Ik dank U. Ik ga gelijk kijkenquote:
Klopt, ik vind dat ze het leuk doenquote:Op vrijdag 29 augustus 2008 17:47 schreef tong80 het volgende:
Leuk met de jeugd
Ze hebben niet de domste kinderen uitgekozen.
Dat zou niet meteen duurdere pizza's betekenen. Eerder gewoon dat er óók analoogkaas op de pizza zit. Of 'een mengsel van kazen'. Want in 99% van de gevallen is het een mix van kaas en nepkaas.quote:Op zaterdag 30 augustus 2008 15:31 schreef kenwel het volgende:
Leuke uitzending over kaas. Eigenlijk zouden ze al die nepkaas moeten verbieden dan maar duurdere pizza en andere kaasproducten. Want als een bakker geen melkpoeder of melkproducten in zijn melkbrood doet krijgt hoe een boete en die fabrikanten van pizza stoppen gewoon plantaardige olie en van alles en nog wat in hun product zodat het kaas moet zijn.
Nieuwe serie? Vanavond om 22.00 uurquote:Consumentenprogramma over eten. Simpele vragen, hilarische antwoorden. RVU-verslaggevers Maurice Dekkers, Roland Duong, Teun van de Keuken, Wouter Klootwijk en Maarten Remmers stellen vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit.
Een koe en een kalf en een heel paard half. De droom is het van Holle Bolle Gijs. Hij kon schrokken, grote brokken. Maar dat was niet goed voor hem. De tijden zijn veranderd. Gijs kan tegenwoordig zijn gulzige gang gaan. Want met hartelijke medewerking van de regering maken voedsel-, snack- en snoepfabrikanten nu heerlijkheden waar je met een gerust hart van eten kan. Zoveel je maar wilt. Zelfs elke dag taart. Als het maar taart is waar een ondergaand zonnetje met de woorden Ik kies bewust op staat. Er is Ik kies bewust patat met mayonaise. Er is Ik kies bewuste frisdrank en worst. Er zijn tientallen kant-en-klare slaatjes met saus waar je onbeperkt van mag smullen, want ze zijn zo Ik kies bewust als Bolle Gijs zich maar kan dromen. We vieren het begin van een nieuw seizoen consumentenpret op televisie met een parade van verschrikkelijk gezond gemaksvoedsel. Je ziet de verslaggevers er tijdens de uitzending al jong en dun van worden. Zo geweldig kiezen ze bewust. Een nieuwtje ook. Taart gemaakt van water, suiker en vet. Goedgekeurd door de Nederlandse regering, omdat je er dun van wordt. Dat wil zeggen, als je er elke dag één eet, anders helpt het niet.
Zie 3e zin?quote:Op donderdag 4 september 2008 11:00 schreef marcodej het volgende:
Toch niet weer met kinderen? Vond ik persoonlijk geen succes...
Ik vond het wel leukquote:Op donderdag 4 september 2008 11:00 schreef marcodej het volgende:
Toch niet weer met kinderen? Vond ik persoonlijk geen succes...
De zomereditie wel hèquote:Op donderdag 4 september 2008 22:05 schreef cinnamongirl het volgende:
Er zitten geen kinderen in dit programma, hoor.
Ok. Ik heb de hele zomer geen tv gekeken, dat verklaart een hoop!quote:Op donderdag 4 september 2008 22:05 schreef Piles het volgende:
[..]
De zomereditie wel hè
Maar die is nu voorbij dus
Zoals bij alles dusquote:Op donderdag 4 september 2008 22:19 schreef cinnamongirl het volgende:
Ah. Het gaat dus allemaal om geld.
Ja...maar het is erg treurig dat de consument hierdoor op het verkeerde been wordt gezet.quote:
Meestal komen zulke dingen na een uitzending wel in de krantenquote:Op vrijdag 5 september 2008 21:16 schreef kenwel het volgende:
Ik moet zelden ergens om lachen tijdens zo'n soort programma's maar dit slaat op alles.
De fabrikanten met veel geld kopen het logo en plakken het op ieder produkt van hun en klaar. Want maak me niet wijs dat mayosaus van Calve net zo gezond is als fritessaus van Calve. En dan ga ik ervan uit dat je het dagelijks gebruikt bij het eten. Jammer dat dit programma niet op Ned1 wordt uitgezonden en op primetime zodat meer mensen het programma zien en eens wakker worden geschut, want er zijn genoeg mensen die nu alleen maar kijken naar dat logo in de super.
Hopelijk volgende week weer zo'n nuttige uitzending, jammer dat er zo'n programma niet meer zijn op de tv.
Wel leuk om te zien hoe de Chinezen winst weten te maken uit een plaagquote:Op donderdag 25 september 2008 22:43 schreef sander89 het volgende:
Niet echt super bijzondere uitzending vanavond was het, maar wel weer wat bijgeleerd.
bronquote:’Keuringsdienst’ maakt gehakt van hamburgers
NED. 3, 21.55 UUR
Keuringsdienst van Waarde neemt vanavond de hamburger onder de loep. Oorspronkelijk is het gerecht een bal rundergehakt die een klap heeft gekregen. Volgens KvW is de hedendaagse hamburger meestal niet meer dan een plakje worst, dat gemaakt kan worden van alles wat bij leven kon bewegen. De Keuringsdienst maakt er gehakt van.
Zekerquote:
Ze zagen er wel het beste uit .quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:16 schreef Piles het volgende:
[..]
Zeker
Slordig van Unox zeg, over die verpakking
En het vlees bij MacDonalds lijkt me wel in orde, in tegenstelling tot de rest van de ingredienten
quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:22 schreef Piles het volgende:
Die Unox dingen zijn echt smerig, vooral de structuur
Het ging vooral om het contrast tussen die kant-en-klaarzooi en een hamburger van de echt expert natuurlijkquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Vind het wel flauw dat die gast niet een goede verse hollandse hamburger van de slager of Appie mee heeft genomen naar de USA trouwens.. Die troep zet ons wel slecht weg zeg
Die gaan in de frituur hoorquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:27 schreef Piles het volgende:
[..]
Gewoon een hamburger van de plaatselijke snackbar
eens, maar sorry die van de MC zag er ook vreselijk uit. Maar goed ik ben dan ook anti Mcquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:28 schreef Curiosity het volgende:
Oh my
Die man van Unox neemt zichzelf wel erg serieus met die hamburgers, of die daar voor door moeten gaan.
De verpakking was al klaar, natuurlijk, hoe kun je het verzinnen, hij stond me daar een partij te liegen.
Als het al waar zou zijn dan is het een kleine moeite om een sticker op het produkt te plakken, zodat je eerlijk verteld wat erin zit.
Ze kunnen hier grote problemen door krijgen, iemand mag geen rund en neemt dus de burger met kip en varkensvlees, terwijl het dus gewoon rund is, kom op zeg, geloven we die onzin nu echt, nou ik niet.
Maar die van Mc donalds zagen er niet slecht uit, en je zag het al aan het gehakt dat deze mooier zouden worden als die van Unox, wat een grauwe dingen.
Tuurlijk er zal wat kleurstof in zitten, maar ach, het oog wil ook wat.
En hij zat echt met lange tanden die Unox dingen te eten en die in new York mocht zijn tanden in die heerlijke sappige burgers zetten
Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijkquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:30 schreef Longmen het volgende:
[..]
eens, maar sorry die van de MC zag er ook vreselijk uit. Maar goed ik ben dan ook anti Mc
Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:31 schreef Piles het volgende:
[..]
Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijk
Gehakt zonder kruiden e.d. smaakt toch ook neutraalquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:32 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.
Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:31 schreef Piles het volgende:
[..]
Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijk
Klopt, bij meteen na het bakken gaat er ook een zout/peper mix overheen bij de Mc daarna smaken de patty's wel wat anders.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:32 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.
Wat ze lieten zien waren natuurlijk hamburger/Big Mac patty's, het vlees van Quater Pounder en Big Tasty is vele malen dikker.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:34 schreef Longmen het volgende:
[..]
Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.
Preciesquote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:34 schreef Longmen het volgende:
[..]
Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.
Nee hoor.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:33 schreef Piles het volgende:
[..]
Gehakt zonder kruiden e.d. smaakt toch ook neutraal
Of ligt dat aan mij?
En dat vind ik dus geen "hamburgers" die meuk is niet te vreten.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 22:35 schreef Remzz het volgende:
Wat ze lieten zien waren natuurlijk hamburger/Big Mac patty's, het vlees van Quater Pounder en Big Tasty is vele malen dikker.
quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:31 schreef Kidney_Bean het volgende:
Ik viel er helaas pas half in, en vroeg me toch wat dingen af:
- ik dacht dat Mc Donalds er heel slecht vanaf zou komen, maar begrijp ik nou dat ze als enige alleen maar 100% rundvlees gebruiken en al die andere unox/shitverpakkingen niet? Dus dat in basis de Mac er nog als beste vanaf komt?
dat was volgens mij het hele receptquote:- Wat deed precies die Ierse man erin (en weet iemand het hele recept met die hamburger met uien )?
quote:Op donderdag 9 oktober 2008 10:07 schreef The_Hives het volgende:
jammer, kan het niet zien vanavond.
Uit Hamburgquote:Op zaterdag 11 oktober 2008 14:45 schreef kenwel het volgende:
toffe uitzending over hamburger, ik vraag blijft onbeantwoord waar komt de naam Hamburger vandaan. Er zit geen ham in.
quote:Hij is geel, zuur en hij glimt. En er is niemand op de wereld die er nog nooit één heeft gezien. Een citroen. Iedereen weet wat het is, maar wat maar heel weinig mensen weten is hoe het komt dat citroenen glimmen. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde konden het eerst ook niet geloven toen ze er van hoorden. Elke citroen wordt als een antiek meubel in de boenwas gezet en gepoetst. Waarom? Vraag dat maar aan de Keuringsdienst van Waarde
Ik gebruik een citroen eigenlijk alleen maar voor het eten. Voor citroenpasta ofzoquote:Op donderdag 16 oktober 2008 20:33 schreef rubbereend het volgende:
ik heb zelden een citroen vast dus dat wist ik niet eens
[onderbroekenlolmodus] alleen meloenen zeker[/onderbroekenlolmodus]quote:Op donderdag 16 oktober 2008 20:33 schreef rubbereend het volgende:
ik heb zelden een citroen vast dus dat wist ik niet eens
Geniaal jaquote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:18 schreef rubbereend het volgende:
je kan ze nog duurder maken............... ik zal het doorgeven
quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:18 schreef rubbereend het volgende:
je kan ze nog duurder maken............... ik zal het doorgeven
Een uiensnijbedrijf doet het blijkbaar wel goed inderdaad.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Tijd voor een Fok!-uieninvesteringsgroep dan maar?
Toch vind ik het naive van die knullen soms wel storend. Zich tot in den treure afvragen waarom gesnipperde uitjes zoveel duurder zijn dan een net uien. Kritisch zijn is prima, maar dit is toch hetzelfde als je afvragen waarom 2 losse aardappelen ¤ 0,20 kosten en een patatje ¤ 1,75? Of een bakje mayo bij de Mc ¤ 0,40 en een fles met 40x zoveel slechts ¤ 1,40? Natuurlijk zal het bedrijf een gezonde winst maken, maar dat is ook niet verboden lijkt me.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 17:40 schreef travelman het volgende:
Vanavond: dé ui
De ui krijgt van de scheet de schuld. En veel eerbied is er niet voor de ui als eten. We staan er onverschillig tegenover en willen alleen van de ui het gemak en er niet om huilen. Maar de Keuringsdienst van Waarde doet een ontdekking. Hoe je met spotgoedkope uien miljonair kunt worden. Wat kost een ui? Keuringsdienst van Waarde in tranen!
quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:43 schreef Daverz het volgende:
Toch vind ik het naive van die knullen soms wel storend.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |