Thanksquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 21:04 schreef marmhz het volgende:
Je hebt twee type oude Cimbali Juniors. Ze hebben allebei een vibratiepomp. Het ene type heeft een vaste wateraansluiting en doseerstanden voor verschillende kopjes. Afhankelijk van waar de draaiknop staat wordt er meer of minder water doorgelaten. Daarnaast bestaat een type met waterbak en die werkt gewoon met knop aan er loopt water en knop uit het water stopt. Een M30 Bistro is een junior in een wat grotere kast en met elektronisch knoppenpaneel en vaste wateraansluiting. Ik heb momenteel een Bistro staan en ben er zeer content mee.
Koffie proeven uit de machine die je wilt kopen is inderdaad belangrijk. Ik heb ook klanten gehad die binnenkomen voor een volautomaat en na proeven toch voor een italiaanse warmtewisslaar gaan. Mijn ervaring is dat voor de meeste mensen een volautomaat een goed compromis is tussen kwaliteit van koffie en gemak. Ze begrijpen dat de koffie die uit bijvoorbeeld de rancilio komt beter kan zijn dan die uit een jura, mits de eerste goed wordt bediend.quote:Op donderdag 7 augustus 2008 11:07 schreef W1ZZ het volgende:
Okee, zolang je de koffie maar lekker vindt smaken (dat vind ik dan weer het belangrijkste). Ik vraag het omdat we met enige regelmaat mensen in de winkel krijgen die "lekker makkelijk" een volautomaat hebben aangeschaft en dan de koffie niet lekker blijken te vinden. Ik vraag me dan altijd af of ze van tevoren de koffie die eruit komt wel geproefd hebben vóór ze ¤1000+ aan zo'n apparaat uitgaven.
Nice! Trouwens waarom sparen voor een silvia als je nu de voorganger heb met dezelfde binnenkant Silvia's gaan trouwens voor een leuke prijs op markt plaats rond de 150-200 euro dat is nog al een heel verschil met 10 euro ^_^quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 16:51 schreef zquing het volgende:
http://www.coffeegeek.com/reviews/consumer/rancilio_rialto_nancy
op de kop getikt voor 10eu, knopje van voor de stoompijp was kapot maar vervang ik maandag. Crema was helemaal top, alleen de koffie was een beetje zuur, maar dat kan ook liggen aan de koffie. Nu hoef ik niet meer te sparen voor een silvia
Normaal gesproken als ik het voormezelf zet doe ik dat ook, maar op mijn werk wil ik het graag op de juiste manier doenquote:Op woensdag 13 augustus 2008 23:21 schreef W1ZZ het volgende:
De bacteriën zijn sowieso dood want alle melk die je in de winkel koopt is gepasteuriseerd. Verwarm de melk gewoon tot de temperatuur die jij lekker vindt.
dan is het natuurlijk wel gekoeld. Gaan de bacterien ook dood volgens haar Kinderlijke uitspraak, letterlijk gequote!quote:Op woensdag 13 augustus 2008 23:39 schreef W1ZZ het volgende:
Ik vind het eerlijk gezegd nogal een domme gedachte van je collega. Blijkbaar denkt hij dat de verse melk die je bij de Albert Heijn en andere supermarkten in de koeling aantreft en die dagelijks door miljoenen mensen gedronken wordt vol met bacteriën zit en vóór consumptie nog gekookt moet worden.
Ik heb zelf in mijn silvia van 1999 een filter bakje voor 2 espressos net nieuw gekocht en paste prima.quote:Op donderdag 14 augustus 2008 09:26 schreef Fixers het volgende:
Rare vraag mischien, maar zijn er verschillende maten pistons voor Rancilio in omloop? Ik heb op het werk een piston een een rits filterbakjes die er net niet in passen. De verdikking die achter de veer moet blijven hangen is een millimeter of 2 te dik. Ook zonder een veer krijg ik 'm met geen mogelijkheid op zijn plek. Het is allemaal origineel rancilio met logo's erin.
Of heb ik gewoon een piston die niet ver genoeg is uitgeboord? Ik heb één dubbel filterbakje wat er wél in past en een tiental andere dubbele en enkele die te groot zijn.
Jullie verse melk staat op het werk ook gekoeld, hoop ik?quote:Op donderdag 14 augustus 2008 10:23 schreef Chocolate het volgende:
[..]
dan is het natuurlijk wel gekoeld. Gaan de bacterien ook dood volgens haar Kinderlijke uitspraak, letterlijk gequote!
klopt als een busquote:Op donderdag 14 augustus 2008 11:22 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Jullie verse melk staat op het werk ook gekoeld, hoop ik?
juist, tot zover waren w ehet eens. Maar is 60 graden ook goed?quote:Op donderdag 14 augustus 2008 12:21 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik heb altijd geleerd dat de ideale temperatuur ongeveer 70 graden is, boven de 70 graden wordt de verbinding die de eiwitten met het vet aangaan verbroken en "zakt" je schuim in.
Je kan dit leren door een thermometer te kopen en je hand op de kan te leggen als je gaat opschuimen. ( met je hand leer je voelen op den duur wat 70 graden is, let op de dat de thermometer een reactietijd heeft, als de themrmometer ongeveer op 60 graden staat kan je eigenlijk al je stoompijp afsluiten, want de thermometer trekt dan altijd wel door naar 70 graden, dit is dan ook aangegeven op de thermometer.
Ooit heb ik ook gehoord dat je boven de 37 graden geen lucht meer moet inbrengen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |