abonnement Unibet Coolblue
pi_90273490
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 08:28 schreef Muck het volgende:

Ik mag het niet meer doen, dus de CUL-mods doen het nu.
Het is mij niet helemaal duidelijk wat daar de reden voor was, maar ik wil je nog wel heel erg bedanken voor al het werk dat je voor CUL en het FOK!-kookboek hebt verzet! *O* Zonder jou was dit er nooit zo geweest.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_90463942
(Het deeg is geschikt voor de misschien wat gevorderde koks.. maar je kan natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken als je het teveel werk vind, het wordt dan wel minder lekker natuurlijk >:) Verder vind ik het nogal simpel)

Groentenquiche (paddenstoelen, prei, ui) in zelfgemaakte roomboter/kaas deeg
voor ong. 4 personen als het een hoofdmaaltijd betreft, of in kleine stukjes ook heerlijk bij de borrel of als gerecht bij een buffetje.

Ingrediënten en bereidingswijze voor het deeg :

200 gr bloem (zeven)
100 gr roomboter (ongezouten)
1 tl. zout
50 ml koud water
flinke hand (parmezaanse) kaas

Doe de gezeefde bloem en het zout in een deegkom.
Wrijf de boter door de bloem tot het een korrelig mengsel is. (als de boter te koud is kan je het ook eerst door de bloem tot kleine stukjes snijden met 2 messen en daarna met de hand erdoor mengen).
Voeg dan het water en de kaas toe en kneed tot het een samenhangende bol deeg is.
Rol het in plastic folie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
In de tussentijd bereid je de vulling voor.

Ingrediënten en bereidingswijze groentenvulling :

4 Eieren
100 gr plakjes gerookt ontbijtspek
200 ml crème fraiche
400 gr champignon, prei, rode ui mix (te koop als mix in een zak in de supermarkt, of neem andere groenten die je lekker vind)
50 gr. gemalen kaas (jong belegen of zo)
250 gr hamblokjes
1 tl oreganopoeder
1 tl paprikapoeder
wat peper
(geen zout toevoegen ivm de ontbijtspek)

Verwarm de oven alvast voor op 220 gr.

Ontbijtspek in hete koekenpan zonder olie/boter uitbakken, uitlekken en afkoelen op keukenpapier
Groenten even roerbakken in wat olie met wat peper (dus geen zout) en laten afkoelen
Eieren loskloppen in grote kom, crème fraiche, oregano en paprika toevoegen en goed mengen
Gemalen kaas, hamblokjes en de afgekoelde groentenmix erdoor scheppen

Dan haal je het deeg uit de koelkast, rolt het uit tot een ronde lap die iets groter is als je taartspringvorm en bekleed de vorm ermee. (bakpapier eronder is makkelijk en hoef je niet in te vetten)
Op de bodem van het deeg verdeel je de uitgebakken ontbijtspek.
Dan vullen met het groentenmengsel, druk het een beetje aan en bak de quiche in ong. 35 min. gaar.

[ Bericht 3% gewijzigd door Blues op 26-12-2010 17:56:35 ]
pi_90464987
Gerecht voor de beginnende kok, te bereiden met een kantenklaare pot tomatensaus.
Of maak eerst deze saus, dan is het meteen véél lekkerder :9

Auberginelasagne
voor 4 personen

2 aubergines
3 el olijfolie
4 eieren
2 potten sugo basilico à 470 gr tomatensaus (of je zelfgemaakte)
125 gr grana padano
bascilicum

Verwarm je oven voor op 190gr

Snijd de aubergine in de lengte in plakken
Verhit een grillpan (goed heet!) en gril de plakken tot aan beide kanten de grilstrepen goed zichtbaar zijn
Besprenkel met de olie, zout en peper
Klop de eieren los met 2 el water peper/zout
Verdeel 1/3 van de saus in een ovenschaal, leg 1/3 van de plakken aubergine erop, 1/3 van het losgeklopte ei en 1/3 van de kaas.
Maak zo nog een paar lagen
Bak in 30 minuten gaar en bestrooi met bascilicum

Lekker met tagliatelle :9
pi_91668542
Gister zo lekker gekookt, kon het niet laten om te posten.

Voor 2 personen, volgens mij ook goed te doen voor kookn00bs

Ingredienten:

• 125 grams witte champignons
• 125 grams bospaddenstoelen
• 200 gram kip
• 1 grote ui
• 1/4 boullion blokje bospaddenstoelen (of tuinkruiden bij gebrek aan bp)
• 1 flesje kookroom (flinke scheut)
• 100 ml water (of witte wijn)
• Macaroni (15 minuten koken gaar)
• Water voor macaroni
• 1/2 el olijfolie
• Zout en peper

Bereidingswijze:

Snij de kip in stukjes, de ui fijn en de champignons in 4en. Zet alvast water met een beetje olijfolie op voor de macaroni. Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui aan, doe de gesneden kip hierbij en doe de champignons hierbij als de kipstukjes rondom dicht geschoeid zijn. Roerbak door totdat de champigons wat bruiner en gekrompen zijn. Verkruimel hierna het kwartje boullionblokje over de ingredienten in de pan. Giet hierna 100 mm water (of witte wijn) in de pan en roer door. Laat even pruttelen en giet dan een fikse scheut kookroom door het prutje. Laat dit geheel op matig vuur pruttelen. Doe de macaroni in de pan en breng aan de kook. Na ± 8 minuten sous proeven en wat zout en peper naar smaak toevoegen. Eventueel vuur hierna hoger zetten om sous wat meer in te laten dikken.
Als de macaroni gaar is afgieten op bord scheppen en sous over de macaroni lepelen.
  maandag 24 januari 2011 @ 19:13:06 #105
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_91812338
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 03:29 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het is mij niet helemaal duidelijk wat daar de reden voor was, maar ik wil je nog wel heel erg bedanken voor al het werk dat je voor CUL en het FOK!-kookboek hebt verzet! *O* Zonder jou was dit er nooit zo geweest.
Ik weet het zelf niet eens :')
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_92137782
Laatste tijd heb ik toch echt een nieuw favoriet recept, maak het echt elke week klaar en het is echt heerlijk (en zeer goedkoop) eten, dus ik zou zeggen, probeer het gerust een keer uit :)

McGilles Bonenschotel:


Ingredienten:
Blik rode kidneybonen
Blik mais
Bakje spek (250gr)
2 grote uien
3 tenen knoflook (groot)
1 tl gemberpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
Beetje tijm
1/2 tl komijn
1/2 gesneden jalapenopeper (ik gebruik die uit een potje)
Blik gepelde tomaten
Blikje tomatenpuree

Bereiding:
- Bak de spekjes uit
- Voeg de gesneden uien en knoflook toe en bak 2 minuutjes mee
- Voeg de mais en bonen toe
- Warm even goed door
- Voeg alle kruiden en de jalapenopeper toe
- 2 minuutjes doorroeren
- Voeg de gepelde tomaten en tomatenpuree toe en warm 5 minuten goed door

Heerlijk met rijst! Ik ben normaal totaal geen voorstander van dingen uit blik e.d. maar deze maaltijd is echt heerlijk! :P

Eet smakelijk
pi_96645121
Mogen, kunnen, de recepten er al in ?
  dinsdag 24 mei 2011 @ 17:11:35 #108
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97253617
Alvast gedaan : McGilles Bonenschotel
Bluezzz jouw recepten probeer ik straks nog even toe te voegen.

[ Bericht 9% gewijzigd door MissHobje op 24-05-2011 20:55:08 ]
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 24 mei 2011 @ 20:54:25 #109
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
  woensdag 25 mei 2011 @ 06:17:14 #110
339821 MiBe91
Knäckebröd
pi_97281780
Pikante wrap


Ingrediënten (1 persoon):
-250gr Rundergehakt (supermarkt)
-2 Tortilla wraps (supermarkt)
-Zakje gemengde sla (supermarkt)
-1 ui (supermarkt)
-Gedroogde Spaanse peper (supermarkt / toko)
-Gehaktkruiden (supermarkt)
-Knoflooksaus (supermarkt / Turkse toko)
-Pitloze sambal oelek (Turkse toko)
-Aluminium folie
-Bakvet/olie



Stap 1:
Neem 200gr gehakt, gooi het in de pan en kruid het met gehaktkruiden.


Stap 2:
Snij de ui in ringen en vervolgens doormidden.


Stap 3:
Voeg de gedroogde Spaanse pepers toe aan het gehakt.


Stap 4:
Leg de Tortilla Wraps in de oven, raadpleeg de verpakking voor temperatuur en tijd (dit verschilt per oven).


Stap 5:
Haal ze uit de oven en doe er knoflooksaus op.


Stap 6:
Verspreid het gehakt over de tortilla.


Stap 7:
Doe er sla, ui en sambal overheen.


Stap 8:
Rol het geheel op in aluminium folie.


Stap 9:
Doe hetzelfde met de tweede.


Stap 10:
Eet het op :D
Döner, shoarma, kapsalon, lamacun, gyros, pizza, patat, hamburger, frikandel, kroket, bamischijf, nasischijf, mexicano, berenhap, kipcorn, sitostick, pikanto, bapao, loempia, kruidenboterstokbrood, noedels, nasi, bami, Thaise curry, teriyaki.
  zondag 29 mei 2011 @ 22:33:46 #111
330215 Monque
panta rhei
pi_97476458
Zelf eens één keer geprobeerd:

Hoeveelheden aanpassen aan het aantal gebruikers/naar smaak:
-aantal uien
-(witte) macaroni
-creme fraiche
- verse rode bieten
- 1 a 2 appels

Eigenlijk heel simpel; schil en snijdt en kook de rode bieten, kook de laatste paar minuten (wat het pak macaroni precies voor kooktijd aangeeft) de macaroni mee. Zo krijgt de macaroni een geweldige kleur! Als het klaar is de kleingesneden uitjes en appel toevoegen met de creme fraiche

=geschikt voor kookn00bs
Aequam memento rebus in arduis servare mentem
  zondag 29 mei 2011 @ 22:57:47 #112
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97477770
is dat echt lekker, macaroni met bietjes, ui en appel? :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 18 juli 2011 @ 14:14:10 #113
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_99618350
Leuk topic, ik ga er deze week meteen een paar proberen! ^O^

Mijn recept, aangepast van een ingewikkeld recept uit een kookboek:

:o Oda no donburi
2 personen

Ingrediënten
2 Kipfilets
Sojasaus met suiker (ik heb gemerkt dat je ook ketjap manis kunt gebruiken)
1 prei
1 doosje Shiitakes
2 tot 4 eieren.

Bereiding
Snijd de kip in blokjes.
Giet wat sojasaus in een bakpan, en meng die met een of twee schepjes suiker. Je kunt de sojasaus met suiker ook verwisselen met ketjap manis.
Bak de kip.
Voeg de in ringen gesneden prei en de in plakjes gesneden shiitakes toe.
Als alles voldoende gebakken is, voeg twee eieren toe.
Laat de eieren een beetje stollen, en begin dan met roeren. Het moeten als het ware 'scrambled eggs' worden.
Het geheel mag nog een beetje vochtig opgediend worden.

Opmerkingen
Het recept an sich is niet zo moeilijk, maar het luistert vrij nauw hoeveel soja je toevoegt: te veel, en de soja gaat heel erg overheersen. Te weinig en het geheel wordt nogal smakeloos. Ik doe het zelf gewoonlijk op gevoel, omdat ik geen meetbekers o.i.d. heb. Ik het dus zelf ook niet even kijken.

De kip kan naar mijn mening achterwege gelaten worden, maar dat geeft het geheel wel een andere smaak.
  zondag 24 juli 2011 @ 15:09:29 #114
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99877983
Stroganoff van Piet:

4 personen


De saus:

6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar
pi_102958787
lunch broodje

1 pistolet (of een ander) afbakbroodje
champignonsaus
paar champignonnon
3/4e deel van mozzarella bolletje
1 plak coburger ham

Snijd de champignons in schijfjes en bak ze in een klein beetje olie.
Verwarm de oven op 220 graden.
Snijd de pistolet open besmeer het met de champignonsaus aan beide kanten en leg op de onderkant de champignons daar over leg je het plakje ham en daarover snijd je mozzerella erover heen. Doe de bovenkant er weer op. Doe het in de oven ongeveer 8 tot 10 minuutjes. tot dat
de bovenkant lekker bruin kleurtje krijgt.

Eet smakelijk!!!!
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 16:16:32 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103115235
Omdat ik stoor aan niet naar pompoen smakende pompoensoep heb ik vandaag een broertje van de pompoen, de courgette, tot een smakelijke soep verwerkt.
1 Kg kleine courgettes
6 blokjes zelfgemaakte kippefond, ( ik maak een zeer gecontreerde kippenboullion zonder zout, die kook ik in en vries hem in in ijsklontjes zakjes, gebruik die voor het op smaak maken van sauzen en in dit geval, soep)
Zout
Peper uit de molen
Sachet saffraan
Wat verse dille, gehakt, of uit de diepvries, twee eetlepel
Verse basilicum, blaadje of tien
Paar ringen gehakte chili
Pakje room (optioneel)
Snij de courgette aan blokjes en voeg samen met de fond en de kruiden in een pan en breng aan de kook op een laag vuur. Pas op dat het niet aanbrand, voeg eventueel een beetje water toe.
Laat 10-15 minuten zachtjes koken.
Staafmixeren of gebruik een blender als je dat liever doet.
Voeg de room toe en breng het terug aan de kook.
Afsmaken met peper en zout.
Serveren in bord of kom met wat dille en croutons als garnering.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103227035
Salade met gegrilde aubergine en tomatenjam

2 personen

- rucola/rucolaslamix
- 1 aubergine
- 2 bolletjes mozarella
- 4 tomaten
- grote ui of grote rode ui
- 2 el bruine suiker
- 4 el balsamicoazijn
- basilicum
- geroosterde pijnboompitjes

Snipper de ui en bak deze 6-7 min zachtjes in een beetje olijfolie, niet teveel laten bruinen ze moeten een beetje caramelliseren. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de uien, warm even mee. Bestrooi met de suiker en blus het geheel af met de balsamico als de suiker gesmolten is. Kook dit in tot een soort jam.
Snijd de aubergine in dunne plakjes en gril ze in een hete grilpan tot ze mooie zwarte streepjes hebben aan beide kanten.
Snijd de mozarella in dunne plakjes. Verdeel de plakjes aubergine over twee ovenvaste borden of schaaltjes en beleg ze met de mozarella, laat de mozzarella onder een hete grill smelten.

Verdeel de sla en gescheurde basilicum blaadjes over twee borden, bestrooi met pijnboompitjes. Leg de gegrilde aubergines met de gesmolten mozzarella op de salade en verdeel er de tomatenjam naar smaak over!

Eet smakelijk!

Lekker met wat ciabatta met eventueel aioli ernaast.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 15:56:08 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103418105
Maak vandaag een klassieke bruine fond
Drie grote kippenpoten ( ongeveer een kilo)
Pond soepvlees
2 grote preien
Een ui
Halve bol knoflook
Ca een pond knolselder
Drie a vier winterpenen

Banda foeli, 3 a 4 blaadjes
Laurier, 3 a 4 blaadjes
Theelepel peperkorrels
Thijm, 1 theelepel
Rozemarijn, 1 theelepel
Bosje peterselie
4 tomaten

Was en snij de groente en snij ze klein,
Doe ze in een grote soeppan, mijne is 12 liter. Gaat dus ongeveer 8 tot 10 liter water bij.
Braad het soepvlees in een koekenpan tot het bruin is, doe het bij de groente
Braad de kippenpoten tot ze helemaal bruin zijn, doe ze bij de groente
Het vlees aanbraden doe je om het meer smaak te geven.
Normaal gesproken neem je nog wat kalfsbotten die je aan stukken laat zagen en die je bruint in de oven, maar de slager had geen botten.

Giet er water bij en tot alles onder staat en breng aan de kook en laat pruttelen. Mijne blijft ca 20 uur trekken.
Hierna giet ik het af, door een zeef en een kaasdoek. Ik hou ca een halve liter apart. Daarna kook ik het verder in tot ca een halve liter.
Je hebt dan een zeer geconcentreerde bouillion, een extract. Deze is veel te sterk om zo te eten of drinken, maar daar is hij niet voor.
Ik laat dit afkoelen en vul het af in ijsklontjes zakken, je kan dan een klontje bij een saus voegen om hem veel meer diepgang te geven.
Of bij stoofvlees, rijst, gekookte groente, etc, een zelfgemaakte smaakversterker.

Post script, heb er 4 ijsblokjeszakjes mee gevuld.
Het smaakt zeer goed en geconcentreerd, ook al zit er geen zout in. Smaaksensatie is die van boullionpoeder puur eten, maar dan veel beter.

[ Bericht 6% gewijzigd door Pietverdriet op 23-10-2011 16:48:11 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 15:57:33 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103418175
Oh, ik hield een halve liter apart.
Met het vlees en het kippenvlees maak ik daar kroketten mee. Daarover meer later.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106032327
een heerlijk toetje.

Hemelse modder:
voor 6 personen:

240 gr. puur chocolade (40 gr/persoon)
6 eieren
6 afgestreken dessertlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
1/4 ltr. slagroom

Chocolade smelten au bain marie
eierdooiers + suiker samen glad roeren
eiwitten stijf kloppen
1/4 ltr slagroom stijf kloppen (zonder suiker)
als repen gesmolten zijn de eierdooiers eronder glad roeren - dat is nog steeds au bain marie.
dan van de au bain marie afhalen.
eiwit erdoor en net zolang roeren tot het helemaal bruin is.
Dan de slagroom erdoor roeren.
Paar uur in de koelkast.

En dan is het mmmmmmmmmm
  zaterdag 14 januari 2012 @ 17:34:56 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_106806746
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 15:23 schreef Riann het volgende:
een heerlijk toetje.

Hemelse modder:
voor 6 personen:

240 gr. puur chocolade (40 gr/persoon)
6 eieren
6 afgestreken dessertlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
1/4 ltr. slagroom

Chocolade smelten au bain marie
eierdooiers + suiker samen glad roeren
eiwitten stijf kloppen
1/4 ltr slagroom stijf kloppen (zonder suiker)
als repen gesmolten zijn de eierdooiers eronder glad roeren - dat is nog steeds au bain marie.
dan van de au bain marie afhalen.
eiwit erdoor en net zolang roeren tot het helemaal bruin is.
Dan de slagroom erdoor roeren.
Paar uur in de koelkast.

En dan is het mmmmmmmmmm
moetje de slagroom er niet voorzichtig doorheen spatelen zodat het zijn luchtigheid niet verliest?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 11 februari 2012 @ 13:19:44 #122
367569 therealboss
lekker toch beetje commentaar
pi_107857891
LOEMPIA VELLEN:
200 g bloem
50 g maïzena
1 ei
1 theelepeltje zout
400 ml water
olie om in te bakken

BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:

Zeef de bloem en maïzena in een kom.
Voeg losgeroerd ei, water en zout toe.
Roer alles tot een glad beslag.
Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe.
Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad.
Bestrijk met een keukenpapiertje een grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie.(zeer weinig)
Schep er een beetje beslag in.
Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden)
Bak de loempiavellen op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan
loslaten en bovenkant droog is. duurt wel even maar hij laat vanzelf los
Ze mogen eigenlijk niet kleuren.
Laat loempia vellen afkoelen op een met olie bestreken ondergrond anders drogen ze uit

DE VULLING MOET JE ZELF MAAR BEDENKEN WEET NIET WAT JIJ LEKKER VIND !!

HET MAKEN VAN LOEMPIA`S:

Spreid de loempiavellen uit met de gebakken kant naar boven DE MOOIE KANT ONDER
Verdeel de vulling over velletjes.(niet te veel)
Vouw de velletjes om de vulling en plak de deegranden dicht met een geklutst eitje
Frituur loempia`s in wok of frituurpan tot goudbruin, gaar en door en door warm. (begin met de naad-kant te bakken dat de loempia goed dicht bak)

DIT IS EEN AANGEPAST RECEPT ZOALS IK ZE MAAK EN IK VIND ZE SUPER
pi_107950621

Pasta met mascarpone en Serranoham

Deze heerlijke pasta is een van mijn voorraadkast gerechten. Pasta heb ik ten alle tijde in huis, en als je geen serranoham in je koelkast hebt, kun je het ook vervangen voor prosciutto of eventueel voor ontbijtspek (wel een stuk minder lekker natuurlijk!)

Ingrediënten per portie voor 1 persoon:
75 g tagliatelle
2 plakjes serranoham
1 el mascarpone
1 el kookroom
1 el kookvocht
peper en zout
1 teentje knoflook
2 el geraspte parmenzaanse kaas
1 el pijnboompitten
8 blaadjes basilicum

Bereidingswijze:
1. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met zout in ongeveer 6 minuten al dente.
2. Maak ondertussen het sausje. Rooster de pijnboompitten in een pan en bak de serranoham tot bruin en knapperig. Meng de mascarpone, kookroom een eetlepel van het kookvocht van de pasta, de parmenzaanse kaas en de helft van de geroosterde pijnboompitten in een kom. Snij de helft van de basilicum blaadjes en een plakje serranoham klein meng dit met het mascarpone mengsel. Voeg tenslotte een geperst teentje knoflook en wat peper en zout toe.
3. Giet de pasta af en en meng het in dezelfde pan met het mascarpone sausje. Serveer het op een bord en garneer het met de pijnboompitjes, wat parmenzaanse kaas, basilicum blaadjes en het plakje serranoham.

[ Bericht 5% gewijzigd door KitchenGoddess op 13-02-2012 23:33:38 ]
Mijn Foodblog http://kitchen--goddess.blogspot.com/
pi_132948809
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:09 schreef Erasmo het volgende:
Stroganoff van Piet:

4 personen
[ afbeelding ]

De saus:

6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar
Je brengt me op een idee. Lang geen stroganov meer gehad :o!
Je kunt tevens meer paprika gebruiken als je dat lekker vind en ik doe er nog wat ketchup bij altijd, geeft een lekkere smaak en kleur!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 11 januari 2014 @ 23:37:58 #125
414785 sirdanilot
pi_135378555
Kijk eens wat ik heb gemaakt ! Mayo in een mok :P



Mayo in een mok. Gemaakt met een staafmixer, die EXACT in de mok past. Je kunt dus ook een jampotje gebruiken of zo, maar dit was het enige waar mijn staafmixer perfect in paste, de rest was te groot. Dit is erg belangrijk voor dit recept, anders vliegt het alle kanten op.

- Geschikt voor KOOKNOOBS !
- Het is een klein beetje, genoeg voor één a twee keer gebruik, bijvoorbeeld in een aardappelsalade. Het is niet zo lang houdbaar, dus eigenlijk wel handig.

Men neme 1 amerikaanse cup olie (zonnebloem, of lichte olijfolie), 1 groot ei*, 3 à 4 el. wittewijnazijn, 1 el. mosterd, een flinke snuf zeezout, een snufje witte peper. Staafmixer op de bodem zetten, 20 seconden lang blenden op de bodem. dan HEEL LANGZAAM omhoog trekken terwijl je blijft blenden. als je helemaal omhoog bent nog een paar keer op en neer. Klaar ! De smaak is als belgische mayonaise; een NL versie krijg je met wat minder azijn en wat suiker.

* dus minder olie bij een klein eitje maar dat snapte je zelf ook al denk ik :')


Het was moeilijker de staafmixer schoon te krijgen dan dit te maken :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')