abonnement Unibet Coolblue
pi_61278619
Ik had het al gelezen ja, dat het vaak een terugkerend probleem is en dat je soms moet beslissen of je je caaf de lijdensweg niet beter kunt besparen daar wil ik nog helemaal niet over nadenken, ze is nog niet eens 2 jaar oud!

Ik heb vanalles voor haar geraspt vanavond en daar probeerde ze wel van te eten, wat volgens mij wel een klein beetje lukte. Ook heeft ze een inimini beetje hooi gegeten, ze probeerde wel meer te eten maar het lukte haar gewoon niet. Soms kreeg ze toch een stukje te pakken en dan was ik echt opgelucht dat ik die kaakjes even zag bewegen.

Bedankt voor de tip van de gasnarcose, ik zal er om vragen. Ik heb al vaker gelezen dat 'gewone' narcoses de toch al verzwakte caafjes fataal werden.

Pff, heb ik zoveel weken vakantie gehad, moet ik morgen weer colleges volgen, wordt mevrouw ziek. Een week geleden had ik nog alle tijd van de wereld gehad voor eventueel dwangvoeren e.d. Zul je altijd zien.
pi_61287072
tsja, ik kan je een ding garanderen, een zieke cavia komt nooit gelegen.... Hopelijk kun je toch vandaag bij de da terecht en het liefst vandaag of uiterlijk morgen nog een ingreep plannen want dit is ebsoluut een spoedgeval, een cavia die slecht eet is vaak ten dode opgeschreven als hij niet geholpen wordt.... vraag de dierenarts na de opeatie ook of hij een injectie Primperid wil geven. DIt middel werkt eetlustopwekkend en brengt de darmen en maag tot rust als daar gas in zit. Heel erg veel succes, de duimpjes draaien!
I had a signature once. It was awful.
pi_61292094
Nou ik ben net terug van de DA. Ze zag zo snel niets vreemd aan de kiezen, maar zij vond ook dat dit wel aan het gebit moest liggen (vooral omdat Cappuccino wel probeert te eten). Ze gaat daarom morgen onder narcose en dan gaan ze goed naar het gebit kijken. En als ze dan wat vinden wordt ze meteen eraan geholpen.

Ik sta niet echt te springen om haar (misschien onnodig) onder narcose te laten brengen, maar er is niet echt een andere oplossing. De darmen waren gelukkig nog in beweging en verder kon ze ook niets anders vinden.
Ik heb nu van dat poeder meegekregen om te dwangvoeden tot morgenochtend. Ze lijkt het eigenlijk wel lekker te vinden

alleen zie ik nu net vanuit mijn ooghoek dat mevrouw vrolijk wat gras aan het wegkauwen is!
ze heeft net wel een spuitje met pijnstillers gekregen, zou het daaraan liggen? Dat er bijvoorbeeld een scherpe hoek van een kies in haar tong prikt en dat ze die nu niet meer voelt?
  Moderator maandag 1 september 2008 @ 20:23:57 #54
155227 crew  Guppy
dus
pi_61301741
dat laatste lijkt me heel aannemelijk
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_61329076
zou best kunnen dat ze pijn heeft waardoor ze geen eetlust heeft. Laat de dierenarts voor de grap eens in de oortjes kijken, misschien heeft ze wel een middenoorontsteking die haar hoofdpijn bezorgt, en zoals je misschien weet kan oorpijn héél gemeen zijn, als je je kaken beweegt (eet dus) is dat heel vervelend.... Het lijkt er toch op dat ze vanwege pijn ergens dus niet eet.... Als de kiezen trrouwens in de tong prikken dan zou de dierenarts dat toch gewoon zo moeten zien hoor, als ze niets met zekerheid kon zien zal het vermoedelijk ook niet zó ernstig zijn, maar van een kleine afwijking kunnen ze al veellast hebben.

Afijn, succes met het dwangvoeren en nog meer succes voor de narcose!
I had a signature once. It was awful.
pi_61334350
Dankjewel. Ik heb haar aan het begin van de avond weer opgehaald, ze was helemaal wankel van de narcose, echt zielig (maar stiekem ook wel een klein beetje komisch ).
Maar goed, de dierenarts kon niets aan haar gebit vinden! Alles zag er prima uit. Wel had ze opgemerkt dat haar maagje een beetje van slag was. Maar ze wist niet of dat nou de oorzaak van het niet-eten of het gevolg ervan was.

Het goede nieuws is dat ze sporen van brokjes op haar kiezen had gevonden, dus waarschijnlijk heeft ze vannacht brokjes gegeten. Toen ik net de brokjes bijvulde begon ze ook direct te eten en ze heeft ook al hooi en gras gegeten.
Voor de zekerheid voer ik haar nog van dat soja-spul en olvarit bij, dan krijgt ze sowieso genoeg binnen.

Omdat de DA verder niets kon vinden was het advies om het nog een paar dagen aan te kijken (wel met dwangvoeren). Bedankt voor de oortip, als het niet beter gaat zal ik de DA vragen daarnaar te kijken. Ze heeft ook zo'n spuitje na de narcose gehad, zoals jij had gezegd.
Ik hoop echt dat het goed blijft gaan, maar ik heb er eigenlijk wel een goed gevoel bij
pi_61334949
ik hoop ook dat het goed blijft gaan, maar hou er voor jezelf toch rekening mee dat er nog altidj op de achtergrond iets kan spelen wat later terugkomt! Heb je ook pijnstilling meegekregen? Ik denk dat het wel slim is om haar een tijdje pijnstilling te geven en dat langzaam af te bouwen....

Wat voor sojaspul heb je trouwens gehad? Er zijn eigenlijk maar twee volledige dwangvoeren op de markt die echt geschikt zijn voor cavia's, namelijk Science Recovery en Critical Care. Andere middelen zijn meer geschikt voor bijvoeding (dus als de caaf wel eet, maar niet genoeg) en niet als dwangvoedig (wat de volledige voeding over moet nemen). Maar zolang ze wel zelf eet en blijft eten is bijvoeding natuurlijk voldoende.

De duimpjes blijven draaien dat ze snel weer de oude is!
I had a signature once. It was awful.
pi_61335140
Nou hopelijk knapt ze snel op !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61341018
Nu gaat het toch weer wat minder, ze was weet wat afgevallen sinds gisteren. Ik blijf het gek vinden dat de dierenarts niets aan haar gebit kon vinden. Net was ze weer aan het worstelen met andijvie, ze pakt het dan in haar bekje maar ze bijt het niet af. En dat probeert ze echt wel.
Ook vond ik vanochtend tijdens het dwangvoeren een strootje hooi in haar bekje. Kennelijk neemt ze die dan ook wel in haar bekje, maar ergens gaat het dan fout.
De DA zei dat haar voortanden wel een beetje lang waren, maar als ze ze gingen knippen dan sloten ze niet meer op de ondertanden aan..

Ze had overigens nog een spuitje met pijnstillers gekregen, maar er werd ons inderdaad aangeraden om overmorgen van druppeltjes op te halen.
Wat dat voor soja-spul is weet ik niet, het zit in een neutraal DA-bakje met een door hun gemaakte sticker erop.
  woensdag 3 september 2008 @ 19:04:29 #60
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_61354489
Nog een kwakkelaar

Ben vanavond met Belle naar de DA geweest. Blijkt een hoornvliesbeschadiging te hebben (de helft van het hoornvlies is eraf). De DA deed, er een soort contrastvloeistof op, om te kijken hoe ernstig het was, was dus wel ernstig, maar ben wel op tijd gekomen .

Nu 10 dagen die zalf geven, 3x per dag. Het zou helemaal goed moeten komen. Daar, hoop ik dan maar op!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_61360202
Vervelend he, die kwakkelaars

Hopelijk komt het met jouw caafje inderdaad helemaal goed! Vast wel

Hier gaat het ietsje beter, telkens na het dwangvoeren heeft ze een behoorlijke opleving. Dan hupst ze echt vrolijk door haar kooi en eet ze hooi.

Ik kijk het nog maar even aan. Ik heb al weekend (student he ) dus alle tijd om een redelijk strak schema aan te houden met dwangvoeren en ik hoop dat ze dan langzaam haar energie en eetlust weer terug krijgt (en niet alleen een kwartier lang na het dwangvoeren).
pi_61363718
RS, mix eens druivensuiker door het dwangvoer (je mag ook dextro energy pletten). Als ze zoveel energie haalt uit het dwangvoer kun je dat ook nog eens proberen. gewoon een klein beetje erbij doen.
I had a signature once. It was awful.
pi_61371337
Ik zal het vandaag uitproberen, bedankt voor de tip

maar: gisterenavond heeft ze een blaadje witlof gegeten! Ik zag haar er weer mee worstelen dus ik had haar eruit gehaald om te kijken wat er precies niet lukte, waarom ze het wel in haar bekje nam, maar niet opat. Eenmaal op schoot drukte ik het iets tegen haar bekje aan ze begon opeens te eten.

Alleen nu weet ik bijna wel zeker dat het wel een gebitsprobleem moet zijn, want er klonk tijdens het kauwen af en toe een heel akelig, knarsend geluid ik kreeg er kippenvel van.

Vanochtend heb ik weer dezelfde tactiek uitgeprobeerd, maar toen wilde ze maar een kwart blaadje. Ik kan het me wel voorstellen, dat knarsen kan niet prettig zijn.
pi_61371414
In welke omgeving woon je? Misschien zit er nog ergens een bekende da in de buurt die sowieso goed is met cavia's, voor een second opinion....
I had a signature once. It was awful.
pi_61374423
Oldenzaal, Twente.
pi_61375566
ik ken zelf geen da's in die regio maar deze fokkers zitten vlakbij jou, misschien hebben zij wel ervaring met da's in de buurt:

http://www.freewebs.com/casacobaya/ Hasselo
http://fantaskia.verenjansweb.nl/ Hasselo
http://www.cs-cinta.nl/ Enschede
http://www.yarmidasplace.nl/ Enschede
I had a signature once. It was awful.
pi_61378853
Ik heb ook al een mailtje gestuurd naar de knaagdierenopvang (Goofy) hier in de buurt (daar heb ik de caafjes ook vandaan) met een soortgelijke vraag.

Bedankt voor het opzoeken, als blijkt dat de mensen van Goofy bijvoorbeeld naar onze vaste DA gaan ( ) zal ik een van die fokkers mailen, die kunnen inderdaad misschien wel een goede tip geven
pi_61403032
Goed, ik heb toch besloten dat ik te veel dieren heb in mijn 1kamerappartementje. Ik zou het liefst hele dierentuinen tegelijk helpen, maar ik moet er wel te tijd, ruimte en aandacht voor hebben... En het klinkt misschien vervelend, maar ik vind het makkelijker om de cavia's te laten verhuizen dan de katten. Mocht ik geen goed tehuis vinden dan houd ik ze gewoon zelf uiteraard, het moet wel in hun beste belang zijn!

Mijn 2 vrouwtjes heten Vim en Mika, foto staat in mijn fotoboek.
Vim is wat jonger, geen idee hoe jong maar ik gok niet ouder dan 1,5 jaar. Het is een lekker actieve ondernemende cavia die graag rondjes rent en op het huisje springt. Ze komt van een vrouw die ook het liefst voor alle cavia's zou zorgen, maar het werd teveel omdat ze ik geloof ziek was geworden.
Mika is een langharige caaf. Ik heb haar nu denk ik zo'n 3 jaar en geen idee hoe oud ze is. Ze was zeker 1 jaar toen ik haar adopteerde. Ze komt van een vrouw die een dierenopvang aan huis heeft. Ik geloof dat Mika ooit gedumpt is buiten. Ze houd NIET van wassen, maar ik doe dit zo 1x per 2 maanden.

Dus als iemand de tijd en toegewijdheid heeft voor 2 lieve caafjes (ze mogen ook apart weg hoor, zolang ze maar nieuwe vriendjes krijgen dan)...
Ik heb overigens ook nog een kooi van 1,40 meter lang. Mocht je nog tekort hebben aan een kooi, dan mag je die meenemen voor 50 euro. Ik vrag hier wel geld voor omdat hij toch 100 euro gekost heeft.. Hij is nog helemaal gaaf.
pi_61530579
Nou mijn kwakkel-verhaal heeft geen goed einde, ik moet haar morgen in laten slapen

ik heb nu geen tijd om het precies uit te leggen, maar ze kreeg gisteren opeens een enorme bult bij haar oog en de DA zegt dat ze een verrotte kies heeft (of een ontstoken wortel) en als ik haar liet behandelen met antibiotica had ik volgens haar maar minder dan 10% kans dat het zou werken.

volgens de DA had ze ook pijn dus ik wil haar niet langer laten lijden. Maar bleh, zo'n keuze maken is niet gemakkelijk
pi_61530931
Veel sterkte
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator woensdag 10 september 2008 @ 20:18:05 #71
155227 crew  Guppy
dus
pi_61532771
aww... heel veel sterkte
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_61550443
4 jaar geleden werd er ergens in de omgeving van Enschede een klein roodbont gladhaartje geboren. Een lief, klein zeugje werd te licht bij haar mama weggehaald en geplaatst in de Intratuin in Enschede. Daar mocht ze wachten op een nieuwe baasje die haar lief en leuk zou vinden.....
Ik was degene die door die Intratuin liep en dat kleine meisje zitten zag. Op dat moment had ik geen huisdieren, ik mocht het absoluut niet van mijn ouders maar oei oei, dat kleine roodbontje was onweerstaanbaar..... Paul belde naar zijn vader, of hij een cavia mocht kopen en op zijn kamer mocht houden en jawel, het mocht!
Het kleine meisje, 230 gram, werd in een doosje gedaan.... we smokkelden haar mee de hotelkamer op, want we waren op vakantie, en daar zat ze dan...



Iwi was van begin af aan een klein pluisje en een schatje. Ze was heel blij toen ze 3 weken later haar vriendinnetje kreeg, Ibi (gestorven in december 2006).



Iwi is altijd de meest nieuwsgierige en brutale cavia van de groep. En vandaag is ze (vrije schatting, t kan een weekje schelen) 4 jaar geworden. 4 jaar waarin ze me niet alleen het caviavirus heeft gebracht, en veel liefde en vreugde, maar ook veel moeilijke momenten, waaronder een sterilisatie, twee blaasstenen en een hoop gedoe met koppelen. Iwi woont nu alweer anderhalf jaar bij Oger en dat gaat uitstekend. Na Iwi zijn er nog veel nieuwe caafjes bijgekomen maar samen met Ibi was en is zij mijn allergrootste lieveling ooit, ik moet er niet aan denken haar ooit te verliezen... Gelukkig is ze vandaag de dag ondanks alle eerdere ellende vrolijk en gezond, en ik hoop dat ze bij mij een oud lief kreng mag worden, zoals ze nu ook is













I had a signature once. It was awful.
pi_61550573
. Gefeliciteerd met je hummeltje .

Die onderste foto, geniaal .
Tap tap tap
  donderdag 11 september 2008 @ 16:00:08 #74
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_61552969
Gefeliciteerd Iwi.
Die laatste foto : Prachtig!

Square sterkte.
pi_61556491
LoL @ laatste foto van Zoeper
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')