abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_61742583
quote:
Op donderdag 18 september 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Dat is wel heel leuk van ze

Veel succes
Ik denk dat ik maar heel snel veel ga sparen voor m'n eigen apparaat!
pi_61748517
quote:
Op donderdag 18 september 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Dat is wel heel leuk van ze

Veel succes
Wel cool, alleen is segafredo niet te drinken vind ik. Hoeveel robusta zit daar in?

Ik kwam laatst bij italiaanse vriendinnen Lavazza tegen met 70% (!!!) robusta tegen, met een mokapot gezet. Geen wonder dat ze een ristrettohoeveelheid met twee klontjes drinken....

Zijn jullie trouwens de Illy mokamaling wel eens tegengekomen? Ik gebruik nu Illy espressomaling en die is toch wel iets te bitter en te vlak

.Lavazza Rossa vond ik overigens ondanks de robusta trouwens verrassend goed uit de moka.

[ Bericht 37% gewijzigd door tim2308 op 19-09-2008 01:59:05 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_61748569
dubbelpost
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_61754783
quote:
Op donderdag 18 september 2008 19:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Voor mijn opleiding ga ik binnenkort een workshop geven over koffie.
Omdat de koffiebranderij van tik tak segafredo in groningen zit heb ik hun gemaild of ze mij zouden kunnen helpen aan wat foldermateriaal om uit te delen tijdens deze presentatie.
Kreeg ik vanmiddag een email terug dat ik de spullen op kon komen halen.
En wat heb ik gekregen:

- 1 kilozak Tik Tak Latin Dance
- 1 kilozak Tik Tak Samba
- 1 kilozak segafredo Selezione Crema
- 1 kilozak segafredo Espresso Casa
- 1/2 kilo ongebrande robusta bonen
- 1/2 kilo ongebrande arabica bonen
- Een tas vol folders, informatieboeken over tik tak / segafredo koffie en history
En ik mag ook nog is alles houden
woow tering he, das echt vet aardig van ze

waar ga je die workshop geven? ben best wel geintresseerd ofzo
pi_61755053
Ik ga die workshop geven op de hotelschool in Groningen
pi_61756400
quote:
Op vrijdag 19 september 2008 11:56 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik ga die workshop geven op de hotelschool in Groningen
too bad
pi_61810612
Anders had je zeker weten mogen komen chocolate
Ook ga ik binnenkort nog een keer naar de branderij van Peeze toe
Ik ben trouwens weinig online de komende week want mijn internet is overleden
Ik reageer dus wat traaag
pi_61816416
quote:
Op zondag 21 september 2008 21:53 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik reageer dus wat traaag
Ja, ik wacht nog steeds op de recensie van K08

De rondleiding ga je zeker leuk vinden. (ze kennen me daar niet trouwens onder deze naam, dat hou ik ook graag zo )
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_61835839
Ik ga morgen voor jouw een stukje schrijven over de K-08, heb ondertussen internet van de buren te leen
Wat bedoel je trouwens met dat laatste zinnetje in je bericht hier boven?
  maandag 22 september 2008 @ 21:25:59 #160
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_61835964
Aangezien onze Saeco volautomaat overleden is, gingen we op zoek naar een nieuw apparaat. Na veel lezen en informeren op internet gaat de keuze eigenlijk tussen een Rancilio en een Quickmill. Wij naar de Brandmeesters in Utrecht. De dame daar vraagt of we alleen willen kijken of ook vragen hebben. Ja, wij hadden wel wat vragen. Wij stelden zelfs een vraag die de dame reeds beantwoord had, en dat liet ze merken ook! ("Zoals ik u daarnet al verteld heb...!") Goed, na deze terechtwijzing wilden we eigenlijk ook wel zien hoe die Rancilio of die Quickmill werkte. Zegt die dame: "Als u hem koopt, zal ik hem uitgebreid demonstreren en dan kunt u ook de koffie proeven."
Ik geloofde mijn oren niet en vroeg even later of het ook mogelijk was het apparaat in werking te zien. "Ja zeker meneer, als u hem koopt."
Dag mevrouw en snel naar Paul van Dillen gegaan, waar we een uitgebreide demonstratie kregen van elk gewenst apparaat. Ik weet nu echt wel waar we die 800 of 1000 euro gaan besteden...
Verkopen, het is een vak!
It's not a lie, if you believe
pi_61836568
Ja inderdaad 18konijn, ik had het dan inderdaad ook wel geweten, lekker winkel die brandmeesters :S
pi_61839700
Haha, die dingen heb ik ook nog verkocht. Komt een keer iemand binnen voor een machien voor thuis. Ik dus naar de F-serie, dat was/is de serie voor thuisgebruik. (en ook al behoorlijk aan de prijs) Vraagt hij "Dit is wel erg simpel, heb je niet iets luxers'. Dus heel voorzicht naar de S-serie. Uiteindelijk had ik maar liefst twee X machines verkocht aan die man. (een voor de huiskamer en één voor de keuken? ik weet het nog niet) Sommige mensen hebben ook echt geld te veel

Probleem is/was wel, ook bij mij, dat je elke machine die je demonstreert meteen kan afschrijven als zijnde showroom model. En als je dan 10 verschillende apparaten hebt staan met een relatief lage omloopsnelheid snap ik wel dat ze een beetje huiverig zijn om hem te demonstreren. Maar ze had natuurlijk altijd een niet goed-geld terug constructie kunnen voorstellen oid
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_61839749
quote:
Op maandag 22 september 2008 21:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Wat bedoel je trouwens met dat laatste zinnetje in je bericht hier boven?

Heb je op MSN toegevoegd voor een uitleg
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 23 september 2008 @ 00:30:37 #164
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_61841245
quote:
[b]Op [url=http://forum.fo
Probleem is/was wel, ook bij mij, dat je elke machine die je demonstreert meteen kan afschrijven als zijnde showroom model. En als je dan 10 verschillende apparaten hebt staan met een relatief lage omloopsnelheid snap ik wel dat ze een beetje huiverig zijn om hem te demonstreren. Maar ze had natuurlijk altijd een niet goed-geld terug constructie kunnen voorstellen oid
Ja, maar bij de Brandmeesters staan die machines al als showroommodel opgesteld en je kunt ook zien dat ze gebruikt worden want de snoeren lopen naar het stopcontact. Op de website adverteren ze er zelfs mee dat de machines demonstratieklaar zijn!
Vandaar dat ik het onbegrijpelijk vind dat, als je serieuze klanten binnenkrijgt die zich al in de materie verdiept hebben en dat ook laten blijken, je toch te beroerd bent om een demonstratie te geven omdat je geen zin hebt om de machine naderhand schoon te maken omdat het al maandagmiddag 5 uur is of zo (ik kan geen betere reden bedenken). Dat kost gewoon gigantisch veel omzet en ik voorspel dan ook dat zo'n zaak door zulk arrogant gedrag snel weer zijn deuren moet sluiten, want er is in het centrum van Utrecht echt keuze zat aan verkooppunten van de betere espressoapparatuur.
It's not a lie, if you believe
pi_61848608
quote:
Op maandag 22 september 2008 23:26 schreef tim2308 het volgende:

[..]


Heb je op MSN toegevoegd voor een uitleg
Oke is goed.
pi_62128722
Zo'n luxe heb ik niet, maar ik heb gisteren deze Gaggia Evolution gekregen van mijn lief...
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_62201548
vraag zal al voorbij gekomen zijn, maar ik krijg em er niet uit. Mijn maatje gebruikt altijd spa blauw in zijn espresso apparaat ( quickmill) en ik gekookt water en een kalkfilter (expobar brewtus 2) heeft gekookt water eigenlijk wel nut ( tegen de kalk) en spa? water hardheid hier is zacht....
hell yeah
pi_62202570
Volgens mij is het allemaal of/of .. dus of gekookt water.. of een kalkfilter of spa blauw.
Een combinatie is echt niet nodig.
Een Brita waterkan waar je een anti-kalkfilter instopt is volgens mij de meest gebruikte oplossing.
Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds
pi_62206245
better safe than sorry... maar ontkalkt water dan door het een keer te koken? op zich is het voor mij een kleine moeite om afgekoeld gekookt water te gebruiken....

en ik hoorde dat als er eenmaal kalkaanzetting in het apparaat zit, dat er niet meer uitgaat, het kost toch al zat...
hell yeah
pi_62208100
Toevallig vandaag eens bij onze eigen TD op bezoek geweest en rustig met de monteur staan praten over een en ander.

Op hem afgaand is een rancilio eigenlijk gewoon de beste keuze. Zowel in termen van duurzaamheid als in termen van reparabelheid. Ook nieuwe onderdelen passen vaak in oudere silvia's. Terwijl dat bij andere merken wel anders is.

Over spa-blauw: niet doen daar zit veel kalk in. Het beste (en goedkoopste) was volgens hem gewoon kraanwater uit een brita filter.

Nu ik hier toch ben. Wat vind men hier van Illy's Iperespresso? 'k weet dat het een beetje vloeken in de kerk is hier. Maar de koffie valt me heel niet tegen. De prijs wel overigens 42 cent per kopje.
pi_62208813
de enige illy die ik lekker vind is de zwarte.... smaak is best goed, als je het uit gaat tellen naar bonenprijs dan kom je op 60 euro per kilo.... best pittig... (die prijs dan)
hell yeah
pi_62228386
Bijna 65 euro de kilo zelfs. Een capsule kost ongeveer 42 cent (8,95 per 21) en er zit 6,7 gram koffie in. Je betaald dus flink voor het gemak. Maar ik moet zeggen dat ik de koffie an sich beter vind dan uit een jura volautomaat.
pi_62233584
gaat niks boven zelf bonen malen en een koffiezetapparaat met de ( e61) zetgroep aan de buitenkant....

en Jura heeft exact hetzelfde binnenwerk als alle andere volautomaten, dus je kunt natellen wat je voor het plastic omhulsel (teveel) betaalt....
hell yeah
pi_62234745
quote:
Op woensdag 8 oktober 2008 15:20 schreef chilipenn het volgende:
gaat niks boven zelf bonen malen en een koffiezetapparaat met de ( e61) zetgroep aan de buitenkant....
TRUE!
quote:
en Jura heeft exact hetzelfde binnenwerk als alle andere volautomaten, dus je kunt natellen wat je voor het plastic omhulsel (teveel) betaalt....
NOT TRUE!
  donderdag 9 oktober 2008 @ 11:38:58 #175
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_62255876
Een tijdje terug heb ik tweedehands een Jura E55 op de kop getikt (voor wênig) en ben sindsdien op zoek geweest naar wat ik nou de lekkerste koffie vindt. Ik heb (voor zover dat met een volautomaat kan) geëxperimenteerd met de maling, hoeveelheid water en het soort bonen, maar vooral dat laatste is eigenlijk best heel lastig. Schijnbaar zijn de bonen die je kunt kopen bij Simon Levelt of de meeste andere koffiezaken niet vers genoeg (getuige www.gebrand.nl), maar om nou bij gebrand.nl meteen een aantal verschillende bonen bij de kilo te bestellen.... Bovendien drink ik in mijn eenpersoonshuishoudentje (ben student), geen kilo koffiebonen in een week (in vloeibare vorm), dus kom ik dan alsnog over de optimale bewaartijd heen....

wat te doen wat te doen....Heeft iemand een suggestie waar ik echt goede (liefst niet te achterlijk dure) koffie kan kopen per kleine hoeveelheden (100-200 gram), of hoe ik koffie het beste langer kan bewaren? Is invriezen een goede optie en zo ja, hoe doe ik dat dan? In een plastic zakje, of in een weckpot, of hoe?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')