abonnement Unibet Coolblue
pi_61270966




Eerste overwinning is binnen, hoera.
quote:
sc Heerenveen start met zege op Volendam
sc Heerenveen heeft de eerste zege van het seizoen binnen. De formatie van trainer Trond Sollied won aan de boorden van het IJsselmeer met 2-3. Het Friese spel was zoals Sollied al voorspeld had, nog niet sprankelend, maar het was voldoende om de Volendammers af te troeven. De gasten mochten bovendien doelman Brian Vandenbussche dankbaar zijn, want hij hield in de slotfase met een magnifieke redding Tuyp van scoren af. Meteen daarna zorgde Pranjic voor de beslissing.

sc Heerenveen begon in Volendam verrassend genoeg niet met Kopic, maar met Henrico Drost in het hart van de Friese defensie. Voorin kreeg Elyounoussi de voorkeur boven Paulo Henrique. De gasten hadden het in het eerste halve uur moeilijk tegen de promovendus. Sollied had vantevoren gewaarschuwd voor het enthousiasme waarmee Volendam de strijd zou aangaan en kreeg gelijk.

Volendam begon beter aan het duel. De thuisclub oogde gretiger, won de beslissende duels en was het meest dreigend. Vandenbussche moest twee maal handelend optreden. De doelman ranselde knap een vrije trap van Valenta buiten de palen en hield met enige moeite een lastige stuiterbal van Van Zaanen tegen.

De Friese defensie oogde vooral kwetsbaar bij lange ballen. Volendam was met de snelheid van Van Zaanen en Platje voortdurend dreigend. Na een kleine dertig minuten was de Volendamse storm enigszins uitgeraasd. sc Heerenveen kreeg meer controle over de wedstrijd en combineerde makkelijker dan de promovendus.

Sc Heerenveen domineerde het laatste kwartier van de eerste helft en dat was voldoende om met een 0-1 voorsprong te gaan rusten. Het doelpunt van Grindheim, zijn eerste in Friese dienst, kwam uit niets. De Noor draaide na ingooi van Janmaat goed bij zijn tegenstander weg en liet de bal met zijn ‘zwakke’ linkerbeen vanaf zeker 25 meter in de kruising verdwijnen.

De eerste mogelijkheid na rust was voor sc Heerenveen. Doelman Verhoeven kon de kopbal van de Noor over de lat tikken. De goalie moest even later opnieuw aan de bak bij een poging van afstand van de mee opgekomen Breuer. Aan de andere kant was Janmaat de snelle Van Zaanen kwijt, maar zijn lage voorzet was een prooi voor Vandenbussche.

Het was ook meteen de laatste actie van Janmaat. De nieuweling van sc Heerenveen verdween met liesklachten naar de kant en werd vervangen door Svec. Ook Volendam wisselde en bracht Lopes voor de moegestreden Platje. Volendam kwam vlak na de wissel op gelijke hoogte. Jack Tuyp werd bij een verre inworp van Valenta volledig vrijgelaten en mocht zomaar de 1-1 binnen koppen.

De Friezen hadden slechts twee minuten nodig om opnieuw op voorsprong te komen. De naar links uitgeweken Beerens speelde zich knap vrij en vond Sibon. De spits was niet zelfzuchtig en legde de bal terug op Elyounoussi die van dichtbij simpel de 1-2 tegen de touwen kon tikken. Pranjic zorgde even daarna bijna voor de 3-1, maar het schot van de Kroaat verdween net naast de paal.

Aan de andere kant had Vandenbussche alle moeite om een zwabberbal van Valenta buiten de palen te houden.Even later raakte sc Heerenveen Beerens kwijt. De aanvaller moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Smarason. Vijf minuten voor tijd hield Vandenbussche zijn ploeg op de been. Tuyp kreeg na een vrije trap te veel vrijheid en haalde van vijf meter uit. De reflex van de Belg was meer dan uitstekend en hij voorkwam zo dat de Volendammers voor de tweede maal op gelijke hoogte kwamen.

De goalie bewees nog geen minuut na zijn redding opnieuw zijn waarde. Vandenbussche kwam bij een hoekschop als winnaar uit de strijd en luidde met zijn snelle uitworp een Friese counter in. Pranjic vond Smarason, kreeg de bal knap terug van de IJslander en liet de bal hoog in het doel verdwijnen. Darmee was de strijd beslist. Tuyp zorgde nog wel voor 2-3, maar verder liet sc Heerenveen het niet komen.


[ Bericht 1% gewijzigd door SCH op 31-08-2008 20:00:35 ]
pi_61271005
Wat een homo TT
,,Je wist dat je bij hem niet kon verzaken. Eigenlijk wilde je als speler liever niet geblesseerd raken, want je wist dat je dan bij Bob terecht kwam. Bob had Ajax in het bloed. Er telde maar een ding en dat was deze club."
pi_61271032
quote:
Heerenveen: Väyrynen voor Bradley?

EINDHOVEN/HEERENVEEN - Heerenveen hoopt zich nog voor de sluiting van de transfertermijn, maandagavond 24.00 uur, te versterken met Mika Väyrynen. De middenvelder van PSV heeft wel oren naar een overgang naar zijn oude club.
afbeelding vergroten Mika Väyrynen. FOTO PIM RAS
Väyrynen, die nog tot en met de zomer van 2009 onder contract staat in Eindhoven, moet in Heerenveen Michael Bradley opvolgen. De Amerikaan staat op het punt te verkassen naar Borussia Mönchengladbach, waar hij zondagavond wordt gekeurd.

Väyrynen speelde tussen 2001 en 2005 al vier seizoenen bij Heerenveen.

Heerenveen en Borussia Mönchengladbach hebben al overeenstemming bereikt over de transfer van Bradley. De veel scorende Amerikaanse middenvelder, die zondagmiddag niet speelde tegen Volendam, moet nog wel persoonlijk rondkomen met de Duitsers.

AD
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_61271069
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 18:33 schreef _Mike_ het volgende:
Wat een homo TT
pi_61271116
Ongelooflijke prutswedstrijd maar de 3 punten zijn in de pocket en daar gaat het om.
Zo'n eerste wedstrijd is meestal niet best en zeker niet van ons dus dit is mooi meegenomen. Bij vlagen zag je de combinaties alweer, met Pranjic en Beerens en onze nieuwe Marokkaanse vriend. Komt wel goed.

Verder ongelooflijk slecht georganiseerd bij Volendam. Om half 3 stonden er nog 150 Heerenveensupporters buiten omdat alles met 1 scanner werd gedaan en een hokje voor de catering met 2 Jan Smitjes en 3 flessen cola. Wordt nog gezellig als Feyenoord op visite komt
  zondag 31 augustus 2008 @ 19:13:20 #6
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_61271796
Mika terug zou wel vet zijn. Maar die mist wel extreem wedstrijd rimte...
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zondag 31 augustus 2008 @ 19:23:49 #7
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_61272024
Pff, slecht verdedigd zeg.

Vooral die 2-3, zo probeer ik het ook wel es (en dat lukt), maar dan trapt de verdediger er niet in. Dingsdag
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_61273273
Leuk dat jullie de goaltune en Jan Smit waarderen.

En dat scannen is nieuw bij Volendam, het is nog een beetje wennen denk ik.

Gefeliciteerd met de overwinning Jammer voor Volendam, dit was een behoorlijke kans op de eerste punt(en)
- verwijderd door admin -
pi_61273338
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 19:23 schreef One_conundrum het volgende:
Pff, slecht verdedigd zeg.

Vooral die 2-3, zo probeer ik het ook wel es (en dat lukt), maar dan trapt de verdediger er niet in. Dingsdag
Dingsdag heeft een goede vakantie gehad, jezus wat is die kerel traag.
pi_61273595
Verdediging was sowieso suf, stonden elkaar af en toe als lome koeien aan te kijken.

Janmaat moet nog wennen, Breuer leek kalmeringsmiddelen te hebben geslikt en Drost moet toch echt een tandje bijschakelen om dit niveau aan te kunnen. Dingsdag vond ik wel okay en Vandenbussche keepte een van zijn betere wedstrijden voor Heerenveen; serieuze concurrentie werkt blijkbaar goed!
pi_61273837
Het was weer gezellig op De Dijk. Prachtig weer, zeer goede opkomst en voldoende bier

Wedstrijd was niet al te best. Maar de eerste drie punten zijn binnen.
pi_61274376
Brian
  zondag 31 augustus 2008 @ 20:51:26 #13
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_61274474
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 18:38 schreef SCH het volgende:
Verder ongelooflijk slecht georganiseerd bij Volendam. Om half 3 stonden er nog 150 Heerenveensupporters buiten omdat alles met 1 scanner werd gedaan en een hokje voor de catering met 2 Jan Smitjes en 3 flessen cola. Wordt nog gezellig als Feyenoord op visite komt
Standaard het geval daar.
Gefeliciteerd met de overwinning trouwens.
Neerkomen wel!
  zondag 31 augustus 2008 @ 20:55:06 #14
219615 drummerdude
Wat een kutplaatje
pi_61274585
TVP...

Ik kom ook wel eens naar SC... Dan zit ik meestal in vak 27/28... seizoen is aangevraagd
pi_61276481
quote:
Halen Väyrynen laatste transferactiviteit Heerenveen
31/08/2008 20:13

SC Heerenveen heeft in Eindhoven een vervanger gevonden voor de vertrokken Michael Bradley. Mika Väyrynen keert terug naar Friesland.

SC Heerenveen reageerde snel op het vertrek van Bradley, die voor vier miljoen euro naar Borussia Mönchengladbach verhuist. De Friezen kwamen terecht bij een oude bekende die bij zijn club PSV genoegen moet nemen met een plaats op het tweede plan: Väyrynen.

Na met PSV tot een vergelijk te zijn gekomen over een afkoopsom bereikte SC Heerenveen ook mondeling overeenstemming met Väyrynen. De Finse middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen met een optie voor vierde jaar.

SC Heerenveen is klaar op de transfermarkt. 'We zijn heel gelukkig met de selectie die er nu staat', aldus directeur Yme Kuiper tegen VI.nl. 'Er gaat niemand meer weg en er komt ook niemand meer.'
Goede keuze, hij was erg goed bij ons destijds en een rustige stabiele middenvelder kunnen we wel gebruiken.

Wanneer is die uitwedstrijd tegen MVV? En is de uitwedstrijd in Portugal al zkeer?
pi_61276624
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 20:11 schreef groenen het volgende:
Leuk dat jullie de goaltune en Jan Smit waarderen.
Die is toch ook briljant goed, die goaltune. Wie heeft die ooit verzonnen.

Mika terug lijkt me prima.
That's all folks!
pi_61276645
Brian werd weer eens wakker, goed dat H'veen Steppe heeft aangetrokken.
pi_61276687
MVV is volgens de site op dinsdag 23/09.
  zondag 31 augustus 2008 @ 22:05:59 #19
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_61276953
Wat voor icoon heb jij max? is dat Bolt met sch shirt? waarom?
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_61277742
We delen dezelfde achternaam, hij is de held van de familie.
pi_61277907
Väyrynen
Ben benieuwd hoe hij het gaat doen, heb er vertrouwen in
pi_61277934
Ik ook. Bradley en Prager weg, Mika terug, netto houden we er vast weer geld aan over.
pi_61277990
Nou nou die Bradley maakt even een droomtransfer, sportief gezien kon hij beter bij Heerenveen blijven.
A.F.C. Ajax - Piet de Visser
  zondag 31 augustus 2008 @ 22:42:28 #24
497 Maja
Ja denk!?!
pi_61278080
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 18:38 schreef SCH het volgende:
Ongelooflijke prutswedstrijd maar de 3 punten zijn in de pocket en daar gaat het om.
Zo'n eerste wedstrijd is meestal niet best en zeker niet van ons dus dit is mooi meegenomen. Bij vlagen zag je de combinaties alweer, met Pranjic en Beerens en onze nieuwe Marokkaanse vriend. Komt wel goed.

Verder ongelooflijk slecht georganiseerd bij Volendam. Om half 3 stonden er nog 150 Heerenveensupporters buiten omdat alles met 1 scanner werd gedaan en een hokje voor de catering met 2 Jan Smitjes en 3 flessen cola. Wordt nog gezellig als Feyenoord op visite komt
Het systeem nieuw voor onze stewardjes. Na de Eerste Divisie is een vol uitvak even wennen blijkbaar.

Verder mogen jullie niet zeuren. Volendam stelde eigen vakken beschikbaar voor jullie supporters en draaide tot mijn grote ergenis ook nog het Friesche Volkslied voor de wedstrijd

Jammer, als wij ooit van Heerenveen konden winnen, was het vandaag wel...
pi_61278336
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 22:38 schreef Pritt het volgende:
Nou nou die Bradley maakt even een droomtransfer, sportief gezien kon hij beter bij Heerenveen blijven.
Absoluut niet mee eens. Subtop eredivisie is tegenwoordig sportief niet beter dan middenmoot/laagvlieger Bundesliga. Als de centen dan ergens anders beter zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')