abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171161877
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel? :)
of bami?
pi_171553107
Geen idee hoe anderen dit noemen, maar we eten het zo echt al járen en noemen het hier 'macaroni uit de oven' of 'spinazie uit de oven' en het leek me wel geinig om het als mijn eerste post in CUL eens te delen :+

Ingrediënten:
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingrediënt uiteraard, maar wel nodig)

Bereidingswijze:
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. Eén laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. Eén laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. Eén laagje hamblokjes over de spinazie
7. Eén laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt

Eten :B (met een goede klodder tomatenketchup erdoor)

Geen idee of het goed omschreven is overigens, maar als iemand het wil proberen en het lukt niet, laat het vooral weten. We doen het ook al járen in dezelfde ovenschaal en daar past alles echt precies in (met een kop erop), dus misschien dat je iets minder macaroni/spinazie moet gebruiken als je een kleinere schaal hebt, 750gr komt altijd zo goed uit omdat het precies één pak is :+

[ Bericht 2% gewijzigd door heywoodu op 08-06-2017 17:53:02 ]
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 8 juni 2017 @ 18:25:27 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171553963
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel? :)
Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Knödel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Straße als Strasse kan en mag schrijven. De ß wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 8 juni 2017 @ 19:36:46 #179
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_171555446
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Knödel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Straße als Strasse kan en mag schrijven. De ß wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.
Ik wist dat je de umlaut door een e achrer de klinker mag vervangen, niet dat knoedel de Nederlandse vertaling is. Vandaar mijn vraag ;)
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  vrijdag 6 juli 2018 @ 19:25:17 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180287968
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 17:38 schreef heywoodu het volgende:
Geen idee hoe anderen dit noemen, maar we eten het zo echt al járen en noemen het hier 'macaroni uit de oven' of 'spinazie uit de oven' en het leek me wel geinig om het als mijn eerste post in CUL eens te delen :+

Ingrediënten:
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingrediënt uiteraard, maar wel nodig)

Bereidingswijze:
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. Eén laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. Eén laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. Eén laagje hamblokjes over de spinazie
7. Eén laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt

Eten :B (met een goede klodder tomatenketchup erdoor)

Geen idee of het goed omschreven is overigens, maar als iemand het wil proberen en het lukt niet, laat het vooral weten. We doen het ook al járen in dezelfde ovenschaal en daar past alles echt precies in (met een kop erop), dus misschien dat je iets minder macaroni/spinazie moet gebruiken als je een kleinere schaal hebt, 750gr komt altijd zo goed uit omdat het precies één pak is :+
Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is? Die volgende keer eens een foto, als je wilt.
pi_180288010
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 19:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is?
Dat is een oude quote :D

Maar water, waarvan? De ingevroren spinazie? Daar gooi ik altijd wat paneermeel door als het uit de magnetron komt en als er echt veel water in de schaal ligt schep ik dat eruit voor ik het in de ovenschaal gooi :)

Edit: ik heb wel ergens foto's, zal eens kijken
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 6 juli 2018 @ 19:28:56 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180288072
registreer om deze reclame te verbergen
Ooh, ben echt gaar. 8)7
Doe maar delete. :')
pi_180288338
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 19:28 schreef RobinOok het volgende:
Ooh, ben echt gaar. 8)7
Doe maar delete. :')
Nou ja, jaar oud of niet, als je er daadwerkelijk nieuwsgierig naar bent boeit dat toch niet? Recepten vergaan niet echt lijkt me :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')