abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 25 september 2008 @ 12:24:59 #51
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_61900983
Gaat er hier iemand a.s. weekend nog naar Whisky By The Sea in Vlissingen?
I do...
pi_61917600
Gisteravond leuke proefsessie gedaan met een goeie vriend en in volgorde dit geproefd:

-Talisker 10
-Glenlivet 12
-Glenlivet 18
-Lagavulin 16
-Coal Ila 12

De 2 die er echt uitspringen zijn duidelijk Glenlivet 18 en Lagavulin 16

Bij mn ouders staan nog een Glenlivet 15, een Glenlivet 18 en een Laphroaig 10

Net even een bestelling gepleegd bij vooreenmooiglas.nl

2 * Laphroaig 10 (1 liter)
1 * Talisker 10
1 * Lagavulin 16
1 * Macallan 12

Laphroaig 10 en Talisker 10 zijn niet voor mij (hehe )
Lagavulin 16 is bijna leeg en die is te goed om niet te hebben *kwijl*

Iemand ervaring met de Macallan 12. De proefnotitie spreekt me wel aan:

Kleur: strogeel. Neus: complex met aroma's van fruit en heide honing. Smaak: zacht, licht moutig, in goede balans met het eikenhout en fruit, in de mooie afdronk tonen van hout en fruit.

Voor die 28 euro durf ik de gok wel te namen
blub blub
  donderdag 25 september 2008 @ 23:37:34 #53
128548 pavv
The computer says NO
pi_61920426
hmm, als het de fles met díé proefnotitie is, dan heb je niet gekozen voor een Macallan 12, maar voor de 10 jaar oude Macallan Fine Oak....en dat is wel even andere whisky.

jij hebt deze:


en de 12 jaar oude SHERRY Macallan is deze:


quote:
Proefnotitie
Kleur: rijk goud. Neus: vanille, sherry zoet, houttonen en gedroogd fruit, toffee, honing en kruidnagel. Smaak: zacht, gedroogd fruit, sherry, mooi in balans van gerookt hout en kruiden, zoetheid van toffee en lekker kruidig aroma en gedroogd fruit in de afdronk met zoet van het sherry hout.


Die onderste kost een tientje meer, maar als ík een Macallan wil drinken dan moet ie wel op sherryvat hebben gelegen. De Fine Oak reeks spreekt mij in het geheel niet aan...het schijnt dat de 30 jaar oude wél te genieten is, maar voor dat geld koop ik toch echt liever een (paar) andere fles(sen)
  vrijdag 26 september 2008 @ 00:06:26 #54
128548 pavv
The computer says NO
pi_61921160
quote:
Op donderdag 25 september 2008 09:00 schreef Maeghan het volgende:

[quote]Glenkinchie is juist het soort whisky wat ik nog wel weg krijg. Ik vind whisky zo snel te overdonderend van smaak. Maar goed, ik had pas een wijnproeverij en daar bleek ook al duidelijk dat smaken voor mij toch al snel te sterk worden - waar sommige mensen zaten te klagen dat de wijn nergens naar rook, draaide ik gelijk m'n hoofd weg omdat de lucht letterlijk zeer deed aan m'n neus . Goed kunnen proeven is leuk, maar soms ook niet. Whisky is op zich een vrij zware drank, dat is wel jammer. Ik vind het namelijk heel interessant spul, maar ik kan er zelf gewoon niet van genieten. Misschien als ik later oud en grijs ben en afgestorven smaakpapillen heb, lol.
Kleiner slokjes nemen helpt echt. Easy does it. Ik kan met een heel klein glaajse goede whisky makkelijk ruim een uur zitten. Af en toe een klein slokje nadat er eerst goed is geroken aan de inhoud. Sowieso haal je met je neus veel meer smaakelementen uit whisky dan met je tong. (YMMV).
quote:
Die blue label is zo duur omdat er bij het blenden gebruik gemaakt wordt van zeldzame whiskies, waarvan een aantal ook op begint te raken, las ik pas ergens. Zeldzaam maakt wel duur, maar nog niet per defintie beter van smaak natuurlijk. En dan zijn er nog mensen die meer willen betalen omdat ze er een mooie kartonnen doos bij krijgen met een lapje stof erin.
Inderdaad, ouder en zeldzaam is lang niet altijd een recept voor béter. (zegt ie, terwijl hij aan een 25 jarige Dumpy Highland Park zit te nippen ). Blue Label is door de marketing-blurb zeker 3x overpriced....en wordt gekocht juist omdat ie zo duur is...status? kleine pikkies? wie zal het zeggen.
quote:
Over mooie verpakkingen trouwens, de Longmorn 16 vind ik erg mooi om te zien. Als je dat vergelijkt met sommige oerlelijke flessen in een saai bruin kokertje...
wat MadMaster al zei; de fles is veel beter dan de inhoud bij de Longmorn 16....
quote:
Zijn er eigenlijk veel bijzondere whiskyflessen? Ik weet bijv. van een pisco die in een fles zit in de vorm van een hoofd van Paaseiland, da's heel grappig om te zien. Zijn er ook whiskymakers die zulke grappen uithalen?
Hmm, smaken zullen wel verschillen...ik moet er niet aan denken om zo'n fles in de vorm van een golfbal of vrachtwagen te ontvangen als geschenk. FOEIlelijk! Zulke truuks worden doorgaans uitgehaald om te maskeren dat de inhoud niet veel soeps is.
Zo heb je whisky in een koker die lijkt op een verrekijker:


Kost amper wat, ziet er grappig uit, smaakt nergens naar....typisch verjaardagskadootjes-whisky

en houd je vast:

Hele ouwe Macallan....vele duizenden euries per fles....er zullen vast wel een paar steenrijke types zijn die zo'n fles willen hebben. Maar haast nooit vanwege de inhoud. tsja
  vrijdag 26 september 2008 @ 00:33:51 #55
128548 pavv
The computer says NO
pi_61921632
quote:
Op donderdag 25 september 2008 09:42 schreef Maeghan het volgende:
...
Maar iets wat er net wat 'stijlvoller' uitziet, zou ik eerder kopen dan een onopvallende fles met een onopvallend etiket. De wijnwereld is ook iets conservatief, maar zelfs de bordeauxwijnen krijgen steeds meer modernere verpakkingen. En dan denk ik meer aan een strakker lettertype of een wit of zwart etiket, in plaats van gebroken wit met roodbruine krulletters.
Ah, ze zijn er wel hoor:















quote:
Natuurlijk gaat het om de inhoud, maar voor mensen die een whisky nog niet kennen is dat geen argument. Als je als whisky-'leek' in de winkel staat en je hebt de keuze uit vijf merken die je niet kent, moet je je keuze ergens op baseren en dan gaat bijv. de verpakking (maar ook de informatie op de verpakking - Highland Park doet dat bijv. wel mooi en duidelijk) ook meespelen.
Whisky is, net als wijn, een tamelijk tradioneel product. Daardoor zal een groot deel van de kopers die op zoek zijn naar een whisky ook snel genegen zijn een fles te kiezen die dat traditonele ook uitstraalt (de "saaie" flessen). Er zijn natuurlijk ook mensen die van fris en hip houden en dat gat wordt door een aantal producenten gevuld....Voor elck wat wils
  vrijdag 26 september 2008 @ 01:04:45 #56
135320 _Vulcanus_
Omni Tempo Maximalism
pi_61921962
Mooie flessen:









It is not necessary to imitate the mathematical regularity of the metronome which would give the music thus executed an icy frigidity, I even doubt whether it would be possible to maintain this rigid uniformity for more than a few bars.
Berlioz
  vrijdag 26 september 2008 @ 09:23:06 #57
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_61924266
Ha, die Clontarf-set was één van de eerste whisk(e)y's die ik ooit kocht.
Nostalgie...

Hoewel ik niet gecharmeerd ben van de strategie van Bruichladdich (ik word gek van de vele soorten whisky's van ze, die allemaal ter gelegenheid van iets 'speciaals' (??) op de markt gebracht worden...) vind ik de wijze waarop ze vrijwel steeds hun standaard type fles anders decoreren wel geinig.

En wat Pavv zegt, never judge a book by it's cover...

Ik zak zo af naar Vlissingen, lang weekendje daar doen rondom Whisky By The Sea...

