pi_62782486
Ik maak het helemaal anders. Heel simpel maar erg lekker.

Ik doe peper en zout op de sucadelapjes/runderlappen. Daarna smeer ik het in met mosterd, beide kanten… heeeerlijk!
Croma in de koekepan, sucadelapje bruin laten worden. Niet dichtschroeien! Ik doe dus bakken op laag vuurtje. Regelmatig omdraaien.

Daarna een gewone pan (waar je ook aardappelen in kookt), sucadelapjes erin.

De jus in de koekepan aanmaken met water, dat even goed heet laten worden. De jus bij de sucadelapjes doen.
Aanvullen met water (ik doe gewoon koud water) tot de lapjes onder water liggen. Daarna op hoog vuur tot alles kookt en dan
3 a 4 uurtjes op een laag pitje, zorg wel dat het suddert (af en toe een belletje).

Owjah ik probeer ook regelmatig de lapjes nog even om te draaien in de pan.

Recept van mijn oma.

Hoe goedkoop het vlees ook is, ze vallen elke keer uit elkaar. Het maakt naar mij idee dus niet uit waar je het koopt, en hoe duur.
8 euro voor 500 gram vind ik overigens echt TE duur!

En nu ik het topic zo lees, ik denk dat ik van het weekend maar weer eens wat ga maken. Krijg er echt trek in!
HAPPEL IS MIJN VRIENDJE!
Sjaak is lief!!!!
onlogisch is mijn beste vriend!
HMF O+
pi_62782641
Insmeren met mosterd doe ik ook wel eens. Erg lekker inderdaad.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62786704
Ja, uit elkaar vallen doet het vanzelf wel ja, als je maar lang genoeg wacht.
pi_62834000
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 12:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Idem ongeveer, alleen ik vind het vlees van AH eigenlijk niet vet genoeg. C100 had af en toe hele mooie lappen, maar de geweldige C1000 in mijn buurt is overgenomen door AH. Nu heb ik in mijn buurt alleen nog maar AH's, wel een stuk of vijf.
Ik werkte bij een C1000 die is overgenomen door een AH. Het is een van de redenen dat ik er nu niet meer werk
Sanity is (not) statistical
pi_62873527
quote:
Op maandag 29 september 2008 20:22 schreef sigme het volgende:
Bij sommige kooktoestellen is het kleinste pitje nog steeds veels te groot voor sudderlapjes. Te heet dus. Bij het fornuis dat ik nu heb en bij de vorige was het zelfs met alle warmhoudvlamverdelerplaatjes ertussen het nog altijd veel te heet voor sudderen. Taaie rotlappen.

Een petroleumstelletje is de beste oplossing, goede tweede kan een oven zijn (als deze goed in te stellen is op een temperatuur net onder de 1000)
Gastoestellen hebben in de knoppen een stelschroef zitten die met een lange dunne schroevendraaier kan worden ingedraaid om de vlam te temperen.
Fabrikanten stellen hun pitten standaard te hoog af om te voorkomen dat de vlam op de kleinste stand per ongeluk uitgaat. Maar met wat aandacht en beleid is de vlam nog een heel stuk kleiner te krijgen.

(Het toepassen van bovenstaade geschiedt uiteraard volledig op eigen risico)
The history book on the shelf - Is always repeating itself
pi_62873656
Nou, jullie vergeten de slowcooker/crockpot. Dat is toch echt de goede tweede hoor!
pi_62873714
quote:
Op zondag 2 november 2008 00:10 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Gastoestellen hebben in de knoppen een stelschroef zitten die met een lange dunne schroevendraaier kan worden ingedraaid om de vlam te temperen.
Fabrikanten stellen hun pitten standaard te hoog af om te voorkomen dat de vlam op de kleinste stand per ongeluk uitgaat. Maar met wat aandacht en beleid is de vlam nog een heel stuk kleiner te krijgen.

(Het toepassen van bovenstaade geschiedt uiteraard volledig op eigen risico)
Dit zijn nou briljante tips.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62874134
Nou, sorry, ik wil toch aan veel dingen sleutelen, maar niet aan mijn gasstel!
  Admin zondag 2 november 2008 @ 00:44:20 #109
2589 yvonne
Mitochondriale Eva
pi_62874189
Neem eens mooie doorregen runderlappen ipv sucadelappen.
Het professionaliseren van deze varkenskuil zou vergelijkbaar zijn met het verbouwen van een bruin cafť waar binnen nog gerookt mag worden, er een chagrijnige kale vent achter de bar staat en op de wc nog geneukt kan worden naar ťťn of ander hypermoderne tent met jonge hippe mensen met een ipad die je bestelling opnemen, een streng rookverbod en een toilet-medewerker die erop toeziet dat de mannen en vrouwen niet in het verkeerde hokje stappen. Een groot deel van de mensen die er al zitten zullen het helemaal niet leuk vinden.(c)jogy
  zondag 2 november 2008 @ 02:26:02 #110
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62875635
quote:
Op zondag 2 november 2008 00:10 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Gastoestellen hebben in de knoppen een stelschroef zitten die met een lange dunne schroevendraaier kan worden ingedraaid om de vlam te temperen.
Fabrikanten stellen hun pitten standaard te hoog af om te voorkomen dat de vlam op de kleinste stand per ongeluk uitgaat. Maar met wat aandacht en beleid is de vlam nog een heel stuk kleiner te krijgen.

(Het toepassen van bovenstaade geschiedt uiteraard volledig op eigen risico)
Levensgevaarlijk , wat denk je als dat vlammetje uitgaat en je daarnaast je stoofpeertjes o.i.d. hebt staan?
Je kunt er wel 3 uur lang naast gaan staan maar geloof niet dat echt wenselijk is.
Voor mensen die het vlees op lage temperatuur willen laten garen is de slow-cooker wellicht een optie:



(o.a.) Te koop bij :

http://www.clevercow.nl/?art=253488&sg=3349&utm_source=beslist&utm_medium=beslist&utm_campaign=beslist
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  zondag 2 november 2008 @ 02:27:30 #111
78228 zhe-devilll
Yeah,But,No,But,Yeah,But
pi_62875645
Oude koe geweest.
Als je een jongere koe hebt krijg je ook echt draadjesvlees.
Ik doe er later water bij, dan kan het sudderen.
Wat ook goed is , is om er kookwater van aardappels bij te doen, krijg je dikkere jus van!
Erg lekker...
tip van oudtante uit Canada
Eh, eh eeh.....
I love..LittleBritain
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  zondag 2 november 2008 @ 02:31:52 #112
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62875674
quote:
Op zondag 2 november 2008 02:27 schreef zhe-devilll het volgende:
Oude koe geweest.
Als je een jongere koe hebt krijg je ook echt draadjesvlees.
Ik doe er later water bij, dan kan het sudderen.
Wat ook goed is , is om er kookwater van aardappels bij te doen, krijg je dikkere jus van!
Erg lekker...
tip van oudtante uit Canada
De temperatuur en de bereidingstijd zijn belangrijk de leeftijd van de koe heeft er geen flikker mee te maken.
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  zondag 2 november 2008 @ 10:26:04 #113
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_62877416
quote:
Op zondag 2 november 2008 00:44 schreef yvonne het volgende:
Neem eens mooie doorregen runderlappen ipv sucadelappen.
Sucadelappen zijn toch juist doorregen, veel meer dan riblappen/runderlappen? Bij mijn bioslager iig wel en bij de super waar ik eerst kwam ook. Ik koop altijd jķist de sucadelappen omdat die veel vetter zijn. Maar ja, men biedt tegenwoordig doorgaans ook 'magere stooflappen' aan. WTF heb je aan magere stooflappen?

Gisteren heb ik sucadelapjes van de bioslager gemaakt en ze waren absoluut perfect. Ze hebben vier uren staan sudderen en vrijwel al het vet was opgelost en het vlees was goddelijk mals en smaakvol.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_62878697
quote:
Op zondag 2 november 2008 10:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Sucadelappen zijn toch juist doorregen, veel meer dan riblappen/runderlappen? Bij mijn bioslager iig wel en bij de super waar ik eerst kwam ook. Ik koop altijd jķist de sucadelappen omdat die veel vetter zijn. Maar ja, men biedt tegenwoordig doorgaans ook 'magere stooflappen' aan. WTF heb je aan magere stooflappen?

Gisteren heb ik sucadelapjes van de bioslager gemaakt en ze waren absoluut perfect. Ze hebben vier uren staan sudderen en vrijwel al het vet was opgelost en het vlees was goddelijk mals en smaakvol.
Als ik bij mijn C1000 kijk naar de magere stooflappen dan zijn die alles behalve mager. En normale of vette stooflappen hebben ze niet. Dat mager zetten ze er volgens mij vooral op omdat iedereen tegenwoordig vetloos wil eten.

Ik vind het wel een optie om aan de stelschroef van een van mijn klein pitten te klooien om hem zachter te zetten maar mijn fornuis is er dan ook een uit het jaar 0 en heeft nog een waakvlam die ik altijd aanzet als ik iets uren laat sudderen. Levensgevaarlijk zal het dus niet zijn omdat je geen risico loopt op gasophoping. Als er een pit uit gaat dan vangt die waakvlam dat op.
Oma's fornuis.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 2 november 2008 @ 12:01:20 #115
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_62878779
quote:
Op zondag 2 november 2008 11:58 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vind het wel een optie om aan de stelschroef van een van mijn klein pitten te klooien om hem zachter te zetten maar mijn fornuis is er dan ook een uit het jaar 0 en heeft nog een waakvlam die ik altijd aanzet als ik iets uren laat sudderen. Levensgevaarlijk zal het dus niet zijn omdat je geen risico loopt op gasophoping. Als er een pit uit gaat dan vangt die waakvlam dat op.
Oma's fornuis.
Volgens mij kun je beter zo'n ouderwetse vlamverdeler gebruiken. Zo'n hol metalen ding dat je onder de pan zet.

Ik heb een electrische kookplaat en ik laat het draadjesvlees een aantal uren op stand 3 staan, daarna gaat 'ie naar 2 en als het klaar is naar 1 tot we gaan eten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_62878934
quote:
Op zondag 2 november 2008 12:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Volgens mij kun je beter zo'n ouderwetse vlamverdeler gebruiken. Zo'n hol metalen ding dat je onder de pan zet.

Ik heb een electrische kookplaat en ik laat het draadjesvlees een aantal uren op stand 3 staan, daarna gaat 'ie naar 2 en als het klaar is naar 1 tot we gaan eten.
Die gebruik ik al maar dan gaat het nog te hard.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 2 november 2008 @ 13:34:23 #117
78228 zhe-devilll
Yeah,But,No,But,Yeah,But
pi_62880744
quote:
Op zondag 2 november 2008 02:31 schreef Superfast het volgende:

[..]

De temperatuur en de bereidingstijd zijn belangrijk de leeftijd van de koe heeft er geen flikker mee te maken.
Nou dat is dus wel zo, als je bv een oude kip slacht is het vlees veel taaier!
Eh, eh eeh.....
I love..LittleBritain
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_62880792
quote:
Op zondag 2 november 2008 13:34 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Nou dat is dus wel zo, als je bv een oude kip slacht is het vlees veel taaier!
Maar als je daar de temperatuur en de bereidingstijd op aanpast merk je daar dus helemaal niets van.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 2 november 2008 @ 17:35:55 #119
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62886217
quote:
Op zondag 2 november 2008 13:34 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Nou dat is dus wel zo, als je bv een oude kip slacht is het vlees veel taaier!
Een kip wel ja , maar als een koe ouder word dan word het weefsel in principe taaier maar doordat het minder soepel is valt het ook minder snel uit elkaar tenminste dat zegt mijn keurslager neem aan dat die er wel verstand van heeft
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  zondag 2 november 2008 @ 17:49:51 #120
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_62886603
Keurslagers hebben zeker niet per definitie verstand van vlees. De keurslager hier verderop verkoopt iets als 'biefstuk' dat je zou kunnen gebruiken om schoenen te verzolen. En dan er ff lekker op gaan staan meppen natuurlijk. Het woordje 'Keurslager' zegt niks, is gewoon een merk / franchisegebeuren.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 2 november 2008 @ 19:00:11 #121
43653 sigme
Zwelstijfsel
pi_62888390
Leeftijd maakt natuurlijk wel uit, zeker bij de koe. Al is het maar omdat een oude koe een melkkoe was, en de gewone flappen van een vleesras komen..
Ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  zondag 2 november 2008 @ 19:13:25 #122
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_62888767
Dat vraag ik me al jaren af: wat gebeurt er met het vlees van een afgedankte melkkoe? Worst? Gehakt?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_62888871
Hondenvoer?
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 2 november 2008 @ 19:23:18 #124
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_62889028
quote:
Op zondag 2 november 2008 19:17 schreef MinderMutsig het volgende:
Hondenvoer?
Nee, zeker niet. In hondevoer gaat niks wat ook maar in de verste verte geschikt zou kunnen zijn voor menselijke consumptie. Hondenvoer bestaat sowieso voor meer dan de helft uit granen i.p.v. dierlijke eiwitten en de rest is doorgaans beendermeel, bloedmeel, vismeel etc. Er zit verrekte weinig 'vlees' in meestal.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_62889501
Afgedankte melkkoeien kun je na een jaartje vetmesten gewoon als vleeskoe slachten. En het daarna nog winnen ook van bijvoorbeeld wagyu rundvlees. Hier te lezen :
http://www.gastromania.be(...)%20-%20Rundvlees.pdf
pi_62890205
quote:
Op zondag 2 november 2008 02:26 schreef Superfast het volgende:

[..]

Levensgevaarlijk , wat denk je als dat vlammetje uitgaat en je daarnaast je stoofpeertjes o.i.d. hebt staan?
Je kunt er wel 3 uur lang naast gaan staan maar geloof niet dat echt wenselijk is.
De vlam is prima af te stellen op een lagere stand terwijl hij toch mooi stabiel brandt.
Trouwens, als een pan over kookt en daarbij de vlam dooft ontstaat een veel gevaarlijkere situatie.
Duurdere gaskooktoestellen hebben een bimetaal beveiliging, dat is het beste.
The history book on the shelf - Is always repeating itself
  zondag 2 november 2008 @ 20:58:20 #127
43653 sigme
Zwelstijfsel
pi_62892216
quote:
Op zondag 2 november 2008 19:13 schreef Isegrim het volgende:
Dat vraag ik me al jaren af: wat gebeurt er met het vlees van een afgedankte melkkoe? Worst? Gehakt?
Nee dus. Naar de liefhebbers van beter stoofvlees .
Ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  zondag 2 november 2008 @ 22:16:07 #128
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_62894712
quote:
Op zondag 2 november 2008 19:39 schreef RobinOok het volgende:
Afgedankte melkkoeien kun je na een jaartje vetmesten gewoon als vleeskoe slachten. En het daarna nog winnen ook van bijvoorbeeld wagyu rundvlees. Hier te lezen :
http://www.gastromania.be(...)%20-%20Rundvlees.pdf
Interessant, dankjewel.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 november 2008 @ 01:42:38 #129
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62899161
quote:
Op zondag 2 november 2008 17:49 schreef Isegrim het volgende:
Keurslagers hebben zeker niet per definitie verstand van vlees. De keurslager hier verderop verkoopt iets als 'biefstuk' dat je zou kunnen gebruiken om schoenen te verzolen. En dan er ff lekker op gaan staan meppen natuurlijk. Het woordje 'Keurslager' zegt niks, is gewoon een merk / franchisegebeuren.
Hier bij de Oosterhof zit een slager die er wel verstand van heeft neem dat van mij aan

Overigens correctie het is een meesterslager en geen keurslager en die vertrouw ik meer als die paar betweters op FOK
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_62955122
Nou, volgens mij komt het door dit topic, want ik heb voor het eerst draadjesvlees wat niet zo zacht wil worden. Het valt wel uit elkaar, maar het is nog steeds stug en het smaakt ook niet denderend. Aan wat er in de pan zit zal het niet liggen, want ik heb er net zo veel kruiden in als altijd en het rook prima toen het op stond.
Sanity is (not) statistical
pi_62961185
quote:
Op woensdag 5 november 2008 01:33 schreef Maeghan het volgende:
Nou, volgens mij komt het door dit topic, want ik heb voor het eerst draadjesvlees wat niet zo zacht wil worden. Het valt wel uit elkaar, maar het is nog steeds stug en het smaakt ook niet denderend. Aan wat er in de pan zit zal het niet liggen, want ik heb er net zo veel kruiden in als altijd en het rook prima toen het op stond.
Voor de smaak laat ik het stiekum wel eens een beetje aankoeken/aanbranden, dus heel even vijf minuutjes het vuur te hoog en daarna doorroeren. Maar ik weet niet of dat je vlees er dan niet nog 'stugger' van wordt.
Sweet and innocent...
pi_62966689
quote:
Op woensdag 5 november 2008 01:33 schreef Maeghan het volgende:
Nou, volgens mij komt het door dit topic, want ik heb voor het eerst draadjesvlees wat niet zo zacht wil worden. Het valt wel uit elkaar, maar het is nog steeds stug en het smaakt ook niet denderend. Aan wat er in de pan zit zal het niet liggen, want ik heb er net zo veel kruiden in als altijd en het rook prima toen het op stond.
Periode van de maand misschien?
The history book on the shelf - Is always repeating itself
pi_62967524
quote:
Op woensdag 5 november 2008 12:56 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Periode van de maand misschien?
En waarom zou dat invloed hebben?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62975218
quote:
Op woensdag 5 november 2008 13:24 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

En waarom zou dat invloed hebben?
Dat is toch algemeen bekend
Het vlees verzuurt dus dan wordt het misschien ook wel taaier.
The history book on the shelf - Is always repeating itself
pi_62975970
quote:
Op woensdag 5 november 2008 17:15 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Dat is toch algemeen bekend
Het vlees verzuurt dus dan wordt het misschien ook wel taaier.
Uhuh.
There is no love sincerer than the love of food.
  Moderator zondag 1 februari 2009 @ 16:03:41 #136
162870 motorbloempje
Fell for the Trails...
pi_65626933
schopje vanwege nuttig topic
I'ma do the things that I wanna do - I ain't got a thing to prove to you
I eat my candy with the pork and beans - excuse my manners if I make a scene
pi_65963004
vlees bijna zwart bakken aan bijde kanten, blussen met rode wijn, dan weer bakken en blussen, drie keer, dan water erop, dan komt er zowiezo veel smaak aan het water verder pruttelen met deksel en in een later stadium, ( bijna klaar) roomboter erdoorheen "kloppen" (monteren) geen azijn gebruiken verder klopt het wel allemaal geloof ik
pi_65973744
Paar keer gemaakt alweer de afgelopen tijd en ze mislukken nu echt nooit meer. Enige wat ik dus fout deed was te kort laten sudderen, doe ze nu minimaal 9 uur op het allerlaagste vuur laten staan en ze zijn perfect
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_65984640
9 uur !!!!! jezus binnen 3 uur kan het gebeurt zijn hoor .. maarjah als het maar smaakt
pi_65985650
Ik doe ook wel eens zeven uur als het nodig is.
pi_66008973
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 13:48 schreef mistdeja1 het volgende:
9 uur !!!!! jezus binnen 3 uur kan het gebeurt zijn hoor .. maarjah als het maar smaakt
Ligt volgens mij aan de hoeveelheid vet door het vlees heen, hier verkopen ze eigenlijk alleen maar vrij magere lappen en die schijnen dan langer te moeten dan vettere lappen. Ik gebruik ook vrij veel bouillon (met azijn en ui) misschien dat dat het is.

Iig smaakt inderdaad erg lekker
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  vrijdag 13 februari 2009 @ 21:23:26 #142
62053 Fixers
Princess Charming
pi_66036245
9 uur, 3 uur, 7 uur.... Ben ik nu de enige die binnen het uur (jawel 60 minuten) goed draadjesvlees weet te produceren?

Mijn vlees kruid ik met niets anders dan zout en peper. Braad het aan in roomboter. Haal alles uit de pan. Blus de boter af met ruim water. Voeg wat laurier en kruidnagel toe. Stapel het vlees terug in de pan en laat het een klein halfuurtje koken. Onder druk wel te verstaan. Ik doe het in een snelkookpan, ondergewaardeerd die dingen.
  vrijdag 13 februari 2009 @ 22:45:23 #143
48067 neo2000
Verzuurde oldbie
pi_66039758
Hier moet ik even tvp'en tussen deze pareltjes van recepten en tips..
Common sense is my super power. What's yours?
pi_66039988
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 21:23 schreef Fixers het volgende:
9 uur, 3 uur, 7 uur.... Ben ik nu de enige die binnen het uur (jawel 60 minuten) goed draadjesvlees weet te produceren?
Ja. Bovendien geloof ik je niet.
pi_66040299
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 22:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja. Bovendien geloof ik je niet.
ik wel
snelkookpan.....
Thank Drunk I'm a Goddess!
  vrijdag 13 februari 2009 @ 23:30:29 #146
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_66041912
weet alleen niet of het er beter door gaat smaken...

