zal gelijk ff enkele voorbeelden geven:
Lunch / ontbijt:
Hotdogs:
- blikje American hotdogs (made in Nijkerk
) van de Lidl: E 0,49
- voorgebakken pistoletjes (10st): E 0,49
- Sauerkraut (Lidl blik / Aldi pot, 800gr): E 1,09 (maar kan voor zo'n 30-40 ct van de supermarkt in NL)
- ketchup / mosterd (verwaarloosbaar, anders E 0,59 voor een pot engelse mosterd bij de Lidl)
Prijs per hotdog: E 0,33
(hoewel ik 1 worstje te karig) , prijs met 2 worstjes: E 0,66
indien mosterd / ketchup reeds in huis en goedkope zuurkool: E 0,17 / E 0,35 ct (1 / 2 worstjes)
Ander creatief idee:
Kippensoep + hoofdgerecht met kip
ingredienten:
- pak chicken breasts (of wings) maar voorkeur breasts (zit meer vlees aan
)
: E 2,59, (800 gr)
- pakje kippenbouillonblokjes (Aldi): E 0,55
- pakje minestronesoep (Aldi / Lidl): E 0,45
- zak gemengde diepvriesgroenten (wortelen/ erwten/boontjes): E 1,39 (Lidl)
- aardappels / rijst / pasta etc ( meer dan E 0,50 ben je niet kwijt)
- zak uien (Lidl): E 0,59
- curry, paprika, zwarte peper (tip: haal dit op de markt / toko /turk /paki etc in bulk)
evt: gedroogde cocos, citroengras
- beetje bloem (bindmiddel)
Kippensoep:
- breng 1,5 water aan de kook met de kip erin
- als het water lauw-warm is: doe er ongeveer 2,5 kippenbouillonblokje bij.
(kan helaas geen exacte hoeveelheid geven aangezien ik het doe door te proeven en ieders zoutbehoefte varieert)
- voeg specerijen naar smaak toe + 1-2 uien
- Laat de soep 1,5 uur op een laag pitje trekken (tegen koken aan)
- schep het vet van de soep af en doe dit in een kommetje
- haal de kippetjes uit de soep en laat ze uitlekken
- voeg vlak voor het serveren wat diepvriesgroenten toe en laat het nog 10-15 min doorverwarmen
(tegen kookpunt aan)
Kip:
- voeg aan het kippenvet wat extra curry / peper / paprika / (evt knoflook / oregano) /zout/ bouillonblokje toe en een klein beetje bloem
en mix het.
- bestrijk de kippetjes met het mengsel
- doe ze een half uurtje in de oven op ongeveer 160 - 180 graden (afhankelijk van de oven)
groente/jsaus
- snij een paar uitjes fijn en fruit ze met wat boter en een beetje suiker (licht caramelliseren)
- vermeng 1/2 glazen water met minestronesoep-pakje, peper en (evt wat extra bloem) voeg het toe
- roer goed en laat het op een halfgroot vuur doorkoken
- kook de diepvriesgroenten voor 10-15 min
(meng ze evt met de saus)
genoeg voor 4 porties hoofdgerecht + soep: E 1,50 per persoon
(Als het allemaal teveel kip is, gooi je de soep in de vriezer en maak je een ander soort soep)