/kleding/school etc. nodig heeft. De 15 euro per maand kan ik missen.

Tot nu toe heb ik tweemaal iets gedeclareerd (mijn hondje is nu anderhalf): een castratie en het trekken van twee puppytandjes die er niet uit wilden (en dubbel bleven staan). Beide acties werden deels vergoed. De castratie voor 50% en het trekken van de tandjes met een eigen risico van 19%.
Het declareren ging eenvoudig en snel en Proteq heeft een goede klantenservice. Binnen anderhalve week na declaratie had ik mijn centjes terug.

De verzekering is wel erg duur vind ik. Want je moet wel heel veel kosten maken om het premie bedrag er per jaar uit te halen (ruim 200 euro per jaar, het eigen risico meegerekend). Toch blijf ik het nog maar even doen om bovenstaande reden.
Stel nou dat je ook 75 euro kan missen per maand, is het dan niet slimmer om 75 euro p/m op zij te leggen? zo doe ik dat althans. 20 euro per maand sparen voor baloe, al het geld wat ik overhou aan de end van de maand op mn spaarrekening. Gewone DA's kosten betaal ik gewoon, maar toen met die dure operatie heb ik al het geld (ik was net begonnen met sparen dus er stond 200 euro op ) van Baloe's rekening gehaald. + 1000 van mijn spaarrekening.

Zo ben ik iig geen verspild geld aan proteq kwijt En mocht ik ooit aan wal raken , vriendlief heeft een behoorlijke buffer die die dan voor Baloe mag gaan aanspreken
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Moderator woensdag 26 november 2008 @ 09:34:19 #30
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_63529217
quote:
Op zondag 28 september 2008 18:10 schreef Harajuku. het volgende:
Wij met de Goldens zouden juist verzekerd moeten worden voor heupen ed. Maar dat schijnt nogal moeilijk te zijn dus
Dat is dus de reden dat ik Elco nooit verzekerd heb al moet ik eerlijk zeggen dat ik daar soms best spijt van heb.

Je krijgt bij HD alleen onderzoeken tot aan de diagnose vergoed en alles daarna om de hond te behandelen moet je zelf betalen. Inentingen en casteratie en dergelijk krijg je ook niet vergoed.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_63530489
Ik zat afgelopen weekend bij de dierenarts voor een urine-analyse, en heb toen ook de foldertjes van de dierenverzekering in mijn handen gehad.
Maar ik heb twee poezen... kost me al snel 20 euri per maand aan premie, voor een simpel basispakketje. Ik ben er nog niet uit wat ik beter kan doen; zelf een potje maken of een verzekering... Terwijl ik volgens mij niet ieder jaar zoveel kosten zal maken bij de dierenarts...
Aan de andere kant... mijn eigen zorgverzekering kost ook ruim 100 euro per maand, en die kosten gebruik ik ook niet iedere maand op volgens mij
Kleur buiten de lijntjes.
  woensdag 26 november 2008 @ 12:16:03 #32
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63533058
quote:
Op woensdag 26 november 2008 10:34 schreef ilsepielse het volgende:
Ik zat afgelopen weekend bij de dierenarts voor een urine-analyse, en heb toen ook de foldertjes van de dierenverzekering in mijn handen gehad.
Maar ik heb twee poezen... kost me al snel 20 euri per maand aan premie, voor een simpel basispakketje. Ik ben er nog niet uit wat ik beter kan doen; zelf een potje maken of een verzekering... Terwijl ik volgens mij niet ieder jaar zoveel kosten zal maken bij de dierenarts...
Aan de andere kant... mijn eigen zorgverzekering kost ook ruim 100 euro per maand, en die kosten gebruik ik ook niet iedere maand op volgens mij
Dat heb ik dus wel. Die kosten gebruik ik wel op. Dure migraine pillen, dure pijnstillers, zalfjes, een nacht in het ziekenhuis gelegen, ect.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63533794
quote:
Op woensdag 26 november 2008 08:58 schreef Qwea het volgende:

[..]

Stel nou dat je ook 75 euro kan missen per maand, is het dan niet slimmer om 75 euro p/m op zij te leggen? zo doe ik dat althans. 20 euro per maand sparen voor baloe, al het geld wat ik overhou aan de end van de maand op mn spaarrekening. Gewone DA's kosten betaal ik gewoon, maar toen met die dure operatie heb ik al het geld (ik was net begonnen met sparen dus er stond 200 euro op ) van Baloe's rekening gehaald. + 1000 van mijn spaarrekening.

Zo ben ik iig geen verspild geld aan proteq kwijt En mocht ik ooit aan wal raken , vriendlief heeft een behoorlijke buffer die die dan voor Baloe mag gaan aanspreken
Yep, ik heb ook overwogen om zelf te sparen, maar ik ken mezelf. Dat gaat gewoon niet zo goed. Daarnaast heb ik al diverse 'spaarpotjes' voor vanalles en nogwat dus dit leek me gewoon beter. Hoewel Proteq nu inderdaad met mijn geld zit te lachen waarschijnlijk. Nou goed. Over vier jaar loopt de verzekering af en bekijk ik het opnieuw.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_63534261
Ik wilde Snowy nu wel graag verzekeren maar aangezien meneer last heeft en blijft houden van zijn ogen kan ik hem niet verzekeren. Aangezien de rest preventief mee gingen aan de antibiotica kan ik hun nu ook niet verzekeren. Tegen de tijd dat het wel kan is Fire alweer 2 dus of het dan nog nut heeft.
Mijn eigen ziektekosten maakte ik vroeg nooit op maar 2 operaties mri scans en nog 1 operatie voor de boeg verder maak ik het nu wel heel snel op jammer genoeg.
  woensdag 26 november 2008 @ 13:21:25 #35
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63534513
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:51 schreef Tezz het volgende:

[..]

Yep, ik heb ook overwogen om zelf te sparen, maar ik ken mezelf. Dat gaat gewoon niet zo goed. Daarnaast heb ik al diverse 'spaarpotjes' voor vanalles en nogwat dus dit leek me gewoon beter. Hoewel Proteq nu inderdaad met mijn geld zit te lachen waarschijnlijk. Nou goed. Over vier jaar loopt de verzekering af en bekijk ik het opnieuw.
Ik hëb eigenlijk geen potjes. Ik heb een spaarrekening, en operaties e.d zullen daar echt vanaf moeten aangezien mn saldo maandelijks niet rijkt tot de 2000 euro op mn gewone rekening.

4 jaar is nog best lang. das 960 euro per 4 jaar. En daarbij heb je ook nog een eigen risico van 19%.

Maar goed, als je een operatie van 2000 euro moet laten doen - die 19% =1620. Dus dan heb je het er wél weer uit.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63543024
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:21 schreef Qwea het volgende:
En daarbij heb je ook nog een eigen risico van 19%.
Dat is dus waarom ik een verzekering heb met een eigen risico van een vast bedrag. Als poes alleen hoeft te worden nagekeken en antibiotica hoeft betaal ik 35 euro. Maar scheurt ie zn kruisbanden en moet ie een dure operatie, dan betaal ik dus nog steeds maar 35 euro. En een verzekering neem je imho juist tegen die hele hoge kosten, niet voor dat ene keertje antibiotica.
  zaterdag 17 januari 2009 @ 18:55:34 #37
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_65148668
quote:
Op zondag 28 september 2008 14:08 schreef Dipkip het volgende:
Om voor mezelf maar eens een berekening te maken, wij krijgen binnenkort 2 noorse boskatertjes die dan een paar maanden oud zijn.

Bij Proteq: standaardverzekering 10,65 per kat per maand, extrapakket 11,70 per kat per maand, aanvullende dekking 15,64 per kat per maand.

Bij Petplan varieert het tussen 7,95 per kat per maand en 24,05 per kat per maand.

Ik vind het wel lastig om te beslissen wat ik wel en niet 'nodig' heb. Bij de Petplan kost bijvoorbeeld het bijverzekeren voor chemo- en radiotherapie 3 euro per maand. De kans dat je dat ooit nodig hebt is volgens mij vrij klein. Ook dingen als fysiotherapie en gedragstherapie zie ik niet snel gebeuren. Het totaalpakket is wel aantrekkelijk omdat preventieve zorg vergoedt wordt, maar ja, 120 euro per jaar extra betalen om 100 euro extra vergoed te krijgen is ook weer zowat. Het enige wat ik verder nuttig vind in het totaalpakket zijn de behandelingen van de tanden. Maar gezien dat we van plan zijn ze rauw voer te geven, weet ik niet hoe nuttig dat is.

Lastig allemaal de 8 euro per maand van Petplan voor de basis, vind ik het sowieso wel waard. Over de rest twijfel ik nog. Proteq ziet er ook wel goed uit, die pico bello instantie lijkt me niks.
Je zit dus bij Proteq TS? Mijn kat had kanker in zijn been. En is daar uiteindelijk niet aan dood gegaan. Amputatie en opsturen naar Utrecht was de enige optie.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  † In Memoriam † donderdag 30 juli 2009 @ 16:18:58 #38
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_71461902
TVP, ik wil Jip en Oits ook verzekeren. Twijfel tussen Proteq en Petplan.
Wie overtuigd mij écht?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_71470016
Wij zitten er ook aan de twijfelen om Rossi te verzekeren vooral na alle zorgen mbt Snowy.
  donderdag 30 juli 2009 @ 20:55:46 #40
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_71470474
Ik heb het nooit gedaan omdat ik altijd wel een financiële buffer aanhoud. Grote problemen kan ik dus opvangen. En in dat geval is het op de lange duur zonde om elke maand geld aan een verzekeraar te geven.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  vrijdag 31 juli 2009 @ 08:24:26 #41
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_71480686
quote:
Op donderdag 30 juli 2009 16:18 schreef Skaai het volgende:
TVP, ik wil Jip en Oits ook verzekeren. Twijfel tussen Proteq en Petplan.
Wie overtuigd mij écht?
Ik ken alleen Proteq maar. En die wordt op de site van de Dierenbescherming aanbevolen, tenminste, voor honden. Bij de katteninformatie wordt niet specifiek één verzekering aangeraden.

En Proteq is volgens mij de grootste. Safety in numbers, denk ik dan maar.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 31 juli 2009 @ 08:27:15 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_71480729
quote:
Op donderdag 30 juli 2009 20:55 schreef eleusis het volgende:
Ik heb het nooit gedaan omdat ik altijd wel een financiële buffer aanhoud. Grote problemen kan ik dus opvangen. En in dat geval is het op de lange duur zonde om elke maand geld aan een verzekeraar te geven.
Dat laatste weet je helaas niet van tevoren.

Ik hoorde of las laatst: het is verstandig om je te verzekeren (waarvoor dan ook) als je denkt dat je in het geval dat het fout gaat de kosten niet zelf kunt opbrengen. Dus dat is een afweging die iedereen zelf moet maken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_71481396
Goed topic.

Ik ben altijd tegen verzekeren geweest. Ik spaar wel, heb genoeg buffer. Nu ben ik nog steeds niet overtuigd van het nut ervan. Maar met binnenkort 2 nieuwe huisgenoten (kitten en poes van 1 jaar) wel weer een goed moment om erover na te denken en te vergelijken. Mijn twee nieuwe katten komen via het asiel, chippen en sterilisatie zit al in de aanschafprijs en krijg ik denk ik niet (gedeeltelijk) terug. En bij zulke jonge dieren acht ik het risico op een andere aandoening zo klein dat verzekeren me weggegooid geld lijkt.

Maar uiteraard sla ik mezelf voor m'n kop als eentje toch opeens ziek blijkt te worden.
Ik ga nog eens nadenken en kansen afwegen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_71482346
Wij hadden toen min of meer besloten het met Snowy wel te doen omdat mijn gevoel zij dat het nodig was. Toen kon het al niet meer omdat hij al tevaak bij de DA kwam.

Ik las ook dat de hema een dierenverzekering heeft iemand hier ervaring mee?
  vrijdag 31 juli 2009 @ 09:59:45 #45
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_71482460
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 08:27 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat laatste weet je helaas niet van tevoren.

Ik hoorde of las laatst: het is verstandig om je te verzekeren (waarvoor dan ook) als je denkt dat je in het geval dat het fout gaat de kosten niet zelf kunt opbrengen. Dus dat is een afweging die iedereen zelf moet maken.
Ja da is wat ik zei.

Gisteren op het NOS-journaal was nog een item over "vergrijzing" bij huisdieren. Omdat medisch meer mogelijk is, worden ze ouder en dat leidt weer tot meer dierenartsbezoekjes.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_71489575
Toch als je bij de HEMA kijkt is het ook niet zo verkeerd.

Preventieve zorg zijn de entingen. Je krijgt dan een bedrag tot max ¤ 50,-- vergoed.

Ik heb een berekening gemaakt voor mijn hond. Een duiste staande, teef.

DekkingVerzekerenPremie
Standaard zorgpakket Ja, basisdekking 11 ,25 EUR
Fysiotherapie en preventieve zorg Ja Nee 5 ,45 EUR
Tandarts Ja Nee 3 ,00 EUR
Doorlopende reisverzekering Ja Nee 3 ,50 EUR
Chemo / Radiotherapie Ja Nee 5 ,50 EUR
Crematie Ja Nee 1 ,50 EUR
Totaal zou je dan 30 euro per maand betalen als je alles zou willen.

Verzekerd tot een bedrag van ¤ 3000,-- per verzekeringsjaar.
(Bij Proteq is dit ¤ 3500,-- en bij nationale is dit ¤ 2.000,--)

Voordeel bij hema kan je per jaar afsluiten!

Eigen bijdrage moet ik nog ergens vinden
BlaBlaBla
  vrijdag 31 juli 2009 @ 14:14:39 #47
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_71489656
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 09:10 schreef Cat22 het volgende:
Goed topic.

Ik ben altijd tegen verzekeren geweest. Ik spaar wel, heb genoeg buffer. Nu ben ik nog steeds niet overtuigd van het nut ervan. Maar met binnenkort 2 nieuwe huisgenoten (kitten en poes van 1 jaar) wel weer een goed moment om erover na te denken en te vergelijken. Mijn twee nieuwe katten komen via het asiel, chippen en sterilisatie zit al in de aanschafprijs en krijg ik denk ik niet (gedeeltelijk) terug. En bij zulke jonge dieren acht ik het risico op een andere aandoening zo klein dat verzekeren me weggegooid geld lijkt.

Maar uiteraard sla ik mezelf voor m'n kop als eentje toch opeens ziek blijkt te worden.
Ik ga nog eens nadenken en kansen afwegen.
Wat je dus ook kan doen, ik zoals ik dus al eerder zei, per maand een bedrag sparen voor je katten.

Als ik zie wat baloe me gekost heeft de afgelopen 3 tot 4 jaar ( +- 3000 euro als het niet meer is) dan zou ik hem nog niet verzekeren. De helft wordt toch niet gedekt geloof ik
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_71489992
Bij nadere bestudering zou ik toch eerder kiezen voor Proteq.
Daar wordt meer vergoed dan bij de HEMA als ik het zo bekijk.

Een potje kan wel maar wat als ze nou een zware operatie nodig heeft oid dan is 20 euro per maand ook niet genoeg.
Dan lijkt mij een verzekering toch beter.
BlaBlaBla
pi_71490029
Qwea waarom kijk en vergelijk je dan niet even.
De polisvoorwaarden staan gewoon online en er staat precies wat er wel of niet gedekt wordt.
BlaBlaBla
pi_71491768
Ik zit al jaren bij Proteq met m'n hond en kan niet anders zeggen dat ik erg tevreden ben.
Al kom ik 1 keer per jaar voor een setje röntgenfoto's dan haal ik het bedrag er al uit.

Vorig jaar uit het niets een MRI-scan moeten laten uitvoeren en met een bedrag van nabij de 1000,- ben je dan echt wel blij dat je zoveel geld terug krijgt.
Zelfs al heb je daar je eigen potje/buffer voor, dat haal je er in al die jaren niet uit met een hond als je kijkt wat je per jaar aan premie betaalt.
Er gebeuren altijd zoveel onverwachte dingen, zelfs al is je huisdier gezond. Mijn hond is deze maand aangereden en ineens zat ik op 700,- euro kosten.
Ik zou nooit meer zonder verzekering willen.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')