mijn vlees heeft meestal wel een 2a3 uur nodig

(maar nog nooit in een snelkookpan gedaan)
pi_66042478
Ja, okay, snelkookpan kan, maar echt lekkerder wordt het er niet van.
Zou wil liever die lap uit de snelkookpan hebben dan die lap die maar een uurtje heeft mogen sudderen.
pi_66042636
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 23:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja, okay, snelkookpan kan, maar echt lekkerder wordt het er niet van.
Zou wil liever die lap uit de snelkookpan hebben dan die lap die maar een uurtje heeft mogen sudderen.
FIxers zegt toch dat het uit de snelkookpan komt en dus vandaar het maar 1 uur tijd nodig heeft
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66043309
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 21:23 schreef Fixers het volgende:
9 uur, 3 uur, 7 uur.... Ben ik nu de enige die binnen het uur (jawel 60 minuten) goed draadjesvlees weet te produceren?

Mijn vlees kruid ik met niets anders dan zout en peper. Braad het aan in roomboter. Haal alles uit de pan. Blus de boter af met ruim water. Voeg wat laurier en kruidnagel toe. Stapel het vlees terug in de pan en laat het een klein halfuurtje koken. Onder druk wel te verstaan. Ik doe het in een snelkookpan, ondergewaardeerd die dingen.
Dat is ook nogal een kunst in een snelkookpan.

Het leuke van draadjesvlees is nu juist dat het lekker de hele dag staat te pruttelen en dan je hele huis (wat zeg ik, de hele straat!) lekker ruikt.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66043617
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 23:46 schreef prupke het volgende:

[..]

FIxers zegt toch dat het uit de snelkookpan komt en dus vandaar het maar 1 uur tijd nodig heeft
Oh, shit! Ik weet niet hoe, maar daar heb ik dus finaal overheen gelezen! *oeps*

Ik ga even editten.
pi_66043640
Ik wilde vorige bericht editten, maar dat ging niet goed en ach, ik laat het maar zo staan.
Aan mijn kwoot was te zien waar ik op reageerde.
Wel suf dat ik die snelkookpan over het hoofd had gezien.
pi_66043645
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 00:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, shit! Ik weet niet hoe, maar daar heb ik dus finaal overheen gelezen! *oeps*

Ik ga even editten.
relax...alles komt goed
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zaterdag 14 februari 2009 @ 07:16:15 #153
62053 Fixers
Princess Charming
pi_66047425
Volgens mij staat RobinOok zťlf een beetje onder druk.

Ik zie het probleem van de snelkookpan gebruiken niet zo. Het is practisch, functioneel en het lukt altijd. In tegenstelling tot vele anderen in dit topic heb ik nooit taaie lapjes die eigenlijk een paar uur te kort hebben opgestaan. Ze smaken er echt niet minder door.
pi_66047840
Snelkookpannen zijn fantastisch, ik wil er ook nog een keer een. Maar bij sommige gerechten haalt het wel de lol van het koken er een beetje af. En eigenlijk is het ook een beetje als vragen waarom je je heerlijk zittende Birckenstocks niet onder je baljurk kunt dragen.
Ter illustratie:
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Mensen, vrienden, onbekenden,

Wat ziet mijn oog??? Geen stoofpottentopic in CUL?! Schande!
Vandaar nu eentje.

Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... ůťr van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!


Zelf heb ik een stoofpottenrepertoire van 1 stuks. Beschamend schamel voor zo\'n stoofpotoervrouw als ik, dat realiseer ik mij terdege. Dus: post allen uw recept!

