Moet het een snel gerecht zijn?quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:03 schreef qu63 het volgende:
[..]
Gaat het met boter niet sneller?
[..]
qua ingrediënten is alles wel te halen, alleen heb ik hier niet van die speciaalzaken in de buurt
En wat er verder in de keuken staat weet ik niet, ik ga koken bij een vriendin van me Alleen die heeft niet zo'n heel grote keuken en apparatuur enzo..
Neuh, mag best wel wat tijd kosten. Ik kan natuurlijk al wel wat voorbereiden thuisquote:
Hmz, das wel langquote:Op vrijdag 12 september 2008 17:13 schreef Doffy het volgende:
Als ik tijd heb en ik wil een lekker klassiek italiaanse pasta maken, dan maak ik bolognese saus. En de pasta er zelf bij, maar als je geen pastamolen hebt, is dat lastig. Dan is 'verse pasta' van de appie overigens best een aardige optie. Maar wel duur. Goeie bolognese kost je echter 3 a 4 uur.
sounds goodquote:Als het écht snel moet, maak ik meestal spaghetti carbonara, maar dan zoals het hoort. Dus zonder room. Binnen 8 minuten klaar (als je pasta tenminste zo snel kookt ).
Ik geloof dat die er wel is, maar er moeten 3 mensen van eten, en volgens mij is die oven niet zo heel groot..quote:Altijd leuk als je een oven hebt, en goeie bloem: zelf pizza'tjes maken. Veel lekkerder dan welke pizza ook.
Geen idee wanneer een vis 'goed' is Maar klinkt ook goedquote:Ook leuk, als je goeie vis kunt krijgen: eenvoudige vis op zn italiaans. Tong ofzo, met botersaus, citroen en rucola. Piepertje erbij, prima.
hoe/wat is alla milanese? kaas is niet mijn favo, maar paddestoeltjes kunnen dan weer wel . En wijn komt er natuurlijk ook bijquote:Of natuurlijk italiaanse risotto, klassiek alla milanese bijvoorbeeld, of met kaas, of in het huidige depri weer, met paddestoelen. Goed glas rode wijn erbij
Daar heb je toch een slager voor Om dat kalfje af te maken?quote:Of, als je het over je hart kunt verkrijgen om er een kalfje voor af te maken ( ), kalfsoester op z'n romeins (saltimbocca alla romana). Erg prettig.
quote:Komt er iets in de buurt?
Zeg t maarquote:Op vrijdag 12 september 2008 17:20 schreef qu63 het volgende:
sounds good
Dan bak je er drie achter elkaar en deel je ze in 3'enquote:Ik geloof dat die er wel is, maar er moeten 3 mensen van eten, en volgens mij is die oven niet zo heel groot..
Nah supermarktvis is meestal niet echt geweldig. Volgende keerquote:Geen idee wanneer een vis 'goed' is Maar klinkt ook goed
Er zijn twee varianten: één met kippenbouillon, saffraan en parmezaamse kaas, en één met runderschenkel (dus beenmerg!) en saffraan en parmezaan. Die met kip is 't makkelijkstquote:hoe/wat is alla milanese?
Met wat gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini), best lekker. Kan je evt nog klein beetje pancette doorheen doen. En zachte rode of stevige witte wijn erbij. Iig witte wijn om door de risotto te doenquote:kaas is niet mijn favo, maar paddestoeltjes kunnen dan weer wel . En wijn komt er natuurlijk ook bij
't blijft zieligquote:Daar heb je toch een slager voor Om dat kalfje af te maken?
Wat wordt 't?quote:Ik krijg er iig al honger van
Zeker ook een optie. Maar ik vind t wel lastig om 't écht lekker te krijgen.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:35 schreef SingleCoil het volgende:
Of ossobucco, niet echt moeilijk, wél echt lekker...
zoals bij veel iltaliaanse recepten is de kwaliteit van je basismateriaal essentieel. Dus altijd kalfsschenkels van de keurslager, liefst van een scharrelslager, mooi blank vlees moet je hebben, met voldoende vet eraan. En langzaam sudderen, ik neem daar altijd een uur of twee voor, het vlees moet een beetje carameliseren en zo uit zichzelf wat extra zoetheid krijgen. En dan de gremolata: die heb ik uit een potje dat je in Duitsland bij de Aldi kunt kopen en die is erg lekker (maar jammer genoeg net weer op), maar vers maken is ook niet moeilijk.quote:Op vrijdag 12 september 2008 17:40 schreef Doffy het volgende:
[..]
Zeker ook een optie. Maar ik vind t wel lastig om 't écht lekker te krijgen.
Tuurlijk niet, dat doen vrouwen niet.quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:20 schreef SingleCoil het volgende:
je poept zeker te vaak
Oh. Nou, dan zou ik dat maar eens aan ze doorgeven.quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:22 schreef Alicey het volgende:
[..]
Tuurlijk niet, dat doen vrouwen niet.
Ga ik ook wel weer doen denk ik.. Ligt volgens mij gewoon aan Schiedam, ze hebben me ook al vrolijk dubbel aangeslagen dit jaar.quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
Oh. Nou, dan zou ik dat maar eens aan ze doorgeven.
Das idd ook een optiequote:Op vrijdag 12 september 2008 17:37 schreef Doffy het volgende:
Dan bak je er drie achter elkaar en deel je ze in 3'en
Wij zijn hier thuis niet echt viseters, op af en toe een zalm ofzo na. En die komt eigenlijk altijd uit de super. Maar er zijn hier genoeg viszaken en marktdagen, dus aan goede vis is wel te komenquote:Nah supermarktvis is meestal niet echt geweldig. Volgende keer
onthouden wequote:Er zijn twee varianten: één met kippenbouillon, saffraan en parmezaamse kaas, en één met runderschenkel (dus beenmerg!) en saffraan en parmezaan. Die met kip is 't makkelijkst
Met wat gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini), best lekker. Kan je evt nog klein beetje pancette doorheen doen. En zachte rode of stevige witte wijn erbij. Iig witte wijn om door de risotto te doen
Ach, t beest is toch al dood, laten we er dan maar van genieten!quote:'t blijft zielig
Kalfquote:Wat wordt 't?
Kalf met parmaham, salie en boter/witte wijnsaus. Lekker!quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:35 schreef qu63 het volgende:
[..]
Das idd ook een optie
[..]
Wij zijn hier thuis niet echt viseters, op af en toe een zalm ofzo na. En die komt eigenlijk altijd uit de super. Maar er zijn hier genoeg viszaken en marktdagen, dus aan goede vis is wel te komen
[..]
onthouden we
[..]
Ach, t beest is toch al dood, laten we er dan maar van genieten!
[..]
Kalf
Als t wat anders wordt weet ik je ook nog wel te vinden De datum voor het diner staat toch nog niet
Daar is dat beestje nou eenmaal voor gebouwd/gemaaktquote:Op vrijdag 12 september 2008 18:48 schreef Doffy het volgende:
[..]
Kalf met parmaham, salie en boter/witte wijnsaus. Lekker!
Maar 't blijft zielig voor 't schattige kalfje
[ afbeelding ]
Nee, want daar gaan anderen zich toch aan ergeren, en nu heb ik meer te eten. Anders moest ik dat nog met zijn kids delenquote:Op vrijdag 12 september 2008 18:52 schreef Reya het volgende:
Het is pas zielig voor al die kinderen die je weigert te verwekken.
Nietes. Kalfjes zijn er om schattig te zijnquote:Op vrijdag 12 september 2008 18:54 schreef qu63 het volgende:
Daar is dat beestje nou eenmaal voor gebouwd/gemaakt
Nou vooruitquote:Heb je ook nog een receptje ervoor?
Parmaham is heerlijke ham uit Parmaquote:Op vrijdag 12 september 2008 19:16 schreef VonHinten het volgende:
Parmaham is hopelijk droge ham?
Ja. Het kan natuurlijk ook met natte ham, en dan met bijv. asperges in plaats van kalfslapjes, en dan de ham aan de buitenkant in plaats vanaan de binnenkant. Maar dat is wel iets anders natuurlijk.quote:Op vrijdag 12 september 2008 19:16 schreef VonHinten het volgende:
Parmaham is hopelijk droge ham?
Thanks!quote:Op vrijdag 12 september 2008 19:07 schreef Doffy het volgende:
[..]
Nietes. Kalfjes zijn er om schattig te zijn
[..]
Nou vooruit
Neem (voor x personen):
x kalfslapjes - als ze niet mooi plat zijn, of ongelijkmatig, even platwalsen met bijv een deegroller
x dunne plakjes parmaham van goede kwaliteit
x blaadjes salie
lekkere italiaanse droge witte wijn
leg op het kalfslapje een blaadje salie, en daaroverheen een plakje ham. Rol ze op, haal kort door de bloem met wat peper en zout, en prik dicht met een prikkertje. Bak ze in boter (!, geen olie, en geen vieze margarine ofzo. Boter. Dus. Roomboter, ofzo! ).
Verhit tegelijkertijd ongeveer een glaasje wijn in een pannetje. Als de lapjes rondom lichtbruin kleuren, giet dan de warme wijn over de lapjes heen. Bak nog een minuutje ofzo op redelijk hoog vuur verder.
Haal de lapjes uit de pan, en maak een saus met dat wat in de pan zit, door er een beetje water en een paar klontjes koude boter stuk voor stuk in te laten smelten. Goed roeren, schraap evt stukjes vlees los, en giet dit over de lapjes.
Serveer hoe je wilt, met bijv. wat aardappels met (niet teveel) rozemarijn, een salade met aubergine en groene olijven, of iets dergelijks. Schenk er de wijn bij.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |