abonnement Unibet Coolblue
pi_76807474
schaap is staat er gelukkig helemaal achter, en mijn moeder ook. Ik denk mijn schoonmoeder ook

Wij zijn begonnen! Iets te vroeg, maar het voelt goed, dus we zien wel hoe het loopt.
Ze heeft deze week een paar keer een stukje rijstwafel gehad, en daar heeft ze heerlijk op zitten sabbelen. Uiteindelijk denk ik dat er niet heel veel naar binnen is gegaan, maar ze vond het wel leuk en lekker.
Vanochtend hebben we samen een fruitmomentje ingebouwd. Samen aan tafel (Senna in de tripp trapp ) heb ik een peer geschild en heeft ze op een reepje dat in haar hand paste heerlijk zitten sabbelen. Eerst keek ze een beetje raar, toen trok ze een vies gezicht, en toen stortte ze zich er volledig op Van dat reepje heeft ze wel echt een beetje binnengekregen. En wat is dat gezellig, zo saampjes een peer eten
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_76807878
Wat ben je lekker bezig miss sly! Klinkt helemaal ontspannen
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_76808217
Leander die kijkt altijd heel verbaasd naar zijn lege hand als ie een stuk fruit heeft En dan naar mij kijken en keer met dat lege handje zwaaien zo van vergeet je niet iets Kleine hebbert!!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_76808455
Zo voelt het ook, Jelief Ik vind het erg leuk om deze nieuwe dimensie toe te voegen aan ons leventje, maar ik verwacht er helemaal niets van, alleen haar nieuwe dingetjes te geven en het gevoel te geven dat eten gezellig is. En dan zien we het wel. Voelt ook ontspannen, omdat er geen potjes leeg hoeven of voedingen vervallen ofzo.

haha, die Leander. Kennelijk vindt hij het lekker!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_76811167
Het klinkt ook heel gezellig zo, Miss Sly! FIjn dat Senna het gelijik ook al zo goed doet!
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_76906639
Hoe gaat het nu met Senna,. Miss Sly? Wat heeft ze al allemaar gegeten?

Graeme heeft vandaag zoete aardappel gehad. (dat had ik zelf ook nog nooit gegeten ) Hij vond het niet echt lekker geloof ik. Net als banaan. Het bleef allemaal zo aan zn gehemelte plakken, en dan kost het hem nogal wat moeite om het weer eruit te werken. Vind ie niet zo leuk geloof ik, al heeft ie er toch wel wat van gegeten/gesabbelt en was ie er wel even zoet (whihihi ) mee. Het principe van dat je ergens ook op kan kauwen en het dan door kan slikken, heeft ie echt nog niet door. Vraag me af hoe lang dat duurt, en of dat dan ineens vanzelf gaat ofzo... Of moet ik dat op een bepaalde manier stimuleren? (voordoen helpt niet echt, dat doet ie alleen na als ie niks in zn mond heeft )
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
  Moderator zondag 17 januari 2010 @ 08:42:23 #257
5428 crew  miss_sly
pi_76915200
zoete aardappel heb ik ook pas vorig jaar voor het eerst op, tessie Volgens wat ik zo lees hier en daar, moeten ze dat kauwen gewoon langzaam onder de knie krijgen, en dat doen ze kennelijk zelf.

Senna heeft nog niet heel veel op, hoor. een paar keer dus een stukje rijstewafel en de afgelopen 3 dagen peer. Vandaag krijgt ze nog een keer peer, omdat we niet thuis eten, maar morgen wil ik dan met brocolli starten. Ben benieuwd. Het is wel echt heel leuk, en dat vindt ze ook. En gezellig. Schaap gisteren een filmpje gemaakt, zal wel eens kijken of ik dat kan plaatsen. Gelukkig trouwens dat ik hem had ingelicht over kokhalsen enzo, maar ergens voelt het heel erg "slechte ouders" om samen te kijken en niets te doen als je kind aan het kokhalsen is
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_76916981
Zoete aardappel is zo lekker! Als je die gele hebt, dus niet die oranjes, dan kun je ze ook heel goed frituren en dan met een beetje zeezout erover! Maar dat is niet voor baby's.

Dat kauwen heeft Ko al goed onder de knie. Slikken iets minder maar ook dat gaat steeds beter. Eerst keek hij zo de kat uit de boom maar nu krijgt hij er geen genoeg van. Dan zit hij aan tafel, heel aandachtig te kauwen en van papa naar mij te kijken. Zo lief en groot maar ook nog zo klein.

Ik heb ook een leuk filmpje van peer eten. Zal eens kijken of ik het kan plaatsen. Daarin heeft hij in elke hand een stuk peer en zit hij ondertussen de peer van mijn vriend op te eten.

Dat kokhalzen is eng he? Gewoon blijven zitten alhoewel al mijn zenuwen op scherp staan om zo snel mogelijk te reageren.
Gister was mijn moeder op bezoek en Ko kreeg een stukje pompoen, waar hij van moest kokhalzen, mijn moeder vond het maar eng en ze vond mij maar iets te kalm.

En we zijn heel blij met de nieuwe kinderstoel!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_76925143
Fijn miss-sly dat het zo lekker gaat en Senna ervan geniet.

Graeme is ook zo lekker bezig.

Nu heeft Ko de smaak ook helemaal te pakken.

Grappig bij ons is het omgekeerd. Kauwen doet hij niet altijd even goed, maar ja nog maar 2 tanden he . Dan slikt hij grote stukken door daarbij kijkt die even heel sip om vervolgend lekker verder te gaan met dingen in zijn mond stoppen. Ik moet ook niet stukken fruit of brood te dicht bij hem laten liggen of het hem allemaal zelf laten pakken want dan stopt hij echt te veel in zijn mond. Lekker stuk voor stuk aan hem geven.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_76935800
Oeke, wat fijn dat Ko er nu lekker van geniet!
En die actiefoto's van Graeme in dit topic
Miss_sly, wat leuk dat jullie met Senna ook zijn begonnen, en fijn ze het leuk/lekker vindt!

Pompoen is hier favoriet, lekker zoet. En van de week hadden we ook zoete aardappel (Tessie, ik had het zelf ook nog nooit gegeten hoor ) Dat kokhalzen is inderdaad geen prettig gezicht, Mees heeft er nu gelukkig een stuk minder last van dan in het begin, vooral met brood nog. Ik vind het ook erg grappig om te zien dat liever geen hulp heeft bij het eten Een snelle gepureerde hap duurt eerder langer, meneer houdt dan graag zelf de lepel vast of slaat ernaar (ik vis met enige regelmaat iets uit de gordijnen ).

Oh en Tinuviel, dat doen we ook zo als jullie, stuk voor stuk aanbieden. Niet omdat hij het anders allemaal in zijn mond stopt, maar omdat hij met zijn armen door alles wat voor hem ligt gaat maaien
pi_76937088
Pompoen hebben we hier ook nog niet geprobeerd (en dat is ook weer zoiets wat ik zelf nooit gegeten heb , als je pompoensoep niet meetelt dan..)
Maaruh, geef je dat zo, of moet je daar eerst nog iets mee doen, koken of weet ik veel wat?
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_76937876
Pompoen kun je kort koken net als zoete aardappel.

Tinuviel, ik noem het kauwen maar het is meer malen met zijn kaken. Hij heeft inderdaad nog nauwelijks tanden.

1 stukje per keer aanbieden doen we ook, anders vliegt het helemaal door de kamer.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  maandag 18 januari 2010 @ 03:43:49 #263
283712 Basboussa
Tuo neito noita on
pi_76952539
Hier was mevrouw boos vandaag, de peer was te hard, en ze kreeg hem maar niet klein gekauwd. Dus kwam alles als een stortvloed met peerstukjes er weer uit zetten...

Ik vind dit trouwens een lastige tijd voor vruchten... Ze eet graag avocado, peer en banaan. Mandarijntjes, die vind ik niet altijd even lekker gaan (en die zijn nu heel duur hier, omdat het zo koud was in Florida), hetzelfde met sinaasappels. Appels vindt ze nu ook erg lastig, want ze stopt alles in grote stukken in haar mond, en wil het echt fijn kauwen, en dan zijn appels gewoon te hard, wat dan weer betekent dat alles uit komt zetten... Welke vruchten geven jullie in de winter?
Ne ne placha az,veche niamam glas
niamam nishto az na tozi sviat.
Amali dayman kan ya baladi Enni argaelek ya baladi
Wafdal dayman gambek alatoul
pi_76953327
Basboussa, je kunt een appel even in de magnetron leggen, dan wordt ie zachter.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_76954078
Appel wilde hier ook niet zo lekker de eerste tijd. Volgens mij wilde dat pas een beetje toen ze tegen 1 jaar was bij Mirte. Veel te hard.
In de winter... peer, banaan, druiven (ook niet echt fruit van dit seizoen he...) gehalveerd, nog even en het is weer lekker fruit-tijd .

We hebben Iris nu een paar keer aan de broccoli gezet (ja ze is nog niet helemaal 6 mnd, maar ze zat zo te kijken als wij zaten te eten, ineens was er interesse). Ze doet het best goed vind ik.
Fanatiek happen en kauwen en ze slikt ook nu en dan wat door, met het nodige gehoest en een koppie alsof het kriebelt in haar keel (kan ik me wat bij voorstellen), echt kokhalzen heb ik haar nog niet zien doen, maar nu is broccoli natuurlijk ook lekker frummelig...(de roosjes).
We gaan op ons dooie gemak. Maar ze vindt het erg interessant
Mama van 2 lieve meiden :)
  Moderator maandag 18 januari 2010 @ 09:18:22 #266
5428 crew  miss_sly
pi_76954711
Vanavond gaat Senna ook aan de brocolli. Ben benieuwd!
Bij het eten van de peer gaat ze ook helemaal los, hoewel ze soms echt met zo'n rilling alsof ze aan het griezelen is haar handje uit haar mond haalt, om dan weer vol overgave zich op de peer te storten

Fijn dat de kinderstoel goed bevalt, oeke
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_76955701
Senna eetsmakelijk alvast vanavond

Nog een paar weken en dan beginnen wij ook. Timo krijgt meer en meer interesse in ons eten dus dat lijkt me een goed begin. Wat ik me wel afvraag, waar en hoe laten jullie je kindje zitten? We hebben een kinderstoel maar daar zit Timo echt nog niet stevig genoeg in om hem langer dan een paar tellen los te laten. In de wipstoel lijkt me niet rechtop genoeg? En dan hebben we een bumboseat maar Timo laat zich constant voorover vallen.. Doen andere baby's dat ook?
  Moderator maandag 18 januari 2010 @ 10:18:50 #268
5428 crew  miss_sly
pi_76956059
Chan, Senna zit vrij stevig (hoewel ze nog niet zelf kan gaan zitten) en ik zet haar in de kinderstoel. Dat gaat vrij aardig een minuut of 10-15. Als ze dan een beetje moe begint te worden, dan stop ik ermee en gaat ze uit de stoel.
Je zou een Bumbo seat kunne proberen, daar zitten ze al wat eerder goed in. Of anders rechtop op schoot houden? Of kan de wipstoel niet in een rechtere stand?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_76956850
Wij zetten Iris in de kinderstoel van Ikea, voor een minuut of 5-10 wil dat wel hier, maar het is pas sinds een paar dagen dat ze niet steeds voorover gaat (deed ze hier ook Chan).

Senna, eet smakelijk! Peer is ook lekker he
Mama van 2 lieve meiden :)
  Moderator maandag 18 januari 2010 @ 22:01:06 #270
5428 crew  miss_sly
pi_76987710
Even kijken of dit een beetje werkt.



Zo eet je dus peer en zulke geluidjes maak je als je iets aan het eten bent Deed ze vanavond bij de brocolli ook, zo schattig
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_76988225
quote:
Op maandag 18 januari 2010 22:01 schreef miss_sly het volgende:
Even kijken of dit een beetje werkt.

[ link | afbeelding ]

Zo eet je dus peer en zulke geluidjes maak je als je iets aan het eten bent Deed ze vanavond bij de brocolli ook, zo schattig
Och Miss Ik ben al zo'n huilebalk vandaag, dit kon er ook nog wel bij
Lotte!
Noah!
  Moderator maandag 18 januari 2010 @ 22:10:34 #272
5428 crew  miss_sly
pi_76988270
Linda
zal ik de brocolli maar voor een andere keer bewaren
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_76988302
Nee hoor, ik vind het vooral heel moppig. Het waren ontroerde tranen
Lotte!
Noah!
pi_76988438
Oh, miss_sly, wat héérlijk. Echt. Die geluidjes
pi_76990877
Ooh Miss Sly, dat is toch té cute! Echt zo lief met die geluidjes. En ze zit ook zo lekker.

Hier was de pompoen vandaag niet echt een groot succes. Ik had hem denk ik ook wat te lang gekookt, waardoor hij erg zacht was (toen ik hem ging snijden, was ie keihard, dus ik had niet verwacht dta het zo snel zacht zou worden), en dus makkelijk afbrak in Graeme zn mond. En daar houdt ie niet zo van, dat was ook al zo bij de zoete aardappel en de banaan. Morgen proberen we het nog een keertje, maar dan iets korter koken.
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')