Dat gevoel krijg je gewoon niet bij een stoofpotje uit een snelkookpan. Ondanks dat er met de smaak natuurlijk helemaal niets mis is. Dat is hetzelfde als waarom je sommige dingen op het gasfornuis maakt en niet in de magnetron, en waarom keukenmachines heel erg handig zijn maar je soms gewoon iets met bloed zweet en tranen met je eigen handen moet snijden of kneden.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66051436
Een snelkookpan is juist heel goed om je vlees helemaal aan gort te koken zodat alle smaken loskomen en het vlees nergens meer naar smaakt. Om soep te maken dus!
  zaterdag 14 februari 2009 @ 20:09:05 #156
63722 z80
und jetzt kommen de kamele
pi_66063847
een snelkookpan werkt door de druk in de pan te verhogen,
zodat het kookpunt ook hoger komt te liggen.
nu wil ik een heleboel, maar geen temp. van boven de 100,- in mijn sudder vlees.
het vlees moet rustig de tijd krijgen om alle smaak van de kruiden op te nemen en vervolgens van gammeligheid uit elkaar vallen.
Statistieken zijn als bikinis:
ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele
Ich hab gerade Zeit – wo gibt’s nichts zu tun?
pi_66072551
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 20:09 schreef z80 het volgende:
een snelkookpan werkt door de druk in de pan te verhogen,
zodat het kookpunt ook hoger komt te liggen.
nu wil ik een heleboel, maar geen temp. van boven de 100,- in mijn sudder vlees.
het vlees moet rustig de tijd krijgen om alle smaak van de kruiden op te nemen en vervolgens van gammeligheid uit elkaar vallen.
Da's waar, dat hogere kookpunt had ik nog niet aan gedacht.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 17 februari 2009 @ 09:33:36 #158
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_66149233
Alleen mijn moeder kan dat
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
Een reden om een Mac te nemen :')
pi_74938556
quote:
Op zondag 1 februari 2009 16:03 schreef motorbloempje het volgende:
schopje vanwege nuttig topic
Schopje vanweg nog steeds een nuttig topic.

Er is hier een aantal posters die in het bezit zijn van een slowcooker, toch? Smaakt of ander vlees uit zo'n slowcooker echt serieus beter dan uit de stoofpan op een laag pitje? Sappig draadjesvlees, dus?
Is dat zo?
  maandag 23 november 2009 @ 16:20:08 #160
34027 devlinmr
rage against the dying of the
pi_74940264
Zoals ik al eerder vermelde, draadjesvlees wordt zacht bij temperaturen boven de 90 graden. Dus lekker een dagje op het vuur tegen de kook aan met mosterd, laurier, jeneverbessen, knoflook, bouillon blokje en het valt vanzelf uitelkaar.

[ Bericht 3% gewijzigd door devlinmr op 23-11-2009 16:25:21 ]
Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_74940494
Dat is me bekend. Waar ik benieuwd naar ben is of er veel smaakverschil is tussen stoofpot uit de pan of stoofpot uit de slowcooker. Ik hoor hier tegenstrijdige berichten over (weinig verschil dan wel heel veel verschil) en ben benieuwd naar de ervaringen van gebruikers hier.
Is dat zo?
pi_74942772
Punt is geloof ik dat huidige gasfornuizen niet zacht genoeg kunnen. Als je er eentje hebt die wel echt een ouderwets suddervlammetje heeft maakt het geen verschil. En op inductie schijnt het ook echt zacht genoeg te kunnen. Maar evengoed zal het verschil niet zo heel groot zijn hoor.
Ik vind het wel veiliger, ik zou niet graag de deur uit gaan met iets op het gas. Maar verder zal ik 'm nooit aanbevelen, want het is een lomp, groot ding en grootste nadeel: mag niet in de vaatwasser!
pi_74943972
Dat is inderdaad een nadeel en ja, omdat ze zo groot en lomp zijn twijfel ik dus inderdaad. Dus moet de smaak Het Verschil maken en dat vroeg ik me dus af. Jij hebt dus niet de indruk dat een stoofpot op heel lage (keramische) stand met af en toe een 'blub' na een uur of 4 anders smaakt dan uit Het Lompe, Grote Ding?
Is dat zo?
pi_74944673
Neuh, niet echt.
  maandag 23 november 2009 @ 22:16:41 #165
63722 z80
und jetzt kommen de kamele
pi_74951527
het zal het vlees w*** zijn of deze wordt verhit door een slowcooker, gasvlam of welke andere warmte bron dan ook.
zolang het maar langzaam gaat, tegen het kookpunt aan, maakt het niet uit wat je gebruikt.
de smaak is het zelfde.
Statistieken zijn als bikinis:
ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele
Ich hab gerade Zeit – wo gibt’s nichts zu tun?
pi_74978084
Misschien gewoon een ouderwets petroleum stelletje gebruiken?
Ruikt ook heerlijk, en veilig zat om er bij weg te gaan.
pi_74992954
het kan niet anders dan dat het uit mekaar valt als je t een dag laat sudderen

zo werkt het gewoon

klaar

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')