abonnement Unibet Coolblue
pi_61355267
quote:
Op woensdag 3 september 2008 16:59 schreef Smallish het volgende:
Ik kom om in de kookboeken, zal later wat titels posten. De Wannée is echt een klassieker. Die werd vroeger als handleiding gebruikt op de huishoudschool, volgens mij. Voor wie nog weet wat de huishoudschool was btw.
Klopt idd, ik heb hem ook thuis
pi_61355547
Vandaag "Feest" van Nigella gehad via mijn vrienden van Bol

Geen nieuw boek maar wel een heel leuk en enorm dik boek
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_61356550
Ik zou zeggen voor alle mensen die op zoek zijn naar beste kookboeken.
controleer deze website http://www.iacp.com/displaycommon.cfm?an=1&subarticlenbr=25
Dit zijn de awards gegeven door toch wel 1 van hoogste organen binnen de wereld van het koken.

Mijn fav boek, is niet echt een kookboek, meer een wetenschappelijk boek. Harold Mcgee: On Food & Cooking. The science and lore of the kitchen.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_61360337
De weg tot het hart
Ik heb ze alle vier. Uit de briljante serie De Baedeker voor de vrouw, met daarin ook meesterwerken als bijvoorbeeld Huishouden op rolletjes.

Verder nog een en ander aan oude kookboeken maar met van die nietszeggende titels .

Oh ja, de bijbel van het Italiaanse koken natuurlijk ook:
De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten
quote:
n Italie is Pellegrino Artusi net zo beroemd als Verdi en Puccini. Elders wordt hij wel de Escoffier van Italie genoemd. Vóór Artusi was er geen sprake van een Italiaanse keuken. Er bestonden talrijke plaatselijke kooktradities zonder veel onderlinge samenhang. Artusi reisde het land af, verzamelde, proefde, noteerde. Met aanstekelijk enthousiasme bracht hij als eerste het land culinair in kaart en smeedde het daarme tot een eenheid waar politici alleen van konden dromen. Artusi was zelf geen professionele kok. Alle recepten die hij verzamelde probeerde hij thuis uit. De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten is de collectie van een gepassioneerd liefhebber. De klassieke italiaanse keuken is zonder 'de Artusi' eenvoudig ondenkbaar.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  woensdag 3 september 2008 @ 22:02:26 #30
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_61360427
Ik vind Saha van Greg Malouf een leuk boek en De echte Beuk van Ramon Beuk.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_61580743
Nigella Express (Engels) is binnen meegenomen uit Engeland.

En mams heeft ook ""English Traditional Recipes - A heritage of food and cooking" meegenomen voor me, bij de National Trust vandaan. Met allemaal lekkere Engelse recepten, incl. the full english breakfast enzo
Ja doei.
pi_61596923
Ik heb nu nog helemaal geen kookboeken, allleen zo'n basisding van Blueband, om even snel op te zoeken wat je ook alweer met een bepaalde groente moet doen...
Wel een hele map vol met recepten uit de Boodschappen, Allerhande, Elle Eten en verschillende kranten.

Maar ik hou vooral van boeken met veel plaatjes en verhalen, als inspiratie zeg maar. Vind ze alleen allemaal zo duur, dus probeer m'n omgeving een beetje duidelijk te maken dat ik er een voor m'n verjaardag wil krijgen

Heb ooit een boek gezien van Herman den Blijker waar ook precies in stond uitgelegd waar welke stukken vlees bij een koe zaten enzo, dat vond ik wel heel mooi. Iemand een idee hoe het heet?

En ik zoek iets met klassieke Franse gerechten.
Sweet and innocent...
pi_61597344
Ik heb heel veel kookboeken. Echt heel veel. De meeste heb ik gekocht in Engeland, toen ik Londen woonde. Mijn favorieten:

-Alles van Nigella
-Rachel Allen - Rachel's food for Living
-Alles van Donna Hay
-Alles van Bill Granger
-Good Housekeeping - Great Cakes
-James Martin - Desserts
-Saha
pi_61597396
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 11:55 schreef Reinhilde het volgende:
Ik heb heel veel kookboeken. Echt heel veel. De meeste heb ik gekocht in Engeland, toen ik Londen woonde. Mijn favorieten:

-Alles van Nigella
-Rachel Allen - Rachel's food for Living
-Alles van Donna Hay
-Alles van Bill Granger
-Good Housekeeping - Great Cakes
-James Martin - Desserts
-Saha
Ik heb donderdag haar 'hoe word ik een goddelijke huivrouw"gekregen, net begonnen met lezen en na 10 blz. ben ik al verliefd op mn nieuwe boek! Een recensie als ik hm uit heb komt nog!
pi_61597468
Feast is ook echt geweldig. Ze zijn allemaal zo leuk!!
pi_61597987
heb het kerstkookboek dat in oktober uitkomt van Nigella al besteld de rest ga ik ook nog kopen..

Morgen ga ik denk ik de Bacony-Brandy Chicken maken
Ja doei.
pi_61599807
Oe.. die is lekker! En waar heb je die besteld, die nieuwe Nigella?!
pi_61599878
Gewoon bij Bol.com
Ja doei.
pi_61599934
Sigme, die Artusi wil ik ook nog! Als ik weer s geld heb.
pi_61600054
Ja ik zag het al!!! Mijn keek een beetje raar net toen ik half-springend naar hem toe liep om te vertellen dat er een nieuwe Nigella uit komt
pi_61600083
Motorbloempje, you've made my day!
pi_61600131
puik! !
Ja doei.
pi_61604648
quote:
Op woensdag 3 september 2008 21:59 schreef sigme het volgende:

Verder nog een en ander aan oude kookboeken maar met van die nietszeggende titels .
Laat ik nou voor een ander topic een fotootje gemaakt hebben van een van die nietszeggende titels .

"Ik kan koken", van H.M.S.J. de Holl.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61608310
Ik heb de Homarus Box gekocht [/img]http://img.bol.com/intershoproot/BOOKCOVER/FC/9/0/7/7/6/9077695850.gif[img].
Maar dat valt tegen.
Drie kleine pockets die wel heel erg verzorgt zijn qua inhoud en uitvoering.
Maar ik heb ook de zilveren lepel gekregen en dat is echt een aanrader voor de liefhebber van Italiaans eten.
pi_61608502
Tvp, later meer, ow Sigme, het boek is al verstuurd dus ik krijg hem gauw, nogmaals bedankt
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_62011395
Ik ben inmiddels al weer in het bezit van een aantal nieuwe kookboeken:

- "Kook ook" Snel, met gerechten gesorteerd op bereidingstijden van 5,10 en 15 minuten
- "Das pas koken" Koken voor jezelf, eenpersoonsgerechten
- Proef en geniet van de Oosterse keuken
- Salades, het hele jaar door zomerse smaken, salades met groenten, vlees&gevogelte, vis&zeevruchten en salades die energie geven
- Koken met de Grillpan, 30 eenvoudige grillpanrecepten
- Tajini, heerlijke gerechten uit de Noord-Afrikaanse stoofpot
  woensdag 1 oktober 2008 @ 18:50:59 #47
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62057295
tvp
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62339288
Nigella Christmas is binnen

is mijn huidige verzameling
Ja doei.
pi_62342814
Ik heb Nigella Christmas afgelopen donderdag opgehaald bij de boekhandel .
  maandag 13 oktober 2008 @ 09:20:15 #50
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_62343671
- Wannée; is eigenlijk gewoon de enige must-have voor de Hollandse pot. Basisboek. Koop 'em

Ik vind de boeken van de tv-koks (waar ik graag naar kijk) meestal tegenvallen. Ik heb er een paar, maar heb ze eigenlijk nooit gebruikt

Ben meer van de basiskennisboeken nu ik er over nadenk, Escoffier, Artusi. En de Dikke Van Dam ook trouwens.
Ik heb al een boek.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')