abonnement Unibet Coolblue
pi_60960013
misschien dat het helpt als ik dit topic even hier voorbij laat komen?

Cavia + kooi
  dinsdag 19 augustus 2008 @ 18:58:40 #27
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60960271
Cherry, wat voor bodembedekker gebruik je? Ik gebruik zelf zaagsel, dat neemt vrij veel vocht en geur op. Bij ons stinkt het hok meestal pas na 6 dagen ongeveer. En dat met 3 caafs. Verder kan je eventueel ook nog een krant onderin doen. Iig geen stro, dat neemt helemaal niets op.
To infinity…and beyond!
pi_60961332
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2008 18:58 schreef ivetje het volgende:
Cherry, wat voor bodembedekker gebruik je? Ik gebruik zelf zaagsel, dat neemt vrij veel vocht en geur op. Bij ons stinkt het hok meestal pas na 6 dagen ongeveer. En dat met 3 caafs. Verder kan je eventueel ook nog een krant onderin doen. Iig geen stro, dat neemt helemaal niets op.
Zaagsel van Fitami of zo, er zit een beetje een chemisch luchtje aan. Ik doe er een literpak per keer in (de eigenaar had twee pakken meegegeven maar die zijn al op, heb er nu van Happy Home in zitten, ze maakte ze zelf eens per week schoon). En daar gaat dan het hooi overheen. De hoekjes maak ik om de dag schoon en de wc ook, waar korrels, zaagsel en hooi in liggen.
Tap tap tap
  dinsdag 19 augustus 2008 @ 19:54:09 #29
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60961790
Hmm, vreemd. Ik maak het hok ook 1 keer per week schoon. En dan maak ik de hoekjes tussendoor niet eens schoon. Staat het hok in een slecht geventileerde ruimte ofzo? Bij ons staat altijd een raampje open, misschien dat je het snel ruikt omdat het een kleine ruimte is die niet zo goed geventileerd wordt. Zou anders niet een reden weten.
To infinity…and beyond!
pi_60962110
Hij staat bij mij op de zolderkamer, vrije grote kamer met altijd een raampje open omdat het anders een sauna wordt.
De geur went wel, ik ruik het nu niet meer nu ik de hele dag in zit, maar toen ik na Lowlands thuiskwam rook ik ze op de trap al .
Tap tap tap
pi_60962324
Ze waren trouwens net enorm aan het vechten, tegen elkaar oprijden, door het zaagsel rollen, piepen, bijten, etc. Heb geen wondjes kunnen vinden maar ik schrok me wild. Het begon toen ik ze even op het bed had gezet om de wc schoon te maken, meestal blijven ze gewoon zitten maar nu waren ze zo hard aan het matten dat de bruine van het bed werd gegooid. Gelukkig had ik uit voorzorg de Fatboy er tegenaan gezet, maar het ging echt niet goed. Ook begon de bruine voor het vechten enorm hard te piepen, je hoorde hem tussendoor ademhalen, alsof ik met een zakje ritselde met iets lekkers maar dan tig keer harder.
Rare beestjes zijn het .
Tap tap tap
pi_60968278
Mijn dames kunnen het heel goed met elkaar vinden.

Ze slapen zelfs naast elkaar, niet tegen elkaar, want dat is net te...

Maar af en toe hebben ze hun knor-periodes en soms hebben ze het alle drie hoog in de bol

Het is niet echt vechten, maar meer de rangorde bepalen, zonder fysiek geweld.

Wat politiek correct...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60973579
1) zaagsel, 2) 2 cavia's in een vrij kleine kooi. Dat stinkt wel door....

En dat laatste is ook de oorzaak van de vechtpartijtjes, ze kunnen zich niet genoeg terugtrekken en zitten te dicht op elkaars lip. Soms zijn het net mensen: dat leidt tot irritatie.
I had a signature once. It was awful.
pi_60974192
Het is ook zo'n plastic bak, misschien dat het ook daardoor niet helemaal lekker ventileert. Ik weet niet of aubiose oid beter is, dat zag ik laatst in de dierenwinkel liggen. Maar zondag gaan ze weer weg . Ik vind de bruine caaf echt helemaal fantastisch, die laat zich oppakken en kroelen en die knort lekker, heeft lekker rond toetje en een kruintje en gaat echt helemaal liggen als je hem aait. Die ander zoekt ruzie, rijdt tegen de bruine op, laat zich amper oppakken. Maar die is dan weer wel de hele tijd aan het popcornen.
Ik had trouwens net nog een discussie met m'n moeder die vindt dat ik ze te veel groente en fruit geef. Ze krijgen 's ochtends een paar blaadjes witlof en 's avonds een hele tomaat, en m'n moeder zei dat dat te veel was.
Tap tap tap
pi_60974227
Eerder te weinig dan teveel.....
I had a signature once. It was awful.
pi_60974288
Dus toch, ik wilde er een halve komkommer in gooien namelijk .
Tap tap tap
pi_60974495

Tap tap tap
pi_61165685
Ze zijn weer terug bij hun baasje .
Het is heel stil ineens op m'n kamer.
Tap tap tap
  donderdag 28 augustus 2008 @ 20:17:53 #39
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_61201812
Hier eindelijk foto's van Fozzy in en om de knispertunnel!


Hallo! Ik kom even laten zien hoe mooi mijn tunnel is!


Kijk eens wat voor lekkers ik kreeg vanmiddag. Enne, mooie bal ook hè!!


Ik vind de peterselie zó lekker. Helaas kwam het daardoor wel bewogen op de foto.


Ik kom toch even dichterbij kijken wat het vrouwtje met dat zwarte fotoding allemaal aan t doen is..


En toen was ik héél erg moe van al die aandacht..





[ Bericht 0% gewijzigd door NijntjesUk op 28-08-2008 20:27:10 ]
  donderdag 28 augustus 2008 @ 20:28:02 #40
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_61202085
Heb trouwens geprobeerd foto's wat te verkleinen, maar das niet gelukt.. Excuses!
pi_61202458
Leuke foto's... !

Die laatste foto
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 20:15:55 #42
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_61229370
Ach ja, je hebt wat opties op je telefoon.. en dan probeer je wel eens wat uit
pi_61229470
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 20:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Leuke foto's... !

Die laatste foto
die ava van jou!
I had a signature once. It was awful.
pi_61229723
Pft ik heb het de laatste tijd een stuk drukker, en merk dat de caafjes op de laatste plaats komen. Echt heel sneu, maar ze krijgen eigenlijk te weinig aandacht. Ik zit te twijfelen of ik ze niet moet overdragen aan iemand die er meer tijd voor heeft...
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 12:18:06 #45
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61242302
De caafs krijgen toch ook aandacht van elkaar joh Wij hebben ook niet altijd evenveel tijd voor ze, maar ze vermaken zich prima met z'n 3tjes.
To infinity…and beyond!
pi_61264464
mijn cavia Cappuccino eet sinds vanmiddag niet meer . Het lijkt soms alsof ze wel wil (dan probeert ze iets te pakken), maar dat het niet lukt. Alleen als ik heel voorzichtig wat in haar bekje probeer te doen (een grasspriet bijvoorbeeld) dan probeert ze het met haar voorpootje er weer uit te duwen.
Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk naar de dierenarts, maar onze vaste DA heeft pas morgenmiddag spreekuur (hoewel ik morgenochtend vroeg wel even ga bellen of we eerder langs kunnen komen).
Ik heb al op internet gelezen dat het waarschijnlijk aan problemen met het gebit ligt, maar mijn vraag is meer: wat kan ik in de tussentijd (tussen nu en morgen naar de dierenarts) het beste doen?
Ze is nog gewoon lekker actief en ze piept ook nog vrolijk op schoot, gelukkig, maar een niet-etende cavia kan behoorlijk snel achteruit gaan weet ik uit ervaring.
pi_61265409
Goed dat je er snel bij bent, een afspraak met de dierenarts is geen overbodige luxe.

Wat je eventueel kan doen is thee trekken van hooi.
Bijvoorbeeld: hooi in een emmer doen, kokend water erover, even laten trekken, zeef het hooi eruit en doe het afgekoeld in de drinkfles.

En mocht je een spuitje zonder naald, is babyvoeding van worteltjes het verstandigst. Let even op dat je niet rechtstreeks in de luchtwegen spuit!

Verder is het even afwachten tot je een afspraak hebt gemaakt bij de dierenarts. Hopelijk ben je snel aan de beurt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61269680
Dankjewel! Ik heb helaas geen spuitje in huis, maar de 'hooithee' tip zal ik zeker opvolgen.
Net zag ik haar worstelen met een stukje andijvie en later met wat witlof. Ze had het in haar bekje, maar het leek wel alsof ze er niets van af kon bijten. In ieder geval vond ik het wel geruststellend dat ze twee keer liet zien wel te willen eten.

We zullen zien, ik hou het heel erg goed in de gaten en hopelijk lost het zichzelf vanavond nog op, of kan de dierenarts de oorzaak vinden en is het niet ernstig.
pi_61270682
Ik heb er zelf ook (helaas) ervaring mee gehad en het was zo zielig om ze te zien worstelen met het eten..

Hopelijk is het simpel te verhelpen, hou je ons op de hoogte?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61273727
hooithee is goed voor de darmen maar doet weinig aan het probleem... ze MOET blijven eten, hoe minder ze eet, hoe overstuurder haar darmen worden, hoe zwakker ze is voor dei ngreep.... de kans is inderdaad erg groot dat het de kiezen zijn. de dierenarts kan dit prima zonder narcose bekijken, eventueel eerst met een spuitje met water in het bekje spuiten om het schoon te krijgen. Het vijlen gebeurt meestal onder narcose (zorg dat je om gasnarcose vraagt!).
Vraag morgenochten dgelijk om eem zakje science recovery of critical care bij de da zodat je kunt dwangvoeren. En hou er verder rekening mee dat de kiesjes vaak een terugkerend probleem is, sommige caafs lopen er jaren mee maar anderen houden het nog enkele maanden vol.... tis vaak gewoon een héél ellendig probleem...

succes morgen bij de da!
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')