abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 22 juli 2008 @ 23:15:05 #1
128959 M0NTANA
Don't fuck with me!
pi_60283377
quote:
Oleguer Presas Renom (Sabadell, 2 februari 1980), voetbalnaam Oleguer, is een voetballer uit Catalonië (Spanje). Hij speelt als verdediger bij FC Barcelona. Oleguer komt ook uit voor het Catalaans elftal. Ook heeft hij een filosofisch boek op zijn naam staan.

Clubvoetbal
Oleguer begon met clubvoetbal op 11-jarige leeftijd als middenvelder bij het plaatselijke clubje Lepanto. Bovendien beoefende hij verschillende andere sporten, waaronder tennis en basketbal. Het ging Oleguer vooral op plezier en minder om presteren. Bij zijn tweede voetbalclub werd de Catalaan omgevormd tot verdediger. Uiteindelijk ging Oleguer het voetbal serieuzer nemen. Hij speelde eerst voor UEA Gramenet, voordat hij in 2001 bij Barça B kwam. De verdediger maakte zijn officieuze debuut voor het eerste elftal in de strijd om de Trofeu Joan Gamper tegen Rode Ster Belgrado op 24 augustus 2002. Zijn officiële debuut voor FC Barcelona volgde op 13 november 2002 tegen Galatasaray in de UEFA Champions League. Sinds de komst van Frank Rijkaard als trainer is Oleguer een vaste waarde. Op 24 april 2005 maakte Oleguer in de uitwedstrijd tegen Málaga CF zijn eerste officiële doelpunt voor FC Barcelona. In 2005 en 2006 werd Oleguer met de Catalaanse voetbalclub kampioen van Spanje. In 2006 won hij bovendien de UEFA Champions League.

Nationaal elftal
Oleguer staat bekend als een fervent Catalaans nationalist en socialist. Hij houdt niet van opzichtig uiterlijk vertoon en heeft bovendien het laagste salaris van alle eerste-elftalspelers van FC Barcelona. Zijn goede prestaties waren ook Luis Aragonés, bondscoach van Spanje, opgevallen en Oleguer werd opgeroepen voor een trainingsstage voor de nationale ploeg. Veel Spanjaarden verwachtten een afwijzing, maar Oleguer besloot toch naar de stage te gaan. In een gesprek met Aragonés liet de Catalaan wel weten niet voor Spanje te willen uitkomen. Het Catalaans voetbalelftal is zijn enige "nationale" team.

Leven buiten het voetbal
Op 30 maart 2006 publiceerde Oleguer zijn eerste boek, Cami d'Itaca (De weg naar Ithaka). Hierin behandelt hij uiteenlopende onderwerpen zoals jeugdanorexia, strijd tegen het fascisme, de rol van Spanje in de beide Golfoorlogen, zijn liefde voor tennis en zijn ervaringen tijdens de viering van de landstitel van 2005.

In februari 2007 zorgde Oleguer voor opschudding toen hij zich in het openbaar uitliet over de situatie van Iñaki de Juana Chaos, een gevangen ETA-terrorist in hongerstaking wiens verzoek om vrijlating door de Hoge Raad in Spanje werd afgewezen. Volgens Oleguer krijgen andere gevangenen in dezelfde levensbedreigende omstandigheden wel verzorging en hij vond de afwijzing tot vrijlating lijken op hypocrisie. Door zijn uitspraken verloor Oleguer zijn sponsorcontract met Kelme, die niet met politieke meningen geassioceerd wilde worden. Ook collega-voetballer Salvador Ballesta, bekend om zijn fervent patriottisme en extreem-rechtse ideeën, kon zich niet vinden in de uitspraken van Oleguer en hij verkondigde op de Spaanse radiozender Onda Cero "meer respect te hebben voor een hondendrol dan voor Oleguer". In Catalonië kreeg de speler veel bijval voor zijn standpunt en werd een online petitie opgestart tegen de beslissing van Kelme. Oleguer sloot een nieuw sponsorcontract af met Diadora. Het geld dat hij daarbij ontvangt, zal hij schenken aan goede doelen. In september 2007 werd door de rechtbank in Sabadell een gevangenisstraf van drie jaar geëist tegen Oleguer wegens betrokkenheid bij geweld tegen de politie in een bar in Sabadell in september 2003. Oleguer zorgde in oktober 2007 wederom voor opschudding door als co-piloot naast Xevi Pons deel te nemen aan de Rally Catalunya-Costa Daurada. Het duo Pons-Oleguer eindigde als tweede, maar FC Barcelona was niet blij met het uitstapje van Oleguer. Contractueel mag hij immers geen gevaarlijke sporten uitoefenen zonder toestemming. Bovendien was Oleguer na de race ook nog te laat op training vanwege een verkeersongeluk, waar hij overigens zelf niets mee te maken had.

Bron: nl.Wikipedia.org
quote:
Oleguer vooral bekend als politicus

Door EDWIN WINKELS

BARCELONA - Als er één stad bovenaan het verlanglijstje van Oleguer Presas stond om er eens een tijdje te wonen, dan zal dat waarschijnlijk Amsterdam zijn geweest.

Het zal ook een van de redenen zijn dat hij er weinig moeite mee heeft een stapje terug te doen, zijn geliefde en grote FC Barcelona te verlaten en voor Ajax te tekenen, nadat beide clubs gisteren al tot een akkoord kwamen.

Ajax moet drie miljoen euro aan Barça betalen voor de 28-jarige verdediger en afhankelijk van de resultaten in de komende drie jaar - als de Amsterdammers zich wel of niet voor de Champions League plaatsen - kan daar nog eens 2,25 miljoen bijkomen.

Ook de overeenkomst met de speler zelf zal geen problemen opleveren, omdat hij met een salaris van iets meer dan een miljoen euro per jaar niet tot de grootverdieners in het Camp Nou behoorde.

Nu gaat Oleguer (spreek uit Oeleg-é) niet alleen naar Ajax omdat hij Amsterdam zo leuk vindt. Middenvelder Gabri was bij Barça al een van zijn beste vrienden en het kunnen trainen onder coach Marco van Basten is een extra motivatie. Bovendien lijkt hij in de Arena te kunnen rekenen op een basisplaats, waar hij in Barcelona het afgelopen seizoen vooral op de bank of - met een gebroken hand - in de ziekenboeg zat. De verdediger deed in totaal in slechts zeventien wedstrijden mee.

Enkele seizoenen lang heeft Oleguer, die debuteerde onder Louis van Gaal, een betrouwbaar centraal koppel achterin gevormd met Puyol, daarna verdween hij geleidelijk naar de rechtsbackpositie, waar hij met de Italiaan Zambrotta om een plaats vocht. Voor dit seizoen heeft Barça rechtsachter Dani Alvés van Sevilla aangetrokken, met 30 miljoen euro de duurste aankoop en een zekere basisspeler.

Tijd dus voor Oleguer om te vertrekken, nadat hij in 2001 voor 750.000 euro bij Barça terechtkwam, afkomstig van Gramenet, een clubje uit een voorstad van Barcelona. Zelf wilde de speler gisteren nog niets over zijn transfer zeggen, in afwachting van het defintieve akkoord met Ajax. Daarom trainde hij nog altijd mee met de Barça-selectie, die maandag in Schotland voor een trainingskamp neerstreek.

Oleguer heeft in en buiten Barcelona echter meer faam verworven buiten het veld dan daar binnen. Niet door nachtelijke uitspattingen of iets dergelijks, maar door zijn politieke overtuigingen, waardoor hij buiten Catalonië op helse fluitconcerten in de stadions kon rekenen.

Hij is fel voorstander van de onafhankelijkheid van Catalonië, zijn beste vrienden zitten in de krakersbeweging en hij steunt talloze projecten voor de armen in alle delen van de wereld, van een achterstandswijk in Barcelona tot een dorpje in Afrika.

De rebelse Mexicaanse commandant Marcos heeft hem eens uitgenodigd een benefietwedstrijd te spelen voor Chiapas. En hij aarzelde niet een opiniestuk in een krant te schrijven waarin hij pleitte voor de vrijlating van een ETA-terrorist die in hongerstaking was.

Enkele jaren geleden rezen er twijfels of Oleguer, geboren en opgegroeid in Sabadell, op 20 kilometer van Barcelona, wel voor de Spaanse selectie wilde uitkomen, iets waar hij zich nooit publiekelijk over heeft uitgelaten, ook al omdat hij nooit voor een interland is opgeroepen.

Zijn kledingsponsor Kelme vond het echter voldoende aanleiding om het contract te breken. ,,We sponsoren een voetballer, geen politicus,'' was het argument van de firma.

In 2006 publiceerde hij samen met een bevriende dichter een boek met zijn belevenissen en gedachten rond de viering van het kampioenschap van Barça, maar daarin schrijft hij niet alleen over voetbal: hij maakt talloze zijsprongen naar de strijd tegen dictator Franco of de oorlog in Irak.

'De weg naar Itaca', heet het boekje, refrerend aan de mythologische reis naar het Griekse eiland, een reis zonder einde en vol avonturen en obstakels.

Bron: AD.nl
Wordt hij net als de eveneens van Barça overgekomen Gabriel García de la Torre (Gabri) een onbetwiste basisspeler en leidt hij Ajax naar het kampioenschap of mislukt hij in Amsterdam, zoals mede-Spanjaarden Roger García, Juan Francisco García (Juanfran), Ismael Urzaíz en Albert Luque Martos?
I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with da best!
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
pi_60283482
Oleguer is een held, of hij nu gaat slagen bij Ajax of niet.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_60283713
Beide.
,,Je wist dat je bij hem niet kon verzaken. Eigenlijk wilde je als speler liever niet geblesseerd raken, want je wist dat je dan bij Bob terecht kwam. Bob had Ajax in het bloed. Er telde maar een ding en dat was deze club."
  dinsdag 22 juli 2008 @ 23:28:12 #4
118145 Trancelocator
A.TRANCY.STATE.OF.MIND
pi_60283747
quote:
Oleguer vooral bekend als politicus

...
Hier moet ik toch eigenlijk een beetje om gniffelen.

Maar goed, we gaan het aankijken.
pi_60283861
Urzaiz schijnt Oleguer geinformeerd te hebben, dat je heel goed kunt fietsen door Amsterdam.
A.F.C. Ajax - Piet de Visser
pi_60284591
Ik denk allebei niet. Wel een aardige verdediger voor Ajax.
pi_60285590
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 00:02 schreef TerroRobbie het volgende:
Ik denk allebei niet. Wel een aardige verdediger voor Ajax.
Ik ben op zich wel met je eens. Ik moet het allemaal nog zien..
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
pi_60286698
Gabri een onbetwiste basisspeler?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 23 juli 2008 @ 03:43:35 #9
123545 DatMeenJeNiet
Mike Mampuya till i die O+
pi_60286710
Ik dacht dat hij voetbalde voor een minimumloon?
pi_60286804
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 03:43 schreef DatMeenJeNiet het volgende:
Ik dacht dat hij voetbalde voor een minimumloon?
nee dat was berry van aerle
pi_60286813
Geweldige voetballer, of hij ook gaat slagen , hangt af van zijn instelling.
*****Kraak........
pi_60286820
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 04:19 schreef kraakvandaal het volgende:
Geweldige voetballer, of hij ook gaat slagen , hangt af van zijn instelling.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_60286830
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 04:16 schreef WooZ het volgende:

[..]

nee dat was berry van aerle
Die is later toch postbode geworden of ben ik nu in de war met Piet Kleine?
*****Kraak........
pi_60286833
En daarna vraagbaak voor de harde kern van PSV en nu scout
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_60286859
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 04:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
En daarna vraagbaak voor de harde kern van PSV en nu scout
Ah ok... dan zijn zijn vibes toch op de goede plek terecht gekomen.
*****Kraak........
  woensdag 23 juli 2008 @ 09:00:45 #16
128959 M0NTANA
Don't fuck with me!
pi_60287976
Heb goede hoop dat we hem kunnen vergelijken met Gabriel García de la Torre (Gabri) en niet met Roger García, Juan Francisco García (Juanfran), Ismael Urzaíz en Albert Luque Martos. Net als Gabri komt hij van Barça, waar hij in het verleden veel gespeeld heeft, maar nu op het tweede plan is geraakt. Barcelona is wel een absolute topclub, als je daar in de selectie zit, ben je al goed genoeg voor Ajax. Bij jongens als Roger, Juanfran, Urzaiz en Luque lag het anders, die kwamen al van subtoppers af en hun carrière ging al bergafwaarts, dus was het niet verrassend dat zij mislukten bij Ajax.
I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with da best!
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
pi_60288013
Zeker de carriere van Juanfran niet meer gevolgd?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 23 juli 2008 @ 09:07:48 #18
128959 M0NTANA
Don't fuck with me!
pi_60288070
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 09:03 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zeker de carriere van Juanfran niet meer gevolgd?
Jawel, daarom ook mijn opmerking. Twee seizoenen bij Real Zaragoza, in het laatste seizoen gedegradeerd en hij moet daar nu weg. Niet geweldig dus of vind je van wel?
I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with da best!
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
  woensdag 23 juli 2008 @ 09:10:22 #19
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_60288106
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 03:40 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Gabri een onbetwiste basisspeler?
Euuh, ja?
pi_60288111
Ik denk dat je beter wat vaker voetbal kan gaan kijken want een speler die bij Zaragoza vast in de basis kan makkelijk mee bij Ajax
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_60288136
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 09:10 schreef pfaf het volgende:

[..]

Euuh, ja?
Olgeguer en Gabri in de basis, dan heb je geen vijand nodig
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 23 juli 2008 @ 09:12:32 #22
128959 M0NTANA
Don't fuck with me!
pi_60288148
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 09:10 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ik denk dat je beter wat vaker voetbal kan gaan kijken want een speler die bij Zaragoza vast in de basis kan makkelijk mee bij Ajax
Dat zegt helemaal niets, de eredivisie is niet te vergelijken met de PD.

Heb jij Juanfran weleens zien spelen bij Ajax? Dat was absoluut niet Ajax-waardig.
I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with da best!
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
  woensdag 23 juli 2008 @ 09:13:37 #23
128959 M0NTANA
Don't fuck with me!
pi_60288165
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 09:11 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Olgeguer en Gabri in de basis, dan heb je geen vijand nodig
Gabri is een prima voetballer, onbetwiste basisspeler ook en terecht.

Oleguer moet nog blijken (bij Ajax), maar kunnen we niet op voorhand afschrijven.

Dus wat lul je nou?
I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with da best!
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
pi_60288181
Ja, en als je dat vindt kun je meer dan de helft van de selectie bij het oud veld zetten en kom je misschien tot een speler of 6
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 23 juli 2008 @ 09:15:24 #25
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_60288190
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 09:11 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Olgeguer en Gabri in de basis, dan heb je geen vijand nodig
Gabri is het afgelopen jaar toch één van de dragende spelers bij Ajax gebleken. Over Oleguer kan ik niet veel zinnigs zeggen, maar ik ben benieuwd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')