De vlam is prima af te stellen op een lagere stand terwijl hij toch mooi stabiel brandt.quote:Op zondag 2 november 2008 02:26 schreef Superfast het volgende:
[..]
Levensgevaarlijk , wat denk je als dat vlammetje uitgaat en je daarnaast je stoofpeertjes o.i.d. hebt staan?
Je kunt er wel 3 uur lang naast gaan staan maar geloof niet dat echt wenselijk is.
Nee dus. Naar de liefhebbers van beter stoofvlees .quote:Op zondag 2 november 2008 19:13 schreef Isegrim het volgende:
Dat vraag ik me al jaren af: wat gebeurt er met het vlees van een afgedankte melkkoe? Worst? Gehakt?
Interessant, dankjewel.quote:Op zondag 2 november 2008 19:39 schreef RobinOok het volgende:
Afgedankte melkkoeien kun je na een jaartje vetmesten gewoon als vleeskoe slachten. En het daarna nog winnen ook van bijvoorbeeld wagyu rundvlees. Hier te lezen :
http://www.gastromania.be(...)%20-%20Rundvlees.pdf
Hier bij de Oosterhof zit een slager die er wel verstand van heeft neem dat van mij aanquote:Op zondag 2 november 2008 17:49 schreef Isegrim het volgende:
Keurslagers hebben zeker niet per definitie verstand van vlees. De keurslager hier verderop verkoopt iets als 'biefstuk' dat je zou kunnen gebruiken om schoenen te verzolen. En dan er ff lekker op gaan staan meppen natuurlijk. Het woordje 'Keurslager' zegt niks, is gewoon een merk / franchisegebeuren.
Voor de smaak laat ik het stiekum wel eens een beetje aankoeken/aanbranden, dus heel even vijf minuutjes het vuur te hoog en daarna doorroeren. Maar ik weet niet of dat je vlees er dan niet nog 'stugger' van wordt.quote:Op woensdag 5 november 2008 01:33 schreef Maeghan het volgende:
Nou, volgens mij komt het door dit topic, want ik heb voor het eerst draadjesvlees wat niet zo zacht wil worden. Het valt wel uit elkaar, maar het is nog steeds stug en het smaakt ook niet denderend. Aan wat er in de pan zit zal het niet liggen, want ik heb er net zo veel kruiden in als altijd en het rook prima toen het op stond.
Periode van de maand misschien?quote:Op woensdag 5 november 2008 01:33 schreef Maeghan het volgende:
Nou, volgens mij komt het door dit topic, want ik heb voor het eerst draadjesvlees wat niet zo zacht wil worden. Het valt wel uit elkaar, maar het is nog steeds stug en het smaakt ook niet denderend. Aan wat er in de pan zit zal het niet liggen, want ik heb er net zo veel kruiden in als altijd en het rook prima toen het op stond.
En waarom zou dat invloed hebben?quote:Op woensdag 5 november 2008 12:56 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Periode van de maand misschien?
Dat is toch algemeen bekendquote:Op woensdag 5 november 2008 13:24 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
En waarom zou dat invloed hebben?
Uhuh.quote:Op woensdag 5 november 2008 17:15 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Dat is toch algemeen bekend
Het vlees verzuurt dus dan wordt het misschien ook wel taaier.
Ligt volgens mij aan de hoeveelheid vet door het vlees heen, hier verkopen ze eigenlijk alleen maar vrij magere lappen en die schijnen dan langer te moeten dan vettere lappen. Ik gebruik ook vrij veel bouillon (met azijn en ui) misschien dat dat het is.quote:Op donderdag 12 februari 2009 13:48 schreef mistdeja1 het volgende:
9 uur !!!!! jezus binnen 3 uur kan het gebeurt zijn hoor .. maarjah als het maar smaakt
Ja. Bovendien geloof ik je niet.quote:Op vrijdag 13 februari 2009 21:23 schreef Fixers het volgende:
9 uur, 3 uur, 7 uur.... Ben ik nu de enige die binnen het uur (jawel 60 minuten) goed draadjesvlees weet te produceren?
ik welquote:Op vrijdag 13 februari 2009 22:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja. Bovendien geloof ik je niet.
FIxers zegt toch dat het uit de snelkookpan komt en dus vandaar het maar 1 uur tijd nodig heeftquote:Op vrijdag 13 februari 2009 23:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja, okay, snelkookpan kan, maar echt lekkerder wordt het er niet van.
Zou wil liever die lap uit de snelkookpan hebben dan die lap die maar een uurtje heeft mogen sudderen.
Dat is ook nogal een kunst in een snelkookpan.quote:Op vrijdag 13 februari 2009 21:23 schreef Fixers het volgende:
9 uur, 3 uur, 7 uur.... Ben ik nu de enige die binnen het uur (jawel 60 minuten) goed draadjesvlees weet te produceren?
Mijn vlees kruid ik met niets anders dan zout en peper. Braad het aan in roomboter. Haal alles uit de pan. Blus de boter af met ruim water. Voeg wat laurier en kruidnagel toe. Stapel het vlees terug in de pan en laat het een klein halfuurtje koken. Onder druk wel te verstaan. Ik doe het in een snelkookpan, ondergewaardeerd die dingen.
Oh, shit! Ik weet niet hoe, maar daar heb ik dus finaal overheen gelezen! *oeps*quote:Op vrijdag 13 februari 2009 23:46 schreef prupke het volgende:
[..]
FIxers zegt toch dat het uit de snelkookpan komt en dus vandaar het maar 1 uur tijd nodig heeft
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |