Ik dank U. Ik ga gelijk kijkenquote:
Klopt, ik vind dat ze het leuk doenquote:Op vrijdag 29 augustus 2008 17:47 schreef tong80 het volgende:
Leuk met de jeugd
Ze hebben niet de domste kinderen uitgekozen.
Dat zou niet meteen duurdere pizza's betekenen. Eerder gewoon dat er óók analoogkaas op de pizza zit. Of 'een mengsel van kazen'. Want in 99% van de gevallen is het een mix van kaas en nepkaas.quote:Op zaterdag 30 augustus 2008 15:31 schreef kenwel het volgende:
Leuke uitzending over kaas. Eigenlijk zouden ze al die nepkaas moeten verbieden dan maar duurdere pizza en andere kaasproducten. Want als een bakker geen melkpoeder of melkproducten in zijn melkbrood doet krijgt hoe een boete en die fabrikanten van pizza stoppen gewoon plantaardige olie en van alles en nog wat in hun product zodat het kaas moet zijn.
Nieuwe serie? Vanavond om 22.00 uurquote:Consumentenprogramma over eten. Simpele vragen, hilarische antwoorden. RVU-verslaggevers Maurice Dekkers, Roland Duong, Teun van de Keuken, Wouter Klootwijk en Maarten Remmers stellen vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit.
Een koe en een kalf en een heel paard half. De droom is het van Holle Bolle Gijs. Hij kon schrokken, grote brokken. Maar dat was niet goed voor hem. De tijden zijn veranderd. Gijs kan tegenwoordig zijn gulzige gang gaan. Want met hartelijke medewerking van de regering maken voedsel-, snack- en snoepfabrikanten nu heerlijkheden waar je met een gerust hart van eten kan. Zoveel je maar wilt. Zelfs elke dag taart. Als het maar taart is waar een ondergaand zonnetje met de woorden Ik kies bewust op staat. Er is Ik kies bewust patat met mayonaise. Er is Ik kies bewuste frisdrank en worst. Er zijn tientallen kant-en-klare slaatjes met saus waar je onbeperkt van mag smullen, want ze zijn zo Ik kies bewust als Bolle Gijs zich maar kan dromen. We vieren het begin van een nieuw seizoen consumentenpret op televisie met een parade van verschrikkelijk gezond gemaksvoedsel. Je ziet de verslaggevers er tijdens de uitzending al jong en dun van worden. Zo geweldig kiezen ze bewust. Een nieuwtje ook. Taart gemaakt van water, suiker en vet. Goedgekeurd door de Nederlandse regering, omdat je er dun van wordt. Dat wil zeggen, als je er elke dag één eet, anders helpt het niet.
Zie 3e zin?quote:Op donderdag 4 september 2008 11:00 schreef marcodej het volgende:
Toch niet weer met kinderen? Vond ik persoonlijk geen succes...
Ik vond het wel leukquote:Op donderdag 4 september 2008 11:00 schreef marcodej het volgende:
Toch niet weer met kinderen? Vond ik persoonlijk geen succes...
De zomereditie wel hèquote:Op donderdag 4 september 2008 22:05 schreef cinnamongirl het volgende:
Er zitten geen kinderen in dit programma, hoor.
Ok. Ik heb de hele zomer geen tv gekeken, dat verklaart een hoop!quote:Op donderdag 4 september 2008 22:05 schreef Piles het volgende:
[..]
De zomereditie wel hè
Maar die is nu voorbij dus
Zoals bij alles dusquote:Op donderdag 4 september 2008 22:19 schreef cinnamongirl het volgende:
Ah. Het gaat dus allemaal om geld.
Ja...maar het is erg treurig dat de consument hierdoor op het verkeerde been wordt gezet.quote:
Meestal komen zulke dingen na een uitzending wel in de krantenquote:Op vrijdag 5 september 2008 21:16 schreef kenwel het volgende:
Ik moet zelden ergens om lachen tijdens zo'n soort programma's maar dit slaat op alles.
De fabrikanten met veel geld kopen het logo en plakken het op ieder produkt van hun en klaar. Want maak me niet wijs dat mayosaus van Calve net zo gezond is als fritessaus van Calve. En dan ga ik ervan uit dat je het dagelijks gebruikt bij het eten. Jammer dat dit programma niet op Ned1 wordt uitgezonden en op primetime zodat meer mensen het programma zien en eens wakker worden geschut, want er zijn genoeg mensen die nu alleen maar kijken naar dat logo in de super.
Hopelijk volgende week weer zo'n nuttige uitzending, jammer dat er zo'n programma niet meer zijn op de tv.
Wel leuk om te zien hoe de Chinezen winst weten te maken uit een plaagquote:Op donderdag 25 september 2008 22:43 schreef sander89 het volgende:
Niet echt super bijzondere uitzending vanavond was het, maar wel weer wat bijgeleerd.
bronquote:’Keuringsdienst’ maakt gehakt van hamburgers
NED. 3, 21.55 UUR
Keuringsdienst van Waarde neemt vanavond de hamburger onder de loep. Oorspronkelijk is het gerecht een bal rundergehakt die een klap heeft gekregen. Volgens KvW is de hedendaagse hamburger meestal niet meer dan een plakje worst, dat gemaakt kan worden van alles wat bij leven kon bewegen. De Keuringsdienst maakt er gehakt van.
Zekerquote:
Ze zagen er wel het beste uit .quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:16 schreef Piles het volgende:
[..]
Zeker
Slordig van Unox zeg, over die verpakking
En het vlees bij MacDonalds lijkt me wel in orde, in tegenstelling tot de rest van de ingredienten
quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:22 schreef Piles het volgende:
Die Unox dingen zijn echt smerig, vooral de structuur
Het ging vooral om het contrast tussen die kant-en-klaarzooi en een hamburger van de echt expert natuurlijkquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Vind het wel flauw dat die gast niet een goede verse hollandse hamburger van de slager of Appie mee heeft genomen naar de USA trouwens.. Die troep zet ons wel slecht weg zeg
Die gaan in de frituur hoorquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:27 schreef Piles het volgende:
[..]
Gewoon een hamburger van de plaatselijke snackbar
eens, maar sorry die van de MC zag er ook vreselijk uit. Maar goed ik ben dan ook anti Mcquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:28 schreef Curiosity het volgende:
Oh my
Die man van Unox neemt zichzelf wel erg serieus met die hamburgers, of die daar voor door moeten gaan.
De verpakking was al klaar, natuurlijk, hoe kun je het verzinnen, hij stond me daar een partij te liegen.
Als het al waar zou zijn dan is het een kleine moeite om een sticker op het produkt te plakken, zodat je eerlijk verteld wat erin zit.
Ze kunnen hier grote problemen door krijgen, iemand mag geen rund en neemt dus de burger met kip en varkensvlees, terwijl het dus gewoon rund is, kom op zeg, geloven we die onzin nu echt, nou ik niet.
Maar die van Mc donalds zagen er niet slecht uit, en je zag het al aan het gehakt dat deze mooier zouden worden als die van Unox, wat een grauwe dingen.
Tuurlijk er zal wat kleurstof in zitten, maar ach, het oog wil ook wat.
En hij zat echt met lange tanden die Unox dingen te eten en die in new York mocht zijn tanden in die heerlijke sappige burgers zetten
Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijkquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:30 schreef Longmen het volgende:
[..]
eens, maar sorry die van de MC zag er ook vreselijk uit. Maar goed ik ben dan ook anti Mc
Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:31 schreef Piles het volgende:
[..]
Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijk
Gehakt zonder kruiden e.d. smaakt toch ook neutraalquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:32 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.
Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:31 schreef Piles het volgende:
[..]
Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijk
Klopt, bij meteen na het bakken gaat er ook een zout/peper mix overheen bij de Mc daarna smaken de patty's wel wat anders.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:32 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.
Wat ze lieten zien waren natuurlijk hamburger/Big Mac patty's, het vlees van Quater Pounder en Big Tasty is vele malen dikker.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:34 schreef Longmen het volgende:
[..]
Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.
Preciesquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:34 schreef Longmen het volgende:
[..]
Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.
Nee hoor.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:33 schreef Piles het volgende:
[..]
Gehakt zonder kruiden e.d. smaakt toch ook neutraal
Of ligt dat aan mij?
En dat vind ik dus geen "hamburgers" die meuk is niet te vreten.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:35 schreef Remzz het volgende:
Wat ze lieten zien waren natuurlijk hamburger/Big Mac patty's, het vlees van Quater Pounder en Big Tasty is vele malen dikker.
quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:31 schreef Kidney_Bean het volgende:
Ik viel er helaas pas half in, en vroeg me toch wat dingen af:
- ik dacht dat Mc Donalds er heel slecht vanaf zou komen, maar begrijp ik nou dat ze als enige alleen maar 100% rundvlees gebruiken en al die andere unox/shitverpakkingen niet? Dus dat in basis de Mac er nog als beste vanaf komt?
dat was volgens mij het hele receptquote:- Wat deed precies die Ierse man erin (en weet iemand het hele recept met die hamburger met uien )?
quote:Op donderdag 9 oktober 2008 10:07 schreef The_Hives het volgende:
jammer, kan het niet zien vanavond.
Uit Hamburgquote:Op zaterdag 11 oktober 2008 14:45 schreef kenwel het volgende:
toffe uitzending over hamburger, ik vraag blijft onbeantwoord waar komt de naam Hamburger vandaan. Er zit geen ham in.
quote:Hij is geel, zuur en hij glimt. En er is niemand op de wereld die er nog nooit één heeft gezien. Een citroen. Iedereen weet wat het is, maar wat maar heel weinig mensen weten is hoe het komt dat citroenen glimmen. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde konden het eerst ook niet geloven toen ze er van hoorden. Elke citroen wordt als een antiek meubel in de boenwas gezet en gepoetst. Waarom? Vraag dat maar aan de Keuringsdienst van Waarde
Ik gebruik een citroen eigenlijk alleen maar voor het eten. Voor citroenpasta ofzoquote:Op donderdag 16 oktober 2008 20:33 schreef rubbereend het volgende:
ik heb zelden een citroen vast dus dat wist ik niet eens
[onderbroekenlolmodus] alleen meloenen zeker[/onderbroekenlolmodus]quote:Op donderdag 16 oktober 2008 20:33 schreef rubbereend het volgende:
ik heb zelden een citroen vast dus dat wist ik niet eens
Geniaal jaquote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:18 schreef rubbereend het volgende:
je kan ze nog duurder maken............... ik zal het doorgeven
quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:18 schreef rubbereend het volgende:
je kan ze nog duurder maken............... ik zal het doorgeven
Een uiensnijbedrijf doet het blijkbaar wel goed inderdaad.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Tijd voor een Fok!-uieninvesteringsgroep dan maar?
Toch vind ik het naive van die knullen soms wel storend. Zich tot in den treure afvragen waarom gesnipperde uitjes zoveel duurder zijn dan een net uien. Kritisch zijn is prima, maar dit is toch hetzelfde als je afvragen waarom 2 losse aardappelen ¤ 0,20 kosten en een patatje ¤ 1,75? Of een bakje mayo bij de Mc ¤ 0,40 en een fles met 40x zoveel slechts ¤ 1,40? Natuurlijk zal het bedrijf een gezonde winst maken, maar dat is ook niet verboden lijkt me.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 17:40 schreef travelman het volgende:
Vanavond: dé ui
De ui krijgt van de scheet de schuld. En veel eerbied is er niet voor de ui als eten. We staan er onverschillig tegenover en willen alleen van de ui het gemak en er niet om huilen. Maar de Keuringsdienst van Waarde doet een ontdekking. Hoe je met spotgoedkope uien miljonair kunt worden. Wat kost een ui? Keuringsdienst van Waarde in tranen!
quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:43 schreef Daverz het volgende:
Toch vind ik het naive van die knullen soms wel storend.
Precies ze zijn jong. Maar weten precies waar ze mee bezig zijn.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 23:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Naïef?
Ik dacht het niet. Naïef spelen, dat wel, maar intussen zo vilein de boel tot op het bot blootleggen.
jong? Ik weet niet of jij al 90 bent Tong, maar die gast die zelf de uien ging pellen is nou ook niet bepaald een broekkiequote:Op vrijdag 31 oktober 2008 02:43 schreef tong80 het volgende:
[..]
Precies ze zijn jong. Maar weten precies waar ze mee bezig zijn.
quote:Op donderdag 20 november 2008 17:41 schreef Longmen het volgende:
Niet vergeten te kijken post!
Het leek mij een zeer adequate oplossing van AH, vooropgesteld dat het werkelijk uitgevoerd wordt. Vorige week kocht ik uit het rek met kruiden 'vanillestokjes. Je raadt het al... er zat maar één stokje in. Er zit een venstertje in zo'n zakje, evengoed was ik wel verbaasd.quote:Op donderdag 20 november 2008 23:36 schreef rubbereend het volgende:
we gaan de verpakking aanpassen
Ja, staat wel weer geprogrammeerd in de gids.quote:
quote:Uitzending 11 december '08, 21:55
Prachtig, ontroerend, oud hout. Hout gaat lang mee en als de lange
lengtes aan de koppen zijn verrot kun je van de middenstukken nog
meubels maken. Of oud houten vloertjes leggen. Prachtig, ontroerend en
je zou haast het modewoord duurzaam tegen iets zeggen, van oud hout
gemaakt. Maar een probleem dient zich aan. Het wordt zo mooi gevonden
(en ontroerend), meubilair van oud hout, dat er aan oud hout enorm te
kort is.
De Keuringsdienst van Waarde doet een uitvinding: een houtwormfabriek.
En geloof het of niet, die was er al. Om nieuw hout oud te maken.
Ja, dat was wel opvallend.quote:Op donderdag 11 december 2008 23:42 schreef golfer het volgende:
De inkoper van de Xenox merkte ter plekke ook even dat ie genept werd door die Chinezen.
Dapper dat Xenox toch toestemming gaf voor deze uitzending.
Een enorme faalhaas die vloerveredelaar, type colporteur die doorgegroeid is in het bedrijf. Koopt pakken bij de C&A en mag graag dom lullen.quote:Op donderdag 11 december 2008 22:31 schreef Enfermera het volgende:
Karakter en uitstraling, omfg
nou ja, niet juist gebruiken..... hij gaf toe genept te zijn door die chinezen bij dat product en dat die dus niet meer het label Old Wood zou dragen in het vervolg.quote:Op vrijdag 12 december 2008 11:56 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Een enorme faalhaas die vloerveredelaar, type colporteur die doorgegroeid is in het bedrijf. Koopt pakken bij de C&A en mag graag dom lullen.
Xenos kerel daarentegen vond ik wel goed eigenlijk. Eerlijk over wat ze doen en hoe het werkt, en hij gaf ruiterlijk toe dat ze het old wood label kennelijk niet altijd juist gebruiken.
Ik hoor 'm niet zeggen dat hij genept is. Hij zei volgens mij alleen dat hij het niet wist. Dat is wat anders. Het effect is hetzelfde: het label wordt gebruikt op producten waar het niet op hoort. Ik geloof ook best dat het niet expres is gedaan, maar of ze ook 'genept' zijn vind ik wel een sterke conclusie. Niet goed uitzoeken zou ook een reden kunnen zijn dat ze het niet wisten. Je ziet dat ze het nu simpelweg zo konden achterhalen.quote:Op vrijdag 12 december 2008 12:22 schreef The_Hives het volgende:
nou ja, niet juist gebruiken..... hij gaf toe genept te zijn door die chinezen bij dat product en dat die dus niet meer het label Old Wood zou dragen in het vervolg.
quote:Van een oude koe een nieuwe maken. Bij de slager en in het slachthuis zijn kostelijke stukjes vlees gedoemd te verdwijnen in de gehaktmolen. De snippertjes die van de biefstuk afgesneden worden en de puntjes van de ossenhaas. Gehakt! Maar dat hoeft niet meer. Van de snippertjes kan weer een hele nieuwe koe gemaakt worden. Door ze aan elkaar te plakken. Er is een lijm voor die uit beestenbloed gemaakt wordt. En met die lijm maakt de Keuringsdienst van Waarde van een tartaartje een reusachtige tournedos
En daar ga je imho de fout in, het is geen meuk. Eerder composiet vlees. Meuk zou het zijn als ze van 3 verschillende dieren een stuk vlees zouden maken.quote:Op donderdag 18 december 2008 22:23 schreef golfer het volgende:
Briljante aflevering weer.
ik wist dit ook niet van dat aan elkaar gelijmde vlees.
Heb meteen even in de diepvries gekeken waar we nog van die verpakte supermarkt diepvries ossenhaas-tournedos hebben liggen. Er staat nergens op dat het 'gevormd' vlees is, maar ik neem nu aan dat het ook van die gelijmde meuk is.
Ja en die ene die argwaan kreeg: "met wie spreek ik eigenlijk?"quote:Op donderdag 18 december 2008 23:44 schreef Bluezz het volgende:
Prachtig ook altijd die telefoongesprekken, waarbij voorlichters nog veel te vaak maar 'wat zeggen' om van zo'n lastige doorvrager af te zijn
Met Teun!quote:Op vrijdag 19 december 2008 08:28 schreef Longmen het volgende:
[..]
Ja en die ene die argwaan kreeg: "met wie spreek ik eigenlijk?"
Hij heeft een ook een perfecte naam voor dit programma: Teun van de Keukenquote:
ik had van de week een beenham, waarcvan ik zeker wist dat die aan elkaar geknutseld wasquote:Op donderdag 18 december 2008 22:23 schreef golfer het volgende:
Briljante aflevering weer.
ik wist dit ook niet van dat aan elkaar gelijmde vlees.
Heb meteen even in de diepvries gekeken waar we nog van die verpakte supermarkt diepvries ossenhaas-tournedos hebben liggen. Er staat nergens op dat het 'gevormd' vlees is, maar ik neem nu aan dat het ook van die gelijmde meuk is.
Lijkt mij een beetje het dunnetjes overdoen van een uitzending uit 2005 ofzo. Daar is al eerder uitgebreid aan bod gekomen dat bijv beenham geen heel stuk is. Ook het aan elkaar plakken van de stukken vlees d.m.v. het masseren waarbij de eiwitten hun werk doen. Hier gaat het iets ruimer over alle soorten vlees.quote:Op donderdag 18 december 2008 08:45 schreef Longmen het volgende:
Vanavond weer!
Lekker droog.quote:Elk beest heb un haas
22.05 uur, Nederland 3quote:Afl.: Mandarijn. Keurige partjes, maar hoe kan dat? Keuringsdienst van Waarde wordt overspoeld met kijkersvragen. Eindelijk maken de verslaggevers wat tijd vrij voor een antwoord. Op de ogenschijnlijk zo onschuldige vraag, hoe krijgen ze de partjes mandarijn in blik zo netjes, zo schoon en zo helemaal zonder vliesje? Het antwoord blijkt, als veel vaker, in China te vinden. Kijk niet, kijker, als u dol bent op mandarijntjes uit blik. Die partjes hebben het heel zwaar voor ze uiteindelijk op sap in het blik gaan. Arme partjes mandarijn.
T was best shocking eigenlijjk. Ik houd toch al niet van die blik dingenquote:Op donderdag 8 januari 2009 21:40 schreef Roi het volgende:
Hmm klinkt niet echt boeiend.. Ben ook eigenlijk nog nooit mandarijnen in blik tegen gekomen!
quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
Ik post dit net in de CUL sc, zonder je post te hebben gelezen :quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 9 januari 2009 00:50 schreef Bluezz het volgende:
Geweldige aflevering van de KvW
Die muziek en die beelden in de chinese fabriek Deed me denken aan Sjakie en de chocoladefabriek (die muziek dan... ik zou er de oempaloempa muziek onder hebben gezet.
Spanje.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 00:58 schreef rubbereend het volgende:
er zat ook een hele mooi wending in de uitzending, eerst lijkt alles nog mooi en weinig aan de hand en ineens......... chemische middelen waar niet gefilmd mag worden in Italië
Ik ook!quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
Ach zodra je het bij elkaar stopt neutraliseert het elkaar, dus ik zie het probleem verder nietquote:Op vrijdag 9 januari 2009 10:18 schreef Enfermera het volgende:
Bizar.. Heb vanochtend ff de herhaling gezien. Gootsteenontstopper en zoutzuur?? Voor mij geen fruit uit blik meer. Ik stop cold turkey
Inderdaad, niet gaan overdrijven allemaal.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 13:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ach zodra je het bij elkaar stopt neutraliseert het elkaar, dus ik zie het probleem verder niet
Gewoon simpele middelbareschoolchemie dus.quote:Ik ben een groot liefhebber van de Keuringsdienst van Waarde en kijk altijd met veel plezier, maar dit keer werd er wel wat overdreven.... Ik heb zo'n beetje elke drie minuten de woorden "chemicalien", "chemisch" enz. horen vallen, steeds met verbijstering uitgesproken. Kennelijk om in te spelen op de angst van het grote publiek voor alles wat met chemie te maken heeft: als het 'chemisch' is, dan moet het wel slecht zijn!
Het allerengste was dan ook wel wat die Chinezen en die Spanjaarden met onze partjes mandarijn uitvoerden, dat we dat sowieso nog overleven.... Eerst gooien ze er gootsteenontstoper bij en alsof dat nog niet erg genoeg is werken ze het daarna nog af met zoutzuur ook! Rare jongens, die buitenlanders en wat onverantwoord van onze grootgrutters om dat nog te durven verkopen ook!
Maar om dat even in perspectief te plaatsen: gootsteenontstopper, althans de versie hier gebruikt, is natronloog oftewel NaOH. Zoutzuur, HCl, is natuurlijk een gif, maar ook dat spul wat bij ons allemaal er in de maag voor zorgt dat we ons eten kunnen verteren. Verder welbekend van "wrijven helpt niet, Rennies wel!"
Als we die twee bij elkaar voegen dan is wat er overblijft NaCl in H2O. En dat, angstige kijkertjes, is keukenzout in water. Klinkt toch even anders, niet?
Niet dat ik nu iedereen wil aanraden om zelf aan de slag te gaan met natronloog of zoutzuur, natuurlijk niet. Maar het zou de Keuringsdienst toch sieren als ze de chemie wat genuanceerder zouden benaderen.
Extra Verge aflevering dus.quote:Op donderdag 15 januari 2009 21:49 schreef golfer het volgende:
Zo dus weer over olijfolie.
Helder groen inderdaad.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:27 schreef golfer het volgende:
Prachtig weer om te zien dat Bertolli en Carbonel hetzelfde is en gewoon uit Spanje/Tunesie komt.
Wat een mooie kleur had die vers geperste Toscaanse olie van dat laatste shot op dat brood.
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:20 schreef borisz het volgende:
AH olie is dus uit Spanje
En de rest van de supermarkt olijfolie ook dus
Hier ook, mensen willen massaal weten wat nou de minst slechte olie isquote:Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Ik kan hem ook niet vindenquote:Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
Het gaat om dat laatste punt ja, Spaans spul als Italiaans spul verkopen .quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in Italië waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Bertoli is natuurlijk ook alleen maar een verzonnen naam van Unilever.
quote:Dec. 23. 2008
Unilever nv heeft de verkoop van Bertolli aan Grupo SOS afgerond. Dat heeft Unilever dinsdag bekendgemaakt.
De transactie met een waarde van euro 630 mln behelst de wereldwijde licensie voor olijfolie en azijnactiviteiten van het merk Bertolli.
Het voedings- en levensmiddelenbedrijf houdt Bertolli in eigen handen voor alle andere producten onder het merk, zoals margarine, pastasauzen en diepvriesmaaltijden.
Het merk Bertolli blijft belangrijk voor Unilever, vanwege sterke groeiplannen van het bedrijf met mediterrane voedselproducten.
Ik kon er ook geen touw aan vastknopen. Ga morgen maar eens wikipedia kijken .quote:Op vrijdag 16 januari 2009 00:06 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in Italië waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?
Geweldig idd, terwijl ze vaak op meest logische vragen nog geen antwoord kunnen geven.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 08:47 schreef Longmen het volgende:
Leuke aflevering. Mooi weer hoe elk bedrijf wat gebeld werd geen idee had wat vergine inhoud.
"Vergine is een Italiaans woord voor extra. "
"Ik zie dat dit Spaanse olijfolie is, is het dan niet Spaans?"
even stil
"Het is gewoon Italiaans voor extra"
Het moment dat jij hem aan kliktquote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:58 schreef Kekaa het volgende:
Wanneer is de herhaling ook alweer?
Staat er nu wel. Italiaans commentaar vertaald in het Nederlands vlgns mij. Niet vergeten dat een Italiaans oordeel over Spaanse olie niet zaligmakend hoeft te zijn.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
quote:AH - Olijfolie Extra Vierge
“Dit is een erg merkwaardige olie. Ik ga hem niet proeven, ruiken is voldoende. Het is een Spaanse olie. De geur is daar karakteristiek voor. Voor ons Italianen heeft deze olie een dusdanig mankement dat we hem niet extra vergine kunnen noemen. Als je hem analyseert op zijn zuurtegraad zal die zeker wel als extra vergine uit de test komen, maar voor ons is hij niet goed.”
Bertolli - Extra Vergine Olio Di Oliva
“Ik proef deze uit nieuwsgierigheid, maar normaal zou ik dat niet doen. Deze heeft zeker een mankement. Hij is bitter en echt totaal niet fruitig. Hij heeft veel bezinksel. Deze olijfolie is niet goed. Hij is ook niet pittig. We hebben snel even wat water nodig.”
Carbonell - Extra Virgin Extra Olijfolie
“Deze is een beetje zoals de eerste. Hij heeft dezelfde euvels. Komt ook zeker weten uit Spanje.”
Uit de technische analyse blijkt de olie met een zuurtegraad van 0.28 inderdaad op technisch vlak dus wel extra vergine te zijn.
De olie van Gerrardo Czechi
“Deze heeft geen mankementen. Hij is aardig fruitig en pittig. Dit is echt de betere olie. Zeker Italiaanse olijfolie. Hij is wel vrij fors van smaak.”
Bij de technische analyse blijkt de olie een zuurtegraad van 0.09 te hebben. Dat is volgens de analyticus “onrealistisch” en hij trekt zijn testresultaat in twijfel. Een tweede test moet uitsluitsel bieden. Weer komt er een zuurtegraad van 0.09 uit de test: “Dit is echt ongelofelijk laag. Hij verdient een prijs.”
Aldi - La Villa Extra Olijfolie
“We zijn weer terug in Spanje met deze olijfolie, zoals de eerste drie. Ongeveer 80% van de olijfolie komt uit Spanje. In Spanje blijft dit een extra vergine olijfolie. Veel bezinking. Hij is niet fruitig, vrij bitter en echt niet pittig. Hij stinkt echt.”
AH Biologisch - Olijfolie
“Oh, dit is echt een tragedie. Een ramp. Hij is ranzig. Deze proeven we echt niet. Wat? Is deze biologisch? Nou, een echte biologische ramp is het dan.”
PLUS - Appetit Olijfolie Extra Vierge - Volgens de fles Italiaans
“Deze is ook ranzig. Niet fruitig, niet bitter en niet pittig. Maar hij stinkt wel ietsje minder dan de anderen.”
Monini - Classico Olio Extra Vergine Di Oliva
“Deze heeft geen smaak en geen fruitigheid. Ook niet bitter of kruidig. Is deze toch Italiaans? Opmerkelijk.”
Prima Goccia - Olio Extravergine Di Oliva (uit Maurice zijn keuken)
“Oh, weer een echte tragedie. Nee, deze gaan we niet proeven. Het zou kunnen dat hij te lang in het schap of in je keuken heeft gestaan. Olijfolie heeft normaal een houdbaarheid van twaalf maanden. Naarmate de tijd vordert, wordt de kwaliteit minder.”
Uit de technische analyse blijkt later dat deze olie een zuurtegraad heeft van 1.10 en dus zeker niet extra vergine genoemd mag worden. De analyticus drukt Maurice op het hart dat deze olie “echt smerig is, dodelijk zelfs.”
thanksquote:Op vrijdag 16 januari 2009 10:00 schreef honda1990 het volgende:
[..]
Het moment dat jij hem aan klikt
http://player.omroep.nl/?aflid=8653981
En als ze dan aan de andere kant van de lijn geïrriteerd raken is helemaal mooi!quote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.
Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??
en dan valt het stil.
Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.
Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??
en dan valt het stil.
De Italiaanse mamma's die de pastasaus in de Italiaanse fabriek maakten en keurden volgens de reclame, bleken Spaanse mamma's in een Spaanse opslag.quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
Dat zou ik maar niet te hard zeggen. Ik vrees dat er genoeg 'beantwoorders' zijn die zich niet van de onbenulligheid van het antwoord bewust zijn.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:41 schreef t-8one het volgende:
[..]
Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.
Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.quote:
Jep, ik heb deze iig nog niet gezien.quote:Op donderdag 22 januari 2009 21:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.
Vind het wel een beetje erg jammer dat de dierenwinkels/fokkers altijd alles verkeerd doen. Het wordt tijd dat ze eens bij de mensen thuis gaan kijken hoe de meeste dieren er daar bij zitten. De 1e week is het allemaal leuk en schattig, maar de jaren daarna wordt er niet meer naar gekekenquote:Op donderdag 29 januari 2009 22:13 schreef muisje-eliza het volgende:
wat zielig die hamstertjes in die kleine bakjes
Ja .quote:Op donderdag 29 januari 2009 22:21 schreef Piles het volgende:
Is dat mens serieus minister
Ik hoop voor Henk dat ze 'm niet echt zo mee naar buiten hebben genomen, want ze kunnen absoluut niet tegen kouquote:Op donderdag 29 januari 2009 22:25 schreef DeeBee het volgende:
Henk was wel de held van de aflevering.
CDA hèquote:
Je moet eens op marktplaats kijken hoe ellendig sommige diertjes erbij zitten. Als het aan mij lag had ik echt de hele boel volstaan met geadopteerde hamstertjes. Hoe moeilijk kan het nou zijn om fatsoenlijk voor een hamster te zorgen?quote:Op donderdag 29 januari 2009 22:18 schreef Piles het volgende:
[..]
Vind het wel een beetje erg jammer dat de dierenwinkels/fokkers altijd alles verkeerd doen. Het wordt tijd dat ze eens bij de mensen thuis gaan kijken hoe de meeste dieren er daar bij zitten. De 1e week is het allemaal leuk en schattig, maar de jaren daarna wordt er niet meer naar gekeken
Kind: Waar komen die hamsters vandaan?quote:
Kind: fokken ze daar dan ook hamsters?quote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:08 schreef PirE het volgende:
[..]
Kind: Waar komen die hamsters vandaan?
Telefoonmiep: Van het hoofdkantoor
Ik vind het echt een typisch nederlands programmaquote:Op zondag 1 februari 2009 18:46 schreef Kadooosh het volgende:
Is er eigenlijk ook een soort KvW maar dan uit Amerika of de UK?
Dus een soortgelijk prog.
Vind het altijd wel interessant .
Weer een aflevering met de Kinderen over slakkenslijm.quote:
quote:Je vraagt je af hoe ze erop zijn gekomen, maar het bestaat echt, potjes huidcrème vol met slakkenslijm. Smeer het op je gezicht en puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Maar waar haalt de cosmeticaproducent al dat slijm eigenlijk vandaan?
Hoe krijg je het slijm van een slak in een potje?
Stel de vraag en er wordt wild over gespeculeerd maar niemand die het echt lijkt te weten. Daarom duiken de ‘Kinderen van de Keuringsdienst’ in de wereld van de slak. Op zoek naar de slak die slijmt in een potje.
Iddquote:Op donderdag 5 februari 2009 22:07 schreef Xenomaniac het volgende:
De namen van de bedrijven die dat soort antwoorden geven moeten erbij worden gegeven.
Deze aflevering ook weer: "dan gaan ze weer kindjes maken" (over de slakken)quote:Op vrijdag 30 januari 2009 12:57 schreef Longmen het volgende:
Leuk maar ik wil de volwassen terug.
Wel leuk is de kinderachtige toon die de "grote mensen" aanslaan tegen die kids.
Hoe droogquote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:08 schreef PirE het volgende:
[..]
Kind: Waar komen die hamsters vandaan?
Telefoonmiep: Van het hoofdkantoor
Idd! Opbokken, dit is voor grote kinderen !quote:Op donderdag 12 februari 2009 21:28 schreef Longmen het volgende:
jammer dat de kinderen vanavond weer komen.
Je wilt ook niet weten wat er gebeurt met de kuikentjes die van de lopende band afdonderen of in de hokken kratten blijven steken .quote:Op donderdag 5 maart 2009 23:01 schreef sander89 het volgende:
Die beelden van de kuiken fok fabriek, al die kuikentjes op die lopende banden.
Komt na deze serie weer. Maar nieuwe verslaggevers dus ze moeten nog beetje opgeleid worden en de feeling krijgen. Dus nog even geduld.quote:Op donderdag 5 maart 2009 19:14 schreef The_Hives het volgende:
soms is dat wel grappig, maar liever inderdaad de volwassen versie
Stopt vd Keuken er mee?quote:Op vrijdag 6 maart 2009 13:31 schreef jmac het volgende:
[..]
Komt na deze serie weer. Maar nieuwe verslaggevers dus ze moeten nog beetje opgeleid worden en de feeling krijgen. Dus nog even geduld.
Kuikentjes
Ik dacht juist dat jij een bresse kip-fanaat was!quote:Op zaterdag 7 maart 2009 00:41 schreef golfer het volgende:
Net pas bekeken. En ja, ik ben er ook jarenlang ingetrapt door te denken dat het betere kip zou zijn.
Dat zeker ook, maar in de categorie 'betaalbaar' dacht ik altijd dat dit net iets beter was dan de plofkip, maar het is dus gewoon een plofkip met kleurstof.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 00:45 schreef Xenomaniac het volgende:
Ik dacht juist dat jij een bresse kip-fanaat was!
dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.quote:Op donderdag 19 maart 2009 22:59 schreef golfer het volgende:
Ben blij dat het met die kinderen nu weer voorbij is.
Nu graag weer gewone afleveringen.
Oortjes in de oren die ze voorzeggen doen wel wonderen tegenwoordig bij TV-programma's.quote:Op vrijdag 20 maart 2009 01:14 schreef Killer_Mom het volgende:
dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.
Het Engels van de kids was inderdaad verbazingwekkend goed.quote:Op vrijdag 20 maart 2009 01:14 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.
Zonder de kinderen.quote:Vandaag:citroen.
Er zijn maar heel weinig mensen die
weten waarom citroenen glimmen.
De verslaggevers van de Keuringsdienst
van Waarde konden het eerst ook niet
geloven toen ze het hoorden.
Elke citroen wordt als een antiek
meubel in de boenwas gezet en gepoetst.
Waarom?
Dat is al een oude aflevering.quote:
oke. deze komt me niet bekend voor...quote:Op donderdag 26 maart 2009 07:52 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Dat is al een oude aflevering.
Ik dacht dat ook bleek dat je het er niet af kon wassenquote:Op donderdag 26 maart 2009 08:01 schreef The_Hives het volgende:
idd. Daarom altijd eerst goed wassen voordat je bijvoorbeeld de schil ergens voor wilt gebruiken
Nice. Wel vreemd dat ze dan 2 weken opvullen met oude afleveringen...quote:Op maandag 30 maart 2009 12:00 schreef jmac het volgende:
PERSBERICHT
KEURINGSDIENST VAN WAARDE
Nieuwe afleveringen van de mannen van Keuringsdienst van Waarde.
Aflevering 1 - Pils
Donderdag 2 april 2009, Nederland 3 om 21.50 uur
Water, een beetje gerst, wat gist en hop: je hebt een pilsje. We
drinken er per jaar zo'n 77 liter van. Het liefst van ons eigen merk.
Want als het op een biertje aankomt wordt de Nederlander kieskeurig.
Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen al die brouwsels? De
Keuringsdienst wilde graag een feestje geven, maar kwam er niet uit.
Welk flesje moesten ze hun gasten toch voorschotelen? De kenner steekt
zijn handen in het haar. Verschil? Amper. De Keuringsdienst van Waarde
op kroegentocht. Geniet met je maten!
Deze aflevering wordt opnieuw uitgezonden op zaterdag 2 mei 2009.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |