abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 13 februari 2010 @ 23:00:32 #51
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_77969869
Hartstikke mooi, ik zet ze er vanavond of morgen bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 22 februari 2010 @ 15:45:27 #52
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_78306805
Het is iets later dan gepland ( ) , maar ze staan allebei in het hoofdstuk Amuses, voor- en bijgerechten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_78392093
dag

[ Bericht 80% gewijzigd door Muck op 24-02-2010 16:43:08 ]
pi_78392335
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 14:15 schreef Margo123 het volgende:
-knip-
Spam . Recepten die op die site staan zijn nog eens gejat ook.

[ Bericht 28% gewijzigd door Muck op 24-02-2010 16:43:23 ]
Life is too short not to have fun
pi_79298072
Vraag: We gaan langzaam maar zeker naar de zomer en her en der openen de IJssalons
weer hun deuren en de logische vraag is dan: Waar is,of,is er,een topic over de lekkerste
IJssalons in Nederland. Het liefst uiteraard in Amsterdam
75 topics = FIN
  donderdag 18 maart 2010 @ 16:17:29 #56
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_79299655
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 15:42 schreef FP128 het volgende:
Vraag: We gaan langzaam maar zeker naar de zomer en her en der openen de IJssalons
weer hun deuren en de logische vraag is dan: Waar is,of,is er,een topic over de lekkerste
IJssalons in Nederland. Het liefst uiteraard in Amsterdam
Goede vraag, maar je kunt hem beter in het feedbacktopic stellen denk ik
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 18 maart 2010 @ 19:06:58 #57
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_79306301
Heb de vraag even in FB geknald met antwoord
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_79954879
jawel het top recept vooooor hele donkere boze dagen hahahah

koffiecreamer (pimpen tot melk met water)
evt eitje
bloem
suiker

ojee ojeee pannekoeken !!!!!!!!

en met een beetje geluk ligt er achterin het keukenkastje nog een beetje kaneel !
JAWEL!
  maandag 5 april 2010 @ 13:59:41 #59
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_79966116
Heel leuk bedacht, maar niet echt geschikt voor het kookboek
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_79974502
Ali Nazik, knoflookyogurt met aubergines en gehakt/tomatensaus

Ingredienten voor 4 personen:
•4 Aubergines
•300 ml dikke Griekse of Turkse yogurt
•3 teentjes knoflook
•400 gr gehakt
•5 trostomaten of 2 vleestomaten, ontveld en fijngehakt
•een klein blikje tomatenpuree
•2 uien, gesnipperd
•chilivlokken
•zout
•peper


Prik een aantal gaatjes in de aubergines en doe ze in een oven van 200 graden. Klop de yogurt een beetje los en knijp de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Laat dit nu staan.

Rul ondertussen het gehakt. Als het zijn eigen vocht heeft opgenomen doe je de fijngesnipperde uien erbij. Als die glazig zien doe je de tomaten en het blikje tomatenpuree erbij. Doe een klein beetje water erbij om het geheel wat vloeibaarder te maken. Laat dit doorpruttelen op een laag vuurtje.

Haal nu de aubergines uit de oven (eerst even voelen of ze gaar zijn). Maak er een snee in, zo kan je de aubergines makkelijk leeg lepelen. Haal het vlees uit de aubergine en voeg dat bij de knoflookyoghurt.

Voeg nu de zout en chilivlokken naar smaak toe aan de gehaktsaus.

Nu kan je het bord opmaken. Eerst doe je een paar opscheplepels aubergineyogurt in een bord, en daarna lekker veel saus er overheen.

Lekker met een vers stuk Turks brood.
  zondag 11 april 2010 @ 14:47:22 #61
267465 Snaavel
Appeltaartenbakker!
pi_80185812
Cracottes gezond

Heel makkelijk en simpel tussendoortje voor als je even honger hebt en toch even iets lekkers wil eten maar toch gezond bezig wil zijn.

Benodigheden:
Sla
komkommer
Cherrytomaat
Lu Cracottes
peper
Filet American

Bereidingswijze:
Leg de Cracottes op een bordje, smeer daar de Filet-American op.
Strooi een beetje peper over de Filet-American.
dan doe je een blaadje sla er op, je snijd de komkommer
(ik raad 1 plakje komkommer aan die je dan weer julienne snijd per cracotte)
Dan snij je de cherrytomaat
(ook hierbij raad ik 1 cherrytomaat per cracotte aan die je dan alleen maar door midden snijd)

Zo heb je toch iets gezonds, en iets heel lekkers.
Wat je ook kunt doen als finishing-touch een klein beetje geraspte oude kaas er over de Filet-American doen

Smakelijk
  zondag 11 april 2010 @ 23:39:05 #62
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_80210672
quote:
Op maandag 5 april 2010 18:36 schreef Dila_ het volgende:
Ali Nazik, knoflookyogurt met aubergines en gehakt/tomatensaus
Deze staat erbij
*Klik*

Het laatste recept klinkt lekker, maar is niet echt geschikt voor het kookboek lijkt me.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_80895284
hollandse pastasalade

4 tot 5 personen

500 gram fussili
1 bakje champignons (250 gram)
1 komkommer
1 blik bonduel festini (erwten wortel mais)
4 trostomaten
500 gram hamreepjes of blokjes
4 gekookte eieren
yoghurt slasaus
beetje suiker
en wat maggi

Je bakt de champignons en je kookt de fussili en de eieren. Je spoelt de fussili af met koud water. Je doet het terug in de pan en doe er een klein beetje olijfolie erdoor voor het plakken. Je snijd de komkommer en de tomaten in kleine stukjes. Je pelt de eieren en maak ze klein met een eiersnijder. Je gooit alles bij de fussili. En maak het af met slasaus wat suiker en wat maggi. Eventueel nog wat zout. Je laat het minstens een uur in de koelkast staan en dan smakelijk eten. Heerlijk voor de warme dagen.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 13:38:16 #64
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_81005465
Riann, hij lijkt behoorlijk op dit recept, dus het zou een beetje dubbel zijn om hem op te nemen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_81119710
O ja was me nog niet opgevallen
pi_81225359
Voor noobie chefs

Heerlijke preisoep

Ingredienten:
2 dunne preien
25g boter
100g vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)
1 pot kippenfond (380 ml)
50ml slagroom
Optioneel: 50g roquefort verbrokkeld

1. Snijd het witte van de prei in dunne ringen, was deze en dep ze droog. Snijd een handvol van het lichtgroen van de prei in hele dunne reepjes (dit wordt de garnering).

2. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preienringen op een matig vuur tot dat ze glazig zijn. Voeg te aardappel blokjes toe en bak deze even mee. Doe er de fond, slagroom en een halve liter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes doorkoken.

3. Pureer de soep helemaal glad, doe er wat zout en peper bij om het op smaak te brengen. Garneer de soep met de prei reepjes, en eventueel kun je er nu de verbrokkelde roquefort bij doen.


ICH SAGE DICH, DAS IST HERLICH
  zondag 9 mei 2010 @ 20:39:03 #67
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_81225894
Hij staat erin, bedankt

[FOK!-kookboek] Soepen en sauzen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 14 mei 2010 @ 01:25:27 #68
104446 Dawnbreaker
Space Cowboy
pi_81404534
Ik voeg mijne ook maar toe, geschikt voor kookn00bs en voor 3-4 personen (of als je zoals mij een vreetzak bent, geschikt voor 2-3 personen en voor s'avonds nog een beetje in de magnetron )

Aardappel en Zuurkool ovenschotel

Wat heb je nodig?
-350 g zuurkool in sap
-500 g aardappelschijfjes (zelf koken/snijden of voorgekookt en gesneden kopen)
-400 g half-om-half gehakt
-een rode ui (optioneel)
-klein pakje spekblokjes (optioneel)
-bakje verse champignons (optioneel)
-1 ei
-1 pakje zuurkool/aardappel ovenschotel saus

Bereiden:

1. Bak eerst de helft van de aardappel schijfjes lekker knapperig, leg deze apart, niet erg als ze tijdelijk afkoelen. leg deze op de bodem van een ingevette ovenschotel.

2. Laat de zuurkool kort koken in een pannetje met het pak-eigen sap.

3. Bak het gehakt gaar en rul op matig vuur. Indien gereed, zet het vuur klein en voeg de zuurkool toe (laat het sap af vantevoren).

4. Roer in de pan het gehakt en de zuurkool om.

5. (optioneel) Snij de champignons in plakjes en bak deze kort in bakboter.

6. (optioneel) Voeg nu een gesnipperde rauwe rode ui, de spekblokjes, en de gebakken champignons toe aan de pan met gehakt en zuurkool, roer dit om.

7. Voeg de inhoud van de pan toe aan de ovenschotel (bovenop het laagje aardappelschijfjes)

8. Bak nu de overgebleven aardappelen goudbruin en voeg deze bovenop de ovenschotel toe.

9. Doe water in een maatbeker, (250ml koud water, of afhankelijk van aangegeven op het pak) en voeg hieraan de saus toe, en een ongekookt ei. Klop dit met een garde.

10. Schenk de saus over de ovenschotel zodat alles afgedekt is.

11. (optioneel) Doe wat paneermeel eroverheen voor een extra krokante laag.

12. (optioneel) Doe ook wat geraspte of reepjes kaas eroverheen, indien je hiervan houdt.

13. zet de ovenschotel op 180 tot 200 graden (hete lucht) in de oven voor 45 minuten.

Opmerking: Het lijkt misschien lang, maar je bent er best snel mee klaar, 20 minuutjes voorbereiden en dan in de oven. Het is overheerlijk! hopelijk gaat iemand dit proberen!

Alle optionele stappen kun je weglaten indien je dit niet lust of het eenvoudig wilt houden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Dawnbreaker op 14-05-2010 01:31:00 ]
<hr>
  zaterdag 29 mei 2010 @ 17:55:12 #69
271779 wetirowsu
oud wit meissie met hart
pi_82066147
Wie weet...

Een goed en haalbaar recept voor lamsbout?
go with the flow
  woensdag 2 juni 2010 @ 10:34:13 #70
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_82225309
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 01:25 schreef Dawnbreaker het volgende:
Ik voeg mijne ook maar toe, geschikt voor kookn00bs en voor 3-4 personen (of als je zoals mij een vreetzak bent, geschikt voor 2-3 personen en voor s'avonds nog een beetje in de magnetron )

Aardappel en Zuurkool ovenschotel
Het is een leuk recept, maar het is iets dat je ook op de achterkant van het pakje saus kunt vinden, wat het wat minder geschikt maakt voor het FOK!-kookboek denk ik...
quote:
Op zaterdag 29 mei 2010 17:55 schreef wetirowsu het volgende:
Wie weet...

Een goed en haalbaar recept voor lamsbout?
Kom maar op zou ik zeggen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 2 juli 2010 @ 21:58:35 #71
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_83589155
Of mijn salade echt Thais is weet ik niet, ik heb hem zelf tenslotte bedacht, maar werd wel geļnspireerd door een Thais noodlegerecht. Ik vind hem erg lekker met heet weer. Pas wel op dat je er niet te veel van maakt, want hij is best machtig.

Voor 2 personen: en geschikt voor wat gevorderde koks
1/2 komkommer in kleine blokjes
1/2 paksoy in dunne reepjes.
1 kleine rode ui in dunne reepjes
250 mie/of noodles
100 g pindasaus (zelfgemaakt bij voorkeur)
1 rode peper in reepjes zonder de zaadjes tenzij je van echt pittig houdt
Ketjap manis
Vissaus
Plantaardige olie om te bakken

Verhit de olie in een pan om middelhoog vuur en voeg de ui, paksoy en rode peper toe. Roer een paar keer om tot de ui glazig is en zet het vuur lager. Voeg een theelepel vissaus toe en 2 theelepels ketjap totdat de uien en paksoy zacht zijn. Haal de pan van het vuur en bereid de noodles of mie volgens de verpakking. Zet dan de pan terug op het lage vuur, voeg de gehakte komkommer toe en de pindasaus. Laat de pindasaus zacht en dun worden (evt wat water toevoegen) en meng de noodles erdoor wanneer het zacht is. Bedek alle noodles met pindasaus en zorg dat de komkommer, paksoy en ui goed verdeelt is. Doe in een saladekom en laat een paar uur in de koelkast staan voor het serveren. Eet met kroepoek en een lekker glaasje fris met prik

Eet smakelijk!
pi_83874837
Serranohamwraps voor 2 personen.

voor de kookn00bs

Benodigdheden:

- 3 grote wraps
- 12 plakjes serranoham
- mozarella (2 bolletjes)
- 1 komkommer
- rucolaslamix (75 gram)
- tuinkruiden sladressing

Vooraf:
- snij de mozarella in plakken
- snij de komkommer in dunne schijfjes

Verdeel de ingrediėnten over alle 3 de wraps zodat je bij de laatste wrap niet ineens zonder zit

Je neemt een grote platte hapjespan waar de wrap in past. Die verwarm je zonder olie/boter aan beide kanten 1 minuut. Daarna leg je de warme wrap op een bord en verdeel je 4 serranoham plakjes over de wrap. Dan leg je in een streep de gesneden mozarellaplakjes over het midden. Daaroverheen komkommerplakjes. Rucolasla er overheen en tuinkruiden sladressing toevoegen naar smaak. Wrap strak oprollen en door midden snijden.

en klaar is kees. Dit herhaal je nog 2 keer met de overgebleven ingrediėnten en wraps en je hebt zeker genoeg voor 2 personen

[ Bericht 1% gewijzigd door FCZwolleZuid op 10-07-2010 20:29:44 ]
Snel ¤450,- verdienen? Dat is echt fantastisch!
  vrijdag 30 juli 2010 @ 20:08:59 #73
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84678565
Rode uientaart met feta: Geschikt voor wat gevorderde koks

Voor 2 personen.

175 g witte bloem
75 g roomboter
45 ml verse geraspte parmezaan
1 ei dooier
450 g rode uien
1 el bruine suiker
50 g zongedroogde tomaten
125 g feta
2 el gehakte verse basilicum
zout en peper
30 ml olijfolie

Bereiden
Voor het deeg: doe de bloem in een kom met een snufje zout en wrijf er daarna de boter door tot het mengsel uiterlijk lijkt op fijne broodkruimels. Roer de parmezaan erdoor. Maak daarna een holte in het midden van het deeg en voeg het ei toe tezamen met 3 tot 4 eetlepels water, en meng het geheel tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg dun uit op een licht bebloemd oppervlak en bekleed er dan een ovenschaal mee. Bak het het blind voor 20 minuten op 200 graden.
Pel en snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit dan de olie in een grote koekepan en bak de uien tot ze zacht en bruin beginnen te worden na ongeveer vijf tot acht minuten. Voeg dan de zongedroogde tomaten en de suiker toe en bak nog ongeveer drie minuten tot de uien beginnen te caramellisseren. Haal dan de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
Vul uiteindelijk het taartdeeg met het uienmengsel en bestrooi met verbrokkelde feta en de basilicum.

Eet smakelijk
  maandag 2 augustus 2010 @ 07:46:03 #74
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84762094
Bedankt voor het toevoegen van de recepten! Ze staan inmiddels vermeld in het kookboek:

Windigo's salade
FCZwolleZuids wraps
Rode uientaart met feta
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_84764667
Geniaal dat ik dit nu pas ontdenk! :)
Ik mag toch wel voor mezelf van de recepten een "boekje" maken en uitprinten ;)

+ evt het boekje hier plaatsen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')