Ik voeg mijne ook maar toe, geschikt voor kookn00bs en voor 3-4 personen (of als je zoals mij een vreetzak bent, geschikt voor 2-3 personen en voor s'avonds nog een beetje in de magnetron
)
Aardappel en Zuurkool ovenschotel
Wat heb je nodig?
-350 g zuurkool in sap
-500 g aardappelschijfjes (zelf koken/snijden of voorgekookt en gesneden kopen)
-400 g half-om-half gehakt
-een rode ui (optioneel)
-klein pakje spekblokjes (optioneel)
-bakje verse champignons (optioneel)
-1 ei
-1 pakje zuurkool/aardappel ovenschotel saus
Bereiden:
1. Bak eerst de helft van de aardappel schijfjes lekker knapperig, leg deze apart, niet erg als ze tijdelijk afkoelen. leg deze op de bodem van een ingevette ovenschotel.
2. Laat de zuurkool kort koken in een pannetje met het pak-eigen sap.
3. Bak het gehakt gaar en rul op matig vuur. Indien gereed, zet het vuur klein en voeg de zuurkool toe (laat het sap af vantevoren).
4. Roer in de pan het gehakt en de zuurkool om.
5. (optioneel) Snij de champignons in plakjes en bak deze kort in bakboter.
6. (optioneel) Voeg nu een gesnipperde rauwe rode ui, de spekblokjes, en de gebakken champignons toe aan de pan met gehakt en zuurkool, roer dit om.
7. Voeg de inhoud van de pan toe aan de ovenschotel (bovenop het laagje aardappelschijfjes)
8. Bak nu de overgebleven aardappelen goudbruin en voeg deze bovenop de ovenschotel toe.
9. Doe water in een maatbeker, (250ml koud water, of afhankelijk van aangegeven op het pak) en voeg hieraan de saus toe, en een ongekookt ei. Klop dit met een garde.
10. Schenk de saus over de ovenschotel zodat alles afgedekt is.
11. (optioneel) Doe wat paneermeel eroverheen voor een extra krokante laag.
12. (optioneel) Doe ook wat geraspte of reepjes kaas eroverheen, indien je hiervan houdt.
13. zet de ovenschotel op 180 tot 200 graden (hete lucht) in de oven voor 45 minuten.
Opmerking: Het lijkt misschien lang, maar je bent er best snel mee klaar, 20 minuutjes voorbereiden en dan in de oven. Het is overheerlijk! hopelijk gaat iemand dit proberen!
Alle optionele stappen kun je weglaten indien je dit niet lust of het eenvoudig wilt houden.
[ Bericht 1% gewijzigd door Dawnbreaker op 14-05-2010 01:31:00 ]