Geen oud bruin. Rochefort/Westvleteren/Westmalle/Corsendonk Pater-achtige variant denk ik.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:42 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dubbel, oud bruin of nog weer een andere soort?
Als het zover is, post hier dan maar een sample'tje...quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:41 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja, nog 6 weken ongeveer. Het smaakt nu redelijk maar ik ben er nog niet helemaal tevreden over. Echter, in de komende 6 weken moet de smaak nogal gaan veranderen door het nagisten en soms wordt het na een paar maanden pas echt lekker. Voor een eerste poging is het voorlopig nog niet heel slecht.
Ik ga morgen ingredienten bestellen voor een donker bier.
Doet ikquote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:55 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Als het zover is, post hier dan maar een sample'tje...
Hehe nee, dat is Roquefortquote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:54 schreef wyccie het volgende:
Hehe, klinkt alsof je kaas maakt.
Ach ja, dat hangt van je dialect af.quote:Op woensdag 9 juli 2008 00:00 schreef Nembrionic het volgende:
Hehe nee, dat is Roquefort
Dat kan maar dat moet je opkweken/vermeerderen.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:48 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Kan je eigenlijk gewoon de gist uit een flesje speciaalbier gebruiken voor je eigen bier?
Helegaar nietquote:
Goed punt . Eerst op de veilige manier doen, later eigenwijs gaan doenquote:Op woensdag 9 juli 2008 00:02 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Voor een beginner als ik is het dus niet aan te raden
Daar heb ik wel ervaring mee. Heb wel eens literflessen moeten opkweken. En stinken dat het doet.quote:Op woensdag 9 juli 2008 00:02 schreef Nembrionic het volgende:
Dat kan maar dat moet je opkweken/vermeerderen.
Dat doe je o.a. endnaaltjes op agar of een petrischaaltje om te beginnen.
Maar dat moet het gist eerst nog levendig zijn en het raakt heel snel besmet. Je moet namelijk werken op hogeren temperaturen en die zijn ook enorm interessant voor bacterien.
Voor een beginner als ik is het dus niet aan te raden
Dat kan inderdaad enorm stinken. Maar dat ligt dan ook weer aan het soort gist en wat je voedingsbodem is. En of er bacterien o.i.d. aanwezig zijnquote:Op woensdag 9 juli 2008 00:11 schreef wyccie het volgende:
[..]
Daar heb ik wel ervaring mee. Heb wel eens literflessen moeten opkweken. En stinken dat het doet.
Met een broedstoof is het zo gepiept, maar dan moet je wel zo'n ding hebben.
En toch zou ik er niet te veel van snuiven als ik jou was.quote:Op woensdag 9 juli 2008 00:13 schreef Nembrionic het volgende:
De witbiergist die ik gebruikt heb rook geweldig lekker toen het uit de verpakking kwam.
Hehe nee dat lijkt me niet verstandigquote:Op woensdag 9 juli 2008 00:15 schreef wyccie het volgende:
[..]
En toch zou ik er niet te veel van snuiven als ik jou was.
(Het is toch poeder?)
Is dat toevallig een aflevering van Jou vrouw, Mijn vrouw?quote:Op woensdag 9 juli 2008 00:22 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Leuk! Er is een linksdraaiende biogarde-trut op RTL4 die alleen maar "raw food" eet! Dan mag je niks boven lichaamstemperatuur verwarmen
Crackers groeien toch ana bomenquote:Op woensdag 9 juli 2008 00:23 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ze mag daarom geen brood eten, maar blijkbaar zijn crackers geen probleem
Nee het heet Wie is de chef. Ze werkt overigens als acupuncturiste. En ze gebruikte net weer het idiote motto "Je bent wat je eet"quote:Op woensdag 9 juli 2008 00:23 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Is dat toevallig een aflevering van Jou vrouw, Mijn vrouw?
Want daar had je er ook een keer ééntje in zitten. Wat een gruwelmens wat dat zeg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |