quote:Op vrijdag 5 september 2008 00:36 schreef Biogarde het volgende:
En snij die rommel met handschoenen aan
Pepers snijden + snikkel bij het plassen:
Kreeg die rommel dus in me oog 2 uur na ik het gemaakt heb, denk wel 10 keer handen gewassen. Sta me te wassen onder de douche en me oog brand!!!!! was niet leukquote:Op vrijdag 5 september 2008 00:36 schreef Biogarde het volgende:
En snij die rommel met handschoenen aan
Pepers snijden + snikkel bij het plassen:
En dan gaan wrijven omdat het steektquote:Op vrijdag 5 september 2008 00:36 schreef Biogarde het volgende:
En snij die rommel met handschoenen aan
Pepers snijden + snikkel bij het plassen:
Thanx voor de tip, echt iets wat mij zou kunnen overkomenquote:Op vrijdag 5 september 2008 00:36 schreef Biogarde het volgende:
En snij die rommel met handschoenen aan
Pepers snijden + snikkel bij het plassen:
aanstellersquote:Op vrijdag 5 september 2008 00:36 schreef Biogarde het volgende:
En snij die rommel met handschoenen aan
Pepers snijden + snikkel bij het plassen:
Been there...quote:Op vrijdag 5 september 2008 00:36 schreef Biogarde het volgende:
En snij die rommel met handschoenen aan
Pepers snijden + snikkel bij het plassen:
Ik moet zeggen, ik ben benieuwd hoe je eten gesmaakt heeft.quote:Op vrijdag 5 september 2008 00:30 schreef Missy-Q het volgende:
Iemand hier wat meer informatie over de gele peper? Enigste waar googelen mij aan hielp was dat het duidelijk werd dat het dingetje uit suriname komt. Ik had vandaag gerecht gemaakt en bij de toko gevraagd om peper, hij had alleen gele gepakt, ik dacht.. ach ook leuk Maar tijdens het eten kreeg iedereen hier (5 mensen) last van loopneus en door die peper, begon bij mij namelijk al toen ik hem stond te snijden.
Normaal met rode pepertjes doe ik er 2, dus had van deze ook 2 gedaan. Dat was behoorlijk scherp ja Heb er gisteren nog eens meegekookt en bij het snijden begon het alweerquote:Op vrijdag 5 september 2008 22:17 schreef ThunderBitch het volgende:
[..]
Ik moet zeggen, ik ben benieuwd hoe je eten gesmaakt heeft.
Iedereen nog in goede gezondheid? Geen rauwe kringspier? en anders komt het nog wel.
Als ik het zo hoor, was het een goeie. Sommige van die pepers zijn te vroeg geplukt en dan zijn ze minder scherp, maar dat ruik je meestal al.
Bij zo'n heftige uitwerking vermoed ik dat hij errug peper was.
Ben benieuwd hoe jij dat dan gedaan hebt? (mbt een snikkel ).quote:
Veel peper gebruiken werkt verslavend dus gewoon blijven doenquote:Op zaterdag 6 september 2008 13:23 schreef Juup© het volgende:
[..]
Ben benieuwd hoe jij dat dan gedaan hebt? (mbt een snikkel ).
Maar ontopic nu. De madame Jeanette is heeeerlijk om gerechten mee op "smaak" te brengen, Helaas houdt mijn vrouw niet zo van heet eten Toen wij elkaar net kenden heb ik voor haar Hete Kip gemaakt, het gerecht was niet zo geslaagd voor haar omdat het zo heet was dat tong en lippen gelijk verdoofd werden bij het eten Ik moest toegeven dat het iets heter was uitgevallen dan ik bedoeld had,maar ik vond het wel heerlijk
Nou, respect hoor.quote:Op zaterdag 6 september 2008 13:00 schreef Missy-Q het volgende:
[..]
Normaal met rode pepertjes doe ik er 2, dus had van deze ook 2 gedaan. Dat was behoorlijk scherp ja Heb er gisteren nog eens meegekookt en bij het snijden begon het alweer
Hij leek het meeste op die van het 2 plaatje. maar dan geel. Pitjes haal ik er altijd uitquote:Op zaterdag 6 september 2008 18:27 schreef ThunderBitch het volgende:
[..]
Nou, respect hoor.
[ afbeelding ]
Eentje is al meer dan zat, als ik het zo hoor, was hij heet genoeg, als je hem al goed ruikt bij het snijden.
Deze hieronder zijn nog heter van smaak [ afbeelding ]
Bedoel je deze pepers, de chili's die je al eerder gebruikt hebt? [ afbeelding ]
Die zijn lang niet zo heet.
Misschien weet je het al, maar in de pitjes zit het echte peperige. Als de die weglaat, heb je toch die lekkere smaak van de madame jeanette, zonder dat het erg heet is. Als het MOET, kun je altijd nog een paar pitjes toevoegen.
Een tip misschien. Kook de peper in z'n geheel mee, zorg dat hij niet kapot gaat, en op het laatst kun je hem kapot maken, waardoor je wat van het sap dat erin erbij krijgt. Haal dan de peper wel uit de pan.
Ik vind je stoer hoor.
Oh, je haalt de pitjes eruit. Ik dacht al, mijn God.quote:Op zaterdag 6 september 2008 18:39 schreef Missy-Q het volgende:
[..]
Hij leek het meeste op die van het 2 plaatje. maar dan geel. Pitjes haal ik er altijd uit
ze lijken er wel verdacht veel op ja die adjoema's dus. Maar dat zijn dus geen surinaamse pepers? Heb ze bij vietnamese toko gehaald. Ik wil weten wat ik op heb hahahquote:Op zaterdag 6 september 2008 23:23 schreef ThunderBitch het volgende:
[..]
Oh, je haalt de pitjes eruit. Ik dacht al, mijn God.
Het kan een adjoema (ajuma en andere schrijfwijzen) zijn geweest, deze twee lijken een beetje op elkaar.
Kijk op deze site, daar zie je de verschillen een beetje.
http://www.adjoema.net/adjoema/
Succes!
Jawel het is wel een Surinaamse peper, het is echter zelfs:quote:Op zondag 7 september 2008 00:34 schreef Missy-Q het volgende:
[..]
ze lijken er wel verdacht veel op ja die adjoema's dus. Maar dat zijn dus geen surinaamse pepers? Heb ze bij vietnamese toko gehaald. Ik wil weten wat ik op heb hahah
sterker dan de madame jeanette.quote:De adjoema peper – de atoombom onder de pepers. Deze peper kent een zeer hoog peperinegehalte. Deze peper krijgt de schuld van een groot aantal menselijke kwalen – haaruitval, maagperforatie, branderige ontlasting. De adjoema wordt door de medici in Suriname ontraden en verschillende mensen pleiten zelfs voor een verbod van overheidswege.
tis maar goed dus dat ik er 2 in heb gedaan en niet meer haha. Ze smaakte wel heel lekker, ze hebben meer smaak dan de rode peper. Ga ze zeker nog een keer gebruiken, maar dan iets minder ervanquote:Op zondag 7 september 2008 02:23 schreef ShinobizWinter het volgende:
[..]
Jawel het is wel een Surinaamse peper, het is echter zelfs:
[..]
sterker dan de madame jeanette.
Ik ben geboren in Suriname, van hindoestaanse afkomst. Wij worden van kleins af aan getraind op deze pepertjes. Echt heerlijk!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |