abonnement Unibet Coolblue
pi_63719611
Ik heb gisteren uit de nieuwste consumentengids een onderzoek over kattenvoer gekopieerd. Verrassende resultaten. Ik weet alleen niet of ik dat hier zo maar op Fok! mag zetten. Ivm copyright enzo?
Kleur buiten de lijntjes.
pi_63719642
quote:
Op woensdag 3 december 2008 10:41 schreef ilsepielse het volgende:
Ik heb gisteren uit de nieuwste consumentengids een onderzoek over kattenvoer gekopieerd. Verrassende resultaten. Ik weet alleen niet of ik dat hier zo maar op Fok! mag zetten. Ivm copyright enzo?
doe maar in deeltjes.....
  woensdag 3 december 2008 @ 11:19:58 #253
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_63720624
quote:
Op woensdag 19 november 2008 09:50 schreef cohen het volgende:
Mensen ik heb een vraagje:

Mijn poes van 6 maanden oud is de laatste week echt heel vervelend. (Ze komt niet buiten)

1) Ze valt me af en toe zomaar aan. Dan gaan d'r oren naar achter en begint ze te bijten.
2) Ze gooit d'r waterbakje om. Dus elke keer ligt er een plas water door het huis
3) Ze springt continu op het aanrecht. Ik gooi haar dr wel 1000 x af. Nu heb ik inmiddels wel voor elkaar dat als ze op het aanrecht staat en ik sta op, dat ze er meteen afspringt. (punt 3 speelt al langer)
4) Als ze smorgens geluiden hoort, dan begint ze al te miauwen.
5) Overal waar eten is probeert ze wat te jatten. Je wordt er echt niet goed van!
6) Soms is ze wel lief, dan komt ze bij me liggen en gaat ze lekker knorren (om aan te geven dat het niet alleen maar kommer en kwel is)

Oftewel: HELP!!!!
Zó herkenbaar

Hou vol; het gaat wel weer over
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_63720834
Jah, hóe dan, Elies?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 3 december 2008 @ 11:31:33 #255
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_63720933
quote:
Op woensdag 3 december 2008 10:41 schreef ilsepielse het volgende:
Ik heb gisteren uit de nieuwste consumentengids een onderzoek over kattenvoer gekopieerd. Verrassende resultaten. Ik weet alleen niet of ik dat hier zo maar op Fok! mag zetten. Ivm copyright enzo?
Stond dat niet in een nummer van zo'n twee maanden geleden?



Uit Wat is het beste kattenvoer? #2
The love you take is equal to the love you make.
pi_63721313
haha ja, dat is 'm
Ik dacht dat ik een recent nummer te pakken had. Stond immers vooraan op de plank in de mediatheek. Maar that's it.

Even wat anders... (pas op, lang verhaal )
Stroevel (morgen 6 maanden oud) heeft van 22 t/m 29 november antibiotica gehad ivm bloed in de urine. Ze had/heeft last van blaasgruis. Tevens eet ze sinds de 22e (toen zijn we naar de dierenarts geweest met een potje urine) het s/d voer van Hills.
We lieten de urine testen omdat ze in huis pieste. Dat deed ze in oktober ook al even, maar dat hield op zodra we onze twee poezen 's nachts en als wij niet thuis waren uit elkaar hielden. Er werd immers niet gepiest als wij er bij waren. Maar eind november pieste ze dus weer in huis, en wij hebben toen op advies van de dierenkliniek wat urine laten testen. Bloed en mineralen in de urine; blaasgruis dus.

De antibiotica at ze heel makkelijk, net als het nieuwe speciale voer. No problem. Het was wel even oppassen dat ze niet het voer van de andere kat at, maar op een paar hapjes na is dat ook goed gegaan.
Nu is ze dus sinds de 29e klaar met de antibiotica en alles ging goed. Eigenlijk had ze sinds 't urine testen niet meer in huis gepiest.
Tot vanmorgen...

Ik heb net weer met de dierenkliniek gebeld. Daar wisten ze het ook niet zo goed. Want als het nog niet lekker zit met de blaas (blaasontsteking ofzo, vanwege de beschadiging van de blaaswand door 't gruis), had ze eigenlijk al moeten beginnen met piesen na d'r laatste pilletje antibiotica. We zijn inmiddels al 4/5 dagen verder. Bovendien is Stroevel al die tijd d'r eigen vrolijke, drukke zelf. Wij waren dus wel verbaasd dat ze blaasgruis had (dat moet toch zeer doen), want we hadden verder niets aan haar gemerkt.

Wat wel is veranderd, is dat we de poezen 's nachts weer bij elkaar hebben gelaten, de afgelopen 2 nachten. Ze maken geen ruzie ofzo, dus dat zou toch geen probleem moeten zijn.
Bovendien hebben we ze, na het pies-gedoe in oktober, ook weer gewoon 's nachts bij elkaar gelaten, ook zonder problemen. Tot er dus weer gepiest werd eind november.
Het advies van de dierenkliniek is nu om wéér urine te laten testen.

Wij dachten zelf eigenlijk dat het wel eens met territoriumgedrag cq hormonen te maken kon hebben. We willen haar ook binnenkort laten steriliseren. Niet alleen vanwege het in huis plassen, maar ook omdat hier in januari een grote verbouwing start, en ik graag wil dat ze gesteriliseerd (en gechipt) is als die bouwvakkers hier in en uit komen lopen en het dus lastiger is om haar binnen te houden.

Wat denken jullie ervan?

[ Bericht 85% gewijzigd door ilsepielse op 03-12-2008 12:00:02 ]
Kleur buiten de lijntjes.
  woensdag 3 december 2008 @ 12:07:55 #257
92409 Twinky
Little star.
pi_63722049
quote:
Op woensdag 3 december 2008 11:27 schreef shmoopy het volgende:
Jah, hóe dan, Elies?
Daarover zijn de meningen verdeeld. Ik zou het best een leuk spelletje vinden: op het aanrecht klimmen en er dan woei afgegooid worden. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat ze het echt niet meer grappig vindt op het aanrecht, en daarvoor mag je af en toe best wat strenger zijn. Toen Mozes blééf komen op plekken waar dat niet mocht pakte ik hem met twee handen vast, groef mijn vingers stevig in zijn ribben en dan gooide ik hem een eindje weg. Dat deed hem best een beetje pijn, maar daardoor wist hij wel dat die plek gewoon niet de bedoeling was om te komen. Ook kan in dr nekvel pakken, dat is ook niet zo superprettig voor ze Of flink schreeuwen...

Wat betreft het ineens aanvallen: negeren. Beter nog: wegdraaien, want dat doen katten ook tegen elkaar als teken van 'laat me maar even met rust, anders ben je straks de sjaak'.

Nouja, zo zijn er nog wel honderd tips. Heel veel succes iig
pi_63727732
het is best mogelijk dat ze nog blaasgruis heeft. onze kater zit nu sinds anderhalve maand op s/d.
Na de kuur van 15 dagen en zijn 2 kilo zak s/s moest zijn urine nog een keer gecontroleerd worden dus dat is 3 weken nadat het geconstateerd is gebeurt (nog steeds blaasgruis). Daarna moet zijn urine als zijn 5 kilo zak s/d op is nog een keer gecontroleerd worden, dat is denk over anderhalve maand en tevens moeten we hem goed in de gaten blijven houden.
Bij een poes kan het zijn dat je het minder goed ziet omdat de blaasopening groter is, testen kan dus helemaal geen kwaad.

Het kan ook zijn dat je poes een nierprobleem heeft ( alhoewel ze wel erg jong is maar het kan)
Onze poes plaste ook een paar weken achter mekaar en dan weer een tijd niet (om gek van te worden) totdat we er achter kwamen dat ze dus nierproblemen heeft en hoogstwaarscijnlijk ook vanaf jonge leeftijd omdat ze bij de vorige eigenaar ook vaak in huis plaste.
Omdat misschien de nieren niet goed werken zou daar dus ook het blaas probleem van kunnen komen. Maar nogmaals ze is er wel erg jong voor
pi_63728553
Ik kijk even of ze het nu blijft doen, dat in huis plassen. Ook als we ze weer apart zetten. Als dat zo is, dan laat ik zaterdag weer een plasje checken bij de dierenkliniek.
Kleur buiten de lijntjes.
pi_63843304
Goedemorgen,

Onze poes plast afentoe naats de bak, ook sprint ze van de bak als ze gepoept heeft met als gevolg dat de drol nog aan haar kont hanget en door het huis geslingerd wordt. We hebben al de kap van de bak gehaald en dat helpt wel.
Ook lijkt het afentoe dat ze kattengrind eet en de plak waar ze altijd ligt is heel vies en ze ruikt. nou hebben we al een paar keer gewassen, maar volgens mij moet een poes zichzelf toch schoon houden?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_63844325
kattegrit eten kan duiden op bloedarmoede.
pi_63844773
Ze heeft ook suiker. dat hebben we kunnen opvangen met Carnibest. Was ik nog vergeten te melden.
Wel vreemd dat de dierenarts er niks op uit deed toen ik zei dat ze kattengrind at...

[ Bericht 0% gewijzigd door Karrel_Laaglawaai op 08-12-2008 10:15:28 ]
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_63846576
Even een kleine update rondom Stroevel: het plassen hield weer op zodra we de katten weer 's nachts apart zetten. Dus het lijkt meer op een gedragsprobleem cq hormonen, dan dat ze nog last heeft van d'r blaasgruis. Ze gaat verder gewoon netjes op de bak.
Heb een afspraak gemaakt voor sterilisatie over 2 weken.

En Karrel... een poes hoort zichzelf inderdaad schoon te houden, en het gedrag dat jij beschrijft klinkt allemaal nogal raar. Staat de kattenbak op een rustige plaats?
Kleur buiten de lijntjes.
pi_63847510
Ja, in de keuken. Het is ook nogal een rare kat. We hebben haar met 12 jaar uit het asiel gehaald en ze woont nu drie jaar bij ons en eigenlijk alleen maar problemen. Het ging eigenlijk altijd goed met de kattenbak en er is niks veranderd.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_63847549
karrel, mijn da vond het ook niets bijzonders toen ik zei dat karel kattengrit at.
twee maanden later stierf kareltje aan zeer zware bloedarmoede.
dan ga je er alert op worden, en meerdere malen heb ik op diverse fora katten die grit aten langs zien komen, die dus bloedarmoede bleken te hebben.
nu toevallig op kattenplaza weer zo een.
hou je katje goed in de gaten.
symptomen: bleek tandvlees, snelle ademhaling, en sloom zijn.
of ga voor de zekerheid met je katje naar de da.
better safe than sorry!
pi_63856581
Is het mogelijk dat een kat een acute blaasgruis aanval kan krijgen door zeg maar verandering van voer ?
We moesten met spoed met hem naar de dierenarts i.v.m. blaasgruis, twee/drie weken daarvoor waren we net overgestapt van de tompoes op de carocat met elke dag vers voer zoals kuikentje, lamsvlees, rundvlees, kippevleugeltjes.
pi_63886050
Vers voer is toch juist heel goed voor katten?

Ik vroeg me af of er hier nog mensen zijn met tips tegen de angst van katten voor het komende vuurwerk?
Feliway gaan wij denk ik halen, onze kat is een ernstig stresspoesje, en kruipt bij onweer al onder het bed. Met pillen oid doen we haar geen plezier weten we al, dus dat doen we maar niet.. Iemand anders nog meer tips?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_63886840
Wij hebben de relax pillen van relax dacht ik, ik los die altijd op in kattenmelk zo hebben ze niet door dat ze een pil krijgen. Voor de rest muziek aan alle ramen dicht gordijn.rolluiken dicht.
pi_64063054
Hmm, binnenkort zoiets halen voor mijn kat, afgelopen keer keek ze zo bang en ging ze gelijk onder het bed zitten

Maakt het voor katten uit of er iemand thuis is of niet als ze zo bang zijn? Ervanuitgaande dat de kat toch al onder het bed zit.
Klussen deel 1 en 2
pi_64064472
Dat weet ik niet. Dit jaar zijn we sinds lange tijd thuis met de jaarwisseling. Van honden weet ik dat wanneer jij reageert je ze stimuleert in hun angst oid.
pi_64064642
Dat kan ik mij voorstellen (door negatieve reactie meer angst bij kat), maar andersom lijkt het mij iig voor katten bijna onmogelijk. Je kan een kat niet troosten als die al onder een bed zit..
Klussen deel 1 en 2
  dinsdag 16 december 2008 @ 18:36:20 #272
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_64064889
quote:
Op woensdag 3 december 2008 11:27 schreef shmoopy het volgende:
Jah, hóe dan, Elies?
Gewoon afwachten; gaat van zelf voorbij

Shmoopy
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  dinsdag 16 december 2008 @ 18:37:18 #273
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_64064916
quote:
Op maandag 8 december 2008 08:34 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Goedemorgen,

Onze poes plast afentoe naats de bak, ook sprint ze van de bak als ze gepoept heeft met als gevolg dat de drol nog aan haar kont hanget en door het huis geslingerd wordt. We hebben al de kap van de bak gehaald en dat helpt wel.
Ook lijkt het afentoe dat ze kattengrind eet en de plak waar ze altijd ligt is heel vies en ze ruikt. nou hebben we al een paar keer gewassen, maar volgens mij moet een poes zichzelf toch schoon houden?
Klinkt niet goed. Geen idee wat het kan zijn, maar ik zou er toch nog eens goed naar laten kijken.
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_64069747
quote:
Op dinsdag 9 december 2008 19:08 schreef Morretje het volgende:
Vers voer is toch juist heel goed voor katten?

Ik vroeg me af of er hier nog mensen zijn met tips tegen de angst van katten voor het komende vuurwerk?
Feliway gaan wij denk ik halen, onze kat is een ernstig stresspoesje, en kruipt bij onweer al onder het bed. Met pillen oid doen we haar geen plezier weten we al, dus dat doen we maar niet.. Iemand anders nog meer tips?
druppels door haar voer. Bach rescue remedy of zo. Er zijn ook wel andere spullen in de handel.
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_64072677
We gaan wel eens even op zoek.. Mogelijkheden genoeg dus. Dank!
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')