abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 november 2008 @ 19:55:20 #126
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_62890205
quote:
Op zondag 2 november 2008 02:26 schreef Superfast het volgende:

[..]

Levensgevaarlijk , wat denk je als dat vlammetje uitgaat en je daarnaast je stoofpeertjes o.i.d. hebt staan?
Je kunt er wel 3 uur lang naast gaan staan maar geloof niet dat echt wenselijk is.
De vlam is prima af te stellen op een lagere stand terwijl hij toch mooi stabiel brandt.
Trouwens, als een pan over kookt en daarbij de vlam dooft ontstaat een veel gevaarlijkere situatie.
Duurdere gaskooktoestellen hebben een bimetaal beveiliging, dat is het beste.
Wie dit leest is gek
pi_62892216
quote:
Op zondag 2 november 2008 19:13 schreef Isegrim het volgende:
Dat vraag ik me al jaren af: wat gebeurt er met het vlees van een afgedankte melkkoe? Worst? Gehakt?
Nee dus. Naar de liefhebbers van beter stoofvlees .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 2 november 2008 @ 22:16:07 #128
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_62894712
quote:
Op zondag 2 november 2008 19:39 schreef RobinOok het volgende:
Afgedankte melkkoeien kun je na een jaartje vetmesten gewoon als vleeskoe slachten. En het daarna nog winnen ook van bijvoorbeeld wagyu rundvlees. Hier te lezen :
http://www.gastromania.be(...)%20-%20Rundvlees.pdf
Interessant, dankjewel.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 november 2008 @ 01:42:38 #129
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62899161
quote:
Op zondag 2 november 2008 17:49 schreef Isegrim het volgende:
Keurslagers hebben zeker niet per definitie verstand van vlees. De keurslager hier verderop verkoopt iets als 'biefstuk' dat je zou kunnen gebruiken om schoenen te verzolen. En dan er ff lekker op gaan staan meppen natuurlijk. Het woordje 'Keurslager' zegt niks, is gewoon een merk / franchisegebeuren.
Hier bij de Oosterhof zit een slager die er wel verstand van heeft neem dat van mij aan

Overigens correctie het is een meesterslager en geen keurslager en die vertrouw ik meer als die paar betweters op FOK
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_62955122
Nou, volgens mij komt het door dit topic, want ik heb voor het eerst draadjesvlees wat niet zo zacht wil worden. Het valt wel uit elkaar, maar het is nog steeds stug en het smaakt ook niet denderend. Aan wat er in de pan zit zal het niet liggen, want ik heb er net zo veel kruiden in als altijd en het rook prima toen het op stond.
Sanity is (not) statistical
pi_62961185
quote:
Op woensdag 5 november 2008 01:33 schreef Maeghan het volgende:
Nou, volgens mij komt het door dit topic, want ik heb voor het eerst draadjesvlees wat niet zo zacht wil worden. Het valt wel uit elkaar, maar het is nog steeds stug en het smaakt ook niet denderend. Aan wat er in de pan zit zal het niet liggen, want ik heb er net zo veel kruiden in als altijd en het rook prima toen het op stond.
Voor de smaak laat ik het stiekum wel eens een beetje aankoeken/aanbranden, dus heel even vijf minuutjes het vuur te hoog en daarna doorroeren. Maar ik weet niet of dat je vlees er dan niet nog 'stugger' van wordt.
Sweet and innocent...
  woensdag 5 november 2008 @ 12:56:22 #132
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_62966689
quote:
Op woensdag 5 november 2008 01:33 schreef Maeghan het volgende:
Nou, volgens mij komt het door dit topic, want ik heb voor het eerst draadjesvlees wat niet zo zacht wil worden. Het valt wel uit elkaar, maar het is nog steeds stug en het smaakt ook niet denderend. Aan wat er in de pan zit zal het niet liggen, want ik heb er net zo veel kruiden in als altijd en het rook prima toen het op stond.
Periode van de maand misschien?
Wie dit leest is gek
pi_62967524
quote:
Op woensdag 5 november 2008 12:56 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Periode van de maand misschien?
En waarom zou dat invloed hebben?
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 5 november 2008 @ 17:15:32 #134
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_62975218
quote:
Op woensdag 5 november 2008 13:24 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

En waarom zou dat invloed hebben?
Dat is toch algemeen bekend
Het vlees verzuurt dus dan wordt het misschien ook wel taaier.
Wie dit leest is gek
pi_62975970
quote:
Op woensdag 5 november 2008 17:15 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Dat is toch algemeen bekend
Het vlees verzuurt dus dan wordt het misschien ook wel taaier.
Uhuh.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65626933
schopje vanwege nuttig topic
Ja doei.
pi_65963004
vlees bijna zwart bakken aan bijde kanten, blussen met rode wijn, dan weer bakken en blussen, drie keer, dan water erop, dan komt er zowiezo veel smaak aan het water verder pruttelen met deksel en in een later stadium, ( bijna klaar) roomboter erdoorheen "kloppen" (monteren) geen azijn gebruiken verder klopt het wel allemaal geloof ik
pi_65973744
Paar keer gemaakt alweer de afgelopen tijd en ze mislukken nu echt nooit meer. Enige wat ik dus fout deed was te kort laten sudderen, doe ze nu minimaal 9 uur op het allerlaagste vuur laten staan en ze zijn perfect
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_65984640
9 uur !!!!! jezus binnen 3 uur kan het gebeurt zijn hoor .. maarjah als het maar smaakt
pi_65985650
Ik doe ook wel eens zeven uur als het nodig is.
pi_66008973
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 13:48 schreef mistdeja1 het volgende:
9 uur !!!!! jezus binnen 3 uur kan het gebeurt zijn hoor .. maarjah als het maar smaakt
Ligt volgens mij aan de hoeveelheid vet door het vlees heen, hier verkopen ze eigenlijk alleen maar vrij magere lappen en die schijnen dan langer te moeten dan vettere lappen. Ik gebruik ook vrij veel bouillon (met azijn en ui) misschien dat dat het is.

Iig smaakt inderdaad erg lekker
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_66036245
9 uur, 3 uur, 7 uur.... Ben ik nu de enige die binnen het uur (jawel 60 minuten) goed draadjesvlees weet te produceren?

Mijn vlees kruid ik met niets anders dan zout en peper. Braad het aan in roomboter. Haal alles uit de pan. Blus de boter af met ruim water. Voeg wat laurier en kruidnagel toe. Stapel het vlees terug in de pan en laat het een klein halfuurtje koken. Onder druk wel te verstaan. Ik doe het in een snelkookpan, ondergewaardeerd die dingen.
  vrijdag 13 februari 2009 @ 22:45:23 #143
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_66039758
Hier moet ik even tvp'en tussen deze pareltjes van recepten en tips..
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
  vrijdag 13 februari 2009 @ 22:50:21 #144
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66039988
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 21:23 schreef Fixers het volgende:
9 uur, 3 uur, 7 uur.... Ben ik nu de enige die binnen het uur (jawel 60 minuten) goed draadjesvlees weet te produceren?
Ja. Bovendien geloof ik je niet.
pi_66040299
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 22:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja. Bovendien geloof ik je niet.
ik wel
snelkookpan.....
Thank Drunk I'm a Goddess!
  vrijdag 13 februari 2009 @ 23:30:29 #146
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_66041912
weet alleen niet of het er beter door gaat smaken...

mijn vlees heeft meestal wel een 2a3 uur nodig

(maar nog nooit in een snelkookpan gedaan)
  vrijdag 13 februari 2009 @ 23:42:52 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66042478
Ja, okay, snelkookpan kan, maar echt lekkerder wordt het er niet van.
Zou wil liever die lap uit de snelkookpan hebben dan die lap die maar een uurtje heeft mogen sudderen.
pi_66042636
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 23:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja, okay, snelkookpan kan, maar echt lekkerder wordt het er niet van.
Zou wil liever die lap uit de snelkookpan hebben dan die lap die maar een uurtje heeft mogen sudderen.
FIxers zegt toch dat het uit de snelkookpan komt en dus vandaar het maar 1 uur tijd nodig heeft
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66043309
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 21:23 schreef Fixers het volgende:
9 uur, 3 uur, 7 uur.... Ben ik nu de enige die binnen het uur (jawel 60 minuten) goed draadjesvlees weet te produceren?

Mijn vlees kruid ik met niets anders dan zout en peper. Braad het aan in roomboter. Haal alles uit de pan. Blus de boter af met ruim water. Voeg wat laurier en kruidnagel toe. Stapel het vlees terug in de pan en laat het een klein halfuurtje koken. Onder druk wel te verstaan. Ik doe het in een snelkookpan, ondergewaardeerd die dingen.
Dat is ook nogal een kunst in een snelkookpan.

Het leuke van draadjesvlees is nu juist dat het lekker de hele dag staat te pruttelen en dan je hele huis (wat zeg ik, de hele straat!) lekker ruikt.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 14 februari 2009 @ 00:16:30 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66043617
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 23:46 schreef prupke het volgende:

[..]

FIxers zegt toch dat het uit de snelkookpan komt en dus vandaar het maar 1 uur tijd nodig heeft
Oh, shit! Ik weet niet hoe, maar daar heb ik dus finaal overheen gelezen! *oeps*

Ik ga even editten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')