Thanks zou het aan de pan kunnen liggen? Het is zo'n standaard zwart/blauwe braadpan...quote:Op donderdag 25 september 2008 13:46 schreef SallySellsSalt het volgende:
Sterkte, want het is een van de beste Hollandse gerechten.
Een dikke bodem is het beste. Een hele dunne is minder. Ik heb een medium, waarschijnlijk zoals jouw standaardblauwe.quote:Op donderdag 25 september 2008 13:53 schreef Trusten het volgende:
[..]
Thanks zou het aan de pan kunnen liggen? Het is zo'n standaard zwart/blauwe braadpan...
Are you sure? Ik kom op de meeste websites tegen dat je het vlees vooral NIET moet laten koken...hij staat op het kleinste pitje zonder sudderplaatje...quote:Op donderdag 25 september 2008 14:01 schreef mvdejong het volgende:
Je moet zorgen dat het vocht echt blijft koken
ja het waren echt mooie doorregen lapjes...quote:Op donderdag 25 september 2008 14:03 schreef lnino het volgende:
Let je ook op de hoeveelheid adertjes in het vlees? Goed doorregen vlees wordt nl. (vrijwel) vanzelf zacht.
Wanneer doe je de ontbijtkoek erbij?quote:Op donderdag 25 september 2008 13:58 schreef SallySellsSalt het volgende:
Dit is mijn standaardrecept (met wat persoonlijke aantekeningen:
[recept]
Vocht laten koken heeft ook niet mijn voorkeur, gaat de rest ook zo aankoeken (peperkoek of iets zoets brandt aan) Als ik merk dat het veel aan vocht indampt, doe ik een plaatje eronder. Maar is echt afhankelijk van je kleinste pitje.quote:Op donderdag 25 september 2008 14:03 schreef Trusten het volgende:
[..]
Are you sure? Ik kom op de meeste websites tegen dat je het vlees vooral NIET moet laten koken...hij staat op het kleinste pitje zonder sudderplaatje...
Zo wanneer alles heel tevree in het pannetje ligt.quote:Op donderdag 25 september 2008 14:05 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wanneer doe je de ontbijtkoek erbij?
Mijne hadden mooie fijne adertjes maar aan de zijkanten zaten best dikke randen...quote:Op donderdag 25 september 2008 14:10 schreef SallySellsSalt het volgende:
Trouwens, mijn sucadelapjes hadden heel weinig vet, maar toch zacht geworden...
Dan wordt het mij iets te Frans. Dan moeten er o.a. champs erbij, want dat wordt een heerlijk Coque au vin.quote:Op donderdag 25 september 2008 15:04 schreef Oblivion het volgende:
Ik mis de rode wijn...
piet doet het met rode wijn...
Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
Het pruttelt altijd iets, ook al zet je het op een klein vuurtje.quote:Op donderdag 25 september 2008 14:57 schreef fruityloop het volgende:
Ik denk even terug aan mijn jeugd, en ik meen me inderdaad ook te herinneren dat het wel wat moet pruttelen, maar niet al te gek..
Zo maakt mijn oma het ook, is niks Frans aan.quote:Op donderdag 25 september 2008 15:10 schreef SallySellsSalt het volgende:
[..]
Dan wordt het mij iets te Frans. Dan moeten er o.a. champs erbij, want dat wordt een heerlijk Coque au vin.
Draadjesvlees is zo typisch Hollands... Hollandse recepten sterven bijna uit...dus ik houd het lekker Hollands.
Misschien bedoelt SSS boeuf bourgignon?quote:Op donderdag 25 september 2008 15:13 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Zo maakt mijn oma het ook, is niks Frans aan.
Knap dat je van rundvlees, Coq au vin kan maken.
Ik weet het niet.quote:Op donderdag 25 september 2008 15:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Misschien bedoelt SSS boeuf bourgignon?
Je hebt 3 mogelijkheden :quote:Op donderdag 25 september 2008 14:03 schreef Trusten het volgende:
Are you sure? Ik kom op de meeste websites tegen dat je het vlees vooral NIET moet laten koken...hij staat op het kleinste pitje zonder sudderplaatje...
Het staat nog steeds op het ziet er inmiddels wel redelijk uit....maar toch niet zoals het hoort hoorquote:Op donderdag 25 september 2008 16:39 schreef kabouter.muts het volgende:
ik zie dat je de vraag stelt na 4 uur sudderen.
Geef het nog 3 uurtjes
Ik heb zelf het vlees gisteren 3 uur laten sudderen en nu on 1530 weer opgezet tot we gaan eten vanavond.
Fransen laten hun vlees ook vaak 7 uur sudderen.
Eet smakelijk ... volgende week ;-))quote:Op donderdag 25 september 2008 16:52 schreef Trusten het volgende:
[..]
Het staat nog steeds op het ziet er inmiddels wel redelijk uit....maar toch niet zoals het hoort hoor
Jep...quote:Op donderdag 25 september 2008 17:10 schreef kabouter.muts het volgende:
Zit er al ontbijtkoek door,
daar knapt het enorm van op,
zeker qua smaak
Mwah, voor 4 uur op het kleinste pitje werkt hier anders primaquote:Op vrijdag 26 september 2008 04:10 schreef sigme het volgende:
Kleinste pitje kan nog steeds veel te groot zijn (zoals bij mij).
Ik heb geleerd dat het vocht ongeveer eenmaal per kwartier 'blub' moet zeggen. Koop een petroleumstelletje - daar deed je oma het ook op .
Een Haller!quote:Op vrijdag 26 september 2008 04:10 schreef sigme het volgende:
Kleinste pitje kan nog steeds veel te groot zijn (zoals bij mij).
Ik heb geleerd dat het vocht ongeveer eenmaal per kwartier 'blub' moet zeggen. Koop een petroleumstelletje - daar deed je oma het ook op .
Hamlap is varken, vind ik totaal niet lekkerquote:Op maandag 29 september 2008 17:45 schreef Smallish het volgende:
Trusten, je kunt ook eens hamlapjes proberen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |