abonnement Unibet Coolblue
pi_75725742
Tess geniet er wel van, volgens mij, op die tweede foto na, dat is net onze Ko die iets in zijn mond stopt dat niet van plastic of stof is. Leuk, Vicky!

En Finn ook al met twee handen aanvallen.

Gisteren heeft Ko aan een stukje banaan gesabbeld, het was niet veel maar ik vond het al hoopgevend!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_75726063
Rare snijboon
Jumm

Tess is een vreetzak
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_75726110
Oeke, wat goed van Ko! Dat is toch een hele vooruitgang, daar mag je best voor jompelen hoor! Gaat dus echt wel de goede kant op. Go Ko!!

En Tess Ze is zo leuk. En ook sfeervolle foto´s zo met die kerstboom erachter en die leuke stoelverkleiner
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_75726527
wat goed van Ko trouwens!!

Hihi Tessie, die stoelverkleiner hebben we al vanaf Amber Ik vond m destijds ook zo leuk. Echt een troontje voor een prinses
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  donderdag 17 december 2009 @ 13:20:23 #180
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_75726611
ik zie trouwens veel kinderen al in de kinderstoel zitten met eten... ik dacht altijd dat dat pas vanaf 10 maanden ofzo "mag" omdat ze dan pas zelf kunnen zitten (voor de rug enzo) maar het is volgens mij zo handig met eten... handen vrij en een plankje voor ze waar ze het op kunnen leggen....

Leuke foto's vicky! heerlijk die gekke bekken !

Sam gaat volgende week een keer aan de banaan denk ik , hij vind dat als fruithap ook het lekkerst
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_75749303
Voor Kobus Straks wil hij niets anders meer dan banaan.

Grappig. Bij ons had ik juist altijd het idee bij bloemkool, broccoli en zo, dat die dat raar vond kwa structuur of zo. Dat stronkje was niet zo lekker en wat harder natuurlijk en die bovenkant vond die ook maar niets als hij het in zijn geheel kreeg. Soms vraag ik me toch echt ook af waar het aan ligt. Krijgt die best grote stukken fruit naar beneden (halve mandarijnpartjes enzo) kokhalst die als ik wat stukjes boontjes onder geprakte aardappel meng en dan spuugt die de stukjes weer uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_75818538
Ik heb geen idee vanaf wanneer een kind in een kinderstoel zou mogen. Ik heb gewoon gekeken of hij er lekker en goed in leek te zitten, en aangezien dat het geval is, mag het van mij

Oeke, hoe gaat het met Ko? Heeft hij al weer een keer iets geproefd?

Graeme is nu aan de courgette. En ook dat vind hij heerlijk. Ik ben echt helemaal verbaast dat hij alles (nou ja, broccoli, mango en courgette dan tot nu toe) zo lekker vind.
Hier nog een fototje met courgette
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_75818781
quote:
Op donderdag 17 december 2009 13:07 schreef Vicky het volgende:



Tess is een vreetzak


en greame ook
pi_75818989
Het is een scheetje met goede smaak! Die rode wangetjes. En dat enthousiasme om alles te proeven en lekker te vinden.

Ko vind alles maar matig. Ik heb laatst weer peer aangeboden maar het was echt om te spugen vond hij.
Omdat hij zijn vit D zo lekker enthousiast van het lepeltje likt wilde ik eens kijken wat hij zou doen met fijngeprutte peer. Perensap dan?

Dus we zetten lekker door. Ik ga gewoon terug naar Broccoli en dan elke dag aanbieden en niet meer varieren even. Komt vast goed.

P. zei dat Ko gewoon nog een maand langer extra van de bv wil genieten omdat die pas na een maand echt lekker liep. En dat doet hij ook hij geniet enorm van mamamelk dus dat is in ieder geval fijn.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_75819269
Ahw ja dat is wel een heel lief idee toch Oeke. En het is harstikke fijn dat hij gewoon lekker geniet van jouw melk, en dat hij daar toch ook nog heel lang genoeg aan heeft, dus hij heeft toch ook gewoon lekker de tijd om al dat andere rare eten op zn gemak te ontdekken.
Idd nu gewoon even volhouden en dan komt het vanzelf
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_75840267
quote:
Op dinsdag 15 december 2009 22:45 schreef miss_sly het volgende:
Volgens datzelfde boek waar ik het eerder over had, is dat heel normaal gedrag. Niet te veel aandacht aan besteden en hem zijn keuzes gunnen. Zeker als hij nog bv krijgt, krijgt hij toch nog veel gezonds binnen en honger zal hij ook neit hoeven lijden, toch?
Wij proberen er ook niet te veel aandacht aan te besteden. Gisteren hadden wij echt een tof ideetje. De laatste dagen kreeg Jair een paar keer gekookte aardappelen geprakt met wat ei en bloem/ paneermeel erin en dat in de pan gebakken. Dat ging er echt heel goed in. Dus wij hadden het ideetje deze keer dan maar zijn groenten (spruitjes) er ook in te verwerken en te kijken wat er gebeurt. Hij stopte het zo in zijn mond en at het zo achter mekaar weg. 3,5 koekjes/burgers gingen erin. Het grappige was ook dat ik hem op een gegeven moment een gekookt spruitje gaf, dat hij in zijn mond stak en dat er meteen weer uitkwam. Ik denk dat wij dat nu vaker gaan doen. In aardappelpuree zou je gekookte en geprakte groente ook makkelijk doorheen kunnen doen en waarschijnlijk eet je kind het zo weg.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_75875288
We geven Graeme nu steeds 1 keer per dag groente of fruit. Is het eigenlijk al handig om dat vaker dan 1 keer per dag te doen? En geef je dan op de 2 momenten hetzelfde, of juist niet? En tot nu toe hebben we het steeds direct na een flesje gegeven, maar kan ik het beter juist tussen twee flessenin gaan geven of het zo laten? En als je aardappel wil geven, hoe doe je dat dan? Want ik kan me zo voorstellen dat hij het al fijn geknepen heeft voordat het bij zijn mond in de buurt gekomen is.

Vandaag heeft hij banaan gekregen. Was niet echt een heel groot succes. Het was glibberig om vast te houden en hij kneep het ook makkelijk fijn. Ook zo´n stuk in de schil werkte niet echt, want het was een beetje te groot voor in zn hand en hij had meer de schil in zn mond dan de banaan zelf.
Nog een banaanfoto´tje


Maar dus al snel verloor mijn kleine adhd baby zijn interesse en was de nieuwe stoelverkleiner lekkerder en interessanter
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
  maandag 21 december 2009 @ 15:33:53 #188
283712 Basboussa
Tuo neito noita on
pi_75882136
Ik kom even binnenvallen, wij rapley'en hier een beetje half/half. Kind (9 maand) blieft geen prakjes, nog steeds niet, en ik heb eigenlijk altijd stukjes groente/fruit ed aangeboden. Het begon heel langzaam (lees hier dat sommige dames zich nogal zorgen maken, maar het heeft bij Beisan een maand geduurt voordat ze ergens anders aan sabbelde dan partjes appel, en nu is het een echt monster), maar nu gaat het heel goed. Courgette (in tomatensaus), kip, peer, banaan, appel, rijst, pasta en brood zijn favoriet, maar eigenlijk gaat alles er wel in. Al moet ik zeggen dat ze een duideljke voorkeur heeft voor gekruid eten.

Maar ik ben een beetje in de war, jullie referen met rapley eigenlijk enkel naar Stefan Kleintjes interpretatie van Rapley (met zeer stricte dieetadviezen), terwijl Gill Rapley eigenlijk zegt dat kinderen alles kunnen eten (behalve als er allergien in de familie zijn, of echt overduidelijke dingen, zoals nootjes, zout ed). (www.rapleyweaning.com) Ik heb eigenlijk Gill gevolgd, omdat ik mr. Kleintjes interpretatie een beetje rigoreus vind, en erg gericht op bv, terwijl Gill wat milder is mbt flesvoeding (ik ben een voltijd kolver, dus kolf op aanvraag ....) Ook vind ik dat GIll goede punten aandraagt waarom kinderen eigenlijk wel alles (groenten, fruit ed) kunnen eten. Maar ben ik de enige?

Is het heel gek dat ik een beetje vreemd vind, dat een man in Nederland zegt dat vrouwen eigenlijk moeten borstvoeden.... Vind het een beetje hypocriet eigenlijk (eigen keuze enzo) maar dat is compleet off topic
Ne ne placha az,veche niamam glas
niamam nishto az na tozi sviat.
Amali dayman kan ya baladi Enni argaelek ya baladi
Wafdal dayman gambek alatoul
pi_75883494
Leander was net ook heel erg aan het rapleyn, die at een aardbei van Mikael op
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_75884520
nee hoor, je bent zeker niet de enige, Basboussa. Ik heb me ook niet echt aan het schema van Kleintjes gehouden. Wij zijn met zes maanden begonnen en we hebben al redelijk vlot van alles door elkaar gegeven.
Dingen als honing en noten en zout enzo natuurlijk niet, maar ik heb me niet zo strak aan leeftijdseisen gehouden verder.

Ik probeer ook altijd een beetje te waken voor het gebruik van het woord 'methode', of het werkwoord 'rapleyen'.
Zeker niet als er alleen de nadruk wordt gelegd op het geven van stukjes inplaats van prakjes want dat is in mijn ogen niet wat het meest belangrijk is.
Het meest belangrijk voor mij is het volgen van je kind, in die zin dat het zelf prima aan kan geven of, wat en hoeveel het wil en kan eten.
Of dat dan met volledig oog voor het kind met een lepeltje wordt gegeven (en dus desnoods maar een half theelepeltje) of dat het kind alles zelf van de stronk moet eten maakt dan denk ik niet zo heel veel uit.
Althans, het is niet zo belangrijk als sommige mensen het maken, denk ik

En verder ben ik gewoon een luie moeder die liever heeft dat haar kind zelf zes kruimels broccoli eet en dan de honger verder stilt met BV (terwijl ik apathisch op de bank lig te voeden ) dan dat ik moeite moet doen om potjes te warmen en te lepelen.

Maar ja, soms heb je dan ineens een kind zoals mijn oudste, die nu met 13 maanden toch wel erg behoefte heeft aan vast voedsel maar net nog niet handig genoeg is om dat allemaal zelf te eten. Nu zit ik dus alsnog geprakt avondeten te voeren
  maandag 21 december 2009 @ 17:24:02 #191
283712 Basboussa
Tuo neito noita on
pi_75886755
Ah, goed te horen, Owlet!

Had me wel wat geleken, die borstvoeding, maar dat is me nooit gelukt (en ik heb daar volgens mij een keer een vraag over gesteld in het bv-topic, een half jaar geleden, met een oude account (boerinnetje) waar ik opeens geen toegang meer tot had. Volgens mij had jij me toen goede adviezen gegeven, maar ik heb na een paar weken toch de strijd opgegeven, het ging allemaal met zoveel drama gepaard dat ik er helemaal gestressed van werd, en de dochter ook.. Desondanks nog bedankt, en mijn excuses dat ik het nooit in het topic gedaan heb.). Verder ben ik ook een best luie moeder, en een peertje schillen en in schijfjes snijden, kind in de stoel zetten met schijfjes voor haar neus, dat vind ik IDEAAL. Kind eet wel, en ik drink een kopje thee of werk zelf wat naar binnen, terwijl ik haar duizend keer vertel hoe goed ze zelf kan eten!
Ne ne placha az,veche niamam glas
niamam nishto az na tozi sviat.
Amali dayman kan ya baladi Enni argaelek ya baladi
Wafdal dayman gambek alatoul
pi_75892064
Ik probeer het nu nog één keer anders geef ik het op. Leek me wel leuk om het resultaat van de aardappel koekjes met groenten te posten:


Dat kan ik lekker zelf eten.


Als je echt geniet dan smul je met gesloten ogen.


En dan ben je klaar en heb je zo'n grijns op je gezicht dan kan je avond niet meer stuk!
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator maandag 21 december 2009 @ 19:41:08 #193
5428 crew  miss_sly
pi_75892372
Volgens mij smult hij, Tinuviel

Zo leuk, al die foto's

Wij zijn wel van plan ons ongeveer aan het voedingsschema van Stefan Kleintjes te houden. Zowel omdat ik dan een beetje een richting heb, maar ook om handvaten te geven aan anderen. Ik wil liever niet geconfronteerd worden met mensen die ineens van allerlei dingen vinden dat ze die bes tmag eten (slagroom, te veel suikers, chocolade, zout, etc) dus als ik ze de lijst per leeftijd kan geven van wat ze mag, kunnen ze zich daar gewoon netjes aan houden. Gemakkelijk en duidelijk dus
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_75892503
Ik vraag me ook weleens af hoe Kleintjes dat schema heeft gemaakt. Ik dacht dat het iets te maken had met hoe zwaar het fruit/ de groenten te verteren zijn en hoe allergeen het fruit/ de groenten zijn. Of heb ik dat mis? Maar sommige dingen staan helemaal niet op de lijst zoals bijvoorbeeld lychees. Bijvoorbeeld kikkererwten staan er ook niet op, wel maïs. Vallen kikkererwten in dezelfde categorie?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  maandag 21 december 2009 @ 21:17:54 #195
283712 Basboussa
Tuo neito noita on
pi_75897600
Ja, Tinuviel, dat vroeg ik me ook af, en soms lijkt het wel een beetje willekeurig... Het zal allemaal wel onderbouwd zijn, maar het is zo per maand, dat ik er helemaal gek van werd. En hoe ga ik de familie uitleggen dat ze vandaag geen spruitjes mag, maar volgende week wel? En waarom dan?

Miss_sly, wij/ik hebben hier de regel dat groente en fruit gewoon mag, brood/rijst/pasta ook, vlees/vis ed rustig aan, maar alles waar suiker/zout aan toegevoegd is/uit pakjes komt/gefrituurd is niet. Zuivelproducten ook met mate. Dan krijgt ze dus geen slagroom, chips, chocolade en pepsi. Het is lastig voor de familie, en voor de man, maar het lijkt me beter te onthouden dan een lijst die elke maand compleet veranderd.

Ook koken wij met producten die vaak niet op de lijst voorkomen, zoals kikkererwten bijvoorbeeld (kind eet veel humus), en is dol op molokhiya.
Ne ne placha az,veche niamam glas
niamam nishto az na tozi sviat.
Amali dayman kan ya baladi Enni argaelek ya baladi
Wafdal dayman gambek alatoul
pi_76073167
Tessie Graeme heeft er zo te zien ook echt plezier in he?!

Tinuviel hij zit echt te genieten, heerlijk!

Finn heeft gister brocoli gehad

Honger:






Hij heeft er nog niet echt iets van binnen gekregen, maar hij heeft wel lol gehad! Vanavond weer...
pi_76077285
Ik bedacht mij van de week met de pot mee-eten ook een mooi doel is. Onze jongste is niet zo'n rapleykind, tenminste, niet met avondeten. Hij krijgt dus meestal een beetje van wat wij eten met een lepel en een beetje om te voelen en zelf te eten. Meneer laat zich liever bedienen.
OEKE
MOEKE
zal ik
ZOEKE
pi_76078781
quote:
Op maandag 21 december 2009 19:43 schreef Tinuviel het volgende:
Ik vraag me ook weleens af hoe Kleintjes dat schema heeft gemaakt. Ik dacht dat het iets te maken had met hoe zwaar het fruit/ de groenten te verteren zijn en hoe allergeen het fruit/ de groenten zijn. Of heb ik dat mis? Maar sommige dingen staan helemaal niet op de lijst zoals bijvoorbeeld lychees. Bijvoorbeeld kikkererwten staan er ook niet op, wel maïs. Vallen kikkererwten in dezelfde categorie?
Je kan je baby/kind gewoon lychees / kikkererwten geven, vaar niet te blind op een schema. Je kan beter op je eigen gevoel afgaan naar mijn idee. Zo vond mijn zoon olijfen heerlijk toen hij jonger was en zowel thuis als op het kinderdagverblijf eet hij geregeld leverpastei en leverworst terwijl dat volgens de site van borstvoeding.com pas vanaf 3 jaar gegeten mag worden. En op sites als die van het consultatiebureau wordt leverpastei weer geadviseerd in het standaard voedingsschema dat ze aanbieden (in iedergeval hier in Friesland).

[ Bericht 14% gewijzigd door willempjewever op 26-12-2009 15:59:40 ]
  zaterdag 26 december 2009 @ 21:52:02 #199
108648 cattie
lieve moeder
pi_76087341
Hier staat uitgelegd waarom leverworst niet goed is.
pi_76098900
Ah Jair zit echt lekker te smullen Lief zo met die oogjes dicht.

En Finn die alvast aan zn bordje begint hihi! Leuk he, zo met je eten spelen

Ben ook benieuwd hoe het met Ko gaat.

Graeme vind het nog steeds helemaal leuk en het gaat volgens mij erg goed.
Heeft iemand nog tips hoe je aardappels het beste kan aanbieden?
En hoeveel keer per dag bieden jullie iets aan?
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')