abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 13:17:41 #1
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_60760386


Link naar vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 19

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)
- http://www.fokkerskaart.nl

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft
- http://www.caviagids.nl:
- http://caviaforum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.net/forum
- http://eccforum.europeancavieclub.nl
- http://www.caviaonline.nl
- http://www.caviapopcorner.nl

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl
- http://www.knoevelshampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.caviakruiden.nl

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm

Aankomende evenementen!

- 30 augustus, caviakeuring Gorredijk (Friesland), Manege Dekema, Dwersfeart 13, 8401 BD, in Gorredijk (Friesland) makkelijk te bereiken via A7/E22

- 14 september 2008, wcc-show te Peer (België), www.worldcavieclub.nl

- 4 oktober 2008, ECC-show in Ridderkerk, www.eccshow.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 800 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviaopvangmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

[ Bericht 1% gewijzigd door gateway op 12-08-2008 13:51:36 ]
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 13:19:45 #2
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_60760439
laatste posts van het vorige deel:
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 13:11 schreef CherryLips het volgende:
Ik liet ze net loslopen maar er komt soms een vreselijke geur van ze af . Kan me de geur nog herinneren van vroeger maar ik heb geen idee wat het is. Territorium afbakenen oid? Ook ruziën ze vaker als ze loslopen.
Zit ik naast ze, komt er eentje naar me toe en zit tegen m'n arm te duwen dat ik in de weg zit . Ik vind ze echt briljant.
Maar als ik ze aai maken ze een bepaald piepend geluid, vooral de onderdanige doet dat. Ik weet niet wat dat geluid betekent, best hoog gepiep. Je zou denken dat het betekent dat hij pijn heeft, maar ik weet niet waar. Ze maken het geluid in de kooi ook weleens zomaar.
Kun je ze trouwens te veel hooi geven? Ik dacht dat ze altijd wel wat moesten hebben dus ik heb ze gisteravond toen ik naar bed ging nog wat gegeven omdat het al op was.
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 13:14 schreef gateway het volgende:

[..]

bij mijn weten moeten cavia;s altijd wat te eten hebben, omdat ze geen maag hebben en de darmen altijd vol moeten zijn
pi_60760821
de evenementen kloppen niet echt meer.....

- 30 augustus, caviakeuring Gorredijk (Friesland), Manege Dekema, Dwersfeart 13, 8401 BD, in Gorredijk (Friesland) makkelijk te bereiken via A7/E22

- 14 september 2008, wcc-show te Peer (België), www.worldcavieclub.nl

- 4 oktober 2008, ECC-show in Ridderkerk, www.eccshow.nl
I had a signature once. It was awful.
pi_60760849
En inderdaad, hooi mag nooit ontbreken in het hok.
I had a signature once. It was awful.
pi_60760980
Ok, dan had ik het goed begrepen . Ze hadden nl geen hooi toen ik ze zondag kreeg omdat ze het al gehad hadden die ochtend maar heb ze gewoon een nieuwe dot gegeven.
Tap tap tap
  Moderator dinsdag 12 augustus 2008 @ 13:39:26 #6
155227 crew  Guppy
dus
pi_60761104
terug vind caaf
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60761556
Ik wil fotoooos!
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_60763386
TVP
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 20:53:26 #9
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_60773443
Wil ook foto's..
Fozzy is nog steeds verliefd (tot over zn oren ) op de tunnel. En wie zegt dat cavia's niet kunnen springen, die liegt!!
pi_60777365
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 20:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Wil ook foto's..
Fozzy is nog steeds verliefd (tot over zn oren ) op de tunnel. En wie zegt dat cavia's niet kunnen springen, die liegt!!
Mijn cavia's springen altijd vanaf de grond, zonder die bakstenen op het houten huisje.



Voorbeeld van het huisje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60779726
Vandaag in Blijdorp geweest, daar hadden ze ook cavia's wilde en tamme, van de tamme (borstels, jonkies) een aantal foto's gemaakt met de dure camera+lens van vriendjelief zal binnenkort ff kijken of ik wat kan posten
  Moderator woensdag 13 augustus 2008 @ 07:06:04 #12
155227 crew  Guppy
dus
pi_60784018
die zijn leuk he, die caafjes in blijdorp
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60794365
ik ben helemaal blij met de oppascaafjes . alleen vannacht even niet, toen ze begonnen te vechten. Ik zat letterlijk rechtop in bed van schrik, ik dacht dat dat alleen maar in films voorkwam .
Maar ze knorren zo lekker als je ze aait en ze whiepen zo lief als ik het potje vitamine c pak .
Tap tap tap
pi_60794676
De dolle 5 minuten zijn hier aangebroken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60807234
Tap tap tap
  woensdag 13 augustus 2008 @ 21:52:32 #16
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60807982
Ik heb ook heel snel besloten om de caafs niet meer op mijn kamer te houden in de nacht haha Ze maken mij wat teveel herrie hoor.
Ik zal morgen even pics maken van onze kleine Jack en de rest. Jack groeit als kool, dus ik moet heel erg genieten nu hij nog klein is
Lieve oppascaaf Cherrylips. Gladharen zien er altijd zo kewl uit hihi. Alleen volgens mij heeft ie een klein, kaal plekje onder z'n kin of niet? Lijkt iig zo op de foto.
To infinity…and beyond!
pi_60808036
I had a signature once. It was awful.
pi_60808097
Mijn caafs staan altijd in mijn kamer, alleen nu ga ik in september verhuizen en moeten ze daar in de woonkamer staan.

Dat vind ik helemaaaal niet erg, want ik ben eigenlijk allergisch voor ze
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60810198
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 21:52 schreef ivetje het volgende:
Ik heb ook heel snel besloten om de caafs niet meer op mijn kamer te houden in de nacht haha Ze maken mij wat teveel herrie hoor.
Ik zal morgen even pics maken van onze kleine Jack en de rest. Jack groeit als kool, dus ik moet heel erg genieten nu hij nog klein is
Lieve oppascaaf Cherrylips. Gladharen zien er altijd zo kewl uit hihi. Alleen volgens mij heeft ie een klein, kaal plekje onder z'n kin of niet? Lijkt iig zo op de foto.
Ik zag dat plekje net ook pas op de foto, maar de foto is van gister en net was het weg. Wel had hij wit snot ofzo in z'n ogen zitten, ik wilde kijken wat het was maar het was al snel weg.
Ze hebben net ruim een uur 'rondgelopen', eigenlijk zitten ze op één plek, maken ze wat ruzie, duwen ze wat dingen opzij, en dat is 't .
Tap tap tap
pi_60817597
Ik wil even iedereen attenderen op deze website:

http://www.miloudejong.nl/slaapzacht/

Heb nu mijn tweede bestelling openstaan, na een mandje heb ik nu 3 themutsen besteld (huisjes), ben ongelooflijk benieuwd! Ook leuk is dat je je eigen kleurtje suit kunt zoeken dus altijd iets in je eigen smaak kunt laten maken!
I had a signature once. It was awful.
pi_60817606
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 22:35 schreef CherryLips het volgende:
Ik zag dat plekje net ook pas op de foto, maar de foto is van gister en net was het weg. Wel had hij wit snot ofzo in z'n ogen zitten, ik wilde kijken wat het was maar het was al snel weg.
Dat plekje zijn gewoon samengeplakte haren van groenvoer, hebben ze hier ook wel eens.

En wit 'snot' in de ogen, als een cavia zich wast komt er een speciaal vocht uit de oogjes waarmee ze zichzelf wassen. Soms wordt het niet helemaal goed verdeeld of blijft er wat achter ind e oogjes, en dat zie je dan als wit spul, maar het is niks abnormaals dus.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 14 augustus 2008 @ 23:21:11 #22
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_60839751
Net even wat nieuwe kiekjes gemaakt.
Simply Red is vandaag jarig. Hij is nu 5 jaartjes oud.


De heren zijn zeer blij met het schone hok.


Simply vraagt zich af of wat voor een raar ding er onder zn snufferd word geduwd.


Ooh een camera, even poseren dan.


Bas laat zien wie de baas in de kooi is. (Simply dus)


Waarom ligt her vrouwtje zo raar op de grond?
pi_60840242
Gefeliciteerd !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60840761
gefeliciteerd, lieve foto's!
I had a signature once. It was awful.
pi_60928607
Ik ben sinds donderdag weg geweest, m'n zus heeft op de caafjes gepast, maar ik heb de kooi woensdag schoongemaakt en ik kwam net de trap op en rook ze al helemaal .
Tap tap tap
pi_60960013
misschien dat het helpt als ik dit topic even hier voorbij laat komen?

Cavia + kooi
  dinsdag 19 augustus 2008 @ 18:58:40 #27
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60960271
Cherry, wat voor bodembedekker gebruik je? Ik gebruik zelf zaagsel, dat neemt vrij veel vocht en geur op. Bij ons stinkt het hok meestal pas na 6 dagen ongeveer. En dat met 3 caafs. Verder kan je eventueel ook nog een krant onderin doen. Iig geen stro, dat neemt helemaal niets op.
To infinity…and beyond!
pi_60961332
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2008 18:58 schreef ivetje het volgende:
Cherry, wat voor bodembedekker gebruik je? Ik gebruik zelf zaagsel, dat neemt vrij veel vocht en geur op. Bij ons stinkt het hok meestal pas na 6 dagen ongeveer. En dat met 3 caafs. Verder kan je eventueel ook nog een krant onderin doen. Iig geen stro, dat neemt helemaal niets op.
Zaagsel van Fitami of zo, er zit een beetje een chemisch luchtje aan. Ik doe er een literpak per keer in (de eigenaar had twee pakken meegegeven maar die zijn al op, heb er nu van Happy Home in zitten, ze maakte ze zelf eens per week schoon). En daar gaat dan het hooi overheen. De hoekjes maak ik om de dag schoon en de wc ook, waar korrels, zaagsel en hooi in liggen.
Tap tap tap
  dinsdag 19 augustus 2008 @ 19:54:09 #29
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_60961790
Hmm, vreemd. Ik maak het hok ook 1 keer per week schoon. En dan maak ik de hoekjes tussendoor niet eens schoon. Staat het hok in een slecht geventileerde ruimte ofzo? Bij ons staat altijd een raampje open, misschien dat je het snel ruikt omdat het een kleine ruimte is die niet zo goed geventileerd wordt. Zou anders niet een reden weten.
To infinity…and beyond!
pi_60962110
Hij staat bij mij op de zolderkamer, vrije grote kamer met altijd een raampje open omdat het anders een sauna wordt.
De geur went wel, ik ruik het nu niet meer nu ik de hele dag in zit, maar toen ik na Lowlands thuiskwam rook ik ze op de trap al .
Tap tap tap
pi_60962324
Ze waren trouwens net enorm aan het vechten, tegen elkaar oprijden, door het zaagsel rollen, piepen, bijten, etc. Heb geen wondjes kunnen vinden maar ik schrok me wild. Het begon toen ik ze even op het bed had gezet om de wc schoon te maken, meestal blijven ze gewoon zitten maar nu waren ze zo hard aan het matten dat de bruine van het bed werd gegooid. Gelukkig had ik uit voorzorg de Fatboy er tegenaan gezet, maar het ging echt niet goed. Ook begon de bruine voor het vechten enorm hard te piepen, je hoorde hem tussendoor ademhalen, alsof ik met een zakje ritselde met iets lekkers maar dan tig keer harder.
Rare beestjes zijn het .
Tap tap tap
pi_60968278
Mijn dames kunnen het heel goed met elkaar vinden.

Ze slapen zelfs naast elkaar, niet tegen elkaar, want dat is net te...

Maar af en toe hebben ze hun knor-periodes en soms hebben ze het alle drie hoog in de bol

Het is niet echt vechten, maar meer de rangorde bepalen, zonder fysiek geweld.

Wat politiek correct...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_60973579
1) zaagsel, 2) 2 cavia's in een vrij kleine kooi. Dat stinkt wel door....

En dat laatste is ook de oorzaak van de vechtpartijtjes, ze kunnen zich niet genoeg terugtrekken en zitten te dicht op elkaars lip. Soms zijn het net mensen: dat leidt tot irritatie.
I had a signature once. It was awful.
pi_60974192
Het is ook zo'n plastic bak, misschien dat het ook daardoor niet helemaal lekker ventileert. Ik weet niet of aubiose oid beter is, dat zag ik laatst in de dierenwinkel liggen. Maar zondag gaan ze weer weg . Ik vind de bruine caaf echt helemaal fantastisch, die laat zich oppakken en kroelen en die knort lekker, heeft lekker rond toetje en een kruintje en gaat echt helemaal liggen als je hem aait. Die ander zoekt ruzie, rijdt tegen de bruine op, laat zich amper oppakken. Maar die is dan weer wel de hele tijd aan het popcornen.
Ik had trouwens net nog een discussie met m'n moeder die vindt dat ik ze te veel groente en fruit geef. Ze krijgen 's ochtends een paar blaadjes witlof en 's avonds een hele tomaat, en m'n moeder zei dat dat te veel was.
Tap tap tap
pi_60974227
Eerder te weinig dan teveel.....
I had a signature once. It was awful.
pi_60974288
Dus toch, ik wilde er een halve komkommer in gooien namelijk .
Tap tap tap
pi_60974495

Tap tap tap
pi_61165685
Ze zijn weer terug bij hun baasje .
Het is heel stil ineens op m'n kamer.
Tap tap tap
  donderdag 28 augustus 2008 @ 20:17:53 #39
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_61201812
Hier eindelijk foto's van Fozzy in en om de knispertunnel!


Hallo! Ik kom even laten zien hoe mooi mijn tunnel is!


Kijk eens wat voor lekkers ik kreeg vanmiddag. Enne, mooie bal ook hè!!


Ik vind de peterselie zó lekker. Helaas kwam het daardoor wel bewogen op de foto.


Ik kom toch even dichterbij kijken wat het vrouwtje met dat zwarte fotoding allemaal aan t doen is..


En toen was ik héél erg moe van al die aandacht..





[ Bericht 0% gewijzigd door NijntjesUk op 28-08-2008 20:27:10 ]
  donderdag 28 augustus 2008 @ 20:28:02 #40
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_61202085
Heb trouwens geprobeerd foto's wat te verkleinen, maar das niet gelukt.. Excuses!
pi_61202458
Leuke foto's... !

Die laatste foto
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 20:15:55 #42
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_61229370
Ach ja, je hebt wat opties op je telefoon.. en dan probeer je wel eens wat uit
pi_61229470
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 20:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Leuke foto's... !

Die laatste foto
die ava van jou!
I had a signature once. It was awful.
pi_61229723
Pft ik heb het de laatste tijd een stuk drukker, en merk dat de caafjes op de laatste plaats komen. Echt heel sneu, maar ze krijgen eigenlijk te weinig aandacht. Ik zit te twijfelen of ik ze niet moet overdragen aan iemand die er meer tijd voor heeft...
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 12:18:06 #45
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61242302
De caafs krijgen toch ook aandacht van elkaar joh Wij hebben ook niet altijd evenveel tijd voor ze, maar ze vermaken zich prima met z'n 3tjes.
To infinity…and beyond!
pi_61264464
mijn cavia Cappuccino eet sinds vanmiddag niet meer . Het lijkt soms alsof ze wel wil (dan probeert ze iets te pakken), maar dat het niet lukt. Alleen als ik heel voorzichtig wat in haar bekje probeer te doen (een grasspriet bijvoorbeeld) dan probeert ze het met haar voorpootje er weer uit te duwen.
Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk naar de dierenarts, maar onze vaste DA heeft pas morgenmiddag spreekuur (hoewel ik morgenochtend vroeg wel even ga bellen of we eerder langs kunnen komen).
Ik heb al op internet gelezen dat het waarschijnlijk aan problemen met het gebit ligt, maar mijn vraag is meer: wat kan ik in de tussentijd (tussen nu en morgen naar de dierenarts) het beste doen?
Ze is nog gewoon lekker actief en ze piept ook nog vrolijk op schoot, gelukkig, maar een niet-etende cavia kan behoorlijk snel achteruit gaan weet ik uit ervaring.
pi_61265409
Goed dat je er snel bij bent, een afspraak met de dierenarts is geen overbodige luxe.

Wat je eventueel kan doen is thee trekken van hooi.
Bijvoorbeeld: hooi in een emmer doen, kokend water erover, even laten trekken, zeef het hooi eruit en doe het afgekoeld in de drinkfles.

En mocht je een spuitje zonder naald, is babyvoeding van worteltjes het verstandigst. Let even op dat je niet rechtstreeks in de luchtwegen spuit!

Verder is het even afwachten tot je een afspraak hebt gemaakt bij de dierenarts. Hopelijk ben je snel aan de beurt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61269680
Dankjewel! Ik heb helaas geen spuitje in huis, maar de 'hooithee' tip zal ik zeker opvolgen.
Net zag ik haar worstelen met een stukje andijvie en later met wat witlof. Ze had het in haar bekje, maar het leek wel alsof ze er niets van af kon bijten. In ieder geval vond ik het wel geruststellend dat ze twee keer liet zien wel te willen eten.

We zullen zien, ik hou het heel erg goed in de gaten en hopelijk lost het zichzelf vanavond nog op, of kan de dierenarts de oorzaak vinden en is het niet ernstig.
pi_61270682
Ik heb er zelf ook (helaas) ervaring mee gehad en het was zo zielig om ze te zien worstelen met het eten..

