ik heb hier nog een fles Boon geuze uit 1998 liggen, was een beetje onder alle flessen verdwenenquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:35 schreef veldmuis het volgende:
Tnx.
Rochefort 10 heb ik trouwens niet kunnen bemachtigen, ze hadden alleen 6 - de 8 en 10-vakken waren leeg .
Maar de boodschap is duidelijk: een half jaar wachten doet veel goeds.
Klopt, het brouwen van de Rochefort 10 is inderdaad tijdelijk gestopt. Waarom dat is mag joost weten, maar ik baal er ook goed van!quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:35 schreef veldmuis het volgende:
Tnx.
Rochefort 10 heb ik trouwens niet kunnen bemachtigen, ze hadden alleen 6 - de 8 en 10-vakken waren leeg .
Maar de boodschap is duidelijk: een half jaar wachten doet veel goeds.
Ik ben benieuwd.Hij zal waarschijnlijk vrij meuig en stoffig smaken. (te lang bewaren is namelijk ook niet goed )quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:25 schreef Againzender het volgende:
[..]
ik heb hier nog een fles Boon geuze uit 1998 liggen, was een beetje onder alle flessen verdwenen
Dat is ook de reden waarom onervaren whisky-drinkers er liever ijs bij hebben. Dan proef je hem niet zo goedquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:52 schreef blessed19 het volgende:. Trouwens, als je hem drinkt, probeer dan eens een kouwe en daarna een ''lauwe'' te drinken. Je zult merken dat de lauwere meer smaak heeft. Dit komt doordat hoe kouder een drank is, des te minder je smaakpapillen worden geactiveerd. Standaard drink ik mijn tripels op keukentemperatuur (denk 16 graden) en in cafe's vraag ik om ongekoelde tripels
Dat "kouder heeft minder smaak" geldt voor vrijwel alles, ook etenquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:52 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Klopt, het brouwen van de Rochefort 10 is inderdaad tijdelijk gestopt. Waarom dat is mag joost weten, maar ik baal er ook goed van!
Trouwens: Een andere aanrader is de Tripel Karmeliet. Ergens eens laten vertellen dat hij dit jaar verkozen is als beste biertje van 2008. Trouwens, als je hem drinkt, probeer dan eens een kouwe en daarna een ''lauwe'' te drinken. Je zult merken dat de lauwere meer smaak heeft. Dit komt doordat hoe kouder een drank is, des te minder je smaakpapillen worden geactiveerd. Standaard drink ik mijn tripels op keukentemperatuur (denk 16 graden) en in cafe's vraag ik om ongekoelde tripels
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 13:04 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat "kouder heeft minder smaak" geldt voor vrijwel alles, ook eten
Maar een lauwe Karmeliet vind ik persoonlijk niet te drinken
Drinken op de juiste temperatuurquote:
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 13:12 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Drinken op de juiste temperatuur
Dat dus.quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 14:52 schreef veldmuis het volgende:
Ik koel tripels ook altijd stevig, vooral omdat ik er best lang mee doe. Anders zijn ze op het eind helemaal lauw .
Nee, lauw VINDT jij lekkerder.quote:
Ik ruik een bier-meet. 5 gedadigden die ieder 2 soorten bier meeneemt.quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 15:13 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, lauw VINDT jij lekkerder.
En kinderen in Afrika hebben honger, jij niet. Etc etc
Gek..ik las "biermeet", niet "tripelmeet"quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 16:49 schreef veldmuis het volgende:
Idee is zeker leuk, alleen ik vind het zonde om 2 tripels achter elkaar te drinken, vooral die +10% dingen. M'n smaak is dan echt niet meer zo helder.
En dan met je eigen bier aan komen zetten!quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:02 schreef blessed19 het volgende:
Mocht de groep werkelijke gegadigden groter zijn, dan is een uitval naar een cafe op een nader te bepalen plek een optie.
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:21 schreef veldmuis het volgende:
[..]
En dan met je eigen bier aan komen zetten!
quote:
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:57 schreef blessed19 het volgende:
[..]
maar ik ben wel erg benieuwd naar je brouwsel! Heb je al een paar proefflesjes?
<- insert biertje hier
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |