Dat is een lekker biertje jaquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 21:08 schreef veldmuis het volgende:
Tip: Gulden Draak.
Je kunt er bijna niet doorheen kijken zo donker, maar het is erg lekker. Meegepakt om z'n leuke flesje (wit), en het was een goeie keus!
klopt. alleen moet je dan bellen, afspraak maken en een uur/2 uur in een file rond westvleteren overleven.quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 11:48 schreef ColdFeet het volgende:
De prijs van Westvleteren valt best mee als je bij Sint-Sixtus een krat weet te bemachtigen, zeg. Moeten ze wel weer een lading aanbieden.
Wel schattig, de winst van het bier wordt gebruikt om minderbedeelden te steunen.
Dat is wel een flinke winstmarge dan Of zou dat m in de kilometers zitten? En eigenlijk mag dat dus niet, doorverkopen.quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 14:10 schreef blessed19 het volgende:
In Groningen heb ik een slijterij gevonden die ze voor 7,95 per stuk verkoopt, alleen wel 1 de man. gelukkig heeft mijn zus er eentje meegenomen als cadeautje. in maart ga ik hem nuttigen! ben erg benieuwd!
haal dan ook eentje voor mij!quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 14:16 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat is wel een flinke winstmarge dan Of zou dat m in de kilometers zitten? En eigenlijk mag dat dus niet, doorverkopen.
Ik geloof dat mijn vent binnenkort een poging wil wagen met een vriend, om er een krat te pakken te krijgen.
Dat zouden dan inderdaad 24 verjaardagskadootjes worden, denk ik Je gaat ook weer niet in je eentje zo'n krat leegtankenquote:
pff, alleen de gedachte al...quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 15:01 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat zouden dan inderdaad 24 verjaardagskadootjes worden, denk ik Je gaat ook weer niet in je eentje zo'n krat leegtanken
Oud Beersel, die waren toch gestopt?? Als je een oude gueuze van ze hebt: dat is het echte spul!! Als je niet bekend bent met gueuze is het misschien even wennen, maar top!!quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 11:34 schreef Thracier het volgende:
Gisteren bij een bierwinkel in Amsterdam, damn die hadden veel! Ook volop Westvleteren 12, ongeprijsd weliswaar, die bij navraag 9,60 bleek te kosten. Die heb ik toch maar laten staan . Wel o.a. een Rodenbach grand cru en een oude geuze van Oud Beersel meegenomen. Iemand bekend met de laatste??
De aanwijzingen voor de juiste temperatuur staan op het flesje. Dat is vrijwel altijd gekoeld. Maar pas op dat je niet té koud zet, dat is niet lekkerquote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
Als je het te koud drinkt proef en ruik je gewoon heel veel smaken niet, en bij een Rochefort 10 is dat erg veel wat je dan mist.quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
wat ook handig is: naar de datum kijken. daar moet je 6/7 manden erbij tellen en dan heb je pas imo de lekkerste rochefort!quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
6 maanden over datum bedoel je dus?quote:Op maandag 20 oktober 2008 06:10 schreef blessed19 het volgende:
[..]
wat ook handig is: naar de datum kijken. daar moet je 6/7 manden erbij tellen en dan heb je pas imo de lekkerste rochefort!
na het sluiten van de fles.quote:Op maandag 20 oktober 2008 18:52 schreef veldmuis het volgende:
[..]
6 maanden over datum bedoel je dus?
Zoals hierboven al staat: koelkastkoud doet afbreuk aan smaak en geur. De aanbevolen temperatuur op het flesje Rochefort 10 dat ik hier heb is 12-14 gr.C. Kan wel ongeveer kloppen. Het zal niet aankomen op een graad meer of minder, dus bewaren in de koelkast en dan een klein half uurtje voor gebruik eruit volstaat voor mij. Dat doe ik btw bij alle dubbels en tripels en het bevalt me prima.quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
Waar ben je in Maastricht gaan borrelen? De Falstaff en Take One zijn aan te raden voor de bierliefhebbers.quote:Op dinsdag 21 oktober 2008 15:39 schreef Nembrionic het volgende:
Gisteren een excursie vanuit de kroeg gehad naar de brouwerij van Gulpener en daarna naar Maastricht geweest. Lekker gebierd en heeeel erg lekker tapas gegeten.
Take One dusquote:Op dinsdag 21 oktober 2008 17:38 schreef Mr.Adams het volgende:
[..]
Waar ben je in Maastricht gaan borrelen? De Falstaff en Take One zijn aan te raden voor de bierliefhebbers.
Gulpener Herfstbockquote:Op dinsdag 21 oktober 2008 15:39 schreef Nembrionic het volgende:
Gisteren een excursie vanuit de kroeg gehad naar de brouwerij van Gulpener en daarna naar Maastricht geweest.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |