abonnementen ibood.com bol.com
  Moderator donderdag 30 januari 2014 @ 23:32:16 #126
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_136156752
varkensfricandeau met appel


750 gram varkensfricandeau
Maestrichter fruitstroop
3 teentjes knoflook
4 uien, in ringen
rozemarijn
30 gram boter
4 goudreinetten
200 mL appelsap

Laat de fricandeau (uit 1 stuk) op kamertemperatuur komen en smeer hem daarna in met rozemarijn, knoflook en een dikke laag stroop. Laat dit 2 uurtjes intrekken

Schil de appels en snij ze in 4 parten. Snij de uien in ringen.

Smelt de boter en bak de fricandeau op hoog vuur rondom aan. Als het rondom is aangebakken zet je het vuur zachter, voeg je de uien en de appelsap toe en doe je de deksel op de pan

Bak de fricandeau in zo'n 35 minuten rosť van binnen. Zon 5 minuten voor het eind moet je de appel meebakken.

Laat de fricandeau in aluminiumfolie nog enkele minuten na garen. Snij vervolgens in plakken en serveer het met de jus!
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  zaterdag 12 april 2014 @ 21:07:38 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138805551
Net een goddelijke "hollandaise" gemaakt.
Droge witte wijn, 150 cc met een blad laurier, handje soepgroenten,blaadje foelie en paar peperkorrels 150 cc water ingekookt, dan door een zeef gehaald, snuf zout erbij. Ongeveer een theekopje aan vloeistof moet je overhouden
5 eidooiers
Pakje boter gesmolten in een steelpan. ( en dat is boter, geen margarine!)
RVS schaal bovenop een pannetje kokend water. Met de eidooiers en de vloeistof met een garde tot een soort zeer luchtige zabaione geslagen tot deze een dikke schuimige massa was. Zet het vuur uit. Druppelsgewijs de heldere boter er bij gieten terwijl je slaat. Als de eerste boter is opgenomen kan je het in een dun straaltje toevoegen, terwijl je blijft slaan.
Als alle heldere boter is opgenomen blijft wat eiwit achtige massa achter in je boterpannetjs. Niet toevoegen
Je hebt nu een fris smakende en lichte, schuimige "hollandaise"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138874146
Whey pannenkoeken
080120_112545_kokkie.gif = geschikt voor kookn00bs

Ik eet deze regelmatig. En met regelmatig bedoel ik bijna elke dag, een stuk of 5 a 10.

Ik snap dat er wel duizenden recepten zijn voor iets simpels als pannenkoeken. Ik heb dit recept gemaakt omdat ik op zoek was naar een manier om veel eiwitten binnen te krijgen, met weinig calorieŽn, iets dat goed vult (in shakevorm wil dat namelijk niet echt lukken), en iets dat daarnaast ook nog lekker is.

Gezien het doel van dit recept, volgen hier nog de voedingswaarden per 100 gram beslag:
155,55 kcal
16,44 gram eiwit
13,69 gram koolhydraten
3,17 gram vet


De hoeveelheden zijn tot stand gekomen na een hoop trial and error, en dit is hoe ik de pannenkoeken het lekkerst vind.

IngrediŽnten:
Ei: 50 gram
Zoetstof: 5-6 gram
Zelfrijzend bakmeel: 35 gram
Whey: 42 gram
Halfvolle melk: 170 gram


De whey die ik heb gebruikt is Whey Perfection Vanille van Body en Fit. Ik heb ook een tijdje vanille van XXL Nutrition gebruikt, maar die was veel te sterk en moest ik combineren met een naturel whey om de pannenkoeken eetbaar te maken. Met andere woorden: als je de pannenkoeken niet te vreten vindt, kan dat best aan de whey liggen. :P

Nu volgt een uitgebreide bereidingswijze voor dummies:

1. Pleur alle ingrediŽnten in een kom en mix ze door elkaar.
9SK9g0C.jpg
2. Giet iets van de gecreŽerde zooi in een pan met iets van boter (ik gebruik zelf PAM spray omdat de calorieŽn verwaarloosbaar zijn, zolang je geen half uur gaat spuiten).
WyZp5HW.jpg
3. Paar uur laten pruttelen. Zoals altijd met pannenkoeken. Jwz. :7
uToXYgB.jpg
4. Hopen dat het te eten is.

Nogmaals, het gaat hier om weinig calorieŽn, veel eiwitten, goed vullend, en daarnaast ook nog lekker. Ik snap best dat je pannenkoeken nog lekkerder kunt maken door er bijvorbeeld een kilo suiker in te pleuren, maar daar gaat het hier niet om. ;)
pi_139578157
Een appeltaart in een appel!
Dit heb je nodig :
- 3 mooie appels
- Bladerdeeg
- 1 lelijke appel
- Wat bosbessen en aardbeien
- Citroensap
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 pimentkorrel
- 1 kruidnagel
- Halve theelepel kaneel
- Kwart theelepel nootmuskaat


Zo ga je te werk,
Snij een stuk van de bovenkant van de mooie appels af . Hol ze uit met een ronde stevige lepel. Of een hakbijl, wat jij wil. Zorg in ieder geval dat je ongeveer 1 centimeter bij de schil vandaan blijft.
Schil de lelijke appel en hak hem in stukjes. Doe het in een pan samen met de stukjes appel die je uit de mooie appels hebt gepeuterd. Doe ook de bosbessen, de aardbeien, het citroensap, de suiker en alle kruiden erbij, en roer het lekker door elkaar. Zet het even op een vuurtje totdat het fruit zacht is. Doe het mengsel dan in de uitgeholde appels.
Snij het bladerdeeg in lange stroken, en 'vlecht' ze over de appel. Druk de randjes goed aan.
Bak de appeltaart-in-appels zo'n 10 tot 15 minuten op 180 graden. Je appels zijn klaar als het bladerdeeg goudbruin is.
Heerlijk recept en heel makkelijk!
Van een of andere site :D
[email protected]
pi_139586678
Goddelijk Vlaams stoofvlees met Westmalle

1 Kilo rundvlees (de meest goedkope in de aanbieding)
2-3 uien
2 teentjes knoflook
1 flesje Westmalle Dubbel
Een flinke snuf gedroogde thijm (of vers)
Een beetje bouillon (van blokje mag wel)
olie om te bakken
zout - peper
bloem
Voor de kruiden kies je wat je in je keukenkastje hebt liggen van: paprikapoeder, jeneverbessen, kruidnagel, laurierblaadjes, etc.
op het eind nog: nootmuskaat, peper.

- Vlees in blokjes snijden
- Zout en peper erop (extra veel want er komt niet echt meer zout bij)
- Bloem erop en schudden, niet te veel mengen anders wordt het een pap, je wil een dun laagje bloem.
- Olie verhitten in je braadpan + een koekenpan
- Vlees dichtschroeien, per keer maar een handjevol (daarom gebruik ik twee pannen). Zodra het mooi bruin is even op een bord leggen.
- Als er tť veel vet in de pan is, een beetje droogdeppen, maar je hebt wel een beetje vet nodig. Evt. vet aanvullen met een klontje boter.
- Uien grof snijden, en in de pan doen (met de aanbaksels er nog lekker aan !). Zacht laten worden
- Knoflook thijm en kruiden erbij.
- Aanbaksels van beide pannen losroeren met bier, alles in de braadpan doen en vlees er weer bij
- Aanvullen met bouillon (water + blokje) tot het een beetje onder staat.
- Nu DRIE TOT VIER UUR sudderen (hangt wel van de kwaliteit van het vlees af)
- Nootmuskaat, peper en evt. zout. De saus moet ook een beetje verdikt zijn liefst vanwege de bloem.
- Serveren met aardappels of friet en een groente.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145336170
Groentelasagne met romige kaassaus
Voor 4 grote eters.
Niveau: voor de gevorderde koks

IngrediŽnten
Voor de bechamelsaus:
50 gram boter
50 gram bloem
1 liter melk
mespuntje nootmuskaat
zout en peper
1 bolletje mozzarella
handjevol Parmezaanse kaas, vers geraspt

Voor de groenten:
Maar net waar je zin in hebt of wat je over hebt! Erg lekker:
1 bosje groene asperges, in stukjes van +- 2 cm
250 gram spinazie, ontdooid en goed uitgeknepen
1 ui, gesnipperd
handje vol erwtjes, bevroren
half doosje champignons, in stukken
2 tenen knoflook, geperst
olijfolie, zout en peper
wat tijm, optioneel

Voor de ricotta: (optioneel maar erg lekker):
1 groot bakje ricotta, 500 gram
1 klein ei
2 eetlepels pesto
zout en peper naar smaak
klein handje Parmezaanse kaas, vers geraspt

Overige ingrediŽnten:
extra parmezaan en mozzarella voor bovenop
1 doosje lasagnevellen (zo'n 16 stuks voor een standaard ovenschaal)

Voor de bechamel:

Tip: youtube is erg handig om te zien hoe de bechamel eruit moet komen te zien. Het is enorm makkelijk maar even zien wat het is, is handig!

- Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Voeg de meel toe en roer het goed door zodat het een zachte pasta wordt. Verwarm dit voor een paar minuten goed door zodat de rauwe smaak eraf gaat.

- Voeg langzaam de melk toe en mix het goed met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Verwarm het een aantal minuten door tot het dikker wordt. Als je een lepel erin steekt en er weer uit haalt, moet de saus makkelijk aan de achterkant blijven zitten.

- Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

- Voeg de parmezaan en mozzarella toe en roer dit goed door totdat alles goed gesmolten is en het een egale saus is. Het kan nodig zijn om het even op een laag vuurtje door te warmen zodat de kaas geen klontjes vormt. Wanneer het niet lijkt te smelten: gewoon door blijven roeren! Even geduld :)

- Zet de saus aan de kant tot je het nodig hebt.

Voor de groenten:

- Laat een pan met wat olijfolie even voorverwarmen op matig vuur.

- Doe de ui, champignon en asperge in de pan en verwarm alles goed door. Bak het langzaam al roerend zodat het een beetje kleur krijgt, zo'n 8 tot 10 minuten. Voeg dan de erwtjes, spinazie en knoflook toe bak een minuut of 2 door. Dan peper en zout naar smaak. Optioneel is een mespunt tijm.

Voor de ricotta:
- Mix alle ingrediŽnten door elkaar tot het een egale, dikke saus.

Overige stappen:
- verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie.

- doe een kwart van de bechamel op de bodem met daar bovenop een laag lasagnevellen. De laagjes gaan als volgt: 1/3 van de ricotta, 1/3 van de groente, 1/4 van de bechamel, 4 lasagnevellen. Maak op deze manier 3 lagen, maar gebruik bij de laatste laag gťťn bechamel.

- Als laatste giet je de overgebleven bechamel over de lasagnevellen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak voor 40 tot 45 minuten.

- Na 45 minuten haal je aluminiumfolie van de schaal. Strooi de overige mozzarella en parmezaan over de lasagne en zet het even terug in de oven tot dit gesmolten en licht goudbruin is.

- voor je de lasagne aansnijdt, laat het even rusten zodat het niet uit elkaar valt.
  maandag 27 oktober 2014 @ 20:36:24 #132
432670 sailingonsuccess
Student & wielrenner
pi_146009318
:9 Eier- knoflookstokbrood

Simpele sneetjes stokbrood gebakken in een heerlijke saus.

Ingredienten voor ongeveer 15 stukken brood:

• 1 stokbrood (mag voorgebakken zijn, hoeft niet)
• 2 eieren
• 2-3 EL melk
• 2 teentjes knoflook
• Versgemalen peper & Zout
• 3 EL olijfolie
• Eventueel extra kruiden naar keus

Indien je het stokbrood nog moet bakken volg de instructies op de verpakking en bak deze in de oven (magnetron geeft geen lekkere smaak). Pak een klein soepkommetje of klein plastic bakje en doe de twee eieren er in. Meng het eigeel en de dooiers goed door elkaar. Voeg de 2-3 EL melk toe samen met de fijngesneden knoflook. Meng alles goed door elkaar heen en voeg een klein beetje zout toe, samen met flink wat peper. Dit is het mengsel dat je straks nodig hebt.

Snij het (voor)gebakken stokbrood in stukken van 1,5-2 cm breed. Zorg ervoor dat deze stukken warm blijven. Verhit een braadpan op het fornuis en doe er 1 EL olijfolie in zodra de pan warm genoeg is. Doop de boven- en onderkant van 6 Š 7 stukken stokbrood in het mengsel en stop ze in de pan. Let op! De stukken brood hoeven maar enkele seconden op elke kant te liggen totdat ze goudbruinig worden, daarna verbranden ze gelijk! Daarom is het makkelijker de stukjes 1 voor 1 te doen. Zodra je 6 Š 7 sneedjes hebt gehad, doe opnieuw een EL olie in de pan en doop weer de onder- en bovenkanten van de sneedjes in het mengsel en bak ze goudbruin. Herhaal tot brood op is.

Eindresultaat:
tumblr_ne4bqnx7tV1spn7n0o1_500.jpg
(Foto is eerste keer recept gemaakt, en de camera doet het geen recht toe, ziet er veel beter uit in het echt)

Kan met soep, pasta of gewoon los heerlijk geserveerd worden. Kan zowel warm als koud gegeten worden, hoewel warm het lekkers is en stokbrood natuurlijk snel hard wordt.
Als je me niet in de bibliotheek vind zit ik op m'n fiets
  woensdag 26 november 2014 @ 15:35:23 #133
407027 LTVDK
Gelukszoeker
pi_147023892
080120_112545_kokkie.gif = geschikt voor kookn00bs

Ik kreeg er opeens van de week weer eens trek in, moet het ook snel weer eens maken. Een zeer makkelijk maar erg smaakvol recept wat ik ooit eens heb gemaakt bij gebrek aan ingrediŽnten in huis. Een recept wat je eigenlijk niet kunt verpesten en waar je best mee kunt experimenteren, de aardappels bijvoorbeeld in de tuinkruidenbouillon koken is ook erg lekker!

Stamppot uit de oven (2 personen):

IngrediŽnten:
- 450 gram (kruimige) aardappels
- 400 gram wortels
- 100/150 gram spinazie a la crŤme (blokjes)
- 1 rookworst
- 1 zakje jus
- Peper & zout
- Paneermeel
- Eventueel spekjes

Keukengereedschap:
- Pannen
- Glazen ovenschaal
- Aardappelstamper of vork

Bereiding:
- Schil de aardappels, snij de wortel in schijfjes en breng ze in een pan water aan de kook. De wortels hoeven niet helemaal gaar, het gaat straks nog de oven in. Kook wel de aardappels gaar, hier maak je straks puree van.

- Pureer vervolgens de aardappels samen met de spinazie, door a la crŤme te gebruiken hel je in principe geen melk en boter meer nodig. Je kunt ook gewone gehakte spinazie gebruiken en aanvullen met boter en melk. Voor de smaak nog wat peper en zout erdoorheen en het geheel goed mengen tot een egale massa.

- Snij de rookworst in kleine blokjes, deze hoef je niet op te warmen. Mocht je er spekjes doorheen willen dan kun je ze het beste even aanbakken in een pannetje. Maak ook alvast de jus aan. Zet ook alvast de over aan op 180/200 graden.

- Pak de ovenschaal en doe ongeveer een derde van de spinaziepuree erin en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Leg hier vervolgens de helft van de wortelschijfjes overheen en de helft van de rookworst (+ eventuele spekjes) en giet hier wat jus overheen. Daarbovenop nogmaals een laag puree plus een laag wortel, rookworst en jus. Dek het geheel af met de resterende puree en strooi er een laagje paneermeel over.

- Stop het geheel in de oven totdat de bovenkant begint te verkleuren, dit zal zo'n 15 a 20 minuten duren.

- Haal de schaal uit de oven, en eet smakelijk! ^O^
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_147042623
quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2014 17:37 schreef _Loki het volgende:
Groentelasagne met romige kaassaus
Voor 4 grote eters.
Niveau: voor de gevorderde koks

IngrediŽnten
Voor de bechamelsaus:
50 gram boter
50 gram bloem
1 liter melk
mespuntje nootmuskaat
zout en peper
1 bolletje mozzarella
handjevol Parmezaanse kaas, vers geraspt

Voor de groenten:
Maar net waar je zin in hebt of wat je over hebt! Erg lekker:
1 bosje groene asperges, in stukjes van +- 2 cm
250 gram spinazie, ontdooid en goed uitgeknepen
1 ui, gesnipperd
handje vol erwtjes, bevroren
half doosje champignons, in stukken
2 tenen knoflook, geperst
olijfolie, zout en peper
wat tijm, optioneel

Voor de ricotta: (optioneel maar erg lekker):
1 groot bakje ricotta, 500 gram
1 klein ei
2 eetlepels pesto
zout en peper naar smaak
klein handje Parmezaanse kaas, vers geraspt

Overige ingrediŽnten:
extra parmezaan en mozzarella voor bovenop
1 doosje lasagnevellen (zo'n 16 stuks voor een standaard ovenschaal)

Voor de bechamel:

Tip: youtube is erg handig om te zien hoe de bechamel eruit moet komen te zien. Het is enorm makkelijk maar even zien wat het is, is handig!

- Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Voeg de meel toe en roer het goed door zodat het een zachte pasta wordt. Verwarm dit voor een paar minuten goed door zodat de rauwe smaak eraf gaat.

- Voeg langzaam de melk toe en mix het goed met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Verwarm het een aantal minuten door tot het dikker wordt. Als je een lepel erin steekt en er weer uit haalt, moet de saus makkelijk aan de achterkant blijven zitten.

- Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

- Voeg de parmezaan en mozzarella toe en roer dit goed door totdat alles goed gesmolten is en het een egale saus is. Het kan nodig zijn om het even op een laag vuurtje door te warmen zodat de kaas geen klontjes vormt. Wanneer het niet lijkt te smelten: gewoon door blijven roeren! Even geduld :)

- Zet de saus aan de kant tot je het nodig hebt.

Voor de groenten:

- Laat een pan met wat olijfolie even voorverwarmen op matig vuur.

- Doe de ui, champignon en asperge in de pan en verwarm alles goed door. Bak het langzaam al roerend zodat het een beetje kleur krijgt, zo'n 8 tot 10 minuten. Voeg dan de erwtjes, spinazie en knoflook toe bak een minuut of 2 door. Dan peper en zout naar smaak. Optioneel is een mespunt tijm.

Voor de ricotta:
- Mix alle ingrediŽnten door elkaar tot het een egale, dikke saus.

Overige stappen:
- verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie.

- doe een kwart van de bechamel op de bodem met daar bovenop een laag lasagnevellen. De laagjes gaan als volgt: 1/3 van de ricotta, 1/3 van de groente, 1/4 van de bechamel, 4 lasagnevellen. Maak op deze manier 3 lagen, maar gebruik bij de laatste laag gťťn bechamel.

- Als laatste giet je de overgebleven bechamel over de lasagnevellen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak voor 40 tot 45 minuten.

- Na 45 minuten haal je aluminiumfolie van de schaal. Strooi de overige mozzarella en parmezaan over de lasagne en zet het even terug in de oven tot dit gesmolten en licht goudbruin is.

- voor je de lasagne aansnijdt, laat het even rusten zodat het niet uit elkaar valt.
Klinkt lekker! Ik ga het eens proberen te maken dit weekend. :)
pi_148409848
Hallo :)

Ik ga morgen een vegetarische lasagne klaarmaken. Hebben jullie nog een mooi recept daarvoor? Internet zit met 10.000 recepten, en zie de bomen door het bos niet meer. ;(

Of hoort dit hier niet? :@
pi_148410046
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 23:00 schreef Etsu het volgende:
Hallo :)

Ik ga morgen een vegetarische lasagne klaarmaken. Hebben jullie nog een mooi recept daarvoor? Internet zit met 10.000 recepten, en zie de bomen door het bos niet meer. ;(

Of hoort dit hier niet? :@
Probeer het eens in CUL / [Vegetarisch en veganistisch eten #12] (alhoewel ze daar al een tijdje stil zijn :{ )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 24 januari 2015 @ 20:52:01 #137
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_149021081
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 23:00 schreef Etsu het volgende:
Hallo :)

Ik ga morgen een vegetarische lasagne klaarmaken. Hebben jullie nog een mooi recept daarvoor? Internet zit met 10.000 recepten, en zie de bomen door het bos niet meer. ;(

Of hoort dit hier niet? :@
Makkelijk, lasagnabladeren kopen, pastasaus, groente, becemelsaus, gehakt, old amsterdam strooikaas

Ovenschaal invetten, gehakt en groenten bakken, lasagnaopbouwen en dan juiste tijd invv oven ,klaar !!
  zaterdag 24 januari 2015 @ 20:56:58 #138
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_149021266
Vandaag een simpel en lekker gerecht gemaakt.

Groentechutney met wokgroentepakket, snoeptomaatjes en champignons erbij. Olijfolie, tabasco, 7 gesneden knoflooktenen , basilicum, zeezout, citroen. Mengen

Koolvis provenciale in oven 45 minuten hete lucht, 180 graden, na 15 min groentes ernaast zetten inbordnomnte roosteren. Quinoa klaarmaken..

Chutney, quinoa mengen, vis erbij, simpel en heeeeerlijk!!!!
pi_149056815
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 20:56 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Vandaag een simpel en lekker gerecht gemaakt.

Groentechutney met wokgroentepakket, snoeptomaatjes en champignons erbij. Olijfolie, tabasco, 7 gesneden knoflooktenen , basilicum, zeezout, citroen. Mengen

Koolvis provenciale in oven 45 minuten hete lucht, 180 graden, na 15 min groentes ernaast zetten inbordnomnte roosteren. Quinoa klaarmaken..

Chutney, quinoa mengen, vis erbij, simpel en heeeeerlijk!!!!
Dat is toch geen recept....
(]__/)
(='.'=)
(")_(")
1000 dagen
  woensdag 28 januari 2015 @ 11:25:48 #140
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_149133110
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 20:56 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Vandaag een simpel en lekker gerecht gemaakt.

Groentechutney met wokgroentepakket, snoeptomaatjes en champignons erbij. Olijfolie, tomatenpuree,tabasco, 7 gesneden knoflooktenen , basilicum, zeezout, citroen. Mengen

Koolvis provenciale in oven 45 minuten hete lucht, 180 graden, na 15 min groentes ernaast zetten inbordnomnte roosteren. Quinoa klaarmaken..

Chutney, quinoa mengen, vis erbij, simpel en heeeeerlijk!!!!
  woensdag 28 januari 2015 @ 11:26:20 #141
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_149133127
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:58 schreef Muck het volgende:

[..]

Dat is toch geen recept....
Hoezo niet, ik hou van simoel en lekker, een prima recept dus!!!
pi_153627316
*schopje*

Wordt dit kookboek nog wel eens geŁpdate? Ik heb er wel veel dingen uit gemaakt, staan ook wel wat recepten van mijzelf in, maar nu is het een beetje dood hier zo te zien ;(

Mijn meest gemaakte recept eruit is wel de Hete kip van Curiosity denk ik ^O^

[ Bericht 19% gewijzigd door _Hestia_ op 17-06-2015 23:32:32 ]
pi_153630856
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:24 schreef Sylvana het volgende:
*schopje*

Wordt dit kookboek nog wel eens geŁpdate? Ik heb er wel veel dingen uit gemaakt, staan ook wel wat recepten van mijzelf in, maar nu is het een beetje dood hier zo te zien ;(

Mijn meest gemaakte recept eruit is wel de Hete kip van Curiosity denk ik ^O^

Het wordt nog wel gebruikt :Y alleen het updaten is geloof ik wat in het slop geraakt. Heb je gelijk in! Is die hete kip lekker? Snel eens proberen dus. Ik heb denk ik de pagina met Leintjeuh's Lemon Merengue Pie het meest open gehad :D Echt :9~
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 18 juni 2015 @ 08:39:34 #144
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_153631356
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:24 schreef Sylvana het volgende:
*schopje*

Wordt dit kookboek nog wel eens geŁpdate? Ik heb er wel veel dingen uit gemaakt, staan ook wel wat recepten van mijzelf in, maar nu is het een beetje dood hier zo te zien ;(

Mijn meest gemaakte recept eruit is wel de Hete kip van Curiosity denk ik ^O^

Haha, leuk om te lezen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_153642305
quote:
1s.gif Op donderdag 18 juni 2015 08:39 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Haha, leuk om te lezen.
Haha en dat zonder quote-alert :D
pi_154818480
Hoe lang van te voren haal je de biefstuk uit de koelkast?
Zijn twee gesealde stukjes van 150 gram per stuk.
Make my day!
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 15:41:03 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154818654
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 15:31 schreef agter het volgende:
Hoe lang van te voren haal je de biefstuk uit de koelkast?
Zijn twee gesealde stukjes van 150 gram per stuk.
Uurtje, half uurtje.
pi_156055159
hi. Laat ik ook maar eens een receptje plaatsen.

Van dit recept zou ik wel willen stellen dat het geschikt is voor iedereen ook als je geen keukenprinses ben denk ik dat je dit kan maken. Voor de beginners: Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingredienten het is echt heel makkelijk om te maken. Ik vertel in duidelijke stappen wat je moet doen.

De naam van het recept is spicy chicken peanuts. De oorsprong is chinees maar dit recept is mijn eigen versie.

Allereerst de ingredienten:
- 400 gram kippendijen zonder bot in reepjes of blokjes gesneden.
- Een bosje lenteui in ringetjes gesneden
- 2 handjes ongezouten pindas,
- 1 Eetlepel Arachide olie,
- 1 Eetlepel chinese lichte soja saus (merk: pearl river bridge of kikkoman)
- 1 Eetlepel Appelazijn,
- 1 Eetlepel 1 EL Shaoxing rijstwijn (verkrijbaar bij elke aziatische supermarkt/toko), ter vervanging kun je droge sherry gebruiken als je geen rijstewijn kan krijgen.
- scheutje sesamolie (ongeveer 1 theelepel)
- 1 a 2 theelepels sambal badjak (je kan het zo heet of mild maken als je zelf wil of de sambal weglaten).

Bereidingswijze:

Bereidingswijze

Als er nog bot in de kippendij zit verwijder deze eerst en snijd daarna het vlees in kleine blokjes of wokreepjes van gelijk formaat, Doe het vlees in een bakje en marineer het 10 minuutjes met de sojasaus, rijstewijn en appelazijn en sambal badjak (je kan ook verse rawits gebruiken ipv sambal).

Snijd intussen de lente ui in ringetjes.

Zet een wok op hoog vuur en als de wok begint te roken doe er arachide olie in wok het vlees inclusief de marinade totdat vlees bijna gaar is, wok de lenteui nog even mee met het vlees, en als laatse doe de pindas erbij en een scheutje sesamolie en schep alles goed door elkaar. De pinda's niet te lang mee wokken want anders worden ze zacht, 20 seconden ofzo is lang zat.

Serveer met Pandan rijst van goede kwaliteit (bijvoorbeeld Silvo verkrijgbaar bij o.a. Dirk van den broek of vraag je lokale aziatische supermarkt om advies).
spicy-peanut-chicken.jpg
pi_156056316
Nog een ander simpel receptje van mij. Roerei met tomaat. Een heel populair gerecht in china.
Ik heb verder nooit een recept hiervan gezien maar ik dacht hoe moeilijk kan het zijn en dit is het resultaat:

Ingredienten:

6 Eieren, 1 blikje van 40gram tomaten blokjes, 2 EL arachide olie, snufje zout, 1 a 2 TL suiker, 1 EL Maizena.

Voorbereiding:

Breek de eieren in een kommetje en kluts de eieren goed door elkaar met een garde of chopsticks zodat het eigeel en eiwit goed door elkaar gemengt zijn.

Bereidingswijze:

Zet een wok of koekenpan of hapjespan op middel hoog vuur voeg 1EL arachide olie toe en voeg het geklutste ei toe. Begin nu continue met een (wok)spatel door het ei heen te schuiven zodat een roerei ontstaat.

Als je roerei hebt haal het uit de wok en leg het op een bord. Doe nu de andere EL arachide olie in de wok/koekenpan/hapjespan toe en voeg het blikje tomaten stukjes toe met het sap. Wacht tot het kookt, voeg nu snufje zout toe en suiker naar smaak (ongeveer 1 a 1,5TL). Los 1 EL Maizena op in 2 of 3 EL Water en voeg dit toe in de pan om de tomatensap te binden.

Je moet gewoon even kijken hoe dik je de saus wil hebben maar ongeveer 1 EL is wel een goede basis om mee te beginnen. Eventueel meer maizena om de saus nog dikker te maken.

Voeg nu ook het roer ei weer toe in de pan, roer het kort door de tomaten heen en serveer het.

Serveertips:

Eventueel garneren met een handje lente ui, fijn of in ringetjes gesneden.

Variatie tips:
Roerbak eventueel wat Surimi of een (blikje) krabvlees mee met de tomaten en eieren.

IMG_20130909_110534.jpg
pi_156057187
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:33 schreef _Newman_ het volgende:
Nog een ander simpel receptje van mij. Roerei met tomaat.
Deze ga ik volgend weekend eens proberen. Met een blikje krab er doorheen.
Je hoort hoe ie was.
Recept in #148 ziet er ook goed uit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')