Hopelijk is het simpel te verhelpen, hou je ons op de hoogte?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61273727
hooithee is goed voor de darmen maar doet weinig aan het probleem... ze MOET blijven eten, hoe minder ze eet, hoe overstuurder haar darmen worden, hoe zwakker ze is voor dei ngreep.... de kans is inderdaad erg groot dat het de kiezen zijn. de dierenarts kan dit prima zonder narcose bekijken, eventueel eerst met een spuitje met water in het bekje spuiten om het schoon te krijgen. Het vijlen gebeurt meestal onder narcose (zorg dat je om gasnarcose vraagt!).
Vraag morgenochten dgelijk om eem zakje science recovery of critical care bij de da zodat je kunt dwangvoeren. En hou er verder rekening mee dat de kiesjes vaak een terugkerend probleem is, sommige caafs lopen er jaren mee maar anderen houden het nog enkele maanden vol.... tis vaak gewoon een héél ellendig probleem...

succes morgen bij de da!
I had a signature once. It was awful.
pi_61278619
Ik had het al gelezen ja, dat het vaak een terugkerend probleem is en dat je soms moet beslissen of je je caaf de lijdensweg niet beter kunt besparen daar wil ik nog helemaal niet over nadenken, ze is nog niet eens 2 jaar oud!

Ik heb vanalles voor haar geraspt vanavond en daar probeerde ze wel van te eten, wat volgens mij wel een klein beetje lukte. Ook heeft ze een inimini beetje hooi gegeten, ze probeerde wel meer te eten maar het lukte haar gewoon niet. Soms kreeg ze toch een stukje te pakken en dan was ik echt opgelucht dat ik die kaakjes even zag bewegen.

Bedankt voor de tip van de gasnarcose, ik zal er om vragen. Ik heb al vaker gelezen dat 'gewone' narcoses de toch al verzwakte caafjes fataal werden.

Pff, heb ik zoveel weken vakantie gehad, moet ik morgen weer colleges volgen, wordt mevrouw ziek. Een week geleden had ik nog alle tijd van de wereld gehad voor eventueel dwangvoeren e.d. Zul je altijd zien.
pi_61287072
tsja, ik kan je een ding garanderen, een zieke cavia komt nooit gelegen.... Hopelijk kun je toch vandaag bij de da terecht en het liefst vandaag of uiterlijk morgen nog een ingreep plannen want dit is ebsoluut een spoedgeval, een cavia die slecht eet is vaak ten dode opgeschreven als hij niet geholpen wordt.... vraag de dierenarts na de opeatie ook of hij een injectie Primperid wil geven. DIt middel werkt eetlustopwekkend en brengt de darmen en maag tot rust als daar gas in zit. Heel erg veel succes, de duimpjes draaien!
I had a signature once. It was awful.
pi_61292094
Nou ik ben net terug van de DA. Ze zag zo snel niets vreemd aan de kiezen, maar zij vond ook dat dit wel aan het gebit moest liggen (vooral omdat Cappuccino wel probeert te eten). Ze gaat daarom morgen onder narcose en dan gaan ze goed naar het gebit kijken. En als ze dan wat vinden wordt ze meteen eraan geholpen.

Ik sta niet echt te springen om haar (misschien onnodig) onder narcose te laten brengen, maar er is niet echt een andere oplossing. De darmen waren gelukkig nog in beweging en verder kon ze ook niets anders vinden.
Ik heb nu van dat poeder meegekregen om te dwangvoeden tot morgenochtend. Ze lijkt het eigenlijk wel lekker te vinden

alleen zie ik nu net vanuit mijn ooghoek dat mevrouw vrolijk wat gras aan het wegkauwen is!
ze heeft net wel een spuitje met pijnstillers gekregen, zou het daaraan liggen? Dat er bijvoorbeeld een scherpe hoek van een kies in haar tong prikt en dat ze die nu niet meer voelt?
  Moderator maandag 1 september 2008 @ 20:23:57 #54
155227 crew  Guppy
dus
pi_61301741
dat laatste lijkt me heel aannemelijk
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_61329076
zou best kunnen dat ze pijn heeft waardoor ze geen eetlust heeft. Laat de dierenarts voor de grap eens in de oortjes kijken, misschien heeft ze wel een middenoorontsteking die haar hoofdpijn bezorgt, en zoals je misschien weet kan oorpijn héél gemeen zijn, als je je kaken beweegt (eet dus) is dat heel vervelend.... Het lijkt er toch op dat ze vanwege pijn ergens dus niet eet.... Als de kiezen trrouwens in de tong prikken dan zou de dierenarts dat toch gewoon zo moeten zien hoor, als ze niets met zekerheid kon zien zal het vermoedelijk ook niet zó ernstig zijn, maar van een kleine afwijking kunnen ze al veellast hebben.

Afijn, succes met het dwangvoeren en nog meer succes voor de narcose!
I had a signature once. It was awful.
pi_61334350
Dankjewel. Ik heb haar aan het begin van de avond weer opgehaald, ze was helemaal wankel van de narcose, echt zielig (maar stiekem ook wel een klein beetje komisch ).
Maar goed, de dierenarts kon niets aan haar gebit vinden! Alles zag er prima uit. Wel had ze opgemerkt dat haar maagje een beetje van slag was. Maar ze wist niet of dat nou de oorzaak van het niet-eten of het gevolg ervan was.

Het goede nieuws is dat ze sporen van brokjes op haar kiezen had gevonden, dus waarschijnlijk heeft ze vannacht brokjes gegeten. Toen ik net de brokjes bijvulde begon ze ook direct te eten en ze heeft ook al hooi en gras gegeten.
Voor de zekerheid voer ik haar nog van dat soja-spul en olvarit bij, dan krijgt ze sowieso genoeg binnen.

Omdat de DA verder niets kon vinden was het advies om het nog een paar dagen aan te kijken (wel met dwangvoeren). Bedankt voor de oortip, als het niet beter gaat zal ik de DA vragen daarnaar te kijken. Ze heeft ook zo'n spuitje na de narcose gehad, zoals jij had gezegd.
Ik hoop echt dat het goed blijft gaan, maar ik heb er eigenlijk wel een goed gevoel bij
pi_61334949
ik hoop ook dat het goed blijft gaan, maar hou er voor jezelf toch rekening mee dat er nog altidj op de achtergrond iets kan spelen wat later terugkomt! Heb je ook pijnstilling meegekregen? Ik denk dat het wel slim is om haar een tijdje pijnstilling te geven en dat langzaam af te bouwen....

Wat voor sojaspul heb je trouwens gehad? Er zijn eigenlijk maar twee volledige dwangvoeren op de markt die echt geschikt zijn voor cavia's, namelijk Science Recovery en Critical Care. Andere middelen zijn meer geschikt voor bijvoeding (dus als de caaf wel eet, maar niet genoeg) en niet als dwangvoedig (wat de volledige voeding over moet nemen). Maar zolang ze wel zelf eet en blijft eten is bijvoeding natuurlijk voldoende.

De duimpjes blijven draaien dat ze snel weer de oude is!
I had a signature once. It was awful.
pi_61335140
Nou hopelijk knapt ze snel op !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61341018
Nu gaat het toch weer wat minder, ze was weet wat afgevallen sinds gisteren. Ik blijf het gek vinden dat de dierenarts niets aan haar gebit kon vinden. Net was ze weer aan het worstelen met andijvie, ze pakt het dan in haar bekje maar ze bijt het niet af. En dat probeert ze echt wel.
Ook vond ik vanochtend tijdens het dwangvoeren een strootje hooi in haar bekje. Kennelijk neemt ze die dan ook wel in haar bekje, maar ergens gaat het dan fout.
De DA zei dat haar voortanden wel een beetje lang waren, maar als ze ze gingen knippen dan sloten ze niet meer op de ondertanden aan..

Ze had overigens nog een spuitje met pijnstillers gekregen, maar er werd ons inderdaad aangeraden om overmorgen van druppeltjes op te halen.
Wat dat voor soja-spul is weet ik niet, het zit in een neutraal DA-bakje met een door hun gemaakte sticker erop.
  woensdag 3 september 2008 @ 19:04:29 #60
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_61354489
Nog een kwakkelaar

Ben vanavond met Belle naar de DA geweest. Blijkt een hoornvliesbeschadiging te hebben (de helft van het hoornvlies is eraf). De DA deed, er een soort contrastvloeistof op, om te kijken hoe ernstig het was, was dus wel ernstig, maar ben wel op tijd gekomen .

Nu 10 dagen die zalf geven, 3x per dag. Het zou helemaal goed moeten komen. Daar, hoop ik dan maar op!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_61360202
Vervelend he, die kwakkelaars

Hopelijk komt het met jouw caafje inderdaad helemaal goed! Vast wel

Hier gaat het ietsje beter, telkens na het dwangvoeren heeft ze een behoorlijke opleving. Dan hupst ze echt vrolijk door haar kooi en eet ze hooi.

Ik kijk het nog maar even aan. Ik heb al weekend (student he ) dus alle tijd om een redelijk strak schema aan te houden met dwangvoeren en ik hoop dat ze dan langzaam haar energie en eetlust weer terug krijgt (en niet alleen een kwartier lang na het dwangvoeren).
pi_61363718
RS, mix eens druivensuiker door het dwangvoer (je mag ook dextro energy pletten). Als ze zoveel energie haalt uit het dwangvoer kun je dat ook nog eens proberen. gewoon een klein beetje erbij doen.
I had a signature once. It was awful.
pi_61371337
Ik zal het vandaag uitproberen, bedankt voor de tip

maar: gisterenavond heeft ze een blaadje witlof gegeten! Ik zag haar er weer mee worstelen dus ik had haar eruit gehaald om te kijken wat er precies niet lukte, waarom ze het wel in haar bekje nam, maar niet opat. Eenmaal op schoot drukte ik het iets tegen haar bekje aan ze begon opeens te eten.

Alleen nu weet ik bijna wel zeker dat het wel een gebitsprobleem moet zijn, want er klonk tijdens het kauwen af en toe een heel akelig, knarsend geluid ik kreeg er kippenvel van.

Vanochtend heb ik weer dezelfde tactiek uitgeprobeerd, maar toen wilde ze maar een kwart blaadje. Ik kan het me wel voorstellen, dat knarsen kan niet prettig zijn.
pi_61371414
In welke omgeving woon je? Misschien zit er nog ergens een bekende da in de buurt die sowieso goed is met cavia's, voor een second opinion....
I had a signature once. It was awful.
pi_61374423
Oldenzaal, Twente.
pi_61375566
ik ken zelf geen da's in die regio maar deze fokkers zitten vlakbij jou, misschien hebben zij wel ervaring met da's in de buurt:

http://www.freewebs.com/casacobaya/ Hasselo
http://fantaskia.verenjansweb.nl/ Hasselo
http://www.cs-cinta.nl/ Enschede
http://www.yarmidasplace.nl/ Enschede
I had a signature once. It was awful.
pi_61378853
Ik heb ook al een mailtje gestuurd naar de knaagdierenopvang (Goofy) hier in de buurt (daar heb ik de caafjes ook vandaan) met een soortgelijke vraag.

Bedankt voor het opzoeken, als blijkt dat de mensen van Goofy bijvoorbeeld naar onze vaste DA gaan ( ) zal ik een van die fokkers mailen, die kunnen inderdaad misschien wel een goede tip geven
pi_61403032
Goed, ik heb toch besloten dat ik te veel dieren heb in mijn 1kamerappartementje. Ik zou het liefst hele dierentuinen tegelijk helpen, maar ik moet er wel te tijd, ruimte en aandacht voor hebben... En het klinkt misschien vervelend, maar ik vind het makkelijker om de cavia's te laten verhuizen dan de katten. Mocht ik geen goed tehuis vinden dan houd ik ze gewoon zelf uiteraard, het moet wel in hun beste belang zijn!

Mijn 2 vrouwtjes heten Vim en Mika, foto staat in mijn fotoboek.
Vim is wat jonger, geen idee hoe jong maar ik gok niet ouder dan 1,5 jaar. Het is een lekker actieve ondernemende cavia die graag rondjes rent en op het huisje springt. Ze komt van een vrouw die ook het liefst voor alle cavia's zou zorgen, maar het werd teveel omdat ze ik geloof ziek was geworden.
Mika is een langharige caaf. Ik heb haar nu denk ik zo'n 3 jaar en geen idee hoe oud ze is. Ze was zeker 1 jaar toen ik haar adopteerde. Ze komt van een vrouw die een dierenopvang aan huis heeft. Ik geloof dat Mika ooit gedumpt is buiten. Ze houd NIET van wassen, maar ik doe dit zo 1x per 2 maanden.

Dus als iemand de tijd en toegewijdheid heeft voor 2 lieve caafjes (ze mogen ook apart weg hoor, zolang ze maar nieuwe vriendjes krijgen dan)...
Ik heb overigens ook nog een kooi van 1,40 meter lang. Mocht je nog tekort hebben aan een kooi, dan mag je die meenemen voor 50 euro. Ik vrag hier wel geld voor omdat hij toch 100 euro gekost heeft.. Hij is nog helemaal gaaf.
pi_61530579
Nou mijn kwakkel-verhaal heeft geen goed einde, ik moet haar morgen in laten slapen

ik heb nu geen tijd om het precies uit te leggen, maar ze kreeg gisteren opeens een enorme bult bij haar oog en de DA zegt dat ze een verrotte kies heeft (of een ontstoken wortel) en als ik haar liet behandelen met antibiotica had ik volgens haar maar minder dan 10% kans dat het zou werken.

volgens de DA had ze ook pijn dus ik wil haar niet langer laten lijden. Maar bleh, zo'n keuze maken is niet gemakkelijk
pi_61530931
Veel sterkte
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator woensdag 10 september 2008 @ 20:18:05 #71
155227 crew  Guppy
dus
pi_61532771
aww... heel veel sterkte
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_61550443
4 jaar geleden werd er ergens in de omgeving van Enschede een klein roodbont gladhaartje geboren. Een lief, klein zeugje werd te licht bij haar mama weggehaald en geplaatst in de Intratuin in Enschede. Daar mocht ze wachten op een nieuwe baasje die haar lief en leuk zou vinden.....
Ik was degene die door die Intratuin liep en dat kleine meisje zitten zag. Op dat moment had ik geen huisdieren, ik mocht het absoluut niet van mijn ouders maar oei oei, dat kleine roodbontje was onweerstaanbaar..... Paul belde naar zijn vader, of hij een cavia mocht kopen en op zijn kamer mocht houden en jawel, het mocht!
Het kleine meisje, 230 gram, werd in een doosje gedaan.... we smokkelden haar mee de hotelkamer op, want we waren op vakantie, en daar zat ze dan...



Iwi was van begin af aan een klein pluisje en een schatje. Ze was heel blij toen ze 3 weken later haar vriendinnetje kreeg, Ibi (gestorven in december 2006).



Iwi is altijd de meest nieuwsgierige en brutale cavia van de groep. En vandaag is ze (vrije schatting, t kan een weekje schelen) 4 jaar geworden. 4 jaar waarin ze me niet alleen het caviavirus heeft gebracht, en veel liefde en vreugde, maar ook veel moeilijke momenten, waaronder een sterilisatie, twee blaasstenen en een hoop gedoe met koppelen. Iwi woont nu alweer anderhalf jaar bij Oger en dat gaat uitstekend. Na Iwi zijn er nog veel nieuwe caafjes bijgekomen maar samen met Ibi was en is zij mijn allergrootste lieveling ooit, ik moet er niet aan denken haar ooit te verliezen... Gelukkig is ze vandaag de dag ondanks alle eerdere ellende vrolijk en gezond, en ik hoop dat ze bij mij een oud lief kreng mag worden, zoals ze nu ook is













I had a signature once. It was awful.
pi_61550573
. Gefeliciteerd met je hummeltje .

Die onderste foto, geniaal .
Tap tap tap
  donderdag 11 september 2008 @ 16:00:08 #74
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_61552969
Gefeliciteerd Iwi.
Die laatste foto : Prachtig!

Square sterkte.
pi_61556491
LoL @ laatste foto van Zoeper
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61562908
zoeperzazke: gefeliciteerd! Wat een lekker guitig kopje

Cappuccino is vanmiddag ingeslapen. Ik had het er wel moeilijk mee hoor. Bedankt voor al jullie sterktes
Gelukkig was de DA erg vriendelijk en begripvol en ze nam er ook echt de tijd voor (ik heb het wel eens anders gezien). Ze ligt nu op een mooi plekje in de tuin.

Espresso mist haar vriendje wel heel erg, dat is eigenlijk nog het zieligste. Maar we gaan haar hopelijk zaterdag koppelen aan een kneusje ( ) in het knaagdierenasiel.
pi_61564559
quote:
Op donderdag 11 september 2008 22:08 schreef Ritual-Square het volgende:
Espresso mist haar vriendje wel heel erg, dat is eigenlijk nog het zieligste. Maar we gaan haar hopelijk zaterdag koppelen aan een kneusje ( ) in het knaagdierenasiel.


Uiteraard willen we graag foto's zien
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61598560
Jaaa, ik heb een nieuw vriendinnetje voor Espresso
Een hele mooie agouti dame van drie jaar oud Ze was samen met drie anderen naar het asiel gebracht door een gehandicapte mevrouw die er niet meer voor kon zorgen.

Foto's komen, maar ik wil haar nog even lekker laten wennen.
pi_61598733
Mooi dat je caaf een vriendinnetje heeft
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61642065
Mijn 3,5-jaar oude beer doet sinds vanmorgen raar. Hij draait zijn hoofd de hele tijd linksom. Ik heb geen idee wat het is, maar het ziet er "eng" uit. Je ziet gewoon dat hij het niet wilt doen. Daarbij heeft ie van dat opgezette haar.

Hij eet goed, lijkt niet verlamd (ik dacht in eerst instantie aan een TIA/CVA), drinkt, etc. maar het ziet er zo ontzettend raar uit... Ook stribbelt hij niet tegen als ik hem uit de kooi pak, iets waar hij altijd grote moeite voor deed.

Herkent iemand het? Misschien is het niks en heeft ie slechts verkeerd gelegen tijdens het slapen. Maar ik kan altijd even navragen hier natuurlijk.
pi_61642772
middenooronsteking, met spoed naar de dierenarts hoor!
I had a signature once. It was awful.
pi_61643914
quote:
Op maandag 15 september 2008 13:02 schreef zoeperzazke het volgende:
middenooronsteking, met spoed naar de dierenarts hoor!
Afspraak is al gemaakt. Half 3 kan ik terecht Ik had inderdaad op een ander forum hetzelfde te horen gekregen. In het ergste geval is het hersenvliesontsteking.

Gelukkig ben ik er snel bij, hopelijk houdt ie er niks blijvends aan over...

Hij zit nu uitgebreid te eten, dus dat zit (nog) goed.
pi_61643930
Succes !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61644056
quote:
Op maandag 15 september 2008 13:47 schreef StupidByNature het volgende:

[..]

Afspraak is al gemaakt. Half 3 kan ik terecht Ik had inderdaad op een ander forum hetzelfde te horen gekregen. In het ergste geval is het hersenvliesontsteking.

Gelukkig ben ik er snel bij, hopelijk houdt ie er niks blijvends aan over...
Eten is een goed teken. Scheef kopje is in het positiefste geval een middenoorontsteking die met ab + oor schoon houden (surolan of otoclean) langzaam overgaat maar hou er wel rekening mee dat het ongelooflijk pijnlijk is voor het arme beestje, carprofen is ook geen overbodige luxe.....

We duimen heel hard in ieder geval dat het geen hersenprobleem is!
I had a signature once. It was awful.
pi_61651218
Nou, het blijkt (hopelijk) allemaal wel mee te vallen. Een middenoorontsteking was niet waarschijnlijk, omdat er geen duidelijke ontsteking te zien was, meneer nog gewoon rechtdoor kan lopen en een goede eet- en drinklust heeft. Wel had hij een duidelijk rodere oorschelp dan de linker kant.

Wat wel duidelijk te zien was in zijn oor waren mijten. Juist, meneer heeft last van oormijt. Vijf minuten later stond ik weer buiten. Hij heeft een tubbetje anti-mijt op zijn huid gekregen, want beter zou werken dan ivermectine en minder gevaarlijk is (grotere moleculen, waardoor de hersenen niet bereikt kunnen worden). Helaas weet ik de naam niet.

Ik hou hem goed in de gaten de komende dagen, maar voorlopig ziet het er gunstig uit. Binnen een week moet ie geen enkel symptoom meer hebben.

Nu maar hopen dat het niet besmettelijk is. De dierenarts zei dat het in praktijk niet snel overspringt, omdat de mijten echt in het oor zitten. Wel kan de andere caaf natuurlijk besmet zijn zonder symptomen voorlopig, maar dat zie ik dan wel weer.
pi_61651523
ik vind het toch wel heel apart dat de dier van oormijt zijn kopje scheef houdt..... Goed opletten dat hij blijft eten, niet afvalt en het kopje snel weer rechter houdt, als dat niet gebeurt toch deze week nog even een second opinion.....
I had a signature once. It was awful.
pi_61655875
quote:
Op maandag 15 september 2008 18:06 schreef zoeperzazke het volgende:
ik vind het toch wel heel apart dat de dier van oormijt zijn kopje scheef houdt..... Goed opletten dat hij blijft eten, niet afvalt en het kopje snel weer rechter houdt, als dat niet gebeurt toch deze week nog even een second opinion.....
Precies.

Ik heb trouwens nog even rond zitten googlen op oormijt, en daar staat inderdaad vaak het symptoom van het schudden of scheef houden van het hoofd (o.a. hier te vinden):

http://www.akhila.nl/docs/Cavia/ziekten/oormijt.htm

http://www.freewebs.com/caviastal-happy_home/informatiecavia.htm

Momenteel gedraagt Gino zich nog steeds normaal, heb zijn hoofd niet meer scheef zien gaan, al ben ik in de tussentijd niet meer zo veel thuis geweest.
pi_61656226
Hier wat foto's van de "arme" stakker (foto's gemaakt met een 1.3 megapixelcamera, dus let niet te veel op de kwaliteit):






En nog een van de kooigenote Pickwick:



pi_61657455
awww wat een lekker rond bekkie .
Tap tap tap
pi_61659699
Die bovenste foto is schaaaaattttigggg !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61659888
Heb het ook nagezocht en inderdaad, het kan dus wel, Gelukkig maar, het is wel vervelend maar niet superschadelijk zoals een hersenvliesontsteking of iets dergelijks.... foto's zijn superlief! Hopelijk knapt ie snel helemaal op!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 16 september 2008 @ 17:32:58 #92
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_61679640
Die 2e foto .
Wat een koppie zeg, lekker beestje.

Ik ging vandaag naar Jumper en belandde in een klein caviaparadijsje. Je kon het zo gek niet bedenken of ze hadden het. Dus met een veel lichtere knip en meer zooi dan ik dragen kon naar huis, om mn caafjes vol trots hun nieuwe spulletjes (vooral veel voer) te laten testen.

De 2.5 kg zak Gerty werd vrolijk begroet toen hij openging voor de lunch.
De knabbelstaven werden eerst voorzichtig geproeft voordat de heren besloten dat de bosbessensmurrie erop erg lekker is.
De kruidenhooi werd met veel vrolijk geknor ontvangen.
En toen kwam naar mijn idee het leukste uit de doos. Een rieten caviatunnel. Ik legde het vol verwachting in de kooi met wat lekkers er in en wachtte af. Bas en Simply snuffelden even Kwamen erachter dat ze ermee konden rollen en gooien om de wortel eruit te krijgen... grepen de wortel en kijken er niet meer naar om.

Ze kunnen zo lekker dankbaar zijn.
pi_61679714
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 17:32 schreef Queen_Minny het volgende:

Ze kunnen zo lekker dankbaar zijn.
Herkenbaar
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 16 september 2008 @ 20:56:01 #94
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61685573
Hier nog maar wat picjes van onze laatste aanwinst Jack (Sparrow)







Beetje onscherp, maar hij heeft een leuk 2-kleurig mondje





Inmiddels is hij alweer wat groter, hij kan al op de blokhut springen!! En hij eet ook al sla en witlof. Van de rest moet hij nog niets weten, maar in het begin at hij helemaal geen groenvoer. Hij is dus op de goede weg. Verder heb ik nu wel een lekker groepje hier met de 3 mannen.



Ze kunnen het allemaal goed vinden met elkaar en hebben nooit ruzie (afkloppen!!). Elwood luiert lekker een beetje en vind alles prima, Sjlebby is soms wat springerig en drukker, maar houdt overzicht over "zijn" groep en Jack popcornt het hele hok door waardoor Sjlebby veilig op zijn blokhut gaat zitten om toch nog enig overzicht te houden Afgelopen week lag Elwood lekker te luieren en Sjlebby lag erachter met z'n kop op Elwood z'n kont
To infinity…and beyond!
pi_61687273
LoL @ die onderste foto

Tussen zijn grotere medecaafs ingeklemt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61768238
Het duurde even (sorry ), maar hier toch even twee foto's van de nieuwe aanwinst

het is zo'n schatje




(hier zit ze in zo'n knuffelmandje voor konijnen )
pi_61768850
Wat een schatje !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_61784157
Goudagouti's!!!
  woensdag 24 september 2008 @ 17:30:21 #99
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_61881574
Wat een schatjes!
Fozzy heeft ook een tweekleurig mondje.. zo'n leuk gezicht vind ik dat!!
pi_61882680
Mooie foto!
Rabbits, Cavia's, Dogs, Monkey's, People , What is the difference :)
pi_61927931
Onze Turbo met z'n homie Bobby de Jack Russell Terrier.
pi_62062182
Wat een leuke foto's zie ik hier voorbij komen zeg, wat een schatjes allemaal

Zooo, daar was ik weer. Mijn pc was gecrasht en het duurde, zo leek wel, een kleine eeuw (lees: 3 weken) voordat ik weer een volledig werkend peeceetje had, maar we zijn er weer dus

Hier is inmiddels wel e.e.a veranderd in onze caviaverzameling. Zo ben ik nog voor enkele caafjes op zoek naar een nieuw thuis, herplaatsing dus. Het gaat om 5 langharige caafjes in de kleuren rood/wit en zwart/rood, meer informatie op mn website.
Verders gaat alles zijn gangetje hier, heb alleen nog geen tijd gehad om nieuwe foto's te maken, druk druk druk.... Dus die volgen binnenkort vast weer
pi_62072249
Het is dat ik al aan mijn limiet voor caafjes zit, anders wist ik het wel.

Heeft er iemand nog een tip met betrekking tot het inkopen van Science Selective Guineapig...

Kan het bijvoorbeeld goedkoper ?
Want, ik koop het nu in bij de dierenarts.

Regio Den Haag of Utrecht?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62073578
op het Knoevelfestijn krijgen we superaanbiedingen voor de Science Selective. Ja, het is in Limburg, maar het scheelt zo ontzettend veel dat het wel de moeite is om iets te regelen.... en op voorraad te nemen. De aanbiedingen gaan vandaag online, ik zal de link nog posten.
I had a signature once. It was awful.
pi_62074204
Thx !

In principe is afstand niet zo'n probleem, eventueel kan ik gratis met het ov (mits het goed te bereiken is)

En anders idd ff een auto regelen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62089695
I had a signature once. It was awful.
pi_62089850
Dank je wel voor de linkjes !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62116225
wow Zoeper dat zijn echt superaanbiedingen zeg!
  maandag 6 oktober 2008 @ 21:26:19 #109
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_62185739
Tot wanneer is het reserveren eigenlijk ? ik ben toch niet alweer telaat he ?
Zoniet reserveer ik minimaal 4 zakken van die 15kg gerty Dagtripje Limburg
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_62186680
Oh, ik kan helaas niet...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 6 oktober 2008 @ 23:07:50 #111
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_62189559
Wow, Timothy hay voor een mooi prijsje! Dat is toch wel de top van hooileveranciers... Mijn hooi wat ik altijd neem (Mucky Bergwiesen, ALTIJD groen, en heerlijk ruikend, echt tophooi die ik maar in een winkel kan vinden) is tijdelijk niet beschikbaar (zeker tot het eind van het jaar), omdat de opslagschuur van dat bedrijf is afgebrand...

Ik denk dat ik maar een tripje Stein ga maken (20 minuten met de auto).
pi_62189598
quote:
Op maandag 6 oktober 2008 21:26 schreef Nonneke het volgende:
Tot wanneer is het reserveren eigenlijk ? ik ben toch niet alweer telaat he ?
Zoniet reserveer ik minimaal 4 zakken van die 15kg gerty Dagtripje Limburg
tot 23 oktober Op de dag zelf zal er ook voer los te koop zijn maar op = op!
I had a signature once. It was awful.
  maandag 6 oktober 2008 @ 23:20:45 #113
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_62189908
quote:
Op maandag 6 oktober 2008 23:09 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

tot 23 oktober Op de dag zelf zal er ook voer los te koop zijn maar op = op!
uhuh maar ik reserveer dan liever, dat ik zeker weet dat het er is. Beetje zonde 2 uur heen en terug voor janzak
Maar fijn dat ik nog niet telaat ben, morgen nog even rondvragen of er nogmeer mensen willen dan bestel ik gelijk wat extra
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 19:21:37 #114
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_62384641
Als iemand uit Zuid-Holland komt, wil ik evt ook wel meebestellen
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:50:45 #115
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_62386995
Wij willen graag overstappen op ander voer. Hebben nu altijd Puik Evert caviavoer, maar hier eten ze de lekkere dingen eruit. Wil nu eigenlijk over op alleen die bruine brokjes. Welke is goed daarvan? Science selective wordt het iig zeker niet als ik daar de prijzen van zie. Het moet niet zo worden dat de caafs beter eten dan het baasje Heb ooit van hope farms volgens mij van die korrels gehad, maar dat aten ze toen niet. Hoe moet ik het omschakelen aanpakken? Eerst mengen met het huidige voer, of gewoon ineens iets anders geven?
To infinity…and beyond!
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:07:23 #116
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_62387453
Hope Farms zou ik zeker niet geven. Mijn Lune kreeg blaasproblemen die (achteraf) misschien aan de HP te wijten zijn.

Je kunt beter Sience Selective geven! Omdat ze alles eten, heb je minder kilo's voer nodig, dus ben je even duur uit. Ik zelfs goedkoper
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_62387896
Toen ik mijn cavia's goedkoper voer ging voeren, reageerde Kookai gelijk met een blaasontsteking.

Nu krijgen ze alleen nog maar Science Selective.

En ja het is duur voer, maar het bespaart wel kosten van de dierenarts.

Overigens, ze wilde SS eerst niet eten, maar na een tijdje wel.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:24:13 #118
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_62387982
Als ik zie dat sience selective 52 euro per 15 kilo kost ben ik niet goedkoper uit hoor. Koop nu zakken van 3 kilo voor 9,95. Ben dan ook 50 euro kwijt voor 15 kilo, maar wil goedkoper voer gaan nemen. Die gewone korrels kosten 3 euro minder per zak en dat scheelt toch. Weet zo niet welk merk dat dat was, mijn vriend zag het staan bij de hornbach en vroeg zich af of het niet beter was om die korrels te geven. Dan worden ze niet zo kieskeurig en eten ze ook minder lekkere dingen
To infinity…and beyond!
pi_62391002
Als je echt niet aan de Science selective wilt (als je de Knoevelaanbiedingen in de gaten houdt kan het toch best betaalbaar blijven, zeker met 'maar' 3 caafs), wat in mijn ogen toch een van de beste caviavoeders is, kun je Kasper of Teurlings 91 proberen. Daar betaal je ca 20 euro voor 25 kilo voor, en is zeer geliefd bij fokkers. Zelf vind ik het heel nadelig dat deze biksen worden volgepropd met een overdosering voedingsstoffen die langzaam vervliegen naar mate de brokjes ouder worden, zodat je nooit echt de juiste afgemeten voedingsstoffen aan je dier geeft. Hope Farms raad ik je zeker af, zeker omdat je nu een texeltje hebt en texels hebben snel de neiging tot vervetten. Hope Farms staat bekend als voer dat aanzet....

Sjowhan, je kunt een oproepje doen op het Knoevelforum (www.knoevel.net/forum) of er iets af te spreken valt met iemand uit jouw buurt?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 15 oktober 2008 @ 09:27:48 #120
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_62396537
Sjlebby is wel een beetje chubby volgens mij ja Hij weegt op dit moment 1180 gram. Weet niet of dat teveel is eigenlijk, maar hij voelt wel een beetje dik aan. Zeker vergeleken met de andere Ik zal komende week eens gaan kijken wat ze in de winkel hebben voor voer.
To infinity…and beyond!
pi_62398835
Om eerlijk te zijn vind ik de prijzen helemaal niet zo denderend goedkoop, op bijv. zooplus kost 15 kg Gerty Guinea Pig 32,70 (scheelt dus maar liefst 20 cent) en dan word het ook nog gratis thuisgebracht...

En op uwdierenspeciaalzaak.nl kost 10 euro Science Selective 39 euro, dan heb je wel iets meer voordeel maar benzine richting Limburg kost ook nogal wat...

[ Bericht 19% gewijzigd door Trusten op 15-10-2008 11:48:46 ]
pi_62400358
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 11:09 schreef Trusten het volgende:
En op uwdierenspeciaalzaak.nl kost 10 euro Science Selective 39 euro, dan heb je wel iets meer voordeel maar benzine richting Limburg kost ook nogal wat...
Bij de dierenarts in Den Haag kost 10 Kg SS 40 euro...

Dan haal ik het daar wel.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62402613
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 11:09 schreef Trusten het volgende:
Om eerlijk te zijn vind ik de prijzen helemaal niet zo denderend goedkoop, op bijv. zooplus kost 15 kg Gerty Guinea Pig 32,70 (scheelt dus maar liefst 20 cent) en dan word het ook nog gratis thuisgebracht...

En op uwdierenspeciaalzaak.nl kost 10 euro Science Selective 39 euro, dan heb je wel iets meer voordeel maar benzine richting Limburg kost ook nogal wat...
Het zijn de adviesverkoopprijzen, de meeste dierenwinkels volgen deze. De kans is echter groot dat ook de online winkels snel hun prijzen gaan verhogen want op dit moment zit er nauwelijks nog winst op die zakken, met gratis thuisbezorging maken ze zelfs verlies op de zakken....
I had a signature once. It was awful.
pi_62403251
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 13:29 schreef zoeperzazke het volgende:
Het zijn de adviesverkoopprijzen, de meeste dierenwinkels volgen deze. De kans is echter groot dat ook de online winkels snel hun prijzen gaan verhogen want op dit moment zit er nauwelijks nog winst op die zakken, met gratis thuisbezorging maken ze zelfs verlies op de zakken....
15 kg Gerty kan je bij Discus bestellen voor 42 euro dus dat komt nog steeds niet in de buurt van die vanaf prijs. Maar goed, ik zal verder niet meer zeuren want het zijn wel goede prijzen. Ik wilde alleen even aangeven dat het dus helemaal geen probleem is als je niet naar limburg kan/wil omdat er vergelijkbare prijzen te vinden zijn (aanhuisdier.nl, de caviawinkel.nl etc...de lijst is lang). Het is dus niet zo dat je perse tientallen euro's bespaard als je naar Limburg gaat...

[ Bericht 7% gewijzigd door Trusten op 15-10-2008 13:56:47 ]
pi_62403630
Maar de winst die er dan op de zakken voer wordt gemaakt gaat rechtstreeks naar de Knoevelcavia's in plaats van naar een commerciële instelling, en dat heeft natuurlijk net een streepje voor
I had a signature once. It was awful.
pi_62407056
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 14:03 schreef zoeperzazke het volgende:
Maar de winst die er dan op de zakken voer wordt gemaakt gaat rechtstreeks naar de Knoevelcavia's in plaats van naar een commerciële instelling, en dat heeft natuurlijk net een streepje voor
Ja dat is ook waar.

Maar ik vind het een beetje lullig om iemand anders 10 - 20 kg SS te laten meenemen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 15 oktober 2008 @ 21:32:16 #127
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_62416748
om een duistere reden moest ik me opnieuw registreren bij Knoevel ik heb er toch al 2 of 3 keer eerder besteld dus ik vul braaf het registratieformulier in, druk op volgende, foutmelding...

Er had zich een fout voorgedaan op het formulier, de achternaam moet namelijk minimaal 4 karakters zijn ! ik heet Hak dus ik heb er maar een extra K achter geplakt
Maargoed, 1 november ga ik 4 15kg zakken gerty halen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 15 oktober 2008 @ 22:17:37 #128
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_62418247
quote:
Op dinsdag 14 oktober 2008 21:07 schreef Oxymoron het volgende:
Hope Farms zou ik zeker niet geven. Mijn Lune kreeg blaasproblemen die (achteraf) misschien aan de HP te wijten zijn.

Je kunt beter Sience Selective geven! Omdat ze alles eten, heb je minder kilo's voer nodig, dus ben je even duur uit. Ik zelfs goedkoper
Hope Farms geef ik mijn oudste caaf al zolang hij bij mij is, en nooit problemen. Ik denk dat 't een enkel geval is.
pi_62419489
Tuurlijk heb je altijd geluk, maar caafs met aanleg voor blaasproblemen krijgen gegarandeerd klachten bij HF. Ook zet HF heel erg aan, wat voor een knuffeldier niet zó heel erg is, maar voor de fok natuurlijk zeer ongewenst.
I had a signature once. It was awful.
pi_62420560
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 22:54 schreef zoeperzazke het volgende:
Tuurlijk heb je altijd geluk, maar caafs met aanleg voor blaasproblemen krijgen gegarandeerd klachten bij HF. Ook zet HF heel erg aan, wat voor een knuffeldier niet zó heel erg is, maar voor de fok natuurlijk zeer ongewenst.
Hm mijn cavia's zouden best wat aan mogen komen.

Maar sowieso is HF niet echt een optie dan...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62421469
Zie 2 posts hieronder

[ Bericht 43% gewijzigd door Kadafi op 16-10-2008 16:48:35 ]
The distance between insanity and genius is measured only by success.
pi_62422380
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 23:56 schreef Kadafi het volgende:
Mijn cavia's komen ooit nog, zucht, als die uploadsites nou eens werken.
Mocht het helemaal niet lukken, wil ik ze wel voor je op de site zetten
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62438107
Zijn ze niet schattig! De borstelharige heet Pluis, de langharige Pucky. Het zijn vrouwtjes. Rellen doen ze daarom ook zelden, en ze bijten ook nooit. De liefste die we ooit hebben gehad.



The distance between insanity and genius is measured only by success.
  donderdag 16 oktober 2008 @ 17:36:43 #134
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_62439406
Mijn vriend wil van de caafs af We hebben laatst een leenkat gehad voor een weekend, en nu wil ie een kat haha. De kat heeft overigens wel een paar keer aan de caviakooi gehangen en er bovenop gesprongen enzo hihi. De caafs raakten er al snel aan gewend. De 1e keer schoten ze in paniek weg, de laatste keer zaten ze rustig door te eten. En uiteindelijk hebben we een caaf uit de kooi gehaald en bij de kat gezet, bleek mr. de stoere kater gewoon bang te zijn voor de cavia's
Maar goed, er komen hier dus geen nieuwe cavia's meer. Als deze dood zijn gaan we over op een ander beest (ruzie over een kat of hond moet nog worden uitgevochten )
To infinity…and beyond!
pi_62440248
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 16:47 schreef Kadafi het volgende:
Zijn ze niet schattig! De borstelharige heet Pluis, de langharige Pucky. Het zijn vrouwtjes. Rellen doen ze daarom ook zelden, en ze bijten ook nooit. De liefste die we ooit hebben gehad.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Pluis is schattig !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:36:51 #136
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_62442209
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 23:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hm mijn cavia's zouden best wat aan mogen komen.

Maar sowieso is HF niet echt een optie dan...
Wat je wél kan doen, is een 'kleine' zak HF en je eigen voer, en dat door elkaar mixen. Mijn oudste caaf (Puckie) krijgt veel HF met een beetje Gerty (daar issie ook erg dol op!), en de kleintjes (Jasper en Léon) anderom. Wordt allemaal heerlijk opgegeten

Lief die caafs Kadafi!

[ Bericht 1% gewijzigd door Sjowhan op 16-10-2008 19:42:21 ]
pi_62442639
Hoeveel mag een cavia ongeveer per dag drinken?

Volgens mij zuipt mijn cavia ietsjes te veel
  donderdag 16 oktober 2008 @ 20:10:35 #138
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_62443051
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:53 schreef miss-piggy het volgende:
Hoeveel mag een cavia ongeveer per dag drinken?

Volgens mij zuipt mijn cavia ietsjes te veel
Ik heb 't af en toe ook afgevraagd (vaak 150ml/dag) maar 't bleek aan een lek flesje te zijn.

Zijn er natte plekken onder of rondom het tuitje?
pi_62446204
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:53 schreef miss-piggy het volgende:
Hoeveel mag een cavia ongeveer per dag drinken?

Volgens mij zuipt mijn cavia ietsjes te veel
dat is afhankelijk van de hoeveelheid groenvoer op een dag. Met groenvoer drinkt een caaf een stuk minder. Zonder groenvoer kan 20 tot 100 ml per caaf voorkomen. Is het echt absurd veel en ook langere tijd, dan kun je richting suikerziekte gaan denken, dat kan de da voor je testenn.

maar gooi voor de grap eens een halve komkommer in het hok en kijk wat er dan gedronken wordt....
I had a signature once. It was awful.
pi_62447243
Is het normaal dat Oryx (caaf) carpofen (pijnstilling) echt lekker vindt?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62447582
Ik heb me al een tijdje niet meer in dit topic laten zien, maar ik heb tegenwoordig ook geen cavia's meer
M'n vriendin en ik zijn uit elkaar, en zij heeft de cavia's mee... of eigenlijk logeren die tijdelijk bij haar ouders (met tuin, mogen ze ook eens in het gras, dat dan weer wel ), maar ze zijn hier weg in ieder geval....

Best jammer, het waren leuke beestjes
pi_62447617
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 23:02 schreef Xcalibur het volgende:
Ik heb me al een tijdje niet meer in dit topic laten zien, maar ik heb tegenwoordig ook geen cavia's meer
M'n vriendin en ik zijn uit elkaar, en zij heeft de cavia's mee... of eigenlijk logeren die tijdelijk bij haar ouders (met tuin, mogen ze ook eens in het gras, dat dan weer wel ), maar ze zijn hier weg in ieder geval....

Best jammer, het waren leuke beestjes
Je bent niet meer van plan om cavia's te nemen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62453046
Voorlopig niet nee....

Vooral het schoonmaken van die kooi vond ik nogal een opgaaf eigenlijk...
maar dat is met veel huisdieren natuurlijk
pi_62456136
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 22:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Is het normaal dat Oryx (caaf) carpofen (pijnstilling) echt lekker vindt?
Niet normaal, wel heel handig!
I had a signature once. It was awful.
pi_62456167
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 09:41 schreef Xcalibur het volgende:
Voorlopig niet nee....

Vooral het schoonmaken van die kooi vond ik nogal een opgaaf eigenlijk...
maar dat is met veel huisdieren natuurlijk
ik ben anderhalf uur per week kwijt met 20 caafs...... een kwartiertje per week voor 2 caafs lijkt me al ruim gerekend, denk niet dat dat zo'n drempel moet zijn toch?
I had a signature once. It was awful.
pi_62457005
Ik was echt wel langer bezig met die twee logeercavia's, en dan maakte ik nog regelmatig de plasvlekken schoon en schepte ik er wat keutels uit. Toch was elke keer de bak helemaal doordrenkt en smerig. Maar dat was ook een vrij kleine kooi, eigenlijk. Maar het ligt er ook net aan wat je gewend bent, ik heb hamsters en dat is even een paar minuutjes wat zaagsel vervangen ofzo, klaar.
Ik twijfel nog steeds over cavia's, ik vond die oppascaaf toch echt hard stinken als hij losliep. En ze zijn niet echt zindelijk .
Tap tap tap
pi_62459049
cavia's stinken absoluut niet, als ze stinken doe je zelf iets fout of heb je een beer met anaalzakverlamming. Muisjes en ratjes kunnen stinken vanwege de ammoniaklucht in hun urine. Bij cavia's ruik je dat alleen al shet hok echt smerig is. De tip der tips is doodsimpel; gebruik geen zaagsel maar iets wat beter absorbeert, zoals aubiose of hennep- of vlasvezel..... Heb hier 20 caafs in mijn woonkamer en het ruikt hier altijd fris, terwijl ik eens in de week verschoon.... Alleen als het buiten echt warm is ruik je ze na 4 a 5 dagen maar dat is ook logisch....
I had a signature once. It was awful.
pi_62459800
De cavia die ik vroeger had, had anaalzakverlamming. Maar als de oppascaaf losliep ging z'n achterwerk over de vloer, liet zowat een slijmspoor achter, en dat stonk verschrikkelijk. Gewoon echt een klap in het gezicht, zo'n geur . De ander deed het niet.
Tap tap tap
pi_62461660
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 14:08 schreef CherryLips het volgende:
De cavia die ik vroeger had, had anaalzakverlamming. Maar als de oppascaaf losliep ging z'n achterwerk over de vloer, liet zowat een slijmspoor achter, en dat stonk verschrikkelijk. Gewoon echt een klap in het gezicht, zo'n geur . De ander deed het niet.
2 van de 3 cavia's markeren de grond met hun achterwerk als ze loslopen. Ik kan nou niet zeggen dat ik dat heel lekker vind ruiken.

Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62467460
Mijn cavia mag alleen buiten loslopen, binnen is het verboden terrein (heel soms stiekem op mijn kamer, als ouders niet thuis zijn)

Mijn caaf is altijd zindelijk, behalve zodra hij op de vloer losloopt echt te smerig voor woorden, want meneer gaat er altijd heerlijk doorheen lopen en met zijn buik erdoor lopen schuren

Maar verder is ie sweet


Als ik m komkommer geef dan drinkt hij wel wat minder. En hij krijg redelijk wat groenvoer op een dag, als wij groenvoer in huis hebben krijgt hij elke dag wat Vind ie heeeeerlijk!

Int begin had hij een zoutsteen (ja ik weet het ) maar zodra ik er slechte berichten over had gelezen is die gelijk de kliko in gegaan. Hopelijk is het niet te laat

Maar verder plast hij zoals hij normaal ook doet, de hoeveelheid dan En het flesje lekt volgens mij niet, ligt vaak wel een vochtig plek eronder, maar mijn cavia die morst soms door zijn manier van drinken.
Maar dat heeft hij zijn hele leven al gedaan, en toen ging het drinkflesje lang zo snel niet leeg als nu

Zal het even aanzien, verder geen andere vreemde dingen opgemerkt aan mijn snoesje
pi_62473143
Ze likten ook elkaars plas op .
Ik vond vorige week nog keutels achter het bed. Ze hadden ook tegen de muur gepiest. Het zijn schattige knuffelige poekies maar ik durfde ze niet zomaar even op schoot te nemen .
Tap tap tap
pi_62474521
Mijn zeugjes hebben de wand ook helemaal ondergepist...

Nu zit er een kleurtje op de muur en een stuk tapijt achter het hok, dat zal ze leren
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 00:34:52 #153
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_62475494
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 23:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn zeugjes hebben de wand ook helemaal ondergepist...

Nu zit er een kleurtje op de muur en een stuk tapijt achter het hok, dat zal ze leren
Die 2 monsters van mij hebben mn mooie zwarte vloerkleed verpest. Ik krijg die vlek er met geen mogelijkheid uit,
Ik heb er maar een tafel opgezet. Maar ze mogen niet meer op het kleed lopen... krijg maar koude poten op het laminaat.
pi_62475590
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 00:34 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Die 2 monsters van mij hebben mn mooie zwarte vloerkleed verpest. Ik krijg die vlek er met geen mogelijkheid uit,
Ik heb er maar een tafel opgezet. Maar ze mogen niet meer op het kleed lopen... krijg maar koude poten op het laminaat.


Ja, cavia-plas bijt lekker in het tapijt

Had zelf een blauw/grijs tapijt en daar kreeg ik de vlekken nog wel uit met Cillit Bang, maar op een zwart vloerkleed zal dat wel geen succes-nummer zijn
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 01:00:07 #155
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_62475989
Ik heb me net bijna dood gelachen! Ik kwam thuis van avonddienst, gaf de beesten wat vers uit een nieuwe zak kruidenhooi met paardenbloem van Prestige, een vitamientje, schep de keutels weg, geef ze nieuw water (was op blijkbaar), en ga in dezelfde kamer zitten computeren. Ik kijk een beetje naar de haarballen, zie ik opeens Gino Pickwick pesten door het huisje waar Pickwick in zat via het raam op te tillen en te verschuiven. Een gemor kwam er uit dat huisje zeg! Daarna schoot Gino er vandoor, rende een paar rondjes door de kooi, rende naar de tweede verdieping (de hooizolder), popcornde wat, en liet zich toen een paar keer om wat voor reden ook op zijn zij rollen. Daarna maakte hij nog wat rare bewegingen met zijn hoofd en ging toen maar eens aan het verse hooi knabbelen.

Het was echt geen gezicht, maar wat heb ik gelachen
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 01:05:42 #156
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_62476097
Ik kwam er trouwens gister achter dat Gino 3 voortanden heeft. Althans, ik wist dat een van zijn bovenste snijtanden gespleten is. Ik heb die tand een jaar of anderhalf geleden al bijgeknipt, en zie hem wel eens klooien met eten wat tussen die gespleten tand terecht is gekomen. Maar ik hoorde hem laatst knarsen met zijn tanden, en toen herinnerde ik me weer wat hij aan zijn tand had. Nu blijkt die gespleten tand door te zijn gegroeid en even lang te zijn als de andere twee. Ik moet dus goed in de gaten houden of die tand even goed afslijt als de andere...
pi_62476162
Zo zie je maar, cavia's geven levendigheid in huis.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 19 oktober 2008 @ 17:30:57 #158
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_62507224
Ik heb het hier al vaker over, het gewicht van mijn cavia's gehad.
Ik weeg ze 1x per maand, en nu kwam er ineens de , opmerking van mijn vader, dat Nova (4,5 jaar oud) ineens zo dun was.

Ze woog 954 gram (in aug. 2008) (ze is altijd klein en licht geweest) en is nu 830 gram. Ik weet niet, of ze in een paar dagen zoveel is afgevallen, of dat het al langer zo is.
Belle (10 maanden oud) weegt maar 760 gram.

Ik vind dat erg weinig voor (bijna) volwassen cavia's.
Of maak ik me onterecht, zorgen?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_62507870
Ik heb mijn cavia's gewogen:

Kookai (3 jaar) : 1072 gram

Noa (2 jaar) : 1076

Oryx (2 jaar) : 1137

Ik vind mijn cavia's iets aan de dunne kant, met name als ik ze aai, dan steken er wat botten uit.

Maar ze eten alle drie wel goed.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62508507
Je kunt niet zeggen dat ze te dik of te dun zijn aan d ehand van een gewicht. De reden is simpel: de ene mens is prima op gewicht met 50 kilo, de ander is graatmager wanneer hij of zij 50 kilo zou wegen. En zo is dat ook voor caafs, je kunt niet zeggen 760 gram is te weinig, als dat bij haar bouw past.... enne, met 4,5 jaar mogen ze afvallen. Owen woog altijd 1150 gram en nu hij 4 is gepasseerd is e rnog maar 800 gram van over. Maarja, hij eet gewoon goed en hij is gewoon oud en op aan het raken, dat lage gewicht hoort er nu eenmaal bij....
I had a signature once. It was awful.
pi_62510147
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 11:52 schreef zoeperzazke het volgende:
ik ben anderhalf uur per week kwijt met 20 caafs...... een kwartiertje per week voor 2 caafs lijkt me al ruim gerekend, denk niet dat dat zo'n drempel moet zijn toch?
wij maakten die kooi 2x per week schoon, anders ging het stinken (ze zaten op zaagsel) en het was dan ook echt een bende in die kooi... en dat kost toch gauw 20 minuten per keer, dus dat is alweer 3x zo lang als wat jij zegt
pi_62510918
geen zaagsel gebruiken, is beter voor decaafs en voor jezelf
I had a signature once. It was awful.
pi_62511408
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 19:57 schreef zoeperzazke het volgende:
geen zaagsel gebruiken, is beter voor decaafs en voor jezelf
Wel slecht voor je portemonnee..

Wat is er mis met zaagsel dan? Ik gebruik echt al jaaaren zaagsel en heb er nooit problemen mee gehad bij mezelf of mijn cavia's
pi_62512277
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 19:57 schreef zoeperzazke het volgende:
geen zaagsel gebruiken, is beter voor decaafs en voor jezelf
Ik meende zoiets te lezen dat ze in Amerika (?) cavia's op handdoeken of kleedjes houden.

Lijkt mij op een gegeven moment niet zo hygienisch meer.

Zelf gebruik ik aubiose en dat gebruik ik echt met tevredenheid.

Wat ik soms op youtube zie is dat mensen kattenbakkorrels (?) gebruiken voor de caafs. Is dat niet wat hard voor de pootjes?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62512363
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 20:13 schreef Trusten het volgende:

[..]

Wel slecht voor je portemonnee..

Wat is er mis met zaagsel dan? Ik gebruik echt al jaaaren zaagsel en heb er nooit problemen mee gehad bij mezelf of mijn cavia's
Mijn ervaring is dat zaagsel wel stoffiger is dan bijv. hennep strooisel.

Het ruikt minder, je kan het schoonmaken ietsjes uitstellen en mijn caafs niezen minder. Ik hoor ze eigenlijk bijna nooit niezen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 19 oktober 2008 @ 23:24:30 #166
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_62516956
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 20:13 schreef Trusten het volgende:

[..]

Wel slecht voor je portemonnee..

Wat is er mis met zaagsel dan? Ik gebruik echt al jaaaren zaagsel en heb er nooit problemen mee gehad bij mezelf of mijn cavia's
De frisse (althans, wat veel mensen fris vinden) geur die zaagsel geeft komt van fenolen (phenolen?), die giftig zijn. Dit komt omdat het hout niet goed wordt gedroogd, waardoor die stoffen niet kunnen vervliegen. Zaagsel zonder fenolen ruikt naar niks. Behalve dit stuift zaagsel ook nog eens erg. Er zijn veel gevallen bekend van cavia's die als ze oud worden longproblemen krijgen. Er wordt tegenwoordig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan op kleine schaal, vooral bij ratten. De lijn kan makkelijk worden doorgetrokken naar cavia's. Ik zou onderzoeken kunnen opzoeken (ik weet ongeveer waar ik ze toendertijd gevonden heb), maar dat wordt wel even zoeken als je ze wilt.

Er zijn de laatste tijd veel goede alternatieven op de markt gebracht die geen of weinig phenolen hebben, en minder stuiven, zoals hennepbedekking, aubiose, care fresh, of zelfs fleecedekens met handdoeken en kranten als ondergrond (wat ik al 2,5 jaar gebruik en niet meer vanaf zou willen ) maar voor de meesten betaal je een beetje extra geld.
  zondag 19 oktober 2008 @ 23:31:42 #167
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_62517162
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 20:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik meende zoiets te lezen dat ze in Amerika (?) cavia's op handdoeken of kleedjes houden.

Lijkt mij op een gegeven moment niet zo hygienisch meer.

Niks mis met fleece hoor De cavia's zitten altijd droog, de keutels zijn makkelijk dagelijks weg te halen, en je gaat het pas ruiken (althans, in mijn kooi van iets meer dan een vierkante meter met 2 caafs) na 6-7 dagen. Het heeft ook nadelen, net als andere soorten bodembedekking (zoals hoe was je de dekens en handdoeken zonder de je eigen kleren onder haren komen te zitten?).
pi_62520408
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 20:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik hoor ze eigenlijk bijna nooit niezen.
Ik ook niet en ik gebruik zaagsel, volgens mij gebruikt 99% van de mensen met konijnen of cavia's zaagsel. Ik geloof er dan zo ook niet 1,2,3 in dat het heel slecht zou zijn.

Ik vind de prijsverschillen ook nogal groot, ik heb voor 10 euro 600 liter zaagsel.

Maar goed, ik zal wel eens wat opzoeken erover
pi_62524966
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 07:14 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik ook niet en ik gebruik zaagsel, volgens mij gebruikt 99% van de mensen met konijnen of cavia's zaagsel. Ik geloof er dan zo ook niet 1,2,3 in dat het heel slecht zou zijn.

Ik vind de prijsverschillen ook nogal groot, ik heb voor 10 euro 600 liter zaagsel.

Maar goed, ik zal wel eens wat opzoeken erover
Als je caafs en jezelf geen problemen hebben met zaagsel, zou ik lekker zaagsel blijven gebruiken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62525248
Wij hebben in het begin wel geexperimenteerd met verschillende soorten bodembedekking, zaagsel beviel toch het beste ... ze hebben er nooit last van gehad qua niezen ofzo. Alleen je huis wordt d'r nogal stoffig van
pi_62525419
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 12:14 schreef Xcalibur het volgende:
Wij hebben in het begin wel geexperimenteerd met verschillende soorten bodembedekking, zaagsel beviel toch het beste ... ze hebben er nooit last van gehad qua niezen ofzo. Alleen je huis wordt d'r nogal stoffig van
Ik zelf kan niet zo goed tegen zaagsel, dan ga ik niezen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62529437
een gezonde caaf heeft weinig last van zaagsel, maar cavia's met gevoelige luchtwegen kunnen er bronchitis van krijgen of ademhalingsmoeilijkheden. Ik heb nooit zaagsel kunnen gebruiken omdat mijn vriend er ongelooflijk heftig op reageert met traanogen en bloedneuzen. En ik ben er blij om want ik hoef nu maar 1 keer per week mn hokken te doen stukken beter dan enkele malen per week! (en goedkoper qua afvaldumping)
I had a signature once. It was awful.
pi_62556644
Even een vraagje: ik heb een baksteen in het hok liggen.

De caafs zitten soms op de baksteen en gebruiken het als opstapje om op het huisje te staan.

Maar nu ontdekte ik dat ze alle drie aan die baksteen likken.

De baksteen is een soort van kalkachtige (?) steen.

Mijn vraag: kan dit kwaad?

Ivm dat ze toch gevoelig zijn met de blaas.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62560086
-knip-

[ Bericht 83% gewijzigd door Litso op 21-10-2008 18:52:55 ]
Muslims are the only people who make a lesbian feminist look moderate.
  donderdag 23 oktober 2008 @ 17:04:51 #175
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_62616124
@Zoeper: lezen ze de mail uberhaubt wel bij "jouw" DA ? had ze een paar dagen terug een mail gestuurd of ze ook ervaring hebben in chinchilla's castreren, maar heb nog niks gehoord
Nouja anders toch maar bellen van de week

Volgend weekend Knoevel-voer halen in verweggiestan
Nogmeer Fok!kers die gaan halen ?

Met de caafjes gaat het goed ! sinds kort hebben ze spelen met de buis ontdekt (dat ding ligt er al net zolang in als dat zij erin zitten ) dat ding vliegt de hele ren door
Zal binnekort weer eens een nieuw fototje doen Voor nu een oude

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_62616907
Oude foto is ook leuk!

Ze lezen de mails wel maar maar eens in de week ofzo. Bellen is een heel stuk handiger, dan heb je de volgende dag nog antwoord
I had a signature once. It was awful.
  maandag 3 november 2008 @ 20:53:32 #177
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_62917736
Ik kom dit topic ook ff binnenvallen
Dit zijn mijn caafs Chester en Mike Chester is zwart/wit en Mike is zwart



Sorry voor de kwaliteit is met mijn mobiel gemaakt.

Moest met Mike naar de dierenarts vandaag hij heeft schurft. moet over 10 dagen weer terugkomen en dan Chester ook meenemen. Hoop dat het overgaat.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_62918734
quote:
Op maandag 3 november 2008 20:53 schreef LPFAN het volgende:
Ik kom dit topic ook ff binnenvallen
Dit zijn mijn caafs Chester en Mike Chester is zwart/wit en Mike is zwart

[ afbeelding ]

Sorry voor de kwaliteit is met mijn mobiel gemaakt.

Moest met Mike naar de dierenarts vandaag hij heeft schurft. moet over 10 dagen weer terugkomen en dan Chester ook meenemen. Hoop dat het overgaat.

Borstels !

Hopelijk is dat de laatste keer, want ik moest 3 keer terug komen.

En de hele wachtkamer heeft geweten dat er cavia's in de behandelkamer waren
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 november 2008 @ 21:56:04 #179
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_62919748
Hahah zo erg?
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_62920565
quote:
Op maandag 3 november 2008 21:56 schreef LPFAN het volgende:
Hahah zo erg?
De dames laten zich dan wel horen ja
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 november 2008 @ 22:26:19 #181
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_62920954
Hahaha Het viel bij mij mee hij krijste alleen toen hij het spuitje kreeg. Gelukkig was dus binnen een minuut weer over
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_62936041
Tja, cavia's en dierenartsen.

Gelukkig zijn cavia's niet zo groot als duitse herdershonden
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 4 november 2008 @ 18:29:11 #183
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_62941297
Dat scheelt een stuk idd
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_62943488
Wat een lief topic! Nu moet ik toch ook wel even pronken met een hele mooie cavia die ik had.





Dit waren Bean en Goudglans. Die krullenbol was Bean. Super lieve gekke cavia, super lief stelletje. Ze hebben ook 2 nestjes gehad (op de eerste foto zie je een paar minicaviaatjes op de achtergrond). En ze woonden in een poppenhuis. Het leuke van cavia's vind ik ook altijd dat ze met haar en al geboren worden. Dus een paar van die mini's hadden ook krullen. Helaas zijn ze nu alweer een aantal jaartjes dood. Ik heb nooit meer zo'n mooie krullencavia gezien als Bean..

[ Bericht 4% gewijzigd door Smart_ass op 04-11-2008 19:48:25 ]
pi_62943779
Wat een ontzettend lieve cavia's

Minicaviaatjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 4 november 2008 @ 20:20:58 #186
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_62944758
Wat een schatjes!

Nu ik al die foto's zie wil ik er een boel caafs er bij haha maar geen ruimte voor maar als ik in een huisje woon komt dat wel
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_62944846
Haha ja, toen ik dit topic zag moest ik ineens weer aan mijn lieve caviaatjes denken. Die lipjes ook echt op die eerste foto.
  dinsdag 4 november 2008 @ 20:26:26 #188
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_62944938
Jah echt lief
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  dinsdag 4 november 2008 @ 22:12:06 #189
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_62948442
quote:
Op maandag 3 november 2008 21:25 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Borstels !

Hopelijk is dat de laatste keer, want ik moest 3 keer terug komen.

En de hele wachtkamer heeft geweten dat er cavia's in de behandelkamer waren
Hey dat klinkt me bekend in de oren.
Nog leuker is om met de hele veestapel in 1x naar de DA te zijn zodat je er vanaf bent. (toen alleen|) 2 duitse herders and 2 cavia's. Het was een kwartet van gepiep.

Caafjes:*gillen longetjes uit hun lijfje* wat doe je? waar zijn we? LAMEERNUMETEENUIT!
honden: *piep piep* we willen geen prikjes.

Het iss maar 1x voorgekomen dat alles naar de DA moet, en ik hoop dat het zo blijft. Want op die manier doe ik het nooit meer.
pi_62965202
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 22:12 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Hey dat klinkt me bekend in de oren.
Nog leuker is om met de hele veestapel in 1x naar de DA te zijn zodat je er vanaf bent. (toen alleen|) 2 duitse herders and 2 cavia's. Het was een kwartet van gepiep.

Caafjes:*gillen longetjes uit hun lijfje* wat doe je? waar zijn we? LAMEERNUMETEENUIT!
honden: *piep piep* we willen geen prikjes.

Het iss maar 1x voorgekomen dat alles naar de DA moet, en ik hoop dat het zo blijft. Want op die manier doe ik het nooit meer.
Ik zie het ook echt voor me...

Hele veestapel + chaos...

Die herders kunnen er idd ook wat van (piepen)

De chaos is dan compleet
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 5 november 2008 @ 18:04:32 #191
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_62976439
omg haha ik zou me doodschamen in de wachtkamer
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_62984256
een van de cavia's waar ik een tijdje geleden voor heb gezorgd, is ziek. Hij weegt nog maar 700 gram terwijl hij eerst 1400 woog. Volgens de dierenarts staan z'n kiezen scheef en z'n voortanden waren ook zwart aan het kleuren. Hij kan gewoon niet meer eten . Het is echt heel sneu. Ze konden er wel iets aan laten doen, maar een narcose was te gevaarlijk voor cavia's want die overleefden ze vaak niet en het zou ¤50 kosten en dat vond de moeder eigenlijk te duur. Nou, anders wil ik hem wel hoor, dan lap ik hem weer op. Je kunt het toch proberen? Weer zo'n 'Ach een nieuwe caaf is goedkoper'-actie.
Arme beertje .
Tap tap tap
  woensdag 5 november 2008 @ 22:46:49 #193
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_62985494
Reggie is niet meer
Vanaaf gevonden bij het voeren, Pucca is heel erg aan het zoeken, drentelen enzo, hapje eten kijken waar Reggie lag hapje eten etc..
Dus even opletten maar dat zij niet straks van verdriet gaat, want Stacey en Asterix hangen heel erg aan elkaar dus daar heeft ze niet veel aan
Dus maar even afwachten misschien maar opzoek naar een nieuwe soulmate voor Pucca
Hoe pak ik zoiets aan ? ik was er al wel een tijdje bang voor dat dit er aan zat te komen de dames zijn 6 inmiddels




Reggie en Pucca

oh en limburg is kut ! en de wegen naar limburg is kut ! en regen in limburg is nog veel kutter, laat staan de files in limburg ! en om nog maar te zwijgen over de OMLEIDINGEN ! Zoeper heeeel erg bedankt dat je op mn zakken voer gepast hebt heb je maar niet meer gestoort je was zo lekker bezig met fotograferen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_62985870
Hee Nonneke, heel veel sterkte met t verlies van Reggie!!! Jammer dat ik je op het Knoevelfestijn niet verder gesproken heb! De route is idd heel kut met die a4 rondom utrecht en eindhoven, bleeeegh, en supervies weer en zo koud was het..... gelukkig dat je wel je voer hebt!!

Ik weet dat Joyce van 't Westendorp ( www.twestendorp.nl) op het moment heel erg leuke engels gekruinde zwartbonte caafjes te koop heeft. Je zou haar eens kunnen mailen wat ze heeft zitten op het moment. Ik denk zo maar eens dat zo'n jong ding best in je groep past. Een beetje leven in de brouwerij is niet verkeerd toch? Je hoeft niet te bang te zijn voor het koppelen hoor, ze zitten bij jou zo lekker ruim, dat gaat echt wel goed!

CherryLips: dat klinkt niet goed zeg Direct naar een goede dierenarts die de kiesjes bijvijlt en de tandjes bijknipt! Sla maa vast goed dwangvoer in huis, bij voorkeur Science Recovery (zelf vit C toevoegen) of Critical Care! Deze handeling is mogelijk zonder narcose maar niet veel dierenartsen doen dat. Het zal toch moeten gebeuren dus zorg dat je er eentje vindt die gasnarcose doet... 50 euro vind ik nog niet eens extreem veel aangezien het toch een narcose is en dara veel voor- en nazorg bij komt kijken.... Mijn dierenarts legde laatst uit dat ze met een cavia veel langer bezig zijn bij bv een castratie dan een kat, omdat een kat zo groter is en makkelijker dingen aankan....
maar deze caaf klinkt al aardig verzwakt, wat een ellende dat de huidige baasjes zo lang gewacht hebben zeg.... ik hoop dat je hem nog opgelapt krijgt! Sterkte!
I had a signature once. It was awful.
pi_62986170
Nou ja, ik mag hem dus niet, dat is het probleem . Ik mocht sowieso al geen cavia's, en die moeder (van het meisje van wie de cavia's zijn) vindt het zonde van het geld. Echt zo dom. Maar er is echt niks over van het beestje en het was echt een pittig ding en enorm eigenwijs . Ik zei al dat het wel kan, maar ze vond het die vijftig euro niet waard . Hij krijgt nog wel vitamine C-pilletjes, onder dwang, maar als hij niet eet... Hij krijgt het gewoon niet weg.
Tap tap tap
  woensdag 5 november 2008 @ 23:20:30 #196
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_62986614
quote:
Op woensdag 5 november 2008 22:57 schreef zoeperzazke het volgende:
Hee Nonneke, heel veel sterkte met t verlies van Reggie!!! Jammer dat ik je op het Knoevelfestijn niet verder gesproken heb! De route is idd heel kut met die a4 rondom utrecht en eindhoven, bleeeegh, en supervies weer en zo koud was het..... gelukkig dat je wel je voer hebt!!

Ik weet dat Joyce van 't Westendorp ( www.twestendorp.nl) op het moment heel erg leuke engels gekruinde zwartbonte caafjes te koop heeft. Je zou haar eens kunnen mailen wat ze heeft zitten op het moment. Ik denk zo maar eens dat zo'n jong ding best in je groep past. Een beetje leven in de brouwerij is niet verkeerd toch? Je hoeft niet te bang te zijn voor het koppelen hoor, ze zitten bij jou zo lekker ruim, dat gaat echt wel goed!
Ja ut sucks van Reggie, voor Pucca vind ik het het ergste Ja zeker jammer dat we mekaar niet verder gesproken hebben, ach better luck next time ! vreselijk die wegen, we gingen om 11 uur weg, waren om kwart voor 3 daar en 8 uur weer thuis, ff cavia voer halen

Oh kruintjes ik zou dat eerst heel voorzichtig moeten opgooien, we zitten weer in een "Er komt NIETS meer bij" stadium helemaal nu wrs de chinchilla alweer zwanger is Die afspraak moet ik dus ook echt gaan maken Nieuwe grote hok hebben we al op het oog hoor no worrys ook de babys blijven en vader wordt geholpen
Leven in de brouwerij lijkt me geweldig, want het zijn wel een stel theemutsen hoor, ik heb ze echt nog nooit óp een huisje ofzo gezien ja sinds kort met zo'n buis die er al eeuwen ligt
Ruimte zat, ik zou er wel 8 in kwijt kunnen, maar dat doen we maar niet, 4 is een mooi clubje
Hm nouja even voorzichtig opgooien dan maar
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 5 november 2008 @ 23:33:38 #197
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_62986966
Sterkte Non. Ik hoop Pucca er ook snel over heen is.
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:06 schreef CherryLips het volgende:
Nou ja, ik mag hem dus niet, dat is het probleem . Ik mocht sowieso al geen cavia's, en die moeder (van het meisje van wie de cavia's zijn) vindt het zonde van het geld. Echt zo dom. Maar er is echt niks over van het beestje en het was echt een pittig ding en enorm eigenwijs . Ik zei al dat het wel kan, maar ze vond het die vijftig euro niet waard . Hij krijgt nog wel vitamine C-pilletjes, onder dwang, maar als hij niet eet... Hij krijgt het gewoon niet weg.
Bah, ik vind het gewoon wreed om dat beestje niet te helpen. Als je hem niet helpt gaat hij zeker dood, als je hem wel helpt kan hij dood gaan. Ik had voor het 2e gekozen.
Ja een nieuwe cavia is goedkoper, maar dat ene beestje heeft die meid zo veel plezier bezorgt en nu moet ie maar creperen. Dat is puur zielig.

Ik denk niet dat ik met die moeder door 1 deur zou kunnen.
Als t om zielige beestjes gaat ben ik nogal een softie en kan dan fel uit de hoek komen. * Queen_Minny kijkt naar haar verzameling 2e hands huisdieren.
pi_62987301
Gecondoleerd Nonneke.

Tja ik zou ook het nodige doen om de cavia te helpen, maar als de eigenaren niet willen, houdt het helaas op...

En ja 50 euro is veel voor een cavia. Ik durf bijna niet te vertellen dat ik ooit meer dan 300 euro aan 1 cavia kwijt was.

Volgens mijn oma zaliger zou ik daar wel 30 cavia's voor kunnen kopen...

Ach ja.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 6 november 2008 @ 00:19:33 #199
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_62987989
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Gecondoleerd Nonneke.

Tja ik zou ook het nodige doen om de cavia te helpen, maar als de eigenaren niet willen, houdt het helaas op...

En ja 50 euro is veel voor een cavia. Ik durf bijna niet te vertellen dat ik ooit meer dan 300 euro aan 1 cavia kwijt was.

Volgens mijn oma zaliger zou ik daar wel 30 cavia's voor kunnen kopen...

Ach ja.
Zo een trut ben ik ook hoor. Simply komt uit een dierenwinkel. En niet een met een goede naam. Maar meneer zat zo zielig in een hoekje met schurftplekken dat ik hem daar niet kon laten.
Het heeft me aardig wat geld gekost om hem op te lappen. Maar ondertussen is ie 5 en schreeuwt me nog steeds om 8 uur smorgens wakker.
pi_62988169
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:19 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Zo een trut ben ik ook hoor. Simply komt uit een dierenwinkel. En niet een met een goede naam. Maar meneer zat zo zielig in een hoekje met schurftplekken dat ik hem daar niet kon laten.
Het heeft me aardig wat geld gekost om hem op te lappen. Maar ondertussen is ie 5 en schreeuwt me nog steeds om 8 uur smorgens wakker.
Kijk !

Daar doe je het voor heh
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 6 november 2008 @ 01:30:09 #201
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_62988963
Pfff, de oudste alweer 6 jaar en de ander alweer 3 ook al zorgen we er zo slecht voor

Hoe oud worden cavia's ook alweer?
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_62989068
quote:
Op donderdag 6 november 2008 01:30 schreef Prowl het volgende:
Pfff, de oudste alweer 6 jaar en de ander alweer 3 ook al zorgen we er zo slecht voor

Hoe oud worden cavia's ook alweer?
Doe je goed dan

De oudste cavia ter wereld werd 14 jaar en 10 maanden.

Maar gemiddeld is 4- 8 jaar.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_62991902
quote:
Op woensdag 5 november 2008 23:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
En ja 50 euro is veel voor een cavia. Ik durf bijna niet te vertellen dat ik ooit meer dan 300 euro aan 1 cavia kwijt was.
So what... als ik alle medische kosten van de afgelopen jaren voor Iwi optel zit ik denk ik aan de 600 euro. Maar het is het ongelooflijk waard geweest. Madame is nu 4 jaar en zo gezond als een vis en supervrolijk. En ik hou zielsveel van haar..... Laat de mensen me maar voor gek verklaren dat ik zoveel geld in 'een caaaaavia *rollende ogen*' steek, ik weet dta ik juist heb gehandeld en dat Iwi weer gelukkig is.

Ik kan me voorstellen dat zoveel geld voor sommige mensen simpelweg niet op te hoesten is (voor mij is het ook op het randje allemaal maarja), en ok, dat is dan maar zo.... maar dat je niet eens 50 euro in een eerste behandeling wilt steken... het is maar goed dat ik die mensen niet ken want ik zou echt ongelooflijk kwaad worden. Het is gewoon je verplichte verantwoordelijkheid, dat beestjes is afhankelijk van je! En hij kan mogelijk nog zo lang en gelukkig doorleven als je hem nu helpt! Pffft..... Arme, arme, arme caaf.....
I had a signature once. It was awful.
pi_62992182
k hou ook m'n hart vast voor de andere caaf, ik denk niet dat het meisje een nieuwe mag dus dat beestje zit dan alleen . En dat is echt zoooo'n schatje, die kruipt helemaal tegen je op en in je nek als je hem vast hebt.
Ugh.
Tap tap tap
  donderdag 6 november 2008 @ 12:03:18 #205
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_62995294
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 19:42 schreef Smart_ass het volgende:
Wat een lief topic! Nu moet ik toch ook wel even pronken met een hele mooie cavia die ik had.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit waren Bean en Goudglans. Die krullenbol was Bean. Super lieve gekke cavia, super lief stelletje. Ze hebben ook 2 nestjes gehad (op de eerste foto zie je een paar minicaviaatjes op de achtergrond). En ze woonden in een poppenhuis. Het leuke van cavia's vind ik ook altijd dat ze met haar en al geboren worden. Dus een paar van die mini's hadden ook krullen. Helaas zijn ze nu alweer een aantal jaartjes dood. Ik heb nooit meer zo'n mooie krullencavia gezien als Bean..
Tessels zijn zo lief Hij lijkt heel erg op onze Sjlebby :



Sjlebby is alleen wel heel erg gehecht aan 1 persoon. Hij heeft mijn vriend inmiddels al 3 keer gebeten En bij mij doet ie nooit iets hihi!
Verder gaat het hier prima met de 3 mannen. Alleen Elwood (inmiddels aleer een jaar of 5) heeft wat last van zijn ontlasting die blijft hangen. We duwen het er regelmatig uit, maar da's wel een vies werkje Verder is ie heel erg rustig en stil, maar eten en drinken doet ie nog steeds prima Sjlebby wordt al weer wat ouder merken we nu heel erg. Hij is nu 1,5 ofzo en hij wordt wat rustiger. En Jack sjeest de hele kooi door, druktemaker. Hij is ongelooflijk gegroeit en al echt een mannetje aan het worden. Heerlijk beestje is het, echt!
Vorige week hebben we overigens nog even een hamster in de kooi gehad Hamstertje was 3 of 4 weken oud ofzo en moest naar een vriendin van me. Toen hij even bij ons was mocht ie kennis maken met de caafs! Geweldig hoe Sjlebby hem overal volgde...klein beest wat in zijn territorium komt haha
To infinity…and beyond!
  donderdag 6 november 2008 @ 16:43:48 #206
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_63004421
Nou Zoeper, 9 december ben ik weer bij de DA hoor, dit keer met mn chins, ik geloof dat marianne het gaat doen

Pucca dartelt nogsteeds heen en weer, straks maar een stukje mais brengen aan het arme schaap
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_63006118
Naar het schijnt is vandaag het nieuwe IKEA family magazine verspreid, waar ik in sta met de caafjes! Jammer genoeg heb ik hem nog niet zelf
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 6 november 2008 @ 17:55:16 #208
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63006273
ahhh bah nonneke sterkte arme pucca
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_63007691
quote:
Op donderdag 6 november 2008 17:48 schreef zoeperzazke het volgende:
Naar het schijnt is vandaag het nieuwe IKEA family magazine verspreid, waar ik in sta met de caafjes! Jammer genoeg heb ik hem nog niet zelf
Yep ik heb hem al
"Vroeger" kwam ik redelijk vaak in dit topic maar sinds allebei mijn caafjes zijn overleden kom ik hier niet meer, hooguit om te lurken.
Toen ik de Ikea Family doorbladerde herkende ik je gelijk! Ik ben ooit eens met man en kind op een caafjesshow zoiets geweest en daar stond jij te fotograferen.
Helaas heb ik geen scanner dus ik kan hem niet inscannen en posten maar het is wel een heel leuk artikel met een superleuke foto van jou met Iwi en de cavia-wolkenkrabber op de achtergrond.

[ Bericht 0% gewijzigd door Maddy_K op 06-11-2008 19:08:42 ]
pi_63008135
quote:
Op donderdag 6 november 2008 17:48 schreef zoeperzazke het volgende:
Naar het schijnt is vandaag het nieuwe IKEA family magazine verspreid, waar ik in sta met de caafjes! Jammer genoeg heb ik hem nog niet zelf
Tof
Volgens mij krijg ik die ook wel, heb em nog niet gezien vandaag....
pi_63008276
Als het goed is krijg ik hem ook. Ooit.
Tap tap tap
pi_63045675
Vandaag (gisteren inmiddels) is Pluis overleden . De liefste cavia die we ooit hebben gehad. Altijd maar likken en dan naar je nek toekruipen als je die op schoot nam en nog nooit iets of iemand gebeten, zelfs haar maatje Pucky niet.



Twee maanden geleden constateerde de dierenars dat ze iets aan de baarmoeder had. Er zat ook veel bloed in haar ontlasting. Met antibiotica gebruiken kwam 't beestje er weer bovenop. Er zat weer 1 maand lang veel beweging in. Het bleef helaas niet werken. Ze at en dronk niet veel, en sinds afgelopen zondag helemaal niet meer. Vanaf toen wist ik genoeg, dat zou niet lang meer gaan duren. Wat je ook probeert om 't beestje te laten eten of drinken, ze weigerde. Nu is die langharige zwarte alleen. Pluis was nog net geen 3 jaar.
The distance between insanity and genius is measured only by success.
pi_63048256
Sterkte Kadafi! Ik weet hoe het is om je allerliefste caaf te jong te verliezen, zó oneerlijk en machteloos!!! *knuf*

Krijgt de ander weer een nieuw vriendinnetje?
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 8 november 2008 @ 17:58:03 #214
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_63057083
Sterkte Kadafi!

Hierbij nog wat pics van onze beestenboel.

Lekker aan de wortel





En de grasmat die ze kaal mogen eten





Gekocht bij de dierenwinkel. Plastic bakje waarin je dan een zak zaadjes etc. moet gooien. Daarna goed onder water zetten en dat laten opnemen. Even afgieten (anders krijg je schimmel) en wachten maar. Heb hem inmiddels 2 weken en er staat echt al een hoop gras op! Af en toe wat water geven en hij doet het echt prima. Kostte 1,75 ofzo En de caafs vinden het heerlijk. Dus bij gebrek aan een echte grasmat is dit geweldig!
To infinity…and beyond!
pi_63057752
Even kijken of de dierenwinkel dat ook bij mij heeft, goed idee Ivetje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 8 november 2008 @ 18:44:40 #216
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_63057960
Ik heb het gekocht bij Pet's place op Alexandrium in Rotterdam Het heet Nagergras soft en het merk is Karlie.
To infinity…and beyond!
pi_63059027
Ik zal er eens op letten. Eigenlijk kan ik ook wel normaal graszaad kopen, misschien....

Oh, mijn cavia's hebben een leuk spelletje bedacht.

Het heet: " Sla met de keukenrol elkaar de hersens in."

Ze pakken de rol dan met hun tanden en schudden hun kop, net zoals een hond...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_63060853
Hey Zoeper, heb je de Ikea Family inmiddels al gezien??
pi_63067066
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 18:44 schreef ivetje het volgende:
Ik heb het gekocht bij Pet's place op Alexandrium in Rotterdam Het heet Nagergras soft en het merk is Karlie.
Er zijn meer merken van dat spul, wij haalden het altijd bij de Hornbach
pi_63067350
quote:
Op zondag 9 november 2008 01:28 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

Er zijn meer merken van dat spul, wij haalden het altijd bij de Hornbach
Ah de Hornbach is bij ons dicht in de buurt, dan ga ik daar ook maar es kijken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 9 november 2008 @ 11:56:35 #221
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_63070739
quote:
Op donderdag 6 november 2008 17:48 schreef zoeperzazke het volgende:
Naar het schijnt is vandaag het nieuwe IKEA family magazine verspreid, waar ik in sta met de caafjes! Jammer genoeg heb ik hem nog niet zelf
Je krijgt het nog wel Anders wil ik 't inscannen hoor
pi_63071089
Ik heb het artikeltje wel als PDF gezien hoor, voor ze hem gingen drukken, dus ik weet wel hoehet eruit ziet Ik heb hem inmiddels bij mijn ouders gezien. Ik denk dat ik hem dinsdag in de bus krijg.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 9 november 2008 @ 13:08:15 #223
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_63072045
quote:
Op zondag 9 november 2008 01:28 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

Er zijn meer merken van dat spul, wij haalden het altijd bij de Hornbach
Ow mooi, kom vaker bij de hornbach dan in rotterdam De caafs hebben vanmorgen lekker op de grond rond het bakje gezeten. Sjlebby denkt nog altijd dat het gras bij de buren groener is, aangezien die er met z'n hele buik op gaat liggen om net dat ene sprietje aan de andere kant te kunnen pakken. Er omheen lopen komt niet in hem op
To infinity…and beyond!
  zondag 9 november 2008 @ 20:58:26 #224
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63084510
hahaha

Met Mike gaat het beter. De bloedende korsten zijn nu wit en droog geworden. Gelukkig! Donderdag weer heen en dan Chester ook mee
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  zondag 9 november 2008 @ 21:09:55 #225
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_63084906
quote:
Op zondag 9 november 2008 12:18 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb het artikeltje wel als PDF gezien hoor, voor ze hem gingen drukken, dus ik weet wel hoehet eruit ziet Ik heb hem inmiddels bij mijn ouders gezien. Ik denk dat ik hem dinsdag in de bus krijg.
Okidokie! Vond 't er grappig uit zien die flat
pi_63137803
Ik heb net dat Ikea boekje gehad, leuk artikel
  woensdag 12 november 2008 @ 12:46:13 #227
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_63155937
Wij hadden vroegah een cavia fokkerij, om het zo maar te noemen. Schildpad wit glad en ruwharig

Nu heb ik nog twee cavia's, Snuf en Tijgetje. Tijgetje is een oranje Rex van 3 jaar en Snuf een kruising Rex met Schildpad langhaar. Snuf is inmiddels een jaar of zes. Haar kindertjes leven nu bij de overburen en zijn een kruising met een Rex van kennissen van me Ik zal eens zoeken naar foto's van onze knuffels!
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_63186989
Ja, foto's willen we zien


Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 13 november 2008 @ 15:22:41 #229
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63192168
hahaha leuk filmpje

vandaag weer heengeweest met chester en mike voor 2e prikje voor de schurft. Het word al beter gelukkig. Dierenarts vond Chester helemaal geweldig haha Ik wil er eigelijk nog wel een caaf bij maar ik wacht daar mee tot ik een huisje heb in plaats van een kamer ga ik een mooi groot hok voor ze kopen hebben ze lekker de ruimte .
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_63193571
Hopelijk hoef je geen 3e prikje te halen

Mooi dat het beter wordt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator donderdag 13 november 2008 @ 16:14:41 #231
155227 crew  Guppy
dus
pi_63193920
leuk, dat grasbakje! ook leuk voor m'n konijntje
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 13 november 2008 @ 20:35:02 #232
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63200508
quote:
Op donderdag 13 november 2008 16:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Hopelijk hoef je geen 3e prikje te halen

Mooi dat het beter wordt
Wel dus... moet over 10 dagen terugkomen voor een 3e prik.

Maar Chester was blakend van gezondheid toch best vaag.. als je bedenkt hoe besmettelijk schurft is. dierenarts was verliefd op hem geloof ik Heeft hem geknuffeld enzo en zei steeds tegen me dat ze et een hele lieve caaf vond. Is ie ook daar niet van

[ Bericht 27% gewijzigd door LPFAN op 13-11-2008 20:43:16 ]
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_63202219
Ik vind het trouwens wel grappig dat je je cavia's vernoemd hebt naar leden van LP

Valt me nu pas op
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_63202949
quote:
Op donderdag 13 november 2008 20:35 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Wel dus... moet over 10 dagen terugkomen voor een 3e prik.
Absoluut, 3 prikken zijn altijd nodig om er zeker van te zijn dat het écht écht weg is.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 13 november 2008 @ 22:36:46 #235
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63205657
Jah zei de dierenarts ook. Nah ja als et dan maar weg is.. vind et zo sneu voor hem

En 4EverBlackEyed ja klopt haha kon geen leuke namen verzinnen voor ze en dacht dan noem ik ze naar Mike en Chester van Linkin Park
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  donderdag 13 november 2008 @ 22:38:52 #236
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_63205740
quote:
Op donderdag 13 november 2008 21:38 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Absoluut, 3 prikken zijn altijd nodig om er zeker van te zijn dat het écht écht weg is.
Nike een van mn caafjes die bij mn vriendin wonen is wel 4x geweest om zo'n prik terwijl de andere allang niet meer krabte en/of wondjes hadden, lag zij nog helemaal open de stakker.
Die pipetjes die ik toen van de DA kreeg voor mn cavia's hier waren helemaal geweldig, 2x en het was klaar alleen Pucca heeft nog een extra gehad toen. Misschien dat ik er maar gelijk weer een zooitje meeneem als ik daar toch ben in december.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_63206253
ik geef de caafs iverquantel drops als er hier schurft is, die pipetjes van stronghold zijn goed maar vre-se-lijk duur als je 18 caafs moet behandelen....
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 13 november 2008 @ 22:59:01 #238
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_63206585
quote:
Op donderdag 13 november 2008 22:51 schreef zoeperzazke het volgende:
ik geef de caafs iverquantel drops als er hier schurft is, die pipetjes van stronghold zijn goed maar vre-se-lijk duur als je 18 caafs moet behandelen....
ehm ja behoorlijk
8 euro p.s als ik me goed herinner
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 14 november 2008 @ 01:15:09 #239
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_63210200
Weet iemand waar ik veilig Stronghold kan bestellen? Ik wil mijn caaf behandelen, omdat ik na Gino's eerste behandeling bij de DA (32,50 euro, voor oormijt, bleek)) het gevoel heb dat het nog niet weg is. Ik wil hem nog twee keer behandelen.
Iemand een goede tip?
pi_63212098
Je kunt eens opd eze site kijken.... http://vets4petz.nl/advanced_search_result.php?keywords=stronghold&osCsid=2bc8hq1tnkvi73avpgd5u0nmn1&x=0&y=0

Op deze site kun je ook AB etc bestellen. Daarom wil ik er wel bijzeggen dat het slim is om alleen te bestellen waarvan je weet hoe het werkt en niet zelf op de gok te gaan klooien met AB.
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 15 november 2008 @ 00:33:23 #241
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_63236294
UIteraard! Ik heb een andere dierenartssite gevonden waar precies beschreven staat hoeveel Stronghold een cavia van een x aantal kilo kan verdragen en dat ik kitten-stronghold moet gebruiken. De diagnose is gesteld, ik weet wat ik moet gebruiken en hoe ik het moet toedienen, dan ga ik niet weer 32,50 betalen voor een consult als ik voor 25 euro meneer kan helpen, desnoods met een tweede of derde behandeling.
  zondag 16 november 2008 @ 14:51:42 #242
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63263234
Hier in groningen zie ik in de dierenspeciaalzaken niks voor schurft maar in rotterdam zag ik wel dingen voor schurft. Is dat betrouwbaar? Ben bang dat het terugkomt bij mijn caafs. En dan steeds naar de dierenarts te moeten. Niet dat ik et er niet voor over heb hoor zeker wel ik hou van mijn caafjes, maar als het in de dierenwinkel te koop is wat ook helpt..
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_63267462
beaphar anti-schurft is een aardig middel maar tamelijk agressief. Een injectie Ivomec is sneller en effectiever. Zorg gewoon dat je minstens 3 injecties hebt als er schurft is bij je caafs. Twijfel je omdat het traag geneest, neem dan nog een vierde en als het erg heftig is een vijfde (steed smet een week ertussen). En maak je daarna geen zorgen meer, schurft is niet zo'n heftig terugkerend probleem, dat zie je eerder bij schimmel. Maar dan nog, ik ken genoeg mensen die jaaaaarenlang cavia's hebben zonder ooit schurft of schimmel te hebben. Als het weg is komt het echt niet snel weer terug, hou de weerstand lekker hoog met een goede brok, witlof en paprika en geniet lekker van de beestjes zonder je zorgen te maken om zulke dingen!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 16 november 2008 @ 19:54:53 #244
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63270446
okee genieten doe ik zeker van ze zit elke dag lekker met ze te knuffelen. thnx iig
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_63275492
het caafje met de scheve kiezen is vandaag overleden .
Tap tap tap
pi_63278491
quote:
Op zondag 16 november 2008 22:46 schreef CherryLips het volgende:
het caafje met de scheve kiezen is vandaag overleden .
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 17 november 2008 @ 18:34:31 #247
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63295241
ahhh
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  donderdag 27 november 2008 @ 19:36:31 #248
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_63573584
Belle had kale plekjes, dus ik met groepsleiding, naar de DA.
Bljkt het luizen te zijn!!!? DA heeft iets (Klein tubetje wit met bruin dopje) gespoten, en ik heb het zelf gedaan bij Nova (de cavia die ik niet, mee had genomen, maar die het waarsch ook heeft).
Shit, wat zielig voor die beestjes!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_63588202
Voor luizen hoef je niet te spuiten hoor, dectomax pour on is voldoende. Luizen geven ook zelden kale plekjes, dan zul je meer richting schimmel moeten denken....
I had a signature once. It was awful.
  zondag 30 november 2008 @ 11:20:11 #250
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63640065
Mike is van zijn schurft af! hij heeft weer wat haar op zijn kale plekken en komt ook weer wat aan
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_63640106
Goedzo!

Hier zit Merci op knappen, al een week, ik word nu echt vre-se-lijk ongeduldig naar BABY'S!!!!!!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 30 november 2008 @ 15:22:07 #252
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63644712
oehhhh lieffff babies foto's maken he als ze er zijn

in verloop van dit schooljaar ga ik zelf fokken met begeleiding. ik hoop dat je zelf je diersoort mag uitkiezen dan kies ik de cavia
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_63644925
Whiep



[ Bericht 95% gewijzigd door Lyssa op 30-11-2008 15:47:30 ]
pi_63645918
quote:
Op zondag 30 november 2008 15:22 schreef LPFAN het volgende:
in verloop van dit schooljaar ga ik zelf fokken met begeleiding. ik hoop dat je zelf je diersoort mag uitkiezen dan kies ik de cavia
Moet dat van school?? Zorg wel dat je heel goed weet wat je doet en vertrouw alsjeblieft niet teveel op de schoolleiding, maar neem advies aan van ervaren caviafokkers. Op school weten ze vaak slecht wat ze doen, ze weten niet wat satijnziekte is, welke rassen en kleuren je op elkaar kunt zetten enz. Ik ben heel erg tegen zulke schoolprojecten als ze verplicht zijn omdat lang niet iedereen met evenveel liefde, kennis en zorg voor de beestjes zal zorgen..... Je kunt je alvast eens aanmelden op een caviafokkersforum zoals www.caviagids.nl om wat vragen te stellen, zodat je weet dat het goed gaat

@Lyssa: Barbabob
I had a signature once. It was awful.
pi_63646391
@ Lyssa, schattige foto!
  zondag 30 november 2008 @ 19:00:24 #256
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63649199
quote:
Op zondag 30 november 2008 16:21 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Moet dat van school?? Zorg wel dat je heel goed weet wat je doet en vertrouw alsjeblieft niet teveel op de schoolleiding, maar neem advies aan van ervaren caviafokkers. Op school weten ze vaak slecht wat ze doen, ze weten niet wat satijnziekte is, welke rassen en kleuren je op elkaar kunt zetten enz. Ik ben heel erg tegen zulke schoolprojecten als ze verplicht zijn omdat lang niet iedereen met evenveel liefde, kennis en zorg voor de beestjes zal zorgen..... Je kunt je alvast eens aanmelden op een caviafokkersforum zoals www.caviagids.nl om wat vragen te stellen, zodat je weet dat het goed gaat
Ja het is een verplicht vak. Zal daar eens rondkijken. Thnx voor de tip!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_63723659
De baby's van Merci zijn er! Foto's staan hier: http://www.caviastalmila.nl/gallerij/album79 1 beertje (gekleurde toet) en twee zeugjes. het peruufzeugje blijft voorlopig.
I had a signature once. It was awful.
pi_63725873
Dan ook maar even die piepertjes van mij showen..
Froezel (agouti/buff rex) en Plökske (crême gladhaar).
Mijn caafjes, bijna een jaar oud:

23 februari '08:


26 februari '08:








27 maart '08:


2 april '08:


17 april '08 (slapen in de bedjes):


Recentere foto's heb ik helaas (nog) niet.
Zien ze er niet lief uit??

[ Bericht 0% gewijzigd door frien op 04-12-2008 13:41:13 ]
pi_63726931
Ze zijn lief, maar is het hok niet een beetje klein? Of lijkt dat door de foto's?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 3 december 2008 @ 16:49:52 #260
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_63728723
quote:
Op woensdag 3 december 2008 13:12 schreef zoeperzazke het volgende:
De baby's van Merci zijn er! Foto's staan hier: http://www.caviastalmila.nl/gallerij/album79 1 beertje (gekleurde toet) en twee zeugjes. het peruufzeugje blijft voorlopig.
Ik heb even gekeken en wat een schatjes!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  donderdag 4 december 2008 @ 11:40:52 #261
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_63750705
Mijn vriend heeft afgelopen week Sjlebby laten vallen Nou ja, hij sprong zelf uit z'n armen. Maakte een aardige smakkerd, want mijn vriend stond gewoon en hij sprong dus van buikhoogte op de grond. Daarna bleef hij heel stil zitten en mijn vriend dacht even dat ie dood was. Beetje geduwt en sla gegeven en toen liep ie weer Hij mocht lekker op het kleed wandelen van hem, mag normaal niet want dat zeiken ze onder Maar hij doet het nog helemaal gelukkig! Niets gebroken ofzo en hij is weer helemaal de oude
To infinity…and beyond!
pi_63753329
quote:
Op donderdag 4 december 2008 11:40 schreef ivetje het volgende:
Mijn vriend heeft afgelopen week Sjlebby laten vallen Nou ja, hij sprong zelf uit z'n armen. Maakte een aardige smakkerd, want mijn vriend stond gewoon en hij sprong dus van buikhoogte op de grond. Daarna bleef hij heel stil zitten en mijn vriend dacht even dat ie dood was. Beetje geduwt en sla gegeven en toen liep ie weer Hij mocht lekker op het kleed wandelen van hem, mag normaal niet want dat zeiken ze onder Maar hij doet het nog helemaal gelukkig! Niets gebroken ofzo en hij is weer helemaal de oude
Gelukkig maar!

Een van mijn cavia's was van het balkon gesprongen...
Wonder boven wonder had ze niets gebroken.

Geeft wel aan dat cavia's sterke beestjes zijn.
Al maakt het wel uit hoe ze vallen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_63753388
Wel de tandjes gecheckt? Dat is vaak wat het eerste beschadigd raakt bij zo'n val. Maar al shij goed loopt en geen pijn heeft hoef je je geen zorgen te maken om gebroken botjes gelukkig. Pffft, zulke dingen blijven doodeng!!
I had a signature once. It was awful.
pi_63753523
Wat ik me afvraag: als een cavia een pootje breekt, moet de cavia dan ingeslapen worden?

Ik dacht dat ik ergens had gelezen dat het slecht genas ofzoiets dergelijks.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_63753831
Het hok is ongeveer 1.50 m x 0.90 m (lengte x breedte) en hoogte ongeveer 70cm.
In de kooi zit een plexiglas plaat van 0.90 m x 0.70 m, dus dat voegt toe aan de oppervlakte. Daar liggen die bedjes ook op.
Naar mijn mening is deze kooi groot genoeg voor 2 cavia's, denk je niet?

Al werd ik laatst verleid door een kooi die dubbel zo groot was met een extra verdieping erbovenop voor 90 euro bij de dierenspeciaalzaak....
Maar ja, waarom iets nieuws kopen als het oude nog goed is? Bovendien is die kooi weer te groot voor de kamer :p
  donderdag 4 december 2008 @ 13:57:07 #266
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_63754368
De tandjes zijn gecheckt en alles zit er nog in Zowiezo at ie ook gewoon goed, dus dat is wel oke.

Frien : Dat hok is wel groot genoeg hoor. Hier heb ik ongeveer 1.40m bij 0.50m ofzo. Daar zitten 3 caafs in hier, dus gaat prima En nog een leuk nieuwtje, wij hebben een huis gekocht dus de caafs krijgen een stukje gras in de tuin We krijgen 1 mei de sleutel, dus hopelijk lukt het nog voor de zomer echt begint om wat gras te kweken
To infinity…and beyond!
pi_63755027
4ever: gebroken pootjes kunnen gewoon aangroeien, Alleen als er zenuwen beschadigd zijn of wanneer de rug gebroken is wordt het een lastigere situatie.

Frien; dat hok is nooit 90 cm breed, als je kijkt naar de pvc-buis en de grootte van de cavia's is het maximaal 50cm.... Als jou verteld is dat dat hok 1,5 bij 90 is ben je toch best voor de gek gehouden door de dierenwinkel :S Er bestaan trouwens ook geen duna's van 1,5e meter.

Ivertje, gefeliciteerd met je nieuwe huisje!!!!!!!!!! Gewoon een paar grasmatjes kopen, mooier kun je het resultaat niet krijgen en echt heel duur is het niet..... en dan heb je wel in notime mooi gras staan!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 4 december 2008 @ 14:22:09 #268
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_63755091
Thanx Zoeper, denk alleen dat de tuin als laatste aan de beurt komt. Er hoeft verder niet veel te gebeuren, maar goed. Er ligt nu geen gras, dus moeten wel even een stukje kaal maken voor wat gras en dan inderdaad gewoon zo'n rol gras kopen We shall see!!
To infinity…and beyond!
  donderdag 4 december 2008 @ 19:20:19 #269
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_63762590
Pfieuw.. Afgelopen vrijdag een zak Gerty besteld (15kg), bleek de prijs van deze zak van 38 naar 51 euro gegaan zijn. Ook de kleine zakjes zijn behoorlijk duurder geworden

De Cavia's gaan er helaas niet minder van eten, maar 't is wel jammer van de prijsverhoging in ieder geval..
pi_63764386
Wat betreft de prijsstijgingen, alle voer is duurder geworden. Ook goedkopere merken zijn soms 50% in prijs gestegen, ook katten en hondernvoer is gestegen..... Het verhaal van Supreme:
quote:
Door de aanhoudende stijging van de prijs van grondstoffen, is Supreme genoodzaakt een prijsverhoging door te voeren. Brandstofprijzen zijn het afgelopen jaar fors gestegen en de kosten voor het verpakkingsmateriaal ook. De aangekondigde prijsstijging is dus pure noodzaak.

De kostprijs van diervoeders wordt in hoge mate bepaald door de prijs van de grondstoffen.
Deze prijzen zijn het afgelopen jaar ontzettend gestegen. Voor enkele grondstoffen zijn er stijgingen van over de 200%.
Veel voederfabrikanten kopen hun grondstoffen 1x per jaar in. Voor bijvoorbeeld Alfalfa (Luzerne) wordt dat ieder jaar in augustus gedaan. De prijs van Alfalfa ligt dan contractueel vast voor 1 jaar. Mochten er zich in dat jaar prijsdalingen voordoen voor dat product, heeft dat geen effect op de prijs voor de voederfabrikant. Die prijs ligt immers contractueel vast voor 1 jaar.
Brandstofprijzen zijn de laatste weken gedaald, maar ook deze zijn ingecalculeerd op jaarbasis en verwachte dalingen/stijgingen zijn opgenomen.

Voederfabrikanten die gebruik maken van hoogwaardige grondstoffen doen vaak geen concessies wat betreft de samenstelling of de kwaliteit van de door hen gebruikte grondstoffen om zo de kostprijs te drukken. Ook Supreme blijft hoogwaardige producten gebruiken en is dus genoodzaakt een prijsstijging door te voeren. Het voer van Supreme wordt wel duurder, maar de kwaliteit blijft gegarandeerd en de samenstelling blijft hetzelfde.

Er zijn ook diervoederfabrikanten die ervoor hebben gekozen om meerdere malen een kleinere prijsstijging door te voeren. Uiteindelijk blijft de uitkomst hetzelfde en is het voer met zo’n 30-35% in prijs gestegen. Supreme heeft ervoor gekozen om de prijsstijging in 1x door te voeren. Zo weet de consument waar hij/zij aan toe is en wordt men niet elke 6 weken “verrast” met weer een prijsstijging.

Prijsstijgingen worden door de diervoederfabrikant doorberekend aan de groothandels en die berekenen het weer door aan de winkels, die het uiteindelijk doorberekend aan de klant.
Supreme stelt adviesverkoopprijzen vast en de meeste winkels zullen zich aan die prijzen houden. Maar deze prijzen zijn een richtlijn en de winkels zijn niet verplicht zich daar aan te houden. Zo is het dus mogelijk dat prijzen per winkel kunnen afwijken, daar kan Supreme niks aan doen. De prijsstijgingen komen in een tijd waarin al zoveel dingen duurder worden, dat begrijpen we zeker. Maar we hopen ook op uw begrip dat we als bedrijf geen andere keuze hebben dan de prijzen aan te passen aan de stijgende grondstofprijzen.

Helaas zijn er ook altijd voederfabrikanten die proberen een prijsstijging van hun voer te voorkomen door grondstoffen van mindere kwaliteit te gaan gebruiken, en/of door de samenstelling van het voer te veranderen. Het voer van deze fabrikanten wordt niet of nauwelijks duurder, maar de kwaliteit is niet meer gewaarborgd. Veranderingen in de samenstelling van het voer, kunnen o.a. spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Supreme staat al jaren garant voor voer met hoogwaardige ingrediënten en een superieure kwaliteit. Dat is ook de filosofie van het bedrijf: alleen de beste kwaliteit is goed genoeg voor uw huisdier! Supreme is er trots op voeding te leveren van zulke hoge kwaliteit en zal dat ook blijven doen.

Per 1 oktober zijn de prijsstijgingen van Supreme voeders officieel doorgevoerd.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 4 december 2008 @ 20:36:11 #271
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_63764810
quote:
Op donderdag 4 december 2008 11:40 schreef ivetje het volgende:
Mijn vriend heeft afgelopen week Sjlebby laten vallen Nou ja, hij sprong zelf uit z'n armen. Maakte een aardige smakkerd, want mijn vriend stond gewoon en hij sprong dus van buikhoogte op de grond. Daarna bleef hij heel stil zitten en mijn vriend dacht even dat ie dood was. Beetje geduwt en sla gegeven en toen liep ie weer Hij mocht lekker op het kleed wandelen van hem, mag normaal niet want dat zeiken ze onder Maar hij doet het nog helemaal gelukkig! Niets gebroken ofzo en hij is weer helemaal de oude
Een van mijn caafs was in zijn onbezonnen periode ook eens uit mijn armen gesprongen van een dikke meter hoogte. Hij landde op zijn zij, en sprintte toen keihard naar beschutting (je kent het wel, zo snel dat ze de eerste 3 seconden niet eens grip krijgen op de vloer ). Daar bleef hij aangeslagen en geschrokken zitten en kon ik hem zo oppakken. Op een blauwe plek na (hij piepte af en toe bij bepaalde bewegingen) heeft ie er niks aan over gehouden. Soms zie ik hem nog eens twijfelen of hij weg moet springen, maar dan bedenkt ie zich toch weer vrij snel

Gelukkig is die van jou ook ongedeerd
pi_63765770
quote:
Op donderdag 4 december 2008 19:20 schreef Sjowhan het volgende:
Pfieuw.. Afgelopen vrijdag een zak Gerty besteld (15kg), bleek de prijs van deze zak van 38 naar 51 euro gegaan zijn. Ook de kleine zakjes zijn behoorlijk duurder geworden

De Cavia's gaan er helaas niet minder van eten, maar 't is wel jammer van de prijsverhoging in ieder geval..
Ik dacht eigenlijk dat de voerstijging pas in januari doorgevoerd werd...

Heb net een zak van 10 kg SS gekocht: 39 euro.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 4 december 2008 @ 22:45:17 #273
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_63769343
Ik haal mijn voer bij de Real in Duitsland in handige kartonnen verpakkingen 1,= per kilo ofzo
Zit exact hetzelfde in als in die dure rommel
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_63778658
Ik vind Gerty altijd van die rommel wat voer betreft. Zitten van die geplette onnatuurlijk kleurige 'bloemetjes' en 'banaantjes' in en nog meer spul dat er niet in thuis hoort. Ik ga altijd voor Cavia Select van Hope Farms. Wel een stuk duurder, maar ik wil het beste voer voor mijn caafjes. Er staat ook op de verpakking geen toegevoegde kleurstoffen enzo... Dus zo natuurlijk mogelijk. Dan maakt voor mij de prijsverhoging niet uit.

Vraag: wat geven jullie vooral aan groenvoer? Wat vinden jullie caafjes het lekkerst?
Hier smullen ze van andijvie, komkommer, wortel en (af en toe) fruit of sla.

Maar ik heb ook gezien dat je een klein grasmatje kan kopen en daarop je eigen gras kan laten groeien. In de kooi leggen, cavia's eten de helft op, en dan weer aan laten groeien. Wij hebben geen grasveld in de tuin, vandaar... Iemand hier ervaring mee?
pi_63779060
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 11:24 schreef frien het volgende:
Ik vind Gerty altijd van die rommel wat voer betreft. Zitten van die geplette onnatuurlijk kleurige 'bloemetjes' en 'banaantjes' in en nog meer spul dat er niet in thuis hoort. Ik ga altijd voor Cavia Select van Hope Farms. Wel een stuk duurder, maar ik wil het beste voer voor mijn caafjes. Er staat ook op de verpakking geen toegevoegde kleurstoffen enzo... Dus zo natuurlijk mogelijk. Dan maakt voor mij de prijsverhoging niet uit.

Vraag: wat geven jullie vooral aan groenvoer? Wat vinden jullie caafjes het lekkerst?
Hier smullen ze van andijvie, komkommer, wortel en (af en toe) fruit of sla.
Ik denk niet dat je het over Gerty hebt, het is een van de duurste (en beste) voeren die er is. Hope Farms is een minder geschikt voer omdat het veel blaasproblemen veroorzaakt.Gerty en Science Selective zijn veel beter uitgebalanceerd en zijn twee van de weinige voeren die écht op de behoeftes van een cavia zijn afgestemd. Ik heb sind sik op de Gerty en Science gemengd zit gelukkig geen nieuwe blaaspatiëntjes gehad, dat was met de Kasper wel anders....

Qua groenvoer krijgen ze hier voornamelijk paprika, andijvie, komkommer en witlof. Ik kijk ook wat er in de aanbieding is, soms krijgen ze dan tomaat, een enkele keer boerenkool (maar altijd maar 1 avond en een kleine hoeveelheid ivm gasvorming)
I had a signature once. It was awful.
pi_63779159
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 11:24 schreef frien het volgende:

Vraag: wat geven jullie vooral aan groenvoer? Wat vinden jullie caafjes het lekkerst?
Hier smullen ze van andijvie, komkommer, wortel en (af en toe) fruit of sla.
Voornamelijk andijvie, witlof, paprika, komkommer, wortel, aardappelschillen, appelschillen en klokhuizen, banaan en peer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_63779416
4ever: aardappelschillen kunnen giftig zijn als er plekken op zitten....
I had a signature once. It was awful.
pi_63780977
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 11:54 schreef zoeperzazke het volgende:
4ever: aardappelschillen kunnen giftig zijn als er plekken op zitten....
Je bedoeld van die uitlopers?

Ik zal ze iig niet meer geven

Had ook gehoord dat aubergine giftig was...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_63781212
aubergine durf ik niet te zeggen, dat heb ik sowieso nooit in huis dus dat geef ik niet, ik ken ook niemand die dat wel eens geeft....
I had a signature once. It was awful.
pi_63781582
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 13:04 schreef zoeperzazke het volgende:
aubergine durf ik niet te zeggen, dat heb ik sowieso nooit in huis dus dat geef ik niet, ik ken ook niemand die dat wel eens geeft....
Ik heb het verder ook nooit in huis

Maar het is ook giftig voor de mens, dus voor caafjes zal het zeker giftig zijn...

Bron: http://www.kiesbeter.nl/m(...)dische-encyclopedie/
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 5 december 2008 @ 14:55:36 #281
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_63784060
Voor bananenschillen vermoorden ze hier elkaar zowat
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_63785772
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 14:55 schreef Prowl het volgende:
Voor bananenschillen vermoorden ze hier elkaar zowat
Hier ook, alleen weet ik niet of het goed voor ze is
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 6 december 2008 @ 01:55:52 #283
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_63799171
boh ja, ik zit hier gewoon wat te Fokken, en de avond af te sluiten, begint me opeens mijn zeugje Pickwick te chirpen! In totaal zo'n 4 minuten lang, waar ik 1 minuut van heb opgenomen op mijn MP3-speler. Ik dacht al eens eerder gehoord te hebben dat ze chirpte, maar dat was midden in de nacht, waar ik half wakker werd, en direct daarna weer in slaap sukkelde. Ik wist het de volgende ochtend niet meer zeker.

Ook maakt ze vaak van die hele zachte chirpgeluidjes binnensmonds, maar lijkt ze er niet mee door te willen gaan of zo.

Tof dat ik het nu eens van dichtbij heb mogen meemaken! Een concertje voor mij alleen op mijn computerkamer!

EDIT: nu wil ik weer achter het mysterie van het chirpen komen, verdorie! Ik had me er net bij neergelegd dat ik er nooit met zekerheid achter zou komen...
pi_63801287
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 01:55 schreef StupidByNature het volgende:
boh ja, ik zit hier gewoon wat te Fokken, en de avond af te sluiten, begint me opeens mijn zeugje Pickwick te chirpen! In totaal zo'n 4 minuten lang, waar ik 1 minuut van heb opgenomen op mijn MP3-speler. Ik dacht al eens eerder gehoord te hebben dat ze chirpte, maar dat was midden in de nacht, waar ik half wakker werd, en direct daarna weer in slaap sukkelde. Ik wist het de volgende ochtend niet meer zeker.

Ook maakt ze vaak van die hele zachte chirpgeluidjes binnensmonds, maar lijkt ze er niet mee door te willen gaan of zo.

Tof dat ik het nu eens van dichtbij heb mogen meemaken! Een concertje voor mij alleen op mijn computerkamer!

EDIT: nu wil ik weer achter het mysterie van het chirpen komen, verdorie! Ik had me er net bij neergelegd dat ik er nooit met zekerheid achter zou komen...
Eerste en laatste keer chirpten Yanou en Kookai keihard naar elkaar. Ze stonden gewoon tegenover elkaar te chirpen
Midden in de nacht, ik dacht eerst dat het vogels waren.

Maar ik zou ook graag de betekenis willen weten van het chirpen...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_63802729
Ik denk niet dat we ooit ene volledig dekkende verklaring krijgen wat het waken nu precies betekent.... Twee dingen waar ik van overtuigd ben:

1) stress, ik heb twee keer meegemaakt dta een cavia in een overduidelijke stressituatie begon te chirpen
2) waarschuwen, ook dat hebben ik meegemaakt, dat er een cavia bv gestorven was en een caaf bij de dode caaf de groep begon te waarschuwen door het chirpen

maar ik denk dat er nog een reden moet zijn, want er zijn genoeg cavia's die het gewoon 'zomaar' doen, uit het niets.... En waarom????
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 6 december 2008 @ 12:45:53 #286
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_63803007
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 16:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hier ook, alleen weet ik niet of het goed voor ze is
Mijn caaf eet wat dat betreft bijna alles; ook banaan, sinaasappel, oud brood, wokkels, hamka's en de rest wat normaal voor een cavia is .
Van het laatste krijgt hij bijna niets, maar banaan en sinaasappel doet hij vaak een moord voor.
  zaterdag 6 december 2008 @ 13:05:10 #287
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_63803319
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 12:31 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik denk niet dat we ooit ene volledig dekkende verklaring krijgen wat het waken nu precies betekent.... Twee dingen waar ik van overtuigd ben:

1) stress, ik heb twee keer meegemaakt dta een cavia in een overduidelijke stressituatie begon te chirpen
2) waarschuwen, ook dat hebben ik meegemaakt, dat er een cavia bv gestorven was en een caaf bij de dode caaf de groep begon te waarschuwen door het chirpen

maar ik denk dat er nog een reden moet zijn, want er zijn genoeg cavia's die het gewoon 'zomaar' doen, uit het niets.... En waarom????
De andere cavia leek niet eens te reageren, die bleef gewoon lekker op zijn nek liggen. Zij zat echter in een hoekje, doodstil, en het duurde even voordat ze weer bewoog. Vreemde wezens, die cavia's...
  zaterdag 6 december 2008 @ 13:07:07 #288
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_63803352
http://www.cavycam.com/cavycam/audio/chirp.mp3

Dat geluid maakte mijn dwergpapegaai (RIP) en nu mijn valkparkiet ook, nu weet ik dus waar ze het vandaan hebben

Ik heb het zelf nog nooit een cavia dat geluid horen maken
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
  zondag 7 december 2008 @ 12:43:51 #289
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_63821517
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 12:45 schreef Sjowhan het volgende:

[..]

Mijn caaf eet wat dat betreft bijna alles; ook banaan, sinaasappel, oud brood, wokkels, hamka's en de rest wat normaal voor een cavia is .
Van het laatste krijgt hij bijna niets, maar banaan en sinaasappel doet hij vaak een moord voor.
Google at pepermuntjes en snoehartjes En hier eten ze inderdaad ook zowat alles. Ik kijk gewoon of ze het lusten haha. Van groenvoer krijgen ze meestal paprika, sla, worteltjes of gras Dat grasmatje was een regelrechte hit hier. Geweldig vondenze het! Nu maar even een grasmatje in de tuin aanleggen voor ze.
To infinity…and beyond!
  zondag 7 december 2008 @ 20:39:45 #290
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_63832517
Fozzy is genomineerd voor de Huisdier van de Maand verkiezing van Pets Family

Zie: http://www.petsfamily.com/pf/?id=1089

Nu nog even de vraag beantwoorden over wat ie lust:

ALLES!

Maar hij doet een moord voor mandarijn (en dan met name de schil en de witte 'vezeltjes' ), andijvie, tomaat, sla, banaan (en ook graag de schil), peterselie, maïs, wortel en komkommer. Verder eet ie: muesli (zonder suiker haha), witlof, bloemkoolblad, appel, sinaasappel, meloen, ananas, aardbei en af en toe een stukje broccoli.
(En ik ben vast ook nog wat vergeten )

Trouwens, hij is ook GEK op de vitamine C tabletjes van Roter
  zondag 7 december 2008 @ 20:41:21 #291
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_63832576
- dubbel -
  maandag 8 december 2008 @ 19:27:20 #292
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_63858131
Zoeper; zijn er ergens in Zeewolde SnuggleSafe's verkrijgbaar ?
Ik moet morgenochtend mn chinchilla's daar brengen voor castratie, en vergeet dus helemaal zo'n snugglesafe te bestellen terwijl de DA-ass me er nog naar vroeg
Heb wel een gewone ronde kruik, maar ben bang dat als we een bochtje omrijden die kruik mn chins platrolt en heb ook wel zo'n soort plasticke, maarja dat is natuurlijk dikke pret en daarna staat de auto blank


* Nonneke zoent Zoeper, je bent een engeltje !

[ Bericht 5% gewijzigd door Nonneke op 08-12-2008 20:38:21 ]
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_63860148
niet zo overdrijven hoor Het belang van de beestjes gaat nu eenmaal voorop
I had a signature once. It was awful.
pi_63860919
Whiep!



  maandag 8 december 2008 @ 21:16:36 #295
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_63860978
En toch vind ik je een engeltje ! HA !
wel zielig hoor 2 van die kaal geschoren geopereerde chinchilla piemeltjes zonder kruikje met dat vriesweer van morgen ! ik moest Dankjewel van ze zeggen !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 8 december 2008 @ 21:29:01 #296
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_63861387
cavia's en muesli & mandarijnen?? hmmm, de cavia van me vriendin dan ook maar eens mandarijn geven voor de afwisseling
  maandag 8 december 2008 @ 21:41:18 #297
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_63861824
Appel,peer,paprika, tomaat, wortel, bloemkoolblad, andijvie gaat er bij mn mannetjes altijd wel in.
Maar....Koopt het vrouwtje witlof is het feest.
En het vrouwtje word heel boos aangekeken als ze met sinaaasappel of mandarijntjes komt aanzetten.

Ze kijken me dan echt aan met een blik van: Je denkt toch niet dat we dat oranje stinkende spul opeten he?
pi_63863529
quote:
Op maandag 8 december 2008 21:41 schreef Queen_Minny het volgende:
Appel,peer,paprika, tomaat, wortel, bloemkoolblad, andijvie gaat er bij mn mannetjes altijd wel in.
Maar....Koopt het vrouwtje witlof is het feest.
En het vrouwtje word heel boos aangekeken als ze met sinaaasappel of mandarijntjes komt aanzetten.

Ze kijken me dan echt aan met een blik van: Je denkt toch niet dat we dat oranje stinkende spul opeten he?
Ze eten hier ook geen citrusvruchten... Ze zijn er zelfs bang voor...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 9 december 2008 @ 14:27:05 #299
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_63878453
Mijn cavia Nova is bang voor joghurt! Ze wil wel altijd de rozijntjes uit mijn muesli hebben, en Belle de laatste paar dagen ook

Het zijn wonderlijk geschapen, altijd trouwe lieve beestjes. En ze zijn ook blij, met mij, als ik het hok heb verschoond

Kennen jullie Linocel als bodembedekking? Ik had, een proefzak meegenomen van de Vogelkelder, en die is nu leeg. Heel erg tevreden ben ik niet, maar het stoft wel veel minder dan zaagsel. Ik zou graag weten, wat jullie ervaringen zijn..
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_63881402
Nope, sorry, mijn ervaringen reiken niet verder dan zaagsel (hatsjoe) en Aubiose (hennepvezel) waar ik erg tevreden mee ben.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 9 december 2008 @ 17:28:29 #301
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_63883437
Hier ook alleen ervaring met zaagsel.

Fozzy is bang voor kaas.. Zat een keertje een broodje kaas te eten met hem op schoot, dus hij wilde ruiken en springt van schrik haast van schoot af. Dacht dat dat toeval was ofzo, maar hij blijft t doen bij kaas..
Overigens wil ie ook altijd hebben wat ik eet.. dus als ik m een druif geef, en ik zit zelf ook druiven te eten (zelfde tros notabene), dan pikt ie van mij, en zn eigen druif laat ie liggen..
(Het allerliefste eet ie trouwens het hout waar alle druiven aan vastzitten haha)

En hij vist altijd de krentjes uit mn krentenbol als ie daarvoor de kans krijgt..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')