abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_221347
Vanavond zond de Avro de eerste aflevering van 'Wie is.. de Mol' uit. In dit programma, dat wekelijks wordt uitgezonden moeten 9 spelers proberen een aantal opdrachten uit te voeren in Australië. Deze opdrachten zijn groepsopdrachten die samen moeten worden uitgevoerd. Er is één grote maar, want de productie heeft een mol toegevoegd aan de spelers. Niemand weet wie de mol is, maar de mol doet z'n best om stiekum de opdrachten te saboteren. De spelers moeten elke dag aangeven wie zij denken dat de mol is, degene die er het meest naast zit wordt direct op het vliegtuig naar Nederland gezet.
Volgende week is het weer en ik ga zeker kijken.
En waarom ga ik kijken naar dit programma ? Omdat het ondanks het feit dat het niet live is wel heel spannend is. De opdrachten zijn goed gekozen, iedereen wordt steeds op het verkeerde been gezet, zodat het spannend blijft tot het laatste moment. Heel anders dan de onhandige manipulatie van V bij Big Brother is dit een goed bedacht format dat je aandacht van begin tot eind erbij houdt.
  vrijdag 19 november 1999 @ 23:28:00 #2
483 sdb
Pluk de dag
pi_221348
Bedankt. Ik heb het opgenomen op video en ga het zo kijken. Ben heel benieuwd.
Life is a moment in space


  vrijdag 19 november 1999 @ 23:34:00 #3
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_221349
Ook ik heb naar De mol gekeken vanavond. Ik moet zeggen; goed programma!
Vooral het feit dat de mol ook voor de kijker een onbekende is maakt het leuk om naar te kijken. Daarnaast heeft het programma alles wat BB niet heeft: goede geluidskwaliteit , uitdagende opdrachten, mensen die waarschijnlijk meer inhoud hebben dan de huidige BB-bevolking, echte ontberingen (voorbeeld: i.t.t. de BB-bewoners mogen ze maar een piepklein tasje met persoonlijke spullen meenemen, opdrachten in de woestijn en bij een koraalrif), de programmamakers geven toe dat er wordt valsgespeeld..... Jammer dat het niet iedere avond wordt uitgezonden!
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_221350
Hoe laat is dat programma dan?
Loose all time, Love your mind, Free your soul
pi_221351
Vrijdags half tien. Is best een leuk programma, alhoewel het nog een beetje op gang moet komen.

Lijkt eigenlijk alleen op BB in het feit er een groep onbekende mensen bij elkaar is geplaatst en dat er steeds iemand moet afvallen.

Deze uitzending waren beide opdrachten geslaagd, dus de mol heeft het niet goed gedaan. Het leuke is wel, dat je zelf al gaat zitten gokken wie het kan zijn.

  zaterdag 20 november 1999 @ 00:12:00 #6
1385 Bientje
oh het bakkie weeg ook wat!
pi_221352
En het nomineren gaat anders. De deelnemers moeten 20 vragen beantwoorden over de Mol (is het een man, heeft de mol een tatouage e.d.). Degene die de minste vragen goed heeft moet vertrekken.
Vandaag moest Sandy weg (zij dacht dat Wilmie de Mol was).

[Dit bericht is gewijzigd door Bientje (Datum 20 November 1999).]

Trust, but verify (Ronald Reagan)

pi_221353
Voor de liefhebbers:
Het programma De Mol heeft z'n eigen website (niet echt een verrassing):
http://www.demol.zonnet.nl/

Het programma belooft wel wat te worden.

Qua opzet heeft het wel wat van die spel programma's bij de AVRO, ondermeer gepresenteerd door Bas Westerweel (Twee teams worden in een exotische omgeving van A naar B gestuurd met opdrachten, waarbij de presentator nogal nadrukkelijk aanwezig is).

Het mol element kan veel spanning geven, maar nu komt dat er nog niet uit.

pi_221354
Beste Danny,

Als dit programma maar half zo succesvol wordt als het eerder dit jaar in België was (het hield de gemoederen daar nog meer bezig dan dioxine-kippen en Dutroux), dan zou je misschien kunnen overwegen om hieraan een apart sub-forum te wijden, maar dit even terzijde.

Ik heb de Belgische variant nooit gezien, dus vandaar is me iets niet helemaal duidelijk omtrent het concept. Voorzover ik het heb begrepen wordt een groep mensen op pad gestuurd naar een ver land en één van hen is de mol, oftewel verrader (om in BB-termen te blijven: de 'acteur'). Er moeten opdrachten worden uitgevoerd en die leveren een pot geld op van maximaal anderhalve ton voor de uiteindelijke winnaar. De "mol" probeert intussen de opdrachten subtiel te ondermijnen zodat deze mislukken. Tegen het einde van elke etappe moeten de deelnemers een aantal vragen beantwoorden over de identiteit van de mol en degene die er het verst naast zit moet vertrekken. Tot zover snap ik de opzet.

Het lijkt mij dan echter dat de mol als enige tot aan de laatste dag de vragen over zijn (M/V) identiteit het beste kan beantwoorden. Betekent dat dan ook niet automatisch dat de mol uiteindelijk met de buit gaat strijken?
Wat ontgaat mij hier? Weet iemand meer van de spelregels, of zijn die net zo flexibel als die van BB?

pi_221355
quote:
op 11-20-1999 om 02:33 AM schreef Max het volgende:
Het lijkt mij dan echter dat de mol als enige tot aan de laatste dag de vragen over zijn (M/V) identiteit het beste kan beantwoorden. Betekent dat dan ook niet automatisch dat de mol uiteindelijk met de buit gaat strijken?
Wat ontgaat mij hier? Weet iemand meer van de spelregels, of zijn die net zo flexibel als die van BB?

De mol behoort niet tot de deelnemers en kan dus niet winnen. Net als BB blijven er drie over; 2 deelnemers en "de mol". Eén van de 2 overgebleven deelnemers wordt de winnaar.

Helaas, ik wist dat 't op de buis zou komen en heb het toch gemist Weet iemand of er nog een herhaling komt?

pi_221356
quote:
op 11-20-1999 om 02:41 AM schreef Kozzmic het volgende:
De mol behoort niet tot de deelnemers en kan dus niet winnen. Net als BB blijven er drie over; 2 deelnemers en "de mol". Eén van de 2 overgebleven deelnemers wordt de winnaar.

Helaas, ik wist dat 't op de buis zou komen en heb het toch gemist Weet iemand of er nog een herhaling komt?


Dank je Kozzmic, en als wederdienst heb ik even de TV-gids doorgeworsteld en daarin gevonden dat de herhaling donderdagochtend 25-11 wordt uitgezonden om 9.47 op Nederland 1.

pi_221357
Thanx Max! Ik zal mijn video op scherp zetten donderdagmorgen...

Overigens is ook op de Avro-site info over "De Mol" te vinden.
Link: http://www.omroep.nl/avro (klik op foto van Angela).

Stukje tekst van deze site:

In 'Wie is... de Mol' trekken tien onbekende Nederlanders samen op een avontuurlijke tocht door Australië. Drie weken lang. Ze kennen elkaar niet, maar weten wel dat één van hen een verrader is; één van hen is een 'Mol'.

Tijdens hun tocht moeten ze samen tal van opdrachten uitvoeren. Om de proeven tot een goed einde te brengen, moeten ze samenwerken en elkaar vertrouwen. Maar 'De Mol' is altijd onder hen en probeert de uitvoering van de opdrachten in de war te sturen, te saboteren.

Om de twee dagen wordt een kandidaat op het vliegtuig naar Nederland gezet. De deelnemers worden namelijk getest op hun kennis van 'De Mol'. Degene die het minst goed scoort, moet naar huis. De groep wordt met elke aflevering kleiner, tot er drie mensen over zijn: de verliezer, de winnaar en de 'Mol'. De winnaar krijgt het volledige bedrag dat de groep onderweg heeft verdiend. De anderen krijgen helemaal niets...


