abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 7 augustus 2008 @ 21:42:14 #1
3185 Adelante
To let it go now
pi_60637874
quote:
donderdag 7 augustus: olympische dromen
Deng is vijf en heeft één grote droom: topturnster worden. En daar heeft ze veel voor over. Elke dag is ze meer dan een uur onderweg om in één van de beste turnscholen van Shanghai te gaan trainen. Hier worden de Chinese helden van de volgende Olympische Spelen klaargestoomd, en daar komt letterlijk zweet, bloed en tranen bij kijken.


Voor de jongens begint de training elke dag hetzelfde. Ze doen een handenstand en tellen langzaam tot honderd. Hun van pijn vertrokken gezichtjes moeten ze snel weer in de plooi krijgen, want een echte held vertrekt geen spier. Anan moet nog veel oefenen. Anan huilt veel en voelt zich vaak eenzaam in de school.

De kinderen staan geweldig onder druk. Ze moeten presteren. Sommige Chinese ouders hopen dat de sportieve prestaties van hun kind hen uit de armoede zullen halen. Voor de moeder van Anan is Anan de laatste hoop. Haar twee oudere zoons hebben gefaald als topturner. Alles hangt nu van Anan af.

Een jaar lang volgde een cameraploeg een aantal kinderen tussen vijf en zeven jaar oud die in Shanghai op topniveau turnles krijgen: een portret van de kinderen, hun familie, de keiharde trainingen, het contact met de trainers, de dromen, de verwachtingen en de desillusies. En uiteindelijk zal het stadstornooi van Shanghai uitmaken wie goed is en wie nog veel beter moet..



meer informatie
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  donderdag 7 augustus 2008 @ 21:44:47 #2
3185 Adelante
To let it go now
pi_60637931
Ik weet niet of iemand dit zojuist heeft zitten kijken, maar ik vond het redelijk schokkend om te zien wat kinderen van een jaar of 5 moeten doen (en laten) om Olympisch Kampioen te worden en medialles te winnen.

Eén zo'n jongetje maakte een foutje tijdens een oefening, moest plat op de grond gaan liggen, de coach ging op hem zitten en trok bijna beide benen van dat kind uit de kom

Oké in Nederland is er vaak te weinig ambitie en doorzettingsvermogen bij de verwende jeugd, maar dit is natuurlijk weer de andere kant om je doel te bereiken.
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')