Het worden sowieso drukke whisky-weken:

  • Dit weekend Whisky By the Sea in Vlissingen
  • Volgend weekend Whisky Aan Zee in IJmuiden
  • 7 Oktober is er iemand van Duncan Taylor over uit Schotland voor een nosing & tastings bij onze whisky club
  • 15 Oktober een nosing & tasting van Berry Bros & Rudd bij Cadenhead in Amsterdam onder leiding van iemand van BB & R
  • 13 November een club-nosing & tasting van een Schotse 'Mystery Guest'
  • En dan half november toch maar weer eens naar Leiden.

    Wat een stress allemaal...
  • pi_61924352
    Die laatste is echt té. Die zou ik niet eens beet durven pakken

    Maar er zitten idd wel mooie flessen bij. Nou ja, het is misschien idd waar dat whiskydrinkers zelf voor wat behoudender gaan, maar ik merk inderdaad op m'n werk dat mensen die een cadeautje zoeken wat mooiere dingen zoeken, 'want het oog wil ook wat'. En ja, als je een cadeautje geeft, wil je idd niet dat het eruit ziet als een ingepakte drol, tenzij je zeker weet dat de inhoud echt goed is en dat weten die mensen dus vaak niet. Zelfs als je ze adviseert vinden ze het eng, omdat ze volledig blind moeten varen op je advies.

    Ergens begrijp ik het ook niet helemaal van de producenten. Zelfs als je het niet te wild wilt maken, kun je het wel stijlvol maken. Bij sommige flessen heb ik echt het idee dat ze gewoon het goedkoopst mogelijke label hebben gezocht, terwijl ik denk, als je als producent trots bent op wat je maakt, wil je toch dat het er op z'n best uitziet? Je wilt je product in alle opzichten toch zo mooi mogelijk maken, denk ik dan, ook als je geen flitsende kleuren wilt gebruiken. Die fles van Tobermory is helemaal niet modern, integendeel. Er staat een jaartal groot op de fles, het kistje suggereert juist traditie, maar het ziet er wel mooi en afgewerkt uit.

    Nou goed, ik heb genoeg geleuterd over de buitenkant, ik ga naar Kunsthal Kookt.

    pavv: trust me, ik neem héle kleine slokjes. Je ruikt idd veel in whisky. Ik denk dat ik liever een whiskysnuffelaar ben dan een whiskyproever. Ik vind het altijd wél erg lekker ruiken, zelfs als ik het niet lekker vind smaken (bijv. Aberlour 10 vond ik echt too much, veel hout, veel kruiden, veel te sterk - maar hij rook lekker).
    Sanity is (not) statistical
    pi_61924808
    quote:
    Op donderdag 25 september 2008 23:37 schreef pavv het volgende:
    hmm, als het de fles met díé proefnotitie is, dan heb je niet gekozen voor een Macallan 12, maar voor de 10 jaar oude Macallan Fine Oak....en dat is wel even andere whisky.

    jij hebt deze:
    [ afbeelding ]

    en de 12 jaar oude SHERRY Macallan is deze:
    [ afbeelding ]


    [..]



    Die onderste kost een tientje meer, maar als ík een Macallan wil drinken dan moet ie wel op sherryvat hebben gelegen. De Fine Oak reeks spreekt mij in het geheel niet aan...het schijnt dat de 30 jaar oude wél te genieten is, maar voor dat geld koop ik toch echt liever een (paar) andere fles(sen)
    Ik heb nog niks betaald dus kan het nog veranderen
    Ik bedoelde inderdaad de 10 jaar. Ik heb ze zitten vergelijken (dat tientje zal me niet zoveel uitmaken) maar ik was bang dat ik m te zoet vind. Ik vind een glenlivet 12 al vrij zoet namelijk... Wat raad je me aan?
    blub blub
    pi_61925074
    Gisteren naar een slijterij geweest met het idee mezelf een nieuwe fles whiskey te kopen. Ik had een Schotse in gedachten zoals Highland Park 12 jaar oud of een zachtere Ierse zoals Tullamore Dew.

    Het assortiment was erg slecht met eigenlijk alleen maar Bourbon naast Jameson en Johnny Walker. Uiteindelijk koos ik puur op de gok en een beetje uit wanhoop een fles Glen Talloch Gold 12 jaar. (Deze had ik nog nooit geproeft)

    Daar heb ik dus spijt van. Deze Whiskey zegt me totaal niets en lijkt me eigenlijk meer geschikt om te mixen met Cola.....

    Voortaan maar weer wat meer uitgeven en wat verder zoeken naar een goeie fles!
      vrijdag 26 september 2008 @ 11:03:26 #61
    168846 Conekiller
    Synchroonzwemhooligan
    pi_61926466
    Welke bourboun hadden ze? Een Jim Beam is bijvoorbeeld toch een erg lekkere, en Jamesson was ook een imho beter keuze geweest dan die tallogh
    "Downhill Skateboarding: You will get hurt, You might get maimed, You could die, and Girls won't think you're cool."
    pi_61926865
    Alleen Jim Beam en Jack Daniel's. Al weet ik niet of de laatste officieel onder de bourbon valt.
    pi_61928115
    Heeft er iemand ervaring met Scapa Single Malt 14 y.o.?

    Op zich spreekt de omschrijving me wel aan, maar vooral m'n vriendin (chocolade, zoet, vanille) ziet 'm wel zitten!
    2011: Groezrock - Pinkpop - Hurricane - Summerfestival - Exit - Parade - Dour - Rock Werchter - Sziget - Lowlands - Laundry Day - Iceland Airwaves
    Hoppa!! Lekker zomertje!
      vrijdag 26 september 2008 @ 12:29:53 #64
    135320 _Vulcanus_
    Omni Tempo Maximalism
    pi_61928806
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 09:28 schreef Maeghan het volgende:
    Die laatste is echt té. Die zou ik niet eens beet durven pakken

    Maar er zitten idd wel mooie flessen bij. Nou ja, het is misschien idd waar dat whiskydrinkers zelf voor wat behoudender gaan, maar ik merk inderdaad op m'n werk dat mensen die een cadeautje zoeken wat mooiere dingen zoeken, 'want het oog wil ook wat'. En ja, als je een cadeautje geeft, wil je idd niet dat het eruit ziet als een ingepakte drol, tenzij je zeker weet dat de inhoud echt goed is en dat weten die mensen dus vaak niet. Zelfs als je ze adviseert vinden ze het eng, omdat ze volledig blind moeten varen op je advies.


    Vorig jaar kreeg ik van een vriendin die zich ook door de slijter had laten adviseren, een fles Longmorn 15 yr voor mijn verjaardag. Ik vond hem verschikkelijk, heb zeker de helft weg moeten spoelen met cola.

    Dit jaar kwam ze aanzetten met een fles Bruichladdich 7 yr. Ik dacht 'nou dat zal wat wezen', ik vind hem heerlijk. Wat mijn smaakbeleving betreft zelfs lekkerder dan een Caol Ila 12 yr.

    Deze vriendin had dit jaar aan de slijter er wel bij vermeld, dat ik meestal Lavagullin of Caol Ila drink.
    Dit draagt natuurlijk wel bij, aan een beter advies.

    [ Bericht 0% gewijzigd door _Vulcanus_ op 26-09-2008 20:58:25 ]
    It is not necessary to imitate the mathematical regularity of the metronome which would give the music thus executed an icy frigidity, I even doubt whether it would be possible to maintain this rigid uniformity for more than a few bars.
    Berlioz
      vrijdag 26 september 2008 @ 19:55:40 #65
    168846 Conekiller
    Synchroonzwemhooligan
    pi_61938936
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 11:15 schreef _The_General_ het volgende:
    Alleen Jim Beam en Jack Daniel's. Al weet ik niet of de laatste officieel onder de bourbon valt.
    JD is idd geen bourboun maar een whiskey.

    Maar persoonlijk vind ik bijde wel lekker, maar m'n keuze was wel zonder meer naar JB gegaan
    "Downhill Skateboarding: You will get hurt, You might get maimed, You could die, and Girls won't think you're cool."
    pi_61940143
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 12:29 schreef _Vulcanus_ het volgende:

    [..]

    Vorig jaar kreeg ik van een vriendin die zich ook door de slijter had laten adviseren, een fles Longmorn 15 yr voor mijn verjaardag. Ik vond hem verschikkelijk, heb zeker de helft weg moeten spoelen met cola.

    Dit jaar kwam ze aanzetten met een fles Bruichladdich 7 yr. Ik dacht 'nou dat zal wat wezen', ik vind hem heerlijk. Wat mijn smaakbeleving betreft zelfs lekkerder dan een Coal Ila 12 yr.

    Deze vriendin had dit jaar aan de slijter er wel bij vermeld, dat ik meestal Lavagullin of Coal Ila drink.
    Dit draagt natuurlijk wel bij, aan een beter advies.
    Klopt, meeste mensen hebben zelf geen idee wat ze zoeken, dan wordt het wel moeilijk voor mij. Maar je kunt whisky-leken er dan in ieder geval voor behoeden dat ze een fles van het huismerk of Mansion House kopen voor een whiskykenner. Ik probeer zelf altijd zo veel mogelijk dingen te adviseren die ik zelf ken, liefst zelf geroken en geproefd heb, maar anders bijv. meerdere uitgebreide tasting notes van gelezen heb, en anders wil ik nog weleens terugvallen op de kennis die ik in dit topic op doe. Ik heb hier bijv. nog nooit iemand horen roepen dat ie Highland Park slecht vindt. Misschien is het niet iedereens lievelingswhisky, maar hij valt bij de meeste mensen wel in goede aarde volgens mij, dus dat durf ik dan nog wel mee te geven, ook al heb ik hem nog nooit op. Maar ook als er beginnende whiskydrinkers komen die al een aantal whiskies kennen en vragen wat een beetje in het verlengde ligt (of wat erop lijkt als we hun merk niet hebben), dan heb ik veel aan dit topic. Dus ik ben heel blij met jullie allemaal

    Verder denk ik ook, als je een cadeautje krijgt en de whisky bevalt je niet, moet je niet te moeilijk doen. Waar ik werk mag het sowieso altijd geruild worden, als je de bon hebt krijg je zonder probleem je geld terug en als iemand de fles openmaakt en hij vindt het niks, is ie in ieder geval weer een ervaring rijker. Af en toe wat nieuws proeven is ook wel gezond, vind ik. Ik bedoel, vijfentwintig euro of zo is best wel veel geld, maar je ligt er ook niet van wakker, het is allemaal niet van levensbelang (de meeste mensen geven bij ons niet veel meer uit dan dat). Dat moet ik mezelf ook voorhouden, anders krijg ik het heel benauwd als ik mensen 'blind' moet adviseren.

    Maar goed, daarom ga ik dus ook naar het whiskyfestival in Leiden, om gewoon alle grote merken goed op een rijtje te krijgen in m'n hoofd. Als ik iets eenmaal geroken en geproefd heb, vergeet ik de smaak nooit meer, dus ik denk dat ik me daarna wel veel zelfverzekerder ga voelen als ik weer vragen krijg.
    Sanity is (not) statistical
    pi_61940285
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 11:15 schreef _The_General_ het volgende:
    Alleen Jim Beam en Jack Daniel's. Al weet ik niet of de laatste officieel onder de bourbon valt.
    Het is een Tennessee whiskey, ook van mais, maar met een speciale filtering.
    Sanity is (not) statistical
      vrijdag 26 september 2008 @ 21:26:52 #68
    135320 _Vulcanus_
    Omni Tempo Maximalism
    pi_61941258
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 20:46 schreef Maeghan het volgende:

    [..]

    Klopt, meeste mensen hebben zelf geen idee wat ze zoeken, dan wordt het wel moeilijk voor mij. Maar je kunt whisky-leken er dan in ieder geval voor behoeden dat ze een fles van het huismerk of Mansion House kopen voor een whiskykenner. Ik probeer zelf altijd zo veel mogelijk dingen te adviseren die ik zelf ken, liefst zelf geroken en geproefd heb, maar anders bijv. meerdere uitgebreide tasting notes van gelezen heb, en anders wil ik nog weleens terugvallen op de kennis die ik in dit topic op doe. Ik heb hier bijv. nog nooit iemand horen roepen dat ie Highland Park slecht vindt. Misschien is het niet iedereens lievelingswhisky, maar hij valt bij de meeste mensen wel in goede aarde volgens mij, dus dat durf ik dan nog wel mee te geven, ook al heb ik hem nog nooit op. Maar ook als er beginnende whiskydrinkers komen die al een aantal whiskies kennen en vragen wat een beetje in het verlengde ligt (of wat erop lijkt als we hun merk niet hebben), dan heb ik veel aan dit topic. Dus ik ben heel blij met jullie allemaal

    Verder denk ik ook, als je een cadeautje krijgt en de whisky bevalt je niet, moet je niet te moeilijk doen. Waar ik werk mag het sowieso altijd geruild worden, als je de bon hebt krijg je zonder probleem je geld terug en als iemand de fles openmaakt en hij vindt het niks, is ie in ieder geval weer een ervaring rijker. Af en toe wat nieuws proeven is ook wel gezond, vind ik. Ik bedoel, vijfentwintig euro of zo is best wel veel geld, maar je ligt er ook niet van wakker, het is allemaal niet van levensbelang (de meeste mensen geven bij ons niet veel meer uit dan dat). Dat moet ik mezelf ook voorhouden, anders krijg ik het heel benauwd als ik mensen 'blind' moet adviseren.

    Maar goed, daarom ga ik dus ook naar het whiskyfestival in Leiden, om gewoon alle grote merken goed op een rijtje te krijgen in m'n hoofd. Als ik iets eenmaal geroken en geproefd heb, vergeet ik de smaak nooit meer, dus ik denk dat ik me daarna wel veel zelfverzekerder ga voelen als ik weer vragen krijg.
    Door dit topic ben ik 2 jaar geleden mijzelf ook wat meer gaan verdiepen in whisky.
    Ben absoluut nog geen expert zoals sommige hier, maar mijn smaak wat betreft whisky is een stuk beter ontwikkeld nu. Het is echter best wel een dure hobby, afgelopen 2 jaar zeker 40 flessen leeggedronken. Elke keer dat je naar de slijter gaat, wil je toch net weer een iets oudere (betere whisky), en dan afvinken in de spectrum whisky almanak van Offringa / De Koning. Zal binnenkort eens een lijstje posten van mijn persoonlijke top 5.

    *Ben op dit moment een Glengoyne 10 y aan het drinken, zacht fruitig.

    It is not necessary to imitate the mathematical regularity of the metronome which would give the music thus executed an icy frigidity, I even doubt whether it would be possible to maintain this rigid uniformity for more than a few bars.
    Berlioz
    pi_61941529
    Herkenbaar. Ik heb het dan niet zo zeer met whisky, maar ik heb dus sinds ik bij Dirck III werk (eind mei) alleen al in m'n eigen filiaal en alleen met pin/creditcard al 400 euro aan drank uitgegeven (ok, ongeveer een kwart aan cadeaus denk ik, maar toch). Er zijn zoveel lekkere dingen, bijzondere likeuren, mooie wijnen, lekkere speciaalbieren, ik blijf gewoon bezig. Helaas zijn we niet zo rijk, dus iedere fles gaat ten koste van het broodbeleg maar ik kan het gewoon niet laten. Je bent drankengek of je bent het niet. Ik ben ook al (veel te) lang bezig met m'n cursus slijtersvak, maar ik pluis alles helemaal uit. Zoek dingen op op internet, proef vanalles, ondervraag iedereen die het drinkt over wat ze ervan vinden...
    Sanity is (not) statistical
      vrijdag 26 september 2008 @ 22:42:04 #70
    128548 pavv
    The computer says NO
    pi_61943252
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 10:01 schreef _The_General_ het volgende:
    ...
    Het assortiment was erg slecht met eigenlijk alleen maar Bourbon naast Jameson en Johnny Walker. Uiteindelijk koos ik puur op de gok en een beetje uit wanhoop een fles Glen Talloch Gold 12 jaar. (Deze had ik nog nooit geproeft)
    Ai!
    quote:
    Daar heb ik dus spijt van. Deze Whiskey zegt me totaal niets en lijkt me eigenlijk meer geschikt om te mixen met Cola.....
    Dat is zelfs zonde van de cola....en gek genoeg is Glen Talloch zo'n beetje de best verkochte "whisky" van Nederland. Veel voor weinig....1 of anderhalve liter voor <20 euro .....alleen nuttig voor de mensen die er veel van nodig hebben om dronken te worden ...helaas
    quote:
    Voortaan maar weer wat meer uitgeven en wat verder zoeken naar een goeie fles!
    goed plan ! En nooit meer naar díé slijter.
      vrijdag 26 september 2008 @ 23:11:32 #71
    135320 _Vulcanus_
    Omni Tempo Maximalism
    pi_61943935
    Heb weleens een fles Aberlour 10 yr gevonden voor 19,95 euro. In de prijsklasse onder de 20 euro zeker een aanrader.

    Maar smaken verschillen,ook weleens een fles Oban gekocht, vond ik niet lekker.
    It is not necessary to imitate the mathematical regularity of the metronome which would give the music thus executed an icy frigidity, I even doubt whether it would be possible to maintain this rigid uniformity for more than a few bars.
    Berlioz
    pi_61944228
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 21:26 schreef _Vulcanus_ het volgende:

    [..]

    afgelopen 2 jaar zeker 40 flessen leeggedronken.
    even rekenen: dat zijn
    -20 flessen per jaar
    -0,38 flessen per week

    uitgaande van 0,7 liter en 40 mL per glas zitten er dus 18 glazen in een fles
    Dat zijn dus 7 glazen per week
    Das 1 glas per dag

    sorry ik kon het niet laten
    blub blub
    pi_61944249
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 09:50 schreef nielsgeode het volgende:

    [..]

    Ik heb nog niks betaald dus kan het nog veranderen
    Ik bedoelde inderdaad de 10 jaar. Ik heb ze zitten vergelijken (dat tientje zal me niet zoveel uitmaken) maar ik was bang dat ik m te zoet vind. Ik vind een glenlivet 12 al vrij zoet namelijk... Wat raad je me aan?
    Iemand nog ideeen hierover? Ik zoek wat nieuws met als smaak iets richting talisker / glenlivet. Beetje rokerig, beetje vanille, beetje fruit, lekker zacht en mild

    Iets heel anders dan Macallan vind ik ook prima
    Wie roept er wat?
    blub blub
    pi_61944496
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 22:42 schreef pavv het volgende:

    [..]

    Ai!
    [..]

    Dat is zelfs zonde van de cola....en gek genoeg is Glen Talloch zo'n beetje de best verkochte "whisky" van Nederland. Veel voor weinig....1 of anderhalve liter voor <20 euro .....alleen nuttig voor de mensen die er veel van nodig hebben om dronken te worden ...helaas
    Maar da's geen Gold 12 yaar. Glen Talloch is idd de meest verkochte whisky in NL, 1 op de 5 flessen die verkocht wordt is Glen Talloch. Maar goed, dat zijn vaak mensen die JW Red of als je mazzel hebt Black label kopen als ze zichzelf een keer écht willen verwennen. Of het zijn vaak gewoon mensen die iedere dag zo'n fles komen halen en voor de prijsklasse schijnt ie niet slecht te zijn, heb ik begrepen. Maar goed, ik ehb het nooit op en ik zit er niet echt op te wachten ook.
    Sanity is (not) statistical
      vrijdag 26 september 2008 @ 23:50:50 #75
    135320 _Vulcanus_
    Omni Tempo Maximalism
    pi_61944662
    quote:
    Op vrijdag 26 september 2008 23:28 schreef nielsgeode het volgende:

    [..]

    even rekenen: dat zijn
    -20 flessen per jaar
    -0,38 flessen per week

    uitgaande van 0,7 liter en 40 mL per glas zitten er dus 18 glazen in een fles
    Dat zijn dus 7 glazen per week
    Das 1 glas per dag

    sorry ik kon het niet laten
    Ben vandaag al met mijn 3e glas bezig...
    It is not necessary to imitate the mathematical regularity of the metronome which would give the music thus executed an icy frigidity, I even doubt whether it would be possible to maintain this rigid uniformity for more than a few bars.
    Berlioz
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')