------------------
Klik hier voor mijn Big Brother Nieuws & Stripjes site

[Dit bericht is gewijzigd door Kozzmic (Datum 20 November 1999).]

pi_221358
Leuk programma lijkt me dat.
De "Mol" zal zijn rol wel heel goed moeten spelen. Maar toch, niemand vertrouwd elkaar.

pi_221359
Ik heb het programma niet gezien, Maar de site vind ik al zoiszo beter, mooier, leuker dan BB site. Als dit ook iets over het programma zegt...
heb ik niet
  zondag 21 november 1999 @ 00:01:00 #14
483 sdb
Pluk de dag
pi_221360
Wie is volgens jullie de mol? Ik dacht ook even Wilmie, omdat ze niet kon autorijden. Toen dacht ik die vent die het bordje 'we' goed had neergelegd (en later kon die ander hem niet vinden). Nu weet ik het niet meer. Warner?? Goed idee om hier een topic van te maken. Doen.
Life is a moment in space


  zondag 21 november 1999 @ 04:17:00 #15
1234 HiZ
Istanbullu
pi_221361
Ik weet het ook nog niet zeker, maar ik zat ook aan die duiker te denken. Hij hoorde bij de ompakkers van de bagage. Het kan toch nauwelijks toeval zijn dat iemand z'n spullen voor z'n lenzen niet kon vinden.
pi_221362
Is het misschien zo dat wij De Mol ineens beter of aantrekkelijker vinden omdat wij met zoveel ervaring over BB kunnen praten en er wel raakvlakken in vinden, maar er 1 levensgroot verschil is? Namelijk dat dit programma vooraf is opgenomen; manipulaties o.b.v. de media en "het" volk zijn dus niet meer mogelijk. En dat is waar wij ons als BB-verslaafden toch het meest aan ergeren?
  zondag 21 november 1999 @ 10:37:00 #17
483 sdb
Pluk de dag
pi_221363
Mee eens. Er valt hier weinig te ergeren. Het zal allemaal wel niet zo spontaan zijn zoals het lijkt. Ik heb een keer met Angela's andere programma De Uitdaging meegewerkt. We (studenten) moesten binnen een bepaalde tijd een tentoonstelling bouwen. We waren makkelijk binnen de tijd klaar, maar moesten voor de opnames doen alsof we gestresst tot op de laatste minuut bezig waren. De opnames met Angela die gehaast binnen kwam rennen gingen ook een paar opnieuw. Ik vind dit niet gek, leg me erbij neer en geniet gewoon van de televisie. De mol is gewoon leuk om naar te kijken en ik geloof wel dat de deelnemers echt niet weten wie hij of zij is.
Life is a moment in space


  zondag 21 november 1999 @ 15:41:00 #18
1466 Niekes
De weg weer gevonden naar FOK!
pi_221364
Ik vind het ook een pluspunt in het programma dat iedereen zich uitslooft voor de opdrachten en dus de pot, terwijl maar 1 van hen er met die pot vandoor gaat. Na gelang de inzet en resultaten wordt de pot steeds groter, terwijl men zich misschien wel inzet voor de bankrekening van een ander. Lekker veel wantrouwen en continu opletten wat de anderen zeggen en/of doen. Want als je niet bij de les blijft, kun je de vragen niet goed beantwoorden en ga je naar huis. Toch moet je je ook veel inzetten om met de groep te kunnen akederen. Lekker dubbel, mooie tv en Angela maar lekker forceren in de groep.
*** *** *** *** *** *** *** *** ***
Denk verkeerd, als je dat wilt.
Maar denk in elk geval zelf!!!
*** *** *** *** *** *** *** *** ***

pi_221365
Ik vond het programma persoonlijk een beetje mat en mijn eerste reactie op de opdrachten was: leuk voor de deelnemers met Astma. Als je astma hebt, mag je namelijk niet duiken enzo!
Maar uit eigen ervaring weet ik dat de natuur in Australie echt onwijs mooi is en dat is al een goede reden om het programma te kijken.
Misschien dat het programma nog op gang moet komen en dat het de komende afleveringen leuker en spannender wordt.

  maandag 22 november 1999 @ 06:17:00 #20
1234 HiZ
Istanbullu
pi_221366
Maar dat is dus ook precies wat gebeurt : Mensen zeggen dat ze dingen niet kunnen doen, en daarmee zijn ze bijna direct een beetje verdacht. Ga maar na, bij de eerste opdrachten was er een duiker met onderwatervrees die heel lang deed over het leren ademen en een chauffeur zonder rijbewijs die dan ook promt twee keer tegen een boom aanreed. Was dat nou echt of zaten ze de boel te saboteren. Zeker weten doe je het niet. Dus zelfs een beroep op een echte aandoening zou wel eens vals kunnen zijn. Verder lijkt het me dat wanneer je mensen gaat laten meedoen in een programma met lichamelijke inspanning dat je ze wel fysiek test, al was het alleen maar in verband met mogelijke aansprakelijkheid.
pi_221367
Het begint nu op ned. 1
Van alles is weer waardeloos

pi_221368
Haha... Ze moeten een feestje organiseren met minstens 100 Australiers, beloven op een radiostation gratis drank en gaan dan ranja halen in de supermarkt... Als dat maar niet matten wordt
  vrijdag 26 november 1999 @ 21:50:00 #23
1956 DaBouK
mayo met ui! Shoarma met gras.
pi_221369
Ik vind de mol eerlijk gezegd een lachertje...
Angela die heel SPANNEND en SENSATIONEEL de mensen nu al voor de tweede keer uit gaat leggen dat er wel degelijk een ECHTE mol aanwezig is.....En dat ze opmoeten passen..
Overdreven gebracht, een programma wat in Belgie goed ontvangen werd en terecht, omdat dat tien keer beter gebracht werd.. door het MOL-team...
Laat ze bij de AVRO eerst maar weer eens een cursus SHOW MAKEN volgen, want siinds Jos Brink weg is, hebben ze geen echte namen meer.
I am what I've done


  vrijdag 26 november 1999 @ 22:37:00 #24
1201 tina
Fok!Member
pi_221370
Ik vond het wel een vermakelijk programma. Het heeft alleen echt helemaal niets met BB te maken.
Greetz Tina

  zaterdag 27 november 1999 @ 02:33:00 #25
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_221371
Ik heb alleen aflevering 1 gezien maar ik was niet echt enthousiast, niet eens voldoende om vanavond weer te kijken. Ik vind de natuur van Australie buiten het Rif sowieso monotoon, maar ook de deelnemers lieten me allen koud en Angela kan ik ook niet zo goed hebben (overdreven en een toontje).
Wat werkt voor Belgie, hoeft hier nog geen succes te zijn. De producent (Woestijnvis) bracht eerder al Schalkse Ruiters en Man Bijt Hond hier op tv. Het eerste was een ontstellende, onthutsend grote flop die al zeer snel van de buis werd genomen en de tweede rubriek met klein nieuws lijdt een onopgemerkt bestaan, dagelijks op een wisselend tijdstip op Nederland 1...
pi_221372
Ik heb alleen aflevering 2 gezien, maar vond het behoorlijk tegenvallen. Het concept is aardig, maar het wordt belabberd uitgewerkt. Angela vertelde in een interview dat haar kandidaten toch zooooooooo veeeeeeeeel meer interessant waren dan "die oppervlakkige mensen" in Big Brother, nou niet dus. Hier denk ik ook het grote verschil met BB, in De Mol leer je de personen nauwelijks kennen; ze zijn enkel bezig met hun opdrachtjes, de camera is continu opvallend aanwezig, en je ziet ze niet wanneer ze een persoonlijk gesprek ofzo met elkaar hebben. Angela had het in het interview ook nog hautain over Veronica die de BB-ers had geselecteerd met het oogmerk te scoren bij een jonge doelgroep, terwijl De Mol echt kandidaten heeft uit alle geledingen van de bevolking. Ook een beetje flauwe opmerking. Ze distantieert zich van het (volgens haar) platte niveau van BB, maar probeert wel mee te liften op het succes ervan...

Anyway, mijn guess is dat De Mol Warner is en verder moet deze topic misschien maar gesloten worden of verplaatst naar het TV-forum, want op het BB-forum hoort het niet echt thuis.

pi_221373
quote:
op 11-27-1999 om 11:30 AM schreef Kozzmic het volgende:

Anyway, mijn guess is dat De Mol Warner is en verder moet deze topic misschien maar gesloten worden of verplaatst naar het TV-forum, want op het BB-forum hoort het niet echt thuis.


Dat is dan wat jou betreft....

Dankzij dit topic werd ik op de hoogte gesteld op een (potentieel) interessant programma. Thanx!!

fake a dream
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')